Isnin, 28 Mei 2012

12 di cheras - Google Blog Search

12 di cheras - Google Blog Search


Mudah Iklan: Rumah Utk Sewa <b>di Cheras</b> Utama - Mudah Iklan

Posted: 06 May 2012 09:14 PM PDT

Kategori*:Properties
Negeri:Kuala Lumpur
Web Site:http://
No.Tel:0193097161
Email:badariahm@gmail.com
Price:RM830.00
Tajuk Iklan*:Rumah Utk Sewa di Cheras Utama
Isi/Kandungan Iklan*:Rumah Sewa 1 1/2 tkt 3 bilik & 2 bilik Air di Taman Cheras Utama. Melayu sahaja. Masuk 1 Jun 2012. Sewa RM830 sebulan. (deposit 2 + 1, Api + air RM250.00). Berdekatan Supermarket GIANT. Ada tambahan parking lot.
Contact: 0193097161 Badariah
Gambar:
:
:

Visitor IP: 202.46.114.42

Powered by EmailMeForm

13 kawasan <b>di Cheras</b> terputus bekalan air | N9 Kini - Portal Berita <b>...</b>

Posted: 06 May 2012 06:00 PM PDT

KUALA LUMPUR: 07 Mei – Tiga belas kawasan di sekitar Cheras mengalami gangguan bekalan air berikutan kejadian paip inlet yang membekalkan air ke kolam Pudu Hulu pecah.

Pengarah Eksekutif Bahagian Hal Ehwal Korporat Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (SYABAS), Abdul Halem Mat Som, berkata syarikat itu telah mengaktifkan Pelan Tindakan Kecemasan Kod Hijau di SYABAS Kuala Lumpur pada jam 11 malam kelmarin ekoran kejadian berkenaan.

Dalam satu kenyataan semalam, beliau berkata kerja membaik pulih paip pecah itu sudah pun siap sepenuhnya pada jam 2 pagi semalam dan bekalan air akan pulih secara berperingkat sehingga selewat-lewatnya Selasa malam (8 Mei).

Kawasan terbabit ialah Kampung Cheras Baru, Jalan Kuari, Taman Midah, Taman Cheras, Taman Supreme, Taman Desa Aman, Taman Sri Bahtera, Taman Permata, Taman Rajawali, Taman Gemilang, Taman Mutiara Timur, Taman Bukit Ria dan Batu 5 Cheras.

di negeri selangor - Google Blog Search

di negeri selangor - Google Blog Search


Permohonan Nikah <b>di Negeri Selangor</b> | MOMENT OF TRUTH

Posted: 23 May 2012 11:01 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Permohonan Nikah di Negeri Selangor. Tarikh 20 Januari 2012 merupakan tarikh pernikahan saya dengan suami Mohd Fadhil bin Mohamed. Tetapi untuk mendapatkan kebenaran untuk bernikah memang saya terpaksa ...

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Pecah Palak Mikir: Kerajaan Selangor Sabotaj Warga Felda Kerana <b>...</b>

Posted: 22 May 2012 10:55 PM PDT

Apa kejadah dengan Kerajaan Selangor sengaja menunjukan perasaan iri hati kepada warga Felda Selangor. Inilah penyakit Kerajaan Selangor yang tidak habis menyusahkan rakyat sendiri kerana politik.
Udah leee masalah sampah membawa penyakit membunuh! Udah kerana tamak Selangor berlubang sana sini! Udah le janji air hutang sana sini dah macam perompak! Sekarang dah datang penyakit baru menghalang usaha kerajaan membantu rakyat warga Felda pulak?
Sampai bila lah kerajaan Selangor hendak jadi perompak di negeri sendiri. Tak cukup ke merompak kayakan kroni, sudah melarat menyusahkan rakyat pula. 
Ini bukan tokoh pemimpin tetapi tokoh penyagak lagi ada le! Lihat sini Kerajaan Selangor Sabotaj Warga Felda Kerana Iri Hati
Kerajaan Selangor zalimi warga Felda 
SUNGAI TENGGI: Kerajaan Selangor pimpinan pakatan pembangkang dianggap zalim kerana mahu menyekat usaha Felda membina 268 unit kediaman baru bagi generasi kedua di empat tanah rancangan itu di Hulu Selangor. 
Felda berkenaan adalah Felda Tengi, Felda Tenggi Selatan, Felda Gedangsa dan Felda Soeharto. 
Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (JPM), Datuk Ahmad Maslan, berkata tindakan Kerajaan Selangor itu tidak boleh dimaafkan warga Felda di sini kerana ia menganiaya rakyat. 
"Jika mereka tidak memberi kelulusan, bermakna mereka menganiaya rakyat. Pada prinsipnya, tanah rancangan Felda sebenarnya sudah diwartakan untuk digunakan sama ada untuk Felda atau peneroka. 
"Jika mereka tidak luluskan untuk membina 268 perumahan generasi Felda, ini bermakna mereka menzalimi (warga Felda) seperti mereka lakukan tindakan sama menghalang pembinaan kampus Universiti Teknologi Mara (UiTM) di sini," katanya kepada pemberita selepas majlis pelancaran Promosi e-pemasaran Homestay di Felda Sungai Tenggi di sini, semalam. Pelancaran dirasmikan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin. 
Sementara itu, katanya, Felda komited memaju dan membantu empat Felda di sini yang terpisah daripada entiti Pusat itu selama 10 tahun sejak 1995 kerana terbabit dalam inisiatif pihak swasta. 
Ahmad berkata, Felda menyedia peruntukan RM36.9 juta bagi memulih dan menebus kembali tanah rancangan Felda yang terbiar serta digadai peneroka ketika terpisah daripada Felda. 
Beliau berkata, keempat-empat Felda ini menyertai semula Felda pada 2005 selepas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak ketika itu mengambil alih semula urusan pentadbiran Felda. 
"Peruntukan itu digunakan untuk kerja menanam semula, menebang pokok, menabur baja dan menebus tanah yang digadai peneroka. 
"Saya yakin, mereka tidak akan tinggalkan kerajaan Barisan Nasional dan patut bersyukur kerana Felda berusaha menyelesaikan permasalahan mereka," katanya. Sumber Berita Harian

12 di dengkil - Google Blog Search

12 di dengkil - Google Blog Search


WiFi Percuma <b>di Dengkil</b> | theSkop

Posted: 16 Apr 2012 01:41 AM PDT

Dalam usaha menarik pelbagai golongan menjadi celik IT, Dewan Kampung Ampar Tenang kini menyediakan sebuah Pusat Teknologi Maklumat kepada semua lapisan masyarakat di kampung terbabit selain membantu meringankan beban penduduk.

Pusat Teknologi Maklumat itu akan dibuka Mei depan dan beroperasi Isnin hingga Jumaat pada sebelah malam bermula 7.30 malam hingga 9.30 malam dan pada Sabtu dan ahad bermula 1 tengah hari hingga 7 petang.

Penduduk boleh menggunakan kemudahan internet secara percuma di dewan itu.

Penyelaras Dun Dengkil, Borhan Aman Shah berkata penubuhan pusat itu hasil perbincangan bersama penduduk akhir tahun lalu bagi mengatasi masalah masyarakat.

Katanya, pihaknya memberi peruntukkan sebanyak RM15,000 bagi menyediakan peralatan untuk disediakan di pusat terbabit manakala selebihnya daripada Exco Jawatankuasa Tetap Kesihatan, Pekerja Ladang, Kerajaan Prihatin, Xavier Jayakumar.

"Kami sentiasa berbincang dengan penduduk, kami mahu jadikan dewan ini sebagai pusat untuk pelbagai golongan berkumpul dan berbincang dalam masa yang sama dapat menambahkan ilmu pengetahuan," katanya ketika ditemui.

Beliau berkata penduduk boleh menikmati kemudahan internet berkelajuan tinggi dan setakat ini, pihaknya akan menyediakan 11 buah komputer serta dijangka akan bertambah pada masa akan datang.

Tambah Borhan, sebelah pusat itu juga terdapat sebuah mini perpustakaan yang juga akan dibuka bulan depan.

Sementara itu, Ketua Komuniti Kaum India Kampung terbabit, M.Sunmugam, 44, berkata dengan adanya pusat itu, penduduk khususnya pelajar sudah tidak perlu menghabiskan duit di cyber cafe.

"Selain meringankan beban, pelajar dapat meningkatkan minda dan kemahiran pelajar serta kebolehan menguasai IT dengan baik danberkesan akan dapat membantu mereka mengakses maklumat berkaitan dengan pelajaran secara cepat.

"Pembukaan pusat itu secara percuma, ia perlu dimanfaatkan bagi melahirkan lebih ramai pelajar daerah ini yang celik IT dan berjaya dalam pelajaran," katanya.

Borhan berkata, pembukaan pusat IT dan mini perpustakaan itu secara tidak langsung dapat mengelakkan pelajar berpeleseran dan menghabiskan masa lapang dengan melakukan aktiviti yang tidak berfaedah.

"Kami berharap penduduk di Kampung ini terutamanya pelajar dapat memanfaatkan kemudahan yang sudah disediakan ini," katanya.  – Selangorku

12 di beranang - Google Blog Search

12 di beranang - Google Blog Search


Jawatan Kosong Sebagai Pesyarah (sambilan) <b>di</b> Kolej Profesional <b>...</b>

Posted: 13 Jan 2012 10:45 PM PST

sumber : http://www2.kpm.edu.my/beranang/

12 di sekinchan - Google Blog Search

12 di sekinchan - Google Blog Search


apa - apa aje lah.......: Beli Jagung <b>Di Sekinchan</b>

Posted: 04 May 2012 05:56 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Beli Jagung Di Sekinchan. Salam buat semua... Apa khabar? Aku dan keluarga sihat-sihat aje. Maaf sebab aku dah lama tak 'update' blog ini kerana agak sibuk sedikit dengan tugas dan tanggungjawab samada di rumah ...

12 di paya jaras - Google Blog Search

12 di paya jaras - Google Blog Search


arifnasir: rumah <b>di paya jaras</b>

Posted: 14 Mar 2012 02:23 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]rumah di paya jaras. Posted by arifnasir at 02:23 · Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to Facebook ... Blog Archive. ▼ 2012 (2). ▼ March (2). rumah di paya jaras · rumah di paya jaras ...

12 di selayang - Google Blog Search

12 di selayang - Google Blog Search


Banjir <b>di selayang</b> | Talk-Serious: BATUCAVES.com

Posted: 19 May 2012 02:24 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Banjir di selayang . Posted on 19/05/2012 by azrisafwan. Original post: Banjir di selayang | Talk-Serious. Tags: azrisafwan, banjir, blockquote-cite, function-wdgpo, life, previous-next, refresh-image, riding-on-bumpy, search, selayang, ...

12 di balakong - Google Blog Search

12 di balakong - Google Blog Search


Mencari rumah sewa <b>di Balakong</b>, Bangi, Serdang, Kajang. | Portal <b>...</b>

Posted: 23 May 2012 04:21 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]saya ingin mencari rumah sewa di kawasan balakong, bangi, kajang, serdang.. dalam range rm500-rm700.. tak kisah apartment/flat atau rumah teres.. sesiapa ada maklumat boleh hubungi saya di 0124377593. kemasukan ...

12 di shah alam - Google Blog Search

12 di shah alam - Google Blog Search


Papa Hebat: 4 Ultraman kafankan 2 khalid <b>di Shah Alam</b>, malam ini.

Posted: 22 May 2012 09:47 PM PDT

Jom lepak ceramah.

Pasti panas. Shah Alam medan perang pilihanraya kali ini !

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

12 di rawang - Google Blog Search

12 di rawang - Google Blog Search


Nayati Shamelin ditemui selamat <b>di Rawang</b> | :: cina islam | 2012 ::

Posted: 02 May 2012 07:37 PM PDT

11 Jamadil Akhir 1433H. [MOD] -
SHAH ALAM - Seorang kanak-kanak berusia 12 tahun, Nayati Shamelin Moodliar, yang diculik minggu lalu, ditemui selamat pagi ini.
Nayati Shamelin ditemui di Rawang jam 7.30 pagi tadi.
Dalam kenyataan dikeluarkan menerusi laman sosial Facebook kira-kira jam 10 pagi tadi, keluarga Nayati berkata:
"Kami gembira untuk memberitahu bahawa Nayati sudah pulang ke rumah dan meskipun ia detik yang sangat traumatik bagi dirinya, dia kelihatan berada dalam keadaan baik."
Keluarganya juga berkata akan mengadakan satu sidang media khas esok.

12 di kuala langat - Google Blog Search

12 di kuala langat - Google Blog Search


Vandalisme <b>Di Kuala Langat</b> Semakin Menular

Posted: 24 May 2012 04:23 AM PDT

KUALA LANGAT 24 MEI : Gambar pemimpin Pakatan Rakyat (PR) termasuk Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim di sekitar Banting dan Morib sekali lagi diconteng oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Ini merupakan kejadian kali ketiga yang berlaku di kawasan itu dalam masa dua bulan.

Pemangku Yang Di Pertua Majlis Daerah Kuala Langat (MDKL), Muhammad Hafiz Shaari berkata sebelum ini dua kali papan iklan diconteng dan disimbah cat.

"Tidak sampai sebulan MDKL menggantikan beberapa papan iklan yang disimbah cat oleh pihak yang tidak bertanggungjawab, kali ini ianya diconteng pula," katanya ketika dihubungi.

Beliau berkata perilaku vandalisme itu merugikan harta benda awam serta mencacatkan persekitaran.

Hafiz yang kesal dengan perbuatan vandalisme yang dilakukan kerana pihaknya terpaksa menukar papan iklan itu dalam tempoh tidak sampai sebulan.

Bagaimanapun MDKL sudah merancang menggantikan papan tanda berkenaan kepada papan tanda lain selewat-lewatnya minggu depan.

"Kami perlu menggantikan papan iklan sedia ada kepada papan iklan 'Visit Kuala Langat' minggu depan tetapi tidak sangka semalam kejadian yang sama berulang semula.

"Masyarakat perlu tahu papan iklan yang diganti semula memerlukan perbelanjaan yang besar, jadi kerjasama daripada semua pihak untuk menjaga harta awam perlu digiatkan," katanya.

Sementara itu, Ahli Parlimen Kuala Langat, Abdullah Sani Abdul Hamid yang kecewa dengan tindakan berulang kali itu menggesa pihak yang bertanggungjawab agar datang bersemuka jika tidak berpuas hati dengan pentadbiran Pakatan.

"Lebih menyedihkan bulan ini merupakan bulan melawat Kuala Langat dan kejadian ini memberi kesan kepada tanggapan pengunjung terhadap daerah ini," katanya.

Abdullah Sani berkata, baginya tindakan memangkah gambar pemimpin PR merupakan tindakan sabotaj selain menakutkan orang ramai untuk memilih PR dalam pilihan raya akan datang.

12 di sabak bernam - Google Blog Search

12 di sabak bernam - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Sabak Bernam</b> Terkini

Posted: 08 May 2012 09:20 PM PDT

Majlis Daerah Sabak Bernam (MDSB) adalah salah sebuah daripada 12 Pihak Bekuasa Tempatan yang terdapat di seluruh Negeri Selangor Darul Ehsan. Pihak Berkuasa Tempatan bagi Daerah Sabak Bernam ini mula dikenali sebagai Majlis Daerah Sabak Bernam sejak tahun 1977. Sebelum MDSB diisytiharkan sebagai sebuah Majlis Daerah, PBT bagi Daerah Sabak Bernam ini dikenali sebagai penguasa tempatan iaitu Majlis Tempatan dan Lembaga Bandaran.
Permohonan adalah dipelawa daripada Warga Daerah Sabak Bernam/Selangor serta berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi jawatan kosong:
1. PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN, GRED U29
2. JURUTEKNIK LANDSKAP, GRED J17
3. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI), GRED N17
Tarikh Tutup Permohonan: 15 Mei 2012

ads