Ahad, 27 Januari 2013

12 di hulu selangor - Google Blog Search

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Gangguan Bekalan Air <b>Di Hulu Selangor</b> | MyNewsHub

Posted: 14 Nov 2012 12:42 AM PST


KUALA LUMPUR – Beberapa kawasan di Hulu Selangor akan mengalami gangguan bekalan air sementara bermula 21 hingga 22 November ini.

Penolong Pengurus Besar Jabatan Komunikasi Korporat dan Hal Ehwal Awam Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn. Bhd. (Syabas), Priscilla Alfred berkata, gangguan bekalan itu berikutan kerja-kerja yang dijalankan oleh kontraktor Syabas.

"Kerja-kerja itu melibatkan pengalihan paip Syabas bagi menaik taraf Jalan Rawang-Tasek Puteri oleh pihak Jabatan Kerja Raya. Gangguan bekalan air bersih dijangka bermula pada 21 November ini bermula pukul 6 petang hingga 6 pagi keesokan harinya," katanya melalui satu kenyataan media hari ini.

Priscilla berkata, kawasan dijangka terjejas adalah kawasan industri Sungai Dua Batu 19 ¼, Taman Pelangi, Taman Velox dan Sungai Bakau, Country Homes dan Desa Mas, Kota Emerald East dan West serta Taman Teknologi Industri dan Batu Arang.

Menurutnya, sebanyak 13,055 akaun pengguna dijangka terlibat dengan gangguan bekalan air bersih berkenaan.

Justeru, katanya, pengguna terlibat dinasihati menyimpan bekalan air secukupnya serta menggunakan air secara berhemah sepanjang tempoh tersebut.

Tambahnya, sebarang pertanyaan boleh menghubungi Pusat Perkhidmatan Pelanggan (PUSPEL) menerusi talian bebas tol 1-800-88-5252. – mynewshub.my

Iklan Teks:

Artikel Berkaitan:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

12 di rawang - Google Blog Search

12 di rawang - Google Blog Search


MAMA MASZULL : Hujung Minggu <b>Di Rawang</b>

Posted: 19 Dec 2012 10:14 PM PST

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...

12 di kajang - Google Blog Search

12 di kajang - Google Blog Search


PENJELASAN KES KEMATIAN LELAKI INDIA <b>DI KAJANG</b> YANG <b>...</b>

Posted: 24 Jan 2013 11:44 PM PST

KPD Kajang, ACP Ab Rashid bin Hj Ab Wahab telah menjelaskan hasil bedah siasat menunjukkan punca kematian Sugumaran a/l Chelladury adalah "Coronary Artery Disease', Salur Jantung Tersumbat. Kes kematian ini telah disiasat di bawah Laporan Kematian mengejut. 

Beliau juga telah menjelaskan kejadian kes terjadi pada 23.1.13 jam 6.30 pagi, di mana Balai Pertanyaan Balai Polis Batu 14 Ulu Langat telah menerima panggilan telefon mengatakan terdapat seorang lelaki India sedang mengamuk dan merosakkan harta benda awam. Lelaki yang dimaksudkan adalah Sugumaran. 

Bertindak atas maklumat, pihak polis yang tiba di tempat kejadian telah mendapati Sugumaran sedang berjalan di tengah jalan sambil memegang sesuatu yang dipercayai besi. Pihak polis telah mengekorinya sejauh 2 km dan melihatnya merosakkan harta benda awam dari Taman Sri Nanding ke Taman Desa Raya hingga ke Taman Lagenda Suria. 

Apabila berada di Taman Legenda Suria, Sugumugam telah jatuh di tepi jalan, lalu polis dengan bantuan orang awam telah memegang dan menggarinya kerana masih bertindak agresif dan cuba bergelut sewaktu ditahan.

Selepas itu, pihak polis telah mendapatkan kenderaan untuk membawanya ke balai, akan tetapi telah mendapati Sugumaran tidak sedar diri dan disahkan telah meninggal dunia oleh pegawai kesihatan yang hadir di tempat kejadian.

12 di kelana jaya - Google Blog Search

12 di kelana jaya - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Bandaraya <b>Petaling Jaya</b> - My Kerjaya <b>...</b>

Posted: 11 Jan 2013 06:02 PM PST

Kekosongan di Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ)
1. PEGAWAI PENGUATKUASA N41
2. AHLI MUZIK B27
3. PEMBANTU PENGUATKUASA N17
4. PEMBANTU AM PEJABAT N41
5. TUKANG K2 (JURUGEGAS) R11
6. PEGAWAI PENILAIAN W41
7. PENGURUS TAMAN/LADANG G41
8. PENOLONG PEGAWAI PENILAIAN W27
9. PENOLONG PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA J29
10.PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN U29
11.PENOLONG PEGAWAI UNDANG-UNDANG L29
12.PENOLONG PEGAWAI SENIBINA J29
13.ARTIS BUDAYA (PEREKA TARI) B27
14.JURURAWAT MASYARAKAT U19
15.PEMBANTU KESIHATAN AWAM U17
16.JURUTEKNIK J17
17.RENJER HUTAN G17
18.PEMBANTU AKAUNTAN W17
19.PEMBANTU PENILAIAN W17
20.PEMBANTU PENGUATKUASA N17
21.PEMBANTU TADBIR (GURU) N17
22.PEMBANTU TADBIR N17
23.PEMBANTU TADBIR (PENGAWAS) N17
24.PEMBANTU AM PEJABAT N1
25.TUKANG K2 (JURUGEGAS) R11
26.TUKANG K2 (JURUKIMPAL) R11
27.TUKANG K2 (JURULEKTRIK) R11
28.TUKANG K3 (TUKANG PAIP) R9
29.TUKANG K3 (TUKANG CAT) R9
30.TUKANG K3 (TUKANG KAYU) R9
31.PEKERJA AWAM R1
32. PEGAWAI PENERANGAN
33.PENOLONG PEGAWAI PENERANGAN
34.PENOLONG PEGAWAI PENILAIAN
35.TUKANG K2 (JURULEKTRIK)
36.TUKANG K3 (TUKANG PAIP)

Tarikh Tutup: 24 Januari 2013

Klik Untuk Maklumat Lanjut

12 di petaling jaya - Google Blog Search

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Harley-Davidson Kuala Lumpur buka Pusat Motosikal Pra-milik <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 16 Jan 2013 07:42 AM PST


BANTUAN ANDA DIPERLUKAN: Idea Mana Yang Bakal Memenangi RM100,000?

Make an Animated Music Video with Samsung Galaxy Note II??

Refer-a-friend to KFH and WIN Aeon vouchers worth up to RM2000!

IMG 9129 Harley Davidson Kuala Lumpur buka Pusat Motosikal Pra milik di Petaling Jaya

Bertempat di Petaling Jaya, 15 Januari 2013, Harley-Davidson Kuala Lumpur (H-DKL) secara rasminya melancarkan pembukaan Pusat Motosikal Pra-milik Harley-Davidson ( Harley-Davidson Pre-owned Motorcycle Centre).

Majlis perasmian pembukaan pusat tersebut diserikan lagi dengan penyerahan kunci kepada pemilik pertama unit pra-milik Harley sewaktu sesi sidang akhbar yang diadakan pada masa dan lokasi yang sama.

Pusat Motosikal Pra-milik itu terletak di belakang bilik pameran utama Harley-Davidson di Petaling Jaya, dengan perasmiannya disempurnakan oleh Pengerusi Eksekutif Bersama Kumpulan NAZA, Datuk Wira SM Faisal Tan Sri SM Nasimuddin.

Turut hadir bersama pada majlis itu ialah Naib Presiden Bahagian Roda Dua NAZA (NAZA Two Wheel Division), iaitu En. Nik Danial Nik Mahmood, En. Azian Ramli (Dealer Principle Harley-Davidson of Kuala Lumpur), dan juga Mr Raj Thangavelu, pemilik pertama motosikal pra-milik Harley-Davidson, serta kehadiran ahli-ahli kelab Harley Owners Group (HOG) Malaysia.

Setakat ini pengedar tunggal motosikal Harley-Davidson di Malaysia, NAZA Prestige Bikes Sdn Bhd meletakkan sasaran untuk menjual sebanyak 600 unit motosikal untuk tahun 2013, di mana 100 unit daripada jumlah keseluruhannya akan disumbangkan oleh motosikal pra-milik.

Pusat Motosikal Pra-Milik Harley-Davidson merupakan suatu platform yang menjadi nilai tambah bagi motosikal yang di 'trade-in' kepada H-DKL oleh pelanggan sedia ada yang menaik taraf kepada model terbaru atau kepada model yang berbeza.

Setiap motosikal Harley yang berada buat sementara waktu di pusat tersebut sementara menantikan pemilik baru akan diperiksa dan dikawal selia oleh pasukan juruteknik Harley-Davidson yang terlatih dan profesional.

IMG 9139 Harley Davidson Kuala Lumpur buka Pusat Motosikal Pra milik di Petaling Jaya

Berikut ialah petikan daripada siaran akhbar rasmi yang dikeluarkan oleh Harley-Davidson Kuala Lumpur, teruskan bacaan anda;

All pre-owned units are genuine local units (acclimatised to suit local conditions) and come with high specifications (upgraded exhaust system, wind shield, saddle bags etc.), low mileage, factory warranty (where applicable) and free service maintenance (where applicable). The pre-owned units consist of trade-in bikes, demo units as well as pre-registered units used for promotional events. The centre, which is fitted with the proper tools and equipment approved by the Harley-Davidson Motor Company, also offers a variety of parts and accessories on special discounts.

Purchasers of all pre-owned units are not only eligible to become official full-fledged HOG members, enjoying the life of luxury and adventure that comes with it, but also will enjoy additional after-sales privileges such as break-down/pick-up service (complimentary), on-site repairs (during H-DKL's monthly service clinic visits to Northern, East-Coast, and Southern Malaysia, as well as Sabah and Sarawak).

"Harley-Davidson Kuala Lumpur understands and greatly appreciates the value and technical artistry of Harley-Davidson motorcycles and as always ensures the quality of each bike. Customers making purchases at the authorised H-DKL Pre-owned Motorcycle Centre can revel in the knowledge that their investment not only gains them a high-specification bike, but also the Harley Owner Group lifestyle that accompanies Harley ownership, as well as the benefit of top-notch services we provide," added Datuk Wira SM Faisal.

The freshly opened centre currently displays a range of available pre-owned units that include Sportster 48, Sportster XR, Dyna Wide Glide, Softail Fatboy, VROD 105th Anniversary Edition, VROD Nightrod and CVO Ultra Classic.

ads