Rabu, 2 Januari 2013

12 di teluk datok - Google Blog Search

12 di teluk datok - Google Blog Search


VIDEO MALAM APRESIASI KEMANUSIAAN <b>DI TELUK</b> INTAN

Posted: 31 Dec 2012 07:50 PM PST

PAS TETAP SAMA SEPERTI DULU - *11 Muharram 1434 H | 25 November 2012* * * *TheMalaysianInsider* 25 NOV — Telah timbul isu PAS dikatakan tergelincir dari dasar Islamnya dan kepimpinan ul...

5 beberapa minggu yang lalu

12 di dengkil - Google Blog Search

12 di dengkil - Google Blog Search


Rosmah, BAKTI Lawat Mangsa Banjir <b>Di Dengkil</b>

Posted: 07 Nov 2012 10:27 PM PST

alt

 

DENGKIL 8 Nov - Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor dan ahli-ahli Badan Amal Dan Kebajikan Tenaga Isteri-Isteri (BAKTI) hari ini meluangkan masa melawat mangsa banjir yang di tempatkan di Pusat Penempatan Sementara di sini.

 

Rosmah yang juga merupakan Yang Di Pertua BAKTI meluangkan masa kira-kira 30 minit bersama mangsa banjir dan makan tengah hari bersama mereka.

 

"Selepas mendapat maklumat mengenai kejadian banjir, kami (BAKTI) telah berbincang dan mengambil keputusan untuk datang melawat ke kawasan yang mengalami banjir.

 

"Kami turut mengambil inisiatif untuk menyumbangkan RM 10 ribu kepada setiap negeri yang mengalami banjir iaitu di negeri Selangor, Johor, Melaka dan Perak," katanya ketika berucap di Dewan Orang Ramai, Dengkil yang dijadikan sebagai Pusat Penempatan Sementara bagi mangsa banjir.

 

Menurut Rosmah, dengan sumbangan yang disalurkan ini, dapat meringankan beban mangsa banjir untuk membeli keperluan yang diperlukan oleh mangsa banjir.

 

"Dana ini akan disalurkan melalui Pertubuhan Isteri Wakil-Wakil Rakyat setiap negeri yang terlibat, dan wang tersebut akan digunakan untuk membeli keperluan bagi kegunaan mangsa banjir," katanya.

 

Tambahnya lagi, rakyat tidak perlu risau jika ditimpa musibah kerana pelbagai pihak seperti pertubuhan kebajikan akan turut sama menghulurkan bantuan.

 

"Ini (beri sumbangan dan melawat) sahaja yang mampu kami lakukan. Segala yang terjadi adalah ketentuan Allah SWT. Saya lihat keperluan mangsa banjir mencukupi dan kita perlu bersyukur kerana pelbagai pihak turut sama membantu menghulurkan bantuan bukan sahaja daripada pihak Barisan Nasional (BN) sahaja," ujarnya lagi.

 

Seramai kira-kira 919 mangsa banjir yang ditempatkan di penempatan sementara ini dijangka akan pulang ke rumah masing-masing pada petang ini jika keadaan mengizinkan.

12 di sungai burong - Google Blog Search

12 di sungai burong - Google Blog Search


Umat Islam Wajib Mempertahankan Gaza « PKM <b>Sungai Burong</b>

Posted: 24 Dec 2012 11:17 AM PST

Batu 10, 24 Dis    :    Umat Islam wajib untuk mempertahankan bumi Gaza yang terletak di Palestin daripada  zionis Israel, kerana 12056_550589638302381_908841152_ndisana terletaknya masjid yang menjadi kiblat pertama Umat Islam, iaitu Masjid al Aqsa, dan merupakan bumi para Nabi, Kata Timbalan Presiden Yayasan Amal Malaysia (YAM), Haji Jamuliddin Elias.

Umat Islam, katanya, wajib menghulurkan bantuan dan sumbangan kepada rakyat Palestin yang telah  ditindas dan dizalimi oleh golongan Israel sejak sekian lama tanpa belas kasihan, katanya lagi yang juga merupakan Ahli Majlis, Majlis Perbandaran Klang (MPK)

Beliau yang pernah ditahan oleh zionis Israel semasa menyertai misi bantuan kemanusiaan ke Gaza pada tahun 2010, turut menceritakan pengalaman sewaktu ditahan oleh tentera Israel di dalam Kapal Marvi Marmara yang mengakibatkat seramai  12 orang telah syahid akibat daripada bedilan regim zionis tersebut dan seramai 30 orang lebih telah cedera parah. Manakala kapal yang mereka naiki telah ditawan oleh tentera zionis Israel.20121224_221031

Menurutnya sewaktu dikepung oleh tentera Israel, Allah tidak memberikan kegentaran pun dalam diri mereka. Mereka tidak panik. Semua menjaga posisi masing-masing sebagaimana yang telah dilatih. Kemudian bergerak kemas mempertahankan kapal daripada Israel.

"Sewaktu helikopter pertama datang dan menyuluh spotlight dari atas. Dua komando turun. Relawan Turki dengan berani telah menangkap komando yang pertama, membuang senjatanya. Tidak berniat bergaduh. Tetapi apabila komando kedua turun, dia mula menembak dengan peluru hidup. Itulah mulanya syahid yang pertama di atas kapal. Tetapi tetap mereka tidak takut kerana mereka memang telah bersedia untuk syahid" katanya lagi

20121224_222201Sementara itu Bendahari Muslim Care, Haji Zulkifli Wahijan, pula berkata, Sepanjang pengalamannya terlibat dalam misi bantuan kemanusiaan di beberapa buah Negara khususnya Gaza, Tentera Zionis bukanlah merupakan tentera yang berani, berbanding tentera Islam.

Berdasarkan video yang ditayang, katanya, jelas menunjukkan mereka akan lari bila berhadapan dengan tentera Hamas, walaupun tentera Hamas hanya menggunakan baju sebagai senjata untuk mempertahankan diri berbanding mereka yang dilengkapi dengan senjata yang canggih dan moden.

Beliau juga menyeru supaya Umat Islam dapat mengamati hadith Nabi Muhammad S.A.W yang pernah bersabda "Konstantinopel akan ditawan oleh seorang raja, raja yang menakluknya adalah sebaik-baik raja, sebaik-baik tentera adalah tenteranya dan sebaik-baik rakyat adalah rakyatnya"

Inilah tentera-tentera yang sedang berjuang dibumi Gaza, kerana untuk menjadi tentera Hamas ianya memerlukan syarat yang ketat antaranya mereka tidak boleh meninggalkan solat lima waktu, menghafal al-Quran dan 20121224_223024sebagainya, inilah kekuatan yang ada sebagai seorang tentera Islam yang sedang berjuang dibumi Gaza untuk menentang Israel, katanya lagi

Mereka berkata demikian sewaktu menjadi Ahli Panel Forum Untukmu Gaza yang diadakan di Masjid Jamiul Hasanah Batu 10 Tanjong Karang yang dianjurkan oleh Ahli Majlis, Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) Zon ID Tanjong Karang, Mohd Faizal Mohd Barja dan Penggerak Belia Tempatan (PeBT) Zon 1D, Sharan Mohd Salleh dan Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) DUN Sungai Burong dan dipengerusikan oleh Imam Masjid berkenaan Ustaz Haji Mat Hasbollah Sudin.

Forum yang diadakan untuk mengutip kepada YAM untuk dibawa ke Gaza telah Berjaya mengutip sebanyak RM7,758.00 dan telah diserahkan oleh Nazir Masjid Jamiul Hasanah, Ustaz Safwan Nayan kepada Haji Jamuliddin Elias.

12 di sungai pelek - Google Blog Search

12 di sungai pelek - Google Blog Search


<b>sungai pelek</b>, bagan lalang dan morib. - Panggil Burong - Blogspot

Posted: 23 Sep 2012 04:39 AM PDT


Bagi aku Sungai Pelek, Bagan Lalang dan Morib merupakan segitiga pelancongan yang terbesar di Selangor.  Kawasan ini juga merupakan daerah 1Malaysia yang unggul dimana perangkaan penduduk hampir sama antara Melayu (luar bandar), China (bandar) dan India yang tinggal di estet-estet getah dan kelapa sawit.  Unik dan tersendiri.
Kalau diberi kuasa mentadbir aku pasti jadikan kawasan ini tumpuan pelancong kelas pertengahan dan bawahan (proletariat) di Malaysia.  Tetapi aku pasti ini tidak akan berlaku jika Selagor di tadbir oleh kapitalis Pakatan Rakyat.  Malahan di Bagan Lalang sudah pun dibina hotel 5 bintang yang pastinya tidak akan mampu si marhaen menyewanya.  Diharap rest house persatuan nelayan tidak akan diganggu sementara tanah rizab melayu di sekitarnya juga tidak di usik. Semuga kawasan segitiga ini kekal bersih dan tidak ditelan pembangunan yang hanya mementingkan segelintir kapitalis Malaya.  Atau pun dijadikan kawasa 'red light' dengan China Dolls yang digemari VVIP.

12 di kajang - Google Blog Search

12 di kajang - Google Blog Search


Aktivis Occupy Dataran berkhemah <b>di</b> Penjara <b>Kajang</b>

Posted: 21 Dec 2012 08:20 PM PST

KUALA LUMPUR: Sekumpulan aktivis mahasiswa bertekad akan 'berkampung' di hadapan Penjara Kajang sehingga Isnin ini sebagai tanda protes terhadap keputusan mahkamah yang menjatuhkan hukuman penjara sebulan ke atas aktivis Occupy Dataran, Umar Muhammad Azmi.

Jurucakap Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM), Syaza Muaz Sharudin, 22, berkata, kumpulan mereka telah mula berada di hadapan penjara itu sejak malam tadi dan tidak akan berganjak sehinngga keputusan rayuan didengar, Isnin ini.

"Sejak malam tadi, kami sudah berkumpul dari jam 8 malam dan tidur dalam empat khemah disediakan. Lebih kurang 30 orang tidur di sini malam tadi," katanya dipetik Keadilandaily.

Katanya, meskipun tiada gangguan polis setakat ini, kumpulan itu dipantau pihak berkuasa dari cawangan khas (SB), sejak malam tadi.

"Lebih kurang 8.45 pagi tadi, ada enam orang polis datang ambil maklumat ahli SMM yang duduk berhampiran khemah. Walaupun nampak tenang dengan himpunan aman, tapi kami dikawal 10 orang polis yang memerhati gerak kami," ujarnya.

Mahkamah Majistret Kuala Lumpur semalam menjatuhkan hukuman penjara sebulan dan denda RM1,000 kepada Umar kerana menghalang pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) menjalankan tugas semasa serbuan terhadap gerakan mahasiswa pada April lalu.

Insiden itu didakwa berlaku semasa serbuan mengejut DBKL ke atas perkhemahan protes di Dataran Merdeka di Kuala Lumpur pada jam 8 pagi 22 April lalu.

Aktivis siswa berkhemah di dataran tersebut sebagai bantahan mereka terhadap Pinjaman Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) yang didakwa mereka tidak adil.

12 di sepang - Google Blog Search

12 di sepang - Google Blog Search


Apa Anwar buat jumpa Arab <b>di Sepang</b> Gold Coast? | The Unspinners

Posted: 01 Jan 2013 05:05 PM PST


Menjelang tahun baru hari Isnin pukul 2:30 petang, seorang rakan sedang beristirehat nampak Anwar bersama sepasang suami isteri Arab di Sepang Gold Coast, Bagan Lalang, Morib.

Memang ramai orang Arab nakal dan kuat berzina dengan Chinadoll macam Anwar bila di luar negara. Ada rakan-rakan yang bekerja di luar negara ada pengalaman Arab raba-raba bontot mereka dari belakang dalam lift. Persepsi mengatakan jantan  Arab kuat main bontot jantan muda.

Oh ... mintak maaf. Jangan salah sangka. Anwar jantan tua dah umur 65 tahun. Satu lagi Anwar tak mungkin berada di situ untuk menjamah wanita dan lelaki Arab suami isteri. Jantan Arab kaki cemburu.

Mereka tidak mungkin lakukan wife sharing macam orang putih atau orang Malaysia yang iklankan isteri di Adult Finder. Hehehe ... kita tahu.


Semua ini tidak mungkin kerana Anwar bawa Kak Wan bersama. Betul orang kata Kak Wan takut pada Anwar dan dia tak peduli lagi hati kelapa tua tu.

Tapi dia tak sebodoh untuk remukkan hati Kak Wan dengan melalukan perkara tak senonoh terang-terang di hadapan Kak Wan. perempuan boleh marah dan tersentuh hati tapi jangan sampai dia mengaruk dan hilang akal. Nyaya hang!

Mungkin dengan menantu Raja Shahrir, suami Nurul dia tak malu. Khabar mengatakan, Anwar dah tak percaya sesiapa lagi. Kalau dia nak pergi menutuh, Raja Shahrir yang jadi chaperone. Baguih punya menantu.


Anwar dan Kak Wan ke situ untuk beriadah. Mereka kelihatan minum di kafe. Hai ... kelapa tua pun jadilah.

Dah susah nak buat nakal. Raja Shahrir pergi holiday dengan Nurul ke?

Siapa si Pak Arab yang dia ketemui itu?

Apa dia bincang dan buat bertemu Pak Arab itu? Wallahu Alam.

Mungkin Pak Arab ini taukeh sebenar resort Sepang Gold Coast kerana rupanya menyerupai projek mega Palm Garden di Dubai. Palm Malaysia kelapa sawit dan palm Arab pohon kurma.


Tak tolak kemungkinan Pak Arab ini bukan taukeh Sepang Gold Coast tapi berminat untuk menjadi tuan punya resort yang menyerupai Dubai Palm Resort.

Selain dari Anwar dan Kak Wan serta Arab suami isteri, ad apula dua lelaki dan dia perempuan yang lain.

Mungkin khadam atau drebar mereka mereka. Yang nyata kelihatan, ada tiga kereta mewah kelihatan di situ.


Satu itu Mercedes berwarna Silver Gold jenis S500 dan berpendaftaran WVH 5000.
Satu lagi kereta Audi 5 warna hitam dan lesen pendaftarannya tertulis WMK
Kereta ketiga adalah Toyota Alphard berpendaftaran WWB 7829

Kemungkinan besar Anwar bertemu Arab ini untuk dapatkan dana membiaya politik dan polihanraya. Entah apa yang perlu dijanji beri untuk dapatkan dana asing???

Ngeh dan Nga dapat 10 ekar tanah bagi menyetujui sokong nizar sebagai MB boneka, mesti lagi besar janjinya ketika Anwar semakin hari semakin terdesak. Kes liwat baru satu lagi nak datang, Rayuan liwat pun hampir datang masa sama.

DAP berbalah dengan PAS. DAP tak ambil peduli PKR. Lim Guan Eng dan Karpal hanya nak kudakan Anwar. Akarumbi PAS hanya sokong PKR kerana arahan pemimpin Erdogan.

Pening .....!!!!

12 di sijangkang - Google Blog Search

12 di sijangkang - Google Blog Search


~SiComel~: majlis tunang <b>di</b> kg <b>sijangkang</b>

Posted: 01 Jan 2013 07:10 PM PST

sebelum kami ke cuti-cuti bangi hari Ahad aritu,

saya ke Klang, Kg Sijangkang

jadi mak andam org opis saya, Cik Ainun bertunang.

cik Ainun selepas make up

tu yg lepas balik dari make up ainun terus singgah ke AEON bkt Tinggi..

Selamat bertunang Ainun.. Tahniah!

ads