Selasa, 18 Jun 2013

12 di semenyih - Google Blog Search

12 di semenyih - Google Blog Search


Khalid Samad: Respon Kepada Arul PSM Berhubung <b>Semenyih</b>

Posted: 10 Jun 2013 07:52 PM PDT

Pada mulanya saya mengucapkan terima kasih kepada Sdr Arutchelvan (Arul PSM) yang telah memberikan komen berhubung tulisan saya mengenai DUN Semenyih tempoh hari. Komen beliau adalah seperti berikut:

"Sdr Khalid Samad yang dihormati, Saya ingin memperjelaskan satu perenggan dalam tulisan ini mengenai PSM dan PRU DUN Semenyih yang tidak tetap dan tidak benar.

PSM semasa rundingan kerusi dengan DSAI pada 13 April 2013 yang juga dihadiri oleh saya, Dr. Nasir dan Dr. Jeyakumar di pihak PSM dan Tian Chua dan Xavier Jeyakumar dipihak PKR. Dalam meeting tersebut, PSM setuju untuk guna lambang PKR untuk DUN Semenyih tetapi meminta PKR menimbangkan samada PSM boleh tanding logo sendiri di salah satu dari dua kws yang PSM menang 2008 iaitu KD dan Sg. Siput. DSAI menjelaskan ia adalah susah tetapi memberi masa untuk PSM bincang balik dalam mesyuarat PSM manakala beliau berjanji tidak akan mengumumkan kerusi DUN Semenyih dan KD. Tetapi pada 14 April, PKR umum mereka tanding di Semenyih tetapi tidak umum KD. Ini adalah satu mungkir janji. Pada 15 April, PSM beritahu bahawa PSM setuju tanding semua kerusi bawah PKR setelah dapat persetujuan ahli. Tian Chua dan beberapa pemimpin kanan PKR berkata memang Semenyih kerusi PSM dan mereka hanya perlu 2 jam untuk jelaskan kepada Azmin Ali dan kerusi untuk akan diberi kepada PSM. Namun selepas itu mereka megakui Azmin tidak mahu beri laluan walaupun ramai pemimpin PKR dan pemimpin BERSIH dan NGO desak PSM diberi tanding guna logo PKR. Azmin berkeras mahu calon melayu dan mereka juga tidak kotakan perjanjian untuk beri kerusi ini kepada PSM walaupun PSM sudah setuju awal-awal untuk tanding bawah logo PKR. Akhirnya pemimpin tertinggi PKR minta PSM tanding logo PSM kerana mereka tidak dapat laluan dari Azmin."


Saya tidak berhajat untuk memberi komen berhubung apa yang telah dirundingkan di antara PSM dan PKR dan saya anggap ianya sebagai urusan diantara PKR dan PSM yang saya tidak ada kena-mengena dengannya mahupun PAS. Sepertimana yang Sdr Arul sedia maklum, permohonan PSM untuk bersama dalam PR telah ditolak sejak dari dulu lagi dan itulah sebabnya mengapa persoalan bertanding dengan menggunakan lambang PKR menjadi relevan.

Tujuan bertanding dengan mengguna lambang PKR adalah supaya calon yang diturunkan adalah sebagai calon PKR dan bukan sebagai calon PSM. Ini adalah kerana PSM tidak merupakan anggota PR. Tawaran ini merupakan kelonggaran yang diberikan oleh PKR kepada anggota PSM untuk mengelak berlakunya 3 penjuru. Mengelak berlakunya 3 penjuru pula adalah bertujuan untuk memungkinkan kemenangan bagi pihak PR dan kekalahan bagi pihak BN. Memenangkan kerusi yang ditandingi adalah matlamat di sebalik semua perkiraan ini.

Dalam kes Semenyih, sekiranya benar Azmin tidak bersetuju Sdr Arul diturunkan sebagai calon PKR, ianya mungkin atas sebab alasan 'winability' Sdr Arul sebagai calon di Semenyih. Sepertimana yang diketahui bersama, Semenyih adalah kawasan majoriti pengundi Melayu dan BN menurunkan calon UMNO untuk bertanding di situ. Walaupun kita menolak politik kaum, kita tidak boleh menafikan bahawa ia merupakan faktor yang akan diambil kira oleh pengundi-pengundi Melayu khususnya yang atas pagar.

Maka di atas hasrat untuk menambahkan kemungkinan menang, maka Azmin sebagai pengerusi PKR Selangor memutuskan bahawa calon PKR di Semenyih perlu merupakan calon Melayu. Oleh itu pencalonan Sdr Arul ditolak. Ini adalah merupakan bacaan saya.

Apabila keputusan PKR yang sebegitu dibuat, maka Sdr Arul berhadapan dengan 2 pilihan. Yang pertama, bertanding sebagai calon PSM dan dengan itu akan berlakunya keadaan 3 penjuru yang hanya akan menguntungkan UMNO/BN.

Pilihan kedua adalah untuk Sdr Arul menerima keputusan itu sebagai keputusan strategik yang dibuat oleh PKR dalam usaha memenangkan calonnya dan dengan itu berkempen bersama calon PKR untuk menjatuhkan calon UMNO.

Sekiranya kita meletakkan kekalahan BN sebagai objektif utama kita, maka sepatutnya Sdr Arul memilih pilihan kedua. Malangnya, mungkin di atas perkiraan lain, termasuk mungkin untuk membuktikan wujudnya sokongan yang kuat bagi PSM, maka Sdr Arul telah memilih pilihan pertama.

Kesan dari pilihan Sdr Arul diketahui umum. UMNO/BN menang dan hubungan Sdr Arul dengan PKR menjadi kurang baik.

Kalau Sdr Arul bertanya pada saya sebelum berlangsungnya PRU tempohari mengenai pandangan saya berhubung dua pilihan ini, maka saya akan menjawab "pilihlah pilihan kedua". Tetapi Sdr tidak bertanya; dan sememangnya tidak perlu merujuk kepada saya sekalipun. Sdr Arul adalah dari PSM bukannya PAS. Yang dari PAS sendiri pun tidak merujuk kepada saya, walaupun saya merupakan wakil PAS Selangor yang bertanggung-jawab untuk berunding kerusi dengan PKR, apatah lagi Sdr yang dari PSM!

Maka akhirnya kita semua, saya yakin, merasa sedih dengan keputusan yang tercapai di Semenyih. Tetapi apa boleh buat, nasi sudah menjadi bubur.

Namun, apa yang lebih penting sekarang ialah apa yang kita semua ingin dilakukan pada masa akan datang, khususnya PRU 14. Suasana yang sama akan timbul sekali lagi. Pilihan yang sama akan kita hadapi. Sekiranya apabila berhadapan dengan keadaan yang sama, PSM memutuskan untuk bertanding walaupun akan berlaku 3 penjuru, maka pencapaian di Semenyih mungkin diulangi di beberapa kerusi. Dan kali ini bukan sahaja di Semenyih tetapi di mana sahaja PSM dapat bertapak dan dapat sokongan. Ianya tidak perlu ramai, seribu atau dua mungkin cukup untuk mengubah keputusan di beberapa tempat.

Ada yang menganggap bahawa sekiranya PSM bertanding 3 penjuru berlawan dengan calon PR dan BN maka undi PR tidak akan terjejas. Ini adalah kerana dianggap PSM tidak mempunyai sokongan. Saya harap tanggapan itu benar tetapi berdasarkan keputusan di Semenyih ianya seakan-akan sebaliknya. Mungkin kerana Selangor berbeza dengan Terengganu dan Kelantan. Kalau di Terengganu dan Kelantan mungkin undi PSM tidak begitu banyak. Tetapi di Selangor kes Semenyih perlu diberi perhatian.

Di Semenyih BN mendapat 17,616 undi, manakala PKR mendapat 13,471 undi dan PSM dapat 5,568 undi. Tetapi di Jelapang PSM mendapat 2,568 undi. BN pula mendapat 4,655 dan DAP mendapat 16,921 undi. Mungkin sebahagian akan menjadi seperti Jelapang (kawasan DAP) dan sebahagian akan jadi seperti Semenyih (kawasan PKR dan PAS?).

Dalam soal ini pimpinan PR perlu berbincang dan memutuskan strategi yang boleh terus menjamin suasana satu lawan satu di semua kerusi demi mengalahkan UMNO/BN. Buat masa ini saya sendiri tidak nampak kaedah lain, selain yang telah diguna-pakai pada 2008 dan pada 2013 di KD dan Sungai Siput. Di Sungai Siput ia berjalan dengan baik. Tiada 3 penjuru dan calon PKR dari PSM menang. Di KD semua telah tahu kesudahan ceritanya.

WaLlahu 'Alam
KHALID SAMAD

12 di cheras - Google Blog Search

12 di cheras - Google Blog Search


10,000 DVD cetak rompak dirampas <b>di Cheras</b> ABN News | BM

Posted: 11 Jun 2013 07:24 AM PDT

KUALA LUMPUR – Polis merampas kira-kira 10,000 keping DVD cetak rompak dan peralatan memproses video cetak rompak bernilai RM100,000, yang terbesar tahun ini, selepas menyerbu sebuah rumah di Bandar Damai Perdana, Cheras di sini hari ini.

Dalam serbuan pada pukul 2.45 petang itu, polis turut menahan seorang lelaki berusia 38 tahun yang dipercayai pekerja untuk sindiket memproses DVD cetak rompak itu.

"Peralatan yang dirampas dalam serbuan itu ialah 15 unit pemprosesan komputer (CPU) yang mengandungi 165 unit pembakar CD (burner), sebuah televisyen, sebuah pemain DVD serta lima bungkus 'master tape original'," kata Timbalan Pengarah II Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman, Datuk Mohd Rodwan Mohd Yusof.

Bercakap kepada pemberita di lokasi serbuan itu di sini, beliau berkata siasatan awal polis mendapati sindiket itu menyewa rumah teres dua tingkat berkenaan untuk dijadikan tempat memproses dan mencetak pelbagai tajuk DVD cetak rompak.

"Dalam tempoh lima jam sebanyak 3,000 keping DVD bernilai kira-kira RM24,000 hingga RM30,000 dapat dihasilkan setiap hari menggunakan 15 unit CPU yang setiap satunya mempunyai 11 unit burner," katanya.

Beliau berkata, polis percaya sindiket itu telah beroperasi selama dua tahun dan melindungi kegiatan mereka daripada dihidu dengan memasang penyaring udara di bilik pemprosesan bagi memastikan bau yang terhasil ketika proses itu dapat dilupuskan.

Mohd Rodwan berkata, DVD cetak rompak itu akan dihantar kepada penjual tetap di sekitar Lembah Klang, Melaka, Johor Bahru, Perak, Sabah dan Sarawak yang telah membuat tempahan.         

"Mereka bukan proses dan jual ke pasar malam sebaliknya mereka proses untuk bekalan penjual manakala penjual itu sendiri yang akan menjual DVD berkenaan ke pasar-pasar malam dan sebagainya," katanya.

Beliau berkata, polis percaya terdapat dua pekerja di premis berkenaan dan polis kini mengesan seorang lagi suspek. – Bernama

12 di teluk datok - Google Blog Search

12 di teluk datok - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di teluk datok</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2013 11:22 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di teluk datok</b> - Google Blog Search

Posted: 13 May 2013 11:45 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di teluk datok</b> - Google Blog Search

Posted: 01 May 2013 11:14 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di teluk datok</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Mar 2013 11:26 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Semua Kaum Rasai Peruntukkan ADUN <b>Teluk Datuk</b>

Posted: 03 Mar 2013 04:38 AM PST

KUALA LANGAT, 3 MAC : Penduduk Melayu, Cina dan India di kawasan Teluk Datuk di sini telah menikmati peruntukan sebanyak RM 500 ribu setahun yang diagihkan secara adil dan saksama oleh Adun mereka sepanjang lima tahun perkhidmatannya.

Setiap tahun kata Adun Teluk Datuk, Philip Tan Choon Swee, beliau membelanjakan RM 100 ribu untuk setiap komuniti di kawasannya. Pebelanjaan itu melibatkan projek memperbaiki rumah dan sumbangan ke rumah ibadat komuniti India dan Cina.

Manakala RM 200 ribu dibelanjakan dalam aktiviti yang melibatkan semua kaum seperti sumbangan ke PIBG dan membeli peralatan murid. Jumlah ini juga digunakan untuk memperbaiki infrastruktur seperti jalan raya dan parit.

Philip memberi penjelasan tersebut sebagai respons kepada bekas Ketua Komuniti India Teluk Datuk, John Paramasivam Veerasamy yang menuduhnya tidak menggunakan peruntukan ADUN untuk kaum India di kawasannya.

"Saya ada 'figure-figure' tunjukkan apa yang dia kata saya 'racist'.

"Selain daripada saya menjaga kaum Cina, saya juga jaga India dan kaum Melayu, saya bukan cakap sahaja," tegasnya dalam satu sidang media di pejabatnya hari ini.

Menurut Philip, peruntukan RM 100 ribu pada tahun lalu digunakan untuk membaikpulih 20 buah rumah dan surau di empat kampung Melayu tradisional.

"Lebih 20 rumah sudah siap dan ada tujuh rumah lagi yang saya beri bahan dan mereka buat sendiri," katanya lagi.

Manakala majoriti peruntukkan RM 100 ribu untuk kaum India dan Cina disumbangkan ke rumah ibadat dan majlis perayaan kaum-kaum tersebut.

Baru-baru ini, John Paramasivam bersama-sama Kumarayah Ponnayah dan Saravanan Kaliannan telah mengadakan sidang media pada 27 Februari lalu dan menuduh Philip tidak menjaga komuniti India dan Melayu dan hanya mementingkan komuniti Cina sahaja.

Sementara itu, Ketua Komuniti Kaum India Teluk Datuk, Muniandy Manirasu, berkata Philip sentiasa prihatin terhadap rakyat di kawasannya dan menafikan dakwaan bahawa kaum India di kawasan itu dianaktirikan.

"YB telah membelanjakan ratusan ribu sejak lima tahun ini untuk kaum India dan tuduhan yang dibuat oleh John Paramasivam adalah sangat tidak berasas," katanya ketika ditemui.

Ahli Majlis Zon 19 Majlis Daerah Kuala Langat (MDKL), Yap Lai Keng, pula menyatakan Philip seorang Adun yang bertanggungjawab kerana sentiasa turut serta dalam setiap program yang dianjurkannya.

Pendapat Anda

Pendapat

Penduduk <b>Teluk Datok</b> menolak PR sebulat suara | The Kuala <b>...</b>

Posted: 06 Mar 2013 10:35 PM PST


Philip-Tan.Saya John Paramesivam dari Taman Seri dan menggundi di dun Telok Datok.Saya telah menghuni di Kuala Langat,kawasan dun Telok Datok.sejak lahir hamper 55 tahun.Saya memilih Pakatan Rakyat sejak tahun 1998 dalam parti KEADILAN.

Sekarang saya adalah Ketua Komuniti Kaum India sejak 2010,satu jawatan yang dilantik oleh Kerajaan Negeri Selangor YB Philip Tan pada PRU 12.Tanggungjawab saya adalah untuk perkenalkan polisi-polisi yang dirancang oleh Kerajaan Negeri Selangor kepada Dun Telok Datok dan membawa masalah-masalah Rakyat Dun Telok Datok kepada pengetahuan pimpinan Dun dan Negeri.

Kami telah menemukan Philip Tan kepada seluruh pengundi kaum India di kawasan Dun Telok Datok yang hamper 10,000 orang.Kami telah bekerja tungkus lumus untuk menangkan beliau pada PRU 12.

Walaupun sedemikian,Kami, hari ini membantah sekeras-kerasnya kalau beliau YB Philip Tan di calonkan semula pada PRU 13 ini kerana Kaum india tidak di hormati oleh beliau langsung.Kita tidak mendapat layanan khas langsung,Ada kalanya beliau akan halau kawan-kawan dari KEADILAN dengan mengatakan saya daripada parti DAP,saya ada orang untuk jaga orang kaum India.

Beliau juga tidak menghormati perayaan kaum India. – John Paramesivam


di negeri selangor - Google Blog Search

di negeri selangor - Google Blog Search


Ramalan Keputusan Pilihanraya Umum ke 13 <b>di Selangor</b>. <b>Negeri</b> <b>...</b>

Posted: 14 Apr 2013 08:19 PM PDT


keputusan pilihanraya selangor

Keputusan pilihanraya Umum 2013 Selangor : Negeri Selangor sememangnya menjadi rebutan di antara kerajaan yang sedang menerajui negeri Selangor untuk mempertahankannya dan dipihak pembangkang pula berusaha keras untuk merebut kembali sebuah negeri yang termaju di Malaysia bernama Selangor.

Keputusan Pilhanraya Umum 2008 (PRU 12) menyaksikan tsunami politik berlaku di Selangor apabila Pakatan Rakyat menewaskan Barisan Nasional dengan menjadi pilihan demokrasi rakyat. Jikalau….

Jikalau sebelum ini kita sudah meninjau prestasi kerajaan Melaka di bawah pimpinan Datuk Seri Ali Rustam setakat ini di Melaka (KLIK SINI). Kini tiba untuk meninjau prestasi kerajaan Selangor di bawah Tan Sri Khalid Ibrahim….

Keputusan Pilihanraya Umum 2008 Di Selangor (PRU ke 12)?

Keputusan pilihanraya selangor

Negeri yang dulunya dianggap sebagai kawasan selamat oleh pihak Barisan Nasional, akhirnya bertukar tangan ke Kerajaan Pakatan Rakyat. Dalam masa 5 tahun Kerajaan Pakatan Rakyat menerajui Selangor, perkara yang paling penting yang perlu diketahui rakyat Selangor amnya dan rakyat Malaysia umummnya adalah meneliti semula apakah yang telah dicapai oleh Kerajaan Negeri Selangor di bawah pentadbiran Pakatan Rakyat. Sudah tentu Selangor, sebuah negeri yang kaya dengan hasil pendapatannya menjadi rebutan di antara pihak Pakatan Rakyat dan Barisan Nasional.

Barisan Nasional sudahpun mengumumkan niat mereka untuk merampas kembali Selangor sambil Pakatan Rakyat pula yakin bahawa mereka telah membuat yang terbaik untuk rakyat. Di manakah kebenarannya? Jadi apa hasilnya?

Senarai Kejayaan & Usaha-usaha Penambaikan Kerajaan Selangor

Seperti biasa, Berita Semasa hanya akan memaparkan rekod-rekod kejayaan yang kami perolehi sendiri poral-portal milik kerajaan negeri termasuk dalam kes ini portal milik kerajaan negeri Selangor.

keputusan pilihanraya selangor

 1. Bantuan Air percuma sebanyak 20 meter padu
 2. Mewujudkan Kumpulan Semesta Sdn. Bhd untuk pengurusan cari gali pasir.
 3. Memberi RM 1000 kepada pelajar kelahiran negeri Selangor yang mendapat tawaran ke Universiti
 4. Insuran kepada bayi kelahiran Selangor sehingga umur 18 tahun
 5. Bantuan RM 1500 Tabung Warisan Anak Selangor (TAWAS) selepas bayi kelahiran anak Selangor mencapai umur 18 tahun.
 6. Mewujudkan skim Mesra Warga Tua dan Orang Kurang Upaya dengan memberi RM 2500
 7. Mewujudkan Pusat Sehenti Untuk KRisis (OSCC) bagi membantu wanita dan kanak-kanak dalam kes rogol, keganasan domestik dan dera.
 8. Dana pendidikan dan peruntukan biasiswa untuk anak-anak pekerja ladang
 9. Skim pemeriksaan mammogram secara percuma kepada semua wanita Negeri Selangor yang berumur 35 tahun keatas yang layak.
 10. Mewujudkan MiMBAR bagi membantu golongan berpendapatan rendah dengan menawarkan pinjaman tanpa faedah sehingga RM 5000 dengan pembayaran balik dalam 1 tahun.
 11. Mewujudkan Pusat Dialisis Rakyat bagi yang memerlukan rawatan tersebut.Setakat ini 4 buah pusat dialisis rakyat telahun beroperasi.
 12. Cuti bersalin 90 hari
 13. Cuti 14 untuk suami yang isterinya bersalin
 14. Cuti kematian suami selama 30 hari.
 15. Program Tuisyen percuma untuk pelajar sekolah rakyat Negeri Selangor yang layak
 16. Penubuhan Skim Mirkokredit Wanita Ladang (WALA) bagi meningkatkan pendapatan kaum wanita pekerja ladang.
 17. Skim Bantuan Asuhan Rakyat sebanyak RM 100 bagi ibu bapa yang layak.
 18. Skim Bantuan Tadika Selangor (TUNAS) sebanyak RM 50 sebulan bagi kanak-kanak tadika yang layak.
 19. Memastikan EXCO dan ADUN sentiasa bersih daripada penyelewengan sepanjang perkhidmatan.
 20. Menubuhkan badan khas untuk menyiasat segala penyelewengan yang berlaku berkaitan pentadbiran tanah dan sumber-sumber negeri.
 21. Memberhentikan projek-projek membazir yang merugikan dan tidak memberi manfaat secara langsung kepada rakyat.
 22. Memberikan elaun ibu tunggal yang layak menurut tanggungan masing-masing.
 23. Memudah dan mempercepat kelulusan dan pembaharauan lesen perniagaan.
 24. Menguatkuasakan dan memantau projek-projek pembangunan agar mematuhi syarat-syarat perlindungan alam sekitar bagi mengelakan kejadian seperti tanah runtuh.
 25. Memberi pendidikan pra-sekolah oeruma kepada anak Selangor berumur 5-6 tahun (Sedang dijalankan)
 26. Memberi elaun khas antara RM 150-RM 250 sebualan untuk wanita tampa pekerjaan tetap atau surirumah(Sedang dijalankan)
 27. Memastikan setiap keluarga memiliki sebuah rumah dalam skim perumahan rakyat.(Sedang dijalankan)
 28. Mewujudkan institusi untuk menyelaraskan hal ehwal agama ,selain agama islam demi mewujudkan perpaduan dan persefahaman antara kaum dan agama.(Sedang dijalankan)
 29. Memberikan perkhidmatan perubatan di hospital kerajaan dan pengangkutan awam percuma kepada semua warga emas berusia 65 tahun ke atas.(Sedang dijalankan)
 30. Mengurangkan cukai pintu rumah kediaman sebanyak 20% dan cukai premis komersial sebanyak 10%(Sedang dijalankan)
 31. Membela kehidupan rakyat miskin terutama petani dan nelayan bagi memperolehi pendapatan minimum RM 1200 sebulan.(Sedang dijalankan)
 32. Mengkaji semula sistem Rukun Tetangga untuk digantikan dengan sistem baru yang lebih berkesan di bawah penyeliaan pihak berkuasa tempatan.(Sedang dijalankan)

keputusan pilihanraya selangor

Sumber : Portal kerajaan negeri Selangor

Keputusan Pilihanraya Umum ke 13 Selangor : Prestasi Ahli Politik?

Selangor secara rasminya telah membubarkan DUN pada 4 April 2013 yang lalu, menjadi antara negeri pertama di bawah kuasa Kerajaan Pakatan Rakyat yang berbuat demikian. Apa yang Berita Semasa perhatikan dalam tempoh 5 tahun Pakatan Rakyat mengambil alih Selangor, terlalu banyak isu yang dimainkan oleh kedua-dua belah pihak, tidak kira dari Barisan Nasional mahupun Pakatan Rakyat. Setiap isu yang berkaitan negeri Selangor mendapat liputan meluas baik di media arus perdana mahupun di internet.

Anda sebagai rakyat Selangor, bagaimana anda melihat prestasi kerajaan negeri Selangor di bawah pimpinan Tan Sri Khalid Ibrahim setakat ini atau anda merasakan mahu kembali memberikan sokongan padu kepada Barisan Nasional? Bagaimana pula prestasi ahli politik yang telah memenangi Pilihanraya umum ke 12 di kawasan setempat anda baik daripada pemimpin Pakatan Rakyat ataupun pemimpin Barisan Nasional di Selangor?

Apakah benar kerajaan Selangor membawa aspirasi rakyat yang dimahukan? Lontarkan pendapat anda di sini…

12 di jenjarom - Google Blog Search

12 di jenjarom - Google Blog Search


Ketua Wanita UMNO <b>Jenjarom</b> 1 maut kemalangan | Malaysia Edition

Posted: 11 Jun 2013 10:10 PM PDT

KUALA LANGAT – Hasrat Ketua Wanita UMNO cawangan Jenjarom untuk membuat pemeriksaan darah di Klinik Kesihatan Jenjarom di sini tidak kesampaian apabila dia maut selepas motosikal yang ditunggang dirempuh sebuah motosikal lain kelmarin.

Nor Asmah (kanan) bergambar bersama menantu dan cucunya, pada hari berkempen sempena pilihan raya lalu di Kampung Jenjarom, Banting. Foto -BH

Dalam kejadian pada pukul 7.30 pagi di hadapan Klinik Kesihatan Jenjarom itu, Nor Asmah Paniti, 52, yang menunggang motosikal Modenas seorang diri dilanggar dari belakang oleh motosikal jenis EX5.

Penunggang motosikal EX5 ialah seorang remaja lelaki berusia 18 tahun.

Kejadian itu dikatakan berlaku ketika Nor Asmah mahu membelok ke kanan untuk masuk ke kawasan klinik kesihatan.

Akibat rempuhan kuat, Nor Asmah terjatuh daripada motosikal menyebabkan kepalanya cedera parah manakala kaki dan tangan kanannya patah menyebabkan dia tidak sedarkan diri.

Mangsa kemudiannya disahkan meninggal dunia pada pukul 9.30 malam di Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang (HTAR) selepas 14 jam menerima rawatan.

Remaja terbabit pula patah tangan kiri selain mengalami luka-luka di badan dan dirawat di Hospital Banting.-kosmo

12 di sungai buloh - Google Blog Search

12 di sungai buloh - Google Blog Search


Solidariti Untuk Safwan Anang <b>Di</b> Penjara <b>Sungai Buloh</b> <b>...</b> - mb online

Posted: 29 May 2013 03:49 AM PDT

Safwan Anang membuat keputusan di luar jangkaan, dia enggan diikat jamin. Semasa pendengaran perbicaraan beliau menyatakan bahawa dia tetap menjunjung sistem raja berperlembagaan serta menghormati undang-undang dan keputusan mahkamah.

Namun apa yang mendukacitakan ialah seluruh sistem di negara ini telah menjadi tunggangan untuk kepentingan politik Umno BN.

Beliau sempat memberi 3 pesanan penting kepada kami supaya disampaikan kepada rakyat seluruhnya;

1) Penahanan dan dakwaan ini bermotifkan politik. Tindakan saya ini sebagai protes dan memberi signal penolakan terhadap salahguna kuasa untuk kepentingan hayat Umno BN.

2) Tindakan saya juga demi sayangkan negara dan ingin pulihkan demokrasi yang makin tenat.

3) Dan ini juga mesej jelas kepada anak muda bahawa kita benar-benar serius perjuangkan hak kita. Saya di dalam tetapi saya yakin kalian di luar sana tetap akan terus bangkit brrjuang lawan penipuan!

Dalam fasa kebangkitan anak muda hari ini, Umno BN jelas terdesak sehingga sanggup menggunakan apa cara sekalipun demi menjaga survival politik mereka yang kian rosak. Tangkapan kepada mahasiswa dan anak muda jelas bermotif politik demi menyekat kemaraan dan kebangkitan yang kian memuncak. Kerajaan minoriti ini jelas tergugat dengan kebangkitan rakyat.

Demi menyelamatkan demokrasi yang kian nazak di Malaysia, Safwan Anang rela untuk terus dikurung di lokap. Safwan Anang rela berhadapan dengan polis dan SB sepanjang di dalam lokap nanti.

Safwan Anang rela untuk tidur beralas simen dan makan ala kadar seperti banduan. Safwan Anang berkorban masa untuk bersama isterinya yang sedang mengandung. Ini semua demi perjuangan menuntut keadilan.

Justeru saya seru seluruh mahasiswa, anak muda dan rakyat yang cintakan keadilan untuk sama-sama bangkit lawan regim yang jelas menindas rakyat dengan kekuasaan. Ayuh kita nyatakan solidariti untuk Safwan Anang dengan berhimpun secara aman di hadapan Penjara Sungai Buloh. 

Masturah Abu Bakar, Isteri Safwan Anang.

Sementara itu isteri beliau yang sedang mengandung berkata, "Walaupun saya bersedih dengan keputusan ini, tetapi saya bangga mempunyai suami yang cekal dan berani seperti dia".

Dia buat sebegini kerana sayangkan negara Malaysia.Tidak mahu Negara ini berada dalam cengkaman pemerintahan yang zalim. Walaupun saya sayang dan perlukan dia, tetapi Negara ini lebih memerlukannya.

Saya seru semua rakyat terutama kaum wanita untuk turun solidariti di Penjara Sungai Buloh" Masturah Abu Bakar, Isteri Safwan Anang.

Walaupun Masturah sedang mengandung, tetapi itu tidak pernah mematahkan semangat beliau untuk terus menyambung perjuangan demi negara tercinta.

12 di padang jawa - Google Blog Search

12 di padang jawa - Google Blog Search


Rumah terbakar lagi <b>di Padang jawa</b> | Abgrara&#39;s Weblog

Posted: 04 Jun 2013 02:26 AM PDT

Archives

im here

--------------------------------------------------
HADIS MINGGU INI
Hadis yang belum pernah kita dengari
hadis1
Diriwayatkan daripada Huzaifah r.a katanya: Saidina Umar r.a pernah bertanya aku ketika aku bersamanya. Katanya: Siapakah di antara kamu yang pernah mendengar Rasulullah s.a.w meriwayatkan tentang fitnah? Para Sahabat menjawab: Kami pernah mendengarnya. Saidina Umar bertanya: Apakah kamu bermaksud fitnah seorang lelaki bersama keluarga dan jiran tetangganya? Mereka menjawab: Ya, benar. Saidina Umar berkata: Fitnah tersebut boleh dihapuskan oleh sembahyang, puasa dan zakat. Tetapi, siapakah di antara kamu yang pernah mendengar Nabi s.a.w bersabda tentang fitnah yang bergelombang sebagaimana lautan bergelombang? Huzaifah berkata: Para Sahabat terdiam. Kemudian Hudzaifah berkata: Aku, wahai Umar! Saidina Umar berkata: Engkau. Lantas Saidina Umar memuji dengan berkata ayahmu adalah milik Allah. Huzaifah berkata: Aku dengar Rasulullah s.a.w bersabda: Fitnah akan melekat di hati manusia bagaikan tikar yang dianyam secara tegak-menegak antara satu sama lain. Mana-mana hati yang dihinggapi oleh fitnah, nescaya akan terlekat padanya bintik-bintik hitam. Begitu juga mana-mana hati yang tidak dihinggapinya, akan terlekat padanya bintik-bintik putih sehinggalah hati tersebut terbahagi dua: Sebahagiannya menjadi putih bagaikan batu licin yang tidak lagi terkena bahaya fitnah, selama langit dan bumi masih ada. Manakala sebahagian yang lain menjadi hitam keabu-abuan seperti bekas tembaga berkarat, tidak menyuruh kebaikan dan tidak pula melarang kemungkaran, segala-galanya adalah mengikut keinginan.

Nampak ada 4; 1-Nampak alam, tidak nampak tuhan, 2-nampak alam, nampak tuhan; 3-nampak tuhan, nampak alam, 4-nampak tuhan tidak nampak alam, allahuakbar, fana.......... Ceramah maghrib Maulana Saad

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di tanjung sepat</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jun 2013 11:02 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di tanjung sepat</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Apr 2013 11:47 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di tanjung sepat</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Apr 2013 11:12 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di tanjung sepat</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Feb 2013 11:58 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

my wey of life a day trip to <b>tanjung sepat</b> malaysia - Gadget Release <b>...</b>

Posted: 19 Nov 2012 09:00 AM PST

My wey of life: a day trip to tanjung sepat, malaysia., While i was in malaysia for chinese new year holiday, my friends and i went to a lil town call tanjung sepat. tanjung sepat is near morib. which is famous for the.
Tzee meng's blog: a day trip to tanjung sepat, This is because i have been hearing people talked so much about this place and also seeing many blogs reviews. therefore, this year's hari raya public.
~*edryanne's story*~: one day trip to tanjung sepat, Heys! i just camp back from 4 days 3 night church camp! :) but now i planned to blog about the previous trip to tanjung sepat first yeah, it was on 29.
places to eat in kl just another malaysia food blog travel tip secret

Tanjung sepat (01.02.2011) 2/8 ~ hungry nomads, Tanjung sepat (01.02.2011) february 7, 2011 at 9:58 pm feeling bored since we are on leave and chinese new year is still two days away, wife has decided to.
Cuti-cuti tanjung sepat | dexxy.net, Tanjung sepat is a town in kuala langat district in selangor, malaysia. located at straits of malacca, primarily is a fishing town. most of the inhabitants have some.
~brought up 2 share~: mari makan di tanjung sepat, When dad suggested that we should go out together, it must be something we should all game for..

Sekinchan: a family day trip – parentwonder.com, This idea was mooted after our highly enjoyable trip to tanjung sepat and sepang gold coast. after some planning and research, 3 families (sp family, lee family, and.
As i travel /my kembara, Travelling places, sharing experience. this blog share lots of photos too because photo says a thousand words.
Sepang gold coast – escaping kuala lumpur | fly myself – around, Sepang gold coast is a great escape from busy city life in kuala lumpur. a great place to go when you are bored with going to the same shopping center in kl..

My Wey of Life: A day trip to Tanjung Sepat, Malaysia.

Crazy for Photography: Day trip to Tanjung Sepat

places to eat in kl just another malaysia food blog travel tip secret

Related post for My Wey Of Life A Day Trip To Tanjung Sepat Malaysia

12 di klang - Google Blog Search

12 di klang - Google Blog Search


hot news !!! video pelancaran markas syiah <b>di klang</b> <b>...</b> - Badut Rakyat

Posted: 17 Jun 2013 05:00 PM PDTKEPADA SEMUA UMAT ISLAM TOLONG TONTON VIDEO INI DAN SEBARKAN !!!

Video Pendedahan Pelancaran Markas Syiah Melayu di Klang,Selangor - 2013 Video ini di telah diupload didalaman youtube oleh seorang pengikut SYIAH MELAYU dan pada tarikh 12 JUN 2013

SILA LIHAT APA YANG BERLAKU !!!

RENUNG-RENUNGKAN

12 di meru - Google Blog Search

12 di meru - Google Blog Search


Countdown Blackout 505 IPOH 17 Jun <b>di MERU</b> RAYA - Perak Dah <b>...</b>

Posted: 15 Jun 2013 05:21 PM PDT

Ahad, 16 Jun 2013
KUALA LUMPUR, 13 JUN: Gabungan lebih 50 badan bukan kerajaan (NGO) akan menganjurkan program "countdown" (mengira detik) sebelum berlangsungnya perhimpunan aman #Blackout505 yang akan diadakan di Kuala Lumpur, 22 Jun nanti.
Program tersebut dimulakan dengan aksi 'flash mob' yang melibatkan rakyat dari pelbagai kaum dan latar belakang di sepanjang jalan Tunku Abdul Rahman, Kuala Lumpur bermula jam 2.00 petang Sabtu ini.
Pada 17 Jun pula, program Pidato Perdana akan diadakan dengan melibatkan beberapa pemimpin NGO dan aktivis mahasiswa bertempat di Padang Awam, Halaman Meru Permai, Meru Raya, Ipoh.

Program countdown itu diteruskan pada 18 Jun di Dataran Tonggak 10, Sg Besar, Selangor dengan satu lagi program Pidato Perdana.

'Flash mob' kembali beraksi bagi fasa ke dua bertempat di Jalan Tun Perak, berhampiran Pudu Raya bermula jam 6.00 petang pada 19 Jun.

Pada 20 Jun pula, Pidato Perdana kembali mengambil tempat pada 20 Jun bertempat di Taman Muhibbah, Temerloh Pahang.

Manakala acara 'Malam Kemuncak Kira Detik' pula akan diadakan di Dewan Perhimpunan Cina.
Sementara itu, mengulas Perhimpunan Blackout505 pada Jun 22 nanti, Badrul Hisham menjangkakan perhimpunan tersebut akan mengumpulkan lebih 200,000 perserta perhimpunan.
SelangorKini

Meru Raya bandar siber pertama
Bangunan Perak Techno Trade Centre 
Mydin Meru Raya Ipoh Perak
TERMINAL AMANJAYA MERU RAYA

12 di shah alam - Google Blog Search

12 di shah alam - Google Blog Search


Kemalangan Maut Melibatkan Perodua Viva <b>di Shah Alam</b> - Oh! Tidak

Posted: 16 Jun 2013 04:46 AM PDT

ohtidak-viva-kemalangan-shah-alam-3

SHAH ALAM 16 Jun – Tiga daripada empat pelajar institusi pengajian tinggi awam (IPTA) maut selepas kereta Perodua Viva yang mereka naiki hilang kawalan sebelum terbabas dan merempuh pembahagi jalan di Kilometer 14.5 Lebuh Raya Persekutuan di sini awal pagi ini.

Dalam kemalangan pada pukul 5.15 pagi itu, pemandu Adam Ab. Rahman bersama Ameer Asyraf Sulaiman dan Nurul Maizura Maidan yang duduk di bahagian penumpang belakang mati di tempat kejadian.

Bagaimanapaun, seorang lagi mangsa, Nurfarina Mokhtar yang duduk di sebelah pemandu bernasib baik apabila hanya mengalami cedera ringan.

Kesemua mangsa berusia 18 tahun dan mereka baru mendaftar masuk ke IPTA masing-masing dua minggu lalu.

Video:

Video ini tidak memaparkan dengan jelas kerana dilarang pihak Bomba untuk rakaman dilakukan. Rujuk description video untuk info penuh berkenaan video ini.

Adam merupakan pelajar Diploma Pengajian Sukan di Kampus Universiti Teknologi Mara (UiTM) Jengka, Pahang; Ameer (pelajar asasi jurusan perakauan di UiTM Shah Alam); Nurfarina (pelajar asasi Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua, UiTM Shah Alam) manakala Nurul Maizura (pelajar asasi Sains Pertanian, Universiti Putra Malaysia).

MANGSA-MANGSA yang meninggal dunia (gambar dari kiri) Adam. Ab. Rahman, Ameer Asyraf Sulaiman dan Nurul Maizura Maidan manakala Nurfarina Mokhtar (gambar kanan) tercedera.

MANGSA-MANGSA yang meninggal dunia (gambar dari kiri) Adam. Ab. Rahman, Ameer Asyraf Sulaiman dan Nurul Maizura Maidan manakala Nurfarina Mokhtar (gambar kanan) tercedera.

Pemangku Ketua Polis Daerah Shah Alam, Deputi Superintendan Ruslan Abdullah berkata, ketika kejadian, empat sahabat tersebut dalam perjalanan menuju ke Kuala Lumpur dari Shah Alam dipercayai selepas mengunjungi taman tema i-City di sini.

Utusan Malaysia/kosmo

Menurutnya, setiba di lokasi, kereta berwarna kuning terbabit dipercayai hilang kawalan sebelum terbabas dan merempuh pembahagi jalan.

"Akibat daripada rempuhan kuat, bonet kereta yang terperosok di bawah pembahagi jalan rosak teruk dan dinding kereta sebelah kanan terkopak menyebabkan pemandu dan seorang penumpang wanita yang duduk di belakang tercampak keluar.

"Dua mangsa lagi ditemui dalam kenderaan tersebut namun seorang daripada mereka telah meninggal dunia kerana cedera parah," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Ruslan memberitahu, kesemua mangsa yang maut akibat cedera parah di kepala dan anggota badan manakala mangsa yang cedera ringan hanya luka serta lebam di muka. – UTUSAN ONLINE

ohtidak-viva-kemalangan-shah-alam-4

Takziah kepada keluarga mangsa. Berikut adalah sedikit pesanan untuk direnungkan bersama dari OH! Media.

Screen Shot 2013-06-16 at 8.32.22 PM

12 di bandar sunway - Google Blog Search

12 di bandar sunway - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2013 07:23 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jun 2013 07:13 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2013 07:41 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Apr 2013 07:09 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Mar 2013 07:10 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pengalaman Bersama Little Caliphs <b>Bandar Sunway</b> | Selamat <b>...</b>

Posted: 22 Nov 2012 08:52 AM PST

Syukur, diberi peluang untuk membantu sepasang usahawan. Suami dan isteri yang mengusahakan Tadika Islam berjenama Little Caliphs di Bandar Sunway. Nama khususnya ialah Tadika Khalifah Mentari berlokasi di Bandar Sunway.

Sangat hampir dengan Sunway Pyramid dan Sunway Lagoon. Saya rasa kalau jalan kaki tak sampai 10 minit pun. (^_^)

Ini merupakan kali kedua saya dapat bantu pihak Little Caliphs.

Pertama di Little Caliphs  Lavender Heights… milik kepada Puan Norafidah

http://www.facebook.com/pages/Little-Caliphs-Lavender-Heights/130678760339714?fref=ts

kedua di Little Caliphs Bandar Sunway milik kepada Tuan Abdul Razak dan Puan Sharifah

http://www.facebook.com/littlecaliphs.bandarsunway?fref=ts

Di Little Caliphs Lavender Heights saya diminta untuk menjadi pengacara majlis dan sekaligus berkongsi sedikit motivasi keibubapaan serta bernasyid.

Di Little Caliphs Bandar Sunway pula saya dijemput untuk menjadi pengacara majlis.

Syukur, saya dapat bantu menjayakan majlis ini bersama mereka.

Saya agak kagum dengan pasangan suami isteri yang mengusahakan Little Caliphs Bandar Sunway ini. Dimaklumkan mereka berdua sudah berhenti bekerja sepenuh masa dari tempat kerja lama mereka dan kini mengusahakan tadika ini sepenuh masa.

Bukan mudah untuk bergantung pada perniagaan sendiri secara tiba-tiba. Namun saya percaya mereka tentu sudah mempunyai perancangan yang tersendiri. Saya doakan mereka akan berjaya memartabatkan Tadika Islam di arena Bandar Sunway sekaligus menjadi usahawan yang sukses !!!

Salam kejayaan buat Little Caliphs Bandar Sunway dan Little Caliphs Lavender Heights.

Bersama Tuan Haji Roslan Nordin, CEO Little Caliphs Program. Selepas  selesai majlis. Beliau menghampiri saya dan berbisik "Bagus… professional done!!"

Pengasas & CEO Little Caliphs Program, Puan Hajah Sabariah Faridah.

<b>Bandar Sunway</b> - jawatan kosong 2013

Posted: 02 Jan 2013 03:22 AM PST


MONASH UNIVERSITY has a bold vision - to deliver significant improvements to the human condition. Distinguished by its international perspective, Monash takes pride in its commitment to innovate research and high quality teaching and learning.
Our campus at Bandar Sunway in Petaling Jaya strives to be a premier private research-intensive university, contributing to Malaysia and Asia. Due to our rapid growth and expansion, we are seeking suitably qualified individuals to join our dynamic team.


Lecturer/Assistant Lecturer and Program Coordinator of the DHES (Education-focused) - SASS

(Selangor - Bandar Sunway)


Responsibilities:

Education-Focused Level A academic staff duties will have an emphasis on:‎


 • reviewing teaching activities and identifying and implementing strategies designed to improve ‎outcomes for students;‎
 • developing, applying and reviewing strategies through consideration of disciplinary and or learning ‎and teaching research, and through effective collaboration with other staff at school level; ‎
 • working to disseminate disciplinary or educational innovations in documented, peer-reviewed ‎activities and potentially participating in applications for competitive funding;‎
 • undertaking a range of activities that contribute to maintaining currency with disciplinary and learning ‎and teaching innovation;
 • demonstrating efficient performance in allocated roles;‎
 • taking on some responsibilities and contributing outcomes within school committees; and
 • onset in developing external contributions to the community or to the discipline/profession.‎Education-Focused Level B academic staff duties will have an emphasis on:
 • a developing record in the dissemination of peer-reviewed disciplinary or educational innovations;
 • taking an active role in obtaining funding to support such activity and engage in individual or collaborative projects;
 • playing a role in curriculum design and review at school or department level; 
 • potentially engaging in the effective collaborative design or implementation of cross-faculty or cross-campus teaching activities or projects;
 • undertaking a range of activities that contribute to maintaining currency with the discipline and with learning and teaching innovation; and
 • having some involvement in Honours and (where appropriate) Research Higher Degree supervision would normally be expected.

Requirements:

This one-year course provides intensive learning opportunities in problem-solving, analytical, and research skills that will prepare students for the challenges of tertiary level academic studies. Once they have successfully completed the DHES, they can proceed to second year study at an Undergraduate degree.

The successful applicant will be teaching the two core units of the Diploma, namely Academic Literacies and Learning in Higher Education. The position is also expected to assume the role of DHES Program Coordinator. The role encompasses course planning, course design and development. The position also involves providing help and advice to students on the content of the course.

The appointee will be expected to make significant contributions to teaching and research and supervision of honours and postgraduate research students along with other professional activities within the school. Expertise compatible with the education/research strengths of the School within the broad area of South East Asia Studies is preferred.
Interested candidates are required to send their application to the University or email to recruit_sass@monash.edu by 14 January 2013

The Human Resources Department
Monash University Sunway Campus
Jalan Lagoon Selatan
46150 Bandar Sunway
Selangor Darul Ehsan, Malaysia

Monash University Sunway Campus reserves the right to delay or not to proceed with an appointment for the above position. Only short listed candidates will be notified.

Interested candidates please send application online to the University.
KP(JPS)/5195/US/595(16) KPT/JPT/DFT/US/B 04 Co. No. 458601-U (Date of Establishment: 20 March 2000)

Program Sanggar Budaya <b>di</b> Kompleks 3C MPSJ, Taman <b>Bandar</b> <b>...</b>

Posted: 13 Jun 2013 07:50 PM PDT

Semua di Jemput Hadir

Sabtu 14 June 2013


Program : Sanggar Budaya @Kompleks 3C MPSJ
Anjuran : Persatuan Belia Kota Gagasan
Kerjasama : Noraniza Idris Production Ventures Sdn Bhd. & Tatihseni
Tarikh pelancaran : 15 Jun 2013
Masa : Jam 9.00 pagi hingga 10.30 malam
Tempat :Kompleks 3C MPSJ Taman bandar Sunway

Program ini adalah sebuah program pelancongan yang akan diadakan pada setiap bulan. Sebulan sekali setiap hari Sabtu minggu ke 3 bermula tarikh dilancarkan (Jun). Persembahan kebudayaan Negeri Selangor dan Malaysia akan dipaparkan oleh Tatihseni tari bagi mempromosikan Kompleks 3C sebagai salah sebuah lokasi pelancongan di Negeri Selangor. Di samping majlis amal bersama badan kebajikan yang akan bekerjasama dengan kami. Sekian makluman. Admin

*

*

*

Assalam kawan2 fb n bloggers..jika korang tak ke mana2 hujung minggu ni, boleh la datang ke Booth aku, tapak 26...datang la utk 'reunion' kat sana yer..hehe..boleh la kite tgk persembahan tarian dari Tatihseni kak Noraniza Idris...beramal sambil 'enjoy'..

Masa karnival : 9.00pagi - 10.30malam

Marilah kite beramal sambil membeli produk bumiputera...Semua di jemput hadir (",)

Like & Share 


ads