Jumaat, 22 Julai 2011

12 di bukit raja - Google Blog Search

12 di bukit raja - Google Blog Search


..::Seorang EyZan::..: Sehari <b>di</b> JJ <b>Bukit Raja</b>

Posted: 10 Jul 2011 09:08 PM PDT

(orang sebok tgk news pasal BERSIH. Aku jejalan sesuka hati. Tak tau ape cerita. Hmm.. Lantak ler)
Sabtu lepas menghabiskan masa dengan mengukuhkan ukhwah antara aku dengan sahabat baik yang aku kenali sejak berumur 9 tahun. Zanariah Mohd Zin, bertugas sebagai Eksekutif Akaun di Persatuan Nelayan Negeri Selangor (Shah Alam). Kami mengelilingi Jusco Bukit Raja. Aku sekadar mencuci dan memuaskan nafsu mata sambil membakar sahabatku itu untuk membeli belah. Heh. Jahat sungguh. Aku kena sabar, tunggu sehingga claim TNT dan OT aku masuk. Sedangkan berjalan semalam pun, aku telah mengorek tabung simpanan. Huhu. Dapat TNT dan OT nanti pun kena topup balik. So, memang tak dapat nak shopping sangat pun. Harus kuatkan diri dan berdisiplin dalam menyimpan wang.
Bersenam ringan dalam bangunan berhawa dingin. Heheh. Window shopping dari satu kedai, ke satu kedai. Kedai yang paling lama aku masuk adalah 'Popular'. Tempat wajib. Bukan beli ape pun. Belek2 buku2, novel2 baru yang memang aku dah kurang minat untuk baca, buku2 masakan terutama baking kek. Yummy. Geram, macam nak beli tapi..SABAR.
Jam 2 petang selepas solat Zohor, kami makan di Keany Roggers. Serius aku tak pernah makan kat situ. Ya, aku agak ketinggalan dalam bab western and fast-food nih. Heheh. Kurang terdedah but I'll love trying new things and stuffs. Thanks to Zana sebab belanja makan. Dia kata hadiah Bufday. Ya Allah. Bufday aku dah 4 bulan yang lalu lah. Tapi dia kata sebab Bufday dia tahun lepas aku bagi hadiah. Eh Yeke? Aku pun hampir lupa. Hehe.
Jam 3.20 petang bergegas ke TGV. Lewat 5 minit. Huhu. Seb baik terang lagi, senang cari seat. Peh, cerita Transformers tu 2 ½ jam eh? Lama betul. Rasa berbaloi plak dengan harga tiket RM14. Hehe. Cerita habis pada pukul 6 petang. Bergegas ke surau, solat Asar dan terus bergerak balik ke Destinasi yang sama, Kuala Selangor. Zana bermalam di rumah kakaknya di Jeram manakala aku pulang ke Tg. Karang.
*Sebab tu aku janggal jika orang gelar aku Zana, sebab kawan baik aku sendiri bernama Zana. =)
*Juga ada seorang kawan baik seangkatan Diploma di UPM bernama Suzanna. Haruskah ade 'ZANA'? heheh. ;p
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di salak tinggi - Google Blog Search

12 di salak tinggi - Google Blog Search


KERETA SEWA MURAH <b>DI SALAK TINGGI</b>, NILAI DAN KAWASAN SEKITAR

Posted: 25 Jun 2011 09:59 PM PDT


Assalammualaikom,

Saya ada buat perkhidmatan kereta sewa murah untuk pelajar-pelajar IPTA/IPTS berdekatan Salak Tinggi dan Nilai seperti Kolej Teknologi Timur, MIAT, USIM, INTI College dan yang berdekatan.

Sewa cuma RM50 sehari dan RM25 untuk separuh hari. Jenis kereta adalah Satria 1.3cc,manual. Jika berminat boleh hubungi saya di email umie_harun@yahoo.com.my.

Perkhidmatan kereta sewa ini hanyalah untuk pelajar-pelajar IPTA dan IPTS sahaja.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di port klang - Google Blog Search

12 di port klang - Google Blog Search


Can-One acquires assets in <b>Port Klang</b>

Posted: 22 Jul 2011 06:24 AM PDT

Can-One Bhd's wholly-owned subsidiary, Canzo Sdn Bhd, has entered into a
sale and purchase agreement with OCMerit Plastic Sdn Bhd to acquire a
piece of leasehold land and building in Telok Gong, Port Klang, for
RM14.3 million.

The close proximity of the property to the current production factory would

enable Canzo to optimise its operational cost, Can-One said in a filing to Bursa

Malaysia today.

It said that to meet growing demands for its jerry cans, Canzo intended to

expand its production lines. The proposed acquisition would enable
Canzo to have sufficient space for its current and future needs, it
added. -- Bernama

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

di negeri selangor - Google Blog Search

di negeri selangor - Google Blog Search


Dr Shafie Abu Bakar: Pengagihan Zakat <b>Di</b> Hulu Langat & <b>Negeri</b> <b>...</b>

Posted: 20 Jul 2011 04:28 PM PDT

Masjid Al-Hasanah, BBB, 17 Sya`ban = 19 Julai (Selasa):

Pagi ini Adun Bangi dijemput ke Masjid Al-Hasanah bagi merasmikan pengagihan zakat sempena Ramadhan dan Idil Fitri bagi Asnaf Fakir/Miskin Negeri Selangor 2011M/1432H. Hadir sama bagi pengagihan terawal di negeri Selangor ini ialah Tuan Haji Shahdan bin Ishak, Pengerusi Lembaga Pemegang Amanah Zakat Selangor, bahagian Operasi dan Agihan, Ybhg. Prof. Dato` Dr. Izzuddin bin Ahmad, Ahli Lembaga Pemegang Amanah Zakat yang juga Rektor KUIS, En. Khairul Fahmi, Wakil Tuan Pegawai Daerah Hulu Langat, En. Khairul Azhan bin Ahmat, Penolong Ketua Operasi Daerah Hulu Langat, penghulu. AJK Masjid, Ketua-ketua kampong dan penerima-penerima Zakat.

Dalam ucapan alu-aluan Tuan Haji Shahdan memaklumkan bahawa pengagihan yang dibuat di sini adalah julung kali di negeri Selangor. Ini diikuti oleh kawasan-kawasan lain.

Untuk Kawasan Hulu Langat peruntukan yang dikeluarkan pada kali ini ialah RM2, 821, 100.00. Jumlah ini adalah jumlah tertinggi di Selangor - dua tahun berturut-turut Hulu Langat tertinggi. Pecahan pengeluaran bagi Daerah Hulu Langat ialah:

Bil.

Tarikh

Masjid

Bil. Faqir

Bil. Miskin

Jumlah

Jumlah (RM)

1

19 Jul

Al-Hasanah

87

149

236

176,980.00

2

20 Jul

Jame` Kajang

408

672

1,080

815,000.00

3

21 Jul

Raja Alang

435

330

765

747,150.00

4

26 Jul

Perdana Indah

134

234

368

271,550.00

5

27 Jul

Tas. Tambahan

184

346

530

401,250.00

6

28 Jul

Batu 14

270

279

549

409.250.00

JUMLAH KESELURUHAN

1,518

2,010

3,528

2,821,100.00

Dilihat dari segi jumlah keseluruhan pada peringkat negeri ialah:

Fakir berjumlah 6,849 Jumlah agihan RM5,265,650.00
Miskin berjumlah 12,159 Jumlah Agihan RM8,975,300.00

Jumlah RM14,240,950.00

Jumlah minimum bagi seorang penerima ialah RM550/= dan maksimim adalah RM1,000 bergantung kepada jumlah tanggungan keluarga. Selain dari peruntukan bagi fakir-miskin peruntukan juga dikeluarkan misalnya bagi pelajar-pelajar menyambung pengajian (RM 24 juta), Sekolah Kafa (RM26 juta), Masjid (RM9 juta), Bantuan Dialisis (RM24 juta), Kursus (RM12 juta) dan pelbagai seperti Pembaikan Surau-Masjid, Bencana Alam, Kebakaran, Sewa Pejabat Zakat, bil-bil dan berbagai lagi. Pemohon zakat setiap bulan tidak kurang dari 6,000 orang. Adalah menjadi amalan sebagaimana difatwakan bahawa pengeluaran zakat dilakukan dari semua pendapatan bagi tahun berkenaan (2010 pungutan sebanyak RM240/= juta), kecuali sedikit baki untuk operasi.

Sebelum agihan dibuat, Adun sebagai Tuan Rumah mengucapkan terima kasih kepada Lembaga Zakat Selangor yang memilih Masjid Al-Hasanah sebagai tempat pertama pengagihan Zakat di Negeri Selangor. Beliau mengajak para hadirin, khususnya para penerima zakat bersyukur kepada Allah dengan kemakmuran negeri Selangor. Dengan ramainya mereka yang mengeluarkan zakat menyebabkan penerima-penerima berpeluang menerima zakat. Walau bagaimana nisbah pengeluar zakat di Selangor masih rendah, kerana setakat ini dengan jumlah penduduk Islam di Selangor seramai 2.7 juta orang, maka yang mengeluarkan zakat hanya sejumlah 160,000 orang sahaja, manakala pengeluaran fitrah seramai 2.3 juta pembayar. Diharap kesedaran umat Islam untuk memngeluarkan zakat akan bertambah, khususnya dengan kesedaran keagamaan semakin tinggi di negeri Selangor. Beliau menarik perhatian dibandingkan penerima zakat di Bangi dengan penerima-penerima di tempat lain di Hulu Langat, maka Bangi paling kecil, iaitu seramai hanya 236 orang sahaja. Ini bererti Bangi kurang atau dapat dikurangkan jumlah mereka yang faqir dan miskin. Diharap pada masa hadapan jumlah ini makin mengecil.

Sementara itu Adun Bangi menasihatkan kepada penerima zakat menggunakan wang diterima dengan sebaik mungkin. Misalnya bagi keperluan Ramadhan, Hariraya dan bagi kepentingan anak-anak bersekolah. Adun mengingatkan, agar penerima-penerima zakat berusaha mengeluarkan diri dari kategori faqir dan miskin. Misalnya dengan menyertai skim pinjaman kerajaan negeri Selangor – Skimsel dan Mimbar dan juga Skim Bantuan Perusahaan dari zakat yang membimbing mereka yang berkelayakan berdikari. Adun juga mengingatkan penerima-penerima zakat bukan tetap, kelayakan mungkin berubah, sebab itu ada yang mereka dahulu layak, kali ini tidak tersenarai, kerana dianggap sudah tidak lagi layak. Mereka yang berkenaan harus bersyukur kerana mereka diberi kelawasan oleh Allah dan memberi peluang kepada orang lain pula yang patut menerima agihan zakat.

Sekian.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di batang kali - Google Blog Search

12 di batang kali - Google Blog Search


MY MEMOIRS: Pergaduhan Beramai-ramai <b>Di Batang Kali</b>

Posted: 16 Jul 2011 07:05 AM PDT

Pergaduhan bermula pada pukul tepat 2.30 pmHahaha sebenarnya tajuk tu takde kaitan pun dgn entry ni ataupun gamba ni, saje je nk wat tajuk gempak. heheheh

Tadi aku pegi Demonstrasi Perdana Silat Cekak Malaysia di Batang Kali. Kitorang punya la excited tunggu dari pukul 9.30 walaupun bertolak pd pukul 11 pagi.. hahaha


Muka2 yg bangun awal pagi, nak poyo saje...haha
Diorang tgh buat gerakan.

Ni pun sama *sorry tak tahu ap nama gerakan dia..hehe

Ni demonstrasi tgh berlawan, demonstrasi jek ea..heheh
Fighter2 silat ni tgh merehatkan diri *abaikan abg kat depan ni..heheh
Tiba masa kami utk berposing plak..heheh

Lisa pun sibuk nk ambik gambar berlatar blakang bukit jgk..haha
Wajah-wajah wakil PSA *sempat cover macho lg ni..kikiki

Yg ni cover macho dah beransur hilang skit..

Yg ni mmg x dpt cover lgsung lg dah, dah selok dah ni..haha
Itulah adanya aktiviti yang aku & Lisa Min lakukan pada hari ni. Nanti ada tournement ajak la kami skali ye..hihihi
ZR: Jangan terasa hati ye..teheeee :P
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Gangguan Bekalan Air | Elizabeth Wong for <b>Bukit Lanjan</b>

Posted: 22 Jun 2011 06:27 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Kerajaan Negeri amat kesal dengan gangguan bekalan air yang kini berlaku di beberapa daerah di Selangor. Gangguan yang diumumkan oleh Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) ini dilaporkan akan berlanjutan selama ...

12 di jeram - Google Blog Search

12 di jeram - Google Blog Search


CHE MID: Diraikan <b>di Jeram</b> Ikan Bakar

Posted: 22 Jul 2011 02:08 AM PDT

Che Mid telah diraikan di satu majlis makan malam anjuran Persatuan Penduduk rumah Che Mid di Klang. Hadiah penghargaan Che Mid terima kerana pernah memegang jawatan Ketua Jiranita taman perumahan tu. Tapi, sedihnya, gambar tak 'clear' pulak. Puas dah senyum sumbing, che abang tangkap tak kena gaya... apa pun kita layan gambar lain la ya..
 Hampir 300 orang dari kalangan penduduk dan keluarga. Pihak persatuan turut menyediakan bas untuk ke Jeram Ikan Bakar; kira-kira 40 minit dari taman kami. Farah turut menerima sumbangan pelajar cemerlang PMR 2010. Boleh shoping ye ye!Bersama Ustazah Salmah, pengajar Fardhu Ain. Termimpi-mimpi Che Mid rindukan dia, eh dia kata dia pun mimpikan Che Mid juga.

Gang lama dan selamanya - dari kiri Ruziah, Kak Eda dan mak nenek mendokong Deeja. Deeja ok tak nangis cuma excited ke sana ke mari..
Seorang lagi orang Helwa - Zainon, pembaca setia blog Che Mid..
Tok Ketua Kampung juga mengumumkan bahawa taman kami, selain dari mempunyai anak-anak cemerlang dalam akademik, juga telah melahirkan seorang HAFIZ. Alhamdulillah..Semoga taman ini terus maju ke hadapan ditunjangi oleh para ajk yang begitu bersemangat, sabar dan tabah mengharungi cabaran. 
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di dengkil - Google Blog Search

12 di dengkil - Google Blog Search


prunk_leader: Tanah 2 Hektar <b>Di Dengkil</b>

Posted: 20 Jun 2011 07:09 PM PDT

Tanah Untuk dijual

Negeri : Dengkil

Daerah: Sepang

Mukim: Dengkil

Tempat:Telok Dato Road

Luas Lot:2.0993 Hektar

Syarat-syarat Nyata:NIL

Sekatan -sekatan kepentingan :NIL

Harga Jualan: 2.5 Juta

Contact No: 016-3451948 (Alias)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di ulu kelang - Google Blog Search

12 di ulu kelang - Google Blog Search


<b>Hulu Kelang</b> Lad: Panggilan Hangit Hot.fm

Posted: 22 Jul 2011 06:40 AM PDTI just got back from Wangsa Walk to buy some stuffs. On my way home, I randomly pressed the channel buttons on the radio and happened to hit the Hot.fm, one of the radio stations in Malaysia.

One of the shows that this station has is called Panggilan Hangit, it's basically a prank call. On Era.fm, they have this show called 'May I help you?' or something, a prank call to test out the person's ability to speak in English, which is mean and hilarious.

This Panggilan Hangit however, is conducted in Malay, and as I continued listening to it while driving, it would say that this is way more horrible and frightening.

The victim today is Joe. The radio presenter, Faizal Ismail, with the assistance of this Joe's friend, Hafiz, pretended to be the husband of a woman who got involved in a traffic accident with Joe three months ago. This woman paid a compensation of RM 300, and in this call Faizal said he wanted to have the money back.

First, I must say that this Joe is quite a gentleman. He didn't retaliate at all at the harsh tone that Faizal was using when talking to him. I think that was why Faizal had to become more and more rude because this Joe wasn't alarmed at all when Faizal demanded back the compensation.

And that was actually why I kept listening because I don't think that Joe would get angry over this. He just kept saying that that was a while back and why on Earth suddenly this man (Faizal) rudely attacked him on the phone. He also kept asking Faizal to tone down a bit.

However, over time, I could sense that this Joe was losing his patience. He then offered to wire the money through his bank account. I think Faizal was running out of ideas now that Joe is willing to pay. He then said a commonplace 'pick-up' line to start a fight in Malay. "Kau tak puas hati apahal?"

Then Joe explained to Faizal that he was in KLIA to send off his mother in law to perform umrah. Then Faizal was like, oh I see, could you ask her to pray for me as well? This really cracked me up and Joe went clueless and said "What for?"


I found it really funny because, as the conversation was getting more intense and I had expected to hear yells and stuffs, this Joe innocently brought up the fact that he was with his mother in law. That alone made it clear what a good person he is. Couple that with the fact that he was sending off his mother in law to do umrah/pilgrim which could indicate this guy is somewhat religious and kind. I am pretty sure that was why Faizal decided to stop pranking him. haha

It was then revealed to Joe that he had got punked and Hafiz, was put on the phone. Then only I heard this guy cursed around and laughed. He also said that his mother in law sensed some negative vibes from his conversation on the phone and constantly giving him the weird gaze. LOL.

All in all, I think he did it quite good. I've heard many pranks before and some of the victims actually reacted pretty badly. Some of them are celebrities and that would be really embarrassing and unhealthy for their careers.


For worse pranks, click here.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di puchong - Google Blog Search

12 di puchong - Google Blog Search


RUMAH UNTUK DIJUAL <b>DI PUCHONG</b> PERDANA

Posted: 28 Jun 2011 11:59 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Jenis rumah - 2 tingkat 3 bilik dan 2 bilik air sizelargeHarga-RM 150000 Size: 15x55 sq.ft. size Area-Puchong Perdana Ruang rumah yang selesa untuk diduduki 10 minit ke Tesco,...

12 di sungai buloh - Google Blog Search

12 di sungai buloh - Google Blog Search


MB : Kerajaan Selangor Sedia Kerjasama Dengan Pusat Bangunkan <b>...</b>

Posted: 13 Jul 2011 01:09 AM PDT

Wednesday, 13 July 2011 | Ruangan: Berita

SHAH ALAM, 13 Julai - Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini berkata Kerajaan Negeri bersedia untuk bekerjasamadengan Kerajaan Persekutuan dalam merancang pembangunan di kawasan Institut Penyelidikan Getah di Sungai Buloh dan kawasan sekitarnya sebagai hab baru pembangunan Lembah Klang.

Beliau berkata projek pembangunan di RRI ini melibatkan kawasan yang luasiaitu 1,335 hektar dan melibatkan dua kawasan tadbir pihak berkuasa tempatan iaitu Majlis Bandaraya Shah Alam dan Majlis Bandaraya Subang Jaya.

Abdul Khalid berkata demikian semasa menjawab soalan lisan Datuk Muhammad Bushro Mat Johor (BN-Paya Jaras) mengenai apakah kerajaan negeri bersedia bekerjasama dengan Kerajaan Persekutuan untuk membangunkan hab berkenaan pada persidangan Dewan Undangan Negeri di sini hari ini.

"Saya telah mendengar taklimat awal mengenai projek itu daripada KWSP (Kumpulan Simpanan Wang Pekerja) yang merupakan pelabur utama di dalam rancangan itu," kata Abdul Khalid.

Buat masa ini beliau berkata hanya projek sistem transit aliran massa (MRT) oleh Syarikat Prasarana Negara Bhd yang melibatkan kawasan seluas 65,437 hektar telah diluluskan oleh kerajaan negeri bagi kawasan hab di Sungai Buloh itu.

"Rancangan pembangunan lain belum diperincikan lagi," katanya.

Abdul Khalid berkata beliau merupakan Ahli Jawatankuasa dalam pembangunan Greater Kuala Lumpur atau Lembah Klang itu.

Beliau berkata seorang anggota Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri juga akan ditempatkan di dalam jawatankuasa perancangan projek itu supaya projek ini dapat berjalan dengan cepat.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di kapar - Google Blog Search

12 di kapar - Google Blog Search


Masjid At-Taqwa Bukit <b>Kapar</b>: PENGAJIAN FIQH WANITA <b>DI</b> MASJID AT <b>...</b>

Posted: 03 Jul 2011 08:18 PM PDT

Buat kaum wanita..Jom Meriahkannya...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di hulu selangor - Google Blog Search

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Lawatan keinsafan oleh KP <b>Hulu Selangor di</b> Hospital Sg Buluh

Posted: 12 Jul 2011 01:02 AM PDT

Selasa, 12 Julai jam 4 ptg Ketua Pemuda Umno Hulu Selangor Saudara Mahmud Karim telah membuat lawatan keinsafan Saudara Wahi Iskandar KP Cawangan TMN Cempaka Serendah dan lawatan keinsafan Saudara Rushdan bekas Ketua Pengadil Bolasepak Daerah Hulu Selangor.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di shah alam - Google Blog Search

12 di shah alam - Google Blog Search


Penonton: <b>Shah Alam</b> Exciting Race 2011 - Winners

Posted: 22 Jul 2011 12:19 AM PDT

Date: 16 Jul 2011
Venue: Shah Alam
Pada penganjuran tahun keempat ini para peserta telah bermula dari Dataran Shah Alam dan laluan atau 'route' pertandingan  adalah di sekitar Shah Alam. Shah Alam Exciting Race adalah merupakan satu pertandingan yang unik dan memerlukan kekuatan mental dan fizikal selain peserta harus mempunyai strategi untuk melaksanakan tugasan yang akan diberikan pada setiap peringkat. Setiap kumpulan akan menaiki sebuah kereta dan akan diuji kehandalan dalam aspek IQ, EQ, PQ, dan SQ.
Para peserta juga diberi peluang untuk menoreh getah, memberi kuda makan, selain itu mereka juga diuji mengangkat air mengelilingi Taman Tasik Shah Alam dan juga membuat persembahan.  Selain daripada itu para peserta juga dikehendaki membeli bahan-bahan untuk memasak ikan stim dan memasaknya sendiri dengan menggunakan kreativiti masing-masing. Hadiah kepada para pemenang telah disampaikan oleh Yang Berusaha Timbalan Datuk Bandar Shah Alam, Tuan Mohtar bin Hani. Details here

 Shah Alam Close Category
Champion - Kerinks group, 1 runner up - Sempoi Jer group, 2nd runner up - Ape Pun Tak Boleh group
Champion - AD Crew group, 1st runner up - Bangi group, 2nd runner up - Three Stripes group
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

dinner kfc <b>di shah alam</b> | Beautilicious

Posted: 21 Jul 2011 05:38 PM PDT

yong sampai kl dalam 8 malam gitu la tadi. sampai je pakngah yong terus amik yong then bawak p shah alam untuk jumpa customer.sambil jumpa tu sambil makan la kan sebab kami jumpa customer di kfc. dapat la makan kfc malam ni. tapi rindu nasik la hahaha

pas p shah alam, kitorang gerak ke subang dan serdang. da siap semua dalam pkol 12 baru sampai rumah. sampai je rumah kami semua terus siapkan barang-barang yang akan dijual lusa. lega bila semuanya selesai dengan baik. harap-harap booth kami akan mendapat sambutan la nanti.

now dah lepak atas katil.. selamat malam ya. esok tak tahu apa plan lagi. semoga dapat menjalani hari esok dengan tenang. amin.

Sent from my BlackBerry® smartphone

Powered by ShowMeBlogger.com

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di bandar sunway - Google Blog Search

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Quench Your Thirst at Robot Sushi! » Nutrition and Medical Topics

Posted: 21 Jul 2011 09:54 AM PDT


Quench Your Thirst at Robot Sushi!

Everyday can be a weekend if you want it to be. It's time for you to take a break and quench that thirst at Robot Sushi!

Buy a bottle of Carlsberg for only RM29.90nett and enjoy the second and subsequent Carlsberg bottles for only RM1.00nett!

If you prefer something else, for a limited time only, you can purchase 2 bottles of the Yamazaki Single Malt Whiskey for only RM650.

So, bring your friends and hurry on down to the Robot Sushi outlets (addresses below) and get your Carlsberg and Yamazaki bottles before promotion ends!

ROBOT SUSHI @ SUNWAY PYRAMID
(At Blue Entrance to Sunway Lagoon)
OB3.LG2.1B, Sunway Pyramid Shopping Mall,
No 3 Jalan PJS 11/15, Bandar Sunway,
46150 Petaling Jaya

ROBOT SUSHI @ 1UTAMA
G342, Ground Floor, 1 Lebuh Bandar Utama,
Bandar Utama City Centre, Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya
Venue:
Robot Sushi
OB3.LG2.1B, Sunway Pyramid Shopping Mall, No 3 Jalan PJS 11/15, Bandar Sunway,
Venue URL

Food Pyramid Medium
Eat Healthy

Date Taken: 2007-09-08 16:49:31
Owner: hair_k

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di rawang - Google Blog Search

12 di rawang - Google Blog Search


Musim buah di Kedah dirasai juga <b>di Rawang</b> Selangor..Kasih Kami <b>...</b>

Posted: 21 Jul 2011 09:30 PM PDT

Al-kisahnya sekarang ni musim buah2 kat kampung aku di kedah. Actually dah nak berakhir pun. Masa balik kampung hari tue aku n syakil dah puas makan. Tapi masa tue musim baru nak mula. So banyak lagi buah2 yang lum masak. Disebabkan ayah aku ni mengenangkan anak dia yang sarat mengandung ni maka diap pun cari alternatif nak hantar buah kat aku. Nak datang budget tak brapa nak cukup. Secara kebetulan ade jiran aku nak datang KL umah anak dia maka ayah aku decide kirimkan kat anak tersayang dia ni.

Hari Isnin lepas kejer mr hubby terus ke Taman Melati Gombak amik buah tue kat umah anak jiran aku. Satu guni ayah aku bagi. Campur2. Macm2 buah ade. Rambutan, Manggis, Langsat, Durian n Cempedak. Skang ni mana nak cari cempedak kat KL kan. So bila aku buat cucur cempedak maka bau satu taman. So aku bg jiran2 rasa sama. Buah2 pun aku bg gak serba sedikit sebab tak larat kami nak makan 3 beranak jer.

Gambar aku tak dapat nak snap berikutan camera kesayangan kami tengah nazak. Nak kena beli baru ler jawabnya sebab banyak lagi moment2 nak tangkap lepas ni. Sayangku my hubby ade dalam budget bonus yer nanti. He..he..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di batu caves - Google Blog Search

12 di batu caves - Google Blog Search


Live Update : Penyokong BerShit Ramai Berkumpul <b>Di Batu Caves</b> ~ *

Posted: 08 Jul 2011 09:46 AM PDTAku diberitahu para sahabat dari Gombak bahawa ramai penyokong BerShit yang datang dari Utara dan Pantai Timur berkampung dikawasan Gombak dan Batu Caves berhampiran Markas Pas di Taman Melewar.


Masjid dan surau surau dikawasan ini diberitakan menjadi tempat bermalam penyokong dari luar ini kerana mereka tak berani masuk KL.Lagipun Plan B terbaru dari penganjur yang menukar venue ke Shah Alam besuk membuatkan mereka berkumpul di kawasan Gombak dan Batu Caves.


APA akan coba menjenguk lokasi lokasi ini dan update kemudian. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

ads