Selasa, 18 Mac 2014

12 di bukit raja - Google Blog Search

12 di bukit raja - Google Blog Search


Restoran Makanan Segera <b>Di Bukit Raja</b> Diarah Tutup

Posted: 09 Oct 2013 05:10 PM PDT

Sebuah restoran rangkaian makanan segera di Bukit Raja, dekat sini diarah tutup selepas stor makananya didapati kotor berikutan kehadiran najis tikus yang dikesan dalam pemeriksaan rutin pihak berkuasa terbabit.

restoran makanan segera diarah tutup
Arahan dikeluarkan Jabatan Kesihatan Daerah Klang yang mendapati ia gagal mematuhi Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009 dan Seksyen 11, Akta Makanan 1983 kerana tidak mematuhi elemen penting kebersihan seperti kehadiran tikus, lipas dan serangga.

Sumber memberitahu, tindakan itu diambil selepas pasukan pemeriksa dari jabatan terbabit mengesan najis binatang berkenaan dalam stor makanan premis itu sebelum arahan penutupan dilakukan.

Berikutan itu katanya, restoran makanan segera berkenaan diberikan notis penutupan selama dua minggu bermula kelmarin namun dibenarkan beroperasi selepas dua hari ditutup dengan pemeriksaan rapi jabatan kesihatan.

Sementara itu, Pengarah Kesihatan Selangor, Datuk Dr Azman Abu Bakar, berkata pihaknya tidak akan berkompromi dengan sesiapa saja berhubung isu kebersihan dan keselamatan orang ramai.

Katanya, jabatan kesihatan tidak teragak-agak mengeluarkan notis penutupan operasi premis makanan jika didapati pengendali atau pemiliknya melanggar peraturan.

Bagaimanapun katanya, pengurusan restoran itu mengambil langkah proaktif melakukan kerja pembersihan secara menyeluruh menyebabkan ia diperiksa semula semalam dan sudah dibenarkan beroperasi.

12 di salak tinggi - Google Blog Search

12 di salak tinggi - Google Blog Search


<b>Bandar Baru Salak Tinggi</b> • View topic - Lot Banglo FREEHOLD di <b>...</b>

Posted: 15 Mar 2014 04:48 AM PDT

Lot banglo di Bandar Baru Salak Tinggi. Rezab Melayu. FREEHOLD!! Pegangan selama-lamanya. Hanya 3 unit available daripada 11 unit. Keluasan 5130 - 6924kp. Bersebelahan Desa Vista. Dikelilingi taman-taman perumahan utama di BB Salak Tinggi. Berdekatan dengan pusat komersil dan pejabat-pejabat kerajaan. Berdekatan dengan sekolah menengah dan rendah dan masjid. Pemandangan indah di atas bukit dengan suasana damai dan tenteram. Hubungi: Hafizul, 017-4623384

12 di ampang - Google Blog Search

12 di ampang - Google Blog Search


2,217 Keping Kad ATM Klon Dirampas <b>di Ampang</b> - BudakBotak.com

Posted: 19 Feb 2014 05:04 AM PST

Polis Selangor berjaya mematahkan sindiket antarabangsa terbesar membabitkan pengklonan kad ATM yang digunakan dalam penipuan perbankan di negara Malaysia berikutan tertangkapnya dua lelaki Sri Lanka bersama 2,217 keping kad ATM klon pelbagai jenis di sebuah kondominium di Ampang dekat sini pada Isnin lalu.

Dalam serbuan kira-kira pukul 8 malam itu, turut dirampas 58 kotak keselamatan, sebuah mesin pencetak, satu pembaca data kad, dua telefon bimbit dan satu unit komputer riba.

Seorang daripada suspek yang ditahan merupakan pemegang kad Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Mengenai Pelarian (UNHCR) sejak 2008 manakala seorang lagi memasuki Malaysia menggunakan visa pelancong yang tamat tempoh Januari lepas.

Modus operandi kedua-dua suspek berumur 28 dan 38 tahun yang bertindak sebagai 'runner' itu ialah menggunakan kad ATM klon dari bank luar negara untuk mengeluarkan wang RM1,000 setiap transaksi dari ATM di beberapa bank tempatan.

Siasatan lanjut turut mendapati sindiket berkenaan telah dua bulan menjalankan aktiviti itu di Kuala Lumpur dan Selangor. Siasatan mendapati kedua-dua suspek adalah orang tengah yang mengeluarkan wang dari mesin ATM, manakala data akaun dan nombor pin digodam di luar negara.

Siasatan mendapati kebanyakan mangsa mereka adalah daripada Kanada.

Kedua-dua suspek kini ditahan reman selama empat hari bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan iaitu bagi kesalahan penipuan - petikan BERNAMA

Apa yang saya lihat tadi, mereka mempunyai senarai nombor pin untuk kad-kad tersebut. Mungkin mereka telah mendapat nombor PIN dengan meletak alatan khas di mesin ATM untuk mencuri duit. Bila nombor PIN sudah ada, apa yang mereka perlukan hanyalah kad klon untuk mengeluarkan duit di kemudian hari.

Tip:

 1. Sentiasa amalkan pengeluaran secara berhemah di ATM, maksud berhemah di sini adalah sentiasa pastikan di mesin ATM tersebut tidak terdapat sebarang alat yang mencurigakan.
 2. Sentiasa ambil tahu apa yang berlaku pada akaun anda jika terdapat pengeluaran yang mencurigakan.  

Sumber gambar - Harian Metro
';if(c'};urls.splice(0,urls.length);titles.splice(0,titles.length);document.getElementById('related-posts').innerHTML=dw}; //]]>

12 di padang jawa - Google Blog Search

12 di padang jawa - Google Blog Search


<b>Padang Jawa</b> - Masih Ku Ingat, Dulu Lain Sekarang Lain: Lawatan <b>...</b>

Posted: 08 Jan 2014 12:26 AM PST

Sumber : Info dan photo Arkib Negara
Pemangku Menteri Perdagangan dan Perusahaan, Tuan Haji Khalid bin Awang Osman, pagi ini (5hb April, 1965) telah melawat kilang Syarikat Kimia Padang Jawa, yang sedang dalam pembinaan, di Klang. Tuan Haji Khalid telah di bawa melihat kilang tersebut dan kawasan disekitarnya oleh Penguasa Pembinaan Syarikat itu, Tuan H. Oliver.

Gambar menunjukkan Tuan Haji Khalid bin Awang Osman (tengah) memerhatikan contoh kilang itu.Di sebelah kiri ialah Pengurus Besar SyarikatPembinaan Kebangsaan, Tuan J. Gamble dan dikanan sekali ialah Tuan H. Oliver.
Yang Di Pertua Jemaah Pemangku Raja Selangor, Tengku Azman Shah telah melawat kilang klorin dan baja yang berharga RM45 juta di Padang Jawa, 13 batu dari Kuala Lumpur pagi ini (25hb November 1965).

Gambar menunjukkan Tengku Azman Shah (kanan) sedang melihat contoh kilang tersebut. Di sebelah kiri ialah Pegawai Daerah Klang, Encik Johan bin Yassin.

Menteri Perdagangan dan Perusahaan Dr. Lim Swee Aun, hari ini (22 Mei 1965) telah menghabiskan masa lebih satu jam melawat sebuah kilang kimia yang sedang dibina di Padang Jawa dekat Klang.

Gambar menunjukkan Dr. Lim (kanan) sedang mendengar penerangan Dr. Schumacher, seorang pegawai syarikat itu, menerangkan bagaimana jentera-jentera itu menggunakan sebuah contoh ukuran. Di tengah-tengah ialah Puan Lim.
Perdana Menteri, Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj, petang ini (28hb Januari, 1967) telah merasmikan pembukaan kilang baja dan klorin Syarikat Kimia Malaysia Berhad di Padang Jawa, Klang. 

Gambar menunjukkan Perdana Menteri sedang membuka papan peringatan. Di sebelah kanan ialah Sir Paul Chambers, Pengerusi Imperial Chemical Industries, London.

12 di sungai buloh - Google Blog Search

12 di sungai buloh - Google Blog Search


Gambar 8 Remaja Mati Lemas <b>di Sungai Buloh</b> Kasap, Segamat Johor

Posted: 21 Feb 2014 06:27 PM PST

Gambar Sungai Buloh Kasap

Gambar 8 Remaja Mati Lemas di Sungai Buloh Kasap, Segamat Johor : Entahlah……tiba-tiba saat menulis laporan berita ini, kalangan kami daripada Berita Semasa terpaksa mengesatkan air mata apabila secara tiba-tiba air mata kami mula berlinangan sedikit demi sedikit.

Ya…Allah. Besarnya dugaan ahli keluarga saat menerima berita kematian anak-anak, adik beradik mereka. Inilah yang dikatakan hidup ini "ibarat pelita, bila-bila masa sahaja boleh padam". Lambat atau cepat sahaja. Dan inilah juga dikatakan…."asbab"disebalik ajak yang telah menemui 8 remaja ini.

Tengok airnya pun sudah pasti tidak lalu & tiada selera untuk mandi manda di Sungai Boloh Kasap, Segamat Johor. Tetapi 8 remaja mati lemas disebabkan salah seorang rakan mula tergelincir dan…..

Ikuti kronologi lengkap seperti di bawah ini…

Kronologi Tragedi 8 Remaja Mati Lemas di Sungai Buloh Kasap, Segamat Johor

 1. 21 Februari 2014 (6 Pagi) : 12 Pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Buloh Kasap, Segamat dari Taman Mewah keluar joging berhampiran Sungai Muar, Pekan Buloh Kasap, Segamat
 2. 8:50 pagi : Mereka berhenti di Sungai Muar & 8 daripadanya berhasrat untuk mandi. 4 remaja yang lain menolak kerana tidak tahu berenang
 3. 9:00 pagi : Seorang remaja & 8 remaja jatuh ke sungai akibat tergelincir dari tebing yang runtuh, sementara yang cuba selamatkan sebelum seorang demi seorang mati lemas
 4. 9:48 pagi : Operasi mencari & menyelamat dimulakan
 5. 3:29 petang : Mangsa pertama daripada 8 remaja mati lemas, Mohd Hafzul Daniel Norhashim, 14 berjaya ditemui
 6. 3:41 petang : Mangsa kedua daripada 8 remaja mati lemas, Mohd Zikri zaidi ditemui
 7. 4:22 petang : Mangsa ketiga daripada 8 remaja mati lemas, Nazrul Aminuddin Zamri, 15, ditemui
 8. 11 malam : Operasi mencari & menyelamat melibatkan baki 5 remaja mat lemas di Sungai Buloh Kasap, Segamat Johor berhenti dan bersambung
 9. 22 februari 2014 (7:30 pagi) : Operasi mencari dan menyelamat lima mangsa mati lemas di Sungai Buloh Kasap, Segamat Johor bersambung semula pagi ini..

Kejadian Tragedi 8 Remaja Mati Lemas di Sungai Buloh Kasap, Segamat Johor berpunca daripada pasir jerlus di Sungai Muar dekat Buloh Kasap, yang seolah-olah 'menyedut', mangsa apabila terpijak dasar sungai itu.

Senarai Nama 8 Remaja Mati di Sungai Buloh Kasap, Segamat Johor :

 1. MOHD ZATI ZAIDI, 16
 2. MOHD ZAKRI ZAIDI, 14
 3. MOHD SYAFIQ MD SYUKUR,16
 4. MOHD HAFIZUL DANIAL NOR HASYIM, 16
 5. NAZRUL AMIRUDDIN ZAMRI, 14
 6. MOHD NAZRUL BIN ZAINAL, 15
 7. MOHD IZUAN HAKIMI AMIR, 13
 8. MOHD HAFIZUDIN KAMAL, 16

Gambar Tragedi 8 Remaja Mati Lemas di Sungai Buloh Kasap, Segamat Johor

Berita Semasa difahamkan, 3 remaja mati lemas yang telah berjaya ditemui dalam kedalaman 20-30 kaki penuh lumpur dan ranting kayu.

"air lombong sangat berat & tiada arus, Sebab itulah kalangan yang pandai berenang sekalipun boleh tewas untuk kawasan bahaya seperti ini"

Nasihat & tips Berita Semasa untuk diri kami sendiri dan kepada rakan pembaca yang lain, jikalau berhadapan situasi mahu menyelamatkan orang lemas, perkara pertama yang perlu dibuat adalah mengetuk kepala si mangsa sehingga pengsan. Paling tidakpun, selamatkan orang yang tengah bergelut kelemasan daripada belakang.

Kalau anda rasa tidak kuat biar mangsa lemah dahulu (dengan kita berada dekat dengan mangsa dalam jarak 3-4 kaki dari belakang) dan apabila mangsa kelihatan lemah cepat-cepat sambar dagu menggunakan lengan dari belakang dan tarik mangsa daripada belakang. Elakkan, ketika mangsa sedang meronta, jangan sesekali pergi depan nanti dia akan melompat panjat kita dan kita akan lemas.

P/S : Apapun, semoga Allah merahmati roh-roh semua arwah dan beri kesabaran & kekuatan kepada keluarga bagi menghadapi dugaan ini. Salam takziah kepada keluarga mangsa!

KLIK Butang LIKE & SHARE Berita Ini


12 di ulu yam - Google Blog Search

12 di ulu yam - Google Blog Search


CeBiSaN KiSaH DuNiAKu...Ck: Sarapan <b>di Ulu Yam</b>

Posted: 23 Feb 2014 08:56 PM PST

Bismillahirrahmanirrahim...
23 Februari 2014 - Hari ini PakSoo mengajak kami untuk beaktiviti di Ulu Yam. Justeru seawal jam 7 pagi saya bertolak ke rumah PakSoo di Sri Gombak. AyahChik dan MakTeh pula akan datang dari arah Sungai Buloh (SB) dan kami berjanji untuk bertemu di PETRONAS persimpangan Empangan Batu. Akhirnya, saya dan PakSoo meneruskan perjalanan kerana kelewatan geng SB supaya kami boleh mencari lokasi yang strategik sebelum ketibaan pengunjung2 lain. 

Kali terakhir saya ke sini adalah sewaktu aktiviti berbasikal di zaman bergelar pelajar UIA. Bayangkan sudah berapa lama saya tidak ke sini. Kami tidak pasti lokasi terbaik lalu kami hanya berhenti sahaja di lokasi terdekat yang kami temui. Lucunya kerana kereta kami adalah yang pertama memasuki kawasan tersebut. Mulanya agak ragu2 juga jika ia bukan tempat yang sepatutnya tetapi apabila kelihatan penjaga parking muncul dan selepas PakSoo melihat kawasan tempat mandi, kami putuskan untuk beraktiviti di situ sahaja. Oh ya, parking di situ dikenakan kadar sebanyak RM4 untuk setiap kereta dan kadar berlainan dikenakan untuk jenis kenderaan lain. 
Sementara menunggu ketibaan Geng SB, saya membawa Izzani yagn begitu teruja untuk mandi sungai. Saya tidak berhasrat untuk mandi pun tetapi sekadar membawa Izzani membasahkan diri. Ya Allah, sejuk sungguh airnya seperti air batu tetapi keterujaan Izzani tetap tidak berkurangan. Saya pula yang teruja melayan kerenah Izzani. 
Sebaik Geng SB tiba, kami terus menjamu selera kerana perut pun sudah berkeroncong minta diisi. Makanan yang dibawa adalah secara potluck dan masing2 tanpa segan silu terus menikmatinya. Seronok juga sekali sekala menikmati makanan dikelilingi suasana alam pagi yang sejuk dan mendamaikan. Sewaktu kami sedang asyik menikmati hidangan, kelihatan semakin ramai pengunjung yang tiba dan memenuhi ruang2 kosong yang ada di sekeliling kami. Ini antara sebab kenapa saya lebih suka kami datang awal supaya tidak perlu bersesak2 dengan pengunjung lain. Air di situ memang sejuk dan nyaman tetapi saya hanya merendam kaki sahaja sambil menikmati keindahan alam dan melayan kerenah anak2 saudara, Sara dan Izzani. Agaknya begitulah tingkah nakal kami sewaktu kecil dahulu. 


Kami mula berkemas dan meninggalkan lokasi tersebut apabila matahari semakin meninggi dan pengunjung semakin ramai tiba. Letih tetapi puas apabila sekali sekala dapat meluangkan masa bersama keluarga yang menerima kita seadanya. 

12 di sungai panjang - Google Blog Search

12 di sungai panjang - Google Blog Search


TR Entertainment: TUGASAN KAMI <b>DI</b> DUN <b>SUNGAI PANJANG</b> 28 <b>...</b>

Posted: 05 Mar 2014 05:04 PM PST

[unable to retrieve full-text content]TUGASAN KAMI DI DUN SUNGAI PANJANG 28,01,02/03/2014. Posted by trentertainment at 17:04 · Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to FacebookShare to Pinterest ...

12 di sungai pelek - Google Blog Search

12 di sungai pelek - Google Blog Search


Sepaktakraw: Siri Jelajah Gelanggang - <b>Sungai Pelek</b> Sepang

Posted: 17 Feb 2014 02:58 PM PST

Siri Jelajah Gelanggang kali ini membawa kita ke Sungai Pelek Sepang. Seperti juga gelanggang Kanchong Darat, gelanggang ini sebenanrnya menjadi laluan saya ke Sepang untuk berkerja tetapi tidak pernah saya jelajahi sebelum ini walaupun terletak di tepi Medan Selera Sungai Pelek sahaja. Barangkali saya terlepas pandang kerana kedudukannya di tengah semak dan di bawah kabel TNB yang besar!
Gelanggang ini memiliki barisan pemain yang juga pelbagai latar usianya. Suasana nyaman kampung sangat dirasai dan mereka juga beraksi setiap hari dari jam 6 petang hingga Maghrib.
Tahap permainan mereka juga pelbagai dengan jumlah pemain sekitar 12 - 15 orang. Di waktu malam, mereka kadangkala sambung bergasak di Dewan Ulu Chuchuh yang terletak beberapa kilometer dari lokasi gelanggang Sungai Pelek ini. Saksikan rakaman yang sempat saya titipkan untuk anda.

12 di kuala langat - Google Blog Search

12 di kuala langat - Google Blog Search


IPU sangat tidak sihat, sekolah <b>di Kuala Langat</b> pula diarah tutup <b>...</b>

Posted: 14 Mar 2014 02:30 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]SHAH ALAM, 14 MAC : Ekoran indeks pencemaran udara (IPU) yang mencatatkan bacaan sangat tidak sihat di Banting, Jabatan Pendidikan Selangor (JPS) hari ini mengarahkan semua 71 sekolah di daerah Kuala Langat ditutup serta-merta ...

12 di ijok - Google Blog Search

12 di ijok - Google Blog Search


KRONOLOGI SERBUAN JAIP <b>DI IJOK</b> PERAK - We Care For Ummah

Posted: 09 Mar 2014 10:02 PM PDT

Jam 9.30 Malam 8 Mac 2014
Majlis Sambutan Maulid Sayyidah Zaynab (a.s) bermula dengan bacaan ayat suci Al-Quran dan dendangan nasyidJam 10.15 Malam
Penguatkuasa Jabatan Agama Islam Perak (JAIP) menyerbu dan mengepung tempat berkenaan ketika majlis berjalan

12.30 Malam 
Para wanita dan kanak-kanak kecil yang belum menjamah makanan di angkut ke IPD selama dengan menggunakan bantuan trak polis 

1.30 Malam
Lelaki dan warga tua diangkut ke IPD dengan Trak polis sejauh 40 km

2.15 Pagi
Mangsa yang ditangkap diambil keterangan maklumat di IPD (tanpa kehadiran pegawai JAIP untuk menjelaskan keadaan)

2.30 Pagi
Mangsa yang ditahan menunggu di bilik soal siasat selama hampir sejam hingga ke dua jam dan dijamu dengan roti 

kering dan air mineral oleh pihak Polis, pihak berkuasa polis memberi layanan yang semampu yang mungkin ekoran mereka dikerah untuk melakukan tugas dalam keadaan tidak mengetahui keadaan sebenar (tanpa kehadiran pegawai JAIP)

3.30 Pagi
Mangsa lelaki, wanita dan anak kecil seawal usia 4 bulan serta warga tua dibawa kesel lokap masing-masing, dengan budi bicara pihak polis seorang wanita terpaksa dibawa kehospital kerana mengalami masalah kesihatan (tanpa kehadiran pegawai JAIP)

4.00 Pagi
Pihak polis yang bertimbangrasa dan prihatin mengumpul wang untuk membeli makanan roti canai dan buah pisang untuk diberikan kepada mangsa yang masih dalam kelaparan dalam sel (tanpa kehadiran pegawai JAIP)

4.30 Pagi
Pegawai tinggi polis IPD Selama melawat dan menanyakan khabar mangsa di sel (tanpa kehadiran pegawai JAIP)

9.30 Pagi
Mangsa diberi makanan nasi goreng dan air Tea O panas untuk sarapan (masih belum ada kelibat Penguatkuasa JAIP)

12.30 Tengah hari 
Mangsa wanita dan kanak-kanak dilepaskan dengan ikat jamin mangsa yang lain oleh penguatkuasa JAIP dan diberi notis untuk menghadirkan diri ke mahkamah syariah

1.30 Tengah hari 
Mangsa lelaki juga dilepaskan dengan ikat jamin sesama sendiri dan diminta hadir ke mahkamah syariah 

2.30 tengah hari
Dengan keprihatinan pihak polis IPD selama menghantar mereka pulang ke tempat yang diserbu semalam dengan menaiki trak polis, kesemua mereka yang tertangkap berterima kasih dengan layanan baik pihak polis terhadap mereka dari semalam.

Berikut adalah kronologi operasi serbuan dan tangkapan pihak JAIP pada malam kejadian, pihak polis yang bertugas dan melihat sendiri penderitaan mangsa yang ditahan di lokap IPD meluahkan rasa kasihan dan terkejut dengan tindakan JAIP sehinggakan menahan anak-anak kecil didalam sel lokap bersama ibu mereka.

"Kami sendiri tidak tahu bagaimana hal ini berlaku, kami cuma menerima arahan untuk menahan mereka, dan kami agak terkejut dengan tindakan pihak JAIP" kata seorang daripada pegawai polis yang tidak mahu namanya dikenali.

Sel lokap IPD Selama hanya dipinjam oleh pihak penguatkuasa JAIP untuk menahan dan mengurung mereka yang tertangkap seramai 100 lebih antaranya wanita dan anak kecil, tindakan pihak JAIP amat bertentangan dan tidak berprikemanusiaan terhadap hak asasi manusia yang diamalkan di Malaysia ke atas mereka yang tertangkap.

Malaysia adalah negara pertama didunia yang mengkafirkan kefahaman mazhab Syiah Jaafariah. Tindakan pihak penguatkuasa agama amat bertentangan dengan tanggapan dunia luar, dan mengusarkan lagi keadaan hubungan baik dua hala antara Malaysia dan Iran.

Sumber Berita WC4U

12 di cheras - Google Blog Search

12 di cheras - Google Blog Search


Suami belasah lelaki angkara cemburu bini dijeling depan bank <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 27 Feb 2014 06:23 PM PST

http://tengoktvonline.blogspot.com/2014/02/suami-belasah-lelaki-angkara-cemburu.html


Kuala Lumpur: Akibat cemburu, seorang lelaki bertindak memukul seorang lelaki yang didakwa memandang isterinya dalam kejadian di hadapan sebuah bank di Cheras, di sini, tengah hari semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 1.30 tengah hari itu, mangsa dipercayai sedang menaip SMS kemudian mendongakkan kepalanya ketika lelaki terbabit bersama isteri lalu di hadapannya.

Bagaimanapun, tindakan mangsa itu disalah erti menyebabkan lelaki berusia 27 tahun itu menjadi berang sebelum berhenti lalu mencekik dan memukul mangsa bertubi-tubi di bahagian kepala.

Menurut sumber, dalam insiden itu, lelaki terbabit mengaku dirinya gengster di kawasan berkenaan dan turut mengambil alat pembuka skru tayar di dalam kenderaannya sebagai ugutan untuk memukul mangsa.

"Orang ramai yang berada di tempat kejadian cuba meleraikan pergaduhan itu, namun lelaki itu terus memukul mangsa selain turut meludah ke arah mangsa sebelum beredar," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Cheras Asisten Komisioner Mohan Singh Tara Singh ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu.

"Suspek sudah menyerah diri di Balai Polis Sungai Besi petang tadi (semalam).

"Pihak kami akan menjalankan kawad cam sebelum suspek dituduh di mahkamah. Kes ini disiasat mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan (KK) kerana ugutan jenayah dan Seksyen 323 KK kerana mencederakan dengan niat, "katanya. - Harian Metro

ads