Isnin, 14 Oktober 2013

12 di bukit raja - Google Blog Search

12 di bukit raja - Google Blog Search


McDonald AEON <b>Bukit Raja</b> diarah tutup sebab kotor? - AANS BLOG

Posted: 09 Oct 2013 03:25 PM PDT

Shah Alam: Sebuah restoran rangkaian makanan segera di Bukit Raja, dekat sini diarah tutup selepas stor makananya didapati kotor berikutan kehadiran najis tikus yang dikesan dalam pemeriksaan rutin pihak berkuasa terbabit.

Arahan dikeluarkan Jabatan Kesihatan Daerah Klang yang mendapati ia gagal mematuhi Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009 dan Seksyen 11, Akta Makanan 1983 kerana tidak mematuhi elemen penting kebersihan seperti kehadiran tikus, lipas dan serangga.

Sumber memberitahu, tindakan itu diambil selepas pasukan pemeriksa dari jabatan terbabit mengesan najis binatang berkenaan dalam stor makanan premis itu sebelum arahan penutupan dilakukan.

12 di kuala kubu - Google Blog Search

12 di kuala kubu - Google Blog Search


GAMBAR KEMALANGAN TRAGIS <b>DI KUALA KUBU</b>

Posted: 03 Oct 2013 12:18 AM PDT

GAMBAR MENYAYAT HATI KEMALANGAN MENGORBANKAN TIGA MANGSA DI KUALA KUBU | MENYAYAT HATI…Dua wanita dan bayi berusia setahun terbunuh akibat nahas jalan raya yang melibatkan sebuah kereta Proton Waja yang dikatakan hilang kawalan sehingga terbabas dan terjunam ke dalam sungai, pagi tadi.
Kejadian menyayat hati di Kuala Kubu Bharu itu telah mengakibatkan kedua-dua wanita berkenaan mati serta-merta di tempat kejadian.
Menurut info yang diperoleh menerusi laman Facebook Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Kubu Bharu itu, bayi lelaki tersebut  telah dihanyutkan sejauh lebih kurang dua kilometer sebelum dijumpai oleh anggota bomba yang bertugas dalam operasi mencari dan menyelamat mangsa.
Operasi menyelamat itu turut disertai jabatan bomba Tanjung Malim dan anggota polis dari Balai Hulu Bernam.
Ingat, malang tidak berbau…


12 di semenyih - Google Blog Search

12 di semenyih - Google Blog Search


Bantuan Ramadhan <b>di</b> Kompleks Penghulu <b>Semenyih</b>, Selangor <b>...</b>

Posted: 29 Jul 2013 12:00 AM PDT

Alhamdulillah, Bantuan Ramadhan oleh Rakan Niaga PETRONAS Kawasan TA31 & Sek. Men. Sri Al-Amin Bangi Kompleks Penghulu Mukim Semenyih, Selangor pada 29.7.2013 berjalan lancar. Seramai 70 penerima menerima bantuan Ramadhan.

Jutaan terima kasih kepada Rakan Niaga PETRONAS Kawasan TA31 & Sek. Men. Sri Al-Amin Bangi atas tajaan bantuan Ramadhan. Semoga dengan usaha ini, lebih ramai penerima dapat dikurangkan beban pada bulan Ramadhan.

12 di ampang - Google Blog Search

12 di ampang - Google Blog Search


Belia Bangkit: LAGI!! 4 Penjenayah Ditembak Mati!!!Kali Ini <b>Di Ampang</b>

Posted: 11 Oct 2013 01:23 AM PDTEmpat daripada enam ahli Geng Ah Fatt yang aktif menyamun sejak lima tahun lalu mati ditembak polis dalam kejadian di rumah sewa mereka di Tingkat 15 Blok B Projek Perumahan Rakyat (PPR) Ampang Hiliran, di sini, tengah hari tadi.
Dalam kejadian jam 12.20 tengah hari itu, empat penyamun terbabit dipercayai baru menyamun sebuah rumah di Bukit Antarabangsa, Ampang, kira-kira jam tiga pagi. 
Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Mohmad Salleh, berkata sebelum kejadian itu polis menahan seorang lelaki dipercayai menghantar suspek pulang ke rumah selain berurusan membeli barangan yang baru disamun geng itu.
"Empat lelaki dipercayai warga Indonesia berusia lingkungan 30 hingga 40-an itu ditembak sebaik polis menyerbu masuk rumah mereka.
"Pemeriksaan dalam rumah suspek menemui sepucuk pistol revolver dan sebilah parang yang disyaki digunakan untuk menyamun," katanya ketika ditemui di lokasi kejadian

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

di bukit lanjan - Google Blog Search

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Hujan Lebat: Kesesakan Teruk <b>Di</b> Lembah Klang - MyNewsHub

Posted: 10 Oct 2013 07:04 AM PDT


RIBUT petir disertai hujan lebat yang turun lebih kurang satu jam bermula pada pukul 4 petang Khamis menyebabkan banjir kilat di beberapa kawasan di sekitar Lembah Klang.

Jalan berhampiran Tugu Negara menghala ke Padang Merbok menghala ke Bank Negara tidak dapat dilalui ekoran ditenggelami banjir.

Banjir kilat turut dilaporkan berlaku di Jalan Cheras dihadapan Leisure Mall dari arah Kuala Lumpur ke Kajang, Taman Wahyu dan bulatan Sungai Besi ke TUDM.

Di NKVE, satu kemalangan berlaku di KM.20 arah Bukit Lanjan ke Kota Damansara di laluan kecemasan menyebabkan trafik bergerak sangat perlahan.

Di laman twitter, Chee Yih Yang, melaporkan kawasan pembinaan MRT bertentangan dengan Phileo Damansara di Seksyen 16, Petaling Jaya telah menyebabkan banjir lumpur di laluan jalan menghala ke Kuala Lumpur.

Dia berkata pokok tumbang di laluan kiri LDP sebelum KDU berhampiran Damansara Jaya menyebabkan kesesakan bagi pengguna yang mahu ke Kepong.

Menurut tweet Lembaga Lebuhraya Malaysia pada pukul 6.05 petang, trafik di LDP secara keseluruhannya bergerak perlahan di kedua-dua arah.

Satu lagi tweet pada pukul 6.15 petang, LLM berkata semua lebuh raya BESRAYA, NPE, SILK dibuka selepas insiden banjir kilat yang berlaku sebelum ini.

Bagaimanapun keadaan trafik dilaporkan masih bergerak perlahan.

Pada pukul 6.33 petang, satu lagi tweet LLM melaporkan, trafik di lebuh raya ELITE dari Shah Alam/NKVE menghala ke USJ dan dari Putrajaya ke USJ juga bergerak perlahan.

PLUS pula melaporkan trafik bergerak perlahan dari tol Subang menghala ke Glomac dan dari Putrajaya menghala ke Putra Heights.

PLUS berkata keadaan trafik turut bergerak perlahan dari Jalan Duta ke Bukit Lanjan dan Subang ke Bukit Lanjan. – mStar

Hujan Lebat: Kesesakan Teruk Di Lembah Klanghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/BANJIR1.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/BANJIR1-150x150.jpgMyNewsHub Terkini

RIBUT petir disertai hujan lebat yang turun lebih kurang satu jam bermula pada pukul 4 petang Khamis menyebabkan banjir kilat di beberapa kawasan di sekitar Lembah Klang. Jalan berhampiran Tugu Negara menghala ke Padang Merbok menghala ke Bank Negara tidak dapat dilalui ekoran ditenggelami banjir. Banjir kilat turut dilaporkan berlaku di...

RIBUT petir disertai hujan lebat yang turun lebih kurang satu jam bermula pada pukul 4 petang Khamis menyebabkan banjir kilat di beberapa kawasan di sekitar Lembah Klang. Jalan berhampiran Tugu Negara menghala ke Padang Merbok menghala ke Bank Negara tidak dapat dilalui ekoran ditenggelami banjir. Banjir kilat turut dilaporkan berlaku di Jalan Cheras dihadapan Leisure Mall dari arah Kuala Lumpur ke Kajang, Taman Wahyu dan bulatan Sungai Besi ke TUDM. Di NKVE, satu kemalangan berlaku di KM.20 arah Bukit Lanjan ke Kota Damansara di laluan kecemasan menyebabkan trafik bergerak sangat perlahan. Di laman twitter, Chee Yih Yang, melaporkan kawasan pembinaan MRT bertentangan dengan Phileo Damansara di Seksyen 16, Petaling Jaya telah menyebabkan banjir lumpur di laluan jalan menghala ke Kuala Lumpur. Dia berkata pokok tumbang di laluan kiri LDP sebelum KDU berhampiran Damansara Jaya menyebabkan kesesakan bagi pengguna yang mahu ke Kepong. Menurut tweet Lembaga Lebuhraya Malaysia pada pukul 6.05 petang, trafik di LDP secara keseluruhannya bergerak perlahan di kedua-dua arah. Satu lagi tweet pada pukul 6.15 petang, LLM berkata semua lebuh raya BESRAYA, NPE, SILK dibuka selepas insiden banjir kilat yang berlaku sebelum ini. Bagaimanapun keadaan trafik dilaporkan masih bergerak perlahan. Pada pukul 6.33 petang, satu lagi tweet LLM melaporkan, trafik di lebuh raya ELITE dari Shah Alam/NKVE menghala ke USJ dan dari Putrajaya ke USJ juga bergerak perlahan. PLUS pula melaporkan trafik bergerak perlahan dari tol Subang menghala ke Glomac dan dari Putrajaya menghala ke Putra Heights. PLUS berkata keadaan trafik turut bergerak perlahan dari Jalan Duta ke Bukit Lanjan dan Subang ke Bukit Lanjan. - mStar