Isnin, 12 Mei 2014

12 di cheras - Google Blog Search

12 di cheras - Google Blog Search


HaKiKat PaDa SaTu KenYaTaaN: Kes samun <b>di Cheras</b>

Posted: 21 Apr 2014 01:53 AM PDT

Peringatan Diri

Wahai org-org yg beriman, Jangan kamu cakap tapi tak buat. Amat besar kebencian ALLAH jika kamu mengatakan sesuatu tapi tidak melakukanya. (As - sof:2-3)

Catatan

Nota diari hati yang tidak terluah. Bicara hati yang bukan untuk tatapan umum tapi sekadar nota untuk hari yang akan berlalu untuk hari esok.

12 di jenjarom - Google Blog Search

12 di jenjarom - Google Blog Search


Sang bedal ditangkap <b>di</b> Lubok Kepayang – The <b>...</b> - <b>JENJAROM</b>.com

Posted: 06 May 2014 07:00 PM PDT

Sementara itu, seorang penduduk dikenali Wat berkata, sebelum ini buaya terbabit juga kerap bertandang di sungai sekolah berkenaan dan berada di belakang asrama pelajar sekali gus menyebabkan keselamatan mereka …

Here is the original post:
Sang bedal ditangkap di Lubok Kepayang – The Borneo Post Online

12 di puchong - Google Blog Search

12 di puchong - Google Blog Search


Kuliah Asian Renaissance Anwar & Dr Syed Husin <b>di Puchong</b> esok <b>...</b>

Posted: 08 May 2014 11:48 PM PDT

Asia_Renaissance_3KUALA LUMPUR 9 MEI: Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menyampaikan kuliah 'Gelombang Kebangkitan Asia' bahagian ketiga pada hari Sabtu, 10 Mei 2014.

Turut menyampaikan bahagian siri syarahan ketiga 'Merdeka Rakyat' ialah ahli Biro Politik KEADILAN, Dr Syed Husin Ali.

Program ini akan diadakan pada hari Sabtu, 10 Mei 2014 pukul 2 petang, bertempat di Diwan Reformasi, Demokrasi dan Upaya Masyarakat, No 72, Jalan 2/3, Bandar Puteri Puchong.

Kepada mereka yang berminat untuk menyertai program ini, sila hubungi penyelaras Centre for Reform Democracy and Social Initiative melalui emel asian.renaissance.reformasi@gmail.com.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=61405

12 di kapar - Google Blog Search

12 di kapar - Google Blog Search


Media Orang Kampung: Kemalangan Ngeri <b>di Kapar</b>..Bikers .Cedera.

Posted: 16 Mar 2014 06:00 AM PDT
Semoga rider R6 yg Exsiden kt kapar Bt 15 Klang x serius Hati Hati All bikers..malang tak berbau..Baca doa ye..

12 di sungai panjang - Google Blog Search

12 di sungai panjang - Google Blog Search


Peneroka <b>Sg</b>. <b>Panjang</b> Teraniaya : &#39;Kembalikan Semula Tanah Kami <b>...</b>

Posted: 07 May 2014 12:28 AM PDT

alt

 

SHAH ALAM 7 Mei - Peneroka Sungai Panjang mendesak kerajaan negeri Selangor supaya menarik balik keputusan untuk mengambil alih tanah di Sungai Panjang sekaligus memberikan hak milik kekal kepada peneroka memandangkan usaha peneroka di kawasan tersebut semenjak sekian lama.

Pengerusi Sekretariat Orang Muda Selangor (Serang), Budiman Mohd Zohdi berkata berkata tindakan pengambilan tanah oleh kerajaan Selangor melalui Pemerbadanan Menteri Besar (MBI) dan Perbadangan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS) jelas menunjukkan tindakan tersebut telah mengganggu sumber rezeki golongan peneroka dikawasan itu.

"Memorandum ini berkaitan pengumuman kerajaan negeri Selangor terhadap rancangan pengambilalihan Tanah Hutan Simpan Sungai Karang melalui MBI dan diuruskan oleh PKPS.

"Semenjak sekian lama usaha peneroka mencari nafkah tidak diganggu. Sebahagian besar dari peneroka tidak ada tanah lain untuk diusahakan. Majoriti daripada mereka menggunakan hasil tersebut untuk menyekolahkan anak dan menyara keluarga," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menyerahkan memorandun kepada wakil Pegawai Khas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim di Pintu Utama Bangunan Setiausaha Kerajaan (SUK) Negeri Selangor di sini, hari ini.
 

alt

 

Tambah Budiman, satu majlis penerangan telah diadakan pada 12 April 2014 di Masjid Al- Khairiah Parit namun tiada jaminan berkaitan status pemilikan tanah kepada golongan peneroka.

Jelasnya, tindakan pengambilalihan tanah itu menimbulkan persoalan apabila kerajaan negeri tidak berusaha membangunkan kawasan ladang sawit baru dan bersungguh-sungguh untuk mengambil ladang sawit yang diteroka secara kecil-kecilan oleh peneroka di kawasan tersebut setelah sekian lama ia diterokai bermula lewat 40an.

"Aktiviti penanaman sawit juga tidak mengganggu status Hutan Simpan dan pengairan padi di kawasan berdekatan.

"Bagaimana nasib peneroka yang terlibat ini? Sudah tentu mereka akan kehilangan pendapatan dan mengubah lanskap kehidupan mereka.

Dalam pada itu, Budiman berkata, golongan peneroka yang menaman tanaman padi, sawit dan koko di kawasan Tanah Parit 14/15, Simpang 5, Sungai Ranjang langsung tidak menggangu status Hutan Simpan dan pengairan padi di kawasan berdekatan.

 

 

Last Updated on Wednesday, 07 May 2014 15:29

12 di sekinchan - Google Blog Search

12 di sekinchan - Google Blog Search


bercuti sambil nikmati makanan laut <b>di sekinchan</b> - yang halal itu <b>...</b>

Posted: 07 Apr 2014 03:58 PM PDT

Tarikan pekan kecil Sekinchan, Selangor pasti menambat hati pengunjung yang gemarkan suasana nyaman yang jauh daripada hiruk pikuk kehidupan bandar.
Namakan apa sahaja sama ada makanan eksotik, hasil laut serta buah-buahan segar, pasti tidak mengecewakan pengunjung.
Semua itu menggamit kehadiran pengunjung ke kawasan luar bandar yang terletak kira-kira dua jam perjalanan dari ibu kota, Kuala Lumpur.
Kini, Sekinchan mempunyai satu lagi tempat menarik yang mampu dibanggakan iaitu Sekin Fisherman Village Hotel & Resort.
Nama resort itu diambil daripada nama pekan kecil, Sekinchan dan terletak di perkampungan nelayan yang kini menjadi salah satu produk pelancongan berdaya saing di kawasan tersebut.
Sekin Fisherman Village Hotel & Resort yang terletak kira-kira dua kilometer dari pekan Sekinchan mula beroperasi sejak dua tahun lalu. Ia memberi peluang kepada pengunjung untuk menikmati perkhidmatan perhotelan yang terbaik dengan bayaran minimum.
Lokasi strategik yang terletak di pinggir pantai Redang sememangnya menjadi tarikan utama di daerah ini. Pengunjung turut berpeluang menikmati keindahan pantai yang mengasyikkan.
Hotel tersebut dimiliki usahawan muda tempatan iaitu Datuk Jamal Md. Yunos.
Beliau berkata, hotel yang dibina di tapak seluas lapan ekar itu turut menempatkan sebuah restoran ikan bakar terkenal iaitu Restoran Sekinchan Ikan Bakar.
"Restoran ini membolehkan pengunjung menikmati makanan laut seperti ikan, udang dan sotong segar pada harga berpatutan," kata Jamal yang juga pemilik rangkaian restoran berkenaan kepada S2.
Menurut Jamal lagi, pengunjung turut dijanjikan dengan perkhidmatan sajian terbaik daripada 30 orang pekerja yang terlatih.
"Kami akan memastikan pelanggan akan mendapat layanan yang baik.
"Selain itu, kami juga memberi kebebasan kepada mereka untuk memilih bilik yang menepati pilihan dan cita rasa mereka," katanya.
Hotel ini menawarkan 52 bilik berharga antara RM154 hingga RM576 semalam. Terdapat lapan jenis bilik yang sedia untuk ditempah iaitu bilik standard, superior, deluxe, superior deluxe, suite, family, family suite dan executive suite.
Jelasnya lagi, pihak resort juga ada menawarkan perkhidmatan sewa dewan untuk majlis-majlis besar seperti majlis perkahwinan,hari keluarga dan acara yang lain.
Terdapat juga beberapa bilik yang dijadikan bilik mesyuarat mahupun bilik seminar.
Selain itu, terdapat menara tinjau yang jarang ditemui di hotel serta resort lain. Di menara tinjau itu, para pengunjung dapat menyaksikan pemandangan jajaran sawah padi, jeti nelayan, lautan serta pekan Sekinchan.
Ternyata, pemandangan dari menara itu cukup indah terutamanya pada waktu senja dan malam.
"Menara besi setinggi 24 meter itu menyajikan pemandangan laut Selat Melaka yang merupakan laluan kapal paling sibuk di dunia, di samping kehijauan sawah padi dan kedamaian perkampungan tradisional Melayu di situ," katanya
Di aras puncak menara itu, turut diletakkan tiga buah meja bulat dan beberapa buah kerusi untuk pengunjung melepaskan lelah setelah mendaki kira-kira 100 anak tangga. Sambil berehat, pengunjung akan dibuai dengan alunan serta tiupan angin dari Selat Melaka.
"Walaupun pada waktu tengah hari dengan simbahan cahaya terik matahari, namun suhu di menara ini tetap dingin," katanya.
Di sini juga terdapat zoo mini dan kolam ikan di mana pengunjung boleh memberi ikan dan haiwan lain makan.
Beliau memberitahu, hotel itu sedang merancang untuk membina sebuah kolam renang dan taman tema air.
"Kami bukan sahaja ingin menjadikan tempat ini sebagai lokasi percutian, bahkan hab kepada pelbagai aktiviti seperti perkhemahan,hari keluarga, permainan paintball dan karaoke," katanya.

12 di sungai pelek - Google Blog Search

12 di sungai pelek - Google Blog Search


Tanjung Mas Batu Dua (Fishing Jetty, Boat Charter). <b>Sg</b>. <b>Pelek</b> <b>...</b>

Posted: 07 May 2014 08:34 AM PDT

Saltwater fishing with rod and line or your alat pancing is a very popular way to fish. Saltwater fishing is one of the best form of fishing in the whole fishing scene. The saltwater sea or mangrove fish provide some very strong fight and can test your angling skills. There are many places that one can charter a fishing boat and go within the mangrove or head out to the estuary and fish. The rod and line or alat pancing usually used in these fishing scenarios are relatively medium to heavy. This is to provide power to the angler while fishing.

Kawasan Sungai Pelek yang berdekatan dengan kota Sepang telah menjadi tumpuan kami baru-baru ini. Pekan yang teramat dekat dengan lapangan terbang KLIA merupakan suatu tempat tumpuan pemancing sekitar lembah kelang. Air paya kawasan ini masih membiru dan mempunyai tahap ikan yang dikira boleh tahan lagi untuk dipancing.

Sekiranya anda tertarik dengan Jeti Pak Long Botak di Batu Empat, Sungai Pelek. Jeti yang kami akan perkenalkan ini pasti akan menarik perhatian anda. 

Jeti ini lebih dikenali sebagai Jeti Batu Dua di kawasan ini. Jeti Batu Dua ini adalah gabungan jeti bot sewa memancing dan rekreasi air laut. Premis ini diusahakan oleh Persatuan Nelayan Kawasan Sepang.

20140422_155426

Terdapat ruang letak kereta yang banyak didepan jeti ini. Selain dair kemudahan ini terdapat juga gerai makanan dan minuman untuk keselesaan pemancing yang akan keluar memancing di kawasan persekitaran.

20140422_15550920140422_155537

Bagi pemancing yang ingin keluar mencari ikan di kawasan persekitaran, bot disini boleh disewa pada kadar yang amat berpatutan. Harga yang ditawarkan adalah harga pasaran. Kami tidak sempat merakam nombor pemilik-pemilik bot jeti ini kerana tiada sesiapa disitu sewaktu kami disitu.

20140422_155549

Di penghujung jeti ini terdapat suatu jeti yang didirikan khas untuk pemancing yang ingin bersantaian. Jeti ini dikenali sebagai jeti Din. Yuran sebatang joran untuk memancing di Jeti ini adalah RM 5 sejoran.

20140422_15592220140422_160029

Jeti ini lebih dalam ketengah sungai sepang. Dan sekiranya air cantik mungkin hasil pancingan disini boleh cemerlang. Bianaan jeti ini amat kukuh dan boleh dikatakan tersusun dengan baik sekali. Sekiranya anda ingin sahaja makan angin disini pun ia pasti menenangkan.

Terdapat atap yang mungkin dapat membantu anda berteduh dari terik matahari dan hujan. Sewaktu hujan lebat adalah lebih baik anda bawa baju hujan atau berteduh di jeti utama menunggu hujan reda.

20140422_16005520140422_160058

Air di kawasan ini dikatakan dalamnya beberapa meter. Adalah lebih baik tidak berenang disini. 

Ikan sasaran kawasan ini adalah ikan seperti kerapu, siakap, bulan dan kaci. Ikan laut lain mungkin juga akan naik ke sini. Umpan paling sesuai untuk digunakkan disini adalah umpan cacing pin-pin ataupu umpan udang hidup.

Jeti ini lebih dekat kepada litar lumba F1 sepang. Jaraknya adalah dalam lingkunan 20 minit perjalanan kereta. Untuk maklumat lebih lanjut sila hubungi Din di talian 012 353 0603. Dia mungkin juga dapat membantu menyewa bot untuk anda.
View Larger Map

12 di kuala langat - Google Blog Search

12 di kuala langat - Google Blog Search


Anak Sungai Derhaka: Haru biru Pemilihan PKR: Pemilihan <b>di</b> 12 <b>...</b>

Posted: 11 May 2014 06:32 AM PDT


Parti Keadilan Rakyat (PKR) menerima tamparan apabila 12 daripada keseluruhan 22 pemilihan cabang parti itu di Selangor dibatalkan hari ini atas pelbagai sebab termasuk dakwaan wujudnya unsur penipuan dan ketidaktelusan dalam proses pengundian.

Lebih memalukan PKR apabila pemilihan cabang Kuala Selangor, yang merupakan kawasan Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim turut dibatalkan.

Selain Kuala Selangor, pemilihan yang dibatalkan membabitkan cabang Sabak Bernam, Klang, Kota Raja, Shah Alam, Kapar, Sungai Besar, Subang, Hulu Langat, Hulu Selangor, Sepang dan Selayang.

Pembatalan pemilihan cabang Kuala Selangor diumumkan oleh wakil petugas pemilihan cabang itu pada 1.45 tengah hari selepas beberapa anggota parti membuat bantahan berhubung cara ia dikendalikan selain terdapat dakwaan ada wakil calon menandakan kertas undi yang sepatutnya ditanda pengundi sendiri.

Situasi sama turut berlaku di PKR Cabang Kota Raja apabila pemilihannya terpaksa dibatalkan ketika proses pengundian apabila sekumpulan lelaki bertindak merampas peti undi dan melemparkannya ke lantai dewan pusat pengundian di Dewan Kompleks Sukan MPK..


Pembatalan pemilihan cabang itu diumumkan oleh wakil jawatankuasa pemilihan pusat (JPP) parti, Nadarajan K. Raju kira-kira 4.30 petang ini atas alasan peti undi dipecahkan.

Selain itu, pemilihan PKR Cabang Klang juga turut dibatalkan apabila tiga calon jawatan ketua cabang berkenaan iaitu P. Krishnasamy, Zudin Asrmad dan Arahyah Ibrahim sepakat memboikot proses pemilihan itu yang didakwa tidak telus.

Mereka mendakwa wujudnya pihak tidak bertanggungjawab yang cuba mensabotaj proses pemilihan parti itu di cabang Klang dengan menukarkan senarai calon yang diberikan kepada para pengundi.

Ekoran dakwaan itu, ketiga-tiga calon berkenaan menggesa pemilihan cabang itu dibatalkan sebelum ia diumumkan secara rasmi oleh wakil JPP kira-kira 2.30 petang ini.

Selain itu, pemilihan cabang Sabak Bernam dan Sungai Besar turut dibatalkan masing-masing pada 1 tengah hari dan 3 petang tadi berikutan anggota parti cabang itu tidak berpuas hati dengan proses pemilihan yang didakwa tidak telus serta wujud unsur penipuan.

Pada masa sama, pemilihan PKR bagi cabang Subang, Sepang, Selayang, Hulu Selangor, Kapar dan Hulu Langat turut dibatalkan atas alasan yang sama.

Dalam pada itu, pemilihan PKR Cabang Shah Alam dibatalkan kira-kira 6 petang ini atas dakwaan proses pemilihan lemah selain wujud kertas-kertas undi yang dipinda.

Rata-rata penyokong calon yang bertanding serta pengundi menyuarakan rasa tidak puas hati apabila mengetahui ada segelintir pengundi yang mengundi sebanyak dua kali, malah terdapat calon ketua cabang yang berkempen di kawasan larangan.

Sebelum itu, calon Ketua Cabang PKR Shah Alam Rodziah Ismail dilaporkan mencetuskan rasa tidak puas hati para penyokong lawannya, Yaakop Sapari apabila didakwa berkempen di kawasan larangan serta meraih undi ketika proses pemilihan sedang berlangsung.


Dalam perkembangan lain, kekecohan berlaku ketika proses pemilihan PKR Cabang Kuala Langat apabila sekumpulan lelaki dipercayai anggota parti berang dan mencetuskan kekecohan berikutan tidak puas hati terhadap proses pengundian pemilihan cabang itu di Dewan Wawasan Batu 9, Telok Panglima Garang, lima minit sebelum pusat pengundian ditutup pada 5 petang ini.
Mereka mendakwa proses pengundian cabang berkenaan tidak telus dan bertindak memecahkan sebahagian daripada tujuh peti undi di pusat pengundian tersebut selain cuba mengasari anggota parlimen Kuala Langat Abdullah Sani Abdul Hamid yang juga calon ketua cabang serta beberapa petugas di pusat pengundian.

Bagaimanapun, pemilihan cabang berkenaan tidak dibatalkan sebaliknya kesemua peti undi dihantar ke Ibu Pejabat PKR di Tropicana, Petaling Jaya untuk proses pengiraan. – Bernama

12 di sabak bernam - Google Blog Search

12 di sabak bernam - Google Blog Search


exco agama selangor setuju lulus lesen arak <b>di sabak bernam</b>!! #s14

Posted: 08 May 2014 05:26 PM PDT

TERKEJUT dan mengejutkan apabila seorang pemimpin daripada parti yang konon menegakkan Islam bersekongkol dengan Bahagian Perlesenan Majlis Daerah Sabak Bernam untuk memberi lesen kelulusan minuman yang memabukkan dan dijual secara terbuka di kawasan luar bandar.

Jika dahulu sebelum berjaya memerintah negeri Selangor, parti ini lah yang bersungguh-sungguh mahu menutup kilang arak yang ada di Selangor. Katanya sebelum ayam berkokok lagi, setelah negeri Selangor ditadbir oleh pakatan semua kilang proses minumam keras akan ditutup.
Apa sudah jadi sekarang? PAS sudah lupa janji ke?
Lesen Minuman Yang Memabukkan. Lesen ini telah dikeluarkan iklan di dalam surat khabar. Sedangkan Exco Agama Islam Selangor, Sallehin Mukhyi merupakan Adun Sabak yang berada dalam daerah Sabak Bernam.
Adakah Sallehin tidak nampak atau pura-pura tidak nampak?
Oooo lupa... PAS parti tempelan. Sedangkan yang lebih berkuasa adalah DAP Sabak Bernam yang diketuai oleh Ng Suee Lim, Adun Sekinchan.
Jika PAS mahu benar-benar menegakkan Islam. Mulakanlah di Sabak Bernam yang majoriti penduduk adalah orang Melayu beragama Islam.
Tetapi jika PAS benar-benar ikhlaslah.

12 di sepang - Google Blog Search

12 di sepang - Google Blog Search


FEW MEN ARE BORN BRAVE...: Car Boot Sale <b>di Sepang</b>, Selangor

Posted: 15 Apr 2014 05:45 PM PDT

AKAN DATANG... Car boot sale akan diadakan di Desa Bestari, Salak Tinggi. Penyertaan adalah percuma tetapi mohon sedikit keuntungan disalurkan kepada Surau Desa Bestari. Sebarang pertanyaan lanjut, boleh lawati page mereka di.. Car Boot Sale Sepang.

12 di sijangkang - Google Blog Search

12 di sijangkang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Apr 2014 01:39 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2014 01:39 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

PROGRAM MOTIVASI <b>DI</b> SK KAMPUNG MEDAN, <b>SIJANGKANG</b>

Posted: 02 Jan 2014 11:29 PM PST

Program bermula pada jam 6.00 petang iaitu pendaftaran. Kemudian peserta dan fasilitator menikmati makan malam. Selesai makan malam peserta diberi rehat untuk persiapan diri untuk solat fardhu maghrib berjamaah. Selepas solat fardhu maghrib dan aktiviti tazkirah dikendalikan oleh Saudara Muhammad Khairul Anwar bin Misnan.
Selesai tazkirah, peserta dan fasilitator menunaikan solat isya' secara berjemaah.  Aktiviti team building yang dikendalikan oleh Saudara Aidil. Selesai aktiviti team building, peserta dan fasilitator memulakan aktiviti LDK 1.Objektif LDK 1 
1) Adalah mengenali ahli kumpulan dan fasilitator dengan lebih rapat.
2) Menyediakan diri untuk menerima rakan baru. 
3) Mewujudkan rasa selesa dan mesra serta memecahkann benteng yang menghalang komunikasi antara adik-adik dan fasilitator.
4) Memberi tumpuan sepenuhnya pada program ini. Para peserta diberi penjelasan mengenai 4T (ta'aruf,tafahum,ta'awun dan takaful).
Selesai LDK 1, peserta dibenarkan tidur awal untuk menunaikan solat sunat pada jam 4 pagi. solat sunat dikendalikan oleh Saudara Muhammad Syahmi Aiman bin Nor Azman dan Saudara Muhammad Syafiq bin Syafaruddin antaranya solat sunat tahajud, taubat, hajat dan solat sunat witir. solat subuh pula dikendalikan oleh Saudara Muhammad Khairul Hafiz bin Tusiran. Selesai solat subuh, peserta mendengar tazkirah pagi oleh Saudara Mohammad Faqirrul bin Mohd Zailan. kemudian peserta dan fasilitator bersarapan.
Selesai bersarapan, peserta melakukan aktiviti senaman pagi yang dikendalikan oleh Saudara Aidil. selesai senaman pagi, peserta direhatkan sebentar sebelum melaksanakan LDK 2. Objektifnya ialah 
1) Memberi kefahaman tentang taharah , mandi wajib dan wuduk.
2) Mendedahkan cara berwuduk yang betul dan sempurna.
3) Mengetahui perkara-perkara sunat ketika berwuduk. m
4) Mengetahui khaifiat mandi wajib dengan betul dan sempurna.
Selesai LDK 2 peserta dihimpunkan di dalam surau untuk menunaikan solat sunat dhuha secara berjemaah yang diketuai oleh Saudara Muhammd Khairul Anwar bin Misnan. selesai solat sunat dhuha peserta bersama fasilatator masing-masing untuk LDK 3. Objektifnya ialah 
1) memahami dan memperbetulkan khaifiat dan bacaan-bacaan di dalam solat. 
2) menambahkan amalan-amalan sunat di dalam solat.
selesai LDK 3, peserta dan fasi menjamu selera . selesai menjamu selera, peserta diberi rehat dan tidur qailullah. selepas azan zuhur berkumandang, fasi dan peserta menunaikan solat zuhur berjemaah yang diketuai oleh Saudara Muhammad Syahmi Aiman bin Nor Azman.
selepas solat zuhur. aktiviti diteruskan dengan aktiviti explorace. Didalam aktiviti ini peserta diterapkan nilai kerjasama,  tolong menolong, dan mempraktikan apa yang diperolehi dalam setiap LDK.

selepas explorace,  peserta dikumpulkan untuk aktiviti penutup. acara penutup diketuai oleh Saudara Aidil. kata-kata dan ucapan dari Saudari Safiqah binti Rosli. sebelum bersurai,  peserta bersama fasi bersalam-salaman.

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Feb 2014 01:49 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2014 01:14 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jan 2014 01:36 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jan 2014 02:05 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Dec 2013 01:20 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Tsunami Politik Sabah dan Konspirasi Air Selangor (DUN <b>Sijangkang</b>)

Posted: 09 Sep 2012 10:14 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Sinopsis: Rancangan ini telah disiarkan secara langsung oleh TVSelangor pada 6 September 2012 di Padang Awam, Taman Rambai Indah Batu 13, Kg Sungai Rambai, DUN Sijangkang, Selangor.

ads