Isnin, 18 November 2013

12 di teluk datok - Google Blog Search

12 di teluk datok - Google Blog Search


<b>Datuk</b> Seri Ahmad Said mengundi <b>di</b> SK <b>Teluk</b> Kalong | Terengganu <b>...</b>

Posted: 05 May 2013 01:31 AM PDT

Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said membuang undi.

Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said membuang undi.

Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said dan isteri Toh Puan Norliza Mahmud membuang undi tepat jam 8 pagi di Sekolah Kebangsan Teluk Kalong, di sini, hari ini.

Ahmad yang diringi oleh Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek mengundi di saluran satu manakala isterinya di saluran dua.-berita harian

MB dan isteri meninjau suasana hari pembuangan undi.

MB dan isteri meninjau suasana hari pembuangan undi.

Mnenteri Belia dan Sukan Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek turut membuang undi.

Mnenteri Belia dan Sukan Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek turut membuang undi.

12 di ampang - Google Blog Search

12 di ampang - Google Blog Search


bongkar !!! kaum #syiah sambut #hariasyura secara terbuka <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 18 Nov 2013 07:30 AM PST


saya dapat info dari kawan.Beliau sempat pergi ke Ampang sana semasa Syiah sambut hari Asyura.Tapi orang luar tidak diizin untuk masuk.Pihak media juga dilarang.Hanya Syiah sahaja dibenarkan masuk.Seperti mana yang semua orang Malaysia tau,ajaran Syiah sudah lama difatwa sesat. 
Persoalan yang timbul : 
1. Kenapa Syiah boleh mengadakan ritual Hari Asyura mereka secara terbuka ??? 
2. Kenapa mereka menggunakan dewan di Ampang ??? 
3. Kenapa tidak diserbu oleh pihak berkuasa ??? 
4. Kenapa polis turut hadir menjaga keselamatan penganut Syiah ini ??? 
5. Kenapa Pegawai JAWI yang hadir hanya memerhati ??? 
6. Kenapa orang luar tidak dibenarkan masuk ??? 
7. Kenapa pihak media juga tidak dibenarkan masuk ??? 
8. Siapa yang memberi kebenaran ??? 
9. Kenapa isu ini masih didiamkan ??? 
10. Jika Syiah Iran yang menganjurkan,ia tetap tidak menghalalkan ianya diadakan secara terbuka. Mungkin mereka boleh lakukan di Kedutaan Iran tetapi bukan di dewan Ampang

di negeri selangor - Google Blog Search

di negeri selangor - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Jabatan Kehakiman Syariah <b>Negeri Selangor</b> <b>...</b>

Posted: 06 Sep 2013 11:34 PM PDT


Logo-Selangor

Jawatan Kosong di Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Selangor (JAKESS) September 2013 Terkini :

 • Pembantu Syariah LS17
 • Pembantu Tadbir (Kewangan) W17
 • Penolong Pegawai Syariah LS27
 • Pegawai Syariah LS41
 • Pembantu Tadbir (P/O) N17
 • Pembantu Setiausaha Pejabat N17
 • Pegawai Syariah LS52
 • Penghantar Notis N3
 • Pemandu Kenderaan R3
 • Pembantu Am Pejabat N1
Tags : jawatan kosong jakessjawatan kosong di kuala selangorjawatan kosong pegawai syariahjawatan kosong di jabatan kehakiman syariah negeri johorkerja kosong pengurus besarjawatan kosong swasta pegawai undang-undang september 2013jawatan kosong pegawai tadbir n41 negeri selangor september 2013jawatan kosong pegawai undang undang ls 41jawatan kosong penguatkuasa selangorjawatan pemandu jabatan kehakiman ns terkinijawatan pengurus kanankerja kosong di jabatan kehakiman syariah negeri kedahkerja kosong di jakesskerja kosong di kuala selangor 2013kerja kosong di pejabat risda terengganupembantu am pejabat jawatan kosong online october 2013pembantu syariah n17 2013pembantu tadbir n17 jabatan kehakiman syariahjakessjawatan kosong negeri selangorjakess selangorjawatan kosong 17 september 2013jawatan kosong di jabatan kehakiman syariah selangorjawatan kosong di mahkamah syariah kuala selangordijawatan kosong di Mahkamah Syariah Sepang
Jawatan Kosong di Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Selangor (JAKESS) September 2013

12 di kuala selangor - Google Blog Search

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Kuala Selangor</b> (MDKS) - www <b>...</b>

Posted: 05 Nov 2013 10:36 PM PST


Logo-Majlis-Daerah-Kuala-Selangor

Jawatan Kosong di Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) November 2013 Terkini :

 • Penolong Pegawai Perancang Bandar Dan Desa J29
Tags : jawatan kosong majlis daerah kuala selangor
Jawatan Kosong di Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) November 2013

12 di tanjung karang - Google Blog Search

12 di tanjung karang - Google Blog Search


berkampung <b>di tanjung karang</b> untuk menjayakan <b>...</b> - Omak Kau!!!!

Posted: 16 Nov 2013 09:35 AM PST


Bertempat di Taman Nilam Tanjung Karang Selangor, Dun Permatang telah menganjurkan Mini Karnival Usahawan Wanita Desa (MKUWD) yang dirasmikan oleh YB Dr Daroyah Alwi merupakan Exco Tetap Kesihatan, Pembangunan Usahawan, Sains, Teknologi dan Inovasi juga ADUN Sementa dalam suasana yang meriah disulami dengan perlbagai program menarik yang telah diatur oleh pihak penganjur dimana telah mendapat sambutan hebat dan menggalakkan.

Omak kau juga tidak ketinggalan bersama Penyelia Pet-Soho's Selangor Puan Siti Aminah juga kerjasama protege membuka dua buah booth untuk menjual produk kuih, buah-buahan dan reflexiologi.

Tahniah kpd Tuan Yahya Shari bersama jawatankuasanya atas kejayaan ini. Teruskan usaha sokongan ini agar usahawan-usahawan ini dapat terus dibimbing dan dipacu lebih kehadapan untuk mengetengahkan produk masing-masing.

12 di puchong - Google Blog Search

di puchong - Google Blog Search

12 di puchong - Google Blog Search


Wanita Tak Puas Dicerai Dengan Talak Tiga, BAKAR DIRI Depan <b>...</b>

Posted: 13 Nov 2013 03:37 AM PST


Kuala Lumpur – Akibat tertekan dengan masalah rumah tangga dihadapi selepas diceraikan dengan talak tiga, seorang wanita nekad cuba membunuh diri dengan mencurah petrol dan membakar diri di depan rumah bekas suaminya di Puchong, kelmarin.

Dalam kejadian jam 6 petang itu, wanita berusia 25 tahun yang bertugas sebagai penjawat awam itu kini dilaporkan dalam keadaan kritikal selepas terbakar hampir 80 peratus.

Sumber memberitahu Harian Metro, sebelum kejadian, mangsa datang ke rumah bekas suaminya sebelum berlaku pertengkaran mulut akibat tidak berpuas hati apabila diceraikan dengan talak tiga.

"Pasangan berkenaan dikatakan sering bergaduh menyebabkan bekas suami wanita itu menceraikannya dengan talak tiga kerana tidak tahan dengan sikap cemburu buta wanita itu yang menuduh bekas suaminya mempunyai hubungan sulit," katanya.

Difahamkan, pasangan berkenaan baru lapan bulan berkahwin dan ia perkahwinan kedua wanita berkenaan.

Menurut sumber, selepas berlaku perang mulut, wanita berkenaan meninggalkan rumah itu dengan memandu kereta.

"Bagaimanapun, kira-kira 10 minit kemudian, wanita itu datang semula ke rumah berkenaan dengan membawa sebotol petrol lalu dicurahkan ke badannya ketika masih berada dalam kereta.

"Bekas suaminya cuba menghalang perbuatan itu, namun gagal sebelum wanita itu terlebih dulu menyalakan pemetik api menyebabkan api terus menyambar seluruh badannya," katanya.

Menurut sumber, bekas suaminya turut melecur pada kedua-dua lengan dan dada, namun sempat menghantar bekas isterinya ke hospital.

Katanya, bekas suaminya cuba menyelamatkan wanita itu tetapi gagal sebelum pantas memeluk badan bekas isterinya dalam usaha memadamkan api.

"Akibatnya, bekas suami wanita itu juga melecur pada kedua-dua lengan dan dada, namun sempat menghantar bekas isterinya ke hospital," katanya.

Difahamkan, wanita berkenaan dilaporkan kritikal dan masih menerima rawatan di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Serdang manakala bekas suaminya pula menerima rawatan sebagai pesakit luar.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Yahaya Ramli ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu dan siasatan sedang dijalankan.

* GAMBAR HIASAN

Wanita Tak Puas Dicerai Dengan Talak Tiga, BAKAR DIRI Depan Bekas Suami Di Puchong!http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/11/bakar-diri1.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/11/bakar-diri1-150x150.jpgMyNewsHub JenayahUtama

  Kuala Lumpur - Akibat tertekan dengan masalah rumah tangga dihadapi selepas diceraikan dengan talak tiga, seorang wanita nekad cuba membunuh diri dengan mencurah petrol dan membakar diri di depan rumah bekas suaminya di Puchong, kelmarin. Dalam kejadian jam 6 petang itu, wanita berusia 25 tahun yang bertugas sebagai penjawat awam...

  Kuala Lumpur - Akibat tertekan dengan masalah rumah tangga dihadapi selepas diceraikan dengan talak tiga, seorang wanita nekad cuba membunuh diri dengan mencurah petrol dan membakar diri di depan rumah bekas suaminya di Puchong, kelmarin. Dalam kejadian jam 6 petang itu, wanita berusia 25 tahun yang bertugas sebagai penjawat awam itu kini dilaporkan dalam keadaan kritikal selepas terbakar hampir 80 peratus. <strong>Sumber memberitahu Harian Metro, sebelum kejadian, mangsa datang ke rumah bekas suaminya sebelum berlaku pertengkaran mulut akibat tidak berpuas hati apabila diceraikan dengan talak tiga.</strong> <strong>"Pasangan berkenaan dikatakan sering bergaduh menyebabkan bekas suami wanita itu menceraikannya dengan talak tiga kerana tidak tahan dengan sikap cemburu buta wanita itu yang menuduh bekas suaminya mempunyai hubungan sulit," katanya.</strong> <strong>Difahamkan, pasangan berkenaan baru lapan bulan berkahwin dan ia perkahwinan kedua wanita berkenaan.</strong> Menurut sumber, selepas berlaku perang mulut, wanita berkenaan meninggalkan rumah itu dengan memandu kereta. "Bagaimanapun, kira-kira 10 minit kemudian, wanita itu datang semula ke rumah berkenaan dengan membawa sebotol petrol lalu dicurahkan ke badannya ketika masih berada dalam kereta. "Bekas suaminya cuba menghalang perbuatan itu, namun gagal sebelum wanita itu terlebih dulu menyalakan pemetik api menyebabkan api terus menyambar seluruh badannya," katanya. Menurut sumber, bekas suaminya turut melecur pada kedua-dua lengan dan dada, namun sempat menghantar bekas isterinya ke hospital. Katanya, bekas suaminya cuba menyelamatkan wanita itu tetapi gagal sebelum pantas memeluk badan bekas isterinya dalam usaha memadamkan api. "Akibatnya, bekas suami wanita itu juga melecur pada kedua-dua lengan dan dada, namun sempat menghantar bekas isterinya ke hospital," katanya. Difahamkan, wanita berkenaan dilaporkan kritikal dan masih menerima rawatan di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Serdang manakala bekas suaminya pula menerima rawatan sebagai pesakit luar. Sementara itu, Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Yahaya Ramli ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu dan siasatan sedang dijalankan. <strong>* GAMBAR HIASAN</strong>

di klang - Google Blog Search

12 di klang - Google Blog Search


VIDEO : Kedai Telefon Disamun <b>Di Klang</b> - MyNewsHub

Posted: 12 Nov 2013 09:32 PM PST


DUA orang lelaki berbangsa India dipercayai telah merompak sebuah kedai telekomunikasi di Bandar Puteri Klang semalam, pada pukul 7.20 malam.

Video rakaman kamera litar tertutup insiden rompakan itu kini tersebar di laman sosial Facebook dan ia turut dikongsikan seorang seorang pengguna Facebook KS Suresh ke laman Malaysian Crime Awareness Campaign (MCAC).

Video berkenaan selama 1:43 menunjukkan visual sebuah kedai menjual alat-alat telefon bimbit kelihatan tenang dengan seorang penjaga kedai bekerja menjaga kaunter kedai berkenaan.

Suspek yang melakukan kegiatan itu berdua mengeluarkan parang daripada dalam baju masing-masing sebelum mengugut akan mencederakan penjaga kaunter kedai berkenaan.

Kemudian, seorang pelanggan cuba memasuki kedai berkenaan tetapi melarikan diri apabila ada rompakan sedang berlaku.

Seorang suspek kemudian berlari ke pintu cuba menangkap pelanggan berkenaan tetapi gagal. Dia kemudiannya mengawasi pintu kedai berkenaan bagi mengelakkan ada lagi orang ramai yang datang ke kedai itu.

Penjaga kedai yang ketakutan selepas diacu dengan dua bilah parang, hanya mampu melihat sahaja barangan di dalam kedai jagaannya dicuri kedua-dua penjenayah itu. – mynewshub.my

Oleh  : KUMBANG WIRA

VIDEO : Kedai Telefon Disamun Di Klanghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/11/RompakKedaiHp.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/11/RompakKedaiHp-150x150.jpgAuthor MNH JenayahmyVideoTerkini,

DUA orang lelaki berbangsa India dipercayai telah merompak sebuah kedai telekomunikasi di Bandar Puteri Klang semalam, pada pukul 7.20 malam. Video rakaman kamera litar tertutup insiden rompakan itu kini tersebar di laman sosial Facebook dan ia turut dikongsikan seorang seorang pengguna Facebook KS Suresh ke laman Malaysian Crime Awareness Campaign...

DUA orang lelaki berbangsa India dipercayai telah merompak sebuah kedai telekomunikasi di Bandar Puteri Klang semalam, pada pukul 7.20 malam. Video rakaman kamera litar tertutup insiden rompakan itu kini tersebar di laman sosial Facebook dan ia turut dikongsikan seorang seorang pengguna Facebook KS Suresh ke laman Malaysian Crime Awareness Campaign (MCAC). Video berkenaan selama 1:43 menunjukkan visual sebuah kedai menjual alat-alat telefon bimbit kelihatan tenang dengan seorang penjaga kedai bekerja menjaga kaunter kedai berkenaan. Suspek yang melakukan kegiatan itu berdua mengeluarkan parang daripada dalam baju masing-masing sebelum mengugut akan mencederakan penjaga kaunter kedai berkenaan. Kemudian, seorang pelanggan cuba memasuki kedai berkenaan tetapi melarikan diri apabila ada rompakan sedang berlaku. Seorang suspek kemudian berlari ke pintu cuba menangkap pelanggan berkenaan tetapi gagal. Dia kemudiannya mengawasi pintu kedai berkenaan bagi mengelakkan ada lagi orang ramai yang datang ke kedai itu. Penjaga kedai yang ketakutan selepas diacu dengan dua bilah parang, hanya mampu melihat sahaja barangan di dalam kedai jagaannya dicuri kedua-dua penjenayah itu. - <strong>mynewshub.my</strong> <div id="fb-root"></div> <script type="text/javascript">// <![CDATA[ (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); // ]]></script> <div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/photo.php?v=259028150916188" data-width="550"> <div class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/photo.php?v=259028150916188">Post</a> by <a href="https://www.facebook.com/Malcrime">Malaysian Crime Awareness Campaign</a>.</div> </div> Oleh  : <strong>KUMBANG WIRA</strong>

Peugeot Balakong Nasim buka bilik pameran terbaru Peugeot di Balakong

Nasim Sdn Bhd, pengedar rasmi kenderaan Peugeot di Malaysia, hari ini telah melancarkan pembukaan bilik pameran terbarunya di Balakong. Ketua pegawai operasi Nasim, Dato' Samson Anand George berkata, bilik pameran terbaru itu akan menampung permintaan pelanggan di kawasan Balakong, Cheras Selatan, Kajang, Semenyih, Seri Kembangan, Serdang dan Bangi.

"Tahun lepas telah mencatatkan jualan keseluruhan sebanyak 28,444 unit kenderaan. Untuk tempoh lima bulan pertama tahun ini, sejumlah 12,078 unit keseluruhan telah terjual di pasaran ini yang mana telah mencatatkan peningkatan sebanyak 4.5 peratus berbanding tempoh yang sama tahun 2010. "Pembukaan bilik pameran terbaru ini akan meningkatkan lagi jumlah jualan kami memandangkan terdapatnya peningkatan permintaan terhadap kereta buatan Eropah," tambah beliau lagi.

Bilik pameran terbaru Peugeot di Balakong adalah sebahagian daripada proses perluasan pasaran yang dilakukan oleh Nasim di seluruh negara. Syarikat itu baru saja melancarkan pembukaan pusat 3S di Melaka dan melantik pengedar tunggal di Sabah. Dengan pembukaan pusat jualan Peugeot Balakong, kini terdapat 19 pusat pameran dan jualan Peugeot di seluruh negara. Selepas Balakong, Nasim bercadang membuka tiga lagi bilik pameran dan jualan terbaru, menjadikan jumlah keseluruhan kepada 22, membolehkannya berada di setiap pasaran utama di seluruh negara.

Peugeot 207 SV Nasim buka bilik pameran terbaru Peugeot di BalakongDengan pembukaan Peugeot Balakong, syarikat itu kini memiliki 10 pusat jualan di Lembah Klang. "Kami juga bercadang melancarkan pusat 2S di Balakong tahun ini untuk menampung permintaan pelanggan Peugeot sedia ada dan pelanggan berprospek. Pusat 2S ini akan didirikan tidak jauh dari bilik pameran dan jualan dan akan menjadi salah satu pusat selepas jualan Peugeot terbesar di dalam negara," kata Dato' Samson.

Untuk enam bulan pertama tahun ini, Nasim telah menjual sebanyak 3,082 unit kenderaan, mencatatkan peningkatan ketara sehingga 137 peratus berbanding jumlah jualan pada tempoh yang sama tahun lepas. Sementara itu, Nasim juga memperkenalkan Peugeot 207 SV di Peugeot Balakong hari ini. Peugeot 207 SV merupakan varian terbaru sedan 207, tampil dengan kit badan luaran lebih sporty dan kemasan dalaman baru. Model tersebut disasarkan untuk pembeli muda dan pelanggan yang mahukan sebuah sedan lebih menarik dalam segmen-B.


Jawatan Kosong FIG Metal Industries Sdn Bhd <b>di Balakong</b>

Posted: 24 Dec 2012 04:52 AM PST

An established ISO Certified Company in Balakong invites suitable candidates for the following positions:

PURCHASING AND ADMIN CLERK
MARKETING CLERK
BUSINESS DEVELOPMENT
EXECUTIVE
CUSTOMER SERVICE EXECUTIVE
HUMAN RESOURCE CLERK

Requirements for all positions:-
- Qualification: SPM/Diploma/Degree.
- Conversant in English, Bahasa Malaysia and other languages.
- Candidates must have 2 years working experience.
- Preferred age group between 20 to 36 years old.
- Familiar with Microsoft Word, Excel, Power Point & etc.
- Willing to travel outstation / local (Business Development Executive).

Interested, please contact:
No.15, Jalan CJ 1/6A,
Kawasan Perindustrian Cheras Jaya,
43200 Cheras Jaya, Selangor
.
Office: 03-90804060 / 019 3859941
Email: Please Login or Register to apply this job online.

Maklumat Jawatan Kosong Terkini 2012:

Pelakon Hebat Senaman Punggong, Bagi Air <b>Di</b> <b>...</b> - Kelab Greenboc

Posted: 02 Oct 2012 06:31 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Sebelum in i beliau beraksi senaman punggong di rumah Ambiga, selepas itu kami dedahkan tentang pelakon yang dikenalpasti membahagikan air di Balakong, sekarang ia memegang watak utama demonstrasi tuntut air ...

majlis maulidur rasul anjuran pbm, aop dan penduduk orang <b>...</b>

Posted: 26 Jan 2013 01:45 PM PST

 MAJLIS MAULIDUR RASUL ANJURAN PBM, AOP DAN PENDUDUK ORANG BAWEAN DI BALAKONG

Ditulis oleh : Hefny Amany
Media : Kuduk-Kuduk Channels  Balakong / 24 Januari 2013-Kira-kira hampir 500 orang menyertai sambutan Maulidur Rasul anjuran Persatuan Bawean Malaysia (PBM) dan Anak Oreng Pebien (AOP) di Taman setia balakong, kelmarin.

Pengerusi Anak oreng Pebien (AOP), Abang Azroy berkata, program itu yang julung kali diadakan bersama Persatuan Bawean Malaysia (PBM) dan penduduk Taman Setia Ehsan berjaya mengumpul lebih 500 orang pada malam itu.
Walaupun pada majlis itu berada dalam keadaan hujan renyai, ia tidak mematahkan semangat para hadirin yang hadir pada malam itu. Orang ramai tetap menunggu sehingga majlis itu selesai sambil mendarma untuk membantu rakyat Palestin yang sedang di tindas oleh israel laknatullah.
Menurutnya, selain menguatkan persefahaman dan mengeratkan silaturrahim penduduk,  Persatuan Bawean Malaysia (PBM) juga dapat mendekati golongan belia anak orang Bawean di Malaysia iaitu anak muda penduduk perumahan disitu yang mejoritinya orang Bawean dengan aktiviti keagamaan.
Majlis pada malam itu telah dirasmikan oleh Presiden (PBM) iaitu Datuk Hj Abdul Aziz Bin Satar serta ketua-ketua (PBM) lainnya. Turut hadir dalam acara tersebut adalah ketua UMNO bahagian Balakong dan penduduk taman perumahan disitu.
Pada siang harinya, persatuan penduduk perumahan disitu  dengan sokongan dari Anak oreng Pebien (AOP) telah membuat satu program khusus supaya sambutan ini lebih meriah dengan mengadakan pertandingan tarik tali, membaling belon, meniup tepung dan banyak lagi.oleh media Kuduk-Kuduk Channels.

Pejabat Parlimen Serdang Kesan Pengundi Hantu

Posted: 03 Apr 2013 12:51 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]BALAKONG, 3 APR : Pengundi hantu dipercayai antara penyumbang utama kepada pertambahan mendadak pengundi di Dun Balakong dan Bangi selepas...
Tiada ulasan:
Catatan Terbaru Catatan Lama Laman utama

ads