Ahad, 5 Februari 2012

12 di port klang - Google Blog Search

12 di port klang - Google Blog Search


AZYJUARASHOP / BEKAM <b>DI PORT KLANG</b> - BEKAM DI <b>...</b>

Posted: 11 Jan 2012 09:11 PM PST

PUSAT BEKAM TELAH DIBUKA  DI PORT KLANG

Mulai 1 Februari 2012

 

-Info Ringkas Tentang Bekam

Bekam 

 Bekam atau hijamah adalah teknik pengobatan dengan jalan membuang darah kotor (racun yang berbahaya) dari dalam tubuh melalui permukaan kulit.Perkataan Al Hijamah berasal dari istilah bahasa arab : Hijama (حجامة) yang berarti pelepasan darah kotor. Sedangkan dalam bahasa Inggris disebut dengan cupping, dan dalam bahasa melayu dikenal dengan istilah Bekam. Di Indonesia dikenal pula dengan istilah kop atau cantuk.

"Cupping used to : drain excess fluids and toxins, loosen adhesions and lift connective tissue, bring blood flow to stagnant skin and muscles and stimulate the peripheral nervous system".
 
Dengan melakukan penghisapan/vakum maka terbentuklah tekanan negatif di dalam cawan/kop sehingga terjadi drainase cairan tubuh berlebih (darah kotor) dan toksin, menghilangkan perlengketan/adhesi jaringan ikat dan akan mengalirkan darah "bersih" ke permukaan kulit dan jaringan otot yang mengalami stagnasi serta merangsang sistem syaraf perifer.

Dalam beberapa literatur disebutkan bahwa bekam bekerja dengan cara merangsang atau mengaktifkan : (1) sistem kekebalan tubuh, (2)Pengeluaran Enkefalin,(3)Pelepasan neurotransmitter, (4) Penyempitan dan pelebaran pembuluh darah serta (5) "the gates for pain" pada Sistim Syaraf Pusat (CNS) yang berfungsi mengartikan sensasi rasa nyeri.

Apabila dilakukan pembekaman pada titik bekam, maka akan terjadi kerusakan mast cell dan lain-lain pada kulit, jaringan bawah kulit ( sub kutis), fascia dan ototnya. Akibat kerusakan ini akan dilepaskan beberapa mediator seperti serotonin, histamine, bradikinin, slow reacting substance (SRS), serta zat-zat lain yang belum diketahui. Zat-zat ini menyebabkan terjadinya dilatasi kapiler dan arteriol, serta flare reaction pada daerah yang dibekam. Dilatasi kapiler juga dapat terjadi di tempat yang jauh dari tempat pembekaman. Ini menyebabkan terjadinya perbaikan mikrosirkulasi pembuluh darah. Akibatnya timbul efek relaksasi (pelemasan) otot-otot yang kaku serta akibat vasodilatasi umum akan menurunkan tekanan darah secara stabil. Yang terpenting adalah dilepaskannya corticotrophin releasing factor (CRF), serta releasing factors lainnya oleh adenohipofise. CRF selanjutnya akan menyebabkan terbentuknya ACTH, corticotrophin dan corticosteroid. Corticosteroid ini mempunyai efek menyembuhkan peradangan serta menstabilkan permeabilitas sel.

 Penelitian lain menunjukkan bekam pada titik tertentu dapat menstimulasi kuat syaraf permukaan kulit yang akan dilanjutkan pada cornu posterior medulla spinalis melalui syaraf A-delta dan C, serta traktus spinothalamicus kearah thalamus yang akan menghasilkan endorphin. Sedangkan sebagian rangsang lainnya akan diteruskan melalui serabut aferen simpatik menuju ke motor neuron dan menimbulkan reflek intubasi nyeri.


Berbekam merupakan metode pengobatan klasik yang telah digunakan dalam mengobati berbagai kelainan penyakit seperti hemophilia, hipertensi, gout, reumatik arthritis, sciatica, back pain (sakit punggung), migraine, vertigo, anxietas (kecemasan) serta penyakit umum lainnya baik bersifat fisik maupun mental.

Bekam merupakan pengobatan yang dicontohkan oleh Nabi Muhammad SAW, sebagaimana dijelaskan dalam hadist Bukhari :
Dari Ibnu Abbas r.a. Rasulullah bersabda : "Kesembuhan (obat) itu ada pada tiga hal: dengan minum madu, pisau hijamah (bekam), dan dengan besi panas. Dan aku melarang ummatku dengan besi panas." (Hadist Bukhari)

Sabda RASULULLAH SAW: "Kesembuhan itu berada pada tiga hal, iaitu minum madu, sayatan pisau bekam dan sundutan dengan api panas (kay). Sesungguhnya aku melarang ummatku berubat dengan kay" Hadis Sahih Al-Bukhari
  Kaedah Bekam Sunnah


-Ia juga dikenali sebagai bekam darah/al hijamah dan kaedah ini adalah SUNNAH.


-Umat islam dianjurkan merasai bekam sunnah ini sekurang-kurangnya sekali seumur hidup.

-Bagi orang sihat dianjurkan menerima rawatan bekam sunnah ini sebulan sekali dan bagi orang berpenyakit 2 minggu sekali.


-Mampu menyembuhkan hampir 93 jenis penyakit kritikal.

-Jurubekam wajib memakai sarung tangan untuk langkah keselamatan.

-Jarum yang digunakan perlu PAKAI BUANG dan setiap pelanggan akan diperuntukkan satu jarum baru.


-Proses sedutan darah akan dilakukan sebanyak 2x bagi memaksimumkan pengeluaran darah kotor.

-Diakhir rawatan bekam,kawasan yang telah dibekam akan disapu dengan alcohol swab untuk proses steril dan selepas itu disapu pula minyak but-but untuk memaksimumkan kesembuhan.

-Semua cawan bekam yang sudah digunakan akan dibasuh dengan teliti dan cermat dengan menggunakan cecair Dettol bagi proses STERIL/NYAHKUMA

"Dalam usaha memastikan kebersihan bekaman terjamian, kesemua peralatan akan disteril sebelum dan selepas bekaman"

SOAL-JAWAB BEKAM

Soalan-soalan Lazim Bekam

 

1) Adakah kaedah bekam darah menyakitkan ?
Tidak,ini kerana kaedah bekam darah sekarang ini menggunakan sejenis alat canggih yang dipanggil PEN BEKAM.Tusukan yang dilakukan pada kulit oleh pen ini tersangat-sangat laju sehingga membuatkan anda tidak sedar yang tusukan sedang berlaku pada kulit anda.Kaedah tusukan ini mirip kaedah blood test atau ujian kencing manis.

2) Adakah selamat melakukan kaedah bekam darah?
Ya selamat,ini kerana kami menggunakan lancet (jarum) pakai buang,iaitu setiap pelanggan akan diperuntukkan sebilah lancet/jarum baru.

3) Apakah tarikh yang mustajab yang mampu memberikan kesembuhan maksimum untuk rawatan bekam darah ?
Tarikh yang mustajab berbekam ialah 17,19 dan 21hb kalendar islam,sebelum datang berbekam hendaklah perut dalam keadaan kosong.

4) Individu manakah yang dilarang keras berbekam darah ?
Individu yang dilarang berbekam darah ialah individu yang fizikalnya terlalu lemah,orang tua uzur,pengidap kanser darah,pengidap tekanan darah rendah serius,pengidap penyakit kulit serius dan juga wanita hamil 3 bulan pertama.

5) Kaedah bekam manakah yang memberikan kesembuhan maksimum ?
Kaedah bekam darah adalah kaedah yang memberikan kesembuhan maksimum pada pesakit amnya.

6) Kaedah bekam mana pula yang mendapat pahala sunnah bila melakukannya?
Kaedah bekam darah...

7) Berapa kerap kita perlu mendapatkan rawatan bekam darah ?
Bagi orang sihat,anda dianjurkan berbekam sebulan sekali dan bagi orang yang berpenyakit anda dianjurkan berbekam seminggu sekali untuk tiga kali sesi berturut-turut.

8) Apakah pantang larang selepas berbekam ?
Anda dianjurkan tidak boleh makan,mandi dan tidur selepas menjalani rawatan bekam.Untuk 2 jam berikutnya barulah anda boleh makan/tidur.

9) Apakah tips sebelum datang berbekam darah?
Dianjurkan berpuasa sehari sebelum temujanji bekam ataupun perut dalam keadaan kosong 2 jam sebelum berbekam 


DIATAS INGIN MENGEMBALIKAN KESIHATAN KITA KHASNYA UMAT ISLAM MELALUI  KAEDAH ISLAM DAN MEMARTABATKAN SUNNAH NABI SAYA MEMBERIKAN KHIDMAT INI KEPADA ANDA SEMUA.
SEKIRANYA BERMINAT / PERTANYAAN HUBUNGI :
MOHD.OSMAN DITALIAN : 012-309 2952/ 010-785 5157
Full content generated by Get Full RSS.

12 di bangi - Google Blog Search

12 di bangi - Google Blog Search


PILIHANRAYA KINI: Ceramah HAsan Ali <b>di Bangi</b>

Posted: 02 Feb 2012 06:56 PM PST

Friday, February 3, 2012

Ceramah HAsan Ali di Bangi

Full content generated by Get Full RSS.

12 di selayang - Google Blog Search

12 di selayang - Google Blog Search


ORANG MINYAK BERMAHARAJALELA <b>DI SELAYANG</b>?

Posted: 25 Dec 2011 01:20 PM PST

Kira-kira jam 3.30 pagi tadi, saya dimaklumkan berhubung dakwaan orang minyak mengganggu sebilangan penduduk di 2 kampung di Selayang, Selangor sejak 3 hari lalu.
"Kes terakhir berlaku awal pagi tadi.  Mangsa kedengaran menjerit di dalam rumah, sebaik ayah gadis itu meluru masuk ke biliknya, dia terlihat orang minyak berada di bilik sama dan kemudian menghilangkan diri. Dia bukan memboloskan diri melalui tingkap tetapi ghaib," kata sumber.
Penduduk kampung dilapor menjalankan rondaan sehingga jam 3.15 pagi tadi namun gagal mengesan orang minyak terbabit.
Jika kejadian itu benar, berita ini cukup menarik.
Sebelum ini Akhbar Harian Metro melaporkan kes orang minyak di Bentong, Pahang.
Ringkasnya, jika individu terbabit dalam kes pecah rumah atau merogol, dia lebih layak digelar penjenayah. Sebilangan penjenayah sebegitu pernah diberkas sebelum ini.
Penjenayah menggunakan modus operandi sama juga dilaporkan pernah dicekup di Batu Caves, Selayang dalam kes terdahulu.

Berita itu dilaporkan oleh akhbar Kosmo September lalu.


Untuk membaca perincian kes, klik di sini.

Polis kemudian mengesahkan suspek ditahan berstatus kurang siuman, baca laporan di sini.

InsyaAllah, jika tiada aral melintang, beberapa kru 666 akan ke lokasi kejadian hari ini untuk melaporkan berita lebih tepat kepada semua pembaca.

Orang minyak lazimnya dilaporkan hanya memakai seluar dalam ketika berkeliaran memburu mangsa secara rawak. Barangkali dalam keadaan begitu, dia mudah merogol mangsa dan pada masa sama mudah juga untuk terkencing jika diberkas dan dibelasah dek orang ramai.

Full content generated by Get Full RSS.

PuLut DuYe berada <b>di Selayang</b> Mall. - malaysia news gosip

Posted: 28 Jan 2012 10:03 PM PST

CLiCk to LIKE and SHARE »»»Google +
Full content generated by Get Full RSS.

Mimfaza Trading Kini <b>Di Selayang</b> !!! | Mimfaza Trading

Posted: 18 Jan 2012 03:22 PM PST

بِســــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
In the name of ALLAH, the Most Gracious, the most Merciful
Salam.
Sukacita diumumkan bahawa Mimfaza Trading telahpun berpindah ke Selayang. Bagi tuan-tuan yang berada di kawasan berhampiran Selayang seperti Gombak, Batu Caves, Rawang, Kepong dan sekitarnya bolehlah menghubungi kami untuk urusan pembelian / pertanyaan. 'Walk-in' buyer juga dialu-alukan (Sila maklumkan produk yang diingini).

Untuk makluman tuan-tuan, pihak kami juga bersedia membekalkan produk-produk yang ditawarkan di laman ini di Batu Berendam, Melaka. Sila hubungi kami untuk sebarang temujanji dan pesanan produk.

Bagi kawasan-kawasan berhampiran Lembah Klang yang lain, sila maklumkan lokasi anda. Sekiranya sesuai, kita boleh 'deal' di tempat-tempat berhampiran.

Selain daripada kawasan-kawasan yang dinyatakan, urusan pengeposan boleh dilakukan.

Sekian, terima kasih.

Beli dengan Yakin. :-)

Mimfaza Trading

Full content generated by Get Full RSS.

12 di ulu yam - Google Blog Search

12 di ulu yam - Google Blog Search


FENDICENTRE LAND & PROPERTY = TANAH SELUAS 116 EKAR <b>...</b>

Posted: 03 Feb 2012 07:43 AM PST

Description

TANAH UNTUK DIJUAL DI ULU YAM SELANGOR

SELUAS 116 EKAR

SESUAI UNTUK KEM, UNIVERSITI, PERUMAHAN, KAWASAN SYELER, KOLEJ

KAWASAN YANG STRATEGIK UNTUK DIJUAL DI ULU YAM SELANGOR KUALA LUMPUR

BERAPA HARGA NYA??

1 EKAR = RM350 RIBU

KENA BELI KESELURUHAN

HARGA BOLEH NEGO…

SERIUS BUYER ONLY…

UNTUK INFO LANJUT SILA HUBUNGI
MR.FENDI 0137045971

======================================

SENARAI KERETA
SAMBUNG BAYAR BULAN FEBUARI 2012

A** TOYOTA ESTIMA ACR50 FOR SAMBUNG BAYAR

YEAR 2010
COLOR = SILVER
MONTHLY = RM2350
DEPOSIT RM48,888 NEGO

CALL NOW MR.FENDI 0137045971

B** NISSAN FAIRLADY 350Z AUTO FOR SAMBUNG BAYAR

YEAR 2004/2008
COLOR = PEARL WHITE
MONTHLY = RM2200
DEPOSIT RM45,555

(1) PROTON SAGA BLM AUTO FOR SALE SAMBUNG BAYAR

YEAR 2010
COLOR = GREY
MONTHLY = RM471
DEPOSIT RM 8888

(2) MYVI 1.3 MANUAL FOR SALE SAMBUNG BAYAR

YEAR 2008
COLOR = SILVER
MONTHLY = RM550
DEPOSIT RM 6000
DUE 1 BULAN KENA TANGGUNG SENDIRI

(3) MINI COOPER 2 BUAH ( gear MANUAL )
FOR SALE SAMBUNG BAYAR

YEAR 2004/2008
COLOR = YELLOW / RED
MONTHLY = RM1700 – 1800
DEPOSIT RM 35,555 (NEGOTIABLE)

(4) MAZDA RX8 3 BUAH( ADA AUTO DAN ADA MANUAL)
FOR SALE SAMBUNG BAYAR

YEAR 2004/2008
COLOR = RED DAN SILVER
MONTHLY = RM1500 – 1800
DEPOSIT RM 38,888 (NEGOTIABLE)

(5) HONDA CIVIC 1.8 FOR SALE SAMBUNG BAYAR
SPORTY CAR SAMBUNG BAYAR

YEAR 2008
COLOR = DARK BLUE
MONTHLY = RM1200
DEPOSIT RM 28,444 (NEGOTIABLE)

(6) MERC SLK200 2008 FOR SALE SAMBUNG BAYAR

YEAR 2008
COLOR = SILVER
MONTHLY = RM3100
DEPOSIT RM 55,555

(7) PROTON EXORA 1.6 MANUAL FOR SALE SAMBUNG BAYAR

YEAR 2011
COLOR = PEARL WHITE
MONTHLY = RM680
DEPOSIT RM 9,999

(8) PROTON EXORA 1.6 AUTO FOR SALE SAMBUNG BAYAR

YEAR 2009 DAN 2010
COLOR = BLACK AND SILVER
MONTHLY = RM750
DEPOSIT RM 16,000

(9) MYVI 1.3 sxi MANUAL FOR SALE SAMBUNG BAYAR

YEAR 2007
COLOR = BLACK
MONTHLY = RM576
DEPOSIT RM 7200

========================================
GEDUNG KERETA SAMBUNG BAYAR JANUARI 2012
========================================

(10) NISSAN MURANO FOR SAMBUNG BAYAR LOAN

YEAR 2006/2007
COLOR BLACK
MONTHLY RM 2150
DEPOSIT RM 36,800 (NEGOTIABLE)

(11). PERODUA MYVI 1.3 MANUAL FOR SAMBUNG LOAN

YEAR 2008
COLOR = SILVER
MONTHLY = RM545
DEPOSIT = RM6666 AFTER DISCOUNT RM1000

Superb Deal!
INCREDIBLE Deal!
Great Deal!

CALL NOW FOR TEST DRIVE
MR.FENDI 0137045971

MORE LUXURY CAR AT http://www.fendicentre.com

(A) GEDUNG JUAL BELI KERETA SAMBUNG BAYAR 2011 2012
===================================================

ANDA SUDAH TAK MAMPU LAGI MEMBAYAR KERETA BULANAN ANDA????

Kami mengambil kereta anda yang tak mampu bayar, sudah ada overdue dengan bank dan kereta yang hendak ditarik.

Kalau kereta sudah ditarik dan belum dilelong, juga boleh diuruskan. Jangan biarkan nama anda blacklist disebabkan pinjaman

kereta.

MORE INFO GO TO

http://www.fendicentre.com

FENDI 0137045971

(B) TEMPAHAN LAMAN WEB MURAH
============================

TEMPAHAN WEBSITE MURAH RM699

http://blog.fendicentre.com/?page_id=2

CALL NOW WEB DESIGNER = 0137045971

(C) IKLAN PRODUK ANDA DISINI
===========================

FREE FREE FREE ..

JOM IKLAN DISINI SEKARANG..

PASARKAN PRODUK DAN PERKHIDMATAN ANDA DI WWW.MY1IKLAN.COM

JOM……… APA TUNGGU LAGI…

http://www.my1iklan.com

PORTAL PENGIKLANAN NO.1 DI MALAYSIA

URL: http://www.fendicentre.com
Tags: , , ,
Stats: 73 total views, 39 so far today

Email Iklan Ini Kepada Rakan-rakan? Email Iklan Ini Kepada Rakan-rakan? Print This Post Print This Post

Images

FENDICENTRE LAND & PROPERTY = TANAH SELUAS 116 EKAR UNTUK DIJUAL DI ULU YAM SELANGOR KUALA LUMPUR

Sponsored Links

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Full content generated by Get Full RSS.

12 di sungai panjang - Google Blog Search

12 di sungai panjang - Google Blog Search


10 <b>Sungai</b> Terpanjang <b>Di</b> Dunia

Posted: 10 Jan 2012 12:00 AM PST

Sumber: http://juandry.blogspot.com/2009/11/10-sungai-terpanjang-di-dunia.html


Bila menurut Anda artikel ini bermanfaat bagi Anda , Mohon dukung kami dengan menekan tombol +1 ( Google +1 ), Like ( Facebook )atau Tweet ( Twitter ) di sebelah gambar diatas atau share ke teman - teman anda . Kami akan selalu berusaha memberi info-info yang bermanfaat untuk anda .

Terima kasih telah membaca artikel: 10 Sungai Terpanjang Di Dunia.Silahkan baca artikel ©Tali Kolor yang lainya...!!!

Full content generated by Get Full RSS.

12 di meru - Google Blog Search

12 di meru - Google Blog Search


&#39;Kilang&#39; pelacur 24 jam <b>di Meru</b>

Posted: 28 Jan 2012 05:28 PM PST


KLANG - Sebuah bangunan kilang industri kecil dan sederhana (IKS) di sekitar Meru dipercayai menjadi tempat menyediakan perkhidmatan seks sejak tiga tahun lalu.

Dengan bayaran serendah RM50, perkhidmatan itu disediakan khusus untuk warga asing. Difahamkan, lelaki tempatan tidak dibenarkan memasuki premis itu kerana pengusaha khuatir rahsia mereka diketahui.
Bagaimanapun, kegiatan tersebut mula terbongkar selepas penduduk berhampiran mendapati premis itu semakin kerap dikunjungi warga asing akhir-akhir ini.
Seorang penduduk yang mahu dikenali sebagai Ahmad, 40, berkata, apa yang dibimbangi ialah aktiviti tidak bermoral itu akan mempengaruhi generasi muda di kawasan sekitar.
"Kita tidak mahu kawasan ini dijadikan pusat pelacuran. Kegiatan tidak bermoral itu sekarang semakin mengundang ketidakselesaan penduduk," ujarnya.
Kata Ahmad, pelanggan tempat tersebut terdiri daripada warga Nepal, Bangladesh, Myanmar dan Vietnam.
"Saya difahamkan pengusaha premis terbabit menggunakan wanita warga Indonesia sebagai pelayan khidmat seks dan ia amat laris pada hujung minggu," katanya.
Jelasnya lagi, pusat tersebut beroperasi 24 jam sehari. Semua pelanggan perlu menggunakan pintu belakang bagi memasuki tempat itu.
"Sekali pandang bahagian hadapan bangunan tidak ubah seperti penempatan setinggan warga Bangladesh," beritahu beliau.
Ahmad berkata, beliau pernah cuba memasuki tempat tersebut namun telah dihalang pengusaha terbabit yang mengetahui beliau orang tempatan.SUMBER
Full content generated by Get Full RSS.

Sungai Rapat Online: Penyokong Pas <b>di Meru</b> sudah berpaling tadah!

Posted: 20 Jan 2012 04:03 PM PSTMalam tadi satu ceramah telah diadakan di Meru anjuran penyokong Pas sendiri yang ingin mendengar sendiri perkara yang sebenarnya berlaku dalam Pas.
Agak mengejutkan penyokong Pas menjemput Datuk Dr Hassan Ali untuk berceramah di pentas Pas dalam Dun Dr Rani.
Signal malam tadi memberi petanda bahawa ramai ahli Pas sudah bangkit untuk mempertahankan Islam bersama Dr Hassan. Mereka sudah tidak percayakan pemimpin Pas yang hanya mengikut telunjuk DAP.
Difahamkan apabila Dr Hassan menyebut nama ambiga, parasit dalam Pas, DAP dan pkr mereka bersorak sambil mengherdik.

Yang pastinya penyokong Pas sudah tidak tahan lagi apabila pemimpin mereka diperkudakan oleh Anwar Ibrahim, Ambiga dan beberapa pemimpin DAP demi untuk kuasa bagi memerintah Malaysia.

Full content generated by Get Full RSS.

12 di bandar sunway - Google Blog Search

12 di bandar sunway - Google Blog Search


perlukan pinjaman?? kunjungi kami <b>di BANDAR SUNWAY</b>/ hbgi ain <b>...</b>

Posted: 11 Jan 2012 12:41 AM PST

pengiklan

Nama: AIN
Email: spgroup_80@yahoo.com
Website/ Blog: www.pinjamanwang.weebly.com
Tajuk Iklan: perlukan pinjaman?? kunjungi kami di BANDAR SUNWAY/ hbgi ain 03-56339963
Teks Iklan: Pinjaman peribadi MUDAH/CEPAT/ SEGERA TUNAI/ PROSES HANYA 45 MINIT!!! - Anda BLACKLIST???CTOS??CCRIS???
atau masih dibebani dengan masalah hutang di syarikat pinjaman yang lain??? Layak memohon!!! kami sedia membantu Anda -

MENGAPA MEMILIH KAMI??
• Pemberian wang yang terus
• Tanpa penjamin& tiada cagaran
• Pinjaman di luluskan dalam 45 minit
• Tiada pembayaran upfrond
• Maklumat peminjam di rahsiakan

HANYA UNTUK BUMIPUTRA SAHAJA!!!
• Yang bekerja &menetap di kl/selangor
• Bukan badan berUNIFORM (polis,bomba,tentera)

Anda hanya perlu sediakan:-
1) 3 bulan slip gaji terbaru
2) 3 bulan penyata bank yang terkini
3) Penyata EPF (Sekiranya ada)
4) Utiliti Bil Electrik yang terkini
5) Surat pengesahan jawatan / EA
Gaji dibayar oleh majikan melalui online pay (auto pay/auto credit)

KAMI BUKAN AH LONG/CETI HARAM TETAPI PEMBERI PINJAMAN WANG BERLESEN YANG SAH DAN DILULUSKAN OLEH KEMENTERIAN KERAJAAN TEMPATAN DI BAWAH AKTA PEMBERI PINJAMAN 1951.

Kami amat mengalu-alukan kedatangan anda!!!!
SUPER PAY CAPITAL SDN BHD
No 17-3 jln pjs 11/28b, Sunway Metro
46150 Petaling Jaya Selangor

UNTUK KETERANGAN LANJUT HUBUNGI
AIN: 012-2044931 / 03-56339963
atau e-mail kepada: (((((((((spgroup_80@yahoo.com ))))))))) sertakan no phone untuk di hubungi atau layari laman web www.pinjamanwang.weebly.com
---------------------------------------------------------------------
Visitor Ip: 175.143.56.178

Full content generated by Get Full RSS.

12 di kajang - Google Blog Search

12 di kajang - Google Blog Search


Dr Shafie Abu Bakar: Sambutan Tahun Baru Cina <b>Di Kajang</b> Raya <b>...</b>

Posted: 04 Feb 2012 12:53 PM PST

Padang Awam, Kajang Raya, (DUN Bangi), 11 Rabiul Awal 1433 = 04 Februari 2012 (Sabtu):

Puncak daripada sambutan Tahun Baru Cina 2012 – Tahun Naga Air, yang dianggap tahun kemakmuran, disambut di sini mulai jam 2.00 – 4.00 petang dipuncaki dengan penyampaian ang pau barangan hamper dan wang kepada warga emas yang berjumlah lebih dari 100 orang yang disampaikan oleh Y.B. Teo Nie Ching Ahli Parlimen Serdang bersama Adun Bangi Y.B. Dr. Shafie bin Abu Bakar, diikuti kemudiannya dengan penyampaian ang pau sampul duit kepada anak-anak yang datang berjumlah lebih dari 500 orang.

Sambutan di padang awam di sini dengan mendirikan berpuluh buah khemah, penduduk dan mereka yang datang tiba seawal jam 1.30 tengahari. Majlis sebenarnya bermula dari jam 2.00 petang dengan ketibaan Y.B. Dr. Shafie Abu Bakar diikuti Y.B.Teo Nie Ching, mereka berdua sebagai Tuan Rumah disambut dengan Tarian Sepasang Singa dan diiring ke hadapan majlis. Kemudian tamu-tamu kehormat tiba terdiri dari Y.B.Che`gu Lee Kim Sin Adun Kajang, Ustaz Shafie Ngah Ahli MPKj (YDP Pas Serdang), saudara Adram Musa Ahli MPKj, Saudara Yusoff Bachek Ahli MPKj, saudara Narayanan Ahli MPKj dan En. Lee Learn Eng Ahli MPKj.

Cuaca baik dengan hari sedikit redup dan tidak begitu panas, tamu-tamu yang berbagai-bagai kaum, tetapi lebih ramai kaum Cina memenuhi khemah yang didirikan dengan Majlis Pembukaan dengan tarian Singa sebagai penghormatan kepada tamu-tamu VIP dan juga semua hadirin. Anak-anak nampaknya excited dengan Tarian Singa yang dapat didekati dan dijamah mereka.

Majlis bermula dengan ucapan alu-aluan dari Y.B. Dr. Shafie Abu Bakar yang mengalu-ngalukan kehadiran penduduk dan tamu-tamu. Menurut beliau usaha menjemput orang ramai dilakukan sebelum ini seperti ke Pasar Kajang, Pasar Kwantong, Sungai Chua ke Kg. Baru, Pekan Bangi, ke Pasar Malam Langat Jaya dan ke Pasar Malam Taman Jasmin adalah berbaloi dengan kehadiran ramai jemputan. Dr. Shafie menyebut sambutan sedemikian memang diadakan setiap tahun secara giliran dari setempat ke setempat berubah setiap tahun. Adun Bangi memang sering datang di sini menyampaikan khidmat bakti yang akan diteruskan. Beliau berkata, ``Kita bekerja berterusan dari masa kita diberi mandate hingga kini, tidak bermusim seperti BN kini menabur duit secara semasa untuk mendapat sokongan pengundi. Mereka tidak jujur. Guna wang begitu banyak melalui BRIM dan hadiah kepada pelajar-pelajar. Tetapi wang pinjaman pelajaran mau dihapuskan kerana tiada kewangan, lantaran wang digunakan tidak kena cara dan tempat.

Y.B. Teoh Nie Ching yang bercakap dalam bahasa Malaysia dan Cina memuji penduduk setempat yang datang beramai-ramai. Menurutnya Pakatan Rakyat banyak memberi faedah kepada rakyat dari Skim MES, Air Percuma, Anak Masuk Universiti, Pinjaman Pelajaran, Skim Tawas, Warga Emas dan berbagai-bagai. Beliau berharap penduduk di Kajang Raya dan di tempat lain terus memberi sokongan kepada Pakatan Rakyat untuk terus memerintah dan banyak lagi membuat kebajikan kepada rakyat, lebih-lebih lagi jika dapat menguasai peringkat Federal.

Y.B. Che`gu Lee Kim Sin, menyebut Kajang Raya tempat kediaman beliau di sini sebelum ini. Beliau hadir antaranya mau menemui kawan lama yang telah memberi sokongan kepada Kerajaan Pakatan dan beliau berharap sokongan akan terus diberikan. Turut bercakap ialah Ustaz Shafie Ngah selaku YDP Serdang yang memohon dari penduduk terus memberi sokobngan kepada Pakatan. Kita di dalam Pakatan mempunyai kerjasama yang baik. Contohnya sebagaimana sambutan pada hari ini yang merupakan kerjasama Pakatan Rakyat. Kerjasama sedemikian akan diteruskan sekiranya penduduk terus memberi sokongan kepada Pakatan Rakyat. Selepas ucapan dan penyampaian ang pau jamuan rakyat dimulakan. Terbayang keriangan di wajah mereka yang hadir. Majlis bersurai jam 4.00 petang.

Sekian.

Full content generated by Get Full RSS.

12 di rawang - Google Blog Search

12 di rawang - Google Blog Search


Kepala babi ditemui di masjid <b>di Rawang</b> « Leading The Change

Posted: 30 Jan 2012 09:45 PM PST

Malaysiakini.com 31 Jan 2011

Satu kepala babi ditemui di pintu masuk Masjid Nurul Iman di Batu 18 Rawang, Selangor, awal pagi ini.

NONEMenurut ADUN Rawang Gan Pei Nei (dua dari kiri) berkata kepala kepala itu ditemui pada jam lima pagi oleh ahli jawatankuasa masjid apabila mereka membuka pintu pagar utama.

Pihak polis kemudiannya dihubungi dan tiba di lokasi pada jam 7.30 pagi . Setelah mengambil bahan bukti dan menyiasat di kawasan sekitar kira-kira dua jam, mereka kemudiannya meninggalkan masjid itu.

Gan berkata anggota polis berkenaan adalah dari balai polis Rawang dan kes itu akan disiasat oleh jabatan siasatan jenayah.

Beliau mengutuk tindakan itu sebagai perbuatan provokatif yang cuba menyinggung sensitiviti agama, sambil menambah bahawa ia mungkin bermotifkan politik memandangkan pilihan raya umum akan datang semakin hampir.

Menurut Gan lagi, kejadian seumpama itu bukannya berlaku secara spontan kerana Masjid Nurul Iman telah bertapak di situ selama 48 tahun.

NONE"Pilihan raya umum semakin hampir dan ada orang cuba untuk timbulkan masalah," katanya.

Gan menggesa pihak polis mempercepatkan siasatan dan membawa penjenayah ke muka pengadilan.

Exco kerajaan negeri Selangor Ronnie Liu yang juga meninjau masjid berkenaan berkata bahawa Gan akan mewakili kerajaan negeri pada mesyuarat jawatankuasa masjid malam ini dan melaporkan kepada Menteri Besar untuk tindakan susulan.

Liu juga mengecam tindakan itu yang dianggap sebagai provokatif tetapi bersyukur kerana semua pihak, khususnya jawatankuasa masjid berkenaan tidak bertindak sebarangan tetapi kekal tenang.

Beliau juga enggan membuat sebarang spekulasi dan berkata adalah lebih baik bagi membiarkan pihak polis melakukan siasatan mereka.

Advertisement

Full content generated by Get Full RSS.

12 di sepang - Google Blog Search

12 di sepang - Google Blog Search


Nicky Hayden Optimis Bisa Fit <b>Di Sepang</b> | MotoGP Race

Posted: 10 Jan 2012 02:44 AM PST

Nicky Hayden optimis untuk dapat melakukan tes pra-musim di Sepang, Malaysia yang diselenggarakan pada 31 Januari mendatang. Pembalap Ducati tersebut mencederai tulang rusuk dan belikat saat melakukan latihan dengan bermotocross dua pekan yang lalu.

Berbicara di press conference Wrooom 2012, Nicky Hayden mengatakan, "Saya merasa jauh lebih baik. Sudah dua pekan berlalu dan sekarang saya bisa melepas kain gendongannya. Awalnya terasa sedikit tidak nyaman karena saya mematahkan tiga bagian tulang rusuk dan terasa tak menyenangkan, tapi sekarang saya bisa melepas kain gendngan tersebut dan beristirahat. Tujuannya adalah untuk bisa membalap di Malaysia, yang terasa sudah dekat. Karena tulang belikat yang cedera memerlukan waktu. Tapi takkan ada operasi karena tulang tersebut tak mudah untuk dipulihkan, dengan adanya banyak otot dan jaringan halus yang harus dipotong kalau menginginkan dioperasi. Namun saya merasa jauh lebih baik sekarang dan targetnya bisa ke Sepang. Saya sudah ketinggalan satu tes dan saya tak ingin ketinggalan tes yang lainnya."

Valentino Rossi mengatakan dalam media event Wrooom 2012 kalau dirinya ingin membalap di MotoGP dua tahun lagi. Cerita selengkapnya mengenai masa depan Rossi dan masih inginkah dirinya akan kembali membalap dengan pabrikan Jepang? Simak terus di MotoGP Race

Full content generated by Get Full RSS.

12 di kuala langat - Google Blog Search

12 di kuala langat - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Kuala Langat</b>

Posted: 01 Feb 2012 06:17 PM PST

[KLIK] KONGSIKAN KEPADA RAKAN ANDA DI FACEBOOK

Permohonan dipelawa daripada warganegara Malaysia, keutamaan kepada anak-anak Negeri
Selangor yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan
untuk mengisi jawatan-jawatan tetap seperti berikut:

1. Pegawai Penilaian (W1-1)

2. Juruaudit (W1-1)

3. Arkitek Lanskap (J1-1)

4. Pegawai Undang – Undang (L1-1)

5. Penolong Pegawai Tadbir (N3-1)

6. Penolong Juruukur Bahan (J2-1)

7. Juruteknik (JA3-1)

8. Juruteknik Perancangan Bandar dan Wilayah (JA3-1)

9. Pembantu Penilaian (W4-1)

10. Pembantu Tadbir (W4-1)

11. Pembantu Setiausaha Pejabat/Setiausaha Pejabat

12. Pembantu Kemahiran (H4-1)

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Tarikh Tutup Permohonan : 14 Februari 2012

Full content generated by Get Full RSS.

Jawatan kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Kuala Langat</b> (MDKL) Terkini 2012

Posted: 01 Feb 2012 09:44 PM PST

Closing date 1 – 14 Februari 2012

Application invited from Malaysian citizen, priority to Selangor State children that qualifying and aged not less from 18 years in advertisement closing date to fill posts still as follows:-

1. PEGAWAI PENILAIAN GRED W1-1
2. JURUAUDIT GRED W1-1
3. ARKITEK LANDSKAP GRED J1-1
4. PEGAWAI UNDANG-UNDANG GRED L1-1
5. PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N3-1
6. PENOLONG JURUUKUR BAHAN GRED J2-1
7. JURUTEKNIK GRED JA 3-1
8. JURUTEKNIK PERANCANGAN BANDAR DAN WILAYAH GRED JA 3-1
9. PEMBANTU PENILAIAN GRED W4-1
10. PEMBANTU TADBIR ( KEWANGAN ) GRED W4-1
11. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT/ SETIAUSAHA PEJABAT
12. PEMBANTU KEMAHIRAN GRED H4-1 ( BIDANG ELEKTRIK )

MUAT TURUN JAWATAN

Incoming search terms:

  • jawatan kosong majlis daerah kuala langat 2012
  • jawatan kosong mdkl 2012
  • jawatan kosong di majlis daerah kuala langat 2012
  • jawatan kosong majlis perbandaran kuala langat
  • majlis daerah kuala langat
  • majlis daerah kuala langat jawatan kosong
  • majlis daerah kuala langat jawatan kosong 2012
  • jawatan kosong majlis daerah kuala langat
  • jawapan kosong mdklgt
  • jawatan kosong mdkl februari 2012
Full content generated by Get Full RSS.

Jawatan Kosong <b>Di</b> Majlis Daerah <b>Kuala Langat</b> | Jawatan Kosong <b>...</b>

Posted: 02 Feb 2012 04:57 PM PST

Posted by  in Friday, February 3rd 2012   

Amer MerSeysider liked this post

Jawatan Kosong Di Majlis Daerah Kuala Langat Jawatan Kosong Di Majlis Daerah Kuala Langat

Jawatan Kosong Di Majlis Daerah Kuala Langat – Permohonan dipelawa daripada warganegara Malaysia, keutamaan kepada anak-anak Negeri Selangor yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi jawatan-jawatan tetap seperti berikut:-

1. PEGAWAI PENILAIAN GRED W1-1
2. JURUAUDIT GRED W1-1
3. ARKITEK LANDSKAP GRED J1-1
4. PEGAWAI UNDANG-UNDANG GRED L1-1 5. PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N3-1
6. PENOLONG JURUUKUR BAHAN GRED J2-1
7. JURUTEKNIK GRED JA 3-1
8. JURUTEKNIK PERANCANGAN BANDAR DAN WILAYAH GRED JA 3-1
9. PEMBANTU PENILAIAN GRED W4-1
10. PEMBANTU TADBIR ( KEWANGAN ) GRED W4-1
11. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT/ SETIAUSAHA PEJABAT
12. PEMBANTU KEMAHIRAN GRED H4-1 ( BIDANG ELEKTRIK )

Maklumat Lanjut dan Tarikh Tutup Di Bawah

Unlock the content with a Like, a Tweet or a +1.

Anda suka jawatan ini? Jangan lupa klik "LIKE"

kerja kerajaan 300x251 Jawatan Kosong Di Majlis Daerah Kuala Langat

Anda suka jawatan ini? Jangan lupa klik "LIKE"

Tidak Sesuai/Berminat Dengan Jawatan Diatas! Inginkan Jawatan Lain?Taip Dibawah Untuk Jawatan Pilihan Anda Dapat Maklumat Terkini Jawatan Kosong Kerajaan Terus Ke Email...

Sila periksa EMAIL sekarang untuk pengesahan subscribe ini

Full content generated by Get Full RSS.

ads