Khamis, 10 Oktober 2013

12 di semenyih - Google Blog Search

12 di semenyih - Google Blog Search


Respeks Group: RG2011... Tanah dikehendaki segera <b>di Bangi</b> <b>...</b>

Posted: 22 Sep 2013 06:33 PM PDT

Assalam dan salam sejahtera.
Saya mencari tanah di Bangi atau kajang atau semenyih dalam 150 ekar.  Mohon owner atau pemegang option berurusan dgn saya.

12 di port klang - Google Blog Search

12 di port klang - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di salak tinggi - Google Blog Search

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di kuala selangor - Google Blog Search

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di puchong - Google Blog Search

12 di puchong - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di sungai panjang - Google Blog Search

12 di sungai panjang - Google Blog Search


awesomernews: <b>Sungai</b> Bawah Tanah Paling <b>Panjang Di</b> Dunia

Posted: 09 Sep 2013 11:33 PM PDT

Sungai bawah tanah di Terbesar Dunia ,Taman Negara Puerto Princesa sungai bawah tanah, adalah sebuah Tapak Warisan Dunia UNESCO yang terletak kira-kira 50 kilometer ( 30 batu) ke utara pusat bandar Puerto Princesa, Palawan , Filipina. Mengandungi Sungai bawah tanah yang terkenal , yang dianggap paling lama dilayari sistem sungai bawah tanah di dunia.

Puerto Princesa Underground River National Park adalah kawasan biodiversiti yang paling penting Filipina. Ia mempunyai landskap kars dan batu kapur yang menakjubkan yang terdiri daripada 8.2 km sungai bawah tanah. Aspek menakjubkan sungai ini adalah bahawa ia akan mengalir terus ke dalam laut dan bahagian bawah air sungai adala air masin dan tertakluk kepada pengaruh pasang surut.

Kawasan ini menandakan persekitaran penting untuk perbualan biodiversiti. Ia mempunyai gunung penuh kepada ekosistem laut dan melindungi hutan yang penting di Asia. Puerto Princesa sungai bawah tanah adalah yang terbesar di dunia.

Mesti -lihat untuk pelawat kali pertama dan pelancong di Palawan. Sungai bawah tanah terpanjang dan dikatakan sungai bawah tanah yang paling indah di dunia. Tarikan utamanya adalah 8.2 kilometer panjang sungai bawah tanah sebelum terus ke Laut China Selatan.

Di mulut gua, lagun yang jelas dirangka oleh pokok-pokok purba berkembang betul ke tepi air. Monyet , biawak monitor yang besar, dan tupai mencari niche mereka di pantai berhampiran gua. Pengunjung juga boleh memerhati burung, trekking, dan meneroka bahagian yang lebih dalam hutan.

Menyusuri sungai yang indah di bawah tanah adalah salah satu daripada perkara-perkara yang di lakukan pengunjung ke Taman Negara Puerto Princesa sungai bawah tanah boleh menikmati. Melihat hidupan liar, melakukan aktiviti meredah hutan, dan melepak di pantai adalah beberapa pilihan lain. Sebuah perjalanan ke sungai bawah tanah di Pulau Palawan adalah kemestian ketika melawat wilayah Palawan. Satu kempen tempatan bertujuan mewujudkan sungai sebagai salah satu daripada tujuh keajaiban baru dunia.


12 di hulu selangor - Google Blog Search

di hulu selangor - Google Blog Search

12 di hulu selangor - Google Blog Search


OPERASI ANTI ZINA ; SIRI 10, 2013 <b>DI HULU SELANGOR</b>

Posted: 31 Aug 2013 07:48 AM PDT
Lagi Berita: Bekalan Air <b>Di Hulu Selangor</b>, Kuala Langat, Kuala <b>...</b>

Posted: 01 Sep 2013 04:41 PM PDT

KUALA LUMPUR: Semua kawasan yang terlibat dengan gangguan air di Hulu Selangor, Kuala Langat dan Kuala Selangor akibat pencemaran Sungai Selangor telah pulih sepenuhnya pada petang Ahad.

Penolong Pengurus Besar Jabatan Komunikasi Korporat dan Hal Ehwal Awam Syarikat Air Selangor (Syabas) Priscilla Alfred berkata hanya beberapa kawasan di wilayah Petaling, Kuala Lumpur, Klang/Shah Alam dan Gombak masih mengalami gangguan bekalan air termasuk tekanan air rendah.

"Pencapaian ini hasil usaha berterusan dari pihak Syabas di dalam memantau dan mengendali urus program pemulihan bekalan air termasuk mendapatkan kerjasama dari operator loji rawatan air bagi menentukan rawatan air ke tahap maksimum," katanya dalam kenyataan di sini, Ahad.


Berikutan itu, jumlah akaun pengguna yang terjejas telah menurun kepada 194,949 iaitu 13 peratus daripada 880,00 akaun.
Bagi membantu kesulitan yang dihadapi pengguna Syabas, Priscilla berkata Syabas menggerakkan kesemua sumber yang ada bagi menghantar bekalan air melalui lori tangki dan tangki statik.

"Setakat ini, sebanyak 316 penghantaran lori tangki telah digerakkan, manakala sejumlah 176 tangki air statik pula diletakkan di lokasi-lokasi yang strategik di empat buah wilayah yang terganggu," katanya.
Namun, katanya Syabas tidak dapat menyediakan sumber yang mencukupi bagi memenuhi keperluan semua pengguna terlibat kerana jumlah pengguna yang sangat ramai.

Bantuan bekalan air lebih ditumpukan kepada premis-premis dan keperluan seperti hospital dan pusat perubatan, pusat-pusat dialisis, masjid-masjid dan majlis kematian untuk pemandian jenazah. - BERNAMA

GAMBAR: Dua Ditemui Mati Kena Pukul, Sembelih Dalam Pondok <b>...</b>

Posted: 06 Jul 2013 12:32 PM PDT


HULU SELANGOR – "Muka dia (arwah) senyum saja bila mencuba baju Melayu yang pak cik belikan, kelmarin.

Dia kata, pakai baju ni selesa tapi seluar panjang sikit, katanya dia nak potong nanti," kata Omar Puteh, 64, menceritakan keceriaan arwah anaknya, Muhamad Hafiz Omar, 29, sebelum ditemui meninggal dunia bersama rakannya, Hamsi Hashim, 48, dalam kebun kelapa sawit di Jalan Baru, di sini.

Omar berkata, dia membelikan baju Melayu untuk arwah anaknya kerana kebetulan jualan murah dan boleh digunakan menyambut Aidilfitri nanti.

Bagaimanapun, dia reda setelah menerima khabar anak kesembilannya itu meninggal dunia semalam.

"Pak cik dapat tahu Uda (Mohamad Hafiz) meninggal dunia selepas membuat laporan polis bersama anak sulung pak cik (Mohamad Hatta, 48) mengenai penemuan mayat rakannya, Hamsi.

"Tapi sebelum itu, Hatta dah pergi lihat pondok itu tapi dia tidak jumpa arwah Uda sebab dia dalam pondok. Hatta cuma nampak arwah Hamsi," katanya ketika ditemui di tempat kejadian semalam.

Menurutnya, sebelum penemuan kedua-dua mayat tersebut, saudaranya dikenali sebagai Pak Musa datang ke rumahnya, kira-kira 3 kilometer dari tempat kejadian, dengan membawa MyKad, lesen memandu dan kunci motosikal Mohamad Hafiz.

1

Katanya, Pak Musa menjumpai dompet anaknya hanyut di Sungai Bernam, dekat Kuala Slim kira-kira 10 kilometer dari tempat kejadian.

"Saya rasa tak sedap hati dan menyuruh Hatta cari Uda di pondok itu. Tapi masa itu, Hatta hanya jumpa arwah Hamsi.

"Hanya selepas polis datang, baru nampak mayat Uda dalam pondok," katanya.

Timbalan Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Deputi Suprintendan Zulkifli Bidin berkata mayat Muhamad Hafiz dan Hamsi ditemui kira-kira 4.30 petang semalam oleh seorang lelaki yang melalui kawasan berkenaan.

Mayat Muhamad Hafiz ditemui di dalam pondok dengan kesan kecederaan di lehernya yang dipercayai akibat disembelih manakala mayat Hamsi ditemui di luar pondok dalam keadaan terlentang dengan kesan kecederaan di kepalanya yang dipercayai akibat dipukul dengan objek tumpul.

"Kami percaya kedua-dua mereka tinggal di pondok itu dan merupakan penjaga kebun kelapa sawit tersebut serta ternakan yang dipelihara di situ," katanya.

Zulkifli berkata, motif kejadian masih disiasat dan orang ramai yang mempunyai maklumat berkenaan kes itu diminta tampil bagi membantu siasatan.

Mayat kedua-duanya dihantar ke Hospital Sungai Buloh untuk bedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

Sementara itu, bekas isteri arwah Hamsi, Rohani Nazir, 41, ketika ditemui berkata, kali terakhir dia menemui arwah pada Rabu lalu ketika datang melawat dua anak mereka.

Menurutnya, walaupun telah bercerai setahun lalu, hubungan mereka tetap baik dan arwah masih menunaikan tanggungjawabnya memberi nafkah.

"Saya baru saja sambut hari lahir anak kedua saya, Shahrizal Hamsi (adik), 8, tengah hari tadi (semalam) walaupun tarikh lahirnya, 13 Julai nanti.

"Adik kata dia memang nak bagi kek pada ayahnya, tapi tidak sempat kerana dia sudah tiada," katanya.

Rohani bagaimanapun reda di atas kejadian yang menimpa bekas suaminya. – Sinar Harian

GAMBAR: Dua Ditemui Mati Kena Pukul, Sembelih Dalam Pondok Di Hulu Selangorhttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/07/22.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/07/22-150x150.jpgMyNewsHub Utama

HULU SELANGOR - "Muka dia (arwah) senyum saja bila mencuba baju Melayu yang pak cik belikan, kelmarin. Dia kata, pakai baju ni selesa tapi seluar panjang sikit, katanya dia nak potong nanti," kata Omar Puteh, 64, menceritakan keceriaan arwah anaknya, Muhamad Hafiz Omar, 29, sebelum ditemui meninggal dunia bersama rakannya,...

<p style="text-align: justify;">HULU SELANGOR - "Muka dia (arwah) senyum saja bila mencuba baju Melayu yang pak cik belikan, kelmarin.</p> <p style="text-align: justify;">Dia kata, pakai baju ni selesa tapi seluar panjang sikit, katanya dia nak potong nanti," kata Omar Puteh, 64, menceritakan keceriaan arwah anaknya, Muhamad Hafiz Omar, 29, sebelum ditemui meninggal dunia bersama rakannya, Hamsi Hashim, 48, dalam kebun kelapa sawit di Jalan Baru, di sini.</p> <p style="text-align: justify;">Omar berkata, dia membelikan baju Melayu untuk arwah anaknya kerana kebetulan jualan murah dan boleh digunakan menyambut Aidilfitri nanti.</p> <p style="text-align: justify;">Bagaimanapun, dia reda setelah menerima khabar anak kesembilannya itu meninggal dunia semalam.</p> <p style="text-align: justify;"><strong>"Pak cik dapat tahu Uda (Mohamad Hafiz) meninggal dunia selepas membuat laporan polis bersama anak sulung pak cik (Mohamad Hatta, 48) mengenai penemuan mayat rakannya, Hamsi.</strong></p> <p style="text-align: justify;"><strong>"Tapi sebelum itu, Hatta dah pergi lihat pondok itu tapi dia tidak jumpa arwah Uda sebab dia dalam pondok. Hatta cuma nampak arwah Hamsi," katanya ketika ditemui di tempat kejadian semalam.</strong></p> <p style="text-align: justify;">Menurutnya, sebelum penemuan kedua-dua mayat tersebut, saudaranya dikenali sebagai Pak Musa datang ke rumahnya, kira-kira 3 kilometer dari tempat kejadian, dengan membawa MyKad, lesen memandu dan kunci motosikal Mohamad Hafiz.</p> <p style="text-align: justify;"><a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/07/14.jpg"><img class="aligncenter size-full wp-image-174373" alt="1" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/07/14.jpg" width="408" height="330" /></a></p> <p style="text-align: justify;">Katanya, Pak Musa menjumpai dompet anaknya hanyut di Sungai Bernam, dekat Kuala Slim kira-kira 10 kilometer dari tempat kejadian.</p> <p style="text-align: justify;">"Saya rasa tak sedap hati dan menyuruh Hatta cari Uda di pondok itu. Tapi masa itu, Hatta hanya jumpa arwah Hamsi.</p> <p style="text-align: justify;">"Hanya selepas polis datang, baru nampak mayat Uda dalam pondok," katanya.</p> <p style="text-align: justify;">Timbalan Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Deputi Suprintendan Zulkifli Bidin berkata mayat Muhamad Hafiz dan Hamsi ditemui kira-kira 4.30 petang semalam oleh seorang lelaki yang melalui kawasan berkenaan.</p> <p style="text-align: justify;">Mayat Muhamad Hafiz ditemui di dalam pondok dengan kesan kecederaan di lehernya yang dipercayai akibat disembelih manakala mayat Hamsi ditemui di luar pondok dalam keadaan terlentang dengan kesan kecederaan di kepalanya yang dipercayai akibat dipukul dengan objek tumpul.</p> <p style="text-align: justify;">"Kami percaya kedua-dua mereka tinggal di pondok itu dan merupakan penjaga kebun kelapa sawit tersebut serta ternakan yang dipelihara di situ," katanya.</p> <p style="text-align: justify;">Zulkifli berkata, motif kejadian masih disiasat dan orang ramai yang mempunyai maklumat berkenaan kes itu diminta tampil bagi membantu siasatan.</p> <p style="text-align: justify;">Mayat kedua-duanya dihantar ke Hospital Sungai Buloh untuk bedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.</p> <p style="text-align: justify;">Sementara itu, bekas isteri arwah Hamsi, Rohani Nazir, 41, ketika ditemui berkata, kali terakhir dia menemui arwah pada Rabu lalu ketika datang melawat dua anak mereka.</p> <p style="text-align: justify;">Menurutnya, walaupun telah bercerai setahun lalu, hubungan mereka tetap baik dan arwah masih menunaikan tanggungjawabnya memberi nafkah.</p> <p style="text-align: justify;">"Saya baru saja sambut hari lahir anak kedua saya, Shahrizal Hamsi (adik), 8, tengah hari tadi (semalam) walaupun tarikh lahirnya, 13 Julai nanti.</p> <p style="text-align: justify;">"Adik kata dia memang nak bagi kek pada ayahnya, tapi tidak sempat kerana dia sudah tiada," katanya.</p> <p style="text-align: justify;">Rohani bagaimanapun reda di atas kejadian yang menimpa bekas suaminya. - <strong>Sinar Harian</strong></p>