Selasa, 8 Mei 2012

12 di semenyih - Google Blog Search

12 di semenyih - Google Blog Search


sabahkini.net: WARGANEGARA SEGERA RAMAI <b>DI SEMENYIH</b>

Posted: 20 Mar 2012 04:48 PM PDT


Oleh : JPRD SEMENYIH

SESI siasatan awam yang telah berlangsung pada 14 Mac 2012 di bangunan MPKj sekali lagi menyaksikan keunggulan 'Warganegara Segera' didaftarkan sebagai pemilih baru di Semenyih.

Rekod Jentera Pilihanraya Pakatan Rakyat DUN Semenyih (JPRD Semenyih) berjaya mengesan pemilih berkod IC '71' pada Suku 2/2011 seramai 213 orang, Suku 3/2011 seramai 12 orang dan terbaru untuk Suku 4/2011 seramai 51 orang.

Hasil sesi siasatan awam yang disusun oleh pihak Pejabat Pilihanraya Negeri Selangor untuk Suku 4 baru-baru ini, JPRD Semenyih mendapati 33 daripada 51 pemilih baru ini telah membuat pendaftaran pemilih secara 'illegal' dan meragukan.

Di manakah munasabahnya, 33 pemilih baru ini membawa bukti pendaftaran yang tidak mengandungi maklumat rasmi (nama, no K/P, alamat) saksi pendaftaran tetapi mempunyai rupa tandatangan saksi yang sama walaupun kesemua 33 pemilih baru ini datangnya dari alamat daerah mengundi yang berbeza-beza?

Lebih menimbulkan keraguan, dakwaan kesemua mereka bahawa pendaftaran dilakukan di Sogo, Tesco Kajang, Pasar Malam Bandar Tasik Kesuma, Jalan Masjid India, Kaunter SPR di PKNS Shah Alam, dan pelbagai tempat termasuklah ada di antaranya yang mengaku didaftarkan tanpa pengetahuan mereka sendiri pada tarikh yang sama kesemuanya.

Seperkara lagi yang tidak dapat dijawab secara jujur oleh mereka ini (walaupun pengakuan sumpah bercakap benar telah dibaca sebelum sesi siasatan) adalah berkenaan surat panggilan kehadiran ke sesi siasatan awam yang telah mereka perolehi hanyalah sekadar set fotokopi, dan bukan surat yang mempunyai kepala surat (letterhead) asli dari Pejabat Pilihanraya Negeri Selangor.

16 daripada mereka membuat pendaftaran sebagai pemilih baru Dun Semenyih mengikut alamat di dalam IC yang tiada nombor rumah atau nombor lot, tetapi mereka menetap di luar Dun Semenyih seperti Seksyen 7 Bandar Baru Bangi, Kg. Sg. Ramal Dalam, Kg. Bukit Dukung Batu 12 Cheras, Pekan Banting dan lain-lain tempat.

Kejujuran pemilih baru ini dipertikaikan kerana alasan mereka surat fotokopi ini diberikan oleh 'kawan' dan menyuruh mereka hadir ke sesi siasatan awam ini, sedangkan surat berdaftar yang asli telah dikembalikan semula oleh pihak Pos Malaysia ke Pejabat Pilihanraya Negeri Selangor selepas mendapati tiada alamat yang jelas di daerah-daerah mengundi tersebut.

Persoalannya, siapakah 'kawan' mereka itu, dan bagaimana 'kawan' tersebut boleh membuat fotokopi surat-surat berkenaan setelah meyakini surat-surat yang asli itu pasti tidak akan sampai ke sasaran?

di negeri selangor - Google Blog Search

di negeri selangor - Google Blog Search


RAKYAT MARHAEN: Kita <b>Di Negeri Selangor</b> Anggap Semua <b>...</b>

Posted: 07 Feb 2012 04:36 AM PST

Berikut hanyalah sebahagian kecil punca segala masalah yang melibatkan kehilangan wang dan harta negara sejak umno/BN berkuasa lebih setengah abad yang lalu. Namun, jika dikumpul, ianya mencecah ratusan billion Ringgit wang milik Rakyat yang telah diselewengkan oleh kerajaan umno/BN.

1. Skandal PKFZ yang melibatkan duit Rakyat sebanyak RM12.7 billion.

Tun Dr Ling Liong Sik mengaku tidak bersalah di atas dua pendakwaan di bawah Seksyen 418 dan 417 Kanun Keseksaan atas tuduhan memperdayakan Jemaah Menteri berhubung projek bernilai RM12.7 bilion itu. Bekas Presiden MCA ini dituduh memperdayakan Jemaah Menteri untuk bersetuju meluluskan pembelian 999.5 ekar tanah milik koperasi nelayan Melayu di Pulau Indah pada harga RM25 satu kaki persegi dengan kadar faedah 7.5 peratus, iaitu nilai yang jauh lebih tinggi dari nilai sebenar di pasaran. Beliau juga mengeluarkan surat sokongan mengarahkan projek PKFZ ini diserahkan kepada syarikat Kuala Dimensi Sdn Bhd, milik Pengerusi Kelab Penyokong BN, Dato Seri Tiong King Sing.

2. Komisen pembelian kapal selam sebanyak RM500 juta.

 • Harga asal pembelian: €1.14 billion (RM4.52 billion)
 • Kos Senggaraan jangka panjang: €999.15 juta (RM3.964 billion) kepada Perimekar Sdn Bhd bagi kerja-kerja penyelenggaraan jangka panjang kapal selam itu pada tahun 2002.

Permohonan tambahan daripada Kementerian pertahanan pada Sidang Belanjawan 2011

 • RM417 juta untuk membiayai kontrak senggaraan (In Service Support) dua buah kapal selam Scorpene
 • RM56 juta untuk bayaran pendahuluan sewaan perkhidmatan Sistem Submarine Escape Rescue Intervention (SMER-1).
 • Sebelum ini, kerajaan sudah membayar €999.15 juta (RM3.964 billion) - Rujuk di atas.

3. Kerugian pembelian aset oleh Sime Darby RM1.6 billion.

 • Kerugian akibat lebihan kos berjumlah kira-kira RM1.6 bilion, membabitkan projek minyak dan gas Bulhanine dan Maydan Mahzam di Qatar serta projekhidroelektrik Bakun.


4. Menanggung kerugian (bailout) Konsortium Perkapalan Berhad milik Mirzan Mahathir sebanyak RM1.7 billion.

 • MISC (anak syarikat Petronas) telah diarahkan oleh Mahathir (PM ketika itu) untuk membeli aset Konsortium Perkapalan Berhad dengan pembiayaan sebanyakRM1.7 billion bertujuan menyelamatkan syarikat perkapalan milik anak beliau, Mirzan.

5. Kos senggaraan Paya Indah Wetland RM88 juta.

6. Kerugian Pos Malaysia (Transmile) RM5460 juta.


7. Perjanjian pembelian Eurocopter sebanyak RM1.67 billion.

 • Harga ditawarkan oleh Eurocopter Malaysia yang dipilih oleh kerajaan: RM1.67 billion
 • Harga Kelowna Flightcraft untuk helikopter alternatif: RM865 juta (Kerajaan dapat menjimatkan RM805 juta)

8. Kos pembaikan bumbung Stadium Terengganu yang runtuh sebanyak RM292 juta.

9. Kos memperbaiki kerosakan MRR2 sebanyak RM70 juta

10. Akaun bil terlebih bayar Maybank sebanyak RM4 billion.

11. Tumbuk-rusuk (kickbacks) kepada Ng Yen Yen di Kementerian Pelancongan RM10 juta.

12. Kos membeli tiga buah lukisan oleh MAS sebanyak RM1.5 juta.

13. Lebihan bayaran oleh Kementerian Belia dan Sukan sebanyak RM8.4 juta.

14. Perbelanjaan Kompleks Sukan gajah putih di London sebanyak RM70 juta.

15. Baikpulih bangunan MATRADE sebanyak RM120 juta.

16. Kos minyak dan senggaraan jet kegunaan PM sebanyak RM200 juta.

17. Hutang tidak dapat dituntut InventQ sebanyak RM228 juta.

18. Membayar gantirugi pembatalan Jambatan Bengkok sebanyak RM257 juta.

19. Kerugian dalam urusniaga penjualan Augusta sebanyak RM510 juta.


20. Nilai kehilangan pendapatan kerajaan daripada Approved Permit (AP) yang dikeluarkan bagi tempoh setahun sebanyakRM1.8 billion.

21. Senggaraan kapal-kapal selam KD Tunku Abdul Rahman dan KD Tun Rzak (akan dijadikan artifak Muzium Negara) sebanyak RM4.1 billion.

22. Pembinaan dan senggaraan PSC Naval Dockyard Lumut sebanyak RM6.75 billion.

23. Dua skandal Bank Bumiputra pada wal 1980-an sebanyak US$1 billion dengan anggaran nilai kerugian pada 2008 sebanyak RM3.2 billion.

24. Kegagalan Maminco dalam percubaan menguasai pasaran timah dunia pada tahun 1980-an dipercayai mengakibatkan kerugian bernilai US$500 juta. (RM1.6 billion)

25. Bertaruh dalam niaga kewangan pasaran hadapan luar negara menyebabkan Bank Negara Malaysia kerugian RM30 billion pada tahun 1990-an.

26. Kerugian Perwaja Steel sebanyak US$800 juta (RM2.56 billion).

27. Menggunakan dana awam sebanyak RM10 billion dalam operasi Valuecap Sdn Bhd untuk melonjakkan nilai harga pasaran saham.

28. Skandal kewangan Bank Islam yang melibatkan kerugian RM700 juta.

29. Penjualan MV Augusta dengan harga €1 (1 Euro) mengakibatkan kerugian sebanyak €75.99 juta (RM348 juta) - sama seperti No. 18?

30. Kehilangan royalti Wang Ehsan Terengganu sebanyak RM7.4 billion (antara tahun 2004 – 2007)

31. Sejak penubuhan Petronas Philharmonic Orchestra selama lebih 10 tahun yang lalu, ia telah menelan perbelanjaan sebanyak RM500 juta denga RM1 juta setahun dibayar sebagai gaji dan imbuhan kepada Ketua Pegawai Eksekutif (CEO).

32. Yuran Penasihat: Mahathir telah dibayar RM180,000, Shahrizat Abdul Jalil (Menteri Kemajuan Wanita) RM404,726 dan Abdul Hamid Othman (Agama) RM549,675 pada setiap tahun.

33. Kerajaan telah membelanjakan RM3.2 billion untuk pelaksanaan program Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) sepanjang lima tahun pertama pelaksanaannya. Daripada jumlah tersebut, kerajaan telah membayar RM2.21 billion untuk membeli pelbagai kelengkapan teknologi, maklumat dan komunikasi (ICT) namun tiada sebarang perincian perbelanjaan pernah ditunjukkan.

Kerajaan telah membayar RM6k bagi setiap komputer laptop/notebook yang dapat diperolehi di pasaran dengan harga di bawah RM3k. Beberapa konsortium telah ditubuhkan semata-mata untuk 'mengendali secara atas-angin' pengagihan segala peralatan dan perkakasan berkenaan. Kini, kebanyakan peralatan dan perkakasan telah menjadi milik anak guru-guru yang terlibat dengan PPSMI.

34. Komisen yang telah dibayar kepada dua buah syarikat persendirian yang mengendalikan pembelian kapal selam Scorpene iaitu Perimeker Sdn Bhd dan IMT Defence Sdn Bhd berjumlah RM910 juta. Ada kaitan dengan No. 2.

35. Kerajaan membuat bayaran RM300 juta sebagai ganti rugi yang dibayar kepada Gerbang Perdana kerana pembatalan pembinaan Jambatan Bengkok yang bernilai RM1.1 billion.

36. RM1.3 billion telah dibazirkan dengan pembinaan kemudahan kompleks gajah putih 'Customs, Immigration and Quarantine' (CIQ) apabila projek Jambatan Bengkok dibatalkan.

37. Membelanjakan RM100 juta untuk kerja-kerja baik-pulih dan kebocoran Bangunan Parlimen Malaysia.


38. Program Angkasawan Negara yang menelan belanja – RM40 juta

39. Dianggarkan sebanyak RM500 juta setahun dibelanjakan untuk Latihan Khidmat Negara

40. Menanggung kerugian Eye of Malaysia – RM30 juta dan RM5.7 juta dalam bentuk pemberian tiket percuma.

41. Menanggung kerugian sebanyak RM2.4 juta untuk pembelian dakwat kekal

42. Pada September 2006, Samy Velu mengumumkan bahawa kerajaan telah membayar ganti rugi berjumlah RM38.5 billion kepada 20 buah syarikat pengendali lebuhraya. Sembilan syarikat pengendali tol lebihraya menerima durian runtuh berjumlah RM380 juta daripada kenaikan kadar tol pada tahun 2008 sahaja.

43. Tumbuk-rusuk (kickbacks) sebanyak RM32 juta nilai eksport kayu balak oleh syarikat-syarikat yang berkaitan dengan Ketua Menteri Sarawak dan ahli keluarganya.

44. Dua kali menanggung kerugian (bailout) oleh Malaysia Airline System (MAS) yang berjumlah sebanyak RM7.9 billion. Pada ketika MAS berhadapan dengan kerugian pada saban tahun, sebanyak RM1.5 juta telah dibelanjakan untuk membeli TIGA buah lukisan untuk menghiasi pejabat pengerusi MAS, Munir Majid. (Berkaitan dengan No. 11)

45. Menanggung kerugian (bailout) Sistem Pengangkutan Putra sebanyak RM4.486 billion.


46. Menanggung kerugian (bailout) STAR-LRT sebanyak RM3.256 billion.

47. Menanggung kerugian (bailout) Sistem Pembetungan Kebangsaan bernilai RM192.54 juta.

48. Menanggung kerugian (bailout) Lebuhraya Seremban-Port Dickson sebanyak RM142 juta.

49. Menanggung kerugian (bailout) Penjara Kuching bernilai RM135 juta.

50. Menanggung kerugian (bailout) Kajian Makanan dan Gunaan Orang Islam sebanyakRM8.3 juta.

51. Menanggung kerugian (bailout) Le Tour de Langkawi sebanyak RM3.5 juta.

52. Agihan secara borong ratusan juta saham di Bursa Malaysia dengan berselindung di bawah Dasar Ekonomi Baru (DEB) kepada kroni, kaum keluarga, anak-anak para Menteri dan pemimpin BN yang bernilai berbillion-billion ringgit.


53. Pindah-milik puluhan ribu hektar tanah-tanah komersial dan konsesi pembalakan kepada anak-anak serta kaum keluarga para Menteri dan pemimpin BN yang bernilai berbillion-billion ringgit.

54. Kerugian Petronas sejak tahun 1997 apabila menandatangani perjanjian dengan ENAM PENAMA yang tidak didedahkan dalam dagangan hadapan petroleum negara dengan kadar harga murah untuk jangkamasa yang panjang. Apabila harga bahan petroleum meningkat, Petronas kekal menjual kepada ENAM penama ini pada harga murah yang telah dipersetujui.

Dan manusia yang bertanggungjawab mengatur perjanjian dagangan hadapan yang merugikan Petronas dan Rakyat ini adalah merupakan manusia yang paling lantang bersuara sekarang ini - Mahathir Muhamad. Dan beliau ingin kekal menjadi penasihat Petronas hingga mati bagi melindungi identiti ENAM JAHANAM yang menghisap darah Rakyat melalui keuntungan Petronas.

55. RM5700 untuk membeli seunit jek kereta yang berharga RM50. (*)

56. Kenderaan milik kerajaan meneguk setangki petrol bernilai RM113 dalam tempoh beberapa minit. (*)

57. Platform tiang bendera berharga RM990 dibeli dengan harga RM30,000 (*)

58. Thumb drive berharga RM90 dibeli dengan harga RM480 (*)

59. Kabinet simpanan barang berharga RM1,500 telah dibeli dengan harga RM13,500 (*)

60. Pembelian seunit lampu suluh bernilai RM35 telah dibayar dengan harga RM143. (*)

(*) - yang dinyatakan adalah sebutharga untuk SATU UNIT. Kerajaan membeli dalam bentuk pukal antara puluhan hingga ribuan unit item yang sama.

61. Perbelanjaan kempen 1Malaysia yang dibayar kepada APCO sebanyak RM76.8 juta.

62. Membayar subsidi RM17 billion kepada Penjana Tenaga Bebas (IPP)


63. Cincin berlian bernilai USD24 juta untuk Ro$mah --- kononnya pembelian telah dibatalkan – berapa pula jumlah ganti rugi yang terpaksa rakyat bayar?

64. Satu laman web 1pengguna bagi Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan dibina dan diselenggarakan dengan belanja RM1.4 juta.

65. Projek e-mel 1Malaysia yang menelan belanja RM50 juta.

66. Menggunakan Kumpulan Wang Amanah Pencen (KWAP), Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), Danaharta dan Khazanah untuk membeli saham-saham Timedotcom yang tidak laku – kerugian sebanyak RM3.3 billion.

67. Skandal Offshore Petrol Vehicle (PSC-NDSB) – rugi RM6.75 bilion


68. Rosmah sewa bilik hotel RM100,000 satu malam di Burj Al-Arab Dubai!!

69. Rosmah dan Najib sewa penthouse di Hotel Darling di Sydney pada kadar RM65,100untuk sehari semalam.

70. "Lawatan Sambil Belajar" ke Arab Saudi, Oman dan Bangladesh Rosmah and the Gang (FLOM @ First Lady of Malaysia) ditanggung kerajaan berjumlah RM134,317.76.

71. Memperuntukkan dana RM100 juta setahun untuk Rosmah berbelanja dalam projek peribadi 'Permata Negara'nya.

72. Perbelanjaan oleh Rosmah untuk mengendalikan Sidang Kemuncak Wanita Pertama yang melibatkan 15 orang wanita isteri Ketua-ketua Negara yang majoritinya daripada negara-negara Afrika yang menelan belanja RM4.5 juta untuk tempoh TIGA hari.

73. Kos ubah suai Seri Perdana sebanyak RM12.5 juta.


74. Bil elektrik kediaman rasmi PM dan TPM di Seri Perdana sebanyak RM160,000sebulan.

75. Insinerator di Broga, Semenyih, kerajaan BN yang di atas kebodohan mereka tidak mendengar keluhan rakyat, terpaksa membazirkan berbilion ringgit membatalkan projek tersebut. Insinerator yang seberat 1,500 tan dan menggunakan teknologi 'fluidized bed gasification' yang dikatakan terbesar di Asia ditaksirkan menelan belanja RM1.5 bilion (lebih kurang USD395 juta) untuk dibina dan RM200 juta (USD53 juta) bagi kos operasinya setiap tahun.

CHECK-LIST INI AKAN TERUS DIKEMASKINI DARI SEMASA KE SEMASA.

12 di ampang - Google Blog Search

12 di ampang - Google Blog Search


DAP Damansara Utama Adun Exposes “Comedy of Errors” in <b>...</b>

Posted: 08 May 2012 08:01 PM PDT

We wish to congratulate Dr Cheah Wing Yin for having the guts and decency to expose the DAP's pathetic affairs in Selangor.

The Adun has written a 12-page letter to his party leadership to complain that the party has appointed councillors who could not read or write or speak Bahasa Malaysia!

No wonder they cannot take their oath of office! What kind of DAP grassroots leaders does this party have?

Leaders who can't speak BM! No wonder this party has been described as a Chinese chauvinist party!

Dr Cheah exposed that a 23-year-old fresh graduate was also given the privilege to become a councillor but the most damning part is his accusation that "a certain powerful state leader" had a final say in such appointments.

We can name him – it's none other than Ronnie Liu, the exco man responsible for allowing the mushrooming of massage parlours in Selangor.

He is the most corrupted DAP leader in Selangor with triads connection and he also gets the backing of DAP Godfathers Uncle Kit and his adulterer son, Guan Eng, who is regarded as God by many Penangites.

We urge Dr Cheah to expose the dirty leaders in his party as he can be sure that his neck would now be "chopped" !

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Berita Harian Online » Portal Diskusi Malaysia » Seorang pemuda <b>...</b>

Posted: 27 Feb 2012 05:15 PM PST

PETALING JAYA 27 Feb. – Seorang pemuda terpaksa bertarung nyawa untuk menyelamatkan diri apabila dibakar hidup-hidup selepas dirompak sekumpulan lelaki di ladang kelapa sawit di Kampung Sepakat, Sungai Tenggi, Bukit Tagar di sini semalam.

Dalam kejadian kira-kira pukul 6 pagi, Muhammad Syahirudin Mohd Shauki, 20, cedera hampir 80 peratus dari paras paha ke atas selepas dipercayai dibakar dengan menggunakan minyak petrol.

Menurut seorang saksi yang dikenali sebagai Selvakodi, lingkungan 50-an, dia sempat membantu pemuda itu yang tiba-tiba muncul di hadapan rumahnya.

Katanya, mangsa juga sempat menceritakan kejadian yang berlaku sebelum dia dibawa ke Hospital Sungai Buloh (HSB) untuk rawatan lanjut.

"Remaja lelaki itu datang dalam keadaan terbakar dan berseluar dalam. Saya segera membawanya masuk dan menyelimutinya dengan kain sebelum menghubungi talian kecemasan 999.

"Sementara menunggu ambulans datang, dia sempat bercerita tiga lelaki merompaknya sebelum dia dibakar dengan minyak petrol.

"Mangsa turut memberitahu, dia sempat terjun ke dalam longkang untuk memadamkan api yang membakar tubuhnya," kata Selvakodi ketika ditemui di Felda Gedangsa di sini hari ini.

Selvakodi memberitahu, pemuda itu sempat meminta air dan makanan kerana terlalu lapar sebelum dia diberikan air soya dan roti yang terpaksa disuap sendiri oleh cucu lelaki yang berusia 11 tahun.

Sementara itu, bapa kepada mangsa, Mohd. Shauki Dahlan ketika ditemui di Wad Kecemasan HSB berkata, dia sempat menerima panggilan daripada anak bongsunya itu sebelum dia koma dan dirawat di hospital.

"Saya menerima satu panggilan daripada nombor yang tidak dikenali dan selepas menjawab, Muhammad Syahirudin berkata, 'ayah, saya kena bakar' dan kemudian talian terputus.

"Saya yang terkejut telah mendail kembali nombor itu sebelum diberitahu anak saya telah dibawa ambulans dan dikejarkan ke hospital," katanya.

Kakak mangsa, Sri Wahyuni, 25, berkata, adik lelaki tunggalnya itu keluar dari rumah kira-kira pukul 12 tengah malam semalam selepas meminta kebenaran daripada ibunya.

"Adik saya sangat aktif dan mempunyai ramai kawan di kawasan tempat tinggal kami di Kota Damansara. Dia sepatutnya menghadiri temuduga untuk bekerja di Jusco One Utama, Bandar Utama semalam.

"Saya tidak menyangka kejadian ini berlaku kerana tidak tahu dengan siapa adik saya keluar semalam. Malah, saya yakin dia tidak pernah melakukan sebarang pekerjaan yang tidak baik," katanya.

Sementara itu Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Supritendan Norel Azmi Affandi Yahya berkata, siasatan awal mendapati, mangsa telah dipukul dan dibawa dari Kota Damansara pada awal pagi sebelum dia dibakar.

Credit – Utusan Malaysia Online

Carian BHO

Baca Post Lain yang Berkaitan:

 1. Tegur bising kereta dibakar
 2. Rumah imam dibakar
 3. Dapur hangus dibakar along
 4. Jururawat dibakar suami meninggal dunia
 5. 26 motosikal musnah dibakar di Apartment Desa Mentari
 6. 3 ditembak, dibakar di selatan Thai
 7. Patung Rooney dibakar
 8. Polis menjejaki seorang wanita warga emas setelah dipercayai meninggalkan seorang bayi lelaki
 9. Wanita dibakar lepas dibunuh
 10. MPV guru dibakar angkara khianat

12 di sekinchan - Google Blog Search

12 di sekinchan - Google Blog Search


freebooterrambo: Harimau Akar <b>Di Sekinchan</b>, Selangor

Posted: 04 May 2012 12:41 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Saya ada menyimpan beberapa keping gambar yang menunjukkan bangkai seekor Harimau Akar atau Harimau Kumbang yang mati di Sekinchan, Selangor pada tahun 2004. Kejadian kematian Harimau Akar itu dikatakan ...

12 di paya jaras - Google Blog Search

12 di paya jaras - Google Blog Search


Penipuan Dalam Konsert Pop Yeh Yeh PAS <b>Di Paya Jaras</b>

Posted: 07 May 2012 05:15 PM PDT

PAS Selangor cuba keluar dari kotak kebiasaan dengan penganjuran Konsert Pop Yeh Yeh di Paya Jaras.

Dalam banner promo konsert berkenaan telah mempamerkan Jeffrydin sebagai salah seorang penyanyi yang bakal tampil membuat persembahan.

Perkara ini telah dinafikan oleh penghibur veteran berkenaan, melalui kenyataannya di Sinar Harian.


Namun begitu, pihak penganjur telah melakukan penipuan dengan menampilkan klon Jeffrydin di konsert berkenaan.

Kelab Rukun Negara SAM <b>Paya Jaras</b>: Hari Guru Peringkat <b>...</b>

Posted: 04 May 2012 04:02 AM PDT

Hari Guru Peringkat Kebangsaan akan diadakan di Dewan Jubli Perak dan Padang Sekolah Menengah Kebangsaan Clliford,Kuala Kangsar,Perak Darul Ridzuan.Sambutan ini akan dirasmikan oleh Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pelajaran,Tan Sri Hj.Muhyiddin bin Haji Mohd Yassin.Majlis tersebut dijangka dihadiri oleh YAB Menteri Besar Perak,Datuk Seri DiRaja Dr.Zambry Abdul Kadir dan para-para pimpinan negeri.

Berikut adalah tema Hari Guru sebelum ini:

1972-Peranan Guru Dalam Pembangunan Negara
1973-Kerjasama Ibu Bapa Untuk Kemajuan Pendidikan
1974-Peranan Guru Dalam Zaman Sains dan Teknologi
1975-Guru dan Pembangunan Negara
1976-Pendidikan Moral Dalam Zaman Kemajuan Pendidikan
1977-Dedikasi dan Disiplin Asas Kemajuan Pendidikan
1978-Guru Pembentuk Generasi Akan Datang
1979-Murid Sejahtera Negara Jaya
1980-Pendidikan Teras Perpaduan Negara
1981-Pengorbanan Guru Kejayaan Rakyat
1982-Ke Arah Kecekapan Guru dan Pendidikan Bermutu
1983-Kepimpinan Berteladan Teras Pendidikan
1984-Kepimpinan Berteladan Kesempurnaan Pendidikan
1985-Guru dan Masyarakat Asas Kemajuan Pendidikan
1986-Pendidikan Teras Nasionalisme
1987-Pendidikan Ke Arah Kesejahteraan Insan
1988-Guru Pengasas Budaya Membaca
1989-Guru Pembina Budaya Ilmu
1990-Pendidikan Bermutu Masyarakat Sejahtera
1991-Ke Arah Pendidikan Cemerlang
1992-Guru Cemerlang Teras Kejayaan Wawasan
1993-Guru Inovatif dan Kreatif Menjayakan Wawasan
1994-Guru Inovatif dan Kreatif Menjayakan Wawasan
1995-Permuafakatan dan Perpaduan Menjayakan Wawasan
1996-Guru Malaysia Teras Pendidikan Bertaraf Dunia
1997-Guru Bestari Sekolah Bestari
1998-Guru Penyemai Tanggungjawab Bersama
1999-Guru Berkesan Pendidikan Cemerlang
2000-Bersatu Memartabatkan Profesion Perguruan
2001-Memartabatkan Profesion Perguruan Tanggungjawab Bersama
2002-Guru Berkualiti Aspirasi Negara
2003-Guru Berkualiti Aspirasi Negara
2004-Guru Berkualiti Pemangkin Kegemilangan
2005-Guru Berkualiti Pemangkin Kegemilangan
2006-Pendidikan Bestari Pemangkin Kegemilangan
2007-Guru Penjana Modal Insan Cemerlang
2008-Guru Cemerlang Negara Terbilang
2009-Guru Pembina Negara Bangsa

Selamat Hari Guru Diucapkan Kepada Semua Guru-Guru di Malaysia Terutama Guru-Guru dan Para Astai'zah SAM Paya Jaras.

Ikhlas Daripada:
Pengerusi Kelab Rukun Negara SAM Paya Jaras.

12 di meru - Google Blog Search

12 di meru - Google Blog Search


KHIDMAT MERU: PELAJAR UTM SEGAMAT BERBAKTI <b>DI MERU</b>

Posted: 22 Apr 2012 11:11 AM PDT
Seramai lebih dari 35 orang pelajar dari UiTM Segamat, Johor telah mendarat di Pekan Meru bagi menabur bakti mengecat beberapa buah gerai di Pekan Meru.
YB Dr Rani dan Ustaz Nur Najhan serta beberapa orang pegawai dari MPK sempat bertemu dan berterima kasih kepada mereka.
Dr Rani menghargai usaha murni yang dijalankan mereka dan berharap mereka berjaya dalam pelajaran dan menjadi penyumbang besar kepada kebajikan yang melibatkan masyarakat dalam karier mereka kelak.

12 di shah alam - Google Blog Search

12 di shah alam - Google Blog Search


MPP Online: Tukang urut bawah Umur <b>di Shah Alam</b>.. Tahniah <b>...</b>

Posted: 12 Apr 2012 05:11 PM PDT

Seramai 13 wanita warga asing termasuk remaja bawah umur yang menjadi pelayan pelanggan (GRO) ditahan dalam dua serbuan di sebuah pub dan pusat refleksologi di Bandar Mahkota, Cheras, kelmarin.

Serbuan Bahagian Siasatan Jenayah, Maksiat, Perjudian dan Kongsi Gelap (D7) Selangor yang diketuai Asisten Superintendan Adzli Abu Shah itu dijalankan jam 10.45 malam.

Beliau berkata, dalam serbuan di pub, pihaknya menahan lapan GRO warga Vietnam berusia 17 hingga 30 tahun, yang sedang sibuk melayan lima pelanggan mereka.

"Pemeriksaan mendapati empat daripada wanita itu menyalahgunakan pas lawatan sosial untuk memasuki negara, dua dikesan tiada dokumen pengenalan diri dan dua lagi hanya mempunyai slip daftar kemasukan.

"Semakan menunjukkan premis terbabit beroperasi sejak lima tahun lalu, selain lesen juga sudah tamat tempoh," katanya.

Adzli berkata, siasatan menunjukkan tiada khidmat seks ditawarkan di premis itu, namun polis percaya semua GRO terbabit ada menawarkan perkhidmatan itu di luar premis, tanpa pengetahuan pengurus pub bagi mencari duit lebih.

Menurutnya, seorang penjaga premis lelaki berusia 22 tahun turut ditahan dalam operasi itu kelmarin.

Dalam operasi berasingan di pusat refleksologi pula, Adzli berkata, lima tukang urut terdiri daripada tiga wanita Thailand dan dua warga Laos dicekup.

Beliau berkata, semua wanita berusia antara 24 hingga 44 tahun itu sedang asyik mengurut lima pelanggan mereka, manakala tiga lagi pelanggan lain sedang menunggu giliran untuk diurut.

"Siasatan awal dapati semua tukang urut tidak memiliki permit kerja itu, kerap keluar masuk negara menggunakan pas lawatan sosial.

"Kita tahan seorang lelaki tempa­tan berusia 30 tahun yang juga merupakan penjaga premis," katanya.

Adzli berkata, semua yang ditahan termasuk lima pelanggan di pusat ref­leksologi dibawa ke Ibu Pejabat Polis Kajang untuk tindakan lanjut dan siasatan dibuat mengikut kesalahan menggaji pekerja tanpa permit.

12 di sungai pelek - Google Blog Search

12 di sungai pelek - Google Blog Search


ride makan <b>di Sg Pelek</b>.

Posted: 20 Apr 2012 11:45 AM PDT

You are either not logged in or do not have permission to view this page. This could be because one of the following reasons:
 1. You are not logged in or registered. Please use the form at the bottom of this page to login.
 2. You do not have permission to access this page. Are you trying to access administrative pages or a resource that you shouldn't be? Check in the forum rules that you are allowed to perform this action.
 3. Your account may have been disabled by an administrator, or it may be awaiting account activation.
 4. You have accessed this page directly rather than using appropriate forms or links.

12 di batu caves - Google Blog Search

12 di batu caves - Google Blog Search


PERANG CERAMAH MALAM TADI <b>DI BATU CAVES</b>

Posted: 07 May 2012 05:29 PM PDT

CERAMAH BN LAWAN PAKATAN RAKYAT

Malam tadi berlangsungnya  dua  ceramah serentak antara pihak Barisan Nasional  dengan Pakatan Rakyat. Ceramah BN diadakan di Kg Wira Damai  dan Ceramah PR  di Kg Baru Batu Caves. BN menampilkan Noh Omar, Zul Nordin, Zahip Md Arip dan Ezam Md Noor (tak datang). Sementara PR menampilkan Anwar Ibrahim, Saifuddin Nasution, Zuraidah Kamaruddin dan beberapa orang lagi.
Ternyata UMNO / BN cuba mensabotaj ceramah Pakatan Rakyat.  Hasilnya.....cuba  anda nilaikan gambar-gambar di atas. Jelas berbeza sambutan rakyat. Najib mesti tambah gelabah tengok gambar-gambar ini.

12 di kuala langat - Google Blog Search

12 di kuala langat - Google Blog Search


Gangguan Bekalan Air <b>di Kuala Langat</b> Esok.

Posted: 13 Mar 2012 12:29 AM PDT

45 kawasan di Kuala Langat hadapi gangguan air esok

 

SHAH ALAM - Kawasan-kawasan di wilayah Kuala Langat yang terlibat akibat gangguan bekalan air berjadual bermula pada jam 8 pagi esok sehingga 8 malam lusa disebabkan oleh kerja-kerja penggantian 'Sluice Valve', pengantian 'Delivery Sluice Valve' dan 'Suction Butterfly Valve' bersaiz 1450mm di Rumah Pam Air Bersih dan serta kerja-kerja penyenggaraan 'Feeder' elektrikal No.1

 

WILAYAH KUALA LANGAT

 

1. Tmn Perwira Sijangkang

 

2. Tmn Sri Medan Sijangkang

 

3. Meter Pukal - Kebun Baru Ke Bkt Kemandol

 

4. Tmn Sijangkang Indah Sijangkang.

 

5. Tmn Sijangkang Jaya

 

6. Rancangan Rumah Murah Sijangkang

 

7. Bt 8 Sijangkang

 

8. Bt 8 1/2 & Bt 9 Kg Medan Sijangkang

 

9. Bt 9 Kg Medan

 

 

10. Bt 9 Sijangkang

 

11. Bt 10 Kebun Baru

 

 

12. Ladang Telok, Telok Panglima Garang

 

13. Tmn Sri Panglima, Telok Panglima Garang

 

14. Tmn Panglima, Telok Panglima Garang

 

15. Tmn Dato Hormat , Telok Panglima Garang

 

16. Tmn Emas , Telok Panglima Garang

 

17. Tmn Halijahton , Telok Panglima Garang

 

18. Tmn Indah Jaya , Telok Panglima Garang

 

19. Jln Kenanga Sijangkang

 

20. Tmn Telok , Telok Panglima Garang

 

21. Tmn Gembira (Jaya Utama) , Telok Panglima Garang

 

22. Tmn Jaya Utama , Telok Panglima Garang

 

23. Tmn Pahlawan

 

24. Tmn Medan Indah , Telok Panglima Garang

 

25. Tmn Perkasa, Telok Panglima Garang

 

26. Tmn Pertiwi (Jalan Pertiwi 1,3,5) , Telok Panglima Garang

 

27. Kg Mujahiddin Bt 9 Kebun Baru

 

28. Jln Gotong Royong Bt 8 Sijangkang

 

29. Jln Telok Mengkuang , Telok Panglima Garang

 

30. Jln Kubur , Telok Panglima Garang

 

31. Tmn Desa Wira , Telok Panglima Garang

 

32. Jln Manggis Kg Medan

 

33. Jln Pisang Kg Medan

 

34. Jln Helang Kebun Baru

 

35. Jln Merak Kebun Baru

 

36. Jln Sekolah Bt 9 Kebun Baru

 

37. Jln Murai Bt 9 Kebun Baru

 

38. Jln Siantan Bt 10 Kebun Baru

 

39. Jln Masjid Bt 10 Kebun Baru

 

40. Jln Cempaka Bt 10 Kebun Baru

 

41. Jln Enggang Kebun Baru

 

42. Jln Rajawali Bt 9 Kebun Baru

 

43. Jln Besar Sijangkang

 

44. Ladang Telok , Telok Panglima Garang

 

45. Pekan Telok , Telok Panglima Garang

 

Jumlah Akaun : 11,111

ads