Rabu, 1 Ogos 2012

12 di bangi - Google Blog Search

12 di bangi - Google Blog Search


Peningkatan Taraf Jalan & Lampu Jalan <b>Di Bangi</b> - blog*spot

Posted: 25 Jul 2012 04:31 PM PDT

BBB, 04 Ramadhan 1433 = 24 Julai 2012 (Selasa):
Kami dimaklumkan oleh Encik Nasir Karim pihak JKR-Letrik telah mengambil tindakan memulihkan letrik di kawasan-kawasan berikut:
a) Pemulihan Letrik-Pemasangan Lampu Jalan
1) Lampu-lampu jalan Persiaran Bangi
2) Jalan P1 Bandar Baru Bangi
5) Jalan Reko ke Bulatan Bangi
6) Jalan 4/5 Bandar Baru Bangi
7) Jalan Persiaran Bangi.
b) Peningkatan Taraf Jalan
Menurut Encik Hamidi bin Sulaiman, jalan daripada Jalan Reko hingga ke Jambatan di tepi pagar UKM (Hadapan Taman Pantun UKM) akan dinaik taraf dari jalan satu lane kepada dua lane dengan divider ditengah. Jalan di bawah kategori B17 ini adalah di bawah kerajaan negeri dan akan dibiayai sepenuhnya oleh kerajaan Negeri Selangor. Peruntukan bagi menaiktaraf jalan ini dalam lingkungan RM50 juta beserta dengan peningkatan tiang lampu. Tender bagi projek ini telah dikeluarkan dan kerja-kerja dijangka bermula pada hujung tahun ini.

c) Peningkatan Taraf Jalan Fasa Kedua Dan Pemasangan Tiang Lampu Jalan Sementara
Kami diberitahu oleh Encik Hamidi bin Sulaiman, Fasa Kedua bagi peningkatan taraf Jalan dari UKM ke Pekan Bangi akan dilakukan selanjutnya berikutan dari penaiktarafan Jalan dari Jalan Reko ke UKM. Buat sementara ini, menurut Encik Nasir Karim jalan antara UKM-Pekan Bangi akan dipasang dengan tiang-tiang lampu. Jarak antara kedua tempat ini memerlukan sebanyak 350 batang tiang. Oleh kerana jalan ini akan dinaiktaraf dan tiang-tiang lampu sedia ada akan dikeluarkan dan diganti dengan yang baharu, maka menurut Encik Nasir tiang sedia ada dalam milik JKR-Letrik akan digunakan, tidak sepenuhnya dari segi jumlah. Penambahan dalam lingkungan 100 tiang.
Kami berkonvoi dengan tiga kenderaan meninjua tempat-tempat yang patut diberi keutamaan dipasang tiang. Kami dapati tempat yang belum berpasang tiang lampu adalah dari UKM hingga ke Pusat Agency Niklear. Dari UKM ke Pusat Agency Nuklear terdapat 11 selekoh yang gelap dan bahaya, manakala dari Agency Nuklear ke Pekan sudah berpasang dengan tiang-tiang lampu. Sebab itu setelah bergerak dari beberapa hentian di sepanjang jalan dan pada akhirnya kami membuat keputusan.
2) Oleh kerana sudah ada tiang letrik dari Pusat Agency Nuklear ke Pekan Bangi, maka pihak JKR-Letrik akan memasang lampu-lampu pada tiang-tiang yang sedia ada.
Diharap dengan peningkatan taraf lebih memberi kemudahanan, keselesaan dan keselamatan kepada pengguna dan kita berharap pihak Jabatan yang diamanahkan menyiapkan projek-projek akan segera melaksanakan amanah ini dengan baik dan sempurna.

12 di hulu selangor - Google Blog Search

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Rumah Maksiat <b>Di Hulu Selangor</b>, Tidak Hairanlah Kenapa Khalid <b>...</b>

Posted: 01 Aug 2012 03:33 AM PDT

Ketika Hasan Ali menjawat jawatan Exco Agama, kali terakhir dia memegang jawatan tersebut, serbuan telah dilakukan ke atas sebuah pusat hiburan pada malam Tahun Baru. Akibatnya, para pemimpin DAP memekak dan Khalid Ibrahim memutuskan bahawa Hasan Ali perlu dikeluarkan dari barisan Exco Negeri. Bagaimanapun, untuk memecat Hasan Ali begitu sahaja, tidak boleh kerana tindakan sebegitu, akan mengundang kejengkelan di hati para pengundi PAS tulen.

Lantas, dengan 'kerjasama' Azmin Ali, disuarakan kepada pucuk pimpinan PAS Pusat bahawa Hasan Ali perlu dipecat daripada parti tersebut. Disokong pula oleh musuh Hasan Ali di dalam PAS seperti Khalid Ibrahim dan Rani Othman, akhirnya Hasan Ali dipecat keahliannya. Secara tidak langsung, gugurlah kelayakan Hasan Ali sebagai Exco Agama Islam.

Sebaik-baik sahaja Hasan Ali tidak lagi layak memegang jawatan Exco Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu serta Infrastruktur Awam, maka ramailah yang melihat serta menjangkakan Rani Othman yang akan menjawatnya. Apatah lagi Rani Othman adalah Pesuruhjaya PAS yang baru menggantikan Hasan Ali.

Malangnya, Khalid Ibrahim dan DAP yang ada di belakangnya, mempunyai rancangan yang lain. Tiada seorang pun pemimpin PAS Selangor yang layak untuk jawatan berkenaan, sebaliknya Khalidi Ibrahim melantik dirinya sendiri untuk memegang jawatan Exco Agama Islam.

Dengan menjadi Exco Agama Islam, mudahlah Khalid Ibrahim untuk memajukan Selangor dengan industri pelacuran dan maksiat seperti yang dibuktikan sekarang ini. Tidak ada tempat di Selangor yang tidak ada pusat-pusat pelacuran dan maksiat. Sehinggakan Hulu Selangor yang sebelum ini bebas dari pusat-pusat maksiat, kini mempunyai tiga buah pusat urut di Batang Kali.

Pendedahan berkenaan menunjukkan wujudnya kerjasama antara Exco Agama dengan pemilik-pemilik pusat maksiat untuk memastikan Selangor maju dengan pusat-pusat sebegitu rupa.

Anehnya, PAS yang begitu memperjuangkan sebuah negara hudud, tidak pula berkata apa-apa. Malahan sewaktu PKR merampas jawatan Exco Agama dengan menyerahkan kepada Khalid Ibrahim, PAS Selangor juga mati akal walaupun pada masa yang sama, masih lagi cuba untuk mengaitkan UMNO walaupun sebenarnya yang menyediakan pusat-pusat maksiat di seluruh Selangor itu adalah kerana sokongan dan dokongan PAS sendiri.

PAS sepatutnya bertanya mengapa mereka jadi BERHALA BISU tetapi cukup setia membela apa-apa juga kemaksiatan yang dihadirkan oleh Pakatan Rakyat, semata-mata kerana mereka adalah komponen dalam pakatan berkenaan? Apa lagi helah yang akan digunakan oleh PAS untuk menghalalkan pusat-pusat maksiat yang tumbuh bagaikan cendawan selepas Selangor diambilalih oleh Pakatan Rakyat?

Masih lakukah lagi alasan konon-kononnya semua lesen-lesen berkenaan diluluskan pada zaman pentadbiran UMNO? Atau alasan terkini yang seringkali digunakan ialah, pusat-pusat maksiat tersebut adalah berstatus haram dan tidak pernah diketahui oleh pentadbiran negeri mahupun PBT?

Dari tahun 2008 sehingga 2012, PAS Selangor tidak pernah menyuarakan sebarang tentangan terhadap kadar pertumbuhan pusat-pusat maksiat yang bermaharajalela di seluruh Selangor. Sebaliknya, kalau isu berkenaan dipanjangkan atau didedahkan, PAS yang terlebih dahulu membela dengan menyatakan bahawa semuanya itu diluluskan pada zaman pentadbiran UMNO walaupun telah terbukti dan menerusi pengakuan Ronnie Liu sendiri bahawa pusat-pusat maksiat berkenaan wujud dan diwujudkan pada zaman pentadbiran Pakatan Rakyat.

Kalau di Pulau Pinang, tugu arak sudah cukup untuk menutup dan membuktikan kebaculan PAS dalam membela agama Islam walaupun mereka tidak pernah lekang dengan ceramah dan kempen kononnya PAS menentang kemungkaran dan segala gejala maksiat.

Apa yang berlaku di Selangor sebenarnya sudah cukup untuk membuktikan PAS sebenarnya adalah penjual dan peniaga politik yang menggunakan agama yang cukup efisien tetapi pada masa yang sama, mereka adalah kaum munafiq yang akan sanggup melakukan apa-apa sahaja demi kuasa yang diburu!

UMNO Online - Klinik 1Malaysia Beroperasi <b>Di Hulu Selangor</b>

Posted: 30 Apr 2010 02:55 AM PDT

Kategori Berita Pilihan

Klinik 1Malaysia Beroperasi Di Hulu Selangor

HULU SELANGOR, 30 April – Kawasan Hulu Selangor hari ini mendapat Klinik 1Malaysia sendiri bertempat di Taman Bunga Raya di Bukit Beruntung.

Klinik itu dilancarkan oleh P Kamalanathan, Ahli Parlimen Hulu Selangor, yang memenangi pilihan raya kecil pada Ahad lalu.

"Pembukaan klinik itu bukti Barisan Nasional (BN) menunaikan janji-janji yang dibuat pada pilihan raya kecil itu," katanya.

eliau berkata, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, sendiri telah memberi jaminan itu kepada penduduk Hulu Selangor untuk memberi perkhidmatan kesihatan kepada mereka.

"Inilah cara BN bekerja, BN akan memenuhi semua janji-janji BN yang telah dibuat pada kempen pilihan raya baru-baru ini dan akan menyelesaikan semua masalah yang dihadapi penduduk setempat," katanya.

Turut hadir ialah Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Batang Kali, Mohd Isa Abu Kasim.

"Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai, dan kakitangan Kementerian Kesihatan kerana membantu menyegerakan perkhidmatan Klinik 1Malaysia di Hulu Selangor ini," katanya.
Sejak kemenangannya, Kamalanathan telah melakukan lawatan dan beramah mesra dengan penduduk setempat di Felda Sungai Buaya, Kuala Kubu Bharu, Taman Teratai dan Rasa.

Mengenai masalah pampasan 363 bekas peneroka Felda di Sungai Buaya pula, kerajaan akan membayar baki RM49,000 untuk sebuah keluarga di situ setelah mereka menerima RM1,000 baru-baru ini.

"Bagaimanapun tarikh pembayaran baki tersebut akan ditentukan oleh kerajaan kelak," katanya.

Masalah lain yang akan diberi perhatian ialah pembinaan persimpangan bertingkat Sungai Buaya, bantuan dana khas kepada masyarakat India di bawah Tekun, masalah banjir di Kampung Sentosa dan masalah bumbung rosak di Bukit Beruntung.

Sementara itu, Kamalanathan berkata kerajaan telah bersetuju untuk memberi tanah untuk pembinaan sebuah kuil untuk masyarakat India di Kalumpang di sini setelah masalah itu berlarutan lebih 50 tahun.

Apabila ditanya bilakah beliau akan berpindah ke Hulu Selangor, katanya beliau masih mencari lokasi sesuai yang mempunyai perkhidmatan pengangkutan awam bagi memudahkan orang ramai berjumpa dengannya. -MediaUMNO/Bernama

Berita Bertarikh Pada 5:55 PM

ads