Isnin, 3 Jun 2013

12 di bukit raja - Google Blog Search

12 di bukit raja - Google Blog Search


Pembelian Tanah <b>Di Bukit</b> Kiara: <b>Raja</b> Nong Chik Buat Laporan <b>...</b>

Posted: 29 May 2013 11:11 PM PDT

Ketua Umno Bahagian Lembah Pantai, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin membuat laporan polis berhubung tindakan anggota Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar mengaitkan beliau dalam urusan pembelian 4.856 hektar tanah di Bukit Kiara.

Beliau berkata, ia bagi membolehkan pihak polis menyiasat kenyataan yang dilemparkan Nurul Izzah, yang juga Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat, sehari sebelum hari pengundian pada pilihan raya umum ke-13 (PRU13).

Raja Nong Chik mendakwa kenyataan itu berunsur fitnah.

"Saya serahkan perkara ini kepada polis untuk jalankan siasatan. Saya akan mempertimbangkan untuk mengemukakan petisyen (pilihan raya) dan saman terhadap beliau (Nurul Izzah)," katanya kepada pemberita selepas membuat laporan di Balai Polis Pantai pada kira-kira 3 petang ini.

Nurul Izzah menewaskan Raja Nong Chik, yang merupakan bekas Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, pada PRU13 5 Mei lepas dengan majoriti 1,847 undi.

- BERNAMA

1 MALAYSIA: Pembelian Tanah <b>Di Bukit</b> Kiara: <b>Raja</b> Nong Chik Buat <b>...</b>

Posted: 29 May 2013 04:00 PM PDT

KUALA LUMPUR: Ketua Umno Bahagian Lembah Pantai Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin membuat laporan polis berhubung tindakan anggota Parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar mengaitkan beliau dalam urusan pembelian 4.856 hektar tanah di Bukit Kiara.

Beliau berkata ia bagi membolehkan pihak polis menyiasat kenyataan yang dilemparkan Nurul Izzah, yang juga Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat, sehari sebelum hari pengundian pada pilihan raya umum ke-13 (PRU13).

Raja Nong Chik mendakwa kenyataan itu berunsur fitnah.

"Saya serahkan perkara ini kepada polis untuk jalankan siasatan. Saya akan mempertimbangkan untuk mengemukakan petisyen (pilihan raya) dan saman terhadap beliau (Nurul Izzah)," katanya kepada pemberita selepas membuat laporan di Balai Polis Pantai pada kira-kira 3 petang ini.

Nurul Izzah menewaskan Raja Nong Chik, yang merupakan bekas Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, pada PRU13 5 Mei lepas dengan majoriti 1,847 undi. - BERNAMA

12 di semenyih - Google Blog Search

12 di semenyih - Google Blog Search


ZAKRI ALI: Pecah Undi <b>di Semenyih</b>, Kota Damansara dan Sungai <b>...</b>

Posted: 07 May 2013 04:14 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Kata Khalid, kejadian pecahan undi di Semenyih, Kota Damansara dan Sungai Acheh memberi pengajaran kepada calon Pakatan supaya tidak besar kepala dan terlalu yakin sehingga mengkhianati amanah rakyat.

12 di salak tinggi - Google Blog Search

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Mohon Pasaraya Borong <b>...</b>

Posted: 12 May 2013 02:02 AM PDT

Assalamualaikum wbt,

BBST tengah pesat membangun dan memerlukan pasaraya besar untuk mendapat barang keperluan harian. Di sini saya berharap YB Dun yang menjaga Bandar Baru Salak Tinggi dapat menyuarakan hasrat ini kepada pihak MYDIN.dengan adanya pasaraya ini ia sedikit sebanyak dapat membangunkan lagi kawasan sekitar BBST..

Kepada YB yang telah menang dalam PRU13, mohon bantu kami..Andalah orang yang layak memperjuangkan hak dan suara kami..

Terima kasih..

di negeri selangor - Google Blog Search

di negeri selangor - Google Blog Search


KedahLanie.info: Analisis ringkas PRU 13 <b>di Negeri Selangor</b>.

Posted: 10 May 2013 11:30 PM PDT

Analisis ringkas ini berkisar di dua Parlimen panas di negeri Selangor iaitu P108 Shah Alam dan P109 Kapar.
Pertama, kenapa saya memilih kedua-dua parlimen itu?
Pertama, kedua-dua parlimen itu, majoriti pengundinya adalah Melayu yg beragama Islam.
Kedua, kerana kedua-dua kerusi Parlimen itu mempunyai bilangan pengundi antara yg tertinggi di Selangor dan juga Malaysia.
Ketiga, kerana Shah Alam merupakan Ibu negeri bagi negeri Selangor, manakala Kapar mempunyai pintu masuk ekonomi Malaysia, iaitu Pelabuhan Klang.
Terlebih dahulu, kita melihat kempen BN di negeri Selangor. Kempen BN di Selangor mencakupi dari segi aspek fizikal melalui Karnival Sayangi Selangor, Karnival Jom Heboh dan juga pelbagai jenis Karnival lain, termasuklah Karnival Ambang Tahun Baru di ICT. Itu dari segi fizikal. Dari segi penggunaan media massa, jelas kesemua media utama, baik percetakan (Utusan, BH, Kosmo, NST), media elektronik (Media Prima, Astro Awani) BIAS kepada Kempen Barisan Nasional.
Beralih kepada kempen PR di Selangor. PR di Selangor, terutama sekali PKR aktif dalam mengadakan ceramah penerangan mengenai isu-isu semasa. DAP bergerak melalui media cetak berbahasa mandarin. Dan PAS banyak bergerak melalui program-program Dakwah di masjid-masjid di negeri Selangor. Saya suka untuk menyatakan bahawa, program kelolaan Dr Halimah iaitu SPIES. Antara program-program lain yg dianjurkan Kerajaan Negeri Selangor adalah Majlis Sambutan Hari Kemerdekaan dan Tahun Baru bersama Ulama'.
Sebagai pembuka minda, apakah sebenarnya punca kekalahan BN di Selangor sedangkan Kempen untuk menakluki Selangor sangat-sangat hebat? Pelbagai janji, projek-projek mega yg dijanjikan khas untuk rakyat Selangor tidak mampu untuk menarik minat rakyat di negeri ini.
Di Parlimen Kapar, calon drpd PKR menang dgn majoriti yg besar. Untuk makluman, di P109 ada 4 DUN. Barisan kalah di kesemua empat-empat kerusi DUN tersebut, sekaligus mempertahankan P109 terus di bawah PR. Untuk pru 13, didapati BN mendapat kembali sokongan kaum India berbanding pru 12. Tetapi kenapa BN tetap tewas di P109 dan juga kesemua DUN? Bukan kerana tsunami kaum cina, tetapi penolakan orang melayu sendiri keatas BN.
Situasi yg sama berlaku di P108, Shah Alam. Melihat sokongan rakyat semasa karnival Sayangi Selangor, BN begitu yakin akan mampu merampas Selangor dari tangan PR. Calon P108 dr Mesra BN, iaitu Datuk Zulkifli Nordin merupakan satu pesaing kuat kepada Yb Khalid Samad. Diatas kertas, Khalid Samad akan tumbang menyembah kaki Zul Kulim. Tetapi, 5/5/13 menjadi saksi pengundi Shah Alam menolak Datuk Zulkifli Noordin. Antara hujah kenapa kepimpinan BN negeri cukup yakin untuk menawan Selangor adalah berdasarkan faktor kehadiran pengunjung yang ramai, baik Karnival Sayangi Selangor ataupun Majlis Makan Malam bersama masyarakat cina di Selangor. Sedarkah anda, para jentera BN, majoriti pengunjung-pengunjung yg dtg ke setiap karnival anjuran BN terdiri drpd mereka yg masih bersekolah dan juga belia yg belum cukup umur untuk mengundi? Jika tidak, memang patut BN kalah diatas ketidak-sensitifan pihak kepimpinan BN.
Berbanding program keagamaan anjuran Kerajaan PR SELANGOR, yang mengadakan program-program kuliah yang membariskan para HEAVYWEIGHT spt Ust Azhar Idrus, Ustaz Bollywood dll yang mana setiap kali program kuliah ini diadakan, baik di Masjid Negeri Selangor atau Dataran Kemerdekaan Shah Alam, pasti yang datang puluhan ribu malahan ratusan ribu pemuda pemudi Muslim yg merupakan prospek undi kpd PR.
Berfikir secara logik, mana lebih sukar, mengumpulkan ratusan ribu manusia melalui Majlis Ilmu atau Majlis Hiburan? Jawapannya Majlis Ilmu. Lihat, disini saja sudah menjadi faktor kekuatan PR di Selangor. Mereka melalui PAS berjaya mendidik masyarakat untuk mencintai majlis ilmu berbanding majlis hiburan yang penuh dgn hiburan duniawi semata.
Kenyataan ini bukan bermaksud, PR mempergunakan masjid untuk berkempen, tetapi sebaliknya yang berlaku. Jentera kerajaan negeri sentiasa memastikan masjid-masjid di negeri Selangor penuh dgn aktiviti kuliah dan aktiviti selain kuliah yg bermatlamatkan Mengimarah Masjid, Nadi Kejayaan Ummah. Lihat saja Masjid As-Salam Puchong, sgt aktif walaupun majoriti warga Puchong adalah non muslim. Lihat sahaja jadual Aktiviti Masjid Sultan Abdul Aziz Shah, penuh dgn aktiviti dakwah. Bandingkan dengan Masjid Negeri di Negeri pimpinan BN, adakah semakmur masjid negeri Selangor? Adakah masjid-masjid lain di Malaysia yg tiap-tiap malam ada sahaja anak-anak sekolah menengah yg beriktikaf di masjid & pada paginya mereka pergi ke sekolah setelah bersolat Subuh secara berjemaah?
Hasilnya, BN hilang undi orang Melayu Islam diatas keseronokan Barisan Pimpinan BN mengadakan karnival-karnival bermotifkan maksiat. Masyarakat Selangor menilai kerajaan mana yang lebih memberi manfaat kpd rakyat. Manfaat disini bukannya projek-projek mega, bukannya penyediaan kemudahan asas, tetapi suatu pencapaian aspek SPIRITUAL kerana negeri Selangor sudah siap dibangunkan oleh kerajaan BN terdahulu. Rakyat Selangor terutama sekali umat Islam sangat takut akan pengaruh hidonisme tajaan BN melalui tarikan K-POP kepada anak-anak mereka. Walaupun media pro BN memanaskan isu kalimah Allah, tetapi, rakyat Selangor tetap tidak terpengaruh kpd isu tersebut, kerana rakyat Selangor faham benteng akidah umat bukan pada kalimah Allah semata-mata, tetapi ia lebih daripada itu iaitu kerja-kerja dakwah dikalangan umat Islam haruslah digerakkan secara aktif & sistematik.
Itu di parlimen Shah Alam. Di parlimen Kapar pula, situasi sedikit berbeza kerana faktor demografi. Di Shah Alam, boleh dikatakan bahawa, penduduk Shah Alam majoriti adalah golongan educated. Di parlimen Kapar bercampur-campur. Hanya DUN Sg. Pinang shj majoriti pengundi.cina. Itu tidak perlu dianalisis lagi. Perhatian akan diberikan di 3 lagi DUN dlm Parlimen Kapar iaitu Sementa, Selat Klang & Meru. Dun Selat Klang yg dikemudi Dr Halimah memperlihatkan peningkatan yg amat baik. Dr Halimah berjaya melaksanakan tugas beliau sbg wakil rakyat Selat Klang. Beliau aktif menjalankan aktiviti tajaan Keagamaan, kekeluargaan dan juga program motivasi khas utk anak negeri yg mana ianya percuma.
Di Dun Meru pula, kawasan Dr Abd Rani, Pesuruhjaya PAS Selangor juga seperti kwsn Selat Klang. Masjid As-Syarif antara masjid yang aktif mengadakan program-program dakwah. Berbeza di DUN Sementa dibawah pentadbiran Datuk Abdul Rahman Palil. Tiada apa yang boleh dibanggakan dengan gerak kerja yg konstruktif di DUN ini. Melainkan sebahagian tugas-tugas biasa seorang wakil rakyat. TIADA, NOTHING HE DO FOR HIS DUN. Jangan kata tiada peruntukan, kerana kerajaan persekutuan telah memberikan sejumlah dana untuk beliau laksanakan tanggungjawabnya.
Rasanya, tidak perlu untuk saya mengulas perihal calon yang bertanding. Ini kerana masyarakat tempatan kenal dgn siapa calon2 parti yg bertanding.
Terus-terang saya katakan bahawa saya merupakan penyokong BN, tapi utk PRU ini saya memilih PR mengetuai kerajaan negeri kerana saya mahu masjid dan surau negeri Selangor terus subur dengan kuliah agama. Belum lagi memerintah negeri, BN sudah mempromosikan hedonisme tidak terkawal. Ingin saya tegaskan, bukan semua pro-BN redha dgn cara kempen BN. Tiada guna pemimpin BN & penyokong BN mempertahankan kalimah Allah, sedangkan kalian sendiri yang mempermainkan kalimah Allah diatas tindak-tanduk kalian. Ingat, rakyat mahukan ISLAM sebagai ADDIN, bukan yang lain. Kenyataan ini disokong hasil bancian syarikat penyiar TV, bahawa rancangan yang mendapat rating tertinggi penonton di Selangor adalah rancangan berbentuk keagamaan spt Tanyalah Ustaz dan lain-lain lagi rancangan yg seangkatan dengannya, bukannya rancangan Akademi Fantasia @ Mentor.
Ikhlas saya katakan, jikalau Pengerusi BN iaitu Datuk Seri Najib Razak mahukan BN kekal relevan pada PRU 14, ISLAMKAN lah UMNO. Tunaikanlah hak Kerajaan Kelantan untuk mendapatkan royalti Petroleum. Bergabunglah dgn PAS dan kesemua anggota MP yg beragama Islam untuk melaksanakan hudud di Kelantan. Jadikan Kelantan sbg negeri contoh. Dengan jumlah MP muslim baik dlm BN & PR, saya merasakan ia sudah cukup untuk kalian mendapat sokongan 2/3 anggota dewan rakyat bagi meminda perlembagaan. BN mesti memperlihatkan keikhlasan untuk membantu semua rakyat Malaysia, kerana BN adalah kerajaan untuk rakyat Malaysia, bukan untuk rakyat BN semata. Pepatah Inggeris berbunyi: " What you give, you get back" adalah sangat sesuai bagi menggambarkan iklim politik hari ini. Hanya dgn keikhlasan gerak kerja mampu menarik sokongan pengundi kpd BN.

12 di jeram - Google Blog Search

12 di jeram - Google Blog Search


Bot Ekspres Karam <b>Di Jeram</b> Berbahaya | Merdeka Online

Posted: 28 May 2013 06:31 PM PDT

bot-karam-belaga

MO,KUCHING,29/5/2013 - Lokasi bot ekspres dipercayai membawa lebih 200 penumpang yang karam pada Selasa terkenal kerana mempunyai jeram yang dalam dan berbahaya, kata Anggota Dewan Undangan Negeri kawasan Belaga Liwan Lagang.

Beliau berkata terdapat batu besar di dalam sungai itu di Giam Tukok, iaitu kira-kira 40 minit perjalanan menghilir sungai dari bazar Belaga, dan sehingga malam ini kira-kira 21 penumpang masih hilang.

Bercakap kepada Bernama ketika dihubungi di Belaga, beliau berkata berdasarkan cerita mangsa yang terselamat, satu daripada batu besar di dalam sungai itu mengakibatkan bot ekspres yang sarat muatan itu menjadi senget dan akhirnya karam.

"Saya diberitahu oleh seorang daripada mangsa yang terselamat bahawa pemandu bot sebelum itu cuba mengelak daripada melanggar sebatang balak yang terapung di sungai dan ketika berbuat demikian, bahagian belakang bot itu terlanggar batu besar itu dan mengakibatkannya gagal dikawal serta menjadi senget," katanya.

Liwan, yang juga Menteri Muda Kebudayaan dan Warisan Sarawak, berkata beliau secara kebetulan sedang menaiki helikopter melintasi kawasan itu dari Sungai Asap, Belaga, apabila ternampak bot ekspres itu mula karam.

Beliau kemudian meminta juruterbang untuk mendaratkan helikopter itu di kawasan berdekatan tempat kejadian sebelum mengelolakan penduduk kampung dari dua rumah panjang di kawasan itu untuk menyelamatkan kira-kira 30 penumpang dan pada masa sama ada antara penumpang terbabit berjaya berenang menyelamatkan diri.

Keseluruhannya, polis Belaga mengesahkan 181 penumpang terselamat dalam tragedi itu dan menurut Liwan, antara mereka adalah kanak-kanak.

"Menurut kiraan saya terdapat lebih daripada 10 (kanak-kanak) yang menaiki bot itu memandangkan mereka mengikut keluarga masing-masing untuk cuti Gawai," katanya.

Liwan, yang berada kira-kira tiga jam bersama mangsa yang terselamat, memberitahu Bernama beliau akan bermalam di Belaga dan terus membantu pihak berkuasa yang berkenaan dalam operasi mencari dan menyelamat.

Setakat 8 malam ini, Ketua Polis Daerah Belaga DSP Bakar Sebau, gagal dihubungi untuk mengesahkan sama ada operasi itu dihentikan malam ini. -BERNAMA

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


aktiviti bimbingan teknikal anyaman rotan <b>di</b> kampung <b>...</b> - krafjohor

Posted: 03 May 2013 02:47 AM PDT

Mawai, Kota Tinggi : Unit usahawan, PKKM Cawangan telah menganjurkan aktiviti Bimbingan Teknikal (BT) Anyaman Rotan di Kampung Orang Asli Sungai Selangi, Mawai , Kota Tingi. Johor dengan jayanya. Sekalung ucapan terima kasih buat semua yang terlibat.
                             Anjuran    : Unit Usahawan, PKKM Cawangan Johor
                              Tempat   : Balai Raya Kampung Orang Asli Sungai Selangi,
                                           Mawai , Kota Tingi. Johor 
                              Tarikh    : 22 - 30  April 2013
                              Masa      :  9.00 pagi - 6.00 petang
                              Peserta   : 15 orang asli - Kaum Kanak

 Seramai 15 peserta bersama tenaga pengajar bergambar kenangan bersama sijil  penyertaan masing-masing
CORETAN SEPANJANG AKTIVITI BERLANGSUNG
 peserta tekun mendengar penerangan dari pihak urusetia
salah seorang peserta sedang menyiapkan hasil anyaman rotan
Tenaga pengajar - En Nan menunjukkan teknik ayaman rotan dengan betul

Lawatan YB ke tempat kami!


<b>Di</b> Mahkamah <b>Tinggi</b> Sivil Shah Alam : Perbicaraan kes Saman <b>...</b>

Posted: 31 Mar 2013 07:00 PM PDT

By Sungai Rapat on Monday, April 1, 2013 with 0 comments


Sungai Rapat Online kini berada di Makamah Tinggi Sivil Shah Alam bagi mwmbuat liputan pwrbicaraan kes saman Khalid Samad terhadap blog yang kononnya kepunyaan YB Dato Hamidah Osman.

Kelihatan Khalid Samad keseorangan seolah-olah tiada penyokongnya yang datang.

Makamah akan bemula sebentar lagi

maklumat seterusnya akan menyusul

SRO akan membuat liputan secara live supaya segala fakta tidak dimanipulasi oleh pakatan haram terutamanya Harakah

Category: politik

12 di padang jawa - Google Blog Search

12 di padang jawa - Google Blog Search


Kerajaan Negeri Arah PBT Segera Bina Jalan Alternatif <b>di Padang</b> <b>...</b>

Posted: 19 Mar 2013 04:27 AM PDT

SHAH ALAM, 19 MAC : Kerajaan Negeri akan mengarahkan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) untuk menyegerakan pembinaan jalan raya alternatif di Parit Besar, Padang Jawa berikutan kematian seorang remaja kerana menggunakan jalan pintas di situ.

Exco Kebajikan, Hal Ehwal Wanita, Sains Teknologi, Inovasi dan Kebudayaan, Rodziah Ismail berkata, jalan alternatif itu adalah bagi menggantikan laluan sedia ada yang menggugat keselamatan penduduk.

Menurutnya, tindakan itu perlu dibuat berikutan kematian seorang remaja, Nur Alisa Balqis Mohd Zakir, 15, yang tergelincir ke dalam longkang besar kira-kira pukul 4 petang, kelmarin.

"Beberapa tindakan perlu dibuat secara drastik terutama laluan yang digunakan oleh penduduk (jalan pintas) yang menggadaikan nyawa. Kebanyakan remaja sekolah menggunakan lintasan kereta api dan melintasi parit besar untuk pulang ke rumah.

"Masalah ini telah diperhatikan sejak tiga tahun lepas lagi di mana satu usaha untuk menyediakan jalan alternatif telah dilaksanakan.

"Bantuan Kerajaan Negeri telah diberikan untuk menyegerakan kerja-kerja pembinaan jalan tersebut.

"Saya selaku Adun berharap ia dapat siap dengan segera supaya penduduk boleh menggunakan jalan yang lebih selamat," katanya ketika membuat tinjauan di kawasan Parit Besar, Padang Jawa di sini.

Mengikut laporan akhbar, Nur Alisa bersama tiga lagi rakannya terjatuh ke dalam longkang besar ketika menggunakan jalan di tepi parit tersebut semasa hujan lebat.

Namun, dua rakannya berjaya menyelamatkan diri, manakala seorang lagi rakannya berjaya diselamatkan kira-kira 500 dari tempat kejadian.

Bagaimanapun, Nur Alisa gagal dikesan selepas pihak bomba menjalankan kerja mencari dan menyelamat termasuk menggunakan pasukan skuba.

Mayat mangsa kemudiannya ditemui dua hari kemudian terapung di dalam Sungai Klang.

Pendapat Anda

Pendapat

12 di sungai buloh - Google Blog Search

12 di sungai buloh - Google Blog Search


Kereta ditembak <b>di Sungai Buloh</b> - laman kl-today.com

Posted: 29 May 2013 05:50 PM PDT

Posted by admin on May 30th, 2013

Seorang ahli perniagaan bernasib baik apabila tembakan yang dilepaskan ke arah keretanya tidak  mencederakannya malah mangsa sempat melarikan diri ke sebuah pusat gimnasium untuk mencari pelindungan di Sungai Buloh,Selangor. Gambar sekadar hiasan.


Ketua Polis Daerah Sungai Buloh, Superintendan Junaidi Bujang berkata, dalam kejadian jam 11 malam kelmarin di Jalan BRP 1/4 , Bukit Rahman Putra itu.

Kereta Naza Forte yang dipandu mangsa ditembak di bahagian cermin sebelah pemandu oleh seorang suspek yang merupakan pembonceng motosikal Yamaha LC warna hitam ketika dia berhenti di hadapan sebuah pusat pameran kereta.

Menurutnya siasatan mendapat sebanyak empat das tembakan dilepaskan ke arah kereta mangsa manakala siasatan di lokasi kejadian menemui 7 kelongsong peluru jenis WCC 60.9 mm.

"Mangsa berusia 28 tahun dikenali sebagai A Sivaguru hanya mengalami cedera ringan selepas merempuh pintu pusat gimnasium untuk mencari pelindungan," katanya.

12 di klang - Google Blog Search

12 di klang - Google Blog Search


PERGH!!!!!... RIBUAN RAKYAT KAPAR, <b>KLANG</b> <b>...</b> - Omak Kau!!!!

Posted: 01 May 2013 05:27 AM PDT


LOKASI:-   HADAPAN ECONSAVE TAMAN KLANG UTAMA, KLANG.

TARIKH/WAKTU:-   1hb Mei 2013/4.30 ptg

Cukup punya dahsyat sambutan diberikan oleh rakyat Parlimen P109 Kapar kepada "Ejen Sulu" DSAI petang tadi.

Inagatkan apabila dituduh pelbagai ejen dari yahudi, CIA, Cina dan terbaru ejen Sulu, rakyat akan menjauhkan diri dan boikot apa jua ceramah maupun program yang melibat DSAI....rupa-rupanya tidak beb!!!...lagi kuat dituduh ejen segala ejen lagi berbondong rakyat sokong dan dakap perjuangan yang dibawa oleh Pakatan Rakyat walaupun dibawah matahari terik.

Nampaknya taktik UMNO nak pikat hati rakyat dengan serang DSAI dari pelbagai sudut tidak memberi sedikit pun kesan dan impak.

Sebelum beliau hadir bapa Saiful Bukhari Azlan lazim pula buat U-Turn kata betula DSAI liwat anaknya..Ingatkan cara pengakuan flip flop itu rakyat sudah pastilah naik meluat dan menyampah kepada DSAI...tapi tidak juga.

Agaknya sekarang UMNO/BN pimpinan Najib Razak sebagai Presiden dan Mahathir sebagai penasihat sudah pasti dah mati akal cara mana nak sekat DSAI dari menjadi PM ke-7 selepas 5hb Mei 2013 ini.

Hari yang bersejarah ini dihadiri sama calon PKR/PR Parlimen Kapar Sdr Manivannan Gowindasamy dan Ketua Gabang PKR Kapar Tuan Azizi Ayub.

Parlimen P109 Kapar, Ins'y Allah akan kekal ketangan Pakatan Rakyat jika diambil kira sambutan dan mood rakyat petang tadi.

INI KALILAH TUKAR.....JOM UBAH... SELAMATKAN MALAYSIA...PAS GANTI UMNO...PR GANTI BN.

12 di beranang - Google Blog Search

12 di beranang - Google Blog Search


Jawatan Kosong Kolej Profesional MARA <b>Beranang</b> - 24 Mei 2013 <b>...</b>

Posted: 24 May 2013 12:00 AM PDT

Terdapat 8 kekosongan jawatan kosong di Kolej Profesional MARA Beranang. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan di Kolej Profesional MARA Beranang sebagai :-

1. Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah DG41 - 8 kekosongan jawatan

CARA MEMOHON

Permohonan hendaklah melalui laman sesawang jobsmalaysia. Sila ikuti langkah dibawah.
1. Sila ke laman jobsmalaysia : KLIK DISINI
2. Sila ke Carian Segera , Pilih Majikan dan Masukkan kata kunci : kolej profesional mara beranang
3. Sila pilih Majikan: KOLEJ PROFESIONAL MARA BERANANG

** Perhatian: Sebagai tanda prihatin anda semua terhadap portal iklan jawatan kosong ini. Pihak kami amat berbesar hati sekiranya anda berkongsi maklumat ini dengan rakan-rakan anda yang lain dengan menekan button LIKE di facebook, Tweet di Twitter dan Share kami di Google +1. Semoga memberi sedikit manfaat untuk kita bersama. Sila kongsi sekarang:

12 di bangi - Google Blog Search

12 di bangi - Google Blog Search


9W2DYA STESEN RADIO AMATUR: Digipeater dan Igate <b>di Bangi</b>

Posted: 03 May 2013 09:15 PM PDT


Bangi mempunyai dua stesen yang aktif dalam aprs iaitu 9W2CEH-3 dan 9W2WEE-3. Jarak dari base adalah 2.6km bagi 9W2WEE-3 membolehkan tracker aku dapat diaktifkan sepanjang masa. Sebelum ini, 9W2CEH-3 dari base aku tidak dapat diaktifkan kerana jaraknya adalah 5.5km.

Sebelum kedua-dua stesen ini aktif aku hanya mengharapkan stesen mountain top 9M4RDG-3 dapat berfungsi dengan baik. Jika anda bermobile di kawasan Bangi anda tidak perlu risau kerana kedua-dua stesen ini berfungsi dengan baik hinggalah ke sempadan Negeri Sembilan.

Ada satu lagi stesen yang aktif di Kajang iaitu 9W2LL-5. Pada pemerhatian aku, stesen ini menerima packet bagi kedudukan yang jauh. Aku tidak pasti adakah ia betul-betul terletak di situ. Jarak dari base aku ialah 10.5km.

Manakala di Putrajaya pula terdapat stesen 9W2DIE-3 dan jarak dari base aku adalah 11.3km.

Bagi aku pula, perlu memasang antena base bagi membolehkan lebih banyak stesen lagi dapat aku dengari.

73, Jojet, 9W2DYA

http://9w2dya.blogspot.com

12 di morib - Google Blog Search

12 di morib - Google Blog Search


KISAH KAMI: Apa Yang Fatihah Buat Semasa <b>Di Morib</b>

Posted: 23 May 2013 06:00 AM PDT

Program Jejak Musafir Tadika Ceria Az-Zahrah 2013 memang terbaik!  Program yang dimulakan dengan lawatan ke kilang kerepek, kebun kopi serta bermalam dengan guru memberikan pengalaman baru buat Fatihah.  Berbeza dengan pengalaman ditinggalkan saya ketika berkursus dan mengerjakan umrah.

Sebagai seorang ibu, sudah pastilah saya berbangga kerana ini juga merupakan pencapaian yang positif buat Fatihah pada umur 3 tahun 9 bulan (bulan Ogos ni baru genap 4 tahun umur dia).

Pujian diberikan kepada pengurusan TCAZ kerana berusaha mengemaskini dari masa ke semasa perjalanan dan aktiviti anak-anak TCAZ semasa di Morib.  Gambar-gambar ini sebenarnya saya ambil dari facebook Az-Zahrah Education Network.


Di dalam 'group' 13 bersama teacher Fatin.

Di hadapan bangunan hotel yang dikhaskan untuk pelajar TCAZ. Sepatutnya 5 orang pelajar dalam 'group' ini, tapi saya difahamkan seorang daripadanya mengikuti kereta keluarga ke sini.


Makan tengahari sebaik sahaja tiba di hotel.  Lega rasa hati, makan dan minum dijaga setiap waktu.

Dalam bilik bersama kawan-kawan.  Fatihah paling 'junior', yang lain umur 5 dan 6 tahun.  

Gambar ni tak tau masa bila dan dalam bilik siapa.  Fatihah yang berdiri di hujung katil.

Sejuk mata dan hati bila tengok gambar mereka beramai-ramai solat Maghrib berjemaah.  Fatihah juga ada di dalam jemaah ini.

Bersujud.

Tertidur atas sofa.  Cerita sebenar memang saya tak tahu.  Cuma saya andaikan masa ni mungkin dah lepas solat Isyak kot.  Memang 'time' tidur Fatihah kalau di rumah.  Waktu paling lewat Fatihah tidur sebelum jam 10.00 malam.  Mujur boleh lena walaupun takde botol susu.

Tahniah kepada pihak pengurusan TCAZ di atas penganjuran program yang terbaik untuk anak-anak ini.  Program yang bukan sahaja meninggalkan kenangan tetapi juga memberikan pengalaman kepada mereka untuk berdikari pada usia seawal 4 tahun lagi.  

12 di selayang - Google Blog Search

12 di selayang - Google Blog Search


Temuduga Terbuka <b>di</b> Hospital <b>Selayang</b> pada 22 April 2013 <b>...</b>

Posted: 22 Apr 2013 12:00 AM PDT

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan di Hospital Selayang.
(a) Jawatan : Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N17 (Sambilan)
(b) Klasifikasi Perkhidmatan : Sokongan Gred N17
(c) Jadual Gaji RM 54.00 ( Bayaran gaji adalah mengikut hari bekerja)
(d) Syarat Lantikan: Calon bagi lantikan hendaklah memiliki syarat kelayakan berikut:
ii) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
iii) memiliki Sijil S.P.M sekurang-kurangnya mendapat kepujian dalam 5 mata pelajaran termasuk Bahasa Malaysia dan lulus ujian Lisan atau kelulusan yang diiktiraf oleh Kerajaan.
(e) Keutamaan : Keutamaan diberi kepada mereka yang mendapat kepujian dan Mahir Bertutur dalam Bahasa Malaysia dan Inggeris.
(f) Taraf Jawatan: Sambilan
(g) Deskripsi Tugas: Bertanggungjawab melaksanakan tugas – tugas perkeranian dan operasi (kaunter perdaftaran/bahagian pengurusan)
(h) Borang boleh didapati dari Unit Perkhidmatan, Hospital Selayang : En Mohd. Fais bin Kamaruddin
Tarikh temuduga : 22 April 2013
Masa : 9.00 pagi hingga 2.00 petang
** Perhatian: Sebagai tanda prihatin anda semua terhadap portal iklan jawatan kosong ini. Pihak kami amat berbesar hati sekiranya anda berkongsi maklumat ini dengan rakan-rakan anda yang lain dengan menekan button LIKE di facebook, Tweet di Twitter dan Share kami di Google +1. Semoga memberi sedikit manfaat untuk kita bersama. Sila kongsi sekarang:

12 di sungai panjang - Google Blog Search

12 di sungai panjang - Google Blog Search


[n03 <b>sungai panjang</b>] budiman mohd zohdi, pemuda <b>...</b> - Jawa Bernam

Posted: 30 Apr 2013 05:30 AM PDT

CALON N03 DUN Sungai Panjang yang juga merupakan Ketua Pemuda UMNO Sungai Besar. Budiman Mohd Zohdi merupakan anak jati Sungai Limau, Sungai Besar. Siapa yang tidak kenal dengan tokoh pemimpin belia ini yang juga Pengerusi Majlis Belia Daerah Sabak Bernam. 
Pemegang Ijazah Sarjana (Master) dalam bidang komunikasi dari Universiti Kebangsaan Malaysia ini merupakan anak muda tempatan harapan rakyat di DUN Sungai Panjang. Pemuda gagah berani yang lantang bersuara disegenap medium. Seorang pemimpin belia yang akitf memberikan motivasi dan penguat semangat kepada anak muda yang lain demi untuk mengekalkan keharmonian negara yang sedia ada.
Budiman Mohd Zohdi atau lebih selesa dengan panggilan Budi amat disenangi oleh penduduk setempat yang memerlukan semangat orang muda untuk mengubah kerajaan negeri Selangor kembali kepada Barisan Nasional. Antara jawatan dan pencapaian sepanjang terlibat dengan politik adalah, Pengerusi Majlis Belia Selangor Daerah Sabak Bernam dan Ketua Pemuda UMNO Bahagian Sungai Besar. Naib Presiden MAYC Kebangsaan. Aktivis Mahasiswa Pertengahan 90'an. Telah menulis 3 buah buku: Pengucapan Awam, Taman Rohani dan Mesyuarat itu Mudah. Menulis rencana berkaitan isu belia di akhbar-akhbar utama. Penerima anugerah Belia Negara peringkat Negeri Selangor kategori kepimpinan dan mengasaskan Program Komuniti Belia Jom Berubah - program pembangunan diri secara percuma.
Penampilan beliau dalam PRU13 kali ini umpama memberi harapan baru kepada rakyat Selangor khususnya di DUN Sungai Panjang yang memerlukan tenaga segar dari orang muda. Pernah juga menjadi wakil negeri Selangor bagi membawa hasrat rakyat di Perhimpunan Agung UMNO 2012. Calon yang dinanti-nantikan bagi mewakili semangat anak muda diperingkat nasional. Pencabarnya di DUN Sungai Panjang adalah calon dari PAS yang sudah 2 kali berturut-turut kalah kepada calon Barisan Nasional sebelum ini.
Calon yang bakal meremajakan UMNO. Pemuda Harapan Bangsa. Inilah Calon Barisan Nasional.

12 di meru - Google Blog Search

12 di meru - Google Blog Search


Taipingmali : PAS PERAK GANGGU PROGRAM PUTERI UMNO <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 28 Apr 2013 09:13 AM PDT


Pemuda PAS dan PKR mengganggu n membuat provokasi terhadap Puteri Umno Tambun yang bertugas membuka kaunter semakan daftar pemilih di Mydin Mall, Meru Ipoh petang tadi  28 April 2013

JJCM versi YUI : Restoran Ayam Penyet <b>di</b> Mydin <b>Meru</b> Raya Ipoh

Posted: 06 May 2013 09:54 PM PDT

Lama tak buat JJCM kan, maklum sahaja cik blog banyak makan di luar bersama family, itupun bila ramai-ramai dah balik. Eh! Macam ramai je adik beradik. Kih kih.
Selama membeli belah di Mydin Meru, tak pernah sekali pun aku singgah makan di Restoran Ayam Penyet situ. Bukan apa, sebelum ini ada try AP di D'Garden Ipoh tapi agak mengecewakan [ pengalaman aku ]
Aku ajak family singgah makan malam di sini. Sungguh tidak menghampakan rasanya. Kami tak ambil seorang satu set. Ambil 2 set sahaja, kongsi. Perut tak lapar mana time itu.
Yang gambar air tu gambar air yang aku order. 2 air lagi tak sempat nak snap, laju je sedut. Sedap benor gamaknya. Hihihi.

Jika tak dapat ke Bandung, boleh pergi restoran ini untuk rasa sendiri Teh Botol. Hihihi. Aku tak order sebab aku nak rasa air lain.
Ayam Penyet AP Mydin Mall Meru Raya Ipoh
Ground Floor Mydin Meru Raya
05-5265452/ fax 05-5262039
Apakah menu yang aku order? 
2) AP Ayam Penyet RM 8.50
4) Pandan Special Layer Tea RM 4.50
Serv Charge (10%) RM 3.50
Sekian, itu sahaja. Walau ayam nampak hangit tapi best coz lembut sahaja isinya. Mak aku pun berkenan siap ajak pergi lagi. Nanti ya mak kita p lagi =)
Nak tengok lagi JJCM versi Yui yang lain?

guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

12 di sungai burong - Google Blog Search

12 di sungai burong - Google Blog Search


Hasan Ali Tercicir Dari Perjuangan - PKM <b>Sungai Burong</b>

Posted: 25 Apr 2013 05:03 AM PDT

Block D Sawah Sempadan, 24 Apr    :    Rakyat di Tanjong Karang diminta tidak terpengaruh dengan ucapan yang telah 20130424_231256disampaikan oleh Presiden Jalur Tiga (JATI), Dato' Dr Hasan Mohamed Ali, yang juga Bekas Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (EXCO) Selangor  yang baru-baru ini datang memberikan ceramahnya di kampong ini, kata bekas Ketua Penerangan PAS Negeri Selangor, Roslan Shahir Datuk Mohd Shahir.

Dr Hasan, katanya, adalah tergolong dari kalangan orang yang tergelincir daripada perjuangan, kerana tidak sabar dalam mengharungi gelora di dalam bahtera perjuangan.

"Jika kita berada di dalam sebuah bahtera yang sedang belayar di tengah lautan, kita jangan pula cuba untuk menebuk kapal tersebut kerana bukan sahaja orang yang berada didalam kapal akan tenggelam tetapi orang yang menebuk kapal tersebut juga akan  turut tenggelam", katanya lagi.

Saya difahamkan, semasa beliau berceramah di kampong ini, beliau telah meminta supaya orang ramai tidak memberikan undi satu pun kepada calon PAS yang akan bertanding di DUN Sungai Burong, Ustaz Mohamad Judi Sarjo, sedangkan semasa Dr Hasan, bertanding di DUN Sungai Burong pada tahun 1999, Ustaz Judi lah yang telah bertungkus lumus untuk memenangka20130424_231235n Dr Hasan Ali sehingga Berjaya menjadi ADUN Sungai Burong selama sepenggal, katanya lagi yang juga bekas Setiausaha Akhbar Presiden PAS, Dato' Seri Tuan Guru Haji Abd Hadi Awang.

"Bahkan, saya difahamkan juga, Ustaz Judi, yang semasa itu menjadi Guru Besar di Sekolah Rendah Agama (SRA) Parit Serong turut dipindahkan oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dan mengajar di SRA Taman Medan, Petaling Jaya selama beberapa tahun",  katanya lagi.

Kita lihat sekarang, ujarnya, sebaik sahaja beliau meninggalkan PAS, siapa yang menjadi pengikutnya, tidak ada kecuali dua orang iaitu bekas Ketua Penerangan PAS Selangor, Ustaz Hassan Basri dan bekas Setiausaha Badan Perhubungan PAS Negeri Selangor (BPPNS) Norman Toha.

Sedangkan kedua-duanya ini adalah merupakan pimpinan PAS Selangor yang bermasaalah semasa memimpin PAS Selangor, Ustaz Hassan Basri, penah digugurkan sebagai Ketua Penerangan PAS Selangor oleh Dr Hasan sendiri selaku Pesuruhjaya PAS Selangor pada waktu itu, kerana menurut Dr Hasan, Hassan Basri tidak boleh membuat kerja hanya tahu berkata-kata sahaja, kata beliau lagi.

Begitu juga  dengan,Norman Toha, yang terpaksa diturunkan daripada jawatannya sebagai Setiausaha BPPNS kerana beberapa masaalah. Sekarang orang-orang inilah yang mengelilingi beliau dalam JATI sekarang, katanya lagi yang juga bekas Ahli Majlis, Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ)

Beliau berkata demikian sewaktu berceramah di Markaz PAS Block C Sawah Sempadan bersama-sama bekas Imam Masjid Sultan Ibrahim Kuala Selangor, Ustaz Mohd Ashraf Suarin Al Hafiz dan calon P095 Tanjong Karang, Drs Mohamad Rashdi Deraman dan calon N08 Sungai Burong, Ustaz Mohamad Judi Sarjo.

ads