Jumaat, 6 Disember 2013

12 di ampang - Google Blog Search

12 di ampang - Google Blog Search


bongkar !!! kaum #syiah sambut #hariasyura secara terbuka <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 18 Nov 2013 07:30 AM PST


saya dapat info dari kawan.Beliau sempat pergi ke Ampang sana semasa Syiah sambut hari Asyura.Tapi orang luar tidak diizin untuk masuk.Pihak media juga dilarang.Hanya Syiah sahaja dibenarkan masuk.Seperti mana yang semua orang Malaysia tau,ajaran Syiah sudah lama difatwa sesat. 
Persoalan yang timbul : 
1. Kenapa Syiah boleh mengadakan ritual Hari Asyura mereka secara terbuka ??? 
2. Kenapa mereka menggunakan dewan di Ampang ??? 
3. Kenapa tidak diserbu oleh pihak berkuasa ??? 
4. Kenapa polis turut hadir menjaga keselamatan penganut Syiah ini ??? 
5. Kenapa Pegawai JAWI yang hadir hanya memerhati ??? 
6. Kenapa orang luar tidak dibenarkan masuk ??? 
7. Kenapa pihak media juga tidak dibenarkan masuk ??? 
8. Siapa yang memberi kebenaran ??? 
9. Kenapa isu ini masih didiamkan ??? 
10. Jika Syiah Iran yang menganjurkan,ia tetap tidak menghalalkan ianya diadakan secara terbuka. Mungkin mereka boleh lakukan di Kedutaan Iran tetapi bukan di dewan Ampang

12 di batang kali - Google Blog Search

12 di batang kali - Google Blog Search


Video Ngeri Mangsa Tetak <b>Di Batang Kali</b> Selangor | Malaysia Top <b>...</b>

Posted: 05 Jul 2013 05:10 PM PDT


4 Julai 2013 - Seorang lelaki India telah di tetak sehingga putus tangan oleh sekumpulan lelaki India memakai topeng di hadapan stesen minyak Shell Ligamas Batang Kali Selangor.

Mangsa telah dibawa kehosptal kuala kubu bharu dan setibanya dihospital doktor telah mengesahkan mangsa sudahpun meninggal dunia.

Mangsa Shankar a/l Nadeson 35, menurut sumber, ianya mungkin kejadian membalas dendam ekoran kejadian pergaduhan sebelum ini melibatkan 2 kumpulan Gangster di Taman Ketoyong Permai, Tg Malim, Perak.

Menurut sumber lagi, ianya melibatkan kumpulan Gobi(08) Kalompang, Selangor dan Kumpulan Santhana(36) Kalompang, Selangor.

Lihat video disini http://youtu.be/6JcIwZMnJQs

12 di jeram - Google Blog Search

12 di jeram - Google Blog Search


ESOK ADALAH HARAPAN: sepetang <b>di Jeram</b>, Kuala Selangor

Posted: 20 Nov 2013 03:00 PM PST

 seharian x makan benarnya... so kami makan tu tuk sarapan, makan tengah hari terus kenyang membawa ke malam... hahahahah.. sebelom tu singgah umah sepupu mamy kat meru.. melawat dia baru pas bersalin... weekend kan.. bangun tido pon dah pukul 11 (hamek ko) mandi2 terus kuar umah... sampai meru dgn jalan jem lepak2 membawa ke pukul 3 ptg.. tuan rumah pon dlm pantang kan,.. xkan nak jamu tetamu dgn nasi... so redha jeler... terus g jeram makan.... susana pukul 5 petang ni... cantekkan matahari tu...
 cahaya cinta mamy & papa sangat happy hari tu......

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di</b> kota <b>tinggi</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Dec 2013 11:49 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Tergempar penemuian duit emas <b>dikota tinggi</b> - Malaysia Metal <b>...</b>

Posted: 01 Dec 2013 05:49 PM PST

Pada bulan lepas Warga Desa Lampaseh di Banda Aceh dihebohkan dengan penemuan kepingan yang diduga emas dan berukiran Allah di dalam sungai kawasan desa tersebut.

Kepingan yang diduga emas itu pertama kali ditemukan pada hari Minggu, (10/11/13) saat salah seorang wanita sedang mencari tiram.Awalnya, wanita yang tak diketahui identitasnya itu mendapatkan tulang manusia, tiba-tiba dia mendapat kaleng dan saat dibuka ada banyak kepingan emas.

Kini Kota Tinggi Johor digempar dengan penemuian duit emas disungai kota tinggi oleh rakan MD. Penemuian duit emas ini menunjukan bahawa sungai kota tinggi merupakan salah satu pusat kota terpenting dan kawasan perdagangan.


Terdapat banyak lagi khazanah disungai kota tinggi. Diharap pihak pihak tertentu terutama pihak muzium supaya melakukan kajian excavation di sungai kota tinggi. Kami di malaysia metal detector boleh membantu pihak pihak ingin pertolongan.
Jika ada sebagai pertanyaan boleh hubungi malaysiametaldetector@gmail.com

12 di dengkil - Google Blog Search

12 di dengkil - Google Blog Search


Uthaya Sankar SB: Deepavali <b>di</b> Flat Taman Permata, <b>Dengkil</b>

Posted: 01 Nov 2013 11:00 PM PDT

Hari ini (2 November 2013) genap 145 hari mereka tinggal di dalam khemah. Kisah mereka pernah saya paparkan menerusi makalah yang disiarkan di The Malay Mail Online (5 & 6 Ogos 2013) – Baca: Bahagian Satu dan Bahagian Dua.
Kami menyampaikan sumbangan kain pelikat kepada 22 warga emas sambil berkongsi kisah mereka. Perzeus membuat rakaman video untuk siaran di Kaigal manakala saya memuatkan terus klip video ringkas menerusi Facebook; seperti berikut:
Kesemua rakaman video dibuat di lokasi menggunakan Samsung Note 8.0 tanpa melibatkan sebarang penyuntingan. Sila baca juga catatan berjudul "Mengharap sinar di Taman Permata" (Free Malaysia Today, 5 November 2013).

12 di padang jawa - Google Blog Search

12 di padang jawa - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di padang jawa</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Nov 2013 01:16 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

VARIASI JAM: KLINIK GIGI BARU DIBUKA <b>DI PADANG JAWA</b>

Posted: 17 Jun 2013 03:55 AM PDT

sebuah klinik gigi milik seorang isteri sahabat telah dibuka di kawasan padang jawa, klang.. untuk yang berminat membuat rawatan gigi boleh call 0162331493-razif..

12 di bangi - Google Blog Search

12 di bangi - Google Blog Search


Azyandelights: Cheese Cake <b>di</b> Mattop Bariani, Bandar Baru <b>Bangi</b>

Posted: 06 Dec 2013 12:21 AM PST

JEMPUTAN KE "edufest" <b>di</b> DECTAR, UKM <b>BANGI</b> - ღ

Posted: 26 Nov 2013 05:04 AM PST

Assalamualaikum w.b.t and Hello!


Hari ni saya nak menjemput korang semua untuk datang ke DECTAR UKM pada 15/12/2013. (di BANGI tau...) Akan ada satu program yang kita namakan "edufest". Seperti yang korang dapat lihat pada poster di atas, ada 4 orang jemputan luar kita panggil. Antaranya Amin Idris, Heliza Helmi, Ust. Haslin Bollywood dan Dr. Zaharuddin. Korangmesti sangka yang ni sekadar program motivasi kan? Anda salah... Dalam kita buat program motivasi, mestilah kena ada aktiviti lain jugak kan? Maka dengan itu, kami mengadakan aktiviti cabutan bertuah untuk hadirin yang hadir. InsyaAllah hadiahnya juga pasti menarik. Kalau nak tahu apa hadiahnya, kena lah datang ke DECTAR pada Ahad ni.

Jangan lepaskan peluang. Peluang hanya sekali. Ini terbuka kepada semua. Pembaca blog Fatin pun boleh datang join. Sediakan RM20, insyaAllah anda dapat ikuti program ni. Semoga Allah permudahkan segalanya :)THANKS SUDI MEMBACA ^.^

12 di beranang - Google Blog Search

12 di beranang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di beranang</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Nov 2013 11:38 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

ujang kutik: MITOS <b>BERANANG</b> (SELANGOR) DIRUNGKAI

Posted: 28 Sep 2013 05:42 PM PDT

Sejak saya mengetahui Beranang, sebuah daerah di dalam Negeri Selangor dan juga pintu masuk di sebelah utara Negeri Sembilan, ada dua mitos mengenai Beranang yang pernah hidup subur dalam tanggapan saya. 
Salah satu di antaranya baharu sahaja dapat dicerahkan. Mitos kedua sebenarnya telah lama saya nyahkan tetapi perlu juga dinyatakan sebagai rekod. 
Saya juga yakin bahawa itulah juga persepsi yang menguasai kebanyakkan Orang Negeri Sembilan dan penduduk Melaka di sekitar Masjid Tanah dan Alor Gajah terhadap Beranang. 
Pertamanya, saya beranggapan bahawa semua penduduk Beranang adalah dari keturunan Minangkabau asli - keturunan generasi baru Minangkabau dari Tanah Minangkabau yang berhijrah ke Malaysia berabad-abad selepas gelombang kedatangan pertama Orang Minangkabau ke Negeri Sembilan pada sekitar tahun 1500-an. Komuniti Minangkabau asli di Beranang ini masih bercakap dalam dialek Minang asli dan masih berhubungan dengan saudara mereka di Tanah Minangkabau. 
Saya cuma mengetahui bahawa bukan semua penduduk Beranang adalah dari keturunan Minangkabau asli lebih kurang dua bulan yang lalu. Ceritanya bermula apabila saya bertanya kepada seorang rakan seorganisasi yang berasal dari Beranang mengenai dialek percakapannya adalah dialek Negeri Sembilan ( bukannya dialek Minang asli). 
Dia menjelaskan, " Aku (dia tidak membahasakan dirinya Eden) bukannya orang Minangkabau. Aku adalah 'Orang Negeri Sembilan' . Kedudukkan geografi kampung aku (Beranang) yang bersempadan dengan Negeri Sembilan terletak di dalam Negeri Selangor."
Melaluinya saya baru mengetahui bahawa komuniti Minangkabau asli di Beranang cuma didapati di sebuah kampung sahaja. Selainnya adalah komuniti ' Orang Negeri Sembilan' yang dipisahkan dengan 'saudara kandung' mereka di Negeri Sembilan oleh kanun geografi. Melaluinya saya mengetahui bahawa dialek Negeri Sembilan adalah dialek dominan di kalangan penduduk Beranang.
Saya sebenarnya berat hati hendak menyatakan mitos kedua kerana mungkin boleh mengguris hati  rakan-rakan yang berasal dari Beranang. Ketika berulang alik dari Kuala Lumpur - Rembau dan Rembau-Kuala Lumpur (balik bercuti di kampung) pada zaman remaja, saya diingatkan supaya jangan sekali-kali singgah makan atau minum di Beranang. Kononnya, penduduk Beranang suka bermain santau. Saya patuh sepenuhnya!
Tanggapan kononnya penduduk Beranang suka bermain santau adalah satu tanggapan di tahap ' fenomena' di kalangan penduduk Negeri Sembilan/Melaka (Alor Gajah,Masjid Tanah) suatu ketika dahulu. Mitos ini sama makamnya dengan keyakinan " Orang luar yang berkahwin dengan wanita Negeri Sembilan akan tinggal sehelai sepinggang jika berlaku perkara yang tidak diingini ".
Saya akui baharu sahaja mengetahui ' pengaruh Negeri Sembilan' terutamanya dialek percakapan begitu dominan di Beranang, Selangor. Namun, mitos mengenai santau sebenarnya telah lama tidak saya yakini lagi. Saya dan keluarga selalu singgah makan di warung-warung di sekitar Pekan Beranang ketika dalam perjalanan balik ke kampung atau ketika balik semula ke Ampang, Selangor. Saya juga mempunyai ramai rakan-rakan anak jati Beranang yang saya kenali hati budi mereka.    

Apartment Bandar Tasik Kesuma, <b>Beranang</b>. | Rumah untuk dijual <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 02 Dec 2013 12:14 AM PST

Description

Type: Apartment
Furnishing: Unfurnish
Occupancy: Tenancy
Beds: 3
Baths: 2
Built Up: 700sq.ft.
Title type: Freehold
Other info: Non Bumi Lot

Keterangan :
– Lokasi: Apartment Bandar Tasik Kesuma, Beranang.
– Berdekatan JMI & Kolej Professional MARA.
– Grill, ceiling fan, lighting, move in condition.
– Pasaraya berdekatan adalah Giant, Mydin & Tesco.
– 2 km ke Tesco Semenyih.
– 4 km ke Pekan Semenyih.
– 15 minit ke LEKAS Highway.
– Suasana yang damai dan jauh dari kebisingan.
– Kejiranan yang harmoni dan suasana yang tenang.
– Pembeli diperlukan SEGERA !!

Earnest Deposit 3% & Balance 7% masa sain S&P.
Lawyer & Loan akan diuruskan.

Adakan Anda Nak Jual Rumah?
Call sekarang untuk nasihat jual/beli PERCUMA*.

SERIOUS BUYER ONLY!!!!

Untuk sebarang pertanyaan hubungi:
Mr. Syahz 010-2212334

About The Poster

TransAsia Property Consultancy Sdn. Bhd. - VE(1)0187 Lot 2-10, Aras 2, Plaza Seremban, Jalan Dato' Muda Linggi, Negeri Sembilan. Tel/Fax: 06-7620673

12 di klang - Google Blog Search

12 di klang - Google Blog Search


Selangor peruntuk RM37 juta atasi masalah banjir <b>di Klang</b> <b>...</b>

Posted: 13 Nov 2013 01:11 AM PST

[unable to retrieve full-text content]OLEH : NAZLI IBRAHIM. SHAH ALAM 13 NOV : Ekoran kejadian banjir kilat yang sering melanda di beberapa tempat di Klang, Kerajaan Selangor mengumumkan langkah segera bagi melaksanakan kerja-kerja tebatan banjir dan menaiktaraf ...

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


ns art society 森州艺术协会: Notis: Pameran <b>Di Tanjung Sepat</b> / 通告 <b>...</b>

Posted: 01 Dec 2013 08:49 PM PST


Tarikh: 29 Nov 2013

Semua ahli yang dihormati,

PSNS akan mengadakan Pameran Seni di Tanjung Sepat, Selangor pada 28 Disember 2013 hingga 5 Januari 2014. Ahli-ahli sekalian digalakkan untuk menyertai pameran yang akan diadakan.

Butiran seperti bawah:

Upacara Perasmian: 28.12.2013

Masa: 7pm

Tempat: Chia Ancestral Temple

Address: No. 570, Tanjong Sepat, 48200 Selangor

Bil. Karya: Setiap ahli 1 karya (Karya mesti dipasang bingkai)

Semua karya haruslah hantar pada En Yong Look Lam sebelum 23.12.2013 (Isnin).

Pertanyaan sila hubungi: En Koo Boon Seng (016-6146130)

                                     En Yong Look Lam (016-3199899)

Sekian, terima kasih.

Yang benar,

TANG XIN YING

Setiausaha PSNS

_________________________________________________________

各位会员:

本会于12月28日至1月5日在丹绒士拔举办画展。

各位会员请用踊跃参加。

详情如下:

开幕日期:12月28日

时间:晚上7点

地点: 丹绒士拔谢氏宗祠

地址:No. 570, Tanjong Sepat, 48200 Selangor

作品数量:每会员限1幅 (作品需裱镜框)       

作品请于12月23日(星期一)前交给杨六南先生。

询问请联络:邱文成先生 (016-6146130)

                杨六南先生 (016-3199899)

谢谢。

森州艺术协会秘书
董欣颖                 敬启

12 di paya jaras - Google Blog Search

12 di paya jaras - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di paya jaras</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Nov 2013 09:22 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di paya jaras</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Nov 2013 09:23 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di paya jaras</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Oct 2013 09:33 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di paya jaras</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Sep 2013 09:08 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di paya jaras</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Sep 2013 09:03 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di paya jaras</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Aug 2013 09:12 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Malaysia Waves: PSM/PKR Kempen Kaum India <b>Paya Jaras</b> Undi PAS

Posted: 29 May 2013 12:35 AM PDT

Baru tadi Tulang Besi berjumpa dengan aktivis2 PKR SUbang yang dari bangsa India. Mereka beritahu pada Tulang Besi mereka telah berkempen pada kaum India Subang untuk mengundi PAS di Paya Jaras semenjak 2008 lagi.
Majoriti yang PAS dapat di Paya Jaras adalah sekitar 5500 undi. Undi kaum India boleh dikatakan membentuk kesemua dari majoriti yang memenangkan PAS di DUN Paya Jaras. Dengan kata lain, tanpa usaha gigih PKR dan PSM berkempen untuk PAS selama 5 tahun sebelum ini, nescaya keputusan tidak berpihak kepada PAS.
Maka, puak2 pro Din Ayam yang begitu kasar sekali memaki PSM di Kota Damansara seharusnya berhenti dengan mulut cabul mereka.
Tindakan bongkak mereka mempersoalkan Khalid Samad dan menyuruh Khalid Samad masuk PKR, menghalang tindakan disiplin ke atas Din Ayam serta PAS Subang, menyerang dan memfitnah Dr Nasir serta PSM dsbnya bakal membahayakan kedudukan PAS di DUN Paya Jaras.
Puak2 Pemuda pro Din Ayam ni berfikiran sempit dan pentingkan diri sendiri.
Mereka tidak sedar sewaktu diisytiharkan PAS meletak calon di Kota Damansara, jentera Paya Jaras berada dalam keadaan genting. Diberitakan pengundi2 India amat marah dengan tindakan PAS itu yang dilihat sebagai menikam belakang kawan sendiri.
Syukur Cikgu Pa telah mengisytiharkan kerusi Kota Damansara milik PKR menyebabkan kaum India di Paya Jaras kendur sedikit. Kesannya mereka telah kembali menyokong PAS di Dun Paya Jaras.
Kalau mulut2 dalam PAS seperti mulut Ketua Pemuda PAS Gombak serta Naib YDP Gombak tidak dijaga dan ditutup maka tidak mustahil PAS akan hilang DUN Paya Jaras dalam pilihanraya yang akan datang.
Malahan, sokongan kaum India seluruh negeri Selangor bakal dalam bahaya.
Adalah lebih baik PAS memecat manusia2 seperti Ketua Pemuda PAS Gombak, PAS Subang, calon PAS Kota Damansara serta menantu Presiden Ustaz Din Ayam. Saya jamin sokongan kepada PAS akan melonjak seluruh Malaysia kalau ini dilakukan.
Saudara/ri pembaca boleh lihat sendiri betapa ceteknya pemikinan setengah2 puak Pemuda dalam PAS ini. Langsung tidak kesah pasal kepentingan parti. Yang penting adalah kepentingan puak mereka serta ketua mereka merangkap menantu Presiden itu.
Sudah tiba masanya PAS melakukan operasi pembersihan besar-besaran supaya PAS tidak lagi rugi dan hilang sokongan angkara sekumpulan pemuda yang jumud lagi cetek akal. Mereka2 ini lebih baik dibuang keluar dari PAS dan biarkan mereka reput dalam UMNO.
ps Punya kuat kempen PKR pada orang India di Paya Jaras sehingga ada orang2 India ini rupanya mendaftar dalam DUN Kota Damansara. Pengundi2 India ini telah mengundi calon PAS di Kota Damansara dan bukannnya calon PKR. Kita tahu ini kerana apabila mereka habis mengundi mereka memberitahu mereka telah mengundi PAS tapi mereka hairan kerana nama Khairuddin Othman (calon PAS Paya Jaras) tiada dalam kertas undi.
pss Oleh kerana Tulang Besi ada di kawasan Kota Damansara, maka Tulang Besi telah bertanya keapda anak Dr Nasir berkenaan dengan beberapa fitnah yang dilempar oleh puak2 PAS Kota Damansara. Anak Dr Nasir menafikan bahawa bapanya tidak solat dan terdapat gambar Lenin dan Stalin digantung di pejabat beliau

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog ini

Kampung Kemboja <b>Di Paya Jaras</b>, Pahang? - titian perjalanan ini <b>...</b>

Posted: 14 Sep 2013 05:30 AM PDT

Berita di TV ni, dengar tadi. di Kampung Kubu Gajah, Paya Jaras yang digelar sebagai Kampung Kemboja. 
Masyarakat merungut. Saya berpendapat, tidak payah merungut dan minta pihak berkuasa campur tangan. Mereka boleh berniaga di situ kerana mendapat sokongan masyarakat yang menjadi pembeli. Prinsip ekonomi senang, ada permintaan pasti ada penawaran. Jika tidak ada pembeli dan hasil jualan mereka tidak laku, pasti mereka akan pindah ke tempat lain. 
Jadi, pandangan saya, kehadiran mereka disokong oleh masyarakat tempatan juga, mengapa hendak merungut. 

12 di sungai burong - Google Blog Search

12 di sungai burong - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai burong</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Nov 2013 07:40 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai burong</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Nov 2013 07:13 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai burong</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Sep 2013 07:10 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

ADUN <b>Sungai Burong</b> dilantik Ketua Pembangkang <b>di</b> Selangor <b>...</b>

Posted: 20 Jun 2013 04:53 AM PDT

SHAH ALAM – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Burong, Datuk Mohd Shamsudin Lias dari Barisan Nasional (BN) diumum sebagai Ketua Pembangkang Selangor yang baharu, menggantikan Datuk Mohd Satim Diman.

Timbalan Pengerusi BN Selangor, Datuk Seri Noh Omar berkata, pemilihan itu dibuat selepas mendapat persetujuan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak semalam, yang juga merupakan Pengerusi BN negeri ini.

Beliau berkata, Timbalan Ketua Pembangkang pula disandang ADUN Jeram, Datuk Amiruddin Setro.

"Pemilihan itu adalah berdasarkan persetujuan dan muafakat kesemua 12 ADUN BN," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini. – Bernama

Kenali Calon PAS N08 <b>Sungai Burong</b> | PAS Tanjong Karang

Posted: 20 Apr 2013 11:06 AM PDT

580324_370349223041431_832248426_nLatar Belakang

Ustaz Mohamad Judi Sarjo, 57, dilahirkan pada 2 Julai 1955 di Kampung Batu 11 Tanjong Karang. Beliau merupakan anak ke-2 daripada dua orang adik-beradik seibu dan sebapa. Manakala adik beradik yang lain pula ialah, adik beradik seibu dan berlainan bapa seorang, manakala adik beradik sebapa berlainan ibu pula ialah  6 orang. Bapanya Sarjo Bin Ronoderio dan bekerja sendiri sebagai petani manakala ibunya, Siti Aminah Binti Paimin,  adalah merupakan seorang suri rumahtangga.

Pendidikan

Mendapat pendidikan awal di Sekolah Kebangsaan (SK) Sungai Burong pada tahun 1962 sehingga 1967. Manakala pada tahun 1968 sehingga tahun 1972 beliau telah belajar di Sekolah Arab  Sungai Burong sebelum melanjutkan pelajaran di Kolej Islam Kelang (KIK) pada tahun 1973 sehingga 1974 dan telah mendapat Rabi' Thanawi di kolej tersebut.

Selepas itu beliau telah mengambil peperiksaan Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) secara 20130312_113428persendirian sewaktu masih bekerja sebagai anggota polis pada tahun 1980., sebelum  menyambung pelajar di Maktab Perguruan Islam (MPI) Bangi, Selangor pada tahun 1987 dan berjaya memperolehi Diploma Pendidikan pada tahun 1990.

Rumahtangga

Telah mendirikan rumahtangga dengan seorang pendidik Hamidah binti Idris pada tahun 1988 hasil perkongsian hidup selama 24 tahun, beliau telah dikurniakan  seramai 6 orang cahaya mata, iaitu 3 lelaki dan 3 perempuan.

Kerjaya

Memulakan kerjaya sebagai konstabal polis sebaik sahaja menamatkan latihan di Pusat Latihan Polis (PULAPOL), Jalan Gerney, Kuala Lumpur pada tahun 1975 dan mula berkhidmat sebagai anggota keselamatan itu di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Jerantut selama dua tahun sebelum ditukar ke Balai Polis Ulu Tembeling, Kuala Tembeling, Batu Balai dan Bandar Jengka sebelum meletakkan jawatan pada tahun 1982.

285264_428837020525984_1600178850_nManakala pada tahun 1983 beliau telah berkhidmat sebagai pendidik dan mengajar di Sekolah Rendah Kebangsaan (SRK) Batu 12 Sungai Burong sehingga tahun 1984. Selepas itu beliau telah berkhidmat sebagai guru di SRA Sungai Terap sehingga tahun 1997.

Beliau kemudiannya, telah dilantik sebagai Guru Besar di SRA Kampung Parit Serong mulai tahun 1997 sehingga tahun 2001, sebelum di pindahkan ke SRA Kampung Medan, Petaling Jaya, atas arahan politik sehingga tahun 2003.

Selepas itu, beliau sekali lagi telah dilantik sebagai Guru Besar di SRA Batu Arang, Gombak pada tahun 2003 sehingga tahun 2004. Manakala pada tahun 2004 sehingga tahun 2007 beliau telah dilantik sebagai Guru Penolong Kanan (GPK) 1 SRA Block S Sungai Burong. Dan jawatan terakhir beliau adalah sebagai Guru Besar di SRA Bukit Belimbing sebelum bersara pada tahun tahun 2007 selepas 28 tahun berkhidmat sebagai guru.

Mula Bergiat Aktif Dalam Politik

Mula bergiat aktif dengan PAS mulai tahun 1983 sebagai Setiausaha PAS Cawangan Sungai Tengi Kiri sehingga tahun 1986. Selepas itu beliau telah diamanahkan sebagai Ahli Jawatankuasa (AJK) PAS Cawangan Sungai Tengi Kiri sehingga tahun 2007. Manakala pada tahun 2007 beliau telah diamanahkan sebagai Naib Ketua PAS Cawangan Sungai Tengi Kiri524582_413364705406549_372661197_n dan pada tahun 2009 beliau diamanahkan pula sebagai Ketua PAS Cawangan sehingga tahun 2011.

Pernah telibat secara aktif dengan Dewan Pemuda PAS (DPP) Kawasan Tanjong Karang dan telah diamanahkan sebagai AJK DPP Kawasan pada tahun 1984 sehingga tahun 1986. Kemudian beliau telah diamanahkan sebagai Naib Ketua DPP Kawasan pada tahun 1986 sehingga tahun 1989 sebelum dipilih sebagai Ketua DPP Kawasan pada tahun 1989 sehingga tahun 1991.

Manakala di peringkat kawasan pula beliau telah diamanahkan beberapa jawatan penting seperti Timbalan Pengerusi Tetap PAS Kawasan dan AJK PAS Kawasan, sebelum diamanahkan sebagai Timbalan Yang Dipertua (YDP) PAS Kawasan pada tahun 2009 dan dilantik sebagai Pemangku YDP PAS Kawasan pada tahun 2010. Manakala pada tahun 2011 beliau telah diamanahkan sebagai YDP PAS Kawasan Tanjong Karang.

Sebaik sahaja PAS bersama-sama dengan Pakatan Rakyat (PR) diberi amanah untuk menerajui Kerajaan Negeri Selangor pada tahun 2008, beliau telah diamanahkan sebagai Bendahari Jawatankuasa Pengurusan DUN (JPD) Sungai Burong pada tahun 2008 dan Timbalan Pengarah JPD tahun 2009 sebelum dilantik sebagai sebagai Pegawai Penyelaras PKM DUN Sungai Burong pada tahun 2011 sehingga sekarang

Selain itu, beliau pernah diamanahkan oleh parti sebagai Ahli Majlis, Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) bagi sesi 2009 / 2010 P1020430selama sepenggal.

Aktiviti Masyarakat

Selain terlibat dengan parti, Ustaz Judi, juga terlibat secara aktif dengan masyarakat dan pernah dilantik sebagai Nazir Masjid pada tahun 2008 sehingga tahun 2011. Beliau juga telah diamanahkan sebagai Ahli Jawatankuasa (AJK) Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Kampung Melaka mulai tahun 2008.

Ustaz Judi juga pernah dilantik sebagai Pengerusi Persatuan Ibubapa dan Guru (PIBG) Sekolah Rendah Agama (SRA) Batu 11 pada tahun 2010 -2011 dan AJK PIBG Sekolah Agama Menengah Tanjong Karang (SATK) mulai tahun 2011 sehingga sekarang.

Penghargaan

Bagi menghargai segala jasa dan pengorbanan yang telah banyak dicurahkan kepada parti dan kerajaan beliau telah dianugerahkan Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K) sempena dengan hari keputeraan Duli Yang Maha Mulia (DYMM) Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah pada tahun ini

12 di meru - Google Blog Search

12 di meru - Google Blog Search


SEMI D (BARU) UNTUK <b>DI</b> JUAL <b>MERU</b> SELANGOR DARUL EHSAN

Posted: 21 Nov 2013 11:30 PM PST

Description

lokasi di pekan meru, klang
- 5 minit ke setia alam
- 10 minit ke puncak alam
- 15 minit ke shah alam

RUMAH SEMI-D 2 TINGKAT
END LOT
- keluasan tanah:52′x112′
- keluasan rumah:25′x63′
- Harga: RM820,000

RUMAH SEMI-D 2 Tingkat
(INTERMEDIATE)
- keluasan tanah: 35′x112′
- keluasan rumah: 25′x63′
- Harga: RM690,000

RUMAH SEMI D 1 TINGKAT
- 20′ x 69′ (1380 kps)
- 4 bilik tidur 2 bilik air
- RM 450, 000

*Geran Individu
*Tanah Simpanan Melayu
*Freehold
*Bumi Lot
*Rumah siap dengan kipas siling, pemanas air, penghawa dingin, sistem
penggera, lepaan siling penuh,sistem pagar automatik)
*Sedang dalam pembinaan, dijangka siap pada JUN 2014

***berminat dan sebarang pertanyaan lanjut hubungi 012-232 6929

12 di rawang - Google Blog Search

12 di rawang - Google Blog Search


Ceramah Perdana Maaf Hijrah Bersama Ustaz Fathul Bari <b>Di Rawang</b>

Posted: 14 Nov 2013 08:15 PM PST


Jom berkuliah dengan UFB di Kg Melayu Batu 16, Rawang!

ads