Selasa, 23 Oktober 2012

12 di ampang - Google Blog Search

12 di ampang - Google Blog Search


tehtarikbersamayb.com

Posted: 02 Aug 2012 01:38 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]*One FREE .COM, .CO, .NET or .ORG with purchase of a new 12-, 24- or 36-month website builder plan. Plus ICANN fee of $0.18 per domain name per year. You must add the domain name into your cart before purchase, and you must select ...

12 di kuala selangor - Google Blog Search

12 di kuala selangor - Google Blog Search


<b>Kuala Selangor</b> Akan Punyai &#39;Starbucks&#39;, Bazaar Tekstil Ala Jalan <b>...</b>

Posted: 06 Oct 2012 04:14 AM PDT

BESTARI JAYA,6 OKT : Penduduk Kuala Selangor pada masa akan datang tidak perlu mencari pekerjaan dan kemudahan di luar daerah itu apabila ia dibangunkan sejajar dengan bandar pesat seperti Klang dan Shah Alam.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, dalam 10 ke 20 tahun akan datang, daerah-daerah di Selangor akan dijadikan kawasan bandaran yang mempunyai kemudahan lengkap dan penempatan yang mencukupi.

"Kita tidak mahu orang di Kuala Selangor terpaksa bekerja di Kuala Lumpur.

"Dia boleh bekerja di situ (Kuala Selangor) dan mungkin gajinya lebih baik daripada Kuala Lumpur di mana berjam-jam terpaksa di dalam perjalanan menaiki kenderaan.

"Kalau hendak minum teh yang berjenama seperti Starbucks pun boleh ada di Kuala Selangor jadi tidak payah pergi di tempat-tempat lain," kata Abdul Khalid semasa perasmian Dataran Anak Muda DUN Ijok di sini.

Ujar Abdul Khalid, pembangunan itu akan meletakkan Daerah Kuala Selangor seiring dengan kemajuan pesat yang diterima di daerah-daerah lain seperti di Klang dan Shah Alam.

"Jadi kalau kita berjalan di Kuala Selangor pun seolah-olah berjalan di Jalan Tunku Abdul Rahman di Kuala Lumpur untuk mencari pakaian yang berjenama.

"Kuala Selangor sendiri akan menjadi bandaran yang lengkap. Itu objektif dan perancangan kita untuk memastikan semua kemudahan wujud seperti hospital, sekolah dan pusat komersil yang terbaik" kata Abdul Khalid.

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


SEKOLAH KEBANGSAAN <b>BUKIT LANJAN</b> (ASLI): LAWATAN <b>...</b>

Posted: 22 Oct 2012 07:56 AM PDT

Pada 20 dan 21 Oktober yang lalu, pihak sekolah telah mengadakan lawatan sambil belajar untuk peserta Kelas Dewasa Asli dan Pribumi (KEDAP) serta murid Pendidikan Khas SK Bukit Lanjan. Rombongan ini juga disertai oleh beberapa orang guru KEDAP dan Pendidikan Khas. Pada tahun ini lawatan tertumpu di Daerah Taiping dan Kuala Kangsar. Antara tempat-tempat yang dilawati adalah Pulau Orang Utan dan Eko Park di Bukit Merah, Night Safari di Zoo Taiping, Galeri Sultan Azlan Shah, Masjid Ubudiah, MCKK dan Dataran Kuala Kangsar. Sesungguhnya lawatan ini telah memberi manafaat yang besar kepada peserta lawatan yang memberi pengetahuan tentang alam sekitar, fauna dan flora serta sejarah negara kita.

Berikut adalah rakaman lawatan tersebut yang diabadikan dalam bentuk foto.

12 di batu caves - Google Blog Search

12 di batu caves - Google Blog Search


KANTOI! MIC Terkena Batang Hidung Sendiri! | Pencacai SeMalaysia

Posted: 22 Oct 2012 08:57 PM PDT


Umpama kata pepatah Melayu, ibarat meludah ke langit, akhirnya terkena batang hidung sendiri!

Apalah nasib MIC dan presidennya, G Palanivel kelmarin yang bersungguh-sungguh menghentam kerajaan negeri Selangor pimpinan Pakatan Rakyat berkenaan isu pembangunan kondominium bersebelahan kuil di Batu Caves sedangkan rupanya ia diluluskan semasa zaman Khir Toyo menjadi menteri besar!

Hasilnya, kerajaan negeri hari ini menolak dakwaan bahawa ia meluluskan projek perumahan berhampiran Batu Caves, yang membuatkan jawatankuasa kuil dan penduduk sekitar bengang.

Pegawai khas Exco, Xavier Jayakumar, A Pakkiya Nathan mendedahkan bahawa projek perbandaran telah diluluskan oleh pihak berkuasa tempatan pada tahun 2007 di bawah kerajaan Barisan Nasional (BN) negeri.

Semalam, Pengerusi Sri Maha Mariamman Devasthanam, R Nadarajah yang menguruskan kuil Sri Subramaniar Swamy di Batu Caves, berikrar akan mengadakan perhimpunan aman pada hari Jumaat untuk membantah pembinaan dua kondominium 29 tingkat di kawasan itu.

Beliau berkata bantahan aman yang bertujuan untuk meletakkan tekanan ke atas kerajaan negeri yang diterajui oleh PKR ke atas projek boleh menimbulkan bahaya kepada struktur di Batu Caves.

Palanivel juga menimbulkan kebimbangan terhadap projek, mengatakan bahawa ia akan menjejaskan kestabilan terhadap gua dan patung.

Walau bagaimanapun, Pakkiya Nathan menggesa kedua-dua presiden MIC dan jawatankuasa kuil supaya tidak mempolitikkan perkara itu.

"Projek ini telah diluluskan pada tahun 2007. Dan apa yang telah jawatankuasa kuil dan MIC lakukan dalam tempoh lima tahun, "katanya.

"Ia adalah pelik bahawa pengerusi jawatankuasa kuil datang untuk tahu melalui teman," katanya.

Beliau berkata bahawa projek perbandaran yang dicadangkan terdiri daripada rumah teres, kondominium dan lot kedai.

"Kita (kerajaan negeri) mengalu-alukan jawatankuasa kuil untuk tampil ke hadapan untuk membincangkan perkara itu dengan pihak berkuasa negeri," katanya.

12 di kuala langat - Google Blog Search

12 di kuala langat - Google Blog Search


jas salleh: SEBAB KENAPA <b>DI KUALA LANGAT</b> TAK KELIHATAN <b>...</b>

Posted: 13 Oct 2012 12:00 AM PDT

Dengan Payung Pelangi dan Kacamata Hitam Maka Sah lah Jika Anwar Aib Braheem Jadi PM , Negara Malaysia Menjadi Sebuah Republik Liberal LGBTX Pertama Di Dunia. 
Ini Pertama Kali Tengok Reaksi Anwar Aib Braheem Mengamok Sakan. Dah Jadi Macam Haji Bakhil Nak Lensing Semua Budak2 PKR Kerana Kegagalan Ceramah Gula-gulanya di Morib Pagi tadi.
Akhirnya Kalid G Kena Balun dengan Anwar Aib Braheem
Azmin Ali & Akaq Wan Jijah Tak Hadir. 
Sila Mari Ke Kubu Kuat BN !
Ceramah Anwar Aib Braheem di Morib Kuala Langat tidak mendapat sambutan. Disasarkan seramai 5 ribu orang tapi yang hadir hanya 45 orang campur darab dengan ranting dan cabang pokok, tong sampah, kayu penyapu dan lain-lain mahkluk yang ada. 
Nak tengok gambar lagi ????
Tunggu la pagi esuk plak yea. 

Gangguan bekalan air <b>di</b> Klang, <b>Kuala Langat</b> dijangka pulih dalam <b>...</b>

Posted: 16 Oct 2012 09:18 AM PDT

SHAH ALAM: Sebahagian daripada 113,345 pengguna air di beberapa kawasan di Klang dan Kuala Langat hari ini mengalami gangguan bekalan air tidak berjadual berikutan kejadian paip pecah di lokasi jajaran paip bersaiz 1,300mm dari Lam Bee ke Lipat Kajang.

Penolong Pengurus Besar, Jabatan Komunikasi Korporat dan Hal Ehwal Awam Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) Priscilla Alfred berkata pihaknya mengesan kejadian itu tengah malam tadi dan tindakan pantas diambil dengan menutup injap bekalan air serta merta pada jam 1 pagi.

"Ekoran kejadian itu, dianggarkan sebahagian daripada 113,345 akaun pengguna pada masa ini mengalami gangguan bekalan air tidak berjadual khususnya di kawasan berkedudukan jauh dan tinggi," katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Kawasan terlibat di Klang adalah seperti berikut:

Bukit Tinggi 1; Bukit Tinggi 2; Bandar Parklands; Bandar Botanik; Ambang Botanik; Jalan Batu Unjur; Jalan Kim Chuan; Taman Bayu Perdana; Bandar Puteri; Industri Megahub; Taman Kota Permai; Pendamar Indah; Taman Andalas; Taman Sentosa; Jalan Tun Razak; Jalan Raja Nong; Jalan Uganda; Jalan Penghulu Abu Bakar; Taman Petaling; Taman Selatan; Taman Chi Liung; Taman Palm Grove; Teluk Gedung Indah A; Kampung Pendamar.

Ini termasuk Persiaran Raja Muda Musa; Jalan Tengku Badar; Jalan Kastam; Pandamaran; Hospital Tengku Ampuan Rahimah; Teluk Gedung Besa; Sobena Jaya; Kampung Delek; Sungai Bertik; Sungai Udang; Jalan Istana; Jalan Limau; Jalan Raja Jumaat; Jalan Langat; Kampung Lombong; Kampung Batu 7; Jalan Kebun; Kampung Johan Setia; Jalan Johan Setia; Berjaya Park; Pulau Indah Fasa 1; Pulau Indah Fasa 2; Kampung Pulau Indah; Armada Putera; Wet Port, Kampung Telok Gong; Pulau Ketam; Banting; Taman Eng Ann; Berkeley dan Bandar Baru Klang.

Sementara kawasan yang terlibat di Kuala Langat ialah Telok Panglima Garang dan Sijangkang.

Priscilla berkata sehingga kenyataan ini dikeluarkan, kontraktor Syabas masih menjalankan kerja-kerja mengorek paip dan mengalami sedikit kesukaran disebabkan lokasi paip itu berada pada kedudukan yang dalam.

"Syabas menjangkakan kerja membaiki paip pecah itu akan siap tengah malam ini dan bekalan air akan mula disalurkan secara berperingkat-peringkat ke semua kawasan terlibat dan kembali seperti sedia kala dalam masa dua hari," katanya.

Beliau berkata, Syabas dalam kenyataan media yang dikeluarkan semalam, memaklumkan mengenai gangguan bekalan air tidak berjadual di Wilayah Klang berikutan penurunan paras tiga buah kolam utama iaitu Kolam Bukit Mayong, Kolam Lam Bee dan Kolam Lipat Kijang disebabkan kerosakan injap di loji rawatan air Sungai Selangor Fasa 2.

Katanya, memandangkan terdapat sebahagian kawasan terlibat dengan kejadian paip pecah hari ini adalah sama dengan kawasan yang terlibat dengan kejadian semalam, Syabas menjangkakan tempoh pemulihan bekalan air sepenuhnya ke semua kawasan terlibat akan mengambil masa dua hari.

Selain itu, beliau berkata pihaknya juga menggerakkan enam buah lori tangki ke kawasan terlibat sebagai bantuan bekalan air bagi mengurangkan beban kepada pengguna.

Priscilla turut menasihatkan pengguna air di kawasan terlibat supaya menggunakan air secara berhemah sepanjang tempoh pembaikan paip itu.

Mereka yang memerlukan bantuan bekalan air menerusi lori tangki atau ingin mendapatkan maklumat lanjut berhubung gangguan bekalan air tidak berjadual itu diminta menghubungi Pusat Perkhidmatan Pelanggan (Puspel) di talian bebas tol, 1-800-88-5252. – Bernama

Artikel ini disiarkan pada : 2012/10/16


Article source: http://www.hmetro.com.my/articles/GangguanbekalanairdiKlang_KualaLangatdijangkapulihdalammasaduahari/Article/

12 di sepang - Google Blog Search

12 di sepang - Google Blog Search


KEJOHANAN MOTOGP <b>DI SEPANG</b> PADA 21 OCT 2012

Posted: 09 Oct 2012 08:43 PM PDT

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Jom kita pakat ramai - ramai gie sokong Adik Zulfahmi di kejohanan Motogp pada 21 Oct 2012. 

Webmaster

12 di subang jaya - Google Blog Search

12 di subang jaya - Google Blog Search


Fotofit Perogol Pekerja Butik <b>di Subang Jaya</b> ~ DUNIACACAMARBA <b>...</b>

Posted: 01 Aug 2012 11:00 PM PDT

Jumaat, 3 Ogos 2012 " ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();
[SH] SUBANG JAYA – Polis mengedarkan fotofit seorang lelaki dipercayai warga Indonesia bagi membantu siasatan berhubungan kes rogol pekerja butik di SS15, 21 Julai lalu.

Dalam kejadian itu, butik tempat kerja mangsa berumur 23 tahun itu dikatakan didatangi lelaki berkenaan kira-kira jam 3 petang.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Yahaya Ramli berkata, suspek dikatakan membelek-belek pakaian di rak dan memaklumkan kepada mangsa dia ingin menghadiahkan baju itu kepada teman wanitanya.

Katanya, suspek yang bertutur dalam bahasa Indonesia kemudian memaksa pekerja butik itu masuk ke dalam bilik stor dan terus mengikat kaki tangan serta mulut mangsa.

"Suspek kemudian merogol mangsa dan menyamun beg duit, telefon bimbit serta hasil jualan yang berada di kaunter pembayaran," katanya.

ads