Rabu, 19 September 2012

12 di salak tinggi - Google Blog Search

12 di salak tinggi - Google Blog Search


RUMAH UNTUK DISEWA <b>DI</b> TAMAN MAWAR, <b>SALAK TINGGI</b>

Posted: 31 Aug 2012 09:24 AM PDT

Saya ingin menyewa rumah saya Rumah Teres 2 Tingkat di Taman Mawar Fasa 2, Bdr Baru Salak Tinggi
bagi bulan Oktober 2012.

4 Bilik , 3 Bilik Air
Luas Rumah 20x70
Hanya dibuka kepada penyewa Melayu

Kepada sesiapa yang berminat boleh menghubungi saya, Azwan di talian 019-3032994.Terima Kasih

12 di port klang - Google Blog Search

12 di port klang - Google Blog Search


Kereta baru dari Volkswagen spotted <b>di Port Klang</b>. | Apa Tak Tahu <b>...</b>

Posted: 22 Jul 2012 09:15 AM PDT

Kereta baharu dari Volkswagen yang diimport dari German telah tiba antara kereta yang dapat dilihat adalah Passat dan Sirocco R.

Kepada mereka yang telah membuat tempahan anda akan menerima "ISTERI" baru anda tidak lama lagi.

Bergayalah raya tahun ni dengan kereta baru :)

12 di puchong - Google Blog Search

12 di puchong - Google Blog Search


Our Wonderful Simple Life: Tempat mendaki <b>di Puchong</b>

Posted: 19 Jul 2012 04:05 PM PDT

Puchongpun ada tau tempat untuk mendaki bukit yang dikenali
 sebagai hutan simpan Ayer Hitam
atau Bukit Puchong atau akak suka sebut Bukit Wawasan.
Akak dengan kawan sebut Bukit Wawasan sebab
kaki bukitnya di Taman Wawasan Puchong.
Seperti yang akak bagi tau yang tempatni ditutup untuk orang awam.
Tapi dengar ceritanya sekarang tempat itu telah
dibuka kembali kerana mendapat bantahan dari pendaki dan penduduk sekitar. Maalumler di Puchongni tidak banyak tempat rekreasi yang agak mencabar.
Akak akan hanya dapat mendakinya selepas bulan Ramadan,
maalumler sekarangni agak sibuk sedikit....
Gambar tiada kaitan dengan cerita, gambar Azalia main
kuda pusing2ni di IOI Mall Puchong.
Kalau pergi sini memang kena naik bendani, dulu akak susah hati
sebab akak kena naik sekali, pening ooooo...
Sekarangni diaorang dah boleh naik sendiri, lepaskanjer...

12 di sungai buloh - Google Blog Search

12 di sungai buloh - Google Blog Search


Lelaki mati ditembak <b>di Sungai Buloh</b> Country Resort | Sharing ur Life

Posted: 23 Jul 2012 02:00 AM PDT

KUALA SELANGOR: Seorang lelaki ditemui mati dengan tiga kesan tembakan di kepala di Jalan Anggerik, Sungai Buloh Country Resort, Saujana Utama di sini, hari ini.

12 di kapar - Google Blog Search

12 di kapar - Google Blog Search


Krisis PKR <b>di Kapar</b> :BN mampu rampas semula ? : The Malaysian <b>...</b>

Posted: 25 Jul 2012 02:20 AM PDT

 

 

 

 

 

 

 

KUALA LUMPUR: Kemelut PKR di Kapar dilihat membuka ruang buat Barisan Nasional merebut peluang mengambil hati masyarakat di situ, sekaligus memenangi kawasan tersebut dalam pilihanraya umum ke-13.

 

T. Ganesan

Ketua MIC Bahagian Kapar, T. Ganesan berkata, sokongan rakyat terhadap MIC di Kapar dilihat semakin positif sejak akhir-akhir ini dan isu tersebut membuka peluang lebih besar kepada BN untuk menang.

 

"Secara dasarnya, kita nampak bahawa rakyat telah sedar bahawa kerajaan Barisan Nasional lebih baik berbanding pembangkang kerana sokongan ramai masyarakat India dilihat sudah kembali kepada MIC.

 

"Justeru, konflik dalaman yang berlaku diantara Penyelaras PKR Kapar Azizi Ayub dan Ahli Parlimen Kapar, S. Manikavasagam menjadi salah satu sebab masyarakat India di Kapar kembali kepada kita,"ujar beliau.

 

Menurut beliau, pergeseran dalam media antara Azizi Ayub dan S. Manikavasagam menunjukkan bahawa konflik dalaman PKR di Kapar adalah sangat serius.

 

"Antara pemimpin-pemimpin PKR sendiri, masing-masing mahu menjadi calon hingga mencetuskan konflik dalaman antara mereka.

 

"Justeru, masyarakat sekeliling mula bercerita dan kepercayaan mereka terhadap PKR turut pudar. Ramai yang sangsi sama ada PKR Kapar mampu menyelesaikan masalah dalaman sebelum ia menjadi lebih teruk,"katanya.

 

Meskipun begitu, beliau yakin bahawa konflik tersebut hanya satu penyebab kecil yang bakal membawa kepada kemenangan MIC dan BN di Kapar.

 

"Kita yakin BN boleh menang di Kapar. Ia bukan hanya berdasarkan situasi konflik oleh PKR di Kapar, namun ia berdasarkan fakta yang menunjukkan kesedaran masyarakat yang makin meningkat, serta komitment kami sebagai pemimpin masyarakat.

 

S. Manikavasagam

"Selepas kita kalah pada PRU-13, kita bukannya hidup bersenang-senang, sebaliknya kita bergiat lebih aktif membantu rakyat. Kita juga banyak mengadakan program dan lebih kerap turun padang bertemu dengan masyarakat,"katanya lagi.

 

Sementara itu, penyelaras parti MIC Kapar, A. Sakthivel turut menyatakan bahawa peluang BN di Kapar adalah lebih besar berbanding 2008.

 

"Terdapat banyak perubahan yang dapat dilihat di Kapar berbanding tahun 2008. Sekarang peratus sokongan masyarakat India kepada MIC dilihat bertambah.

 

"Setiap aktiviti yang kita jalankan juga mendapat sambutan yang baik daripada masyarakat setempat. Justeru, kalau yakin dapat merampas semula Kapar dari tangan PKR pada pilihan raya umum ke-13 (PRU-13)."ujarnya.

 

Menurut beliau, berbeza dengan ahli PKR yang berebut-rebut untuk menjadi calon di Kapar, MIC Kapar akan menyokong sesiapa sahaja menjadi calon.

 

"Semua orang(MIC) akan menyokong calon yang bertanding, tidak kira siapapun kerana kami pasti BN akan meletakkan calon yang terbaik. Justeru, semua orang perlu bekerja keras terlebih dahulu kalau hendak mendapatkan tempat sebagai calon.

 

"Proses pemilihan calon adalah di bawah kuasa ahli tertinggi majlis Barisan Nasional. Siapapun yang dipilih, kami yakin beliau adalah calon yang terbaik."ujarnya lagi.

 

Beliau turut menjelaskan bahawa krisis antara dua pemimpin PKR tersebut memberi kelebihan kepada Barisan Nasional untuk menarik lebih ramai pengundi.

 

"Peluang BN pastinya bertambah baik dengan adanya konflik tersebut. Meskipun begitu, peluang kemenangan itu bagaimanapun bukanlah semata-mata kerana krisis yang berlaku, namun kerana masyarakat sudah sedar bahawa BN banyak menyumbang dalam pembangunan masyarakat India di seluruh negara."jelas beliau.

 

Penyelaras PKR Kapar, Azizi Ayub sebelum ini menyelar tindakan Ahli Parlimen Kapar, S. Manikavasagam yang dikatakan mengeluarkan kenyataan bahawa beliau(Manikavasagam) akan bertanding di Kapar.

 

Manikavasagam kemudiannya menafikan perkara tersebut dan menuduh beliau(Azizi) berdendam kerana tidak dipilih sebagai Koordinator Sementa.

 

Parlimen Kapar mempunyai jumlah pengundi paling tinggi di Malaysia iaitu melebihi 125, 000 pengundi. Pada PRU 2008 , calon PKR S.Manickavasagam menewaskan calon MIC Datin Paduka Komala Devi yang juga Ketua Wanita MIC dengan majoriti 12, 297.

Category: Bahasa Malaysia News

12 di paya jaras - Google Blog Search

12 di paya jaras - Google Blog Search


Freedom,Reality & Colourful Of Life: Kenduri Rakyat <b>Di Paya Jaras</b> <b>...</b>

Posted: 09 Jun 2012 08:56 PM PDT

Meriah... itulah yang dapat digambarkan oleh penduduk Kampung Paya Jaras Hilir dan kawasan sekitarnya.Kenduri bersama rakyat dari Kepimpinan Barisan Nasional bermula seawal jam 8.30 pagi-6.30 petang.Antara aktiviti ialah gubahan & masakan,gunting rambut percuma,street soccer,bolasepak bersama veteran Selangor & artis,sukaneka dan bermacam-macam lagi.

12 di sekinchan - Google Blog Search

12 di sekinchan - Google Blog Search


Kenangan Yuchuilang: Bersantai <b>Di</b> Pekan <b>Sekinchan</b> Selangor

Posted: 12 Sep 2012 04:30 PM PDT


Pada perayaan berkembar iaitu Hari Merdeka dan Hari Raya Aidilfitri tahun lepas, saya dan isteri pergi ke Sekinchan untuk menikmati makanan laut yang enak.

Saya masih sibuk meskipun telah lama pencen. Di samping menaip artikel blog sebagai urusan harian, saya perlu melakukan kerja tambahan untuk menyara hidup selepas bersara. Itulah sebabnya saya menyiapkan artikel ini selepas melawat Sekinchan setahun dulu.

Sekinchan terletak di selatan Daerah Sabak Bernam di bahagian utara Selangor. Pekan ini terkenal dengan industri perikanan dan pengeluaran padi. Pemandangan sawah padi dan pelabuhan perikanan Sekinchan sungguh menawan.

Kini, Sekinchan berjaya menjadi lokasi popular untuk penggambaran filem dan drama televisyen.

Artikel Berkaitan
Profil Google Zuiyanhong
Penulis Artikel Zuiyanhong
Kolej New Era Kajang Selangor
Kenangan Di SJKC Yu Hua Kajang

12 di sungai burong - Google Blog Search

12 di sungai burong - Google Blog Search


Malaysians Must Know the TRUTH: HOT EXPOSURE Panas <b>...</b>

Posted: 19 Sep 2012 05:59 AM PDT

Skandal panas abad ini!! Benih siapakah ini wahai Noh Omar?
Maklumat yang akan didedahkan di bawah ini adalah bersumberkan dari para pegawai Kementerian Pertanian (MOA) dan Kementerian Kewangan (MOF) yang sudah tidak tertanggung lagi untuk menutup kepincangan yang dilakukan oleh Menteri Pertanian Datuk Noh Omar berhubung isu 'benih'...

Oleh Warga MOA

(Melibatkan– Noh Omar Menteri MOA, Dato' Hashim KSU MOA dan Datin Naimah Pengarah IPB (Industri Padi Beras)


Menteri Pertanian, Noh Omar telah menyalahgunakan kuasa bagi tender benih padi sah kepada petani tahun 2013/2014. Lihat surat dari Kementerian Kewangan bertarikh 20 Julai 2012 mengenai perkara ini.

Telah disahkan pihak MOF oleh Dato Fauziah Yaacob, Bahagian Perolehan Kerajaan (para 2) bahawa proses penilaian teknikal dan perakuan tender tidak mematuhi kriteria yang ditetapkan dalam dokumen tender dan tidak selaras dengan prinsip-prinsip tender (terdapat 3 kriteria yang dinyatakan).

MOF pada para 3 menyatakan disebabkan keperluan benih yang mendesak serta faktor kesegeraan bagi musim penanaman semasa, maka MOF bersetuju dengan anggaran kos RM164.8juta. MOF pun kena tipu dengan Noh Omar. Tidak ada keperluan mendesak kerana tender yang tamat boleh dilanjutkan secara bulanan (Amalan biasa MOA selama ini). Tiada masalah keperluan benih padi yang mendesak kerana benih padi yang sedia ada mampu memenuhi permintaan sehingga Mac 2013 dan musim penanaman padi antara negeri-negeri tidak serentak.

Noh Omar takut mengenai kedudukannya sebagai menteri MOA jika berlaku pilihanraya awal, sebab itu beliau dengan tergesa-gesa mengarahkan agar tender ini dibuat dengan kadar segera. Tender telah dikeluarkan pada 29 Mac 2012, walaupun kontrak tamat pada 31 Disember 2012. Tidak pernah berlaku dalam sejarah MOA, benih padi dibuat secara tender tergesa-gesa.

Tender dibuat dalam 2 kategori, iaitu 20,000 tan dan 8,000 tan. Untuk 20,000tan, telah diatur awal khas untuk Syarikat Kilang Beras Seri Merbok Sdn. Bhd dan Haji Md. Nor bin Haji Abd. Hamid (M) Sdn. Bhd. (Semua pengusaha-pengusaha benih padi tahu hal ini).

Walaubagaimanapun, Syarikat Kilang Beras Seri Merbok Sdn. Bhd. mendapat tambahan 2,000tan lagi daripada kuota 8,000tan, menjadikan jumlah keseluruhan 22,000tan.

Noh Omar mengarahkan kontrak ini dibuat untuk tempoh 3 tahun yang tidak pernah dibuat oleh MOA sebelum ini (rujuk keratan akhbar mengenai tender), walaubagaimanapun MOF hanya meluluskan untuk 2 tahun sahaja (amalan biasa).

Syarikat Seri Merbok, dipengerusikan oleh Dato Rais (kroni Noh Omar), bekas EXCO Negeri Sembilan, yang digugurkan daripada menjadi wakil rakyat kerana isu rasuah. Sri Merbok juga mempunyai rekod yang buruk. Petani sering mengadu syarikat ini membekalkan benih padi yang tidak berkualiti, antaranya adalah penyakit padi (seed borne disease - penyakit berpunca daripada benih padi) , penyakit karah, padi angin dan padi tidak tumbuh. Sewaktu lawatan YAB Perdana Menteri ke Perlis pada awal tahun 2012, YAB Perdana Menteri terpaksa meluluskan RM4juta tambahan kepada petani di Kedah dan Perlis untuk menyelesaikan masalah padi angin.

Pada Tahun 2011, pertama kali dalam sejarah padi negeri Kedah berlaku kekurangan benih padi yang amat mendesak berpunca daripada kuota yang terlalu besar diberi kepada Syarikat Seri Merbok.

Satu lagi syarikat kroni Noh Omar adalah Syarikat Haji Md. Nor bin Haji Abd. Hamid yang tidak melepasi syarat yang ditetapkan dalam tender. Syarikat ini hanya mempunyai loji benih berkapasiti 8,000tan sahaja (tidak memenuhi syarat tender 20,000 tan). Walaubagaimanapun dengan kuasa Noh Omar, syarikat ini berjaya menyewa loji MADA di Sungai Burung yang mempunyai kapasiti 4,000tan. Secara teknikal ia masih gagal memenuhi syarat 20,000 tan.

Loji MADA di Sungai Burung disewa dengan kadar RM5,000 sebulan sahaja berbanding dengan loji MADA di Ajil, Terengganu berkapasiti 1,250 tan juga disewa dengan RM5,000 sebulan (syarikat lain yang bukan kroni). Noh Omar telah menggunakan kuasa bagi mengarah MADA menetapkan kadar kepada Syarikat Haji Md. Nor bin Haji Abd. Hamid hanya RM5,000 sebulan.

Agensi Kerajaan seperti BERNAS dan KADA yang terlibat secara langsung dengan industri padi dan masing-masing mempunyai loji berkapasiti 10,000 tan dan 6,000 tan serta memenuhi semua syarat-syarat tender tidak berjaya untuk mendapatkan tender ini. Noh Omar telah memberikan kuota kedua-dua agensi ini pada musim lepas kepada Syarikat Haji Md. Nor bin Haji Abd. Hamid dan Syarikat Padi Pukal Parit 7 (Sekincan) Sdn. Bhd. (kroni Noh Omar)

TKSU MOA, Dato Baharum Jani sebelum ini ialah Pengarah IPB (Industri Padi Beras) telah diganti secara mengejut oleh Datin Naimah yang dibawa khas dari MECD bersama-sama datuk Hashim KSU MOA. Dato Baharum Jani tidak mahu bersetongkol dengan Noh Omar berhubung perkara ini. Datin Naimah adalah orang suruhan Noh Omar di MECD. Selepas Noh Omar keluar dari MECD, MARA (dibawah MECD) menghadapi krisis kewangan serius berpunca salahgunakuasa Noh Omar, ketika menjadi Menteri di MECD.

Kuota keseluruhan benih padi negara adalah 80,000tan. Noh Omar dan konco-konconya menguasai 45,000 tan daripada keseluruhan kuota tersebut (Kilang Beras Seri Merbok Sdn. Bhd - 22.000tan, Haji Md. Nor bin Haji Abd. Hamid (M) Sdn. Bhd. - 20,000tan dan Padi Pukal Parit 7 (Sekincan) Sdn. Bhd. - 3,000tan). Jika berlaku apa-apa kepada syarikat-syarikat ini, maka akan berlaku krisis makanan yang serius kepada negara. Noh Omar dijangka mendapat habuan RM30juta daripada skandal ini.

KEKAYAAN LUAR BIASA NOH OMAR

Noh Omar hidup mewah, kaya raya, membeli rumah banglo terbaru berharga RM6juta di Sunway (tidak termasuk kos renovation dan peralatan dalam rumah), jam-jam mewah, kereta-kereta mewah. Pegawai-pegawai beliau seperti Dato' Saiful, Dato' Safie juga hidup mewah kaya raya. Dato' Saiful mampu berbulan madu di London dan tour mengelilingi Eropah (tiket MAS first class). Pegawai Khas beliau, Datuk Bibah mempunyai kereta mewah (Toyota Alphard) beserta pemandu. Tidak ketinggalan juga Bodyguard dan pemandu Noh Omar yang juga hidup mewah dan kaya raya. Begitu juga 10 pegawai-pegawai khas beliau yang lain.

Adalah menjadi harapan kami, warga MOA agar MOF menubuhkan pasukan khas bagi meneliti semula kontrak ini.

Kami pegawai-pegawai MOA, merayu agar YAB Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan MEMBATALKAN segera kontrak ini demi untuk menyelamatkan petani dan industri padi negara. Kami juga merayu agar SPRM segera membuat siasatan mengenai skandal terbesar ini.

Ini adalah satu skandal yang amat serius. Yang menjadi mangsa adalah petani yang miskin. Yang menjadi kaya raya hidup mewah sombong dan bongkak adalah Noh Omar. Noh Omar adalah Menteri Pertanian yang paling korup dalam sejarah Kementerian Pertanian. Beliau umpama lintah darat. Hidup mewah atas keringat dan titik peluh petani yang miskin. Cakap tak serupa bikin. Menuduh orang lain korup, tetapi dialah BAPA KORUP !!!!

Kami warga MOA sekali lagi amat mengharap YAB Perdana Menteri mengambil tindakan tegas kepada Menteri kami yang amat korup ini.

Komen: Menteri sekor nie memang banyak masalah, jenis syaitan yang Mahathir dok kata, Kalau jadi MB Selangor mengalahkan Mike Tyson dan Khir Toyo...Sambungan Siri 2 selepas ini. Kedahkini

TO BE CONTINUED........................

Pusat Khidmat DUN <b>Sungai Burong</b> Lawat Keluarga Saniah Bakar <b>...</b>

Posted: 02 Sep 2012 09:25 PM PDT

3 09 2012

Parit 3, 2 Sep    :    Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) DUN Sungai Burong, hari ini telah melawat Saniah Bakar, 56, yang mengidap penyakit jantung dan darah tinggi dirumahnya di Parit 3 Ban 2 ½ Sungai Burong.

Menurut anaknya, Shah Rizal Mohd Sabrah, ibunya sering dimasukkan ke hospital akibat daripada tekanan darah tinggi selain itu setiap dua bulan sekali ibunya akan dibawa ke Institut Jantung Negara (IJN) untuk menerima rawatan susulan.

Selain itu, ibunya turut mengalami lemah sendi yang menyebabkan sukar berjalan dan memerlukan kerusi roda untuk bergerak, katanya lagi yang juga Ahli Jawatankuasa (AJK) Dewan Pemuda PAS Kawasan (DPPK) Tanjong Karang.

Suaminya, Mohd Sabrah Sabtu telah meninggal dunia dua tahun yang lalu, beliau mempunyai seramai 4 orang anak. Kini beliau tinggal bersama anak ketiganya, Shah Rizal yang bekerja sebagai Pembantu Pejabat Ahli Majlis, Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS).
Menurut Pegawai Hal Ehwal Wanita DUN Sungai Burong, Norsidah Samat, PKM akan memberikan bantuan berupa kerusi roda kepada beliau untuk memudahkan beliau bergerak dalam masa yang terdekat.

Hadir sama dalam lawatan tersebut ialah kakitangan PKM DUN Sungai Burong, Fazlena Sharif, Suriani Hamzah dan AJK Nisa' Tanjong Karang, Siti Khadijah Sheik Osman.

12 di hulu selangor - Google Blog Search

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Dari Lebih 30 Janji Manifesto, Hanya Satu Ditunaikan - UMNO Online

Posted: 05 Sep 2012 01:42 AM PDT

Kategori Pembela Rakyat, Kata Di Kota

Dari Lebih 30 Janji Manifesto, Hanya Satu Ditunaikan Di Selangor Itupun Tidak Sepenuhnya

Oleh: Mohd Faizal Mohd Salleh

HULU SELANGOR, 5 Sept – Kerajaan pakatan pembangkang di negeri Selangor yang diterajui PKR, DAP dan Pas merupakan sebuah kerajaan yang pincang dan mempunyai pelbagai masalah kerana pakatan ini bukanlah satu pakatan yang benar-benar berjuang untuk kepentingan rakyat sebaliknya bersatu dalam satu pakatan hanya untuk merampas kuasa dari Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-12 yang lalu.

Namun bila kuasa di tangan, pakatan ini bukan sahaja gagal memberikan khidmat yang terbaik malah tidak ada pembangunan dan kemajuan yang dibuat untuk rakyat.

Sebagai contoh Ahli Parlimen Hulu Selangor, P. Kamalanathan berkata, sepanjang Datuk Dr Zainal mewakili PKR di Parlimen Hulu Selangor, tidak ada kemajuan atau pembangunan yang dibawa sedangkan kerajaan Selangor ketika itu merupakan kerajaan yang dipimpin oleh kerajaan pakatan.

"Janji mereka memang terlalu banyak, mereka kata nak buat pelbagai perkara. Tiga puluh (30) perkara lebih yang mereka keluarkan dalam manifesto, hanya satu sahaja yang dibuat, air percuma itupun tidak dilaksanakan sepenuhnya.

"Saya sendiri tertanya-tanya apa pembaharuan yang dibuat oleh pakatan ini di Selangor, khususnya di Hulu Selangor antara tahun 2008 hingga 2010. Mereka sendiri tidak dapat menjawab sedangkan Pengerusi Komunikasi mereka sendiri, Nik Nazmi dalam satu program pidato, beliau katakan banyak yang telah dibuat tetapi memberikan contoh iaitu membekalkan bekalan elektrik kepada satu perkampungan orang asli, tetapi bila saya tanya lebih dari itu, mereka tidak dapat senaraikannya," ujarnya kepada UMNO-Online di sini.

Tambah beliau lagi, BN selepas menang pilihanraya kecil 2010 di Hulu Selangor, BN telah memulakan projek persimpangan lebuhraya utara selatan di Sungai Buaya, memulakan projek SKC Kg Timah, membuat projek perumahan untuk orang-orang miskin di Kg Hassan,  menunaikan janji untuk membina sebuah masjid di Sungai Tinggi malah BN telah pun membina sebuah sekolah Tamil di Serendah dan membina sebuah sekolah Cina di Bukit Beruntung.

"Saya boleh senaraikan, pelbagai inisiatif yang telah kita lakukan. Klinik 1Malaysia telah kita tubuhkan, bukan satu tetapi ada tiga klinik 1Malaysia di Hulu Selangor, Kedai Rakyat 1Malaysia telah kita mulakan, ini semua janji kita. Perbezaan antara BN dan pakatan pembangkang  ialah BN akan menunaikan janji untuk memastikan rakyat didahulukan, pembangkang pula tidak akan menunaikan janji kerana mereka hanya mahu berkuasa semata-mata.

"Rakyat harus faham bahawa pakatan ini hanya mahu menang pilihanraya semata-mata untuk berkuasa tetapi bila dapat kuasa, mereka tidak akan buat apa-apa, contohnya di Hulu Selangor.  Dari tahun 2008-2010, tidak ada satu pun pembangunan dan kemajuan yang dibuat dan baru-baru ini, ada pengusaha-pengusaha perniagaan di Bukit Sentosa, kerana janji Tan Sri Khalid Ibrahim kepada mereka, kalau pakatan diberikan undi dan peluang, peniaga-peniaga ini akan dibantu tetapi sampai ke hari ini, tidak ada sebarang bantuan pun yang diterima," ujarnya lagi.

Beliau seterusnya memberitahu pada PRU12 yang lalu, pakatan pembangkang berjanji akan menurunkan cukai pintu, cukai tanah tetapi selepas mendapat kuasa janji itu tidak ditunaikan malah cukai-cukai tersebut dinaikkan.

"Rakyat 1 Malaysia khususnya di Selangor harus sedar, kerajaan dan pemimpin pembangkang sebenarnya tidak ada apa-apa platform, tidak ada kebolehan dan keupayaan untuk menerajui kerajaan negeri Selangor. Kalau kerajaan Selangor ini pun dah kucar kacir dibuatnya, apa akan jadi kalau mereka diberika peluang untuk mentadbir kerajaan Malaysia ini.

"Kita tengok sahajalah apa yang berlaku di Unisel, contoh dia nak berikan pendidikan percuma tetapi di Unisel, tempat tinggal pelajar pun mereka tak dapat jaga, inilah kerajaan negeri yang dipilih rakyat untuk diberikan peluang tetapi mereka binasakan segala harapan rakyat begitu sahaja.

"Kita harus sama-sama bangunkan negeri Selangor, saya harap rakyat akan membuat pertimbangan yang sewajarnya dalam PRU yang akan datang dengan memilih BN, sama-sama kita buat pembaharuan di negeri Selangor," tambahnya. -MediaUMNO

Berita Bertarikh Pada 4:42 PM

12 di shah alam - Google Blog Search

12 di shah alam - Google Blog Search


Reunion Mama <b>Di Shah Alam</b> dan Sunway Piramid - Lyssa Faizureen

Posted: 18 Sep 2012 02:40 AM PDT


Peacee Yo(!) ^_^v
Seperti mana yang korang semua tahu . (tak lah semua,setengah je kot!hehe) . Hari tu kan Lyssa pergi ke Shah Alam sebab nak teman mama jumpa kawan-kawan dia sebab diorang buat reunion di De Palma Hotel
Dan hari ni , Lyssa nak upload gambar-gambar sebelum reunion tu start . Kenapa sebelum ?
Nanti Lyssa cerita lain . Meh nak post gambar-gambar nye dulu ! haha xD
Cik Betty , Mama dan Cik Ai (kakak mama) *dalam bilik pun sempat posing lagi .

Mama , Cik Betty , Cik Ai dan Angah (anak Cik Betty) *kat lobby

Kenapa "sepesen" je diorang posing eh ? haha xD

Muka Lyssa ngan mama Lyssa , sama tak ? sama tak ? haha xD
Hokeyy . Wajib ada gambar owner BLOG INI ! haha xD
Haaa . Kat atas ni lah gambar-gambar masa sebelum reunion ! Kenapa sebelum je ? Yo lahh . Ingat ke lyssa nak join sekali masa reunion tu . Dapat jugak menggemukkan diri lagi dengan makan melantak makanan hotel tu . Tengok-tengok Cik Betty suruh Lyssa join anak dia (along) pergi Sunway Piramid . So , camera Lyssa pegang . Jadi , dapat bergambor sebelum majlis je loh . hehe .
Itu lah cerita nyaaa :) Then , bergerak lah kami ke Sunway Piramid . Punya lah ghamaii orang kat situ ! Sampai parking pun tak dakk . Along tu suruh Lyssa dengan angah turun dulu . Kesian katanya . Turunlah kami . Dengan Lyssa tak pernah sampai lagi Sunway tu , tercengang tak tahu nak pergi mana . Nak tuju mana pun tak tahu . haha . Angah pun satu , dia pun jarang ke situ . Dia stay Shah Alam . Pening dah kami duaa . haha .
Merayau lah kami dengan muka bak rusa masuk kampung gitu . Tak tahu hala tuju . Lastly , bertempek kami dekat McD makan kat situ dengan panduan MAP yang ada sekitar dalam Sunway tu . *Oh , terima kasih MAP atas bantuan kau . Kalau tak , tersesatlah kami dalam Sunway sebesar alam tuuh ! *hyperbola gilerrr~
Lyssa tak makan ! Lyssa teman angah je makan . hoho . Minum saje xD
Sambil - sambil tu , usha orang main ice skating kat bawah tu . snap lah seketul dua gambar :)
Yang last tu , Lyssa tak kenal sape . Diorang nyanyi and menari ( Oppa Gangnam Style ) !haha

Merayau-rayau . Shopping sikit ! tak banyak . Malas nak kendong nanti kalau banyak-banyak . Balik naik bas kan . Kang banyak benda mau pancit tayar bas tu kang . haha . 
Ohkey . Dan untuk pengetahuan korang  , now Lyssa dah ada kat Penang ye :)
Terima Kasih sudi baca . Sila Comment xD

Merdeka: Najib ucap esok, Anwar <b>di Shah Alam</b> malam ini

Posted: 30 Aug 2012 07:27 AM PDT

Merdeka : Najib ucap esok, Anwar di Shah Alam malam ini

SHAH ALAM – Kurang dua jam lagi menjelang detik pukul 12 tengah malam, sambutan Hari Kemerdekaan ke-55 bakal berlangsung di Dataran Kemerdekaan Shah Alam dan orang ramai bakal menyaksikan kemuncak acaranya iaitu pertunjukan bunga api selama lebih kurang tujuh minit.

Timbalan Pengarah Korporat Majlis Bandar Raya Shah Alam (MBSA), Shahrin Ahmad berkata, sebelum kemuncak itu, pengunjung akan dihiburkan dengan persembahan lagu-lagu patriotik dan persembahan band daripada Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ).

"Kerajaan Negeri Selangor turut menyediakan persembahan kebudayaan dan kesenian dibawakan oleh Perbadanan Adat-adat Melayu dan Warisan Negeri Selangor (Padat) bagi menyerikan majlis telah bermula sejak jam 8.30 malam ini.

"Turut mengambil bahagian dalam perbarisan bersejarah ini termasuklah kakitangan agensi-agensi Kerajaan Negeri Selangor," katanya ketika dihubungi wartawan hari ini.

Tambah beliau lagi, Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim akan memberi ucapan kemerdekaan pada pukul 10 malam manakala Penasihat Ekonomi Negeri, Datuk Seri Anwar Ibrahim dijangka berucap menjelang detik 12 malam nanti.


"Menariknya, tema kemerdekaan yang kami bawakan ini berbeza dengan kerajaan pusat.

"Kami akan menyambut kemerdekaan menggunakan tema yang berbeza iaitu Sebangsa Senegara Sejiwa iaitu tema Pakatan Rakyat (PR) bagi menyambut Hari Kemerdekaan negara di peringkat negeri," katanya lagi.

Menurutnya lagi, laluan jalan raya di Persiaran Damai, Persiaran Bandaraya ditutup kepada kenderaan bagi memastikan majlis malam ini dan kawalan lintas dibuat oleh penguasa MBSA sendiri.

Sementara itu juga, di Kuala Lumpur turut menjadi tumpuan bagi merayakan sambutan ambang kemerdekaan malam ini.

Antaranya Kuala Lumpur City Centre (KLCC) bakal memukau orang ramai yang hadir dengan pertunjukan KLCC Lake Symphony Fountain.

Malah malam ini beberapa persembahan daripada artis-artis tempatan turut akan memeriahkan acara yang dijadualkan pada jam 9 malam ini disitu.

Acara kemuncak antara yang dinanti, iaitu pertunjukan bunga api bakal berlatarbelakangkan Menara Berkembar Petronas.

Sambutan tersebut akan dijalankan di Esplanade, KLCC Park.

Manakala esok, lokasi bersejarah Dataran Merdeka di ibu negara akan menjadi tumpuan perbarisan manakala Perhimpunan Merdeka 55: Janji Ditepati di Stadium Nasional Bukit Jalil.
- POLITIK & BERITA TERKINI @ forblogger.net.

Connect Facebook

5.0

12 di sungai pelek - Google Blog Search

12 di sungai pelek - Google Blog Search


Gula Hangus: Muffin - SMK <b>SUNGAI PELEK</b>

Posted: 04 Sep 2012 10:30 PM PDT

500pcs MUFFIN order dari SEK. MEN. KEB. SUNGAI PELEK.
Terima kasih kepada cikgu.
Tempahan 019 634 1552 Pn LELA

12 di kajang - Google Blog Search

12 di kajang - Google Blog Search


Bahagia Selamanya: jawatan kosong <b>di</b> KPJ <b>kajang</b>- 2 kekosongan

Posted: 06 Sep 2012 06:13 PM PDT

Alhamdulillah bertemu kita lagi di pagi Jumaat, yang cukup indah, penghulu segala hari,,,Alhamdulillah syukran
berita baik kepada yang tengah mencari pekerjaan
2 kekosongan jawatan di KPJ Kajang.......bahagian makanan x silap....urgent
senang jer..terus ke kpj Kajang shj....mmg urgent nk pakai 2 orang
ada kerja shift siang dan malam
dan yang penting kerja di bahagian ni dapat makan free...makanan dia mmg best
sila hubungi terus KPJ Kajang.......

12 di sepang - Google Blog Search

12 di sepang - Google Blog Search


Aida Ali: Suasana merdeka <b>di</b> PPD <b>Sepang</b>

Posted: 07 Sep 2012 03:46 AM PDT

Taklimat Penyelarasan oleh Tuan PPD Sepang

12 di kuala langat - Google Blog Search

12 di kuala langat - Google Blog Search


Biaqpila™: Awas! Pangsapuri hantu <b>di Kuala Langat</b>

Posted: 04 Jul 2012 09:00 PM PDT

(Dr Yunus berucap dalam ceramahnya)

KUALA LANGAT: Mengikut daftar pemilih Suruhanjaya Pilihanraya (SPR), terdapat sebuah pangsapuri enam tingkat di daerah ini yang didiami sejumlah pengundi.

Tetapi, apabila diperiksa, bangunan tersebut hanya ada empat tingkat sahaja.

Terdapat juga rumah di sekitar daerah ini yang mempunyai sampai 30 pemilih dalam satu rumah, kata ADUN Sijangkang Dr Ahmad Yunus Hairi.

Dr Ahmad Yunus, yang juga Exco Adat Resam Melayu, Belia dan Sukan, mendedahkan bahawa pemantauan daftar pemilih juga mendapati terdapat pertumbuhan pengundi baru yang mendadak di daerah itu sebanyak 17,000 orang.

Kerajaan Negeri telah mengumumkan sedia bekerjasama dengan pihak Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dalam usaha membersihkan daftar pemilih khususnya di negeri Selangor melalui "Kempen SelangorKU Bersih".

Kerajaan negeri telah memperuntukkan RM5 juta untuk Program Pendemokrasian di bawah Geran Selangorku ini.

Program tersebut adalah satu inisiatif khusus bagi membolehkan semua pihak tanpa mengira parti politik membuat bantahan jika terdapat mana-mana pengundi yang meragukan.

Di kawasan DUN Sijangkang sahaja kata Dr Yunus, terdapat 8,000 pengundi baru, satu fenomena yang mencurigakan.

Pendedahan mengenai pengundi yang meragukan ini dibuat oleh Dr Yunus dan beberapa pemimpin Pas Selangor di ceramah "Awas Pengundi Hantu Di Rumah Anda" di Teluk Panglima Garang di sini semalam.

Turut serta di dalam ceramah tersebut Pesuruhjaya PAS Selangor, Dr Abdul Rani Osman.

"Apa yang kita lihat daftar pengundi baru ini boleh dipertikaikan kerana siasatan dibuat kita dapati maklumatnya berbeza," kata Dr Yunus.

Sebelum ini, Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor pernah mendedahkan bahawa terdapat 400,000 ribu pengundi baru di dalam daftar pemilih di Selangor yang mana status mereka mencurigakan.

Ini termasuk berpuluh-puluh pemilih yang didaftar di satu alamat, mereka yang di daftar sebagai pengundi di Selangor tetapi bermastautin di luar negeri dan pengundi pos yang dipindahkan ke dalam Selangor.

Pada 13 Jun beberapa kampung di Ampang membuat laporan polis dengan mendakwa, alamat rumah di kawasan mereka digunakan untuk mendaftar sampai 40 lebih pengundi.

Bagi mengenalpasti dan menjejaki pemilih yang meragukan di Selangor, Kerajaan Negeri telah melancarkan program "Selangorku Bersih".

"Kita jalankan audit ini di setiap DUN bagi mengenal pasti pengundi yang sah di dalam senarai dikeluarkan.

"Kita ingin melihat hak mengundi ini hanya diberikan kepada mereka iaitu rakyat Selangor dan Malaysia untuk menentukan kerajaan dan bukannya orang luar," Dr Yunus berkata di dalam ucapannya.

HD

KONGSI ARTIKEL INI MELALUI FACEBOOK

12 di petaling jaya - Google Blog Search

12 di petaling jaya - Google Blog Search


GEMPAR!! BANJIR <b>DI PETALING JAYA</b>? ~ Ikrar Pemuda

Posted: 08 Sep 2012 05:00 AM PDT

ads