Isnin, 20 Januari 2014

12 di teluk datok - Google Blog Search

12 di teluk datok - Google Blog Search


gerakan penyebaran kristian dapat dipatahkan <b>di teluk datok</b> <b>...</b>

Posted: 17 Jan 2014 01:30 AM PST

dapat info dari rakan blog pemuda teluk datok

mereka-mereka ini tengah menyebarkan risalah berkaitan agama kristian di kawasan penduduk yang majoriti melayu, wah makin slumber ek, kang ada la geng kangkungkerang kata ahh ini semua lakonan dari umno untuk buat cerita, tak payah sembang bagai la cacai jibrauk, ada bukti bergambar lagi la..

Selama ini BELUM lagi kejadian sebegini berlaku dikawasan Telok Datok. Seolah-olah mereka sengaja mencabar penduduk di sini. Atas dasar apa mereka lakukan perkara sedemikian rupa?

Pihak kami telah dimaklumkan bahawa terdapat hampir 20 orang telah memasuki kawasan perumahan kami. Berpakaian kemas dan berjalan kaki menuju ke beberapa destinasi sekitar kawasan. Mereka bergerak dalam 4-5 kumpulan.

Bertindak di atas laporan yang diterima, pasukan kami telah berjaya menahan serta menyoal sebahagian daripada anggota kumpulan. Mereka mendakwa kehadiran mereka ke kawasan ini adalah untuk mengedarkan risalah Bibble kepada penduduk bulan Islam.

baca seterusnya di blog pemudatelokdatok

12 di salak tinggi - Google Blog Search

12 di salak tinggi - Google Blog Search


<b>Bandar Baru Salak Tinggi</b> • View topic - Mencari Unit Untuk Dijual di <b>...</b>

Posted: 16 Jan 2014 12:18 AM PST

Salam w.b.t warga forum.

Saya sedang mencari seunit apartment untuk dijual di E-Mas Villa Apartment, Salak Tinggi. Sekiranya tuan/puan memiliki unit untuk dijual, silalah berhubung dengan saya di 012-3345537 dan saya akan menghubungi tuan/puan dengan kadar segera. Saya baru berpindah ke Cyberjaya dan sedang mencari apartment unutk dijual. Bajet maksimum saya adalah RM150,000. Tq. :)

12 di port klang - Google Blog Search

12 di port klang - Google Blog Search


Jom Mancing Bersama <b>Di Port Klang</b>: Salam Tahun Baru 2014

Posted: 06 Jan 2014 06:32 AM PST

Salam tahun baru kepada semua rakan pemancing di luar sana. Tahun 2013 yang mencabar telah meninggalkan kita. Manakala tahun baru yang menjelma, bakal menjanjikan cabaran baru bagi kita semua. Sabar dan hadapilah dengan semangat baru yang waja. Bagi kami di pancingport.blogspot berbagai cabaran telah ditempuhi walaupun pahit mahupun manis. Segalanya memberikan pengalaman yang sangat berharga, dikongsi bersama pemancing di luar sana.

Sepanjang tahun lepas pelbagai pembaharuan telah dapat dilaksanakan, manakala semua perancangan dapat dicapai hampir kesemuanya. Alhamdulillah, semuanya diatas sokongan krew pancingport.blogspot dan anda semua. Antara matlamat utama sejak blog ini ditubuhkan ialah, menjadikan Port Klang sebagai salah satu destinasi memancing yang terkenal setanding dengan nama-nama lain yang tersohor di luar Selangor. Walaupun ada yang mengatakan hal ini tidak mungkin menjadi kenyataan, bagi kami semuanya terletak di atas usaha gigih dan bukan hanya omongan kosong dimulut saja.

Dalam pada itu juga, ramai rakan-rakan pemancing yang dulu kerap turun bersama kami, kini sudah mempunyai bot sendiri. Alhamdulillah, setapak maju kehadapan dan semoga lebih maju pada tahun ini. Ini memberikan sedikit pendapatan kepada pemilik bot mahupun kutipan di pengkalan. Manakala penjual bot dapat menghasilkan pendapatan hasil dari jualan bot mereka. Putaran ini juga membantu dalam memeriahkan lagi hasil pendapatan individu yang terlibat dan secara tidak langsung melibatkan negeri dan negara kita.

Kepada yang telah memiliki bot sendiri, jadilah pemancing yang beretika. Jagalah kawasan memancing kita seperti rumah anda sendiri. Janganlah hanya mementingkan diri sendiri hingga merosakkan keindahan alam yang sedia ada. Sentiasa membina dan menjaga persahabatan diantara kita sebaik mungkin. Pelaut seperti kita, kemana pun anda berpusing, kita tetap akan berjumpa semula.

Akhir kata kepada semua peminat blog kami dan rakan-rakan pemancing, Selamat Tahun Baru 2014, semoga tahun baru ini memberikan keceriaan, kebahagiaan, kemurahan rezki dan keberkatan sepanjang masa. InsyaAllah..

"Memancing untuk kualiti, bukan kuantiti"

Ikhlas dari kami di pancingport.blogspot
12 di kuala selangor - Google Blog Search

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Orang Azmin Akan Cabar Khalid <b>Di Kuala Selangor</b> | AIDC

Posted: 18 Jan 2014 06:20 AM PST

AIDCNews – 18/01/14- Orang Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali dijangka akan mencabar Tan Sri Khalid Ibrahim untuk merebut jawatan Ketua Bahagian PKR Kuala Selangor menjelang pemilihan parti itu pada April ini.

Orang Azmin yang dimaksudkan itu adalah bekas Ahli Parlimen Kapar S. Manikavasagam.

"PKR Bahagian Kuala Selangor akan menghadapi perebutan antara penyandangnya Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim dengan bekas Ahli Parlimen Kapar S. Manikavasagam.

"Ia adalah satu fakta yang diketahui umum bahawa MB Selangor dan Manikavasagam tidak boleh melihat mata-ke-mata kerana isu-isu perlombongan pasir yang terdedah di negeri itu sejak beberapa tahun lalu.

"Manikavasagam mengesahkan bahawa beliau akan mencabar Khalid jika MB Selangor itu memilih untuk mempertahankan jawatan Ketua Bahagian di kawasan itu, "lapor The Star.

Manikavasagam yang lebih dikenali sebagai Mike yang sebelum ini dipindahkan daripada mengekalkan kerusi Parlimen Kapar dan ditewaskan apabila bertanding di peringkat Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Melawati pada Pilihan Raya Umum ke-13 berkata beliau tidak rugi apa-apa jika tewas di tangan Khalid di Kuala Selangor.

"Saya tidak rugi apa-apa. Dan saya akan bersungguh-sungguh menentangnya (Khalid)," katanya.

Mike mendakwa beliau mendapat sokongan penuh daripada pesaing-pesaing Khalid di Kuala Selangor termasuk Ketua Penerangan Pemuda, Mazli Saring dan Muhammad Kamil Vaanan Abdullah.

Mazli dan Kamil telah kalah kepada Khalid dalam pertandingan tiga penjuru bagi jawatan Ketua Bahagian pada tahun 2010.

Tambah Mike, Khalid sepatutnya berasa malu apabila sesetengah isi rumah di kampung kawasannya, contohnya Kampung Pasir Tuntung masih tidak mempunyai bekalan air.

"Dan setakat ini, saya telah membantu menyambung bekalan air ke lapan buah rumah di Kampung Pasir Tuntung," katanya.

Kata penyandang Naib Pengerusi PKR Kapar itu lagi, kampung tersebut terletak di kawasan Bukit Malawati, tempat di mana beliau berkhidmat sebagai penyelaras.

Mike juga menambah bahawa dia telah merekrut 3,000 orang ahli untuk menyertai PKR bahagian Kuala Selangor, menjadikan jumlah kesemuanya kepada 9,000 ahli.

"Saya juga ingin menjelaskan bahawa saya tidak memindahkan 3,000 ahli dari bahagian Kapar. Orang-orang yang saya ambil semua dari kawasan Kuala Selangor," katanya.

Mike selain itu berkata beliau telah memindahkan keahliannya dari Kapar ke Kuala Selangor, bulan lalu.

Sumber yang rapat dengan Khalid pula mengalu-alukan cabaran Mike dan menyatakan beliau mempunyai hak demokratik untuk bertanding mana-mana jawatan yang disukai.

Sementara itu, Khalid dilihat mempunyai perkara-perkara yang lebih besar untuk dibimbangi apatah lagi dirinya kini diserang dari pelbagai sudut berikutan kebimbangan sesetengah pihak yang menjangkakan ADUN Pelabuhan Klang itu boleh mencabar Timbalan Presiden, Azmin Ali dalam pemilihan parti akan datang.

Pihak yang bersimpati dengan Khalid juga percaya bahawa kemelut PKNS yang melibatkan Azmin telah dirancang dengan bijak untuk menjatuhkan bekas Ahli Lembaga Pengarah perbadanan tersebut.

Azmin telah digugurkan sebagai Ahli Lembaga Pengarah PKNS, namun Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah menuntut untuk memasukkannya semula ke jawatan asal.

di negeri selangor - Google Blog Search

di negeri selangor - Google Blog Search


Isu Kebersihan di Hospital Kerajaan <b>di Negeri Selangor</b>

Posted: 03 Jan 2014 12:30 AM PST

Media hari ini melaporkan bahawa kakitangan hospital terpaksa mengambil alih kerja-kerja mencuci tandas dan wad di kebanyakan hospital kecuali di hospital Serdang.

Dilaporkan hanya 13 orang dari 135 orang dihantar oleh Radicare untuk kerja pembersihan di hospital Klang.

Keadaan di beberapa hospital di Selangor sudah di tahap  'huru-hara' bukan sahaja disebabkan kebanjiran begitu ramai pesakit tetapi juga timbulnya masalah kebersihan dan kutipan sampah.

Perkara in telah dibawa kepada pengetahuan saya bahawa syarikat Radicare Sdn Bhd telah diberikan kontrak kerja-kerja pembersihan di semua hospital sejak 2014 telah mengurangkan tenaga kerjanya. Dari 120 orang, diberitakan ianya hanya tinggal 20 orang sahaja bekerja di setiap hospital. Ini menyebabkan terjejasnya kebersihan tandas dan persekitaran wad-wad di kebanyakan hospital di seluruh negeri Selangor.

Ini jelas menunjukkan bagaimana kontrak penswastaan yang telah diberikan kepada syarikat kroni telah mula menampakkan kesan negatif.


Hospital adalah tempat orang ramai mendapat rawatan perubatan dan bayangkan sekiranya tahap kebersihan tempat tumpuan orang ramai tidak dapat di jaga di sebabkan syarikat swasta tadi memotong tenaga kerjanya maka sudah tiba masanya pemberian kontrak tersebut dikaji semula.

Kesihatan rakyat merupakan keutamaan melebihi  keuntungan wang ringgit. Lantaran itu kita mengesa Kerajaan Persekutuan mengkaji semula semua kontrak yang diberikan kepada syarikat swasta oleh Kementerian Kesihatan Malaysia bagi menjimatkan kos dan agar perkhidmatan yang diberikan lebih efektif.


YB Dr. Xavier Jayakumar
Adun Seri Andalas

12 di ampang - Google Blog Search

12 di ampang - Google Blog Search


Jom Membeli Belah <b>Di</b> Plaza <b>Ampang</b> City ~ Kisah Seorang Lobam

Posted: 16 Jan 2014 11:29 PM PST

Alhamdulillah, syukur kepada Allah atas nikmat kehidupan serta rezeki yang melimpah ruah. Selawat dan salam buat Rasul junjungan mulia serta sahabat dan ahlul bait baginda.
Cuti sempena Thaipusam boleh digunakan sebaiknya untuk menghabiskan masa bersama keluarga. Bercerita tentang kehidupan serta berbincang mengenai pelajaran anak-anak dapat mengeratkan ikatan kekeluargaan. Malah dengan komunikasi dua hala antara ibu bapa dan anak-anak akan melahirkan keluarga yang sakinah.
Berbelanja bersama keluarga juga mampu menjadi terapi dalam mewujudkan keluarga yang mawaddah. Tidak salah rasanya sang suami mengeluarkan sedikit wang untuk memberi penghargaan kepada sang isteri atas penat lelah menguruskan keluarga. Biarpun isteri mempunyai wang sendiri, tetapi menurut Islam wang isteri adalah milik mutlak mereka.
Banyak tempat membeli belah di negara kita. Dari kawasan elit di Pavilion dan Suria KLCC membawa ke pasar malam menjadi pilihan pengguna. Tambahan tahun 2014 adalah merupakan Tahun Melawat Malaysia. Pasti banyak pusat membeli belah berlumba-lumba untuk mengadakan jualan 'tak mahu untung'.

Dalam sibuk mencari tempat membeli belah yang sepadan dengan kedudukan kewangan di dalam poket, saya terjumpa dengan entri Pengalaman Shopping Di Plaza Ampang City di blog Flavour Of Life www.eyriqazz.com Ya satu idea yang menarik.

Bagi yang menginap di kawasan sekitar, Plaza Ampang City memang tidak asing lagi. Tetapi bagi mereka yang tinggal di luar kawasan pasti tertanya-tanya di manakah letaknya pusat membeli belah ini.

Pusat membeli belah yang terletak di Jalan Ampang ini terletak berhampiran Flamingo Hotel dan Ampang Point City Center dengan koordinat 3°9'34"N 101°44'53"E. Bangunan berbentuk tiga segi yang unik ini menempatkan banyak kedai harga patut yang sesuai untuk golongan kebanyakan. 

Antara kedai yang menjadi pilihan di sini ialah kedai beg yang terletak di tingkat 1. Pelbagai jenis beg berjenama seperti beg tangan dan beg kembara terdapat di sini. Menurut pengurus kedai ini, kebanyakan beg yang berada di sini adalah asli dan ditempah terus dari luar negara.


Dengan pelbagai jenama seperti Samsonite dan Harrods pasti membuatkan sang suami tidak keruan memandangkan si isteri seakan hilang ingatan melihat beg yang cantik dengan harga yang berpatutan. Barangan disusun dengan kemas dan cantik bagi memudahkan pelanggan membuat pilihan.

Bagi peminat pasukan The Red Warriors, anda boleh mendapatkan barangan seperti jersi dan cenderahati pasukan bola sepak Kelantan di  Kedai Red Warriors Station Kuala Lumpur. Selain daripada jersi, kedai ini juga menjual cenderahati yang lain seperti seluar, beg, rantai kunci dan bendera The Red Warrios. Malah jersi terbaru pasukan TRW juga boleh didapati di sini dengan harga RM100 sehelai.
Red Warriors Station merupakan pengedar sah barangan KAFA. Jadi anda tidak perlu risau kerana sudah pasti barangan yang terdapat di sini semuanya asli. Kedai ini dibuka jam 10.30 pagi hingga jam 7.00 petang setiap hari dan 2.30 petang sehingga 7.30 petang pada hari Jumaat.
Bagi peminat sukan berkuda seperti ekuestrian atau endurance, Equine Kuala Lumpur menawarkan rangkaian produk sukan endurance pada harga yang mampu milik. Kedai yang terletak di 332A-G08  ini menyediakan satu set gear lengkap yang terdiri daripada suit, kasut but, helmet dan seluar khas sukan berkuda serendah RM500 sahaja. Bagi pengguna yang mementingkan jenama dan keaslian produk, usah risau kerana kebanyakan produk di kedai ini diimport terus dari negara-negara Eropah seperti Perancis dan Australia malah ada juga produk buatan Malaysia.

Bagi anda yang ingin membeli pakaian kanak-kanak mahupun dewasa, anda boleh dapatkan pakaian-pakaian yang berkualiti dengan harga yang murah di sini. Tentu rambang untuk mata memilih pakaian yang pelbagai warna dan corak yang pastinya menarik pandangan mata. 
Bagi anda yang berniaga pakaian di dalam talian, kedai ini pastinya menawarkan harga yang murah untuk anda. Malah sekiranya anda membeli dengan kuantiti yang banyak, tawar menawar dibenarkan. 

Kasut yang cantik dan berkualiti juga ada ditawarkan di sini. Tidak salah rasanya untuk kita membelanjakan sedikit wang untuk menggembirakan anak-anak. 
Tidak cukup rasanya untuk saya bercerita tentang Plaza Ampang City di ruangan yang kecil ini. Jadi kepada pembaca di luar sana, apa kata habiskan masa cuti 3 hari anda minggu ini dengan membeli belah di Plaza Ampang City. Luangkan masa berkualiti bersama keluarga anda. Jom kita ke Plaza Ampang City.
Sumber gambar : www.eyriqazz.com dan internet

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jan 2014 07:12 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Oct 2013 07:29 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Oct 2013 07:26 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Sep 2013 07:27 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Aug 2013 07:32 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Aug 2013 07:18 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jul 2013 07:11 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2013 07:09 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Apr 2013 07:41 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Feb 2013 07:24 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Senarai dan Lokasi Perangkap Laju / Speedtrap | Isu Halal Terkini

Posted: 14 Aug 2012 12:24 AM PDT

Automated Enforcement System (AES): Berhati-hati,beratus kamera akan menjadi "mata" anggota polis sebaik anda memulakan perjalanan.

Aidilfitri datang lagi,semua perantau akan pulang beraya di kampung masing-masing.Elakkan tragedi,pandu berhati-hati,bila mengantuk berhenti.Jangan pandu laju-laju,ingat orang tersayang,ingat jugak saman…kah!kah!kah!

Sebagai panduan,berikut adalah senarai lokasi pemasangan sistem baru perangkap hadlaju yang telah dipasang oleh pihak PDRM:

PLUS Arah Utara

■ Di bawah jambatan di 456km, Sg Buloh simpang.
■ Di bawah jambatan di 459km, Bukit Lanjan interchange.
■ Di bawah restoran overhed di Sg Buloh.
■ Di bawah jambatan terakhir sebelum tol Sg Besi pada 309.2km.
■ Di bawah jambatan di 296.5km, Bangi persimpangan.
■ Di bawah jambatan baru dibina di 289.0km, selepas simpang Utara Penilaian.
■ Di bawah jambatan di 286.5km, Penilaian Utara simpang.

PLUS Arah Selatan

■ Di bawah papan tanda di 454.6km dan 455.2km, Sg Buloh layby.
■ Di bawah jambatan selepas Subang persimpangan di 11.3km.
■ Di bawah jambatan di 22km, Bukit Lanjan simpang.
■ Di bawah jambatan sebelum Mint hotel, Sg Besi Tol. 80km / h sahaja!
■ Di bawah jambatan di 302.8km, Kajang simpang.
■ Mengenai 1km selatan persimpangan Bangi, kedua-dua selatan dan utara terikat luar lorong
■ Pada 296.5km dan 297km, Bangi simpang.
■ Di bawah jambatan yang baru dibina di 289.0km, sebelum simpang Utara Penilaian.
■ Pada 285.5km dan 285.8km, Penilaian Utara simpang.
■ Pada pembahagi pusat di 251.8km dan 253km selepas Senawang simpang.
■ Selepas simpang Alor Gajah di 213.9km, bersebelahan dengan taman tema air.
■ Di sebalik halangan nahas tangan kanan di 198.4km.

Lebuhraya Elite Perhubungan Timur Tengah / Utara

■ Pada sebelah kiri di 4.8km selepas Batu Tiga / Shah Alam keluar
■ Di bawah restoran overhed di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
■ Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.

Lebuhraya Elite Perhubungan Barat Tengah / Selatan

■ Di bawah restoran overhed di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
■ Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.
■ Selepas keluar dari tol KLIA ke lapangan terbang, di bawah Jalan Pekeliling flyover.90km. / H

NKVE Arah Timur / Utara

■ 300m sebelum tol Jalan Duta, 60km / h!
■ Di sebalik penghadang jalan di sebelah kiri apabila pergi ke arah tol Jalan Duta, di 24.9km, 80km / h!
■ Di bawah jambatan di Damansara Junction, 17.5km

NKVE Arah Barat / Selatan

■ Di sebalik penghadang jalan di sebelah kiri apabila keluar dari tol Jalan Duta dari KL, pada 25.3km dan 25.7km, 80km / h!
■ Dari Jln Duta, di bawah jambatan, 23km, 80km / h zone!
■ Daripada Jln Duta, di laluan bawah tanah di Sungai Buloh Y-persimpangan, 22km.
■ Di sebalik halangan kemalangan di Damansara Junction, 17.7km dan 16.8km
■ Di bawah jambatan keretapi di 11.2km
■ Di bawah jambatan di persimpangan Shah Alam.

Lebuhraya Kesas Timur

■ Di bawah jambatan di 44.8km, menuruni bukit yang berjalan selepas Puchong simpang.
■ Kesas West Bound
■ Pada sebelah Sg Besi Tol Timur Bound. Bandaraya Kuala Lumpur
■ Jalan Duta; di bawah jejambat di persimpangan Damansara, 70km / h zone.

Lebuhraya Kesas – Klang

■ jalan Dwi antara Klang dan Pelabuhan Klang. Ke Arah Klang arahan, pada kira-kira 13 km batu batu. 70km / h sahaja!

Leburaya Pantai Timur

■ Timur berjilid, menuruni bukit selepas Raub persimpangan.
■ Maran, 60km / h zone.
■ Paya Marang, 70km / h zone.

Kawasan Negeri Johor Arah Selatan

■ persimpangan Tangkak.
■ Di bawah jambatan selepas Yong Peng
■ simpang Utara di 97.3km.
■ Ayer Hitam simpang.
■ simpang Sedenak.

Jalanraya Sekitar Utara  Malaysia  - Arah Utara

■ Around Ayer Hitam in 60km / h zone.
■ Sebelum Perwaja Steel.
■ Sg Petani persimpangan.
■ Antara persimpangan Seberang Jaya dan Tol Sg Dua.
■ Jambatan Pulau Pinang di pulau end.Speed  ​​menghadkan 80km / j.

Jalanraya Sekitar Utara  Malaysia  - Arah Selatan

■ Jambatan Pulau Pinang Pulau akhir. Had laju 80km / h.
■ Mengenai 2km sebelum had Juru Tol Speed  ​​90km / h

Kawasan Perak Jalanraya Arah Utara

■ Di bawah jambatan di 197.1km dan 198.8km, selepas Kamunting Junction.
■ Di bawah jambatan di 204.3km, selepas Kamunting Junction.
■ Di bawah jambatan di 208km, sebelum Kamunting Junction.
■ Di bawah jambatan di 214.8km, sebelum Kamuntingjunction.
■ Ipoh Point Vista pada kira-kira 263km. Had laju 80km / h.
■ Di bawah jambatan di 271km, Ipoh North Junction.
■ Di bawah jambatan di 274.4km, Ipoh South Junction.
■ Di bawah jambatan di 286.9km, Simpang Pulai Junction.
■ Di bawah jambatan di Persimpangan 296km, Gopeng.
■ Di bawah jambatan di 352.6km, selepas Simpang Sungkai.
■ Di bawah jambatan di 353km, Sungkai Junction.
■ Di bawah jambatan di 373km, Sungai Junction Slim.

Kawasan Perak Arah Selatan

■ Di bawah jambatan di 199km, sebelum Kamunting simpang.
■ Di bawah jambatan di 241.9km, di persimpangan Kuala Kangsar.
■ Di bawah tiang isyarat di 296.1km, sebelum Gopeng Junction.
■ Di bawah jambatan di 297km, Gopeng Junction.
■ Di bawah jambatan di 300km, selepas persimpangan Gopeng.
■ Di bawah jambatan di 308.6km, selepas persimpangan Gopeng.
■ Di bawah jambatan di 372.6km, di simpang  Slim   River .

Berhati-hati ketika memandu, semoga anda semua selamat sampai ke destinasi.

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri

Abd. Rahman

http://www.halalscience.com

kegagalan cerun - kajian kes <b>di bukit</b> antarabangsa - Pagar Museh

Posted: 13 Jul 2013 03:28 AM PDT


Merupakan fenomena yang kerap belaku di Malaysia adalah dikeranakan iklim Malaysia yang panas dan lembap sepanjang tahun. Hujan yang tinggi melebihi 3000 mm setahun meningkatkan kadar hakisan dan luluhawa yang boleh mempercepatkan pergerakan jisim terutama nya di kawasan cerun bukit curam.
 Bukit Antarabangsa, Hulu Klang, Selangor merupakan kawasan yang bertopografi berbukit bukau, dengan ketinggian di antara 133 hingga 203 meter di atas paras laut. Mempunyai longitud antara 101°46‟ T hingga 101°47‟ T dan latitud antara 03°10.8‟ U hingga 03°11.3‟ U ( Peta 1). Dicirikan oleh iklim yang panas dan lembab sepanjang tahun dan mempunyai jumlah hujan tahunan sebanyak 3000 sehingga 3500 mm. Kegagalan cerun atau tepatnya tanah runtuh merupakan satu kejadian geologi yang melibatkan sebahagian besar pergerakan tanah, jatuhan batuan atau cantuman dari keduanya. Kebanyakkan runtuhan tanah bermula di lereng-lereng cerun dan seringkali dicetus oleh air larian permukaan . Runtuhan tanah berlaku mungkin secara berperingkat dan mungkin berlaku dengan pantas tanpa disedari sewaktu hujan lebat serta bergerak bersamanya bahan bumi yang menggelongsor mengikut tarikan graviti . 
Air yang mengalir di permukaan akan sentiasa menyebabkan hakisan. Kadar hakisan semakin tinggi sekiranya tanah di sesuatu kawasan itu terletak di tempat yang tinggi dan curam seperti di lereng-lereng bukit. Pengaliran air yang teramat deras akan menghakis bunga tanah atau lapisan atas. Berkaitan dengan proses hakisan, runtuhan tanah juga akan berlaku di cerun bukit, terutamanya berlaku semasa hujan lebat. Proses kegagalan cerun  menjadi satu masalah di kawasan di berbukit-bukau seperti Cameron Highlands, Fraser Hill, Genting Highlands di Pahang dan beberapa kawasan tanah tinggi di Malaysia. 
Kebiasaannya kegagalan cerun atau tanah runtuh akan meragut nyawa manusia serta memusnahkan harta benda. Contohnya, beberapa kejadian tanah runtuh besar yang telah berlaku seperti di Highland Tower dan Taman Hillview  di Hulu Kelang (Selangor), Gua Tempurung (Perak), Paya Terobong (Pulau Pinang), persimpangan lebuhraya NKVE, Bukit Lanjan serta beberapa kegagalan cerun bersaiz kecil dan sederhana. Fenomena ini seringkali dikaitkan  dengan musim tengkujuh, di mana sejumlah curahan hujan yang tinggi bertindak sebagai pencetus kepada kegagalan cerun. Keadaan iklim tropika yang panas dan lembab ini juga turut menyebabkan proses luluhawa secara relatifnya adalah lebih tinggi berbanding kawasan beriklim lain . 
Namun begitu, faktor-faktor lain seperti keadaan geologi, geomorfologi & struktur geologi akan berperanan dalam mempengaruhi corak pelemahan batuan. Kawasan kajian yang terletak di Bukit Antarabangsa merupakan kawasan perumahan di lereng bukit di Ulu Klang, Selangor, Malaysia. Bukit Antarabangsa, Ampang adalah sebuah kawasan penempatan awam yang berprofil  pertengahan ke tinggi. Namun begitu, penempatan yang dimajukan sebagai perumahan ini mempunyai keadaan muka bumi yang bercerun dan sama sekali tidak selamat dan tidak stabil untuk diduduki. Kebanyakan projek  pembangunan di sekitar kawasan Bukit Antarabangsa terletak di kawasan cerun bukit. Peristiwa tanah runtuh yang berlaku pada 6 Disember 2008 di Bukit Antarabangsa telah meranapkan 20 buah rumah dan mengorbankan sekurangnya lima orang penduduk dan lebih daripada 2,000 orang pula terpaksa dipindahkan ke tempat yang selamat
Kekuatan cerun yang tidak mampu mengawal dan menyokong kekuatan tapak bagi perumahan tersebut akibat hujan yang berterusan, telah menyebabkan kawasan menjadi tidak stabil dan aliran air berlebihan ini telah menyusup ke bawah permukaan dan menjadikan bahan bumi di bawah permukaan semakin  lemah. Ditambah pula, dengan keadaan cerun yang tidak stabil menyebabkan sejumlah bahan bumi bersama beberapa rumah penduduk yang terlibat runtuh di sepanjang cerun dan dilonggokkan ke beberapa ratus meter dari  tempatnya yang asal. Menurut laporan, 13 Ogos 2008, menunjukkan bahawa kebanyakkan cerun di kawasan  Bukit Antarabangsa berada pada kelas III, iaitu cerun yang berisiko tinggi kerana mempunyai kecerunan 26° - 35°.  

sekolah kebangsaan <b>bukit lanjan</b> (asli): minggu terakhir <b>di</b> sk bukit <b>...</b>

Posted: 20 Aug 2013 07:57 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]SEKOLAH KEBANGSAAN BUKIT LANJAN (ASLI). Sebuah sekolah murid Orang Asli di pinggir Bandaraya Petaling Jaya. Sekolah kecil tetapi bersemangat besar... (A small Orang Asli school at the outskirt of Petaling Jaya city ...

12 di batang kali - Google Blog Search

12 di batang kali - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di batang kali</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jan 2014 07:47 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Lelaki India Kena Tetak <b>Di</b> Shell <b>Batang Kali</b> 4 Julai 2013

Posted: 06 Jul 2013 09:25 AM PDT

Pejabat Pusat Khidmat Adun <b>Batang Kali</b> | kujie2.com

Posted: 08 Dec 2013 09:55 PM PST

pusat khidmat dun batang kali

Pejabat Pusat Khidmat Adun Batang Kali telah berpindah ke Laluan Utama, Batang Kali. Sebelum ini Pejabat Pusat Khidmat Adun Batang Kali berada di Taman Emas,Batu 30, Hulu Yam Lama.

Lokasi Pejabat Khidmat Adun Batang Kali berhadapan di seberang jalan Balai Polis Batang Kali berdekatan Public Bank dan Stesen Komuter Batang Kali.

Waktu Urusan Pejabat Khidmat Dun Batang Kali

  • Isnin – Khamis – 9.00 pagi – 5.00 petang
  • Sabtu – 9.30 pagi – 2.00 petang
  • Ahad dan cuti umum – tutup
  • YB akan berada di pejabat pada setiap hari Khamis sahaja.

Dua tiga minggu ini saya sedang memproses permohonan  Skim Tanam Baru  Sawit Pekebun Kecil jadi  memang berurusan dengan beberapa pejabat kerajaan – Pejabat MPOB, Pejabat Tanah & Galian dan Pejabat Khidmat Adun kawasan.

Pagi tadi ke Pejabat Khidmat Dun Hulu Bernam, Kampung Titiwangsa , Kelumpang.  Malangkan YB tiada dipejabat kerana turun ke Kuantan membantu mangsa banjir.

Kalau tak berurusan, memang tak pernah ambil peduli. Hanya lalu dan pandang.  Sesekali kena mencari, kalut juga nak tahu lokasi sebenar.  Kalau ringan mulut bertanya, InsyaAllah akan ada yang membantu.

Seorang penumpang cedera parah bas terbalik <b>di</b> Jalan <b>Batang Kali</b> <b>...</b>

Posted: 10 Nov 2013 04:13 PM PST

KUALA LUMPUR: Seorang cedera parah apabila bas yang membawa 22 penumpang terbalik di Jalan Batang Kali menghala Genting Highlands dalam nahas pada jam 5 pagi tadi. …read more

Berita Penuh: Utama Mutakhir Berita Harian

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Malaysia Metal Detector: lagi kupang mas ditemui <b>disungai</b> kota <b>tinggi</b>

Posted: 19 Jan 2014 06:03 AM PST

Salam buat rakan-rakan md,

Alhamdulillah, sebiji kupang mas sultan alludin shah telah dijumpai oleh rakan md di sungai kota tinggi baru ini. Memang rezeki beliau, baru dua kali turun ke sungai kota tinggi untuk mencari telah berjaya menaikkan kupang mas. Bak perpatah melayu "tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia mana lah kita tahu". Semuanya adalah rezeki daripadanya

Metal detector yang digunakan jenis AT pro garrett (recomended untuk beli- md yang terbaik setakat ini dan teramai yang beli di malaysia).
Berikut adalah hasil mas kupang yang diperolehi

MMD ucapkan taniah buat epy.
Sampai sini sahaja berita MD untuk kali ini.
jika ada maklumat atau sebarang cadangan atau pertanyaan bole hubungi kami ditalian toll percuma malaysiametaldetector@gmail.com

12 di ulu kelang - Google Blog Search

12 di ulu kelang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di ulu kelang</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jan 2014 03:32 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

This is Our Story: BBQ <b>di</b> Warisan Rimba <b>Ulu Klang</b> Kemensah

Posted: 29 Dec 2013 08:30 PM PST

kami sekeluarga bercuti ke Warisan Rimba
belakang zoo negara ulu kemensah
nie adalah kali ke dua kami bercuti ke sini
di sini kami tak mandi air sungai pun
tapi kami mandi air bukit yang rasanya sangat warna [suam-suam kuku airnya]
jadi mandi waktu malam memang takder hal punya
cuma bila naik dari kolam
perghhhhh menggigil-gigil tu ngeeeee
sempena cuti xmas kami lepak di sini habiskan cuti
kami bergerak dari rumah hari selasa lepas 
lepas waktu magrib baru kami gerak ke sana
seronok snagat sebab family mak uda pun join percutian kami kali nie
kalau korang jenis yang cerewet nak tidor di luar
dinasihatkan supaya tak perlulah tidor di sini
sebab biliknya hanya disediakan katil bujang dan tikar plastik jea alasnya
kalau nak bermalam di sini
siap sediakan segala kelengkapan yang lengkap kalau nak selesa
memang kami bawak macam-macam datang ke sini
toto..selimut..bantal..tikar..
dapur..pan..kettle..mcm2 lah kelengkapan untuk memasak
siap bawak beras lagi tu hehehehhe
bawak jealah macam-macam..buat macam nak kita nak pergi bercamping ;)
kami sampai dalam pukul 8.45pm
sampai jea terus jumpa dengan kak Elly
dan dapatkan kunci bilik dari kak Elly
dapat bilik kelah dan kelisa
anak-anak memang dah tak sabar nak mandi kolam
kaki dah celup-celup dalam kolam
mak bapak sibuk uruskan barang keluar dari bonet kereta
terus sediakan bahan untuk buat BBQ
meriah dan happening sangat
nak-nak kami jea yang conquer area situ
kolam pun kami yang conquer
memang best...jadi takder lah rasa segan nak mandi ker..nak terjun tiruk ker..
sebab takder orang nak memerhati hehehehhe
sebab tu kami suka bermalam sebab boleh mandi puas-puas waktu malam
waktu siang ramai sangat orangnya
waktu pagi dari pukul 7am sehingga pukul 11am
lepas pukul 11am orang memang ramai
nak mandi pun rasa macam tak selesa sangat
jadi pukul 2 lebih kami dah balik
taknak lepak sampai ke petang...
jadi aku suka nasihatkan kawan-kawan yang nak datang ke sini
lebih best datang waktu malam...
berminat untuk datang ke sini
--selamat datang ke warisan rimba--
sangat-sangat mendamaikan

udang..ketam..sotong..ikan..ayam..
yang paling best buat sotong ala-ala satay

pilih sahaja apa yang nak di makan

--kami yang orang perempuan yang menyiapkan segala benda--
orang lelaki hanya bakar-bakar jea
anak-anak sibuk berendam sudah

--waktu membakar memang best--
sambil melompat dalam kolam
naik atas sejuk-sejuk pastu berdiri tepi tempat bakar
macam-macam ada hehehehehe

--kami yang gojessss gitu--
mak..dayah..lini..mak dan mak uda

--anak-anak suka betul dapat berendam--
naik untuk makan jea dan minum susu

--aktiviti berendam yang paling best--
yang lelaki mandi sampai pukul 3pagi
kami pukul 12 lebih dah naik
tak larat nak berendam lagi
takper kita sambung berendam esok jea

--my sweetheart mr.hubby--
syorkkk tu dalam sejuk-sejuk tu dapat peluk mr.hubby
rasanya tak ramai yang tahu akan tempat nie
tapi bila sudah jejakkan kaki di sini pasti akan kembali semula

ads