Isnin, 14 Mei 2012

12 di teluk datok - Google Blog Search

12 di teluk datok - Google Blog Search


LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN <b>TELOK</b>

Posted: 09 May 2012 07:54 AM PDT


Gelombang MERAH menyerang

Posted: 09 May 2012 05:16 AM PDT

Gelombang MERAH mula merebak di Negeri Selangor?biar betul?ye..itulah kenyataannya..selepas beberapa negeri siri jelajah membawa SANGSAKA BANGSA kini ianya tiba di Negeri Selangor,terutamanya di kawasan Parlimen Kuala Langat,ahamdulillah,segala perjalanan berjalan dengan baik sekali.Dari Sepang,ianya terus menuju ke Kuala Langat dan dari Kuala Langat menuju ke Parlimen Klang.Larian ini membuka tirai sambutan besar-besaran sempena ulangtahun UMNO yang ke 66 tahun pada 11 Mei 2012 ini nanti yang akan berakhirndi Stadium Bukit Jalil.Untuknpengetahuan larian,ini telah dilangsungkan serentak di empat zon,iaitu di Utara, Selatan,Pantai Timur dan Sabah.
Di Kuala Langat,larian SANGSAKA BANGSA telah diketuai oleh Ybhg Dato Ketua Bahagian serta Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Kuala Langat serta barisan jawatankuasanya sebelum diserahkan kepada para ahli cawangan-cawangan yang sedia menanti di check-point yang telah ditetapkan.
Larian yang julungkali diadakan bagi menyemarakkan SEMANGAT PERJUANGAN UMNO telah mendapat sambutan yang hangat serta menggalakkan daripada masyarakat setempat khususnya ahli-ahli UMNO dan generasi muda..
KP serta team PUcTD merakamkan ucapan tahniah kepada seluruh peserta larian serta dikesempatan ini,Selamat Menyambut Hari Ulangtahun ke 66 tahun kepada seluruh ahli UMNO.

12 di kuala selangor - Google Blog Search

12 di kuala selangor - Google Blog Search


PEMAJU ROBOHKAN TOKONG <b>DI KUALA SELANGOR</b>!

Posted: 12 Apr 2012 10:47 AM PDT

Kekecohan yang berlaku petang tadi di Kampung Pasir Penambang, Kuala Selangor adalah berpunca dari pemaju di kawasan terbabit yang berkeras mahu merobohkan sebahagian bangunan milik Tokong Cina berdekatan.

Menurut penduduk tempatan, bangunan yang mahu dirobohkan amat penting bagi komuniti Tokong berkenaan.

Beberapa perbincangan telah dibuat dan telah mendapat persetujuan kedua-dua pihak berkaitan penempatan semula dan pampasan tetapi setelah pembinaan bermula atas tanah berkenaan, janji-janji tersebut telah dimungkiri.

Lanjutan itu, penduduk tempatan dan komuniti tokong telah menentang pemaju yang mahu merobohkan rumah ibadat mereka.

Kekecohan bermula apabila pihak pemaju membawa lebih 70 orang samseng bagi menakutkan penduduk.

Kejadian berjaya dikawal oleh pihak polis dan Pasukan Simpana Persekutuan (FRU) dan sehinga petang tadi mereka yang terlibat berjaya disuraikan.

Wakil dari kerajaan Barisan Nasional, YB Tuan Hj. Sulaiman Bin Abdul Razak selaku Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Permatang turut hadir bagi mendengar permasalahan yang berlaku.

Dimana wakil Kerajaan Negeri Berkebajikan dan kaitan mereka dalam kejadian ini akan saya bawakan dalam laporan selanjutnya... Tungguuuu....

12 di puchong - Google Blog Search

12 di puchong - Google Blog Search


URUT PELANGGAN SAMBIL BOGEL <b>DI PUCHONG</b> <b>...</b> - Flying Kick

Posted: 14 May 2012 02:30 AM PDT


PUCHONG – Mengurut pelanggan secara bogel. Itu tawaran istimewa yang disediakan sebuah premis urut kepada pelanggannya.
Pemilik premis di Bandar Puteri di sini, boleh diibaratkan 'tidak makan saman' kera­na pernah diserbu polis, bulan lalu.
Bagaimanapun, kedegilan pemilik premis itu memaksa polis melakukan sekali lagi serbuan, awal pagi semalam.
Ketika serbuan dilakukan, seorang tukang urut wanita warga asing sedang berbogel semasa mengurut seorang pelanggan.
Pegawai Turus Jabatan Anti Maksiat, Kongsi Gelap dan Perjudian (D7), Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPPK) Selangor, Deputi Superintendan Izwan Abd Karim berkata, dalam serbuan itu, lapan wanita warga Thailand, Filipina dan China diberkas.
"Wanita itu menyalahgunakan pas lawatan dengan bekerja sebagai tukang urut. Kita percaya premis ini menawarkan perkhidmatan seks kepada pelanggannya," katanya.
Izwan berkata, sebuah spa di kawasan berhampiran turut diserbu kerana dipercayai menawarkan khidmat pelacuran kepada pelanggannya.
Menurutnya, premis ini menggunakan konsep susun atur dalaman umpama hotel lima bintang untuk keselesa­an pelanggan.
"Empat wanita warga asing yang menyalahgunakan pas lawatan juga diberkas," katanya.
Dalam serbuan berikut­nya, sebuah pusat karaoke turut diserbu kerana menawarkan khidmat pelayan pelanggan (GRO) warga asing.
Katanya, tiga lelaki yang bertindak sebagai penjaga premis di ketiga-tiga premis tersebut serta semua tahanan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Serdang untuk siasatan.

12 di dengkil - Google Blog Search

12 di dengkil - Google Blog Search


Rakaman Ceramah Dato Seri Anwar Ibrahim <b>Di Dengkil</b>,Selangor <b>...</b>

Posted: 28 Jan 2012 10:20 PM PST

[unable to retrieve full-text content]2005 - 2012. Tahun 2005 · Tahun 2006 · Tahun 2007 · Tahun 2008 · Tahun 2009 · Tahun 2010 · Tahun 2011 · Tahun 2012 · Langgan Newsletter. Rakaman Ceramah Dato Seri Anwar Ibrahim Di Dengkil,Selangor 27/01/2012 ...

12 di sungai buloh - Google Blog Search

12 di sungai buloh - Google Blog Search


My Baking Class by Azie: :: Kelas Azie <b>di Sungai Buloh</b> pada 5 & 6 <b>...</b>

Posted: 22 Apr 2012 08:59 AM PDT

2 tier Royal Design Wedding Cake
- stacked 2 tier wedding cake (size 6 & 10)
- variety piping works - borders, side design, ruffle
- roses using flower cone
turntable, spatula, apron, piping bags, scissor, flower cone holder
Chocolate Indulgence, Apple Crumble Cheesecake & Hazelnut Cream Coffee
semua kelas diatas akan diadakan di alamat dibawah
No. 7-1, Jalan Bidara 10, Saujana Utama, Sg Buloh.
bankin RM50 ke acc cimb lynn 01040070771524
Maybank 162740126707 both acct under Noorhaslinda Hassan
once da byr email payment ke Lynn..
sila inform 3 hari awal sekiranya tidak dapat hadir. penukaran kelas disaat akhir tidak dibenarkan. Sekiranya tidak hadir, deposit tidak akan dikembalikan.

12 di bangi - Google Blog Search

12 di bangi - Google Blog Search


Menutup Karnival Masjid & Surau-Surau <b>Di Bangi</b> 2012

Posted: 10 May 2012 08:48 PM PDT

Masjid Al-Hasanah, BBB, 13 Jamadil Akhir 1433 = 05 Mei 2012 (Sabtu):
Karnival Masjid-Surau (KARIMS) terbesar pernah diadakan di Bangi bermula dari 4 Mei berakhir pada 6 Mei, tetapi Majlis Penutup diadakan pada malam 5 Mei (Sabtu).

Tahniah kepada AJK Induk Karims yang diketuai Nazir Masjid Ybhg. Tuan Haji Napiah Sha`rani dan AJK Pelaksana Ustaz Hud dan Ustaz Idris.


Pihak Penganjur berjaya mendapat tokoh-tokoh terkenal bagi mengisi slot-slot yang diatur seperti Ustaz Izhar Ariff Panelis Tanyalah Ustaz TV9, Dr. Zaharuddin juga Panelis TV9, Ustaz Hasrizal dan Ustaz Fauzi Mustafa (Al-Kuliyah TV3), Ustaz Khairil dari UKM, Ustaz Raihan Abdul Aziz (Bank Islam), Dr. Shauqi Othman (TV9), Ustazah Fatimah Zahra dan Ustaz Syed Nurhisham Tuan Padang (TV9). Dengan kepopularan mereka Karnival berjaya menarik kehadiran pendengar-pendengar memenuhi ruang masjid.
Hari kedua nampaknya dipenuhi dengan kegiatan sukan & Pertandingan dan lebih tertumpu kepada kalangan anak-anak, pemuda dan wanita seperti Explorace Karims, pertandingan Futsal yang melibatkan 25 pasukan, Pertandingan Warna Bagi Kalangan Kanak-Kanak, pertandingan Nasyid Terbuka, Slot Khas Bersama ARC dan Pertandingan-Pertandingan Untuk Wanita seperti Gubahan, Anyaman, Kupas Nenas dan Gubah.
Jadi pada malam Sabtu, malam penutup adalah Malam Kesenian Islam dan lebih kepada penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang.dan Persembahan-Persembahan dari Kumpulan-Kumpulan Jemputan, Pertandingan Nasyid, Persembahan Pentomen, Hadiah-Hadiah Pertandingan Warna dan persembahan pasukan-pasukan yang menang. Hadiah-Hadiah disampaikan oleh Adun Bangi.
Dlam Ucapan Penutup, Adun memuji Program yang dijalankan, kerana ianya dapat menarik kehadiran pengunjung-pengunjung berbagai lapisan masyarakat ke Masjid dan berharap kehadiran ke Masjid ini tidak hanya kerana Karnival, tetapi Karnival sebagai mekanisme memakmurkan Masjid. Adun berharap kegiatan ini dapat dicontohi oleh masjid-masjid dan surau-surau yang lain. Tetapi menurut Adun, untuk menjadikan Karnival meriah, wajar diadakan pertandingan pada peringkat zon-zon. Johan dan Naib Johan di Zoz-zon ini dipertangkan peringkat akhir di Masjid. Sebelumnya sebelum Adun berucap bagi menutup Karnival Nazir Masjid Al-Hasanah Tuan Haji Napiah mengucap terima kasih kepada semua pihak yang menjayakakan Karnival.

Terima kasih.

12 di balakong - Google Blog Search

12 di balakong - Google Blog Search


.:Aqilah Rasyiqah:.: Kursus Lencana Pengakap <b>di Balakong</b>

Posted: 04 May 2012 01:06 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Kursus Lencana Pengakap di Balakong. Assalamualaikum. Sengaja tulis entry ni untuk mengisi masa lapang. Lagipun, baru je dapat sijil tadi. Setelah tiga bulan menunggu, baru dapat sijil. Eh, kursus ni berlangsung pada tarikh 10 Feb ...

12 di bandar sunway - Google Blog Search

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Stories From <b>Sunway</b>: Sesat <b>Di Bandar</b>

Posted: 13 May 2012 09:29 PM PDT

After nearly one week without an update, here's one. It was an eventful weekend indeed. A tiring one, but a good one. Perfect surprise gift was a sudden last minute offday.
Saturday morning.

It has been awhile since I last moved around using public transportation. Departed to Kelana Jaya LRT station from Sunway by bus. The Rabbit card finally came into good use again. Same lame advertisements and programs are shown on the tv-in-the-bus. Although it was the weekends, some of the trains were packed with people of various shapes and sizes.

Met up with the four younglings under my care for the Tour 4 event at the Bandaraya station. It was a sea of people in red, mostly chinese speaking (not a suitable setting for a banana like me). Throughout the event, we went on from train to train, station to station and line to line. The participants had to look around for clues and answers in order to move on to the final destination. It was a fun walk around KL, seeing many tourists, dodgy places, cheap fake products on sale and much more. Everywhere you turn, you'll see random fishy things. Some unpleasant, some interesting. Thank God it wasn't so hot that day otherwise we would be fried before the end.
The participants under my care were fun-packed indeed. Most of the time they were laughing and talking excitedly. They were kind to treat me to a cup of soya bean too. After reaching the final destination which was Chin Woo Stadium, every group has to play five different mini station games. Carnival style games.
Some of us skipped the price giving ceremony and went for the hidden gems in the city. Aunt Annie brought us to this hard-to-find place where they serve great curry noodles (can rival Ipoh wei). Next, we headed back to Sunway for youth fellowship. Incoming mini headaches due to rude awakenings from your nap in the car.
Aunt Lilin was in charge that day. We played this interesting board game-ish where you and your partner take turns to answer questions based on where you land after throwing a giant dice that somehow never seems to stop rolling. An impressive ice breaking activity filled with laughter. Joel seems to be really excited when it came to those 'form 3 chapter 4' type of questions.
Photobucket 
Since the next day (Sunday) would be our Mother's Day service, we had a mini recording session going on after YF. It was for the short video presentation. What happened was people coming in one by one and pretended that the camera was their mums, before sitting down with the rest of the 'crew' for a junk food party. Later that night Ivan came over for some serious editting. Being a perfectionist, Ivan is not a person who can tolerate mini 'bumps' in his work of art. In the end, it was all worth it. It ended with a blast (literally, as Ivan had special fireworks placed in his part of the video).
Finally, the time has come. Another session of good gaming. Diablo 3!

12 di rawang - Google Blog Search

12 di rawang - Google Blog Search


[TERKINI] Kanak-kanak Ini Ditemui Selamat <b>di Rawang</b>

Posted: 02 May 2012 08:03 PM PDT

Label:

SHAH ALAM - Seorang kanak-kanak berusia 12 tahun, Nayati Shamelin Moodliar, yang diculik minggu lalu, ditemui selamat pagi ini.

Nayati Shamelin ditemui di Rawang jam 7.30 pagi tadi.

Dalam kenyataan dikeluarkan menerusi laman sosial Facebook kira-kira jam 10 pagi tadi, keluarga Nayati berkata:

"Kami gembira untuk memberitahu bahawa Nayati sudah pulang ke rumah dan meskipun ia detik yang sangat traumatik bagi dirinya, dia kelihatan berada dalam keadaan baik."

Keluarganya juga berkata akan mengadakan satu sidang media khas esok. -SH

12 di sijangkang - Google Blog Search

12 di sijangkang - Google Blog Search


GearTinggi.com » Proton Melancarkan Hub Logistik <b>di Sijangkang</b> <b>...</b>

Posted: 11 May 2011 05:00 PM PDT

Brief and tour of facility

Proton Holding Berhad pada Rabu melalui subsidiarinya, Proton Edar Sdn Bhd [PESB] dan firma logistik, Konsortium Logistik Berhad [Konsortium] melancarkan hub logistik berpusat di Sijangkang dan Tanjung Malim.

Pelancaran hab itu yang dikenali sebagai Centre for Logistics, Allocation, Storage dan Services [CLASS] dapat menjadikan penghantaran kenderaan lebih efisyen dan dalam keadaan terbaik untuk pasaran domestik dan eksport.

Tun Dr Mahathir Mohamad selaku Penasihat Proton diberi penghormatan untuk melancarkan hab itu di Sijangkang, Kuala Langat.

Document Exchange

CLASS Sijangkang dan Tanjung Malim adalah hub berkomputer sepenuhnya dan yang pertama seumpanya dimiliki oleh pengeluar di Malaysia dan kini memasuki fasa kedua selepas beroperasi untuk pasaran domestik selama lebih dari setahun. Operasi kedua-dua hab itu mula digunakan pada 4 April 2011 untuk unit eksport dan ini bermakna kesemua kenderaan diperiksa secara terperinci bagi memastikan pengedar antarabangsa menerima unit mereka dalam keadaan baik.

PESB, sejak 1 April 2011 menswastakan pengurusan penghantaran kepada KLB bagi menambah baik pengurusan rantaian bekalan. Dengan beroperasinya kedua-dua hab, kenderaan dari kilang Shah Alam dihantar ke Sijangkang untuk simpanan dan pemeriksaan pra penghantaran dan dihantar menggunakan trailer kepada pengedar dan seterusnya diserahkan kepada pelanggan. Kenderaan yang dibina di kilang Tanjung Malim juga turut melalui proses yang sama. Perkhidmatan lain yang disediakan di hab ialah perancangan logistik, penyimpanan kenderaan, penyelenggaraan stok, pencucian dan pengisian minyak.

L-R Zulkifli Sarkam, CheAzizuddin Che Ismail, Dato' Sri Mohd Nadzmi, Hj.Ismett Azyze, Dato' SriSyed Zainal Abidin, Mohamad Shukor Ibrahim, Nor Din Abdullah

Hab Sijangkang adalah seluas 50 ekar yang mula beroperasi pada 1 April 2010 boleh memuatkan 7,000 kereta pada satu masa manakala hab Tanjung Malim seluas 45 ekar yang mula beroperasi pada Jun 2010 boleh memuatkan 6,000 kereta pada satu masa.

"Kedua-dua hab akan membantu kami dalam penyeragaman proses pra penghantaran kesemua kenderaan dan ini adalah suatu yang signifikan bagi memastikan kenderaan dapat dihantar dengan cepat kepada pelanggan domestik. Proses CLASS dapat membantu kami mengurangkan pelbagai masalah antaranya pengendalian berganda sebanyak 40%, tempoh menunggu maksimum kepada 3 hari, kecacatan sekunder dan inventori berlebihan semasa susunan," kata Pengarah Urusan Proton Holdings, Dato' Seri Syed Zainal Abidin.

Popularity: 17% [?]

Related posts:

  1. VW Jadi Dengan Proton?
  2. Proton Raikan Anak Yatim dan Pelajar Sekolah Sempena F1
  3. Proton dan Cusco Jual Proton Satria Neo di Jepun
  4. BIASISWA PROTON UNTUK 13 PELAJAR MELANJUTKAN PENGAJIAN IJAZAH
  5. Peningkatan Kualiti Kereta Proton Mengukuhkan Penerimaan Pengguna

12 di subang jaya - Google Blog Search

12 di subang jaya - Google Blog Search


CERAMAH ANWAR <b>DI SUBANG JAYA</b> - ANWAR YAKIN PR TAWAN <b>...</b>

Posted: 10 May 2012 11:51 AM PDT

Walaupun dikatakan hasil tinjauan Pusat Kajian Demokrasi dan Pilihan Raya Universiti Malaysia (UMCEDEL) mengatakan 49% rakyat menyokong BN dalam PRU13 akan datang,namun hasil tinjauan itu tidak boleh diambil kira sebagai satu keputusan yang menentukan keputusan Pilihanraya Umum ke 13 nanti..
Ini kerana hasil tinjauan tersebut  hanya melibatkan tinjauan terhadap seramai 2,282 responden sahaja..
tinjauan yang dilakukan oleh Universiti malaysia itu dilakukan diantara 31 March hingga 15 April 2012 lalu..

Anwar didalam ceramah beliau di Komplek Sukan 3K di SS13,Subang Jaya malam tadi..

Seperti sebelum ini,beliau kekal yakin Pakatan Rakyat akan menawan Putrajaya pada PRU 13 nanti...
Ini berikutan gelombang kebangkitan yang ditunjukkan rakyat termasuklah juga kebangkitan rakyat di Sabah dan Sarawak pada masakini yang selama ini merupakan "kubu" kuat yang menyumbangkan banyak kerusi parlimen kepada BN..
"buatlah pilihanraya bila pun...
bagilah kepada (peneroka) felda RM15,000.. RM500 pada orang kampung.. RM100 (pada) pelajar..
RM200 (pada) Mahasiswa... it's time to say goodbye.."
Di dalam ceramahnya juga,Anwar turut menyentuh isu Bersih 3.0..
beliau menerangkan kenapa rakyat turun beramai-ramai semasa Bersih 3.0..
Menurut Anwar,perhimpunan Bersih diadakan kerana menuntut pilihanraya yang bersih dan adil..
"isunya apa..? Isunya penipuan pilihanraya.. setelah setengah abad merdeka kita  merintih,menjerit minta fair and free elections.." tambah beliau lagi...
Berikut sedikit gambar Ceramah di Komplek 3K Subang Jaya...

Setelah BN merompak harta rakyat dan kekayaan negara bagi kepentingan dan keuntungan kroni mereka selama 55 tahun ini...
maka sudah sampailah masanya rakyat menghentikan segala penyelewengan ini...
segalanya akan berubah dalam PRU13 nanti...

12 di kelana jaya - Google Blog Search

12 di kelana jaya - Google Blog Search


Youth&#39;s Intellectual Mind: Soalan &#39;Lucah&#39; MP <b>Kelana Jaya di</b> <b>...</b>

Posted: 18 Apr 2012 06:45 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Jika sebelum ini penulis pernah menyiarkan artikel mengenai perbuatan MP Pakatan Rakyat di parlimen (klik disini untuk ke artikel ) , kali ini penulis ingin mengulas mengenai soalan yang ditanya oleh MP Kelana Jaya ...

12 di ijok - Google Blog Search

12 di ijok - Google Blog Search


Mungkin LGBT saja suka Khalid <b>di Ijok</b> | The Unspinners

Posted: 13 May 2012 08:25 PM PDT


Semalam Mei 13, 2012 merupakan satu hari perpaduan buat penduduk Ijok. Penduduk Ijok dari ketiga-tiga kaum - Melayu, CIna dan India - sama-sama berkumpul di belakang Taman Sejati Ijok membuat bantahan terhadap Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim.

Ketiga-tiga kaum di situ membantah tindakan Menteri Besar yang terlalu ghairah memaksa perpindahan untuk membangunkan hartanah.

Menteri Besar yang pernah tergila-gila mahu bangunkan dengan segera tanah ladang menjadi hartanah ketika mengetuai Guthrie hingga menjerumuksn syarikat itu ke masaalah kewangan tidak boleh membuang tabiat lama.


Di Ijok, dia mahu memindahkan sekali gus padang bola, tempat rehat, kuil dan tanah wakaf untuk Masjid Kg Ijok.

Ini pasti ada pembangunan hartanah yang diusahakan.

Kira-kira 130 penduduk penduduk pelbagai kaum menyertai tunjuk perasaan ini yang diketuai oleh Tee Bok Weng, Timbalan Pengerusi PIBG SJKC Ijok.

Dengan tiga-tiga kaum bersatu padu tidak lagi mahu Khalid menjadi MB mewakili rakyat kampungnya sendiri, entah siapa lagi yang masih mahu menyokong Khalid. Mungkin LGBT kot, kalau ada LGBT di Ijok.

ads