Jumaat, 7 Jun 2013

di negeri selangor - Google Blog Search

di negeri selangor - Google Blog Search


KedahLanie.info: Analisis ringkas PRU 13 <b>di Negeri Selangor</b>.

Posted: 10 May 2013 11:30 PM PDT

Analisis ringkas ini berkisar di dua Parlimen panas di negeri Selangor iaitu P108 Shah Alam dan P109 Kapar.
Pertama, kenapa saya memilih kedua-dua parlimen itu?
Pertama, kedua-dua parlimen itu, majoriti pengundinya adalah Melayu yg beragama Islam.
Kedua, kerana kedua-dua kerusi Parlimen itu mempunyai bilangan pengundi antara yg tertinggi di Selangor dan juga Malaysia.
Ketiga, kerana Shah Alam merupakan Ibu negeri bagi negeri Selangor, manakala Kapar mempunyai pintu masuk ekonomi Malaysia, iaitu Pelabuhan Klang.
Terlebih dahulu, kita melihat kempen BN di negeri Selangor. Kempen BN di Selangor mencakupi dari segi aspek fizikal melalui Karnival Sayangi Selangor, Karnival Jom Heboh dan juga pelbagai jenis Karnival lain, termasuklah Karnival Ambang Tahun Baru di ICT. Itu dari segi fizikal. Dari segi penggunaan media massa, jelas kesemua media utama, baik percetakan (Utusan, BH, Kosmo, NST), media elektronik (Media Prima, Astro Awani) BIAS kepada Kempen Barisan Nasional.
Beralih kepada kempen PR di Selangor. PR di Selangor, terutama sekali PKR aktif dalam mengadakan ceramah penerangan mengenai isu-isu semasa. DAP bergerak melalui media cetak berbahasa mandarin. Dan PAS banyak bergerak melalui program-program Dakwah di masjid-masjid di negeri Selangor. Saya suka untuk menyatakan bahawa, program kelolaan Dr Halimah iaitu SPIES. Antara program-program lain yg dianjurkan Kerajaan Negeri Selangor adalah Majlis Sambutan Hari Kemerdekaan dan Tahun Baru bersama Ulama'.
Sebagai pembuka minda, apakah sebenarnya punca kekalahan BN di Selangor sedangkan Kempen untuk menakluki Selangor sangat-sangat hebat? Pelbagai janji, projek-projek mega yg dijanjikan khas untuk rakyat Selangor tidak mampu untuk menarik minat rakyat di negeri ini.
Di Parlimen Kapar, calon drpd PKR menang dgn majoriti yg besar. Untuk makluman, di P109 ada 4 DUN. Barisan kalah di kesemua empat-empat kerusi DUN tersebut, sekaligus mempertahankan P109 terus di bawah PR. Untuk pru 13, didapati BN mendapat kembali sokongan kaum India berbanding pru 12. Tetapi kenapa BN tetap tewas di P109 dan juga kesemua DUN? Bukan kerana tsunami kaum cina, tetapi penolakan orang melayu sendiri keatas BN.
Situasi yg sama berlaku di P108, Shah Alam. Melihat sokongan rakyat semasa karnival Sayangi Selangor, BN begitu yakin akan mampu merampas Selangor dari tangan PR. Calon P108 dr Mesra BN, iaitu Datuk Zulkifli Nordin merupakan satu pesaing kuat kepada Yb Khalid Samad. Diatas kertas, Khalid Samad akan tumbang menyembah kaki Zul Kulim. Tetapi, 5/5/13 menjadi saksi pengundi Shah Alam menolak Datuk Zulkifli Noordin. Antara hujah kenapa kepimpinan BN negeri cukup yakin untuk menawan Selangor adalah berdasarkan faktor kehadiran pengunjung yang ramai, baik Karnival Sayangi Selangor ataupun Majlis Makan Malam bersama masyarakat cina di Selangor. Sedarkah anda, para jentera BN, majoriti pengunjung-pengunjung yg dtg ke setiap karnival anjuran BN terdiri drpd mereka yg masih bersekolah dan juga belia yg belum cukup umur untuk mengundi? Jika tidak, memang patut BN kalah diatas ketidak-sensitifan pihak kepimpinan BN.
Berbanding program keagamaan anjuran Kerajaan PR SELANGOR, yang mengadakan program-program kuliah yang membariskan para HEAVYWEIGHT spt Ust Azhar Idrus, Ustaz Bollywood dll yang mana setiap kali program kuliah ini diadakan, baik di Masjid Negeri Selangor atau Dataran Kemerdekaan Shah Alam, pasti yang datang puluhan ribu malahan ratusan ribu pemuda pemudi Muslim yg merupakan prospek undi kpd PR.
Berfikir secara logik, mana lebih sukar, mengumpulkan ratusan ribu manusia melalui Majlis Ilmu atau Majlis Hiburan? Jawapannya Majlis Ilmu. Lihat, disini saja sudah menjadi faktor kekuatan PR di Selangor. Mereka melalui PAS berjaya mendidik masyarakat untuk mencintai majlis ilmu berbanding majlis hiburan yang penuh dgn hiburan duniawi semata.
Kenyataan ini bukan bermaksud, PR mempergunakan masjid untuk berkempen, tetapi sebaliknya yang berlaku. Jentera kerajaan negeri sentiasa memastikan masjid-masjid di negeri Selangor penuh dgn aktiviti kuliah dan aktiviti selain kuliah yg bermatlamatkan Mengimarah Masjid, Nadi Kejayaan Ummah. Lihat saja Masjid As-Salam Puchong, sgt aktif walaupun majoriti warga Puchong adalah non muslim. Lihat sahaja jadual Aktiviti Masjid Sultan Abdul Aziz Shah, penuh dgn aktiviti dakwah. Bandingkan dengan Masjid Negeri di Negeri pimpinan BN, adakah semakmur masjid negeri Selangor? Adakah masjid-masjid lain di Malaysia yg tiap-tiap malam ada sahaja anak-anak sekolah menengah yg beriktikaf di masjid & pada paginya mereka pergi ke sekolah setelah bersolat Subuh secara berjemaah?
Hasilnya, BN hilang undi orang Melayu Islam diatas keseronokan Barisan Pimpinan BN mengadakan karnival-karnival bermotifkan maksiat. Masyarakat Selangor menilai kerajaan mana yang lebih memberi manfaat kpd rakyat. Manfaat disini bukannya projek-projek mega, bukannya penyediaan kemudahan asas, tetapi suatu pencapaian aspek SPIRITUAL kerana negeri Selangor sudah siap dibangunkan oleh kerajaan BN terdahulu. Rakyat Selangor terutama sekali umat Islam sangat takut akan pengaruh hidonisme tajaan BN melalui tarikan K-POP kepada anak-anak mereka. Walaupun media pro BN memanaskan isu kalimah Allah, tetapi, rakyat Selangor tetap tidak terpengaruh kpd isu tersebut, kerana rakyat Selangor faham benteng akidah umat bukan pada kalimah Allah semata-mata, tetapi ia lebih daripada itu iaitu kerja-kerja dakwah dikalangan umat Islam haruslah digerakkan secara aktif & sistematik.
Itu di parlimen Shah Alam. Di parlimen Kapar pula, situasi sedikit berbeza kerana faktor demografi. Di Shah Alam, boleh dikatakan bahawa, penduduk Shah Alam majoriti adalah golongan educated. Di parlimen Kapar bercampur-campur. Hanya DUN Sg. Pinang shj majoriti pengundi.cina. Itu tidak perlu dianalisis lagi. Perhatian akan diberikan di 3 lagi DUN dlm Parlimen Kapar iaitu Sementa, Selat Klang & Meru. Dun Selat Klang yg dikemudi Dr Halimah memperlihatkan peningkatan yg amat baik. Dr Halimah berjaya melaksanakan tugas beliau sbg wakil rakyat Selat Klang. Beliau aktif menjalankan aktiviti tajaan Keagamaan, kekeluargaan dan juga program motivasi khas utk anak negeri yg mana ianya percuma.
Di Dun Meru pula, kawasan Dr Abd Rani, Pesuruhjaya PAS Selangor juga seperti kwsn Selat Klang. Masjid As-Syarif antara masjid yang aktif mengadakan program-program dakwah. Berbeza di DUN Sementa dibawah pentadbiran Datuk Abdul Rahman Palil. Tiada apa yang boleh dibanggakan dengan gerak kerja yg konstruktif di DUN ini. Melainkan sebahagian tugas-tugas biasa seorang wakil rakyat. TIADA, NOTHING HE DO FOR HIS DUN. Jangan kata tiada peruntukan, kerana kerajaan persekutuan telah memberikan sejumlah dana untuk beliau laksanakan tanggungjawabnya.
Rasanya, tidak perlu untuk saya mengulas perihal calon yang bertanding. Ini kerana masyarakat tempatan kenal dgn siapa calon2 parti yg bertanding.
Terus-terang saya katakan bahawa saya merupakan penyokong BN, tapi utk PRU ini saya memilih PR mengetuai kerajaan negeri kerana saya mahu masjid dan surau negeri Selangor terus subur dengan kuliah agama. Belum lagi memerintah negeri, BN sudah mempromosikan hedonisme tidak terkawal. Ingin saya tegaskan, bukan semua pro-BN redha dgn cara kempen BN. Tiada guna pemimpin BN & penyokong BN mempertahankan kalimah Allah, sedangkan kalian sendiri yang mempermainkan kalimah Allah diatas tindak-tanduk kalian. Ingat, rakyat mahukan ISLAM sebagai ADDIN, bukan yang lain. Kenyataan ini disokong hasil bancian syarikat penyiar TV, bahawa rancangan yang mendapat rating tertinggi penonton di Selangor adalah rancangan berbentuk keagamaan spt Tanyalah Ustaz dan lain-lain lagi rancangan yg seangkatan dengannya, bukannya rancangan Akademi Fantasia @ Mentor.
Ikhlas saya katakan, jikalau Pengerusi BN iaitu Datuk Seri Najib Razak mahukan BN kekal relevan pada PRU 14, ISLAMKAN lah UMNO. Tunaikanlah hak Kerajaan Kelantan untuk mendapatkan royalti Petroleum. Bergabunglah dgn PAS dan kesemua anggota MP yg beragama Islam untuk melaksanakan hudud di Kelantan. Jadikan Kelantan sbg negeri contoh. Dengan jumlah MP muslim baik dlm BN & PR, saya merasakan ia sudah cukup untuk kalian mendapat sokongan 2/3 anggota dewan rakyat bagi meminda perlembagaan. BN mesti memperlihatkan keikhlasan untuk membantu semua rakyat Malaysia, kerana BN adalah kerajaan untuk rakyat Malaysia, bukan untuk rakyat BN semata. Pepatah Inggeris berbunyi: " What you give, you get back" adalah sangat sesuai bagi menggambarkan iklim politik hari ini. Hanya dgn keikhlasan gerak kerja mampu menarik sokongan pengundi kpd BN.

12 di kuala selangor - Google Blog Search

12 di kuala selangor - Google Blog Search


dr dzulkifli ahmad dalang aktiviti pelacuran <b>di kuala selangor</b> <b>...</b>

Posted: 25 Apr 2013 06:15 AM PDT

Mengapa perkara memalukan seperti ini berlaku di Kuala Selangor?.. Tidak lain dan tidak bukan adalah kerana kebanjiran masalah sosial yang tidak terkawal disebabkan oleh pemimpin yang dilantik dan diamanahkan untuk mentadbir langsung tidak mengambil berat dan bertanggungjawab.
Bila ditegur tiada lain jawapannya melainkan 'itu bukan kerja saya' dan kemudiannya menyalahkan orang lain.
Kalau bukan kerja beliau, jadi kerja siapakah ini? .. Sepatutnya sebagai seorang pemimpin kawasan yang dihormati beliau harus menegur tentang masalah sosial yang semakin meruncing di Kuala Selangor hingga menyebabkan perkara-perkara seperti di atas berlaku.
Terlalu banyakkah orang Kuala Selangor yang sakit kaki atau sakit badan dan adakah masalah sakit tersebut dapat diselesaikan hanya dengan urutan perempuan Cina dan Thai?

12 di port klang - Google Blog Search

12 di port klang - Google Blog Search


<b>PORT KLANG</b>, Malaysia, a cake cutting ceremony USS Blue Ridge <b>...</b>

Posted: 06 Jun 2013 12:31 PM PDT

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

#PRU13 : 60 Ribu Hadir Majlis PM <b>Di Port Klang</b> !! | AAKJ

Posted: 20 Apr 2013 07:06 PM PDTUntuk cerita penuh, Klik d SINI

12 di salak tinggi - Google Blog Search

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Nice to see, nice to eat: Kereta Hilang <b>di</b> ERL <b>Salak Tinggi</b>

Posted: 29 Mar 2013 05:29 AM PDT


Semalam aku dapat satu berita yang mengejutkan..Kawan aku kehilangan kereta di parking lot ERL Salak Tinggi. Dia park kereta kat situ hari Ahad malam lepas sebab nak ke Korea. Dia berlepas dari KLIA. Memandangkan hari Ahad tu baru jer lepas F1, maka haruslah kat bulatan Masjid yang menghala ke KLIA, LCCT, Salak Tinggi, Banting, Putrajaya jam gila-gila punya. Oleh sebab itu aku ada syorkan untuk parking di situ dan naik ERL terus ke KLIA. Dapat jimat masa semua.


Aku memang selalu sangat parking kat lot parking ERL Salak Tinggi tu memandangkan takde orang nak hantar aku ke epot. Dah la flight aku kadang pagi, kadang malam. Nak menyusahkan orang pun rasa tak sedap. Tawakal pada Allah jer. Ex housemate aku dulu pun bantai jugak park kat situ jugak masa pi cuti-cuti ke Bali. Seminggu lagi tinggal.


Bila dah jadi macam ni, rasa sangat-sangatlah bersalah. Sebab aku yang recommend. Rasa berdosa pun ya jugak. Bila dah buat report polis, polis pun terkejut. Sebab sepanjang tahun ni, takde lagi laporan kehilangan kereta di ERL Salak Tinggi tu. Inilah yang pertama untuk tahun 2013.


Mesti ingat kereta tu kereta mahal atau import kan? Jawapannya tidak, sebab kereta kawan aku yang hilang tu adalah kereta Proton Saga tahun 2009, bukan Saga FLX yang baru ni. Kawan aku tu siap pasang system alarm kereta yang siap pakai card lagi untuk buka. Then ada juga kawan aku yang baik hati pinjamkan lock kaki atau stereng (aku pun tak ingat) yang dia sendiri tak pakai lagi.


Condition kereta pulak, absorber agak nazak, kene gi repair. Body coot momot. Dalam kete semak. Radio biase, takde yang canggih-canggih punya. Takde modified kete buat ekzos or engine turbo ke.


Selama bertahun-tahun aku park di situ, bila time kawan aku jadi macam ni. Aku rasa bersalah sangat-sangat. Rupa-rupanya, aku tanya dengan sorang kawan aku yang duduk sini jugak, dia ada bagitau rupanya kat situ banyak kereta yang kene pecah. Hilang tu memang adalah jugak. Tak tau lepas ni nak parking mana kalau nak ke epot.
Semoga kejadian ini menjadi peringatan untuk aku diri sendiri dan pembaca setia blog ni.12 di jeram - Google Blog Search

12 di jeram - Google Blog Search


Semua kaum beri sokongan kepada calon PAS <b>di Jeram</b> - Cina Islam

Posted: 24 Apr 2013 12:20 AM PDT

13 Jamadil Akhir 1434 H. [MOD] -

BAGUS...Cikgu Rashid (dua dari kiri) bersama dengan masyarakat India.

KUALA SELANGOR: Calon PAS bagi Dun Jeram, Muhmmad Rashid Muhmmad Kassim (PAS) atau lebih dikenali Cikgu Rashid menerima sambutan dan sokongan secara terbuka dari masyarakat India sewaktu program lawatan rumah ke rumah hari ini.

Harakahdaily yang turun bersama Cikgu Rashid mendapati, masyarakat India yang berada di Taman Pekerti, Jeram menunjukkan sokongan mereka untuk terus memilih Pakatan Rakyat (PAS) pada pilihanraya umum nanti.

Keadaan itu tidak ditunjukkan secara terbuka oleh masyarakat Melayu.

Walaupun di rumah mereka mempunyai bendera Bendera Barisan Nasional tetapi sokongan terhadap calon PAS dinyatakan secara senyap.

Jelas Cikgu Rashid, keadaan sedemikian telah lama berlaku tetapi beliau yakin sokongan dari masyarakat Melayu akan memihak kepada PAS.

"Kita lihat sokongan yang diberikan oleh masyarakat India amat baik dan mereka menyatakan secara terbuka untuk memilih kita pada pilihanraya nanti.

"Namun itu tidak berlaku kepada masyarakat Melayu, sokongan dinyatakan secara senyap, walaupun rumah-rumah terdapat bendera BN tetapi sokongan tetap untuk Pakatan Rakyat," kata beliau.

Katanya lagi, sebagai guru sebelum ini memberi kelebihan kepadanya untuk mendekati masyarakat Melayu yang kebanyakan mereka merupakan ibu bapa kepada pelajar-pelajar sekolah yang pernah beliau mengajar dahulu.

"Namun ia bukan halangan besar untuk saya sebab sebagai bekas guru, saya mempunyai undi peribadi yang boleh memihak kepada PAS.

"Kebanyakan masyarakat Melayu di sini, anak-anak mereka merupakan pelajar saya dan ini sedikit memberi ruang kepada saya dengan mudah mendekati mereka, sikap hormat mereka masih ada dan ia peluang untuk saya menjelaskan apa yang ingin Pakatan Rakyat sampaikan kepada seluruh rakyat," sambung beliau.

Cikgu Rashid yang akan ditentang oleh Datuk Amiruddin Satro (BN) berkeyakinan dalam tempoh kempen yang hanya tinggal 11 hari lagi dapat memberi ruang untuknya bertemu dengan seluruh pengundi di Dun Jeram.

Malah beliau juga berpendapat majoriti sebanyak 1,470 undi yang dimenangi BN pada 2008 lalu bukan satu masalah kerana sepanjang tempoh kempen empat hari berlaku peningkatan sokongan dari masyarakat Melayu, India dan Cina.

Beliau selaku Yang Dipertua PAS Kawasan Kuala Selangor mendapat pendidikan awal di Sekolah Kebangsaan Kampung Pandan, Kuala Lumpur, kemudian Sekolah Menengah Aminuddin Baki sebelum melanjutkan pelajaran ke Mahktab Perguruan Lembah Pantai.

Beliau bukan orang asing di Mukim Jeram, anak jati Kuala Selangor yang dilahirkan pada tahun 1958 itu telah menghabiskan lebih 32 tahun sebagai guru khususnya di Kuala Selangor.

12 di ulu kelang - Google Blog Search

12 di ulu kelang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di ulu kelang</b> - Google Blog Search

Posted: 25 May 2013 03:00 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di ulu kelang</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Apr 2013 03:12 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di ulu kelang</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2013 03:33 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Menghadiri 6 Majlis Perkahwinan Penduduk | Saari Sungib - ADUN <b>...</b>

Posted: 10 Mar 2013 12:46 AM PST

Hulu Kelang, 9 & 10 Mac 2013 – Saari dan Aliza memenuhi program hujung minggu dengan menghadiri undangan majlis perkahwinan penduduk di DUN Hulu Kelang.

Saari dan Aliza di majlis perkahwinan anak kepada Dato' Mohd Zahari Abd Rahman & To' Puan Siti Norizam Mohd Yusof yang telah berlangsung dikediamannya, Jalan Utama Hillview, Ampang

9 Mac 2013 – Saari dan Aliza di majlis perkahwinan anak kepada Dato' Mohd Zahari Abd Rahman & To' Puan Siti Norizam Mohd Yusof yang telah berlangsung di kediamannya, Jalan Utama Hillview, Ampang

Saari dan Aliza di majlis perkahwinan anak kepada Safiah Muhammad yang telah berlangsung di kediamannya, Jalan AU5D/9 Lembah Keramat

9 Mac 2013 – Saari dan Aliza di majlis perkahwinan anak kepada Safiah Muhammad yang telah berlangsung di kediamannya, Jalan AU5D/9 Lembah Keramat

Saari dan Aliza di majlis perkahwinan anak kepada Syed Hamid Syed Abd Rahman Alkaff & Rahimah Rahman yang telah berlangsung di kediamannya, Jalan F16, Taman Melawati

9 Mac 2013 – Saari dan Aliza di majlis perkahwinan anak kepada Syed Hamid Syed Abd Rahman Alkaff & Rahimah Rahman yang telah berlangsung di kediamannya, Jalan F16, Taman Melawati

Saari dan Aliza di majlis perkahwinan anak kepada Ismail Sidek yang telah berlangsung di kediamannya, Jalan Haji Mokhtar, Kg Pasir

10 Mac 2013 – Saari dan Aliza di majlis perkahwinan anak kepada Ismail Sidek yang telah berlangsung di kediamannya, Jalan Haji Mokhtar, Kg Pasir

Saari dan Aliza di majlis perkahwinan anak kepada Rodzman Tuah & Bi bt Omat yang telah berlangsung di kediamannya, Blok B, Pangsapuri Kos Rendah, Ukay Perdana

10 Mac 2013 – Saari dan Aliza di majlis perkahwinan anak kepada Rodzman Tuah & Bi bt Omat yang telah berlangsung di kediamannya, Blok B, Pangsapuri Kos Rendah, Ukay Perdana

Saari dan Aliza di majlis perkahwinan anak kepada Zamri Karim & Rohani Mohd Raus yang telah berlangsung di kediamannya, Blok C, Jalan AU1C/1, Taman Keramat Permai

10 Mac 2013 – Saari dan Aliza di majlis perkahwinan anak kepada Zamri Karim & Rohani Mohd Raus yang telah berlangsung di kediamannya, Blok C, Jalan AU1C/1, Taman Keramat Permai

BLOG SELANGOR: 12 <b>di ulu kelang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2013 03:03 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Tanah Untuk <b>Di</b> Jual Dalam Kawasan <b>Hulu</b> Selangor Dan Lembah <b>...</b>

Posted: 13 Jan 2013 04:07 AM PST

Description

Senarai Tanah Untuk Di Jual Dalam Kawasan Hulu Selangor

1.HULU RENING, BATANG KALI (2 ekar) TANAH DUSUN. Lapisan ketiga dari jalan besar.Ada jalan sampai ke tanah. Dekat dengan kemudahan api dan air.Pokok buah pelbagai cth.durian,rambutan,cempedak,pulasan dan lain-lain.Selang beberapa lot daripada tanah akan dibangunkan sebuah kawasan untuk tujuan perumahan dan komersial. REZAB MELAYU 99 TAHUN. Harga RM90 ribu seekar(runding) ADA 2 LOT.

2.HULU RENING,BATANG KALI (6 ekar). KEBUN GETAH.Jarak dari jalan besar dalam lingkungan 2km hingga 4km. Jauh dari kemudahan api dan air.Ada jalan sampai ke tanah.
REZAB MELAYU 99 TAHUN.Harga RM70 ribu seekar(runding).
ADA 2 LOT.

3.HULU TAMU,BATANG KALI. (21.986 ekar). DUSUN DURIAN.
Terdiri dari 5 lot tanah yang bercantum. Ada sungai
dalam tanah.Untuk jalan masuk perlu buka simpanan jalan untuk ke tanah.Kemudahan api dan air dimasa akan datang tiada masalah kerana bersebelahan tanah akan dibangunkan KEM PLKN. Dijangka KEM PLKN beroperasi pada Januari 2014.REZAB MELAYU 99 TAHUN.Harga RM90 ribu seekar (runding).

4.BUKIT TAMU,BATANG KALI (1.8 ekar). DUSUN BUAH-BUAHAN DAN KOLAM IKAN. Ada jalan masuk sampai ke tanah.Tiada
kemudahan api.Sungai mengalir ditengah-tengah tanah.
Di atas tanah ada sebuah rumah batu(rumah rehat).
Kedudukan rumah dan kolam ikan ditengah-tengah di
kelilingi oleh dusun buah-buahan.Ada 4 kolam ikan
Talapia Merah yang dijaga dengan baik.Anggaran hasil
jualan ikan boleh mencecah RM10 ribu sebulan.
REZAB MELAYU 99 TAHUN.Harga RM460 ribu keseluruhan
(runding).

5.BUKIT TAMU,BATANG KALI (2 EKAR).DUSUN BUAH-BUAHAN.Ada jalan masuk sampai ke tanah. kedudukan tanah rata dan sedikit landai.tiada kemudahan api.Ada sebuah ruah rehat.Mempunyai 3 punca air dari Hutan Simpan Bukit Tamu. Ada 2 buah kolam tetapi tidak dijaga dengan baik.REZAB MELAYU 99 TAHUN.harga RM360 ribu keseluruhan (runding).

6.BATANG KALI (3 ekar). DUSUN DURIAN. Ada jalan masuk
sampai ke tanah.Tiada kemudahan api tetapi ada sungai
melalui tanah.REZAB MELAYU KEKAL. Harga RM90 ribu
seekar(runding).

7.HULU YAM LAMA,BATU 30 (2 ekar). DUSUN BUAH-BUAHAN. Ada kemudahan api dan air. Tanah rata.REZAB MELAYU KEKAL.Harga RM270 ribu keseluruhan(runding)

8.HULU YAM LAMA,BATU 30 (3 ekar).KEBUN GETAH. Jalan sampai ke tanah(separuh tar dan separuh tanah merah). Tidak ada kemudahan api. Ada punca air (tali air). tanah rata dan sedikit berbukit. REZAB MELAYU KEKAL. Harga RM140 ribu keseluruhan(runding)

9.RASA,TAMAN RASA TAMBAHAN (2.6 ekar). DUSUN BUAH-BUAHAN Jalan sampai ke tanah.Tidak ada kemudahan api. Ada sungai kecil melalui tanah.tanah landai.
PAJAKAN 99 TAHUN SEMUA BANGSA.
Harga RM240 ribu keseluruhan(runding)

10.RASA,SEMERPOH (1 ekar). Terletak antara jalan dari
Pekan Rasa ke Bukit Beruntung. Ada jalan ke tanah.
Tiada punca api dan air.Tanah berbukit.
REZAB MELAYU 99 TAHUN.Harga RM60 ribu seekar(runding)

SENARAI TANAH UNTUK DI JUAL DI KAWASAN LEMBAH KLANG

1.DENGKIL (2.5 ekar). TANAH KOSONG dan ada sungai.Sesuai untuk pertanian,rumah sewa dan rumah kediaman.Berdekatan dengan Universiti Kuala Lumpur (UniKL).Status Tanah REZAB MELAYU KEKAL PERTANIAN.Harga RM190 ribu seekar(runding)

2.MERU KG.BUKIT CERAKAH,KLANG (3 ekar). TANAH KOSONG TEPI JALAN BESAR. STATUS PAJAKAN 99 TAHUN SEMUA BANGSA.BERDEKATAN BANDAR PUNCAK ALAM < 7 Km. Harga RM500 ribu seekar(runding)

3.JALAN GOMBAK BATU 4 (5 ekar).TEPI JALAN. STATUS
PEGANGAN KEKAL PERTANIAN.Harga RM180 sekaki(runding).

4.JALAN GOMBAK BATU 4 (1.5 ekar). TANAH KOSONG TEPI JALAN.STATUS REZAB MELAYU KEKAL PERTANIAN. Harga RM230 sekaki(runding)

5.SG.LONG KAJANG (7.77 ekar).TEPI JALAN bukit landai.
STATUS PAJAKAN 99 TAHUN SEMUA BANGSA, BANGUNAN.
HARGA RM40 sekaki(runding)

Bagi anda yang berminat untuk mendapat detail lanjut tanah
yang berkenaan, sila emel atau smskan emel anda
ke 0176548878 atau mdalff0@gmail.com

Incoming search terms:

  • rumah untuk dijual batang kali 2013 (4)
  • rumah untuk dijual di hulu selangor 2013 (2)
  • perniagaan untuk dijual di batang kali (2)
  • rumah untuk dijual di selangor 2013 (1)
  • rumah untuk dijual di sungai besar selangor 2012 (1)
  • rumah untuk dijual kawasan klang 2013 (1)
  • rumah untuk dijual sungai besar di pejabat daerah sungai besar selangor (1)
  • rumah untuk disewa selangor 2013 (1)
  • sewa tanah kosong selangor (1)
  • tanah dusun untuk dijual di selangor 2013 (1)

Meraikan Majlis Kesyukuran UPU Taman Permata & Sekretariat <b>...</b>

Posted: 24 May 2013 08:55 AM PDT

Hulu Kelang, 24 Mei 2013 – Saari telah diundang ke majlis kesyukuran UPU Taman Permata dan Sekretariat Pemuda PAS Hulu Kelang yang telah diadakan di Bilik Gerakan PAS Hulu Kelang, Taman Permata.

Saari menyampaikan ucapan penghargaan dan terima kasih kepada petugas UPU Taman Permata dan Sekteriat Pemuda PAS Hulu Kelang yang telah bekerja keras dalam mempertahankan kemenangan di DUN Hulu Kelang

Saari menyampaikan ucapan penghargaan dan terima kasih kepada petugas UPU Taman Permata dan Sekretariat Pemuda PAS Hulu Kelang yang telah bekerja keras dalam mempertahankan kemenangan di DUN Hulu Kelang

Saari menjamu selera sambil berbual mesra bersama petugas yang hadir

Saari menjamu selera sambil berbual mesra

Pelbagai menu disediakan kepada hadirin yang hadir

Pelbagai menu disediakan kepada hadirin

Sebahagian penduduk dan petugas yang hadir pada majlis tersbut

Sebahagian penduduk dan petugas yang hadir pada majlis tersbut

12 di jenjarom - Google Blog Search

12 di jenjarom - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di jenjarom</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2013 03:19 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di jenjarom</b> - Google Blog Search

Posted: 22 May 2013 03:33 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di jenjarom</b> - Google Blog Search

Posted: 08 May 2013 03:41 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di jenjarom</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Apr 2013 03:21 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di jenjarom</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2013 03:39 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Coret-coret: Catatan setahun <b>di</b> SJKT <b>Jenjarom</b>

Posted: 07 Nov 2012 05:52 PM PST

Mula mendapat tawaran masa kursus dulu, aku tak percaya akan ditempatkan di SJKT. Masa mula-mula masuk di SJKT Jenjarom, aku agak ragu-ragu. Rasa tak mampu, soalan tentang logiknya aku, seorang Melayu ditempatkan di SJKT selalu datang bertalu-talu. Dengan semua rakan kerja adalah berbangsa India, rasanya ketika tu mustahil untuk aku hidup di sini. 
Tapi, Allah Maha Mengetahui. Sedikit demi sedikit, aku rasa aku dan SJKTJ adalah sama. Malah aku rasa bangga mengajar di SJKTJ. Banyak kisah lucu dan duka di sini. Paling kelakar bila anak-anak kecil tahun 1 memanggil aku kakak. DUnia mereka masih kecil. Tidak luas kerana kurang jauh perjalanan mereka. Pada mereka, orang Melayu adalah kakak (pembantu pra sekolah aku Melayu) yang membantu guru-guru mereka ketika mengajar. Seikhlasnya, aku simpati dengan mereka kerana kurangnya pendedahan.
Anak-anak ini nampak sangat semangat ingin menjalin hubungan baik dengan aku kerana aku berbangsa asing. Ketika aku beritahu yang aku bakal berpindah, mereka mengeluh dan bertanya kenapa. Ya, mereka tidak fasih berbahasa Malaysia kerana persekitaran. Tetapi mereka tetap cuba bercakap dengan aku walaupun kebanyakan waktu mereka berbahasa Tamil dengan menganggap aku memahaminya. Kelakar sangat rasanya berdepan dengan anak-anak ini. Kelakar tapi membahagiakan.
Berada di sekolah Tamil, aku selamat dari banyak perkara. Kurangnya teman berbicara menyelamatkan aku dari sudut pengurusan masa. Kemudahan tahap yang sederhana menyeronokkan aku. Mana nak dapat bilik guru yang ada 'cubicle' masing-masing. Itu tahap orang kerja pejabat. Dek kerana itu, aku mampu melengkapkan tempat bekerja aku dengan pelbagai kemudahan. Sampaikan Pushpa kata aku ni stationary shop. Even aku boleh terus mencetak dokumen disebabkan cubicle aku ada pencetak sendiri yang aku bawa dari rumah. Aku mampu menyediakan ABM sebanyak yang mungkin. Memang seronok di sini. Makan pun di meja sendiri.
Ada dua tiga perkataan yang aku belajar dari rakan-rakan guru dan anak-anak didik aku. Ukkar (duduk), paadi (baca), satham poda dei (Jangan bising), un gal dan pin gal (budak lelaki dan perempuan), sikkaru (cepat). Ada lagi kot. Tapi mungkin aku dah terlupa. Seronok juga belajar bahasa asing.
Bila permohonan tukar berjaya, aku akui hati aku separuh-separuh. Seronok juga di SJKT kerana aku sudah bersedia dengan bahan dan segala macam benda untuk tahun depan. Berpindah ke tempat baru bererti aku kena mula semula dari bawah. Setahun untuk aku menyesuaikan diri dengan suasana sedia ada. Harapnya, di sekolah baru aku dapat menyesuaikan diri nanti. I'm gonna miss my kids and colleagues... Bet, they don't believe this. :|

BLOG SELANGOR: 12 <b>di jenjarom</b> - Google Blog Search

Posted: 25 May 2013 03:14 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di jenjarom</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jan 2013 03:49 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di jenjarom</b> - Google Blog Search

Posted: 31 Jan 2013 03:28 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Aricom inspirations: Renovasi & Dekorasi Rumah Teres <b>di Jenjarom</b> <b>...</b>

Posted: 02 Mar 2012 07:54 AM PST

Tempoh hari ARICOM menerima panggilan dari seorang pelanggan yang baru sahaja membeli sebuah kediaman jenis teres setingkat di daerah Jenjarom, Selangor. Dari bual bicara, pemilikmahukan kediaman barunya ini memilik sebuat set kabinet dapur yang elegan dan sempurna. Begitu juga beliau mengidamkan sebuah almari pakaian sediabina untuk bilik utama.


Zal tiba di rumah pelanggan di daerah Jenjarom, Selangor.

Setelah memahami apakah kemahuannya, ARICOM memberi cadangan dan pandangan setelah mengambil kesemua ukuran di bahagian-bahagian tertentu. Oleh kerana kediaman ini mempunyai ruang-ruang yang cukup terhad jadi ARICOM menggunakan setiap inci yang ada untuk dimanfaatkan.

Setelah meneliti keseluruhan ruang rumah dan memahami apa yang dimahukan pemilik, akhirnya ARICOM memberikan satu cetusan idea penuh inspirasi. Meski pun punya ruang yang terhad, ARICOM tampil membawakan struktur dapur yang cukup moden dan ringkas buat keselesaan memasak. Walaupun kabinet dapur ini tidak besar namun susunan rapi dan reka bentuknya cukup menarik, tampil beraura dan berkonsepkan moden. ARICOM memberi 2 cadangan tona warna untuk pilihan tuan rumah, samada alunan hitam zaitun ataupun pilihan rona coklat tanah. Jadi ianya terserah kepada pemilik untuk memilih.

Ruang dapur asal dan ruang dapaur selepas mendapat sentuhan Zal (dalam rekaan 3D) beronakan Hitam Zaitun.

Ruang dapur asal dan ruang dapur selepas mendapat sentuhan Zal (dalam rekaan 3D) beronakan Coklat Tanah.

Bagi ruang bilik tidur pula, ARICOM menampilkan satu sentuhan almari pakaian sediabina yang serba ringkas tetapi anggun. Dengan 3 pintu tolak berkonsepkan almari Jepun, dua daripadanya berterapkan cermin bias agar dapat meluaskan lagi ruang bilik yang terhad ini. Dengan ruang-ruang penyimpanan yang selesa, segala pakaian dan fabrik dapat disimpan dan disusun rapi.

Ruang asal bilik tidur utama dan selepas mendapat sentuhan Zal (dalam rekaan 3D) almari pakaian sediabina berkonsepkan 'Modern Jappan'.

Nah... kini tuan rumah amat berpuas hati dengan cetusan idea dan proposal kami. Bagi keluarga ini mereka tidak sabar melihat hasilnya dan memulakan kehidupan indah di kediaman baru ini.Segala proses renovasi dan dekorasi ini bakal bermula pertengahan April 2011 ini!

Adakah anda juga punya impian yang sama, mahu memiliki ruang-ruang indah di dalam kediaman anda, inilah masanya, berbicaralah bersama ARICOM dan dapatkan sentuhan inspirasinya....Setiap dari anda berhak memilik kediaman impian!

12 di sungai buloh - Google Blog Search

12 di sungai buloh - Google Blog Search


Detikdaily - Cerita isteri Safwan Anang: Pertemuan <b>di</b> penjara <b>Sg</b> <b>...</b>

Posted: 30 May 2013 06:47 AM PDT


You have attempted to access this site with an invalid User Agent.

If you think this is a mistake you can contact the site webmaster at tokayah(at)hotmail(dot)com.

Be SURE to include the following information in any email!
User Agent: none
Remote Address: 107.23.207.126
Client IP: none
Forwarded For: none

12 di klang - Google Blog Search

12 di klang - Google Blog Search


PORT <b>KLANG</b>, Malaysia, a cake cutting ceremony USS Blue Ridge <b>...</b>

Posted: 06 Jun 2013 12:31 PM PDT

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

12 di bangi - Google Blog Search

12 di bangi - Google Blog Search


aku Dayat: Hot <b>di Bangi</b> : Car Boot Sales

Posted: 29 Apr 2013 05:46 PM PDT

Bangi: Program jualan amal 'Car Boot Sales' anjuran Islamic Relief Malaysia (IRM) mendapat sambutan menggalakkan daripada pengunjung termasuk 25 kereta yang mengambil bahagian sebagai peserta.

Pengurus Kedai Amal IRM Datin Norelan Ismail berkata, acara yang diadakan di Seksyen 9, Bandar Baru Bangi di sini pada Ahad terakhir setiap bulan, menjadi lokasi strategik orang ramai membeli barang terpakai.

Bulan April merupakan kali kedua ia diadakan selepas bulan lalu. Sambutan yang positif ini menunjukkan ramai pengunjung yang masih berminat membeli barang terpakai. Acara ini yang berterusan pada masa akan datang mendapat kerjasama Komuniti Pemilik MPV Malaysia dan Majlis Perbandaran Kajang.

Sesiapa yang nak menyertai Car Boot Sales ni, yuran sewa tapak RM25 yang dikenakan untuk peserta. Yuran ini disumbangkan kepada tabung IRM untuk digunakan dalam program amal lain pada masa hadapan.

Program bermula dari jam 8 pagi sehingga 12 tengah hari, dan antara barang terpakai yang dijual ialah buku, pakaian, kasut, pinggan, mainan kanak-kanak dan basikal.

Cerita asal dan gambar dari Hmetro

ads