Sabtu, 1 Mac 2014

12 di kuala kubu - Google Blog Search

12 di kuala kubu - Google Blog Search


anajingga: Empangan Sungai Selangor-<b>Kuala Kubu</b> Bahru

Posted: 18 Feb 2014 12:33 AM PST

Dalam perjalanan menuju ke Bukit Fraser melalui jalan Kuala Kubu Bahru,pasti kita akan terpandang suatu pemandangan yang sangat luas saujana mata memandang.Disebelah kanan jalan terdampar indah pemandangan Empangan Sungai Selangor di Kuala Kubu Bahru.

Empangan yang luas membiru dan dikelilingi kehijauan hutan dan berlatar belakangkan deretan gunung ganang Banjaran Titiwangsa.Sangat indah dan damai sekali berada di pagi hari di sini seketika sambil dihebus angin segar.


Namun ana pasti fenomena cuaca panas dan kering yang kita alami pada masa ini, sedikit sebanyak boleh memberi kesan kepada empangan Sungai Selangor. Besar kemungkinan paras air akan semakin susut dan boleh menjejaskan bekalan air khasnya sekitar Hulu Selangor termasuklah kawasan kediaman ana agaknya.
Oleh itu sama-samalah kita berjimat menggunakan bekalan air supaya dapat mengurangkan pembaziran.

Namun tidak di nafikan akibat cuaca yang panas terik ini, kita akan lebih banyak memerlukan bekalan air untuk menyiram tanaman,mandi,wuduk dan sebagainya.Sebagai hambaNya, kita memohon supaya cuaca panas ini akan beransur pulih dan hujan akan turun membasahi bumiNya yang kian gersang ini.Amin.

12 di ampang - Google Blog Search

12 di ampang - Google Blog Search


Empat Hektar Hutan Terbakar <b>Di Ampang</b> - Cerita Semasa

Posted: 16 Feb 2014 09:31 AM PST

Empat Hektar Hutan Terbakar Di Ampang
Penduduk sekitar
Sering Ukay dekat Ampang cemas selepas hutan seluas kira-kira empat hektar di Jalan SU 2B tiba-tiba terbakar, malam tadi.
Bagaimanapun kejadian sekitar jam 9 malam itu tidak membabitkan rumah berdekatan kerana pasukan bomba dan penyelamat sempat mengawal kebakaran.

Seorang penduduk, Hazri Hanafi, 32, berkata, ketika kejadian dia berada di luar rumah dan terlihat api menjulang tinggi di kawasan bukit yang terletak kira-kira 200 meter dari rumahnya.

"Saya lihat api marak dengan begitu besar dan ketika itu sudah ada beberapa anggota bomba bersiap sedia untuk operasi memadam," katanya ketika di temui di lokasi kejadian malam tadi.

Menurutnya pada mulanya situasi agak mencemaskan kerana rumah paling dekat terletak hanya 50 meter dari lokasi kebakaran namun pihak bomba berjaya mengawal api dari merebak.
Timbalan Penolong Pengarah Bomba (Operasi) Selangor, Sani Harul berkata, kebakaran di tanah seluas empat hektar itu berjaya dikawal dengan kecekapan pihak bomba.

Katanya, seramai 20 pegawai serta anggota daripada tiga balai dikejarkan dalam operasi itu iaitu Balai Pandan, Balai Ampang dan Balai Wangsa Maju.

"Bomba tiba di lokasi pada jam 9.51 malam selepas menerima panggilan dan api berjaya dikawal. Tiada mangsa atau kehilangan nyawa berlaku," katanya.
Difahamkan kebakaran berjaya dikawal dalam tempoh sejam.-Hmetro
Empat Hektar Hutan Terbakar Di Ampang

Hutan <b>Di Ampang</b> Terbakar Seperti Gunung Berapi | Fuh.My

Posted: 18 Feb 2014 05:44 AM PST

Hutan Di Ampang Terbakar Seperti Gunung Berapi | AMPANG – Seorang wanita yang baru pulang dari Jawa Timur dua hari lalu menyamakan keadaan rumahnya seperti di kawasan gunung berapi di Magelang, Indonesia akibat kebakaran bukit bersebelahan rumahnya di Jalan SU 2B, Sering Ukay, di sini, malam kelmarin.

Hutan Di Ampang Terbakar Seperti Gunung Berapi

Menceritakan kembali tragedi kebakaran itu, Angel Sebayang, 54, beliau sedang menonton televisyen seorang diri di ruang tamunya kira-kira jam 9 malam manakala suaminya pula berada di Indonesia atas urusan kerja.

Menurutnya, ketika hendak melelapkan matanya, dia dikejutkan dengan beberapa bunyi letupan dipercayai mercun yang amat kuat dari luar rumahnya.

"Saya mendengar bunyi letupan tidak kurang dari lima kali dan nampak beberapa cahaya terang dari tingkap rumah," katanya.

Angel berkata, tidak lama selepas itu, dia mendengar jeritan 'api, api' daripada jiran berdekatan dengan rumahnya.

Katanya, sebaik sahaja keluar dari rumah, dia nampak kebakaran berlaku di kaki bukit tersebut, kira-kira 50 meter daripada rumahnya.

"Kebakaran merebak begitu cepat kerana angin kencang. Namun, mujurlah angin tidak bertiup ke arah rumah penduduk, sebaliknya, angin bertiup ke arah bukit.

"Melihat kebakaran itu, saya terus mengambil barang-barang penting seperti pasport, kad ATM, wang ringgit dan beberapa barang lain sekiranya kebakaran merebak ke rumah saya," katanya.

Menurut Angel, bomba tiba di tempat kejadian 30 minit kemudian dan berjaya mengawal kebakaran dengan cepat.

Seorang lagi saksi, Holifah Abdullah, 42, berkata, ketika kejadian, dia sedang menjaga anak majikannya. Menurutnya, majikannya turut keluar membantu penduduk memadamkan kebakaran.

Sementara itu, Penolong Pengarah Operasi Bomba dan Penyelamat Selangor, Mohd Sani Harul berkata, pihaknya menerima panggilan mengenai kebakaran tersebut jam 9.22 malam dan jentera
pertama tiba di tempat kejadian jam 9.51 malam.

Menurutnya, Balai Bomba dan Penyelamat Ampang, Wangsa Maju, Pandan Indah dan Hang Tuah bersama 33 orang anggota termasuk polis dan JPAM digerakkan ke lokasi dan pihaknya berjaya
memadamkan kebakaran sepenuhnya kira-kira jam 2 pagi.

"Beberapa penduduk mendakwa mendengar bunyi letupan sebelum kebakaran dan tiada orang yang tercedera dalam kebakaran yang dianggarkan seluas 10 hektar itu," katanya.

Sani menasihatkan orang ramai supaya tidak melakukan kebakaran secara terbuka ketika musim panas ini kerana kebakaran mudah merebak semasa musim ini.

Sumber

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.

Latest posts by Beki Mustaffa (see all)

Comments

comments

di negeri selangor - Google Blog Search

di negeri selangor - Google Blog Search


Senarai lokasi catuan air <b>di Negeri Selangor</b> - Aswan Azmy Blog

Posted: 24 Feb 2014 05:52 PM PST

Senarai lokasi catuan air di Negeri Selangor
JUMLAH PINTU RUMAH: 8,378
JUMLAH PINTU RUMAH: 7,351
- Jalan Setiamurni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 & 12
Sebahagian Bandar Tun Razak
Kg. Cheras Baru, Bukit A & B
Sebahagian Kawasan Damansara:
JUMLAH PINTU RUMAH: 55,826
Kawasan Perindustrian Bandar Puchong
Pencemaran Ammonia Di Sungai Langat Sehingga kenyataan ini dikeluarkan, sejumlah 27,003 pintu rumah di bebeberapa kawasan di Hulu Langat dan Kuala Langat masih mengalami terputus bekalan air kerana Loji Rawatan Air (LRA) Cheras Batu 11 dan LRA Bukit Tampoi masih ditutup semenjak 28 Januari 2014 yang lalu disebabkan pencemaran kandungan ammonia yang tinggi di Sungai Langat. Senarai kawasan yang masih terputus bekalan disebabkan penutupan kedua-dua loji rawatan air tersebut adalah seperti berikut:-
Kawasan Perindustrian Cheras Jaya
JUMLAH PINTU RUMAH: 18,430
Kompleks Perabut Olak Lempit
Sekolah Tamil Sungai Sedu
JUMLAH PINTU RUMAH: 8,573

Senarai Jadual Catuan Air SYABAS <b>di Selangor</b> 2014 - Berita Semasa

Posted: 25 Feb 2014 07:40 AM PST

catuan air

Senarai Jadual Catuan Air SYABAS di Selangor : Susulan daripada keadaan bekalan air yang terputus disebabkan penutupan LRA Cheras Batu 11 dan LRA Bukit Tampoi kerana pencemaran ammonia di dalam Sungai Langat sejak 28 Januari 2014 yang lalu.

Kerajaan Negeri Selangor telah membuat keputusan dan Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) telah meluluskan Pelan Pengagihan Air Berjadual dilaksanakan di beberapa kawasan di Hulu Langat, Kuala Langat dan Sepang.

Pihak SPAN akan menyelaras dalam pengurusan dan perlaksanaan Pelan Pengagihan Air Berjadual tersebut dengan sumber-sumber daripada Kerajaan Negeri Selangor, Kerajaan Persekutuan dan Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd  (SYABAS).

Sehubungan itu, berikut adalah Pelan Pengagihan Air Berjadual untuk makluman semua pengguna terlibat:

Pelaksanaan notis senarai jadual catuan air di Selangor 2014 adalah sangat penting bagi memastikan pengguna melakukan persiapan lebih awal.

Pihak SYABAS menerusi kenyataan rasmi akan memulakan catuan air di Selangor yang akan dilaksanakan bermula (27 Februari 2014 sehingga 31 Mac 2014) melibatkan seluruh daerah di negeri Selangor. Antara tujuan utama catuan air ini adalah disebabkan musim kemarau dan panas yang berpanjangan sehingga menyebabkan air di empangan berkurangan.

KLIK Butang LIKE & SHARE (Kongsikan Berita Ini)

Jadual Program Catuan Air SYABAS <b>Di Selangor</b> 2014 | melvister.com

Posted: 24 Feb 2014 09:08 PM PST

Jadual program catuan air SYABAS di seluruh daerah Selangor 2014. Pelaksanaan notis catuan air adalah sangat penting bagi memastikan pengguna melakukan persiapan lebih awal. Pihak SYABAS menerusi kenyataan rasmi akan memulakan catuan air yang akan dilaksanakan bermula pada 27 Februari 2014 melibatkan seluruh daerah di negeri Selangor. Antara tujuan utama catuan air ini adalah disebabkan musim kemarau dan panas yang berpanjangan sehingga menyebabkan air di empangan berkurangan.

syabas

Jadual Program Catuan Air SYABAS Di Selangor 2014 (FASA 1)

Jadual 1: Klik Imej Untuk Paparan Jelas

jadual-1

Jadual 2: Klik Imej Untuk Paparan Jelas

jadual-2

Jadual 3: Klik Imej Untuk Paparan Jelas

jadual-3

Sila klik pada Download Jadual Catuan Air SYABAS

Jadual Catuan Air SYABAS Peringkat KEDUA (2)- Fasa II

Berkuatkuasa mulai 2 Mac 2014 sehingga 31 Mac 2014

Jadual 1: Klik Imej Untuk Paparan Jelas

Jadual 2: Klik Imej Untuk Paparan Jelas

Jadual 3: Klik Imej Untuk Paparan Jelas

Jadual 4: Klik Imej Untuk Paparan Jelas

Jadual 5: Klik Imej Untuk Paparan Jelas

Jadual 6: Klik Imej Untuk Paparan Jelas

https://lh6.googleusercontent.com/-y8sgMfXpOfE/UxB_E-l69uI/AAAAAAAADO8/AeObgn7Jwp4/s938/zon.jpg

Sila Download Jadual Catuan Air FASA 2

Berita Terkini Masalah Gangguan Bekalan Air

Laman web SYABAS: http://www.syabas.com.my/

Laman Facebook SYABAS: https://www.facebook.com/puspel?fref=ts

12 di sungai pelek - Google Blog Search

12 di sungai pelek - Google Blog Search


Sepaktakraw: Siri Jelajah Gelanggang - <b>Sungai Pelek</b> Sepang

Posted: 17 Feb 2014 02:58 PM PST

Siri Jelajah Gelanggang kali ini membawa kita ke Sungai Pelek Sepang. Seperti juga gelanggang Kanchong Darat, gelanggang ini sebenanrnya menjadi laluan saya ke Sepang untuk berkerja tetapi tidak pernah saya jelajahi sebelum ini walaupun terletak di tepi Medan Selera Sungai Pelek sahaja. Barangkali saya terlepas pandang kerana kedudukannya di tengah semak dan di bawah kabel TNB yang besar!
Gelanggang ini memiliki barisan pemain yang juga pelbagai latar usianya. Suasana nyaman kampung sangat dirasai dan mereka juga beraksi setiap hari dari jam 6 petang hingga Maghrib.
Tahap permainan mereka juga pelbagai dengan jumlah pemain sekitar 12 - 15 orang. Di waktu malam, mereka kadangkala sambung bergasak di Dewan Ulu Chuchuh yang terletak beberapa kilometer dari lokasi gelanggang Sungai Pelek ini. Saksikan rakaman yang sempat saya titipkan untuk anda.

12 di rawang - Google Blog Search

12 di rawang - Google Blog Search


OKU Didera Di Pusat Jagaan <b>di Rawang</b>: &#39;Mereka dera kakak saya&#39;

Posted: 12 Feb 2014 06:38 PM PST

"Saya kesal apabila kakak saya diperlakukan tanpa belas kasihan sedangkan dia hanya memerlukan perhatian yang lebih," luah Zaidatul Haslinda Mohamad Arif, ketika menceritakan keadaan kakaknya yang didakwa didera oleh sebuah pusat jagaan di Rawang.

Menurut  Zaidatul, kakaknya  yang berusia 38 tahun, juga orang kurang upaya (OKU) dihantar ke sebuah pusat jagaan di Kuala Lumpur tetapi dipindahkan ke sebuah pusat jagaan lain di Rawang tanpa pengetahuan keluarganya.

OKU Didera Di Pusat Jagaan di Rawang: 'Mereka dera kakak saya'

OKU Didera Di Pusat Jagaan di Rawang: 'Mereka dera kakak saya'

Katanya, dia menghantar kakaknya di sebuah pusat jagaan di Kuala Lumpur pada 15 Oktober 2013 tetapi dipindahkan ke Rawang bersama penghuni OKU perempuan yang lain tanpa diberitahu sehinggalah mengetahui perkara tersebut ketika hendak mengambil kakaknya pada hujung minggu.

"Bagaimanapun, saya terkejut apabila kakak saya dilayan bukan seperti manusia biasa di pusat jagaan di Rawang. Saya tengok ada kesan cubitan dan luka di bawah bahagian mata, belakang telinga dan badan.

"Lebih teruk lagi, kakak saya merintih kepedihan ketika saya memandikannya apabila dibawa pulang pada cuti perayaan Tahun Baharu Cina baru-baru ini," katanya kepada Sinar Harian.

Beliau mengakui membayar yuran RM500 kepada pusat jagaan tersebut.

Zaidatul berkata, kakaknya ada bercerita penjaganya mencucuk jari ke badannya dan memberitahu tidak mahu kembali lagi ke pusat jagaan itu kerana takut dipukul.

Kakaknya juga pernah menyatakan mahu membunuh penjaga tersebut sekiranya dia masih dihantar ke sana.

"Kakak juga kata mulutnya pernah diramas. Walaupun tiada kecederaan teruk tetapi tindakan penjaga pusat jagaan itu melampau kerana penghuni yang tinggal adalah insan istimewa," katanya.

Menurutnya, penjaga pusat jagaan itu turut mengelak berjumpa dengannya apabila dia mahu berbincang dan mengetahui perkara sebenar.

Dalam masa yang sama, Zaidatul turut bimbang keadaan penghuni lain yang masih tinggal di situ kerana kebanyakannya tiada waris.

Dia berharap ada pihak bertanggungjawab membuat pemantauan dan tidak terlepas pandang kerana tidak mahu ada pihak lain yang mengeksploitasi insan kurang upaya.

Sumber : Sinar

 Jana income dengan Says. RM200-RM500 sebulan secara pasif. Klik sini  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 di kajang - Google Blog Search

12 di kajang - Google Blog Search


&#39;Anwar terdesak <b>di Kajang</b>&#39; | Malaysia Today

Posted: 18 Feb 2014 10:47 PM PST

anwar_Church

(FMT) - Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican mendakwa tindakan calon PKR bagi PRK Kajang,  Datuk Seri Anwar Ibrahim menyentuh isu penggunaan kalimah Allah di sebuah gereja di Kajang sebagai tindakan seorang yang terdesak.

"Apa yang berlaku di Kajang mutakhir ini membayangkan bagaimana Anwar Ibrahim cukup terdesak untuk mendapatkan undi – secara khusus bagi menyembunyikan permasalahan dalaman parti yang semakin meruncing.

"Tindakan untuk memprovokasi isu yang jelas mempunyai parameter agama, boleh memberikan kita bayangan bahawa keterdesakan ini adalah amat nyata dan menampilkan Anwar sebagai 'political animal' yang sangat berbahaya kepada politik Malaysia," kata Reezal menerusi satu kenyataan kepada FMT.

Tambah Reezal lagi, cendekiawan dan ahli fikir dihormati dalam negara sudah hampir sepakat bahawa isu kalimah Allah ini adalah satu perkara yang tidak wajar dipermainkan oleh mana-mana pihak.

Merujuk kepada pandangan Datuk Dr Siddiq Fadhil dan pemikir Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM) Syed Ali Tawfik Al-Attas, Reezal mendakwa Anwar berbuat demikian hanya kerana mahu menampilkan 'semangat liberalisme totok' yang merosakkan fabrik agama Islam di Malaysia.

"Ini bukan soal berani atau tidak, ini soal perlu atau tidak. Mengguna pentas gereja untuk mendapat populariti politik adalah sesuatu yang amat tidak bertanggungjawab dan memalukan.

"Anwar sepatutnya lebih bijaksana dalam menilai keperluan untuk menyantuni pendirian kalangan cendekiawan Malaysia yang tegap dan tegas di dalam isu kalimah Allah ini," katanya lagi.

READ MORE HERE

.: Letak calon <b>di Kajang</b>, Najib - Muhyiddin tidak sependapat?

Posted: 21 Feb 2014 03:50 AM PST

TERKINI                                                                                            

Akhirnya BN telah mengambil keputusan untuk ikut sama menyertai pilihan raya kecil dUN 25 Kajang dengan mengumumkan Naib Presiden MCA, Chew Mei Fun sebagai calon. Pengumuman itu dibuat oleh Muhyuddin Yassin hari ini. Pengumuman itu ia menolak spekulasi awal mengatakan kemungkinan BN tidak akan meletakkan calon di situ kerana mengira harapannya untuk menang tipis berdasarkan majoriti besar diraih calon PKR dalam pilihan raya umum lalu. Beberapa orang pemimpin Umno juga telah memberi pandangan agar BN tidak meletakkan calon bagi mengelak pembaziran wang dan masa.

Apabila bekas ahli parlimen Petaling Jaya Utara itu diumumkan, menunjukkan BN tidak sedia untuk berbuat demikian melainkan ikut sama meletakkan calon demi menjaga maruah. Mungkin boleh dipersoalkan apabila nama Mei Fun itu diumum oleh Muhyuddin tetapi bukan oleh Najib Razak. Dalam situasi sekarang ini sepatutnya Najib membuat pengumuman sendiri bagi menunjukkan kekompatan BN. Tetapi tidak begitu nampaknya.

Sebelum ini Najib dikatakan tidak ada 'angin' untuk meletakkan calon BN, sebaliknya timbalannya, Muhyiddin awal-awal lagi menegaskan BN akan meletakkan calon bertanding atas alasan ia berlaku kekosongan. Berlaku perbezaan pendangan di antara Muhyiddin dan Najib dalam hal ini, dan apakah suara Muhyiddin kini lebih keras dari Najib?

Najib pernah memutuskan BN tidak meletakkan calon di suatu pilihan raya di Pulau Pinang tahun 2009 lalu atas alasan pilihan raya itu tidak atas kehendak perlembagaan, apabila ia sengaja dikosongkan bagi memberi laluan kepada tokoh lain. Kerana pengosongan di Kajang itu sama dengan apa berlaku di Pulau Pinang itu menyebabkan ramai pemerhati termasuk saya mengira adalah bijak kalau Najib akan mengambil keputusan sama.

Bagaimana pun hari ini bila Muhyiddin mengumumkan nama Mei Fun seperti mana dicadangkan oleh Inchek Ibrahim Ali, seakan ada pergeseran di antara Muhyiddin dengan Najib. Perlu diingat bekas PM Mahathir Mohamad yang kini dikatakan kuat menyerang Najib juga mahukan BN meletak calon di Kajang.

Pemilihan Mei Fun itu dikira satu keberanian oleh BN kerana Naib Presiden MCA itu tidak disenangi oleh orang-orang bekas presiden Chua Soi Lek. Sudah pasti pengikut Soi Lek yang menjadi pengundi di Kajang berat untuk memberi undi kepada Mei Fun. Begitu juga orang Melayu yang mengharapkan calon dari kalangan Umno diturunkan, kecewa dengan tindakan. Kemungkinan tindakan protes berlaku dan ini 'merohokkan' (menyukarkan) untuk Mei Fun menang.

Bagaimana pun pencalonan Mei Fun membolehkan Inchek Ibrahim Ali dan NGO yang dipimpinnya akan berkempen bermati-matian untuk kemenangan calon Cina. Cara itu juga membolehkan Inchek Ibrahim membuktikan bahawa NGO yang dipimpinnya bukan rasis. Sementara itu pencalonan Mei Fun itu juga sekali lagi menyebabkan Karuppan Nalla, kempunan untuk merai menjadi calon.

Yang menjadi pertanyaan saya juga bila mengenang Kajang ini, ke manakah pengundi bebas yang mengundi Berjasa dalam pilihan raya lalu bagi mengelakkan berdosa akan mengambil sikap pada pilihan raya kecil 23 Mac nanti? [wm.kl.7:49 pm 21/02/14]

Hidup mati Anwar <b>di Kajang</b> – Perak Today

Posted: 17 Feb 2014 03:00 PM PST

khalid ibrahim, anwar ibrahim di majlis pkr

SHAH ALAM – PKR begitu yakin Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menang mudah PRK Dun Kajang namun bagi penganalisis politik, kekalahan pemimpin nombor satu pembangkang itu bukan mustahil.

Geostrategis Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Dr Azmi Hassan berkata, pada awalnya Anwar yakin Kajang kawasan mudah untuk beliau meraih majoriti besar.

Namun kini situasi sudah tidak sama lagi, apabila strategi yang diguna pakai dalam kempennya mulai berubah-ubah apabila rakyat Kajang dilihat mulai sedar akan matlamat sebenar Anwar.

"Bukan sahaja BN berusaha untuk menewaskan Anwar, tetapi bekas rakan-rakannya juga tampil menawarkan diri untuk mencabar beliau dalam PRK kali ini.

"Malah, ada juga pemimpin dalam PR sendiri kurang senang dengan percaturan yang dibuat beliau di Kajang. Kerana justifikasinya bukan untuk kepentingan PR tapi lebih kepada PKR dan agenda peribadi," katanya kepada Sinar Harian semalam.

Menurut Azmi, kemungkinan untuk Anwar yang juga Ketua Umum PKR itu tewas lebih besar apabila beliau mendapat calon lawan yang mempunyai personaliti berlawanan dengannya.

"Pengumuman (Datuk) Zaid Ibrahim bertanding sebagai calon bebas sedikit sebanyak memberi saingan sengit pada Anwar. Zaid mempunyai personaliti dan prinsip berlawanan dengan Anwar," katanya.

Beliau berkata, rakyat juga akan terfikir apakah punca orang yang dianggap rapat dengan PR tampil untuk menentang calon mereka.

"Permainan politik yang digunakan Anwar ini ditolak oleh ramai pihak. Maka beliau perlu lebih berhati-hati dalam siri kempennya," kata Azmi.

Menurutnya lagi, karier politik Anwar boleh terkubur jika ketua pembangkang itu kalah dalam PRK kali ini.

"PRK ini umpama hidup mati Anwar. Kalaulah di kawasan PR kuat juga beliau boleh tewas, sudah pasti akan beri kesan besar.

"Implikasinya bukan sahaja pada PKR malah pada beliau sendiri, harapan untuk menjadi menteri besar akan lenyap malah kredibiliti untuk beliau diangkat sebagai perdana menteri juga akan hilang," katanya.

Semalam, Zaid mengesahkan dirinya akan bertanding sebagai calon Bebas di Dun Kajang.

Sebelum itu, bekas rakan karib Anwar, Datuk S Nallakaruppan turut menawarkan diri untuk mencabar ketua pembangkang itu.

Sementara itu, kemelut isu Selangor belum berakhir apabila beberapa pemimpin PKR didakwa berusaha untuk menggugurkan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim daripada kerusi Menteri Besar Selangor dengan menggantikan Anwar.

Bagaimanapun, Pas beberapa kali menegaskan pihaknya tidak akan menyokong pertukaran jawatan Menteri Besar Selangor, dan hanya menyokong Anwar sebagai calon PR di Dun Kajang.

- SINAR HARIAN

12 di sabak bernam - Google Blog Search

12 di sabak bernam - Google Blog Search


Tragik! Dua Peragut Disembelih <b>Di Sabak Bernam</b> - Bebelan Anie <b>...</b>

Posted: 17 Feb 2014 11:46 PM PST

peragut-disembelihBegitulah nasib malang yang terjadi kepada dua peragut yang telah berjaya ditangkap oleh penduduk kampung…

Sungai Tengar Utara, Sabak Bernam. Menurut saksi, Manan Jalil 48, salah seorang penduduk tempatan yang berang dengan kedua-dua peragut ini telah membawa keluar parang tajam yang berkilat lalu mahu menetak leher peragut itu. tapi sempat dihalang oleh jirannya.

Namun ketika peragut itu ditangkap, pihak saksi mengatakan tidak ada apa-apa barang yang berharga yang didapati pada peragut itu. Salah seorang penduduk tempatan yang juga ketua kampung di situ pula yang berang pada peragut itu telah memerintah anak buahnya menyembelih kedua-dua peragut ini. Kaki-kaki peragut itu diikat

…dengan takbir yang bergema…dia telah sembelih peragut tanpa rasa belas kasihan…darah menyembur keluar,orang tempatan tidak berani menghalang perbuatan ketua kampung itu, kerana yang disembelih itu ialah seeokor kambing dan sesekor lembu yang meragut rumput disembelih untuk hari raya korban…

Sumber

jomosama.com: Program Koyoworld <b>di Sabak Bernam</b>, Selangor

Posted: 26 Feb 2014 05:59 PM PST

Kuala Lumpur, 27 Februari 2014: Koyoworld Malaysia akan mengadakan program promosi di Sabak Bernam, Selangor pada ketetapan seperti berikut;

Tarikh : 28 Februari 2014

Masa  : 9.00 Malam

Venue : Dewan BNO, Sabak Bernam

Anda, saudara mara, sahabat dan prospek dijemput hadir dengan hormatnya ke program Koyoworld tersebut. Hadiah misteri menanti kehadiran anda...


12 di subang jaya - Google Blog Search

12 di subang jaya - Google Blog Search


Kakitangan Bank Mati Akibat Di Pukul Kekasih <b>Di Subang Jaya</b> <b>...</b>

Posted: 18 Feb 2014 12:53 AM PST

SUBANG JAYA - Seorang kakitangan sebuah bank maut disyaki dibelasah teman lelakinya dalam pertengkaran di sebuah rumah di Lagoon Perdana, Bandar Sunway, malam tadi.
Wanita berusia 27 tahun itu meninggal dunia ketika sedang menerima rawatan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) kira-kira jam 1.40 pagi. Mangsa mengalami kecederaan parah di kepala dan muka selain kesan lebam dan calar pada badan. 
Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Yahaya Ramli mengesahkan kejadian itu dan siasatan lanjut sedang dijalankan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.
Menurutnya, sehingga kini polis masih mengesan teman lelaki mangsa yang dikatakan menghilangkan diri. #sumber

12 di sijangkang - Google Blog Search

12 di sijangkang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2014 01:42 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jan 2014 01:11 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jan 2014 01:35 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Dec 2013 01:19 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

raya aidiladha <b>di</b> kampung <b>sijangkang</b> - kisah tentang duniaku

Posted: 16 Oct 2013 06:00 PM PDT

Alhamdulilah rezeki beraya di Kampung Sijangkang...walaupun raya aidiladha tapi tetap meriah uols...happening...

ni la kampung halaman saya @kampung sijangkang...kampung sini la tempat bermain, menanggis, gelak ketawa bersama-sama saudara mara dan yang lain...bila besar ia adalah kenangan terindah buat kami yang kadang-kadang menjadi ingatan dan cerita bila berkumpul.

pagi raya hidangan atas meja panjang ni memang banyak, syukur alhamdulilah rezeki ALLAH berikan...walaupun tak semeriah seperti raya aidilfitri tapi ia masih sama seperti dulu...cuma raya aidiladha tahun ni tak dapat ikut mak balik terengganu sebab suami kena standby kerja jadi kami decide balik sendiri kampung sijangkang dan balik sana..
lagi pun raya puasa dah beraya di kampung rembau dengan keluarga mertua jadi biarla raya aidiladha aku sambut dengan atuk nenek belah aku lak..walaupun suami tak dapat merasa kemeriahan raya di kampung terengganu tapi di kampung sijangkang meriahnya tetap sama..love uols..

makanan yang dihidang..banyak tak terkira..macam-macam ada...kenyang sampai ke malam...

sayur lodeh ada, rendang ada, nasi impit ada dan lemang pun ada juga...

jemput makan dari kami...

pakcik aku yang very da sporting...

bila ibu-ibu berbicara..love uols..

cousin lepak-lepaking depan tv ruang tamu rumah atuk
mak ngah tengah suapkan nenek makan bubur..ini la nenek kesayangan saya, dah beberapa tahun terlantar..masih lagi sihat cuma tak dapat nak berjalan walauapa pun aku sentiasa doakan nenek sihat selalu dan sekiranya panjang usia nenek, aku harap nenek dapat tengok cicit-cicitnya membesar..
tangan nenek juga yang jaga aku kalau mak abah hantar aku bercuti di kampung..menjaga makan minum aku..mengusap badan aku kalau demam dan juga memakaikan aku inai di jari..kenangan tu tak mungkin aku lupa di saat nenek sihat...

aku dengan cousin yang giler happening...banyak gambar kat bawah ni..jadi koorang layan kan jela yer...aku doakan hubungan persaudaraan ini akan kekal bahagia ke akhir hayat...amin...
ini adalah adik beradik perempuan Mrs.Mak, dalam gambar ini ada dua insan yang aku sayang tak ada..of course la seorang tu adalah Mrs.Mak sebab balik kampung abah di terengganu dan arwah aunty yang telah meninggalkan kami hampir 16tahun dalam insiden yang tidak diduga..al-fatihah...
aku doakan semoga kalian diberikan kesihatan yang sihat sepanjang hayat dan sentiasa bahagia disamping keluarga tersayang dan dimurahkan rezeki..amin....
kakak-kakak yang tua dikalangan saudara mara..iaitu kak iza yang bertudung hitam adalah cucu pertama nenek dan kak yang baju coklat cucu keempat nenek...

kami semua bersama nenek 

INI LA CERITA RAYA AIDILADHA AKU....

Senarai lokasi catuan air <b>di</b> Negeri Selangor - Aswan Azmy Blog

Posted: 24 Feb 2014 05:52 PM PST

Senarai lokasi catuan air di Negeri Selangor
JUMLAH PINTU RUMAH: 8,378
JUMLAH PINTU RUMAH: 7,351
- Jalan Setiamurni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 & 12
Sebahagian Bandar Tun Razak
Kg. Cheras Baru, Bukit A & B
Sebahagian Kawasan Damansara:
JUMLAH PINTU RUMAH: 55,826
Kawasan Perindustrian Bandar Puchong
Pencemaran Ammonia Di Sungai Langat Sehingga kenyataan ini dikeluarkan, sejumlah 27,003 pintu rumah di bebeberapa kawasan di Hulu Langat dan Kuala Langat masih mengalami terputus bekalan air kerana Loji Rawatan Air (LRA) Cheras Batu 11 dan LRA Bukit Tampoi masih ditutup semenjak 28 Januari 2014 yang lalu disebabkan pencemaran kandungan ammonia yang tinggi di Sungai Langat. Senarai kawasan yang masih terputus bekalan disebabkan penutupan kedua-dua loji rawatan air tersebut adalah seperti berikut:-
Kawasan Perindustrian Cheras Jaya
JUMLAH PINTU RUMAH: 18,430
Kompleks Perabut Olak Lempit
Sekolah Tamil Sungai Sedu
JUMLAH PINTU RUMAH: 8,573

12 di ijok - Google Blog Search

12 di ijok - Google Blog Search


JURNAL BERITA: Projek terbengkalai <b>di</b> Bandar Alam Mutiara <b>Ijok</b> <b>...</b>

Posted: 20 Jan 2014 02:14 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Sinopsis. 1. MB : Selangor bakal tubuh jawatankuasa khas tingkat kualiti penjawat awam. 2. Selangor beri jaminan projek terbengkalai di Bandar Alam Mutiara Ijok akan selesai. 3. MB : Selangor amal konsep 'bawah ke atas' ...

12 di kuala langat - Google Blog Search

12 di kuala langat - Google Blog Search


TV Selangor - Gangguan bekalan air <b>di Kuala Langat</b>, Kerajaan <b>...</b>

Posted: 11 Feb 2014 01:44 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Gangguan bekalan air di Kuala Langat, Kerajaan Negeri pantau operasi. 11 FEBRUARY 2014. Oleh: Lizawati Madfa. SHAH ALAM 11 FEB : Penduduk sekitar diminta untuk tidak panik berikutan penemuan pencemaran bahan ammonia ...

12 di pandamaran - Google Blog Search

12 di pandamaran - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Feb 2014 01:19 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jan 2014 01:15 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jan 2014 01:42 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jan 2014 01:14 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Dec 2013 01:28 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Dec 2013 01:03 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Nov 2013 01:10 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Arada ImpressWorks: Pembinaan Gazebo <b>di Pandamaran</b>

Posted: 26 Oct 2013 12:00 AM PDT

Kerja membina Gazebo di Pandamaran. Tuan rumah hanya meminta kami membuat yang 'simple' tidak terlalu berukir.. Inilah hasilnya tetapi belum siap sepenuhnya..

Galeri gambar kerja kayu boleh lawati : Kerja Kayu atau Kemasan Kayu
 
 

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Jan 2014 02:26 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Dec 2013 01:55 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Oct 2013 01:26 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Sep 2013 01:29 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

video Bangla dan myanmar kena belasah <b>di pandamaran</b> <b>...</b>

Posted: 06 May 2013 03:20 PM PDT

Sebuah bas dikesan membawa myanmar dan bangla di Pandamaran,klang, 5,5,2013. Bas tersebut berjaya ditahan dan semua penumpang diarahkan turun daripada bas.

Orang ramai yang berada di situ mengumpulkan mereka di dalam sebuah bangunan yang kelihatan seperti restoran.

Orang ramai meminta mereka mengeluarkan kad pengenalan. Kedengaran suara "ambil ic, ambil ic!!!"

Dalam perjalanan dari bas ke banguan tersebut kelihatan satu aksi pukul-memukul berlaku.

 Sambil-sambil tu mohon jengok  POLL "kami mahu TS Khalid MB Selangor" kat atas tu dan sila undi.- terima kasih

kredit video meshmesh
Dua lagi video menunjukkan Bangla dan Myanmar

ads