Jumaat, 1 Februari 2013

12 di teluk datok - Google Blog Search

12 di teluk datok - Google Blog Search


laman blog pergerakan pemuda umno cawangan <b>telok datok</b>

Posted: 01 Feb 2013 07:32 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

PANAS ! ADUN TELUK DATUK KAKI UGUT?

Posted: 01 Feb 2013 04:59 AM PST


IBARAT CACING KEPANASAN..ITULAH YANG BOLEH AKU KATAKAN DI SINI..PABILA PENDEDAHAN "PENYEMBUNYIAN"BUKU-BUKU LATIHAN UNTUK DIAGIHKAN KE SEKOLAH-SEKOLAH TELAH DIDEDAHKAN  OLEH YAP KON MIN,BEKAS PENGERUSI DAP  CAWANGAN SERI KEMBANGAN BARU baca di sini http://pemudatelokdatok.blogspot.com/2013/01/bongkaradun-dap-teluk-datuktipu-rakyat.htmll BERSAMA RAKAN-RAKANNYA SEPERTI TONY TAN,JAVIN TAN DAN R.VELLASAMY.SEPATUTNYA ADA SEORANG LAGI YANG AKAN MENYERTAI SIDANG MEDIA INI,IAITU  BEKAS SETIAUSAHA JKKK KAMPUNG SUNGAI JAROM,AKAN TETAPI,BELIAU TIDAK DAPAT HADIR BERIKUTAN TELAH MENERIMA SATU SMS UGUTAN DARIPADA SESEORANG INDIVIDU YANG TELAH MEMBERI TEKANAN AGAR TIDAK KELUAR MEMBERI KENYATAAN BERSAMA.MAKIN HEBAT "GAME"YB PHILIP NI.MAIN UGUT-UGUT..KENAPA?

SELEPAS SEMINGGU BERLALU SEJAK SIDANG MEDIA YANG PERTAMA BERKAITAN ISU PENGEDARAN BUKU LATIHAN,MAJALAH SERTA BAIK-PULIH JALAN DI DUN TELUK DATUK OLEH YAP KON MIN PADA 26 JANUARI LALU TERHADAP ADUN TELUK DATUK,YB PHILIP TAN CHOON SWEE,MASIH LAGI BELUM MENDAPAT SEBARANG JAWAPAN YANG MEMUASKAN..
BUKU LATIHAN SEBANYAK 13 RIBU NASKAH YANG TELAH DISUMBANGKAN OLEH KERAJAAN NEGERI SELANGOR DI BAWAH PROGRAM HASIL NEGERI UNTUK RAKYAT PADA TAHUN 2011 MASIH BELUM DIEDARKAN LAGI KEPADA PELAJAR SEKOLAH TERUTAMANYA KEPADA  KELUARGA YANG BERPENDAPATAN RENDAH...ERMM..INI KE CARA NEGERI BERKEBAJIKAN AGIHAKAN BANTUAN?
BACA DI SINI http://pemudatelokdatok.blogspot.com/2013/01/adun-teluk-datuk-akui-selewengserah.html
 SEPATUTNYALAHKAN,JUMLAH SEBANYAK ITU,PROSES PENGEDARAN BOLEH DILAKUKAN DENGAN MENGAMBIL MASA YANG AMATTTTTT SINGKAT,NAMUN..SETELAH 2 TAHUN PENGEDARANNYA MASIH LAGI MENJADI TANDA TANYA????
DALAM SIDANG MEDIA TERSEBUT,YAP KON MIN TELAH MENYERU KEPADA  PHILIP TAN AGAR DAPAT MEMBERI PENJELASAN YANG LEBIH TERPERINCI BUTIR-BUTIR PENGAGIHAN BUKU LATIHAN KEPADA MANA-MANA SEKOLAH YANG TELAH MENERIMANYA,JUMLAH YANG TELAH DIAGIHKAN SERTA BILA DIAGIHKAN?PERHH MAU TERDUDUK PHILIP TAN DIBUATNYA.NI DAH MASUK BULAN FEBUARI 2013,TAKKAN BARU NAK AGIHKAN KEPADA PIHAK SEKOLAH.NAK BUAT APA?DISAMPING ITU JUGA,YAP KON MIN JUGA MENGATAKAN KENAPA PHILIP TAN SERING BERKATA BOHONG DIMANA PADA SIDANG AKHBAR YANG LALU BELIAU MAKLUMKAN BAHAWA KESEMUA BUKU TELAH DIAGIHKAN AKAN TETAPI DALAM SIDANG AKBAR BARU-BARU INI BELIAU BERKATA HANYA TINGGAL 1300 NASKAH SAHAJA  YANG ADA DALAM SIMPANAN DAN AKAN DIAGIHKAN KEMUDIAN.KEMUDIAN??BILA TU YB???
SECARA DASARNYA.RAKYAT SELANGOR BERHAK UNTUK BERTANYA TENTANG PEMBAHAGIAN BUKU LATIHAN SUMBANGAN KERAJAAN NEGERI SELANGOR,AKU ULANGI,KERAJAAN NEGERI SELANGOR,BUKAN SUMBANGAN PHILIP TAN..

PERSOALANNYA SEKARANG..KENAPA PERLU SIMPAN BUKU TERSEBUT DIPEJABAT PHILIP TAN DAN KENAPA TIDAK DIEDARKAN..

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

12 di kuala kubu - Google Blog Search

12 di kuala kubu - Google Blog Search


LensaKini: K-POP ALA PAS <b>DI KUALA KUBU</b> BHARU

Posted: 18 Nov 2012 07:51 PM PST

K-POP ALA PAS DI KUALA KUBU BHARU

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8-VMzfeYYRg[/youtube]

12 di cheras - Google Blog Search

12 di cheras - Google Blog Search


GAMBAR: Saksikan Detik Cemas Percubaan Bunuh Diri <b>Di Cheras</b> <b>...</b>

Posted: 26 Dec 2012 10:05 PM PST


Kecekapan anggota bomba telah berjaya menyelamatkan seorang wanita warga Vietnam yang cuba membunuh diri .

Sebelum itu wanita tersebut telah bertindak mengelar kedua belah pergelangan tangannya.

Peristiwa cemas juga telah disaksikan oleh penghuni sekitar dan orang awam.

Balai terlibat ialah BBP Pudu,Unit RIM dan EMRS serta Jentera TTL Magirus dari BBP Hang Tuah.

Bomba bertindak memasang beg udara sebagai persediaan mengelakkan kecederaan teruk pada gadis itu sekiranya dia terjun.

Ketika dia leka berbual-bual dalam usaha memujuk, pihak bomba bertindak menariknya ke dalam rumah.

Bagaimanapun belum dipastikan punca dan sebab mengapa wanita itu mengambil keputusan untuk membunuh diri.

Syabas kepada semua mereka yang terlibat dalam menangani situasi cemas tersebut!

(Foto Jabatan Bomba Dan Penyelamat Malaysia)

3786_10151187494656762_1228197564_n

407855_10151187494636762_1743192335_n

309366_10151187494381762_1486447441_n

148916_10151187494391762_1421245407_n

557168_10151187494541762_396162040_n

BACA: KENAPA MB SELANGOR SANGGUP TUNGGU HINGGA 100 TAHUN?

Iklan Teks:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

12 di jeram - Google Blog Search

12 di jeram - Google Blog Search


Amboi... Tanah lot <b>di jeram</b> untuk dijual - 14 lot - -Lokasi tapak

Posted: 07 Jan 2013 04:37 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Tanah lot di jeram untuk dijual - 14 lot, -Lokasi tapak :- Jalan Tambak Tengah, Jalan Pantai Jeram, Kuala Selangor -title type : Freehold (Rizab Melayu) -Status : Pertanian -Keluasan tanah :0.6753 hektar/1.7 ekar -Harga : Rm 30000 per lot.

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Taiping Mali: Nurul Izzah ganti Eli Wongge <b>di Bukit Lanjan</b>

Posted: 20 Jan 2013 11:05 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Nurul Izzah ganti Eli Wongge di Bukit Lanjan. Penduduk Lembah Pantai sudah siapa untuk memberikan kerusi Parlimennya ke BN tak lama lagi. Oleh itu Nurul Izzah sudah pun siap sedia untuk angkat kaki ke Bukit Lanjan.

12 di puchong - Google Blog Search

12 di puchong - Google Blog Search


Sassy MP » Blog Archive » Polis Kelihatan Menyusahkan Penganjur <b>...</b>

Posted: 16 Jan 2013 12:05 AM PST

Ceramah banner_17 jan

Kenyataan akhbar Teresa Kok, ADUN Kinrara dan Exco Kerajaan Negeri Selangor Pada 16 Januari 2013 di Shah Alam

Saya merasa hairan cara polis menangani permohonan ceramah politik yang dianjurkan oleh Pusat Khidmat Kinrara pada 17 Januari 2013 malam di Jalan Helang 13, Bandar Puchong Jaya.

Pada asalnya ceramah politik tersebut diadakan pada 8 Januari 2013 di tempat yang sama, tetapi polis menolak permohonan kami dengan alasan tempoh pemberitahuan oleh pihak kami kepada polis hanya 8 hari manakala pihak penganjur sepatutnya memberitahu kepada polis 10 hari sebelum program diadakan sebagaimana termaktub dalam Akta Perhimpunan Aman.

Selepas penganjur menunda tarikh ceramah ke 17 Januari 2013 dan memberitahu polis notis sebanyak 10 hari, pihak polis pula mencetak 1,500 naskah notis kepada penduduk persekitaran tapak ceramah tersebut yang menggalakkan orang ramai membantah.

Dua hari yang lepas, Ketua Polis Daerah Serdang, ACP Abd. Razak Bin Elias mengeluarkan "syarat-syarat kepada penganjur" ceramah politik tersebut dengan menyenaraikan 25 syarat. Di antaranya, beberapa syarat yang terkandung dalam surat tersebut adalah amat tidak munasabah, iaitu:

(r) Unit Amal PAS tidak dibenarkan sama sekali mengawal kenderaan lalu-lintas kerana ini akan dan boleh membangkitkan perasaan provaksi kepada masyarakat awam yang tidak terlibat dengan perhimpunan tersebut;

(s) Penganjur telah menytakan jangkaan kehadiran peserta seramai 500 orang di dalam borang di bawah jadual keempat (seksyen 10) Pemberitahun Di Bawah Subseksyen 9(1) Akta Perhimpunan Aman 2012 (Akta 736), sekiranya kehadiran peserta melebihi dari jangkaan dan berada di luar kawasan yang dibenarkan, Ketua Polis Daerah mempunyai kuasa untuk menyuraikan perhimpunan di bawah Seksyen 21(1)(a) Akta Perhimpunan Aman 2012 (Akta 736).

(v) Penganjur hendaklah memastikan peserta atau hadirin tidak meminum minuman keras atau mengambil dadah semasa menghadiri ceramah ini untuk mengelak tingkah laku yang agresif di bawah pengaruh alkohol dan dadah.

Syarat-syarat yang dikenakan oleh Balai Polis Serdang itu telah mendatangkan banyak ketidaksenangan pada pihak penganjur, kerana:

i)                   Bagi syarat ( r ), Ceramah politik diadakan di tempat ruang di tepi jalan dan di hadapan restoran, sekiranya anggota Unit Amal PAS tidak dibenarkan untuk mengarah trafik, ia kemungkinan akan menyebabkan kesesakan lalu-lintas di tempat berkenaan;

ii)                 Bagi syarat (s), kami tidak dapat memastikan bilangan peserta yang datang menghadiri ceramah kurang daripada 500 orang. Bagi polis untuk menyuraikan peserta sekiranya kehadiran melebihi dari jangkaan adalah tidak munasabah.  

iii)               Bagi syarat (v), tapak ceramah diadakan di hadapan restoran yang mana pelanggannya juga makan dan minum di tapak di luar restoran. Kami memang tidak boleh menghalang pelanggan restoran untuk minum di tapak di luar restoran. Jadi syarat yang dikenakan adalah sukar dipatuhi.

Saya dan pembantu saya mendapati bahawa polis kelihatan mengenakan syarat yang lebih ketat terhadap pihak penganjur ceramah berbanding dengan sebelum adanya Akta Perhimpunan Aman.

Sebelum adanya Akta Perhimpunan Aman, polis selalu meluluskan permohonan program kami malah dengan notis beberapa hari sahaja, tetapi sekarang pihak polis menolak permohonan kami dengan alasan kami beritahu polis kurang daripada notis 10 hari.

Selain itu, sebelum adanya akta ini, polis tidak begitu serius untuk mengajak bantahan daripada penduduk persekitaran tapak ceramah, tetapi dalam ceramah ini, polis mengedarkan 1,500 notis kepada penduduk persekitaran tapak ceramah, ini seolah-olahnya mengajak bantahan daripada orang ramai terhadap program kami.

Objektif Akta Perhimpunan Aman adalah untuk memudahkan pihak penganjur untuk mengadakan program ataupun perhimpunan, dan bukan digunakan oleh pihak polis untuk menghalang perhimpunan dan program kami.

Saya ingin tanya samada polis akan mengenakan syarat yang sama terhadap ceramah politik ataupun apa-apa bentuk aktiviti kami dalam kempen pilihan raya yang akan datang.  Sekiranya ini berlaku dalam kempen pilihan raya, maka Akta Perhimpunan Aman akan dijadikan sebagai undang-undang yang boleh disalahgunakan oleh pihak polis untuk menghalang apa-apa bentuk program dan bukannya memudahkan program dan ceramah politik kami.

Saya akan tulis surat kepada Ketua Polis Selangor untuk menyampaikan ketidakpuasan saya terhadap perkara ini.

Teresa Kok

Sila rujuk:

Notis Polis_Ceramah Umum 17Jan

12 di ulu kelang - Google Blog Search

12 di ulu kelang - Google Blog Search


Tanah Untuk <b>Di</b> Jual Dalam Kawasan <b>Hulu</b> Selangor Dan Lembah <b>...</b>

Posted: 13 Jan 2013 04:07 AM PST

Description

Senarai Tanah Untuk Di Jual Dalam Kawasan Hulu Selangor

1.HULU RENING, BATANG KALI (2 ekar) TANAH DUSUN. Lapisan ketiga dari jalan besar.Ada jalan sampai ke tanah. Dekat dengan kemudahan api dan air.Pokok buah pelbagai cth.durian,rambutan,cempedak,pulasan dan lain-lain.Selang beberapa lot daripada tanah akan dibangunkan sebuah kawasan untuk tujuan perumahan dan komersial. REZAB MELAYU 99 TAHUN. Harga RM90 ribu seekar(runding) ADA 2 LOT.

2.HULU RENING,BATANG KALI (6 ekar). KEBUN GETAH.Jarak dari jalan besar dalam lingkungan 2km hingga 4km. Jauh dari kemudahan api dan air.Ada jalan sampai ke tanah.
REZAB MELAYU 99 TAHUN.Harga RM70 ribu seekar(runding).
ADA 2 LOT.

3.HULU TAMU,BATANG KALI. (21.986 ekar). DUSUN DURIAN.
Terdiri dari 5 lot tanah yang bercantum. Ada sungai
dalam tanah.Untuk jalan masuk perlu buka simpanan jalan untuk ke tanah.Kemudahan api dan air dimasa akan datang tiada masalah kerana bersebelahan tanah akan dibangunkan KEM PLKN. Dijangka KEM PLKN beroperasi pada Januari 2014.REZAB MELAYU 99 TAHUN.Harga RM90 ribu seekar (runding).

4.BUKIT TAMU,BATANG KALI (1.8 ekar). DUSUN BUAH-BUAHAN DAN KOLAM IKAN. Ada jalan masuk sampai ke tanah.Tiada
kemudahan api.Sungai mengalir ditengah-tengah tanah.
Di atas tanah ada sebuah rumah batu(rumah rehat).
Kedudukan rumah dan kolam ikan ditengah-tengah di
kelilingi oleh dusun buah-buahan.Ada 4 kolam ikan
Talapia Merah yang dijaga dengan baik.Anggaran hasil
jualan ikan boleh mencecah RM10 ribu sebulan.
REZAB MELAYU 99 TAHUN.Harga RM460 ribu keseluruhan
(runding).

5.BUKIT TAMU,BATANG KALI (2 EKAR).DUSUN BUAH-BUAHAN.Ada jalan masuk sampai ke tanah. kedudukan tanah rata dan sedikit landai.tiada kemudahan api.Ada sebuah ruah rehat.Mempunyai 3 punca air dari Hutan Simpan Bukit Tamu. Ada 2 buah kolam tetapi tidak dijaga dengan baik.REZAB MELAYU 99 TAHUN.harga RM360 ribu keseluruhan (runding).

6.BATANG KALI (3 ekar). DUSUN DURIAN. Ada jalan masuk
sampai ke tanah.Tiada kemudahan api tetapi ada sungai
melalui tanah.REZAB MELAYU KEKAL. Harga RM90 ribu
seekar(runding).

7.HULU YAM LAMA,BATU 30 (2 ekar). DUSUN BUAH-BUAHAN. Ada kemudahan api dan air. Tanah rata.REZAB MELAYU KEKAL.Harga RM270 ribu keseluruhan(runding)

8.HULU YAM LAMA,BATU 30 (3 ekar).KEBUN GETAH. Jalan sampai ke tanah(separuh tar dan separuh tanah merah). Tidak ada kemudahan api. Ada punca air (tali air). tanah rata dan sedikit berbukit. REZAB MELAYU KEKAL. Harga RM140 ribu keseluruhan(runding)

9.RASA,TAMAN RASA TAMBAHAN (2.6 ekar). DUSUN BUAH-BUAHAN Jalan sampai ke tanah.Tidak ada kemudahan api. Ada sungai kecil melalui tanah.tanah landai.
PAJAKAN 99 TAHUN SEMUA BANGSA.
Harga RM240 ribu keseluruhan(runding)

10.RASA,SEMERPOH (1 ekar). Terletak antara jalan dari
Pekan Rasa ke Bukit Beruntung. Ada jalan ke tanah.
Tiada punca api dan air.Tanah berbukit.
REZAB MELAYU 99 TAHUN.Harga RM60 ribu seekar(runding)

SENARAI TANAH UNTUK DI JUAL DI KAWASAN LEMBAH KLANG

1.DENGKIL (2.5 ekar). TANAH KOSONG dan ada sungai.Sesuai untuk pertanian,rumah sewa dan rumah kediaman.Berdekatan dengan Universiti Kuala Lumpur (UniKL).Status Tanah REZAB MELAYU KEKAL PERTANIAN.Harga RM190 ribu seekar(runding)

2.MERU KG.BUKIT CERAKAH,KLANG (3 ekar). TANAH KOSONG TEPI JALAN BESAR. STATUS PAJAKAN 99 TAHUN SEMUA BANGSA.BERDEKATAN BANDAR PUNCAK ALAM < 7 Km. Harga RM500 ribu seekar(runding)

3.JALAN GOMBAK BATU 4 (5 ekar).TEPI JALAN. STATUS
PEGANGAN KEKAL PERTANIAN.Harga RM180 sekaki(runding).

4.JALAN GOMBAK BATU 4 (1.5 ekar). TANAH KOSONG TEPI JALAN.STATUS REZAB MELAYU KEKAL PERTANIAN. Harga RM230 sekaki(runding)

5.SG.LONG KAJANG (7.77 ekar).TEPI JALAN bukit landai.
STATUS PAJAKAN 99 TAHUN SEMUA BANGSA, BANGUNAN.
HARGA RM40 sekaki(runding)

Bagi anda yang berminat untuk mendapat detail lanjut tanah
yang berkenaan, sila emel atau smskan emel anda
ke 0176548878 atau mdalff0@gmail.com

Incoming search terms:

  • perniagaan untuk dijual di batang kali (2)
  • tanah dusun untuk dijual di selangor 2013 (1)
  • sewa tanah kosong selangor (1)
  • rumah untuk dijual sungai besar di pejabat daerah sungai besar selangor (1)
  • rumah untuk dijual kawasan klang 2013 (1)
  • rumah untuk dijual di hulu tamu selangor (1)
  • rumah sewa di rasa hulu selangor (1)
  • rumah baru untuk dijual di klang selangor (1)
  • rumah baru dijual harga rm 200 ribu di selangor (1)
  • dusun batang kali (1)

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


Cerita Orang Kita: Wanita maut kenderaan terperosok bawah bas

Posted: 22 Jan 2013 05:58 PM PST

TANJUNG SEPAT – Penumpang sebuah bas persiaran berdepan saat cemas apabila kenderaan dinaiki mereka itu bertembung dengan sebuah kereta jenis Toyota Vios di Jalan Sungai Pelek-Tanjung Sepat, di sini, Ahad lalu.

Pertembungan itu menyebabkan pemandu Toyota Vios maut di tempat kejadian, bagaimanapun pemandu dan penumpang bas persiaran tidak mengalami sebarang kecederaan.

Ketua Polis Daerah Sepang, Superintendan Imran Abdul Rahman berkata, bas dipandu lelaki berusia dalam lingkungan 40-an yang membawa lebih 10 penumpang terbabit dikatakan dalam perjalanan ke arah Tanjung Sepat, manakala kereta dipandu wanita berusia dalam lingkungan 50-an itu pula dalam perjalanan ke Sungai Pelek.


Menurutnya, sejurus tiba di tempat kejadian kira-kira jam 4.45 petang, pemandu kereta dipercayai gagal mengawal kenderaan sebelum terperosok di bawah bas.

"Kemalangan itu menyebabkan mangsa tersepit di dalam kereta dan disahkan maut di tempat kejadian kerana mengalami kecederaan teruk di bahagian badan.

"Bagaimanapun, pemandu dan semua penumpang bas persiaran terbabit tidak mengalami sebarang kecederaan. Sebuah jentera bomba turut sama membantu mengeluarkan mangsa yang tersepit," katanya.

Sehubungan itu, beliau turut menasihati orang ramai supaya lebih berhati-hati terutama apabila melalui kawasan kampung dan tempat sunyi bagi mengelakkan kejadian sama berulang.

12 di klang - Google Blog Search

12 di klang - Google Blog Search


cakeART: Krismas <b>di Klang</b>

Posted: 17 Jan 2013 06:55 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Home for the holidays.... back in Klang where we grew up. Eat , drink and be merry. Decided to make a personalized christmas tree for Ma since she had quite a few kids attending the party. Baubles with their names and stars ...

12 di morib - Google Blog Search

12 di morib - Google Blog Search


Pantai <b>Morib</b> : pasir pantai halus terbaik <b>di</b> Malaysia ~ P.C.L

Posted: 29 Jan 2013 04:30 AM PST

apasal gambar ni berterabur kedudukannya...hahaha.., tak pa, korang tak kesah kan...apa yang korang nampak dalam gambar atas tu adalah sebahagian aktiviti petag semalam..

melayan tetamu yang terdiri dari adik, abang, kak ipar, biras dan anak-anak buah pcl setelah pekena char koey teow yang pcl sendiri goreng spesel untuk depa.

singgah sekejap di Pantai Morib semata-mata nak ambil sedikit pasir buat haiwan peliharaan si Hairul mandi manda..., aku tak paham sangat pasal pelihara binatang nih..

pasir tu  bukan untuk sugar glider si 'amoi' yang pcl main-main tu ye, itu pets si Mustaqim adik kepada Hairul yang memelihara GP (rumah dorang kat Selayang dan boleh buat mini zoo).

info : pasir di Pantai Morib , Banting adalah antara pasir halus pantai terbaik di negara kita.

12 di selayang - Google Blog Search

12 di selayang - Google Blog Search


Naluri Ibu Corner: Pengedar Sah Shaklee <b>di</b> Sentul, <b>Selayang</b>, Mont <b>...</b>

Posted: 16 Jan 2013 10:14 PM PST


Wow lamakan i x menulis kat sini.. ehehehe macam chipsmore jap ade jap hilang..!! ok hari ni kan nak share pengalaman kakak comel nie bersama SHAKLEE.. memula jadi katak kembang dan tu nyaris nyaris-nyaris jadi anak badak. Seram ok amik SHAKLEE jadi anak badak.. ni bukan saya kata... tapi dia yang kata.. Huhuhuhu tapi dia tetap fall in love dengan SHAKLEE.. nak tahu lebih lanjut..?? 
_____________________________________________________jom kita baca cerita Kak Ishah yang saya "curi: dari blognya :)
saya selalu merungut sorang sorang bila pandang cermin... mmm, badan lepas beranak sangat mengerikan...! baru satu hero..dah macam anak 3 4 5... serius sedih tengok kain baju yang mostly size M/L... huarrgghhhhh, memang menangis gila babas la!! sampai bila saya nak sarung baju yang extra loose and extra large??!! I am still young wooo.. Pegi kerja berbaju kurunng sokmo.. memangla beraju kurung tu manis, sopan elok.. tapi tau tak kalau dah sendat kat lengan... kain tak bole zip penuh apatah lagi cangkuk.. mana nak fokus kerja! 

salah saya jugak.. saya berpantang sendiri tapi tak elok2.. kurang dibela kata orang jawa.. masa pregnant berat saya almost 90kg...88 to be exact! Masa pregnant tak risau pasal berat sebab konfiden kan bole dapat balik my 58kg... oh ya, tinggi saya 161. [ideal ke?]

dh pregnan and bersalin...dapat boy! kuat menyusu..aduhaiii...memang baby boy kuat sungguh menyusu kan?? bagi susu badan... seronok menyusukan anak ni..feel great! Masa berpantang 2 bulan saya turun 12kg! Best kan...? memang best..sangat best!! and dah imaging back to dolu2 punya figure hahaha...

tapi hujan lebat giler di tengah hari! masuk je keja lps 3 bulan berulik dgn baby, the problem started! breakfast, lunch, dinner mcam 2 orang yang makan! alasan saya to my husband "i'm breastfeed..so kena makan banyak!" ~ what a reason!! memang susu meriah beb...meriah giler...makan supplement shaklee, VITAMIN C + B COMPLEX + VITALEA + ALFALFA....giler tak dan nak rileks bengkak saje....biasa sangat kat opis, baju basah..hahaha....stok ebm meriah...bab susu badan memang best!

Saya bukan saja makan nasi..makan macam2...... :(
Lama kelamaan...leher jadi kembang..macam katak kembang... malu..! mujur bertudung, jadi bole cover dengan tudung...badan yang semakin besar, dicover dengan baju bajan yang besar besar..seluar? i pakai maternity pants , pakai seluar palazo yang kembang tu..yg mudah stretch.. no more skirt labuh! no more proper office attire.... memang sedih.. tapi saya lalalalala... buat tak kisah! yela..since asben pun OK je...
Tpi eventually, bila mula cepat mengah..cepat pening...kaki sakit.. mula terfikir mcm mana nak buat ni??? Eh chopp..lupa nak cakap, saya bersalin Ogos 2011...masuk keje middle October 2011... and sya mula diet yang mana skip makan starting Feb 2012! Guess what....berat saya tak turun langsung...malah, makin naik sikit2.... Mana taknya., memangla skip makan bekpes, lunch...tp bila tengok kawan makan, rasa sikit..makan junk food, minum air sedap lagi...arggghhhh, gile!!! memang gile!!! Kawan2 opis started calling me makcik2...beranak 6.... Even they all gurau [x gurau pun ada], saya senyum..gelak2 sekali dgn diorang...tapi dalam hati GUNUNG BERAPI weii.... Segan tau! I use to dress up punya person..make up...tapi bila badan besar, berat over...rasa malu pulak nak berias...mmmmmm...mak sedih nyah!
Sampai la October 2012....... sya mula stress fikir pasal berat ni... Masa October ni saya plan nak resign ye. Kebetulan asben masuk sepital sebab tonsil..tak bole makan sebab bengkak. So, sya beli ESP untuk dia. 4 hari minum ESP, gastriko dia alhamdulillah...hilang! Selera makan semula... And saya, ambik ESP tu minum mcm yang ada dalam resepi bancuh ESP....sedap! nyumm nyumm...rajin minum pagi2..sebab memang terasa kita kenyang...tenaga.. Saya ni buat kuih, so keje sampai ke tengah malam..bangkit subuh nak siap2 barang jualan... Alhamdulillah, ESP sangat membantu...puas hati sangat dengn ESP!
Selalu sangat baca nak kurus makan itu ini [produk shaklee la]...baca testimoni orang turun 2 kilo..turun 7 kilo... aiseh, x bole jadi ni... so, sometime ujung2 november 2012, kawan saya nak lecithin... [eh, lupa...saya join Shaklee ujung October 2012 heee] Saya beli sekali untuk diri sendiri. Beli tak makan lagi tau! Simpan buat hiasan kata asben! One day, saya mula makan...3 biji lps lunch, 3 biji lps dinner...alfalfa 5 biji sekali makan... ESP pagi2 sblm bekpes...seminggu makan, nafsu makan ya Allah.....apasal makin makan banyak ni?? gile tak risau... OH, KURANG AIR RUPANYA....saya bertanya tau..kalau tak tanya, mau jadi anak badak saya ni!! So, nak jadikan cerita...konsisten 3 minggu makan LECITHIN+ ALFALFA+ ESP..... 17.12.12, me and my son pegi jalan2 tesco...saje bawak anak pusing2... nampak timbang berat tu... dap dup dap dup, masuk 0.20 senx2 and saya berdiri dengan tegak...tunggu digital tu stop... 74.3333... Eh, biar betul... saya cuba timbang mesin sebelah...lebih kurang la berat... saya pegi kat mesin lain, sama jugak.. Ya Allah.. dari berat 84kg saya hilang 6kg....tanpa perlu berlapar..senaman yang ringan je..layan anak, kejar anak..buat keje umah...ya allah...best best.......
Nak bagi sedap hati, balik rumah saya selongkar plastik hitam yang saya simpan pakaian kecik nak let go kononnya.... Yeaahahhhhaaaa.... i can sarung and zip seluar size L..baju takde sendat dilengan ... Ya Allah..saya sangat suka!! 
Sejak tu, saya teruskan makan...and latest 9.1.13, dah jadi 75kg..... Betul la, SHAKLEE memang DIYAKINI BERKESAN..selesaaaaa lalalala...
Now, saya sambung makan...sbb banyak khasiat lain vitamin ni....bukan untuk berat je..utk kesihatan dalaman jugak... tunggu muka dah bersih pulak sya horay horay share dengan u all heeee... makan vitamin E dulu..
so, pada u all yang nak cari supplement, memang saya syorkan sangat SHAKLEE..kualiti terjamin...harga berpatutan...
____________________________________________
Haa tu dia, nasib amik langkah bijak kan.. kalau tak, tak pasal je jadi Anak badak.. sebab tu suka saya ingatkan amik suplement ni dengan ilmu bukan main taram je :) Saya tak kan paksa uols untuk membeli tapi saya hanya share kan kisah mereka yang di tulis dari hati.. So pilihan di tangan uols :) 
Nway anda juga boleh menghubungi Kak Ishah beliau pengedar sah Shaklee di Kepong, Jalan Ipoh, Selayang, Jinjang Segambut dan kawasan yang sewaktu dengannya, boleh hubungi beliau di talian 017-2505401. Boleh tanya beliau sendiri tentang pengalaman beliau bersama Shaklee juga jika mahu mendapatkan produk Shaklee.
Akhir kata, sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee, dan mula menjana pendapatan sehingga 5-angka dengan Shaklee bersama GROUP EXCLUSIVE tertutup di bawah bimbingan saya, anda dialu-alukan untuk menghubungi saya di talian 012-7894742 @ email naluriibue@gmail.com. ;)
Salam Sayang;
Mommy Zura

Penilaian Selepas 4 Tahun; <b>Selayang</b> komentar <b>di</b> laman KJ!

Posted: 13 Jan 2013 09:11 AM PST

Mana cemburu dan sensitif mu terhadap Islam seperti dulu wahai diri?

Bersihkan diri, baiki diri dan ajaklah juga orang lain bersama-sama.

Rujukan tulisan lama tentang komentar di sini.

Selangor batalkan projek kondo <b>Batu Caves</b> | Free MalaysiaKini

Posted: 24 Jan 2013 05:56 AM PST

KUALA LUMPUR — Kerajaan negeri Selangor hari ini mengumumkan projek kondominium kontroversi di Batu Caves akan dibatalkan selepas Menteri Besar (MB) Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim diberikan penerangan oleh Jawankuasa Bebas yang mengkaji dan menilai pembangunan dikawasan tersebut.

Abdul Khalid dalam satu kenyataan hari ini telah mengarahkan Majlis Perbandaran Selayang (MPS) supaya memaklumkan perkara tersebut kepada pemaju Dolomite Properties Sdn Bhd.

"Jawankuasa Bebas bagi mengkaji dan menilai pembangunan di Batu Caves dan kawasan sekitarnya telah mengadakan mesyuarat yang pertama pada Selasa lalu.

"Selepas mendengar penjelasan itu, saya membuat keputusan supaya Majlis Perbandaran Selayang (MPS) membatalkan kebenaran merancang yang telah diberikan kepada Dolomite Properties Sdn Bhd untuk pembinaan kondominium Dolomite Park Avenue setinggi 26 tingkat," kata MB Selangor tersebut.

Menurut Abdul Khalid, keputusan membatalkan tersebut diambil demi keselamatan orang ramai disekeliling serta bagi mengelak kejadian tidak diingini jika projek 26 tingkat kondo tersebut diteruskan.

"Jabatan Perancang Bandar dan Desa telah membentangkan secara terperinci status pembinaan struktur dan bangunan di Batu Caves serta tahap keselamatannya.

"Kerajaan Selangor tidak berkompromi dengan mana-mana projek pembangunan yang boleh mengancam keselamatan rakyat," tambah beliau lagi.Pada 30 Oktober tahun lalu, kerajaan negeri Selangor memberikan arahan untuk menghentikan pembinaan kondominium 29 tingkat di Batu Caves serta melantik badan penyiasat bebas.

Walaubagaimanapun, Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak pada sambutan Deepavali tahun lalu telah menabur janji dengan mengatakan kerajaan pimpinannya akan membatalkan projek pembinaan kontroversi tersebut berhampiran pusat keagamaan masyarakat Hindu di Batu Caves jika kembali memerintah Selangor selepas pilihan raya umum (PRU) ke-13.

Pembinaan kondominium yang dirancang sejak 2007 itu berhadapan tekanan terutamanya daripada pihak jawatankuasa kuil yang kini memperoleh sokongan daripada pemimpin MIC yang turut sama membantah pembinaan itu.

Malah, Ahli Majlis, Majlis Perbandaran Selayang (MPS), turut tidak menolak, kemungkinan perpindahan Yang Dipertua Datuk Zainal Abidin Aala ke Institut Tadbiran Awam Negara (INTAN) dalam tempoh 24 jam dipercayai mempunyai kaitan dengan isu tersebut.

Pada 26 Oktober 2012, ratusan penganut agama Hindu dan aktivis badan bukan kerajaan (NGO) menyertai himpunan di perkarangan Kuil Sri Subramaniar Swamy di Batu Caves bagi menyatakan bantahan ke atas pembinaan kondo tersebut yang dikatakan akan memberi ancaman kepada alam semulajadi bukit itu.

Bekas menteri kerja raya, Datuk Seri S. Samy Vellu yang hadir atas jemputan pihak jawatankuasa kuil turut sama menyertai demonstrasi tersebut.

Projek Dolomite Park Avenue oleh pemaju Dolomite Properties Sdn Bhd di Batu Caves itu dianggap sensitif memandangkan kawasan tersebut merupakan kawan tumpuan bagi aktiviti keagamaan masyarakat Hindu dan meliputi sejumlah 170,000 kaum India yang merupakan kumpulan utama pengundi di kawasan bandar Selangor.

Short URL: http://www.freemalaysiakini2.com/?p=64080

12 di sungai panjang - Google Blog Search

12 di sungai panjang - Google Blog Search


Sentiasa Panas: Top 10 <b>Sungai</b> Paling <b>Panjang Di</b> Dunia

Posted: 21 Jan 2013 09:00 PM PST

Berikut adalah senarai 10 sungai terpanjang di dunia.

Sungai Nil
6,650 KM


Panjang sungai Nil dikatakan sepanjang 6,650 kilometer dan merentasi 10 negara. Diantaranya, Sudan, Sudan Selatan, Burundi, Rwanda, Republik Demokrasi Kongo, Tanzania, Kenya dan juga Mesir.

Sungai Amazon
6,400 KM


Sungai ini memiliki panjang hingga 6,400 kilometer. Ketika musim hujan, lebar sungai ini boleh mencapai hingga 10 kilometer lebar.

Sungai Yang Tze
6,300 KM


Nama lain bagi sungai ini adalah Chang Jiang yang merupakan sungai terpanjang di Asia. Sungai yang bermula di pergunungan Tibet ini mengalir sehingga ke laut China Selatan di Shanghai.

Sungai Mississippi
6,275 KM


Sungai Mississippi merupakan sungai terbesar dan terpanjang di Amerika. Sungai yang berpusat di Minnesota dan mengalir hingga ke Mexico.

Sungai Huang He
5,464 KM


Merupakan sungai kedua terpanjang di China.

Sungai OB
5,410 KM


Sungai yang terdapat di Siberia Barat ini digunakan oleh masyarakat tempatan untuk mendapatkan sumber ikan serta kegunaan pertanian. Kita juga boleh menemui lebih dari 50 spesies ikan yang hidup di sungai ini.

Sungai Parana
4,880 KM


Sungai yang memiliki panjang 4,880 kilometer ini terletak di Amerika Selatan dan mengalir ke Paraguay, Brazil, dan Argentina. Sungai ini dikatakan memiliki lebih 355 jenis spesisi ikan didalamnya.

Sungai Zaire (Kongo)
4,375 KM


Sungai yang terletak di Afrika ini adalah sepanjang 4,375 kilometer serta memiliki kedalaman 220 meter. Sungai ini terkenal dengan nama sungai Kongo kerana merentasi dua buah negara, Demokrasi Republik Kongo dan Republik Kongo.

Sungai Irtysh
4,248 KM


Sungai yang terletak di Siberia ini adalah sepanjang 4,248 kilometer yang mengelilingi hampir seluruh bahagian barat Siberia serta pergunungan Altay.

Sungai Yenisei
4,090 KM


Sungai ini mengalir sepanjang 4,090 kilometer dengan kedalaman sedalam 24 meter. Sungai ini terdapat di Mongolia dan mengalir sehingga ke Siberia Tengah serta berakhir di Laut Kara.

[Sumber]

Raccos Story: <b>Sungai</b> Paling <b>Panjang Di</b> Dunia

Posted: 21 Jan 2013 09:35 PM PST

Berikut adalah senarai 10 sungai terpanjang di dunia.

Sungai Nil
6,650 KM


Panjang sungai Nil dikatakan sepanjang 6,650 kilometer dan merentasi 10 negara. Diantaranya, Sudan, Sudan Selatan, Burundi, Rwanda, Republik Demokrasi Kongo, Tanzania, Kenya dan juga Mesir.

Sungai Amazon
6,400 KM


Sungai ini memiliki panjang hingga 6,400 kilometer. Ketika musim hujan, lebar sungai ini boleh mencapai hingga 10 kilometer lebar.

Sungai Yang Tze 
6,300 KM 


Nama lain bagi sungai ini adalah Chang Jiang yang merupakan sungai terpanjang di Asia. Sungai yang bermula di pergunungan Tibet ini mengalir sehingga ke laut China Selatan di Shanghai.

Sungai Mississippi
6,275 KM 


Sungai Mississippi merupakan sungai terbesar dan terpanjang di Amerika. Sungai yang berpusat di Minnesota dan mengalir hingga ke Mexico.

Sungai Huang He
5,464 KM


Merupakan sungai kedua terpanjang di China.

Sungai OB
5,410 KM


Sungai yang terdapat di Siberia Barat ini digunakan oleh masyarakat tempatan untuk mendapatkan sumber ikan serta kegunaan pertanian. Kita juga boleh menemui lebih dari 50 spesies ikan yang hidup di sungai ini.

Sungai Parana
4,880 KM


Sungai yang memiliki panjang 4,880 kilometer ini terletak di Amerika Selatan dan mengalir ke Paraguay, Brazil, dan Argentina. Sungai ini dikatakan memiliki lebih 355 jenis spesisi ikan didalamnya.

Sungai Zaire (Kongo)
4,375 KM


Sungai yang terletak di Afrika ini adalah sepanjang 4,375 kilometer serta memiliki kedalaman 220 meter. Sungai ini terkenal dengan nama sungai Kongo kerana merentasi dua buah negara, Demokrasi Republik Kongo dan Republik Kongo.

Sungai Irtysh 
4,248 KM


Sungai yang terletak di Siberia ini adalah sepanjang 4,248 kilometer yang mengelilingi hampir seluruh bahagian barat Siberia serta pergunungan Altay.

Sungai Yenisei 
4,090 KM


Sungai ini mengalir sepanjang 4,090 kilometer dengan kedalaman sedalam 24 meter. Sungai ini terdapat di Mongolia dan mengalir sehingga ke Siberia Tengah serta berakhir di Laut Kara.

12 di sekinchan - Google Blog Search

12 di sekinchan - Google Blog Search


[SNIPPETS] YB MABUK POPULAR DENGAN KARTUNNYA <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 08 Jan 2013 09:15 AM PST

[SNIPPETS] YB MABUK POPULAR DENGAN KARTUNNYA DI SEKINCHANBEBERAPA hari yang lepas satu risalah karikatur yang menunjukkan perkara sebenar YB Sekinchan, Ng Suee Lim telah diedarkan di Taman Ria, Sekinchan. Karikatur yang memperlihatkan telatah Celeng Sekinchan ini di kawasan adalah sebagai satu amaran kepada ADUN DAP ini dari penduduk sekitar.

Aku pun tak tau siapa yang buat ni tapi yang pasti buku kecil ini mendapat perhatian ramai dan telah menjadi buah mulut penduduk sekitar di Sekinchan. Ada kebenaran yang diceritakan dalam buku tersebut. Rumah urut, janji rakyat, cukai dan billboard menjadi topik perbualan sehari-hari di sini.

Entah siapa punya kerja tapi aku nak ucapkan tahniah kepada mereka. Bongkar terus bongkar.

Addin: Panas!! Lagi Cawangan <b>Sekinchan</b> Ikan Bakar <b>Di</b> Tutup

Posted: 19 Jan 2013 06:43 AM PST


Lagi restoran Sekinchan Ikan Bakar di tutup.. kali ini di cawangan Ayer Keroh, Melaka. Gambar ni di ambil oleh pembaca blog Addin
Menurut sumber restoran ini baru sahaja ditutup. Sekarang berlaku kerja-kerja pemunggahan barang-barang di kedai tersebut.
Sebelum ini Addin ada mendedahkan beberapa cawangan restoran Sekinchan Ikan Bakar di tutup.. baca di sini dan di sini.

Mungkin inilah akibatnya apabila melawan arus kebangkitan rakyat.. waallahualam..

12 di ulu yam - Google Blog Search

12 di ulu yam - Google Blog Search


Aisyah Humaira&#39;: Eratkan Cinta <b>di Ulu Yam</b>, Selangor

Posted: 22 Dec 2012 05:44 PM PST

Kami dating ! Bestnya berdating. Dating dengan siapa? Dengan kekasih hati la kan? Kami membasahka diri di sungai Nur Laman Bestari, Ulu Yam, Selangor pada lebih sebulan yang lepas. Pengalaman indah bersama suami tatkala ini sangat tidak boleh dilupakan. Rindu. Memang rindu. Malah teramat rindu. Tapi hati menuntut supaya kuat dan terus bermujahadah menuntut ilmu. Begitu juga Encik Sayang Niera ni. Exam kami pun dah nak dekat. 29/12/12 suami final exam [Kuliah Syariah] manakala 4/1/13 Niera pula menyusul [Kuliah Akidah] Semoga Allah mudahkan urusan kami. :D

 Aku sayang kamu

"Seseorang tidak akan memiliki kebaikan, meraih kemenangan, merasakan kenikmatan dan kesenangan hakiki kecuali mengesakan cintanya kepada Allah SWT semata, dan Allah lebih dicintainya daripada yang lainnya" ( Ibnu Qayyim al-Jauziah)

 Aku sedar aku tak sempurna tetapi kau menyempurnakan aku dengan cintamu.
 Dicintai dan disayangi kamu adalah anugerah terindah yang tuhan berikan padaku. Alhamdulillah.
 Bila Tuhan masih memberiku kesempatan untuk hidup lebih lama, aku hanya ingin lalui itu denganmu sayang.
 Memilikimu adalah hal yang terindah dalam hidupku.
Cinta Itu adalah anugerah terindah dari Allah, Aku bersujud dan berdoa padaNYA, dan akhirnya kutemukan Anugerah terindah itu iaitu kamu.
#Sungguh, aku mencintaimu. 

~ Truly Love ~: Berendam <b>di Ulu Yam</b>

Posted: 20 Jan 2013 04:37 AM PST

Aktiviti tak dirancang hari ni... Cuaca yg cerah dan tak de aktiviti lain.... En somi terus mengajak melakukan aktiviti yg tergendala dulu... Bermandi manda di Ulu Yam...

Alhamdulillah... Perjalanan yg lancar...cuma sesak sikit di Batu Caves sebab penganut agama Hindu merayakan Thaipusam...

Sesampai je...msih belum ramai sgt org kt sana... Terus mencari port yg santai sebab nak rendam Faiqah... Lepas je kenakan Faiqah ke air yg sejuk.... Dia menangis sbb sejuk... Hehe.... Namun...lpas lama sikit...bru dia ok...

Tapi sekejap je berendam dia dah menggigil...berpeluk je dgn abi... Smpai la ke sudah... Itu je lah... Faiqah kesejukan... Dalam sejam kot brendam... Naik kedarat... Masa aku tggu en.somi tukar baju...faiqah boleh tertido... Haha...sejuk sgt la tu...

Lepas salin baju dia...dia kembali ok dan bercakap kembali... Lau tak...msa sjuk diam seribu bahasa... Alhamdulilah...rasa seronok sebab dh lama betul tak mandi air sungai... Biasa lah... Aku anak kampung... Pasti rindukan suasana sebegitu....

Dalam jam 2 ptg kami balik...elok siap je salin baju sume...hujan dh renyai2... Lepas la gian nak mandi air terjun kan... Alhamdulillah... Bila pula nak mandi lagi aku sndiri tak pasti...


Terima kasih sebab baca coretan MyFirdz. Jika tak dak idea nak komen tekan like atau share pun ok... (>_^)

ads