Isnin, 11 Februari 2013

12 di kuala kubu - Google Blog Search

12 di kuala kubu - Google Blog Search


Pengundi2 hantu <b>di Kuala Kubu</b> Baru pula terima surat daripada Najib

Posted: 05 Feb 2013 12:54 AM PST

NONEDAP Selangor mengesyaki alamat penduduk di kawasan Kuala Kubu Bharu digunakan oleh pihak tertentu untuk mendaftarkan pengundi yang disyaki sebagai pengundi hantu.

Setiausaha organisasi DAP Selangor Lau Weng San berkata, kebimbangan itu timbul memandangkan penduduk di kawasan tersebut didakwa menerima satu surat daripada BN Selangor.

Anehnya, surat tersebut dialamatkan untuk individu yang tidak menetap di kediaman mereka, dakwanya.

Surat berkenaan, dakwanya, mengandungi ucapan Tahun Baru 2013 daripada BN Selangor dan turut memuatkan maklumat pengundian individu tersebut termasuk daerah mengundi, kawasan DUN dan parlimen.

"Kita khuatir alamat ini digunakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab untuk mendaftar pengundi-pengundi hantu.

"Ada 40 kes yang sama yang diterima sejak bulan lalu," katanya dalam satu sidang media di ibu pejabat DAP Selangor di Petaling Jaya.

Beliau turut menunjukkan tiga pucuk surat yang dialamatkan kepada individu dengan nama Melayu di rumah yang dihuni penduduk Cina di Taman Pesara, Kuala Kubu Bharu.

"Kita sangsi rumah itu tidak pernah didiami oleh individu itu," kata Lau sambil menasihatkan penduduk yang menerima surat yang sama menyerahkannya kepada DAP Selangor.

NONEPerkara itu kemudiannya disahkan oleh Pegawai Perhubungan Perkampungan Pusat Khidmat Masyarakat DUN Kuala Kubu Bharu Chng Boon Lai bahawa penerima surat terbabit tidak pernah tinggal di kawasan berkenaan.

"Sejak rumah itu dibina pada 1980, ia didiami oleh keluarga Cina. Tidak pernah keluarga Melayu duduk dirumah tersebut.

"Kami pasti ia digunakan oleh pihak-pihak tertentu untuk mendaftar sebagai pengundi di kawasan Kuala Kubu Bharu," katanya.

Sehubungan itu, Lau yang juga ADUN Kampung Tunku mendesak BN negeri itu khususnya Koordinator BN Selangor Datuk Seri Mohd Zin Mohamed tampil memberi penjelasan berhubung surat tersebut.

Lau juga berkata pihaknya akan mengumpul surat tersebut selama dua minggu sebelum membuat aduan rasmi kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan Jabatan Pendaftaran Negera (JPN).

Pakatan Rakyat di negeri itu antara ADUN Subang Jaya Hannah Yeoh dan ADUN Rawang Gan Pei Nei turut membangkitkan perkara yang sama pada bulan lalu.-malaysiakini

 Kuala Kubu Baru 'phantoms' receive PM's CNY letter...

Letters from Prime Minister Najib Abdul Razak to Kuala Kubu Bharu constituents whose existence are in question have raised DAP's suspicions there could be foul play in the coming general election.

Some householders in the Kuala Kubu Bharu state constituency, which BN won with a narrow 448-vote majority in 2008, have been receiving the personalised letters that also carry details of voters unfamiliar to them.

At a press conference in Petaling Jaya today, state DAP organising secretary Lau Weng San said the party was worried that irresponsible parties had been using certain addresses to register "phantom voters".

"We have detected 40 cases over the past month," said Lau, urging others with further information to come forward.

Lau showed three samples of such letters to Malay voters, sent to the addresses of Chinese households in Taman Pesara, to the press.


He said DAP believes that those voters have never stayed at the addresses stated. This, he added, was verified with a local community leader.

Since the houses were built in 1980, the occupants have always been Chinese families. No Malay family ever moved in," he said.

Lau, who is also the Bukit Tunku state assemblyperson, said Selangor BN coordinator Mohd Zin Mohamed owed the people an explanation.

He said efforts to detect more of such cases would go on for another two weeks before an official complaint is lodged with the Election Commission (EC).

Similar complaints were also raised last month, by Subang Jaya assemblyperson Hannah Yeoh and Rawang assemblyperson Gan Pei Nei.-malaysiakini 


cheers.


12 di cheras - Google Blog Search

12 di cheras - Google Blog Search


[Video] - Malam Cinta Rasul 2013 <b>di</b> Stadium Badminton Kuala <b>...</b>

Posted: 20 Jan 2013 07:27 AM PST

Video Malam Cinta Rasul 2013 di Stadium Badminton Kuala Lumpur Cheras oleh Maulid Nurul Mustofa. Mungkin akan disiarkan oleh Tv AlHijrah semasa Maulidur Rasulullah SAW nanti.

Alunan qasidah yang menenangkan, perlu diperluaskan supaya ramai akan tahu bahawa terdapat pelbagai kaedah & cara untuk berhibur asalkan menepati syariat Islam.

12 di sekinchan - Google Blog Search

12 di sekinchan - Google Blog Search


.: Wedding <b>di Sekinchan</b>

Posted: 03 Dec 2012 06:07 AM PST

Rasanya banyak betul kila pergi wedding skang en.
haha yela wedding kawan mak la kawan kila kawan sepupu la
Semua kila menyebok.haahah
Sekinchan kampung mak kila.
Kami pergi wedding kawan mak je.
Pakai shawl macam tuh muka macam buah kelapa dah wei =.=' 
Errr baju kila besar ke or kila yang makin membesar ?hahahahah

Yang lelaki tuh kawan tempat kerja mak gak tapi tak tahu la sapa nama.
Ktorang sampai awal so sementara tunggu pengantin bersanding.
Pengantin lelaki dah sampai :)

Sebab selalunya make up pengantin dalam gambar je lawa.
Tapi yg ni lain. kila tengok depan depan .
cantik gila. bedak tak bercapuk.

Sesi bersalaman dgn suami :) sweettttnyaaaa

Acara membaling gula &duit  kot.
rasanya mcm nampak duit kertas jugak.
Masa ni happening sangat.
Kila pun dapat tangkap lolipop satu!.
haha tapi tuh la lolipop tu kena kepala sakit jugak.hahaha 
Pengantin bersedia nak makan beradab :)

KIla dok ushaaa udang ni jeee.
Tapi silalah sedar diri yang diri ni alergik UDANG .*nangis golek golek * haha

Korang tengok depan depan make up dia sangat lawa.
Foundation tuh memang masuk dgn kulit.
Tak putih sgt memang cun la kiranya.

Nih semua kawan kawan tempat kerja mak.
Mak kila yg baju warna merah tuh

Congrats kepada anda berdua :)
Semoga cepat cepat dapat baby & berkekalan hingga akhir hayat .

12 di sungai panjang - Google Blog Search

12 di sungai panjang - Google Blog Search


INFO BANJIR <b>DI</b> KELANTAN 24 DISEMBER 2012

Posted: 23 Dec 2012 09:04 PM PST

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/ss.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Info banjir di Kelantan 24 Disember 2012 – 18 mangsa dipindahkan

Kelantan mula dilanda banjir hari ini setelah hujan lebat beberapa hari lalu menyebabkan Sungai Golok merentasi daerah Tanah Merah dan Rantau Panjang melimpah dan berlaku banjir di kawasan sekitar menyebabkan 18 orang dipindahkan ke pusat pemindahan sementara

amaran banjir info banjir di kelantan 24 disember 2012

Menurut Portal Majlis Keselamatan Negara (MKN), dengan Kelantan merupakan negeri terbaharu dilanda banjir, jumlah mangsa banjir yang dipindahkan kini adalah seramai 430 orang di seluruh negara

Negeri lain yang sedang dilanda banjir ialah Terengganu yang mencatat jumlah perpindahan seramai 305 orang, Selangor (91 orang) dan Johor (16 orang)

Di Kelantan, kesemua mangsa terdiri daripada empat keluarga di Kampung Tasek, Bukit Awang, Pasir Puteh yang telah dipindahkan ke Sekolah Kebangsaan Bukit Awang sejak pukul 12 tengah malam tadi setelah rumah mereka digenangi air sedalam hampir satu meter

Di Terengganu tujuh pusat pemindahan dibuka melibatkan tiga daerah iaitu Setiu, Marang dan Dungun, diikuti hanya satu pusat dibuka di Johor iaitu di Batu Pahat, manakala di Selangor, tiga pusat pemindahan dibuka di Kuala Selangor dan Klang

Menurut portal Jabatan Pengairan dan Saliran Malaysia (JPS), tiga batang sungai di Terengganu melebihi paras bahaya iaitu Sungai Setiu di Jambatan Permaisuri, Sungai Besut di Kampung La dan Sungai Berang di Kampung Menerong

Manakala di Kelantan, Sungai Golok di daerah Tanah Merah dan Rantau Panjang juga melebihi paras bahaya

Jabatan Meterologi Malaysia meramalkan hujan sekejap-sekejap kadang kala sederhana dijangka berlaku di Kelantan, Terengganu dan Pahang sehingga Sabtu ini

Daerah yang dijangka terlibat ialah Tumpat, Pasir Mas, Machang, Kota Baharu, Bachok dan Pasir Puteh di Kelanta manakala di Terengganu meliputi Besut, Setiu, Kuala Terengganu, Marang, Hulu Terengganu, Dungun dan Kemaman

Dalam pada itu, hujan sekejap-sekejap kadang kala sederhana di Pahang dan Johor hari ini dijangka berterusan sehingga Rabu

Kawasan tersebut ialah Kuantan, Pekan dan Rompin di Pahang serta Mersing dan Kota Tinggi di Johor – BERNAMA

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Ruangan Komen Facebook Untuk berkongsi pendapat atau Maklumat

12 di balakong - Google Blog Search

12 di balakong - Google Blog Search


Muslimeen United: Pelakon Hebat Senaman Punggong, Bagi Air <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 02 Oct 2012 09:06 AM PDT


Cukup-cukup hebat manusia yang ini. Anda sudah mengenalinya. Sebelum in i beliau beraksi senaman punggong di rumah Ambiga, selepas itu kami dedahkan tentang pelakon yang dikenalpasti membahagikan air di Balakong, sekarang ia memegang watak utama demonstrasi tuntut air percuma di Puchong Selangor.

Siapa? Siapa lagi kalau bukan Presiden Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM), Mohd Ali Baharom!

Gambar tersebut di disiarkan oleh akhbar tempatan dan kita amat cam dengan topi yang digunakan. Cukup hebat beliau dengan topi komandonya itu.

Di dalam "filem" terbaru ini, beliau bersama-sama kononnya dengan 5,000 orang (itu angka BERNAMA, sedangkan dalam gambar kelihatan cuma 50 orang saja) penduduk Pangsapuri Putra Perdana mengadakan bantahan menuntut air percuma yang dikatakan telah dijanjikan Kerajaan Selangor.

Peguam kepada demontsran ini, Kamarudin Ahmad berkata bahawa "Semua kes diserahkan kepada Mahkamah Tinggi untuk diadili dan jangan mudah terpengaruh dengan dakyah tersebut kerana kes ini bukan fitnah tetapi berdasarkan bukti (manifesto)."

Cukup pelik bagaimana seorang peguam boleh membuat tuntutan dengan bersandarkan "manifesto" sedang manifesto bukanlah satu akujanji atau perjanjian bertulis (kontrak) yang mempunyai kuatkuasa melalui undang-undang.

Seperkara lagi, seperti yang diumumkan berkali-kali oleh kerajaan Selangor, mereka yang layak untuk mendapat air percuma ialah mereka yang menggunakan meter persendirian dan bukan meter pukal. Tetapi ada pihak yang sengaja tidak mengindahkan syarat tersebut dan membuat tuntutan tunggakan dengan dibantu oleh agen-agen pembakar sentimen.

Pihak mereka terlupa bahawa kerajaan negeri Selangor mempunyai ruang untuk menyaman semula pihak yang melakukan kakacau ganggu (nuisance), fitnah (defamation) dan tanggungan keras/tegas (strict liability) di bawah undangh-undang tort!

Jawapan tegas MB Selangor sebelum ini: NTBL (No time bo layan)....terhadap bayar tunggakan air percuma adalah tepat.

12 di shah alam - Google Blog Search

12 di shah alam - Google Blog Search


Tok Gajah tumbang <b>di Shah Alam</b> | Sokernet

Posted: 19 Jan 2013 04:36 PM PST

Selangor 3-2 Pahang - Liga Super 2013
Selangor vs Pahang [3-2] Liga Super 19.1.2013

REKOD kemenangan tiga kali berturut-turut Pahang akhirnya lebur di tangan Selangor apabila Red Giants menewaskan Tok Gajah 3-2 dalam perlawanan yang cukup sengit di hadapan 20,000 penonton di Stadium Shah Alam, semalam.

Muhammad Ramzul Zahini Adenan yang masuk selaku pemain gantian muncul watak penting buat Selangor apabila tandukannya pada minit ke-80 memadam kebangkitan Pahang yang sebelum itu berjaya menyamakan kedudukan selepas ketinggalan 2-0.

Selangor terlebih dahulu mendahului melalui dua jaringan Mohd. Amri Yahyah, tetapi Mohd. Fauzi Roslan serta Mohd. Razman Roslan mengikat kedudukan 2-2 sebelum berakhir babak pertama.

Kekalahan pertama musim ini bagaimanapun tidak merubah kedudukan Pahang di puncak liga, sementara Selangor naik ke tangga kedua berkongsi sembilan mata dengan Tok Gajah tetapi dibezakan dengan kelebihan jaringan.

Corak permainan pantas kedua-dua pasukan cukup menghiburkan, tetapi dibayangi beberapa keputusan kontroversi pengadil yang memanaskan keadaan di stadium.

Sebaik perlawanan memasuki minit ke-3, Red Giants berada di hadapan menerusi Amri yang menyambut hantaran silang Solihin Kanasian, sebelum merembat bola melepasi celah kaki penjaga gol Pahang, Nasril Nourdin.

Gol awal itu memberi lonjakan semangat kepada Selangor yang bertali arus melancarkan serangan dan Amri, 32, sekali lagi meledak gol kedua pada minit ke-20 selepas mudah melakukan tampanan di hadapan pintu gol Pahang hasil umpanan S. Veenod di sebelah kiri.

Bagaimanapun, semangat pemain Tok Gajah tidak cepat padam biarpun ketinggalan dua gol apabila menjelmakan kebangkitan dalam tempoh dua puluh minit.

Penjaring utama mereka, Fauzi merapatkan jurang melalui tandukan pada minit ke-24.

Jaringan itu memberi tekanan kepada tuan rumah dan kesilapan Mohd. Fairuz Abdul Aziz yang menjatuhkan Fauzi pada minit ke-42 menghadiahkan penalti kepada Pahang yang menyempurnakan sepakan menerusi Mohd. Razman Roslan.

Selangor sepatutnya mendapat penalti pada permulaan separuh masa kedua apabila Francis Forkey Doe dijatuhkan pertahanan Pahang tetapi pengadil enggan melayani permintaan pemain import itu.

Akhirnya, jaringan yang dicari Selangor menjelma hasil gerakan Abdul Shukor Jusoh yang dapat dihidu oleh Ramzul sebelum melepaskan tandukan menarik menewaskan Nasril.

Keputusan perlawanan Liga Super 2013 matchday #4:

Related posts

coded by nessus

Main topics: Liga Malaysia, Liga Super

Sub topics: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


12 di sungai burong - Google Blog Search

12 di sungai burong - Google Blog Search


Menyampaikan Bantuan Sempena Gong Xi Fa Cai <b>di</b> Dewan Cina <b>...</b>

Posted: 02 Feb 2013 05:06 AM PST

Tarikh 31.1.2013

20130202-210542.jpg

20130202-210547.jpg

20130202-210552.jpg

20130202-210605.jpg

12 di sepang - Google Blog Search

12 di sepang - Google Blog Search


Tampilan YZR-M1 Tunggangan Rossi <b>di Sepang</b> - KOMPAS.com

Posted: 04 Feb 2013 03:08 AM PST

Jelang Uji Coba Pra-Musim MotoGP

Tampilan YZR-M1 Tunggangan Rossi di Sepang

Senin, 4 Februari 2013 | 17:32 WIB

Foto:

KOMPAS.com — Uji coba resmi pertama MotoGP musim 2013 di Sepang, Malaysia, baru akan dimulai pada Selasa (5/2/2013). Akan tetapi, gambar motor yang akan digunakan Valentino Rossi dalam kesempatan tersebut sudah menyebar ke seluruh dunia karena bisa diakses melalui akun Twitter "The Doctor".

Semenjak Rossi memutuskan untuk kembali bergabung dengan Yamaha, sebuah akun baru @YamahaYellow46 pun dibuat. Tujuannya memberi informasi seputar Rossi bersama tim "baru" itu. Sejak akun tersebut muncul, apa pun tentang Rossi dan Yamaha selalu diperbarui.

Nah, salah satu informasi terbaru itu adalah foto-foto motor Rossi yang akan ditunggangi di Malaysia. Yamaha M1 milik juara dunia tujuh kali MotoGP itu tampil dengan warna perak dan hitam, mirip desain motor yang ia kendarai selama uji coba pasca-musim 2012.

Hanya, di YZR-M1 yang akan dipakai dalam uji coba resmi pra-musim ini terpampang sponsor baru Yamaha, yaitu logo Monster, di samping Eneos dan Yamaha Semakin di Depan, yang sudah lebih dulu melekat. Merek minuman berenergi ini, yang sudah lebih dulu menjalin kerja sama pensponsoran dengan tim satelit Yamaha Tech 3, juga ikut menjadi co-sponsor tim pabrik Jepang ini mulai 2013.

Rossi akan menunggang motor tersebut selama tiga hari uji coba di Sepang, bersama rekan setim yang juga juara bertahan, Jorge Lorenzo. Uji coba ini mulai berlangsung Selasa dan akan berakhir pada Kamis.

Sejak akun Twitter @YamahaYellow46 diluncurkan pada November, jumlah pengikutnya sudah lebih dari 5.000 akun.

Editor :

Aloysius Gonsaga Angi Ebo

12 di sijangkang - Google Blog Search

12 di sijangkang - Google Blog Search


rains and bows: wedding <b>di sijangkang</b> | JENJAROM.com

Posted: 12 Sep 2012 08:09 AM PDT

wedding di sijangkang . ahad 9 september 2012.

See the original post: 
rains and bows: wedding di sijangkang

ads