Sabtu, 1 Februari 2014

12 di bukit raja - Google Blog Search

12 di bukit raja - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Jan 2014 11:15 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jan 2014 11:57 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jan 2014 11:45 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Dec 2013 11:22 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Selangor Selesaikan Projek Perumahan Pekerja Ladang <b>Bukit Raja</b> <b>...</b>

Posted: 21 Mar 2013 03:58 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]KLANG 21 MAC : Kerajaan Negeri berjaya menyelesaikan projek perumahan bermasalah untuk 76 bekas pekerja ladang di Bandar Bukit Raja di sini dengan pembinaan rumah teres bernilai RM 77,000 di satu kawasan ...

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jan 2014 11:39 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Restoran Makanan Segera <b>Di Bukit Raja</b> Diarah Tutup

Posted: 09 Oct 2013 05:10 PM PDT

Sebuah restoran rangkaian makanan segera di Bukit Raja, dekat sini diarah tutup selepas stor makananya didapati kotor berikutan kehadiran najis tikus yang dikesan dalam pemeriksaan rutin pihak berkuasa terbabit.

restoran makanan segera diarah tutup
Arahan dikeluarkan Jabatan Kesihatan Daerah Klang yang mendapati ia gagal mematuhi Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009 dan Seksyen 11, Akta Makanan 1983 kerana tidak mematuhi elemen penting kebersihan seperti kehadiran tikus, lipas dan serangga.

Sumber memberitahu, tindakan itu diambil selepas pasukan pemeriksa dari jabatan terbabit mengesan najis binatang berkenaan dalam stor makanan premis itu sebelum arahan penutupan dilakukan.

Berikutan itu katanya, restoran makanan segera berkenaan diberikan notis penutupan selama dua minggu bermula kelmarin namun dibenarkan beroperasi selepas dua hari ditutup dengan pemeriksaan rapi jabatan kesihatan.

Sementara itu, Pengarah Kesihatan Selangor, Datuk Dr Azman Abu Bakar, berkata pihaknya tidak akan berkompromi dengan sesiapa saja berhubung isu kebersihan dan keselamatan orang ramai.

Katanya, jabatan kesihatan tidak teragak-agak mengeluarkan notis penutupan operasi premis makanan jika didapati pengendali atau pemiliknya melanggar peraturan.

Bagaimanapun katanya, pengurusan restoran itu mengambil langkah proaktif melakukan kerja pembersihan secara menyeluruh menyebabkan ia diperiksa semula semalam dan sudah dibenarkan beroperasi.

Anda mungkin juga Meminati

12 di kuala kubu - Google Blog Search

12 di kuala kubu - Google Blog Search


Budak Letrik: Air Terjun Lata Medang, <b>Kuala Kubu</b> Bharu.

Posted: 01 Jan 2014 09:48 AM PST


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ni nak cerita pasai air terjun pulak setelah menghabiskan cerita Trans Java. Dah lama dah pun sebenarnya kami trekking air terjun Lata Medang ni tapi baru berkesempatan nak menulis. Boleh la berkunjung ke Lata Medang ni kalau ada kelapangan di hujung minggu tapi agak kurang sesuai untuk mereka yang berkeluarga dan mempunyai anak kecil kerana lokasinya terletak jauh di dalam hutan.
Lata Medang ini terletak di Kampung Pertak, Kuala Kubu Bharu. Kampung Pertak ni merupakan perkampungan orang asli yang terletak berhampiran Sungai Pertak. Jikalau dari pekan Kuala Kubu Bharu, ikut jalan menuju ke Sungai Chilling atau Fraser Hill. Sebelum sampai di Sungai Chilling, akan ada satu signboard kanan menunjukkan Kampung Pertak. Masuk ke kanan melalui kawasan perkampungan moden orang asli hingga ke jalan kecil di mana terdapat jambatan yang merentasi sungai. Parking kereta di situ dan bersedia untuk trekking masuk ke dalam hutan.
Jarak dari tempat parking ke lokasi Air Terjun Lata Medang lebih kurang 2 jam trekking. Untuk peta perjalanan, kami hanya Google dan akan ada peta yang dilukis oleh pengunjung yang pernah ke sini. Kami mengikuti sahaja peta tersebut oleh kerana terdapat beberapa simpang yang kritikal sepanjang laluan denai hutan. Memang kurang sangat berselisih dengan pengunjung lain di sini, tidak seperti di Sungai Chilling yang sememangnya ramai.Untuk panduan, dari tempat parking kereta, anda akan bertemu sebuah jambatan gantung yang merentasi sungai. Ikut laluan tersebut hingga anda bertemu jambatan runtuh yang melintangi sungai. Hati-hati melintasi sungai mengikut jambatan runtuh tersebut. Selepas melintasi sungai, teruskan mengikut trail yang ada.

Pastikan memakai pakaian yang sesuai untuk ber-trekking. Kalau boleh berkasut kerana jarak yang dilalui hampir 12 KM pergi balik. Dekat sini tak payah lintas sungai macam Sungai Chilling, cuma awal perjalanan sahaja melalui titi ganting dan jambatan runtuh yang melintasi sungai.Apa yang syok pasal Lata Medang ni adalah ianya kurang dikunjungi dan masih belum tercemar oleh kerana lokasinya yang terletak jauh di dalam hutan. Air terjun Lata Medang ni sebenarnya bertingkat-tingkat dan terletak di kawasan tanah tinggi. Oleh itu kita akan jumpa dulu Lubuk Mecu di bahagian bawah sebelum jumpa Lata Medang. Ikan pun ada yang kecil-kecil ja, tak macam Sungai Chilling. Bagi yang suka berkhemah, ada tapak perkehemahan berhampiran dengan Lubuk Mecu.

Sebelum beredar pulang ke Kuala Lumpur, kami sempat melayan mandi Sungai Pertak dahulu. Lokasinya tak jauh dari tempat parking kereta berhampiran Kampung Orang Asli Pertak. Waktu pun dah petang menjelang senja, hanya kami yang berada di situ. Tengahari sebelum tu lalu tengok ada ramai jugak berkelah di sini disebabkan lokasinya yang boleh diakses dengan kenderaan berbanding Air Terjun lata Medang yang kami jelajahi tadi. Sampah sarap agak banyak bertaburan sekitar Sungai Pertak ni. Pandai berkelah tapi tak pandai buang sampah. Sayang tengok tempat menarik sebegini dengan longgokan sampah. 
 • Dari Kuala Kubu Bharu, ambil jalan menuju Bukit Fraser dan belok kanan bila ternampak papan tanda Kampung Pertak. Terus mengikut minitar hingga terjumpa Sungai Pertak di sebelah kanan jalan. Parking kenderaan anda di situ.
 • Mula trekking dari tempat parking hingga ke hujung jalan. Akan ada jambatan gantung yang merentasi sungai. Teruskan perjalanan hingga melepasi jambatan kedua yang runtuh menyeberangi Sungai Luit.
 • Selepas jambatan runtuh, teruskan berjalan mengikut trail yang ada hingga anda menjumpai simpang yang pertama. Ambil jalan KIRI dan teruskan perjalanan. Anda akan terdengar deruan air Lata Jebus di sebelah kiri anda.
 • Jumpa simpang yang kedua, ambil KANAN. Teruskan perjalanan yang sedikit mendaki dan agak teknikal.
 • Lebih kurang sejam perjalanan, anda akan bertemu dengan Air Terjun Lubuk Mecu. Ada tapak khemah di sini. Untuk ke Lata Medang, teruskan perjalanan mengikut denai hutan ke atas. 
 • Masa yang diambil untuk trekking dari tempat parking kereta ke Air Terjun Lata Medang lebih kurang 2 jam setengah perjalanan. Dinasihatkan memulakan trekking pada waktu pagi untuk keselamatan.

Video

Antara aksi yang sempat dirakamkan ;

12 di cheras - Google Blog Search

12 di cheras - Google Blog Search


Anwar sampai tazkirah Jumaat <b>di</b> Masjid Batu 10 Jalan <b>Cheras</b> <b>...</b>

Posted: 30 Jan 2014 01:59 AM PST

Qariah batu 10KAJANG 30 JAN: Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menyampaikan tazkirah di Masjid Qariah Batu 10 Jalan Cheras, Kajang sebelum solat Jumaat esok.

Manakala, Ketua Penerangan KEADILAN, Dr Muhamad Nur Manuty akan menyampaikan Khutbah Jumaat.

Kaum muslimin di Kajang dan kawasan sekitarnya dialu-alukan hadir.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=58817

di negeri selangor - Google Blog Search

di negeri selangor - Google Blog Search


Jawatan Kosong Kerajaan <b>di</b> Jabatan Kesihatan <b>Negeri Selangor</b> <b>...</b>

Posted: 21 Jan 2014 12:00 AM PST

Sila kongsi jawatan kosong ini :

Jawatan kosong terkini di Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS). Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan ntuk mengisi kekosongan jawatan kosong terkini di Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS) sebagai:

1. Juaruteknik (Elektrik) Gred J17
2. Pekerja Sambilan Harian

Tarikh tutup permohonan pada 21 januari 2014
Lokasi : Selangor
Sektor : Kerajaan

Muat turun iklan jawatan dan permohonan disini

Muat turun borang permohonan disini

12 di batang kali - Google Blog Search

12 di batang kali - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di batang kali</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Jan 2014 07:12 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di batang kali</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jan 2014 07:47 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Lelaki India Kena Tetak <b>Di</b> Shell <b>Batang Kali</b> 4 Julai 2013

Posted: 06 Jul 2013 09:25 AM PDT

Pejabat Pusat Khidmat Adun <b>Batang Kali</b> | kujie2.com

Posted: 08 Dec 2013 09:55 PM PST

pusat khidmat dun batang kali

Pejabat Pusat Khidmat Adun Batang Kali telah berpindah ke Laluan Utama, Batang Kali. Sebelum ini Pejabat Pusat Khidmat Adun Batang Kali berada di Taman Emas,Batu 30, Hulu Yam Lama.

Lokasi Pejabat Khidmat Adun Batang Kali berhadapan di seberang jalan Balai Polis Batang Kali berdekatan Public Bank dan Stesen Komuter Batang Kali.

Waktu Urusan Pejabat Khidmat Dun Batang Kali

 • Isnin – Khamis – 9.00 pagi – 5.00 petang
 • Sabtu – 9.30 pagi – 2.00 petang
 • Ahad dan cuti umum – tutup
 • YB akan berada di pejabat pada setiap hari Khamis sahaja.

Dua tiga minggu ini saya sedang memproses permohonan  Skim Tanam Baru  Sawit Pekebun Kecil jadi  memang berurusan dengan beberapa pejabat kerajaan – Pejabat MPOB, Pejabat Tanah & Galian dan Pejabat Khidmat Adun kawasan.

Pagi tadi ke Pejabat Khidmat Dun Hulu Bernam, Kampung Titiwangsa , Kelumpang.  Malangkan YB tiada dipejabat kerana turun ke Kuantan membantu mangsa banjir.

Kalau tak berurusan, memang tak pernah ambil peduli. Hanya lalu dan pandang.  Sesekali kena mencari, kalut juga nak tahu lokasi sebenar.  Kalau ringan mulut bertanya, InsyaAllah akan ada yang membantu.

Seorang penumpang cedera parah bas terbalik <b>di</b> Jalan <b>Batang Kali</b> <b>...</b>

Posted: 10 Nov 2013 04:13 PM PST

KUALA LUMPUR: Seorang cedera parah apabila bas yang membawa 22 penumpang terbalik di Jalan Batang Kali menghala Genting Highlands dalam nahas pada jam 5 pagi tadi. …read more

Berita Penuh: Utama Mutakhir Berita Harian

12 di puchong - Google Blog Search

12 di bangi - Google Blog Search

12 di bangi - Google Blog Search


[ Gempar ] Bapa sembelih anak perempuan 7 tahun <b>di Bangi</b> <b>...</b>

Posted: 30 Jan 2014 05:45 AM PST

Kejadian di perumahan berdepan seberang jalan 4/6 berhampiran  dengan Sekolah menengah jalan 4, kereta polis dan tali kuning polis masih di depan rumah. 
Seorang bapa telah menyembelih anaknya , seorang meninggal di tempat kejadian dan dua lagi di bawa ke Hospital .
Lelaki yang menyembelih anak nya itu melarikan diri selepas dia melakukan pembunuhan itu, namun di maklum kan pihak polis berjaya berjaya menahan lelaki terbabit petang tadi , Polis masih menyiasat punca kejadian.
Ikuti kisah apa yang berlaku :

BANGI - Seorang lelaki mengelar hingga mati anak perempuannya yang berusia tujuh tahun dan mencederakan dua lagi anak perempuannya di rumah mereka di Seksyen 4 Bandar Baru Bangi di sini, petang tadi.
    
Timbalan Ketua Polis Selangor Datuk Abd Rahim Jaafar berkata dalam kejadian 4.15 petang itu, lelaki berkenaan mencederakan anak-anak perempuannya yang berusia 10 dan 12 tahun di tengkuk dan tangan hingga menyebabkan seorang daripadanya putus jari.
    
"Polis masih lagi mencari jari itu di dalam rumah suspek," katanya kepada pemberita di tempat kejadian.
     
Beliau berkata seorang lagi anak perempuannya yang berumur 15 tahun dan anak lelakinya yang berusia 17 tahun dapat menyelamatkan diri daripada bapa mereka, yang bersenjatakan sebilah parang dalam kejadian itu.
    
Menurutnya anak perempuannya berusia 15 tahun itu, yang baru pulang dari sekolah menengah agama, terkejut apabila melihat bapanya sedang berdiri dengan memegang sebilah parang di dalam rumah.

"Budak perempuan itu melihat ada kesan darah di ruang tamu dan mendapati adik-adiknya cedera. Dia terus menjerit dan memanggil abangnya yang berada di tingkat atas.
    
"Abangnya meluru keluar dari bilik dan melihat keadaan di tingkat bawah lalu meminta adiknya itu segera berlari ke tingkat atas dan bersembunyi di dalam bilik sebelum dia menghubungi polis," katanya.
    
Abd Rahim berkata ketika tiba, polis mendapati dua anaknya yang cedera berada di ruang tamu dan segera membawa mereka ke Hospital Kajang dekat sini untuk rawatan.
    
Beliau berkata polis menjumpai mayat budak perempuan, yang dikelar di leher, di bilik tingkat bawah rumah itu.
    
Susulan kejadian itu, polis mencari lelaki berusia 44 tahun itu dan menemuinya di tebing sungai di belakang kawasan perumahan itu kira-kira 6 petang.
    
"Suspek dijumpai dalam keadaan murung, basah dan cedera di kepalanya. Polis percaya suspek telah terjun ke dalam sungai tetapi naik ke tebing kemudian," katanya.
    
Abd Rahim berkata polis turut merampas sebilah parang daripada suspek itu.
    
Suspek yang menganggur sejak dua tahun lepas, tidak mempunyai rekod jenayah dan mungkin mengalami masalah mental. - Bernama

Al-fatihah dan salam Takziah untuk keluarga mangsa dengan apa yang berlaku pada keluarga mangsa . 

12 di kapar - Google Blog Search

12 di kapar - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di kapar</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jan 2014 11:12 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Orang Azmin Akan Cabar Khalid <b>Di</b> Kuala Selangor | AIDC

Posted: 18 Jan 2014 06:20 AM PST

AIDCNews – 18/01/14- Orang Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali dijangka akan mencabar Tan Sri Khalid Ibrahim untuk merebut jawatan Ketua Bahagian PKR Kuala Selangor menjelang pemilihan parti itu pada April ini.

Orang Azmin yang dimaksudkan itu adalah bekas Ahli Parlimen Kapar S. Manikavasagam.

"PKR Bahagian Kuala Selangor akan menghadapi perebutan antara penyandangnya Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim dengan bekas Ahli Parlimen Kapar S. Manikavasagam.

"Ia adalah satu fakta yang diketahui umum bahawa MB Selangor dan Manikavasagam tidak boleh melihat mata-ke-mata kerana isu-isu perlombongan pasir yang terdedah di negeri itu sejak beberapa tahun lalu.

"Manikavasagam mengesahkan bahawa beliau akan mencabar Khalid jika MB Selangor itu memilih untuk mempertahankan jawatan Ketua Bahagian di kawasan itu, "lapor The Star.

Manikavasagam yang lebih dikenali sebagai Mike yang sebelum ini dipindahkan daripada mengekalkan kerusi Parlimen Kapar dan ditewaskan apabila bertanding di peringkat Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Melawati pada Pilihan Raya Umum ke-13 berkata beliau tidak rugi apa-apa jika tewas di tangan Khalid di Kuala Selangor.

"Saya tidak rugi apa-apa. Dan saya akan bersungguh-sungguh menentangnya (Khalid)," katanya.

Mike mendakwa beliau mendapat sokongan penuh daripada pesaing-pesaing Khalid di Kuala Selangor termasuk Ketua Penerangan Pemuda, Mazli Saring dan Muhammad Kamil Vaanan Abdullah.

Mazli dan Kamil telah kalah kepada Khalid dalam pertandingan tiga penjuru bagi jawatan Ketua Bahagian pada tahun 2010.

Tambah Mike, Khalid sepatutnya berasa malu apabila sesetengah isi rumah di kampung kawasannya, contohnya Kampung Pasir Tuntung masih tidak mempunyai bekalan air.

"Dan setakat ini, saya telah membantu menyambung bekalan air ke lapan buah rumah di Kampung Pasir Tuntung," katanya.

Kata penyandang Naib Pengerusi PKR Kapar itu lagi, kampung tersebut terletak di kawasan Bukit Malawati, tempat di mana beliau berkhidmat sebagai penyelaras.

Mike juga menambah bahawa dia telah merekrut 3,000 orang ahli untuk menyertai PKR bahagian Kuala Selangor, menjadikan jumlah kesemuanya kepada 9,000 ahli.

"Saya juga ingin menjelaskan bahawa saya tidak memindahkan 3,000 ahli dari bahagian Kapar. Orang-orang yang saya ambil semua dari kawasan Kuala Selangor," katanya.

Mike selain itu berkata beliau telah memindahkan keahliannya dari Kapar ke Kuala Selangor, bulan lalu.

Sumber yang rapat dengan Khalid pula mengalu-alukan cabaran Mike dan menyatakan beliau mempunyai hak demokratik untuk bertanding mana-mana jawatan yang disukai.

Sementara itu, Khalid dilihat mempunyai perkara-perkara yang lebih besar untuk dibimbangi apatah lagi dirinya kini diserang dari pelbagai sudut berikutan kebimbangan sesetengah pihak yang menjangkakan ADUN Pelabuhan Klang itu boleh mencabar Timbalan Presiden, Azmin Ali dalam pemilihan parti akan datang.

Pihak yang bersimpati dengan Khalid juga percaya bahawa kemelut PKNS yang melibatkan Azmin telah dirancang dengan bijak untuk menjatuhkan bekas Ahli Lembaga Pengarah perbadanan tersebut.

Azmin telah digugurkan sebagai Ahli Lembaga Pengarah PKNS, namun Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah menuntut untuk memasukkannya semula ke jawatan asal.

12 di beranang - Google Blog Search

12 di beranang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di beranang</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jan 2014 11:33 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di beranang</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Oct 2013 11:10 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

ujang kutik: MITOS <b>BERANANG</b> (SELANGOR) DIRUNGKAI

Posted: 28 Sep 2013 05:42 PM PDT

Sejak saya mengetahui Beranang, sebuah daerah di dalam Negeri Selangor dan juga pintu masuk di sebelah utara Negeri Sembilan, ada dua mitos mengenai Beranang yang pernah hidup subur dalam tanggapan saya. 
Salah satu di antaranya baharu sahaja dapat dicerahkan. Mitos kedua sebenarnya telah lama saya nyahkan tetapi perlu juga dinyatakan sebagai rekod. 
Saya juga yakin bahawa itulah juga persepsi yang menguasai kebanyakkan Orang Negeri Sembilan dan penduduk Melaka di sekitar Masjid Tanah dan Alor Gajah terhadap Beranang. 
Pertamanya, saya beranggapan bahawa semua penduduk Beranang adalah dari keturunan Minangkabau asli - keturunan generasi baru Minangkabau dari Tanah Minangkabau yang berhijrah ke Malaysia berabad-abad selepas gelombang kedatangan pertama Orang Minangkabau ke Negeri Sembilan pada sekitar tahun 1500-an. Komuniti Minangkabau asli di Beranang ini masih bercakap dalam dialek Minang asli dan masih berhubungan dengan saudara mereka di Tanah Minangkabau. 
Saya cuma mengetahui bahawa bukan semua penduduk Beranang adalah dari keturunan Minangkabau asli lebih kurang dua bulan yang lalu. Ceritanya bermula apabila saya bertanya kepada seorang rakan seorganisasi yang berasal dari Beranang mengenai dialek percakapannya adalah dialek Negeri Sembilan ( bukannya dialek Minang asli). 
Dia menjelaskan, " Aku (dia tidak membahasakan dirinya Eden) bukannya orang Minangkabau. Aku adalah 'Orang Negeri Sembilan' . Kedudukkan geografi kampung aku (Beranang) yang bersempadan dengan Negeri Sembilan terletak di dalam Negeri Selangor."
Melaluinya saya baru mengetahui bahawa komuniti Minangkabau asli di Beranang cuma didapati di sebuah kampung sahaja. Selainnya adalah komuniti ' Orang Negeri Sembilan' yang dipisahkan dengan 'saudara kandung' mereka di Negeri Sembilan oleh kanun geografi. Melaluinya saya mengetahui bahawa dialek Negeri Sembilan adalah dialek dominan di kalangan penduduk Beranang.
Saya sebenarnya berat hati hendak menyatakan mitos kedua kerana mungkin boleh mengguris hati  rakan-rakan yang berasal dari Beranang. Ketika berulang alik dari Kuala Lumpur - Rembau dan Rembau-Kuala Lumpur (balik bercuti di kampung) pada zaman remaja, saya diingatkan supaya jangan sekali-kali singgah makan atau minum di Beranang. Kononnya, penduduk Beranang suka bermain santau. Saya patuh sepenuhnya!
Tanggapan kononnya penduduk Beranang suka bermain santau adalah satu tanggapan di tahap ' fenomena' di kalangan penduduk Negeri Sembilan/Melaka (Alor Gajah,Masjid Tanah) suatu ketika dahulu. Mitos ini sama makamnya dengan keyakinan " Orang luar yang berkahwin dengan wanita Negeri Sembilan akan tinggal sehelai sepinggang jika berlaku perkara yang tidak diingini ".
Saya akui baharu sahaja mengetahui ' pengaruh Negeri Sembilan' terutamanya dialek percakapan begitu dominan di Beranang, Selangor. Namun, mitos mengenai santau sebenarnya telah lama tidak saya yakini lagi. Saya dan keluarga selalu singgah makan di warung-warung di sekitar Pekan Beranang ketika dalam perjalanan balik ke kampung atau ketika balik semula ke Ampang, Selangor. Saya juga mempunyai ramai rakan-rakan anak jati Beranang yang saya kenali hati budi mereka.    

BLOG SELANGOR: 12 <b>di beranang</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Jan 2014 11:13 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di beranang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jan 2014 11:23 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Homestay <b>di Beranang</b> Semenyih Selangor

Posted: 23 Dec 2013 01:17 AM PST

 • Sebuah rumah teres 2 tingkat end lot
 • Mempunyai parking yang selesa dijadikan homestay di kawasan beranang yang juga bersebelahan dengan Pelangi Semenyih

Lokasi berdekatan Homestay di Beranang Semenyih Selangor :

 • Kajang, Bangi, Semenyih, Bukit Broga, Sungai Tekala, Putrajaya, Cyberjaya Nilai, Mantin, Pajam

Lebuhraya:

 • SILK, KESAS dan lebuhraya Cheras-Kajang

Institusi Pendidikan Berhampiran Bandar Tasik Kesuma:

 • Kolej Professional MARA Beranang
 • Kolej Kemahiran Tinggi MARA Beranang
 • UNIVERSITI NOTTINGHAM
 • UKM Bangi
 • UPM Serdang
 • Kolej Tunku Jaafar

Kemudahan Homestay di Beranang Semenyih Selangor :

 • Pasaraya The Store
 • Klinik kesihatan
 • Restoran
 • Kedai Motorsikal Berkuasa Tinggi
 • Pusat Servis Kereta dan Aksesori
 • Kedai Buku
 • Kedai Komputer dan Cybercafe
 • kfc
 • Pizza hut
 • Tesco Semenyih

igotravel

12 di selayang - Google Blog Search

12 di selayang - Google Blog Search


<b>Selayang</b> Point Condominium For Rent / Untuk <b>di</b> sewa | Liyafendi&#39;s <b>...</b>

Posted: 06 Jan 2014 07:09 PM PST

Ok kami punya Selayang Point dibuka lagi untuk di sewa..sesiapa yang tengah cari rumah sewa area Selayang tu boleh contact saya dengan mengisi contact form di bawah ni.

Nak menyimpan @ melabur di Unit trust pun boleh contact saya..ada Islamic Fund baru boleh start dengan RM100 sahaja…offer ni sampai 29 April saja..lepas tu permulaan start dengan RM1000 mcm biasa ..cepat2 jgn lepaskan peluang ni ya!

Thank you! ;)

Selayang Point Untuk Disewa

12 di paya jaras - Google Blog Search

12 di paya jaras - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di paya jaras</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jan 2014 09:48 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di paya jaras</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Jan 2014 09:30 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di paya jaras</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Dec 2013 09:02 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di paya jaras</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Dec 2013 09:39 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di paya jaras</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Nov 2013 09:07 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di paya jaras</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Aug 2013 09:02 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Jangan Lupa Esok <b>Di Paya Jaras</b>…. Catur Kilat Jumlah Hadiah <b>...</b>

Posted: 27 Apr 2013 12:18 AM PDT

Jangan lupa esok pagi di Paya Jaras…Maklumat lanjut, sila layari www.stonemaster.info

poster catur kilat paya jaras

GD Star Rating
loading...

GD Star Rating
loading...

Jangan Lupa Esok Di Paya Jaras.... Catur Kilat Jumlah Hadiah Wang Tunai RM1,500 !!!, 10.0 out of 10 based on 1 rating Blog Widget by LinkWithin

Tags: , ,

ads