Isnin, 7 Mei 2012

12 di ampang - Google Blog Search

12 di ampang - Google Blog Search


Banjir Lagi <b>Di Ampang</b>, Cheras, Kajang | ! Terbelog.com

Posted: 02 May 2012 05:40 AM PDT

buaya berenang-renang tengah pekan.
Hujan lebat lebih daripada sejam melanda Lembah Klang menyebabkan tiga kawasan termasuk Ampang, Kajang dan Cheras dilanda banjir kilat dengan dua insiden pokok tumbang. Jurucakap Bomba dan Penyelamat Kajang berkata, hujan lebat sejak 1 tengah hari di Kajang menyebabkan air naik mendadak kira-kira satu meter kerana longkang tersumbat dan menjejaskan pekan itu seketika.

Pada Disember tahun lalu, banjir kilat akibat hujan lebat menjejaskan pekan itu dengan pekedai dan orang awam mengalami kerugian apabila harta dan kenderaan mereka rosak ditenggelami air. Sementara itu, laluan Terowong Pengurusan Air Banjir dan Jalan Raya (SMART) ditutup sepenuhnya kepada trafik bagi pengaktifan sistem aliran banjir.

Terdapat dua kejadian pokok tumbang di Bulatan Sungai Besi yang menghempap empat kenderaan. Bagaimanapun, tiada kemalangan jiwa dilaporkan. Satu lagi kes pokok tumbang berlaku di Flat Seri Johor di Jalan Tun Razak tetapi ia tidak menghempap sebarang kenderaan. – Bernama

P/S: Tempat tinggal lama aku, lama dah tak balik sana. Nasib ada SMART, kalau takda lagi teruk kot.Bawah Ni Menarik Juga :

THE FLYING KICK: PATUT SAMPAH BERLAMBAK <b>DI AMPANG</b> <b>...</b>

Posted: 02 May 2012 11:35 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Author: CUCU TOK WAN | Posted at: 2:35 PM | Filed Under: masalah sampah di selangor |. Semalam, banjir kilat melanda sebahagian daerah Ampang. Dan sebenarnya bukan setakat Ampang sahaja yang banjir kilat, ...

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads