Sabtu, 13 April 2013

12 di puchong - Google Blog Search

12 di puchong - Google Blog Search


OgysiJemariSeni: Banjir <b>Di Puchong</b>

Posted: 04 Apr 2013 09:00 PM PDT

Kejadian banjir yang sentiasa berlaku walau hujan setitik..agak-agak la setitikkan.
Haku kalau balik jalan ni time hujan seriau jer...mana ngan redah takungan air kalau kecik takpe dah serupa banjir.
Haritu tgh fokus bawak kete alih-alih ada kete lalu sebelah merentang arus lak tu mau tak terkujat. Dan-dan Haku ingat dah masuk salah lorong rupanya kete terpaksa guna jln belah satu lagi utk ke KL jln yang nak ke KL tu air dah naik.
Jalan depan sikit baru nampak air teh susu dah bertakung baik punya.

Mesti uolls pelikkan merata-rata panas kedaung alih-alih Puchong banjir. Ni gamba bulan lepas masa hujan tiap-tiap hari tu.
Sebenarnya Haku gigih gak amik gamba banjir tu sebab nak tunjuk kat Apak area mana yang banjir tu..jenuh nak tangkap apa Haku cakap. Nak kata explanation Haku fail...Haku dah guna bahasa melayu asli dah...tak paham-paham jugak kat mana banjir tu.

Tengok! agak-agak camne kete tu nak naik? jawabnya tunggu la air surut... nak trun tak bole nak naik pon tak bole. Atas bukit tu flat perumahan empat tingkat, port Haku selalu lepak makan char kuey teow yang sodap.
Hazabkan banjir camni... tapi ni la jalan dari bangunan SIRIM sampai la LEP bertakung air dimana-mana kalau hujan lebat. Nak pilihanraya ni baiki la memana yang patutkaannn.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads