Selasa, 10 Julai 2012

12 di sungai panjang - Google Blog Search

12 di sungai panjang - Google Blog Search


COCO NUTZ: <b>Sungai Panjang</b> ada Kenduri Kawen

Posted: 21 Jun 2012 04:07 AM PDT

Adik kawan opismet wa kawen
Wa datang dan tido 2 malam di rumah perantin pompuan
Sarapan wa di sini...
Memang sedapppp..... Ini lah pasangan perantin itu.
Wa sangat suka deko ini
Simple and sweet.
Wa rasa cam nak kawen plak...hahahah Multi-taskingkah wa?
Pegang kamera, sambil pegang kotak kapkek yang BUKAN wa buat,
sambil agih2 pada keluarga pihak perantin lelaki...
(ko ada 4 pasang tangan kah?)
 
rebut gula-gula dalam tepung bila perantin baling dari pintu rumah.
leh buat kudapan dalam kete nanti.
Perantin buat photo-shoot kat luar.
Wa pun sibuk jugak nak ikut

Pastu wa dan kawan buat photo-shoot sendiri.
Pegi la sawah sapa ntah.  "ok.....sila jalan macam biasa..."
"macam mana kak? macam nih ker?"
"iye...jalan tak yah nengok akak la...."
"ok...ok..."
Sila nengok kat langit itu...
dibandingkan...
Lain kan? langit biru vs langit jerebu...
Pasrah dengan cuaca sebab kebakaran terbuka di Sumatera terlalu banyak...
huh...please..no open-burning!!!! see what human have done to nature???
(pehh..cakap omputih koo?)   
Malam, wa belasah makan ini.
Pun wa suka .
Ntah bape ulas dah diproses dalam usus besar dan usus kecil wa... Esok, wa dan kawan sambung lagi hambek gambo.
Kali nih pegi jauh sket...
Still, jerebu ...
Still, sedih gambo tak cantik...
Kalau la awan nano sebegini...
kan....sungguh cantik...
Memikirkan masa depan (hahah...poyo..)
 Sebenarnya kawan wa sedang seronok nak belajar cara-cara bergambar ...
wa yang amatur hanya leh ajar mana yang wa tau...
sebab wa bukan nyer pro sangat...
kannn....???? (sambil buat muka cute-cute persis CocoLee...)  sorang lagi mangsa model utk wa jadikan bahan ujikaji...
heheh
sori Zal...pasnih ko plak glamer...hahah Tapi kalau dibandingkan gambo nih...
wa suka aje.
berbeza, kan?
Another attemp to be a profesional photographer...
ala-ala kisah Nur Kasih gituuuu...

...yang nih tak leh lawan laaa...siap ada reflection kat sungai...
kamera tukang hambek gambo nih jenis 'kekabommm-canggih'  yeap...
wa dah pandai suruh derang lompat
dan wa dah pandai tangkap moment ini...

still, wa kecewa dengan langit yang tidak biru itu.
cishh...cishhh....

sebab wa tak leh lompat ...
karang bumi terbelah 4 plak
hehehe...
(see..tudung pun senget..ada hati nak lompat-lompat girang ker??)
but when blue sky above you...mmmm...sooooo coolll indeed, right?

Itu aje citer wa di Sungai Panjang, Selangor
....biasa-biasa aje entry kali nih, kan?....
sebab wa baru abis mesyuarat di pejabat (padahal lu tukang bancuh air teh aje...mesyuarat kunun..)
dan wa termanggu bila balik rumah..memikirkan...banyak nyer 'dateline' kena tempuhi.
huhu
bertabahlah...

jab eh...nih entry pasal kenduri kawen kerrr...pasal bergambo di sawah???
blurrrrr.................

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads