Rabu, 1 Mei 2013

12 di sepang - Google Blog Search

12 di sepang - Google Blog Search


Hanipa bersaing 4 penjuru <b>di Sepang</b> | :: cina islam | 2013 ::

Posted: 20 Apr 2013 02:33 AM PDT

9 Jamadil Akhir 1434 H. [MOD] -

SEPANG: Mohamed Hanipa Maidin, Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat berhadapan pertarungan empat penjuru bagi Parlimen P113 Sepang. 
Lawan beliau ialah penyandang kerusi ini iaitu Dato' Ir. Mohd Zin Mohamed dari Barisan Nasional.
Dua lagi adalah dari calon bebas iaitu Dato' Haji Suhaimi Mohd Ghazali dan Hanafiah Mohamad. 
Pada PRU12 tahun 2008, Dato' Ir. Mohd Zin Mohamed menewaskan calon PAS Mohamed Makki Ahmad dengan majoriti 4,849. 
Pada PRU11 tahun 2004, beliau menang dengan majoriti 18,837 undi. Berdasarkan perkembangan semasa dan pergolakan dalaman Umno, tidak mustahil kali ini kerusi Parlimen Sepang jatuh ke tangan Pakatan Rakyat.
"Kehadiran dua calon bebas dari Umno, menunjukkan ada sesuatu yang tidak kena. Berdasarkan tinjauan yang telah kita lakukan beberapa bulan lalu, peluang untuk PR mencipta kejutan tidak mustahil kerana rakyat sudah sedia membuat perubahan," demikian kata Mohamed Hanipa Maidin, calon parlimen PAS.
Hanipa juga menyatakan bahawa PR akan menjalankan kempan secara bersih dan tidak menyerang keburukan individu. 
PR bakal menyatakan polisi dan manifestonya dalam usaha meyakinkan pengundi. Beliau juga menyatakan keyakinan bahawa sejarah bakal tercipta di parlimen Sepang. 
Bagi DUN pula, N54 Tanjong Sepat menyaksikan pertembungan tiga penjuru iaitu Nisman Yusuf (BN), Ir Mohd Haslin Hassan (PAS) dan Muventhen Munusamy (Bebas).
N55 Dengkil juga melibatkan pertarungan tiga penjuru iaitu Shahrom Md Sharif (BN), Borhan Aman Shah (PKR), dan Azmi Othman (KITA).
N56 Sungai Pelek menampilkan persaingan empat penjuru iaitu Ng Chong Sing (BN), Lai Nyuk Lan (DAP), Ab Manaf Suhardi (Bebas) dan Zakaria Mohd Mokhtar (KITA).


tukar tayar baru: selamat tinggal umno. mat taib kempen <b>di sepang</b> <b>...</b>

Posted: 23 Apr 2013 05:12 AM PDT


KUALA LUMPUR: Selepas menyerahkan borang menyertai PAS semalam, bekas MB Selangor, Tan Sri Muhamad Haji Mohd Taib mempunyai jadual yang sangat padat.
Hampir setiap malam dan siang beliau mempunyai acara penuh sehinggalah hari pilihan raya umum 5 Mei depan.
Semasa mengumumkan penyertaan ke dalam PAS semalam, Muhamad berjanji akan turun ke kampung-kampung seluruh Selangor bagi bertemu dan bercakap dengan rakyat.
Sebaik sahaja selesai penyerahan borang semalam, beliau di wawancara oleh akhbar Sinar Harian.
Malam tadi beliau memberikan ceramah pertama di Dataran Kemerdekaan Shah Alam yang disertai hampir 10,000 orang.

(Muhamad dan Tamrin mengajak ahli Umno khasnya yang dipecat untuk membuat perubahan bersama PAS dan Pakatan tengahari tadi)
Hari ini, beliau dijadual memenuhi program di Sepang dan Putrajaya, tempat dua tokoh PAS bertanding.
Di Sepang, peguam Mohamad Hanipa Maidin akan bertembung dengan calon BN di samping dua AJK Bahagian Umno yang bertanding atas tiket bebas.
Di Putrajaya Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa bertembung satu lawan satu dengan Setiausaha Agung Umno, Datuk Seri Tengku Adnan Mansor.
Hari ini, Muhamad dan Tamrin Tun Ghafar menyeru semua 61 calon bebas Umno yang kini telah dipecat itu bersama-sama beliau membantu Pakatan Rakyat membuat perubahan.
Pendekata, hampir setiap kawasan di Selangor akan dikunjungi oleh bekas MB Selangor itu.
Ketika ditanya wartawan Berita Harian tengahari tadi, apakah beliau tidak takut masa silam beliau dibongkar kembali oleh media, Muhamad dengan tenang menjawab:
"Semua orang ada kisan silam masing-masing. Yang penting dia mahu berubah. Para sahabat Rasulullah juga ada kisah silam masing-masing," kata Muhamad kepada wartawan berkenaan.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads