Ahad, 17 November 2013

12 di kajang - Google Blog Search

12 di kajang - Google Blog Search


Makan Malam <b>Di</b> Perantau Sungai Ramal Luar..<b>Kajang</b> - Beautiful <b>...</b>

Posted: 06 Nov 2013 02:47 AM PST

Dikesempatan mak abah datang sini tempohari..aku membawa makan di Restoran Peratau di Kajang sana...

sesekali makan luar...lagipun petang balik kerja tuh hujan lebat...so mood terus jadik penyakit "M'

Semasa keluar rumah untuk pergi makan pun..hujan masih belum berhenti...tambah-tambah lagi kelaparan time-time begini kan...

dari rumah memang dah merancang nak makan ikan steam...

selalunya bila kat rumah plan nak makan itu ini...tiba kat restoran..lain pulak jadiknya...so kali ini tekad nak order ikan steam limau jugak...memang sesuai nau dimakan dikala hujan mencurah-curah diluar sana...perhhhh


ikan siakap steam limau...memang mabeles!!...mak cakap.sedap!

kalau makan luar..bila bawak mak abah ...mendapat komen mengatakan sedap...memang rasa berbaloi arrr....senang hati sebab mereka suka...sebab mak abah tuh bab makan nie komplen gak kalau tak sedap ke hapa....

tak payah cakap orang lain..aku pun komplen gak..kalau dah betui tak sedapkan..


walaupun korang nampak cili padi tuh menakotkan....first ko jamah or rasa kuahnya memang akan rasa pedas sebab panas-panas.lelama pedas tuh ujung-ujung jer...

percaya tak...kuah yang banyak tuh....kering surut kitaorang kerjakan...so apa tandanya itu?..hikhik :D


aku order...2 ekor siakap...satu maska steam limau..seekor lagik masak sweet sour, sup tulang, tomyam putih campur, telo dado, kangkung (feberet abah)..nasi 6
air suam, milo panas...carrot susu...teh o ice..barli panas
aku punyer....suka barli panas :)



korang perasan tak tulis mee putih....ermmm aku tak pernah makan mee putih..nak jugak mencuba nanti
apakah segala mee yang digunakan bukan mee kuning yang biasa kita makan tuh eh...ada kelainan pulak...tuh yang nak mencuba...ok next time
Bila dah kenyang...maka bergeder-geder untuk beransur balik... ketika balik pun hujan masih turun cuma tak berapa lebat..sib baek parking sini senang..park depan restoran jerr...
Dan kebetulan malam tuh bola antara Kelate vs ATM...so orang adalah meramai makan..dan stay melekat kat kusi memasing selagi bola tak abes.. :D
Nota Hati: ngah gigih masukkan n3

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads