Ahad, 5 Januari 2014

12 di kelana jaya - Google Blog Search

12 di kelana jaya - Google Blog Search


Temuduga Terbuka <b>Di</b> JobsMalaysia <b>Kelana Jaya</b> | jawatan Kosong <b>...</b>

Posted: 03 Jan 2014 10:36 AM PST

TEMUDUGA TERBUKA DI PUSAT JOBSMALAYSIA KELANA JAYA

NAMA SYARIKAT : SPIRIT AEROSYSTEMS MALAYSIA SDN BHD

1) Technician - Assembly - 30 Kekosongan (Lelaki/Perempuan)
2) Technician - Paint - 10 Kekosongan (Lelaki/Perempuan)

Tempat : Pusat JobsMalaysia (JMC) Kelana Jaya
No. 2, Jalan SS 5B, 47301 Petaling Jaya Selangor
Masa : 10.00 pagi – 4 petang
Tarikh/Hari : 9 Januari 2014 (Khamis)

Kelayakan:
- Mempunyai sijil SPVM / MLVK / Diploma Automotif, Mekanikal dan / atau setaraf dengannya.
- Minima 2 tahun atau lebih pengalaman bekerja dalam bidang pemasangan 'aerostructures' (besi & komposit), pemasangan rangka seperti menebuk, pemotongan, merivet, penyambungan, pengemasan, mengecat dan penyaduran atau pengecatan automotif.
- Berkebolehan bertutur dan menulis di dalam Bahasa Inggeris.
- Tekun dan mempunyai disiplin yang tinggi.

Faedah-Faedah:
- Sumbangan KWSP Syarikat 15%
- Pakaian Seragam disediakan
- Perlindungan Insurans
- Kemudahan Perubatan dan Pergigian
- Elaun Kedatangan

Sila bawa bersama resume dan sijil-sijil berkaitan (Original & Copy), berpakaian formal, kemas dan sopan. Sebarang pertanyaan bolehlah berhubung Pusat JobsMalaysia Kelana Jaya di talian 03-7873 5100 / 5101.

Nambikei: Sekolah Tamil bawah pokok <b>di Kelana Jaya</b>

Posted: 04 Jan 2014 02:26 AM PST

Kira-kira 20 pelajar SJK Tamil Seaport, Kelana Jaya bakal menghabiskan tahun persekolahan ini berada di bawah pokok di sebuah tanah lapang.

Ini ekoran ibu bapa mereka mahu sekolah yang ditutup secara tiba-tiba bulan lalu itu dibuka semula.

Ibu bapa enggan menerima arahan Kementerian Pelajaran Malaysia untuk berpindah dari sekolah yang berusia 80 tahun itu ke blok baru sekolah di Kampung Lindungan, Subang kerana terlalu jauh dan menyukarkan perjalanan ke sekolah.

"Jika sekolah ini ditutup, tiada lagi Sekolah Jenis Kebangsaan (Tamil) di Kelana Jaya dan Lembah Subang," kata pengerusi Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) sekolah itu, V Kumar, hari ini.

Menurut Kumar, peningkatan kos hidup menyebabkan ramai ibu bapa yang mempunyai pendapatan kecil tidak mampu membiayai perjalanan 9km setiap hari untuk menghantar dan mengambil anak mereka di sekolah baru.

Ibu bapa terbabit turut menyuarakan kesulitan mendapatkan perkhidmatan bas sekolah untuk menghantar anak mereka ke sekolah baru.

Pihak kementerian memberitahu ibu bapa terbabit bahawa tanah di Kelana Jaya itu yang sebelum ini milik Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS), dijual kepada pemaju swasta, tetapi rekod yang didapati mereka menunjukkan ia masih bawah nama PKNS.

Ibu bapa yang tidak berpuas hati ini telah menentang pemindahan sekolah ini selama beberapa tahun dan mahu kerajaan negeri Selangor campur tangan bagi memastikan tapak sekolah itu kekal.

Bangunan sekolah lama telah dikunci oleh guru besarnya, menyebabkan ibu bapa hanya mampu meninggalkan anak mereka di beberapa bangku plastik di tanah lapang bersebelahan kawasan sekolah, tanpa guru untuk mendidik mereka.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ads