Ahad, 26 Jun 2011

di negeri selangor - Google Blog Search

di negeri selangor - Google Blog Search


JAWA BER6: EDISI REWIND!! ISU AIR <b>DI NEGERI SELANGOR</b>. JAHANAM PR!!!!

Posted: 26 Jun 2011 07:06 AM PDT

Isu air di Selangor : Mengembalikan kepentingan air untuk rakyat Selangor atau menggunakan rakyat untuk keuntungan sendiri??

DAKWA: Harga air akan naik 37% kalau kerajaan negeri tidak ambil alih air.

HAKIKATNYA: Kerajaan negeri jadi rakan kongsi dan ada saham dalam syarikat konsesi air. 55% ABBAS, 30% SYABAS, 30% SPLASH. KERAJAAN NEGERI BOLEH ARAHKAN RAKAN KONGSI JANGAN NAIKKAN TAKRIF AIR.

DAKWA: Khalid Gagap menuduh kenapa Kerajaan Persekutuan terburu-buru membina loji Sg. Langat 2.

HAKIKATNYA: Pembinaan loji memerlukan masa untuk disiapkan dan dijangka siap sebelum krisis berlaku.

HAKIKATNYA: Kerajaan negeri Selangor di bawah Pakatan Haram menyekat projek Sg. Langat 2 (RM 2.5 Billion) kerana KDEB TIDAK DIBERIKAN TENDER melaksanakan projek tersebut. Hanya kerana tender kerajaan, negeri Selangor sanggup memperjudikan kepentingan rakyat.

HAKIKATNYA: Khalid Gagap DESAK kerajaan persekutuan serahkan konsesi air kepada Pemerbadanan Menteri Besar Selangor. MATLAMATNYA HENDAK MEWUJUDKAN SATU LAGI SYARIKAT SEMESTA SDN BHD.

HAKIKATNYA: Khalid Gagap menuntut RM 9.7 Billion bayaran pampasan termasuk 1601 tangki air di taman-taman perumahan (dibina oleh pemaju dan kos dibayar oleh pembeli) dan 24,000 km pembentung yang dibiayai oleh kerajaan persekutuan. PEMBAZIRAN WANG PEMBAYAR CUKAI.

HAKIKATNYA: Projek Sg. Langat 2 gagal untuk diteruskan bila kerajaan negeri menghalang pembinaan yang melalui tanah kerajaan negeri. RAKYAT SELANGOR DIANCAM KRISIS AIR 2012.

Rakyat Selangor dikaburi dengan diberi RM 11, manakala kerajaan negeri boleh mendapat untung RM 9.7 Billion dari duit pembayar cukai kerajaan. Siapa yang untung? Rakyat atau Si Gagap?? Kerajaan negeri bagi RM11 sebulan atau RM133 setahun dihebohkan. Tapi kita lupa kerajaan persekutuan bagi subsidi petrol RON95 sebanyak 50sen seliter, purata rakyat guna 1000 liter setahun iaitu dapat subsidi sebanyak RM 500 terus DILUPAKAN!!!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads