Rabu, 21 September 2011

12 di cheras - Google Blog Search

12 di cheras - Google Blog Search


atenzone: [Lepak-Lepak] Berbuka Puasa <b>di Cheras</b>

Posted: 24 Aug 2011 11:47 AM PDT

Diam tak diam, kurang seminggu je lagi kita dah nak menyambut Hari Raya Aidilfitri. Minggu-minggu terakhir puasa ni baru berkesempatan nak berbuka sama teman-teman. Alhamdulillah, dapat jugak merasa dan mendapat kebenaran. Terima kasihlah pada kakak yang pinjam kereta anda tu, kalau tak, memang tak sampailah ke sana.
Kedai yang dipilih nak berbuka ni sebenarnya tuan pemiliknya Kak Yana, teman kami jugak. So, takdelah susah nak cari tempat, kasi tau je kat dia, semua settle. Aku orang paling lewat sampai. Almaklumlah, kena tunggu kakak pulang dulu, barulah dapat pegi sana. Tapi aku tak drive sampai Cheras ni sebab takut sesat. Ambil jalan mudah, park kat Sg Besi then naik LRT ke stesen Cheras. 100 meter je dari stesen tu. Dekat sangat.

Ada antara diorang ni lama tak jumpa. Ada plak yang selalu jumpa tapi kitorang tetap havoc dan sawan bila jumpa. Sembang tak ingat dunia. Tapi diorang lah. Aku selalu jadi pendiam je. Eh nak termuntah plak. Yang penting dapat duit raya tu. Untunglah. Nak dekat pukul 10 baru reti nak balik tu pun sebab hujan. Kalau tak hujan, alamatnya sampai sahur melepak situ. 
Thank Kak Yana atas layanan terbaik dan juga pada kakak-kakak dan abang yang sudi berbuka dan mengajak diri ni. Bila lagi korang nak nampak muka Aten waktu malam? Jumpa lagi kalau ada jodoh. Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin.
posing terakhir before bertolak pulang
p/s : thank Kak Dayah dan Abang Jumaat untuk gamba-gamba.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads