Isnin, 13 Februari 2012

12 di sungai buloh - Google Blog Search

12 di sungai buloh - Google Blog Search


JJCM - CENDOL PAK SU <b>DI SUNGAI BULOH</b> - Dunia dari Dapur <b>...</b>

Posted: 10 Feb 2012 07:39 AM PST

Apa yang menyebabkan semangkuk cendol tu sedap? Santannya? Cendolnya? Gulanya? atau bahan2 tambahan seperti pulut, kacang ataupun jagung? Kjee kata semuanya sekali plus gulanya mesti ada satu macam punya bau. Bau gula Melaka dan bukan gula Merah! 
Camner baunya Kjee tak tahu nak citer tapi Kjee dah jumpa satu tempat bawah pokok di depan mesjid depan jalan besar Sungai Buloh. Tak susah nak cari sebab gerai tu tepi jalan jer sebelum jumpa Econsave. Kalau korang tak dapat cari, tanyalah orang kat kawasan tu mana gerai Cendol Pak Su.
Sejak pindah ke Sungai Buloh tiga minggu lalu, dah banyak kali kami nak singgah tapi dia orang dah pack nak balik. Unclepali kata mesti sedap sebab tu cepat habis. Dan minggu lepas, entah apa punya nasib, waktu kami lalu dekat situ, gerai tu masih bukak. Apa lagi, Unclepali tekan brek dan terus konar dan park betul2 depan mesjid.
Fuyooo memang sedaplah cendol Pak Su ni. Bukan cendol jer sedap tapi rojak dia pun best sangat2. Cuma rojak dia tak ada sambal sotong kering. Kalau tidak lagi kaw. Tak percaya cubalah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ads