Jumaat, 28 September 2012

12 di bukit raja - Google Blog Search

12 di bukit raja - Google Blog Search


Masjid Bandar <b>Bukit Raja</b>: KARMA BBR 2.0 HARI KEDUA <b>...</b>

Posted: 23 Sep 2012 12:58 AM PDT


SEAWAL 6.45 PAGI, bas telah pun tiba di gelanggang rekreasi depan Econsave Klang Utama bagi menunggu untie-untie Persatuan Tai-chi Klang Utama. Pengarah program dengan ditemani 2 AJK berkaitan hadir bagi member keyakinan kepada untie-untie tersebut supaya menaiki bas berkenaan. Maklum la… risau jugak mereka.. kalau main pakai naik je bas.
Inilah yang dikatakan warga emas… mulut masing-masing tak pernah sunyi bersuara. Sebenarnya mereka seronok… berkumpul… mengira bilangan rakan-rakan…. beratur naik bas… menikmati pemandangan sama-sama dalam bas… bergerak berbaris setibanya di tapak KARMA  BBR..
Mulanya nak berTAICHI kat ruang depan pentas jer… pastu ada pulak yang ajak naik ke atas pentas… Setup punya setup… macam tak cukup ruang… Turun pulak ke bawah… Last sekali, Pengarah KARMA terpaksa bagi arahan… "Untie, saya rasa elok kita semua turun buat Taichi kat tepi pentas aje.. sesapa yang datang nak join Taichi, just masuk je kat barisan belakang.. Kalau atas pentas… cukup-cukup untie dan kawan-kawan ajelah…".
Orang lama lah katakan… masing-masing ada pendapat dan pendirian sendiri… Lepas je Pengarah KARMA cakap gitu.. semua turun bawah… elok jer berbaris .
7.30 pagi… mula lah semua berTaichi… termasuk jugalah para warga BBR yang nak join.

Seronok..memang seronok. Taichi memang dikaitkan dengan masyarakat Cina. Namun, sebenarnya ia sesuai untuk semua golongan. Ia senaman dengan pergerakan lembut tetapi mengajar kita cara menggunakan teknik pernafasan yang betul.
Lama-lama buat… rasa jugak penatnya. Yang paling bestnya… senaman ni tak perlu konduktor kat depan.. tapi sebaliknya semua ahli serentak melakukan perkara yang sama… Hebat.. ibarat kawad hantu (kawad tentera yang dilakukan semasa persembahan TATU)…
Selesai jer Taichi.. 35 untie tadi dijamu dengan sarapan pagi. Sebelum balik, adalah sedikit buah tangan setiap orang. Pengarah KARMA juga turut menyampaikan sumbangan tunai buat persatuan mereka untuk memajukan lagi senaman ini. Dengan layanan istimewa ini…. Untie-untie Taichi ini cukup seronok… ia makin ketara semasa sesi bergambar dan perarakan balik menaiki bas.

  

Diharap dengan hubungan yang mesra ini… mampu melahirkan masyarakat yang mesra dan dapat dilakukan lagi pada masa-masa yang akan datang.

gelagat anak2 manja sy <b>di</b> AEON <b>bukit raja</b> (it&#39;s terapi minda for <b>...</b>

Posted: 27 Sep 2012 05:47 PM PDT

semalam hari kami sekeluarga menjalani terapi minda..best! dah lama benar tak bawa anak2 outing mcm ni. so smlm panjang langkah kami dr pagi smpi ke tgh malam hehehe... keluar dr rumah kul 8am, tiba semula di rumah jam 11pm. letih mmg letih...tp best! :D
mula2 kami ke Aeon bukit raja dulu. tujuan nak belikan mainan utk anak2, dan mama plak nak shopping lingerie items sket.  kami tiba di sana kul 9.45am, aeon pun blm buka hahaha..excited jer keluar awal2 td. dalam keta anak2 takde mslh sbb masing2 tido...bila dah smpi mereka bgn dgn cukup ceria. maklumlah nak beli mainan!
 masa ni tgh tggu pintu aeon di buka. eh kali ni sy rajin plak edit gambo guna mcm2 effect. ada masa extra sket ni blh lar edit gambo hehehe
 bila pintu shopping complex di buka, masing2 meluru ke arah bola besar ni. ok layan jer anak2 yg tgh happy ni hehehe... eh perasan tak amal dah tukar baju masa ni? sy rimas tgk dia pki baju ragbi sblm tu so sy tukar kan dgn yg lain kekeke...baru ler nmpk mcm budak kecik :p
 alolololo buat muka comel plak dia ya syg sgt kamu berdua!
 byk lagi kedai tak buka masa ni. awal lg kan. khamis plak tu hehehe...
tgk lar amal tu suka hati berlari ke sana sini.
 kami follow dia dgn camera kekeke
 pesta tanglung dah dekat ya?
 dah smpi pun tempat yg di tuju.. mama and abah suh diorang beli hot wheel on the wall yg selalu kuar kat iklan tu. sbb tiap kali kuar iklan dia, tiap kali itular budak berdua ni request to have one. tp this time diorang tak nak plak. mengada tau...mesti sbb dah rambang mata
akhirnya pedang armour hero menjadi pilihan. abg iman lar ni pengaruh adik dia utk pilih pedang ni. oklah, mama dan abah ikutkan jer...mesti main ok :D
itu dulu ya. next entry sambung lg kisah terapi minda kami semalam

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads