Ahad, 3 Mac 2013

12 di morib - Google Blog Search

12 di morib - Google Blog Search


CtMaryamMustafa: Hilangkan Stress <b>Di</b> Gold Cost <b>Morib</b>

Posted: 29 Dec 2012 09:46 AM PST

dua tiga minggu lepas aku asek kne marah je ngan bos
stresssssnyeee!! buat keje pun asek x betul je..
balek keje asek nanges2 je..
so aku amek keputusan ajak incek somi menenangkan diri ini
rase nak amek cuti sebulan!
tp cuti plak da abes! cis cis!
tp takpe.. stres nye pasal sabtu ahad je pun cukup la nak pi bercuti..
argghhh!!tak dulik! cuti ke tak cuti ke nak g jenjalan jugaaaakk!!!
(eh..terlebih emo plak..haha)
memula kitorg decide nak gi cameron highland..
so ari jumaat malam sabtu tu baru hegeh2 nak check penginapan ngan incek google..
tp hampaa.. takde satu pun hotel yg kosong..
rase geram sesgt! apsal la penoh??
ouh.. time cuti skola.. mmg la penoh!!
padan muka aku! padan muka incek somi jugak.. haha..
kemana ku mau bawak hati yg lara ini...~
rase da give up pulak nak bercuti..
yelah..hati da ronta2 nk g cameron.. tp xde tmpt nak tido plak..
acaner tuuu...? huhuhuhu..
tgh sedeyh2 nih.. incek somi tetibe suggest pegi gold coast..
oh... bukaaannn... mimpi rupenye..hahaha
gold coast yg incek somi suggest ni kat sepang..
ade la 90 kilometer jauhnye dari rumah kitorg..
so.. bile dua hati da sepakat..
sepakat membawa berkat.. (eh..xmasal)
kitorg pon cecepat tnye incek google lagi untuk cari penginapan..
alhamdulillah.. mmg tinggal satu bilik je lagi!
mmg saje je la tu org hotel ni nak bagi kat kitorg.. (pasan!!) ahaha..
esoknye..kitorg siap2 n bertolak ke GOLD COST MORIB!!
horrreeeyyyyy!!! hehehe..
tp aku ni awal2 je excited.. bile lepas amek tiket kat tol plus
aku tdoooowww jeee.. heheh.. sian incek somi..
tau2 je dah sampai daahhh..heheh..
dengan muka comot2 baru mangon tdo..
tudung pun heghot beghot takdan nak  betolkan..
aku pon melangkah kaki kuar kete trus nek bilik..
aaaaaapppeeeeeee laaaagiiiiii.....
tros amek empom patu snap gambar bebanyak!! hehehehe!!
siap ade jacuzzi lam bilik air tuh.. (tp xreti nak guna) ngehehe~
ouh..katil tu memang kitorg x leh request queen size..
sebabnye mmg ni je bilik yang kosong..
so terimala seadanya.. aku soh incek somi sambungkan katil neh..
takkan nak tdo asing2 plak kan.. cam bgaduh jee.. hehehe
gambar sebelah jacuzzi tu balcony...
tp viewnye tempat parking kete..
nak wat cane kan.. last minute booking.. huhu..
ok.. da puas pusing2 keliling bilik (cewah..cam besau nau je bilik kan..)
masa utk posing plak.. penat paksa2 incek somi snapkan gambar..
sebbaik incek somi nak layankan..walopon penat drive.. :p

 
nengok tu! ade tingkap dari bilik ngan bilik air..
boleh la lompat dari katil terjun tros lam jacuzzi!
men cak2 pom boleh gak kalau korang takut nak men terjun2.. kehkehkeh..
(oh.. sebarang kecederaan semasa lompat ke dalam jacuzzi,
puan blog ini tidak bertanggungjawab.. harap maklom! hehehe...)
aktiviti lepas check in & rehat2 kejap
incek somi ajak try makan seafood kat bagan lalang plak..
orang kate sedap kat situ.. 
ape lagi... jommm menggemokkan diri bersame!!
so.. kitorg tros bgerak ke bagan lalang..
ni lah suasana tempat makan kat bagan lalang ni..
bukan bleh makan seafood je.. tp bleh beli belah skali.. hehehe..
kalau korang nak makan kat sini..
korang kne ada tahap kesabaran yang tinggi..
dia janji makanan smpai dalam mase 45minit!!!
sebab korang akan tunggu lebih lama dari yang dia bgtau..
hahahaha! so sile bersedia dan bersabar ye..
tunggu punya tunggu..makanan kitorg pon sampaaaaaiiiiii~
tulis sampaaaaaiii tu pun panjang2 tanda hampir hilang sabar dah tu..

malam tu kitorg makan sotong bakar.. 
ikaaann.. eh.. ikan ape tah..lupe dah.. masak 3 rase..
kerang rebuih.. hehehe.. ngan kailan ikan masen..
tak lupe juga nasik putih 2 pinggan.. hehehe..
aku tatau la time ni kitorg makan ke melantak..
gaye cam melantak je kan.. maunye tak dobok.. haih~
diet ni kadang2 kene ade "cheat day"
ouh... so kire aritu adelah cheat day kami.. ngehehehe..~
(lepas dari aritu.. hari2 adalah hari cheat day kami.. hahaha!)
ouh.. lupe nak komen tempat makan nih..
incek somi kate masakan dia kire so so je la..
takde la sedap sangat.. dia kate makan kat bellamy lagi sedap..
aku pom rase cam nak setuju je ngan komen incek somi..
sebab sotong bakar tu terlalu pedas sgt.. sedap da sedap daahh..tp terlalu pedas!
patu ade bhgn yg hangus2 sket buat rase pahit..
mayb silap kitorg jugak kot..sape soh mintk bakar kan..eheheh..
tp so so pun.. abes jugak sume neh.. hahaha!!
pepagi mangun.. siap2 comel2 tp tak mandi.. trus turun sarapan..
hahaha..! sebab ape tak mandi? sebab pas makan nak men air!!
so xyah mandi lagi.. membazir air nanti.. hikhikhik..
utk korang yang belom tau..
water theme park ni terletak kat tengah2 hotel..
so sape yg bertuah tu bleh la dpt bilik view water theme park nih..
best!! walaupun tempat ni kecik je.. tp puas gakla men air..
tapi satu benda je aku men.. gelungsur batu..
nampak tak gelungsor lam gambar atas neh? gelungsur lebau2 tu..
haaa.. yang tu lah.. hehehe..
tapi sekali je aku gelungsur.. sebab bile da gelungsor..
smpai kt bawah je trus terduduk dalam air..
penat men air.. kitorg pun naik bilik..
bagi aku.. hotel ni ok jugak.. cuma ade beberapa benda xpuas ati..
yang pertamanya hair dryer rosak.. xleh guna.. huhu.. tp xde la penting sgt kan..
tapi jugak sepatutnye dorg kena la pastikan semua barang berfungsi dgn baik.. ye tak?
patu jacuzzi tuuuuhhh.. camne nak buang air dalam tu lepas dah abes berendam eh?
xde manual ke? ahahahha..~
da macam2 butang tekan..tp xsurut2 pun air tu.. kehkehkeh..
nampak nau x reti kan.. hahahaaa..
 ok tu je nak komen.. yang lain sume ok.. :)
recommended untuk korang yang ade budget percutian yang sederhana.. :)
oh.. sebelom kuar bilik tu kitorg ade posing2 kejap..
hehehe.. utk buat kenangan.. hehehe..
jom layan jap bleh? hehehe..



kitorg menikmati teh o dulu sebelum balik..
sambil tu snap2 gambar sampai incek somi leteyh nak layan.. 
katenye da lewat.. kene kuar dah.. hukhukhuk..
sebelom berangkat pulang, kitorg singgah dulu kat sini..
seronok nengok gelagat orang..
ade yang men layang2.. ade yang berkelah dengan family..
yang duduk sesaje pun ade.. kitorg lah tu..hehehe
kat sini angin kemain kuat lagi.. 

nak posing kejap pon payah.. adoilaaa..~
last2 ni lah hasilnye.. ahaha..~
ok..jom ngk aktiviti incek somi plak..
sedang merenung jaooooohhhh...dah sampai mane la tu.. hihi
pk pk.. pk ape tu incek somi uiii..~ 

oh.. nak tidur rupanyaaa..
tertewas dengan "kenyamanan" angin..
tak lame lepas tu... hujan turun dengan lebatnye...xde signal lgsg..
kelam kabut sume orang berlari2 cari tempat teduh..
da macam cite hindustan dah berlari dalam hujan..hahaha..
bile hujan da reda.. kitorg pun berangkat pulaaannggg...~
tamat dah percutian kami yang singkat..
minggu depannye plak kitorg bercuti ke kedah..
next entry plak la eh.. da macam panjang berjela je aku menaip neh..
(stress hilang apabila suami sentiasa disisi...sayangilah pasangan anda..)

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads