Jumaat, 24 Mei 2013

12 di shah alam - Google Blog Search

12 di shah alam - Google Blog Search


Nadira Ismail: Mee Kari Ketam yang sedap <b>di Shah Alam</b> !

Posted: 20 May 2013 09:08 AM PDT

Ok ! Entry makanan lagi yer.. saje je nak bagi korang semua meleleh air liur....
 ( Ijoy kalau ko terbaca nie, memang sengaja aku nak bagi ko meleleh air liur yer) :)
Orait last weekend, Nad and hubby dah mencuba Mee ketam yang sedap kat shah alam yer... 
nie semua berpunca dari kawan aku la, si remy nie... dok post gi makan mee kari ketam ngan bini dia kat kelantan dalam group whatsapp...
nie bukti evidence kuang ajaq dia, menyebabkan aku within 48 hours
 mengagau cari kedai mee kari ketam
Apa lagi terliur sudah.. hehe, dengan sepantas kilat lepas Shoot Drama Mandarin (Assignment yer) aku mengajak En Aznoor pergi la mencari Mee kari Ketam kat sekitar shah alam, aku sure memang ada kedai jual makanan nie kat shah alam kan, so google punya google akhirnya jumpa gak, dekat je ngan umah, Mee Kari Ketam KL kat Seksyen 7 Shah Alam. Location yang lebih specific adalah belakang Unisel yer!! ok let picture talk about this mee kari ketam nie k..


ok nie location kedai mee ketam tu..

dalam kedai tu yer.. ramai tu orang makan kat sini..


wallaaaa..... slurrrppppppppppppp
macam boleh nampak kan ketam tu cakap makan la saya!
close up lagi yer... tangan si ketam yang sangat sedapppppp.
(memang saja je besarkan gambar, bagi felling tu lebih sikit) huhu
owh ari tu nad order mee kari ketam nie.. :p
then for drink order pulak lai chi kang sejuk!!! slurppp..(sambil telan air liur)
then for desert plak... jelly kelapa yang super duper sejuk n manis...  wahhhhh
memang combination terbaik..!! nyumm..nyummm.. nom..nom..nom.
(sori lupa nak amik gmbr lai che kang n jeli kelapa(@_@)
memang terrrrrrrrsangat sedap!!!, harga pun ok gak r.. tak la mahal melampau..
still mampu lagi la nak makan, tengok ramai gak student uitm makan kat sini...
selain de mee kari ketam, dorang pun de mee kari udang galah..
udang galah dia besar sangat.. sangat yer!!
tapi ktorng tak makan udang galah.. nak repeat next time..
pada sesiapa yang dah terliur nak makan mee kari ketam yang super duper delicious nie..!!
location kedai nyer seperti di bawah k..
Mee kari ketam --------------------------- RM4
Mee hon sup ketam -----------------------RM4
        + Ketam kecil ---------RM3
        + Ketam biasa --------RM4
        + Ketam besar --------RM5
   + Ketam XL, XXL, Nipah --------RM6/7/8/9 nipah 100g = rm6.50
Mee Kari Udang Galah --------------------- *udang 100g rm9 
Nasi putih + Kari ketam/Sup ketam ------RM6
Nasi putih + Kari Udang Galah ---------- *udang 100g rm9

so to all food lover... memang berbaloi  yer
owh masih tak terliur lagi?
korang boleh tengok you tube kat bawah nie, which one of the youtubers buat review on the mee kari ketam kat shah alam tu!!! enjoy
ok.. enjoy n cepat2 try mee kari ketam nie...
owh nad nak repeat lagi la any time diz week..
kali nie nak makan udang galah plak..
Kedai mee ketam nie pun de Blog taw.. klik sini
p/s- more entry lagi lepas nie... korang boleh tolong nad tak? tolong pilih which entry nad kena buat! 
 entry makanan ker? entry collagen ker? entry produk muka ker? or entry events yang nad join lately nie? cepat2 bagitaw.. nad tak taw nak tulis yang mana satu nie...!!! 
nyte!!! :) thanks for reading this entry

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads