Selasa, 14 Januari 2014

12 di batu caves - Google Blog Search

12 di batu caves - Google Blog Search


Pesawat Cessna dikhuatiri terhempas <b>di Batu Caves</b> - Kosmo

Posted: 10 Jan 2014 09:16 AM PST

Pesawat Cessna dikhuatiri terhempas di Batu Caves

Pesawat Cessna dikhuatiri terhempas di Batu Caves

11/01/2014 1:09am

KUALA LUMPUR - Sebuah pesawat jenis Cessna dipercayai terputus hubungan dengan menara kawalan Jabatan Penerbangan Awam (DCA) ketika di kawasan Batu Caves, di sini lewat petang tadi.

Kejadian dipercayai berlaku pukul 5.15 petang, kata Penolong Kanan Penguasa Bomba Pusat Gerakan Operasi Selangor Kardi Mohsin kepada Bernama di sini malam ini.

Bagaimanapun menurut Kardi, pihak bomba hanya dimaklumkan oleh DCA mengenai kejadian itu pada 11.15 malam tadi.

Kami telah menghantar sepasukan anggota dan pegawai untuk meninjau di kawasan terbabit namun setakat 12 tengah malam ini kami tidak menemui apa-apa,katanya.

Beliau berkata, pihaknya akan menyambung operasi mengesan pesawat terbabit pada esok pagi.

Sementara itu DCA tidak dapat dihubungi untuk maklumat lanjut. - Bernama

demo isu kalimah allah anjuran umno <b>di batu caves</b> - Omak Kau!!!!

Posted: 11 Jan 2014 08:23 PM PST

Demontrasi puak UMNO isu kalimah Allah berdekatan Giant Batu Caves sebentar tadi.

Kalau begini punya sambutan diberikan oleh rakyat .. maka niat perhubungan UMNO Negeri Selangor yang di kepalai oleh Noh Omar mau mengadakan roadshow seluruh negeri Selangor bakal meletop letap.

Kalau beginilah cara UMNO berpolitik ... ini pesanan ikhlas jujur suci murni dari Omak Kau .... sokongan warga bandar dan separa bandar akan terus bertambah teruk menguncup ... sokongan warga luar bandar, kampong-kampong tradisional dan rancangan-rancangan Felda akan susut.

Isu ini kalau keterlaluan di politik dan di polemikkan akan mengundang rasa mual dan loya dikalangan rakyat Islam.

Kini sedang diperingkat perbicaraan di Mahkamah Persekutuan .. biarkan saja mahkamah menentukkannya sepertimana peruntukkan dan semangat perlembagaan negara.

Apa yang Omak Kau di maklumkan bahawa demo ini tidak mendapat permit dari polis .. gred dan taraf demo haram .. KPN pernah berkata tiada demo yang yang aman.

Tidakah pendemo ini telah menyusahkan rakyat dan peniaga? .. Mohon juga fatwa TS Harussani Zakaria sama ada ianya tertakluk dalam jadual dan kategori bughah yang darahnya halal!!!!!!

Punca sebenar Pesawat Cessna 172 terhempas <b>di Batu Caves</b> <b>...</b>

Posted: 11 Jan 2014 06:49 AM PST


Punca sebenar Pesawat Cessna 172 terhempas di Batu Caves - Kejadian ngeri Pesawat Cessna 172 terhempas di kawasan Empangan Batu, Ulu Yam semalam menyebabkan kecederaan teruk kepada tiga mangsa.

Mereka ialah Kapten Saiful Farid Amri Amrizal, 22, Syed Haidhar, 25 dan Shaiful Zafiq Razali, 24. Ketiga-tiga mangsa terbabit kini dirawat di Wad Kecemasan Hospital Selayang.

Menurut salah seorang mangsa, Syed Haidhar Syed Zulkifli, kejadian itu berpunca daripada percubaan mereka mengelak dua burung helang ketika terbang sebelum tiba-tiba datang angin kencang yang menyebabkan pesawat hilang imbangan.

"Menurut anak saya, semasa mengelak (burung helang) tiba-tiba datang angin kencang yang membuatkan pesawat hilang imbangan."

"Kata anak saya ketika itu juga angin kuat dan pesawat tidak dapat berbuat apa-apa namun pilot amat cekap kerana dapat mendaratkan pesawat itu ke tempat selamat."

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads