Selasa, 18 Februari 2014

12 di teluk datok - Google Blog Search

12 di teluk datok - Google Blog Search


Mubaligh Mengaku Dari Persatuan Bible Malaysia Edar Risalah <b>...</b>

Posted: 16 Jan 2014 09:33 PM PST


Sekumpulan Mubaligh-mubaligh Kristian yang sedang sibuk mengedarkan risalah yang mengandungi ayat-ayat dalam Bible dalam dwi bahasa telah ditahan oleh penduduk sebuah taman di Telok Datok, Banting, Selangor.
Mereka yang mengaku datang daripada Persatuan Bible Malaysia walaubagaimanapun gagal menunjukkan Kad Persatuan apabila diminta dan kemudiannya memberikan kad namanya sebagai ganti.
Mereka yang berjanji tidak akan menyebarkan risalah itu kepada rumah orang Islam namun kata-kata itu tidak dipercayai oleh penduduk taman lalu terus mengikut mereka mengedarkan risalah tersebut.
Akibat tidak selesa dengan tindakan penduduk taman mereka akhirnya meninggalkan taman tersebut dengan 5 buah kereta dan menuju ke Banting.
Pihak polis telah dimaklumkan tentang perkara tersebut.

Pelik Banner Menyokong JAIS DiTurunkan 

Setelah mubaligh-mubaligh itu beredar dalam perjalanan pulang penuduk taman yang memberikan maklumat kepada kami terkejut apabila terserempak dengan Penguatkuasa MDKL yang menurunkan banner Membantah Penggunaan Kalimah Allah Dalam Gereja Katolik milik mereka.Menurutnya banner tersebut dibuat dengan wang hasil kutipan penduduk taman yang tidak setuju dengan tindakan Penggunaan Kalimah Allah oleh Kristian.

Mereka merasa pelih dan hairan kerana kejadian itu berlaku serentak dengan mubaligh-mubaligh yang mengedarkan risalah terkandung ayat-ayat Bible sebentar tadi.

Apakah muslihat dan kaitan antara mereka? ...

-Suara Penduduk Telok Datok

Cubaan mengembangkan agama Kristian <b>di Telok Datok</b> BERJAYA <b>...</b>

Posted: 16 Jan 2014 10:48 PM PST


Selama ini BELUM lagi kejadian sebegini berlaku dikawasan Telok Datok. Seolah-olah mereka sengaja mencabar penduduk di sini. Atas dasar apa mereka lakukan perkara sedemikian rupa?

Pihak kami telah dimaklumkan bahawa terdapat hampir 20 orang telah memasuki kawasan perumahan kami. Berpakaian kemas dan berjalan kaki menuju ke beberapa destinasi sekitar kawasan. Mereka bergerak dalam 4-5 kumpulan.

Bertindak di atas laporan yang diterima, pasukan kami telah berjaya menahan serta menyoal sebahagian daripada anggota kumpulan. Mereka mendakwa kehadiran mereka ke kawasan ini adalah untuk mengedarkan risalah Bibble kepada penduduk bulan Islam.

Pabila diminta untuk memperkenalkan diri,mereka agak keberatan untuk berbuat demikian.
Sebagai langkah berjaga-jaga pihak kami telah mengekori mereka hingga mereka rasa agak kurang selesa dengan kehadiran kami barulah mereka bereadar dengan menaiki 5 buah kereta.

Tak sampai beberapa jam,kami dikejutkan dengan berita bahawa banner yang menyatakan sokongan terhadap JAIS telah dirampas oleh penguatkuasa Majlis.Ermmm,kami tak salahkan penguatkuasa kerana mereka jalankan tugas,tapi kami salahkan yang memberi arahan, takut dengan DAPig berbanding ALLAH.Tindakan pihak majlis itu dilakukan sebelum kehadiran Adun Teluk Datuk ke Kuil di Taman Seri.
PEMUDA TELOK DATOK

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads