Ahad, 17 Julai 2011

12 di shah alam - Google Blog Search

12 di shah alam - Google Blog Search


HHalem: Bersih 2.1 <b>Di Shah Alam</b> Pada 24 July. Pendedahan Khalid Samad

Posted: 17 Jul 2011 06:14 AM PDT

Oleh : HHalem.
1- Khalid Samad telah tidak sabar-sabar lagi mengumumkan kepada awam bahawa Bersih 2.1 akan diadakan lagi selepas ini di Stadium Shah Alam.
2- Tujuan nya ialah untuk memperjelaskan kepada umum oleh tokoh-tokoh agama bahawa rusuhan Sabtu 9 July lalu adalah halal dan tidak bertentangan dengan agama. Tokoh agama yang akan di uar-uar-kan ialah Dr Asri yang juga akan berkongsi pentas bersama Marina Mahathir.  Kata Khalid;
"Satu program besar macam ini perlu diadakan secepat yang mungkin,  kami mahu Pakatan Selangor menganjurkannya di Stadium Melawati di Shah Alam"
"Seorang ustaz seharusnya memperjelaskan mengapa perhimpunan Bersih adalah halal dan mengapa Muslim harus menyokongnya "
"Untuk menunjukkan sokongan PAS kepada perhimpunan Bersih.  Kempen bagi pilihan raya yang bebas dan adil tidak berakhir pada 9 Jula,  ia perjuangan berterusan " katanya yang juga Timbalan Pesuruhjaya PAS Selangor.  Minsider>
3- Seperti biasa, apabila Khalid-Kepala-Bersalib mengumumkannya, seorang lagi Khalid-Gagap akan menyangah segala pengumum tersebut.  
4- Program Bersih 2.1, berselindung di atas nama 'Selangor Ku'. Tujuan utama ialah mengabui mata KDN Hishamudin yang masih lagi berkuatkuasa pengharaman rusuhan Bersih 2.0 dan pemakaian baju kuning bercop perkataan 'Bersih'. Selain itu ia bertujuan menghalalkan matlamat untuk mendapat peruntukan Kerajaan Negeri Selangor. Mudah seperti ABC.
Tiada Demo Bersih Di Shah Alam - MB
Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata tiada perhimpunan khusus berkenaan BERSIH 2.0 akan diadakan di Stadium Malawati, Shah Alam, tetapi hanya majlis pelancaran program dan logo "Selangor Ku" diadakan di stdaium berkenaan pada 24 Julai ini.
Beliau berkata program itu akan dihadiri oleh pemimpin dan wakil parti PAS, Parti Keadilan Rakyat (PKR), pemimpin masyarakat serta orang awam. mStar>
5- Gandingan peserta seperti Dr Asri dan Marina Mahathir cukup mantap. Ia akan lengkap jika dihadiri oleh Khairi Jamaluddin dan Timbalan Menteri Pengajian Tinggi Saifuddin .

6- Himpunan Bersih 2.1 di Stadium Shah Alam adalah sebagai ganti himpunan yang tidak dapat diadakan di Stadium Merdeka tempoh hari.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

MPP: FRU buat WARM-UP <b>di SHAH ALAM</b> sebelum tunjuk perasaan BERSIH.

Posted: 24 Jun 2011 10:08 AM PDT

Terdesak dengan kehebatan momentum perhimpunan Bersih 2.0 pada 9 Julai ini, sepasukan polis bertindak keras dengan menghalang road show anjuran Angkatan Muda KEADILAN (AMK) Shah Alam di Uptown di sini, malam ini.

Polis dengan bilangan keanggotaan yang ramai termasuk Unit Simpanan Persekutuan (FRU) dikerah mengepung sekitar laluan menghala ke Uptown Shah Alam – lokasi tumpuan anak muda sekitar bandar raya itu.

Tekanan awal mulai dirasai apabila beberapa sekatan jalan raya dibuat sebelum polis yang kemudian menghalang orang ramai memasuki Uptown di Seksyen 24 itu, dengan melakukan kepungan sejak jam 7 malam.

Anggota polis turut menutup pentas Uptown yang dijadual berlangsung ucapan pimpinan AMK sempena program road show itu.

"Kawasan ceramah di Uptown dikepung polis sehingga tiada pengunjung dibenar memasuki Uptown itu," kata Timbalan Ketua AMK Pusat, Khairul Anuar atau Jonah kepada Keadilan Daily, kira-kira jam 10.30 malam ini.

Jonah yang turut ditahan polis kerana memakai T-Shirt Bersih dan dibawa ke balai polis Shah Alam, Seksyen 9 dengan tangan bergari, ketika dihubungi malam ini, tidak gentar dengan tindakan itu.
"Masih di balai. Saya seorang ditahan. Insya-Allah, tak ada apa-apa…" katanya.

Terdahulu, Jonah dalam kiriman pesanan ringkas (SMS), berkata polis juga memanggil beberapa anggota AMK yang berceramah di Felda Hulu Selangor, semalam, untuk memberi keterangan. -keadilandaily-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads