Khamis, 28 Mac 2013

12 di dengkil - Google Blog Search

12 di dengkil - Google Blog Search


{cerita budak jawe}: Percutian <b>di</b> Paya Indah Wetland, <b>Dengkil</b>

Posted: 20 Mar 2013 01:29 AM PDT

Bismillahirrahmanirrahim

Alhamdulillah, weekend lepas 16hb dan 17hb Mac 2013, aku bersama sahabat-sahabat aku bermalam di Paya Indah Wetland, Dengkil. Kitorang memang selalu plan buat aktiviti bersama camni supaya dapat rapatkan lagi ukhuwah. Ni merupakan trip pertama selepas percutian makan buah-buahan di Ulu Dong, Raub Pahang.

Walaupun tempat ni lebih kurang 15 minit je dari Putrajaya tapi aku percaya ramai yang tak pernah pergi sini:) Sebenarnya Paya Indah ni di bawah seliaan Jabatan Perhilitan Malaysia.  Luasnya kira-kira 3000 hektar.

Aku tulis kat caption gambar jelah pasni. Info semua aku letak kat situ je. Semua gambar guna kamera handphone je tanpa edit. Boleh klik gambar untuk besarkan :


















































Alhamdulillah dapatlah kitorang spend masa bersama-sama. Insyaallah ada rezeki nanti kitorang ada rancang camping kat lokasi lain yang lebih best lagi:) Aku sebenarnya dah penat taip ni. Tapi nak bagitau tempat ni memang berbaloi dan dapat eratkan lagi ukhuwah kitorang semua.

Kalau korang cari tempat nak rehat dan tenangkan fikiran di lokasi yang dekat dan murah bolehlah pertimbangkan lokasi ni. Tempat ni kurang pengunjung sebab kurangnya promosi. Ia memang berpotensi nak dijadikan kawasan beriadah bagi penduduk sekitar Lembah Klang.

Selain duduk kat chalet korang boleh berkhemah, berkayak, memancing, buat aktiviti jungle trekking dan lain-lain lagi kat sini. Kalau nak jalan2 petang-petangpun boleh naik basikal. 1 basikal RM5 sejam. Basikal budak-budakpun ada. Bolehlah naik basikal sekeluarga atau pun jogging kat sini. Harap info tu membantu serba sedikit bagi sesiapa yang tak tahu langsung tempat ni. Bercuti tak semestinya perlukan modal besar:)

Wassalam

PENGEDAR SAH SHAKLEE <b>DI DENGKIL</b> BANTING SEPANG KLIA <b>...</b>

Posted: 07 Mar 2013 06:22 PM PST

haha.. amekaww..

Yang tak pernah try ESP tetiba nak ESP, yang dulu was-was dengan ESP harini nak ESP.. ape cer..?

Inilah kisahnya... ESP ni adalah protin jenama Shaklee.. tiada flavor ya.. bukan sbb Shaklee kedekut nak tambah perasa coklat ka perasa anggur ka.. haha. tapi sebab nak mengekalkan keaslian soya, ketulena soya...Memang ESP ni antara hot stuff di kalangan customer saya.. malah saya sendiri wajib minum ESP setiap hari...Dan yg menambahkan keyakinan saya apabila mengetahui fakta2 tentang ESP.. mmg pilihan terbaikkk... Anggap jelah ini sebagai refresher..
Istimewanya ESP Shaklee. Kerana ia merupakan sumber protein soya terbaik.Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.  ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones
Haa yang saya nak tekankan iaitu soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik (Non-GMO). Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dgn shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti
Mesti ada yang tanya..apa bagusnya kalau soya Shaklee ni Non-GMO...Haa.. ni yang ramai taktahu... mari saya nak tulis sini kenapa kene pilih produk NonGmo berbanding produk GMO.... Produk2 GMO boleh menyebabkan alergy, toxic, potensi kanser. Lagi2 zaman sekarang ni.. produk2 GMO mmg dah makin banyak di pasaran sbb tu mcm2 penyakit sekarang.. contoh yang paling glamor adalah penyakit berkaitan kanser dan allergic.. tu mmg common laa kann..Antara makanan yang tinggi potensi GMO adalah jagung dan soya.. Oleh sebab tu ,,kalau you all nak beli protin dari sumber soya.. pastikan you all baca dulu labelnya, pilih produk yg berlabel NonGMO.. Jangan beli sebab murah or sebab rasa sedap or sebab ikut ikutan.. or sebab nak dapat barang free.. hargai dan sayangi lah badan anda. 
Setiap hari memang ada customers yang beli ESP ni.. beli pulak tu bukan 1 canister je, kadang 2-3 canisters sekaligus. 
Nak tahu kenapa ? Sebab ESP menjadikan kulit cantik, halus,gebu,berseri, anjal.ESP membantu menghilangkan parut jerawat di mukaESP memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan sihat, kurang letih..ESP suplemen asas utk badan sihat, langsing,awet muda. Meh baca testimoni one of customer saya ni..
Ingat yea, SPECIALNYA ESP ni kerana ianya ialah Non-GMO Soy Protein, yang mana soya yang digunakan oleh Shaklee TIDAK DIUBAH SUAI SECARA GENETIK. Kalau GMO Soy Protein ni boleh menyebabkan risiko penyakit kanser. 
Mane nak dapat ni? Mestilah kat Shaklee sahaja! The one and only kat Msia tau.. 
Hubungi saya untuk mendapatkannya! :-)

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Pengedar Shaklee <b>di</b> Putrajaya, <b>Dengkil</b> & <b>Bangi</b>

Posted: 25 Feb 2013 07:35 PM PST

Dah bersawang kot blog saya kan....labah2 pon penuh dah ni...hahahaha....lama sangat dah rasa tak update pape kat sini kan...
Tapi hari ni, saya nak share kisah kawan baik saya yang kini dah jadi salah sorang pengedar Shaklee di Putrajaya, Dengkil dan Bangi serta kawasan sekitar....boleh hubungi Suhana, atau nama manja nya Sue...ecehhhh...hehehehe..she really nice person walaupun muka nampak cam gangster & garang...kakkakakaka
Bagi sorang wanita, memang banyak perkara yg bleh jadi isu sensitif kan....contoh bila orang selalu duk mengata, gemuk la, gelap la, selekah la dan apa2 saja yg menyakitkan hati...sebab saya juga pernah melalui semua itu.....uhukkkk...
Tapi disebbakan rasa keterujaan tu, Sue dengan senang hati ingin berkongsi pengalaman dia consume Slimming Set Shaklee....sy pasti ramai yang alami benda yg sama kann.... 
____________________________________________________________________
Assalamualaikum gojes...harini saya nak bukak 1 rahsia.pada mulanya rasa malu nak sharing.yelah, mana x malunya nak cerita kat orang yang saiz pinggang 100cm, bersamaan dengan 1 METER! Huhuhu...sedihnya...
Meh nak cerita dari mula...Saya ni dulu waktu anak dara memang seorang yang sgt aktif. Berpanas kat padang tu x kire mase la. Kurus tapi hitam legam.Hehe.. 
Anak dara yang ganassss... 
tuuuu dia gemuknyaaaa... 
Lepas kawen, kena la jage kulit kannnnnn..Tapi berat badan naik sikit-sikit...Lps bersalin anak pertama pd Disember 2010, berat badan sy mmg susah sgt nk turun. Teringin nk dpt bdn cam nak dara balik, sy pun mkn 1 supplement untuk kurus. Sblm ni mmg sgt popular lah supplement tu. Syoknye sy dpt turunkan berat bdn secara mendadak dlm masa 1-2bln je.. 3bln stop mkn ubat tu, berat bdn naik mendadak dlm masa 2minggu je..tension2...yang paling tension tu anak sy tengok iklan Shin Chan, pastu bile Shin Chan ckp "mama perut ramping....", anak sy sambung TIGA LAPIS! Asben plak gelak2 bila anak cakap camtu. Sy gelak jugak, tp dlm hati TERBAKAR..
Sy pun mintak kebenaran asben tuk consume balik ubat kurus tu tp die x bagi sebab takut side effect macam di war-warkan. Sy pun google2 la tuk cari produk yg selamat, halal dan berkesan..Alhamdulillah sy terbuka hati berjumpa dgn sorang kenalan lama, seorang pengedar Shaklee..sy fikir alang2 nk consume Shaklee, lebih baik sy join ahli. Boleh dpt diskaun n bonus pun ade.. sy dah 1 bukan consume Lecithin, dan Herblax untuk turunkan berat badan. Cinch Tea pulak sy minum bile badan rasa x bertenaga.. ukur lilit pinggang berkurangan 8cm, wlaupun makan nasik n tidak bersenam. 


Produk Shaklee ni tak menyebabkan pengurangan jisim otot cam ubat kurus. Bila jisim otot berkurangan, tu yg berat badan boleh turun n naik mendadak tu.. Lepas ni sy nak tambah lagi, nak consume Cinch Shake n Omegaguard pulak. Rase menyesal pulak tak consume full set Shape Up Programme Shaklee..Nak buat macam mana, dulu ongkosnya enggak cukup.hehe...Okey lah, nantikan testimoni Cinch Shake n Omegaguard sy yang akan datang!
____________________________________________________________

Alhamdulillah, bahagia rasanya bila dapat tolong orang, apatah lagi kawan baik kan...
dapat kesihatan yang baik
makin cantik, gebusss, kurus dan comel
dapat jana side income lagi bersama Shaklee dan yang pasti di bawah SECRET & EXCLUSIVE GRUP saya...
sesiapa yg berminat nak jana pendapatan , boleh hubungi saya..
yuran keahlian cuma RM 65
tak perlu keluarkan ribu riban nak join MLM...
tapi pulangannya, boleh cecah hingga 5 angka...sape nak kasik kan...^___^
Mashitah Binti Mamat [Syitah]
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID : 881842 | momslurve@yahoo.com | 019-3121609

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads