Ahad, 31 Mac 2013

12 di selayang - Google Blog Search

12 di selayang - Google Blog Search


Babi Dijual Bercampur Bersama Daging Lembu <b>Di</b> Pasar Raya <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 28 Mar 2013 01:34 AM PDT


Gambar di atas sedang banyak berlegar di laman Facebook. Ia didakwa diambil di sebuah pasar raya di Selayang, Selangor. Nama pasar raya itu ada disebut dalam nota asal penulisan yang disertakan bersama gambar itu tetapi dipadam oleh Mynewshub atas faktor perundangan.

Kandungan gambar memperlihatkan bahawa perkara itu perlukan penyiasatan lanjut dan jika terbukti benar, maka tindakan tegas termasuk menutup pasar raya berkenaan harus diambil.

Mungkin itu gambar superimpose atau mungkin juga yang mengambil gambar terkeliru dengan daging yang ada di depan matanya. Benda yang ada itu sudah pun diproses jadi ada kemungkinan itu bukan babi dan mungkin kambing (hanya sebagai contoh kemungkinan).

Justeru itu, ia perlu disiasat dengan penuh terperinci dan mendalam. Namun jika ia benar, ia harus dipandang serius.

Pada peringkat ini, wujud dakwaan bahawa daging berkenaan yang dipercayai daging babi berkemungkinan dijual dengan dicampurkan bersama dengan daging lembu.

Di bawah ini disertakan nota yang ditulis pihak yang mengambil gambar itu dan memuat naik ke laman internet kemudian. Nota berkenaan telah kami edit sedikit dari segi singkatan bahasa yang digunakan bagi memudahkan kefahaman pembaca kami.

Namun, maksud asal dari penulis asal tidak sama sekali berubah.

Gambar memperlihatkan butiran aduan juga kami kepilkan sebagai bukti bahawa pihak yang mengambil gambar berkenaan telah mengambil tindakan lanjut dengan membuat aduan rasmi kepada pihak Majlis Perbandaran Selayang.

Berikut nota yang dimaksudkan;

Copy dari sahabat

Salam semua.

Ini adalah kisah benar. semalam 8am saya ke *** selayang mencari keperluan anak-anak untuk simpanan stok biskut dan sabun ke asrama. saya jarang pergi sangat ke ***, last pergi masa rombongan cik kiah membeli barang-barang untuk projek CSR corporate services dulu tu…(tak hengat ker)….

Saya masuk ke kawasan pasar segar *** ni…cuba tengok kat bawah (gambar di atas) apa yang saya nampak????? jeng jeng jeng

Binatang yang bernama BABI ni dok parking dalam troly tanpa berbalut, not only that..boleh pulak lepak kat sebelah booth daging lembu. Masa saya ambil gambar ni ramai jugak pekerja Myanmar tu bising bising….(ntah­ apa yang dia cakap tak tahu la). Pada pendapat saya…Binatang BABI ni dia tengah tunggu turn untuk dia dipotong menjadi kepingan kepingan kecil. Saya rasa kepingan daging BABI basah tidak ada di jual di *** (saya tidak penah terpandang pulak…sebab jarang sangat masuk kawasan pasar segar *** ni) tetapi saya pasti yang Binatang BABI berkenaan dipotong menggunakan PEMOTONG yang sama dengan daging lembu dan ayam.

Kalau Binatang BABI ni tidak bertujuan untuk dipotong @ dijual di ***…ape kejadahnya dia nak lepak-lepak kat situ????? tak boleh nak buat lawatan sambil belajar pun sebab kepala hotak dia dah tak ada….tak caya ker? Gi tengok gambar kat bawah (atas).

Tolong war warkan pada rakan2…. selepas ni pergi cari barang masak tempat lain ye. Memang certain bende di *** ni harganya mampu beli, tapi tak kan sanggup kita nak menggadai aqidah kita melalui pemakanan hanya kerana harga barangannya murah. Pelbagai cara kafir laknatullah ni untuk merosakan iman kita….dan mereka sama sahaja seperti para IBLIS yang setiap saat ingin cuba menyesatkan Umat Muhamad.

Saidina Ali pernah berkata "Tidak akan namanya kebaikan jika diakhirnya adalah NERAKA, tidak akan namanya Kejahatan jika diakhirnya adalah SYURGA,".

wallahualam.

babi - aduan

Iklan Teks:

Artikel Berkaitan:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Daging Babi Dan Daging Lembu Dijual Sekali <b>Di</b> NSK Supermarket <b>...</b>

Posted: 28 Mar 2013 03:25 AM PDT





















Daging Babi Dan Daging Lembu Dijual Sekali Di NSK Supermarket selayang


ini adalah kisah benar. semalam 8am sy ke NSK selayang mencari keperluan anak2 utk simpanan stok biskut n sabun ke asrama. sy jarang pegi sgt ke NSK, last pegi masa rombongan cik kiah membeli brg2 utk projek CSR corporate services dulu tu...(tak hengat ker)....

sy masuk ke kawasan pasar segar NSK ni...cuba tgk kat bawah apa yg sy nmpk????? jeng jeng jeng


ini adalah kisah benar. semalam 8am sy ke NSK selayang mencari keperluan anak2 utk simpanan stok biskut n sabun ke asrama. sy jarang pegi sgt ke NSK, last pegi masa rombongan cik kiah membeli brg2 utk projek CSR corporate services dulu tu...(tak hengat ker)....

sy masuk ke kawasan pasar segar NSK ni...cuba tgk kat bawah apa yg sy nmpk????? jeng jeng jeng

Binatang yg bernama BABI ni dok parking dlm troly tanpa berbalut, not only tt..boleh pulak lepak kat sebelah booth daging lembu. masa sy ambil gambar ni ramai jgk pekerja myanmar tu bising bising....(ntah­ apa yg dia ckp tak tahu la). Pd pendapat sy...Binatang BABI ni dia tgh tunggu turn utk dia di potong menjadi kepingan kepingan kecil. sy rasa kepingan daging BABI basah tidak ada di jual di NSK (sy tk penah trpdg plak...sbb jrg sgt masuk kawasan pasar segar nsk ni) tetapi sy pasti yg Binatang BABI berkenaan di potong mnggunakan PEMOTONG yg sama dgn daging lembu n ayam.

klu Binatang BABI ni tdk bertujuan utk di potong @ di jual d NSK...ape kejadahnya dia nak lepak2 kat situ????? tk boleh nk buat lawatan sambil belajar pun sbb kepala hotak dia dh tak ada....tak caya ker? g tgk gambar kt bawah.

tolong war warkan pada rakan2.... selepas ni g cari brg masak tempat lain ye. mmg certain bende d Nsk ni harganya mampu beli, tp tak kan sanggup kita nk menggadai aqidah kita melalui pemakanan hnya kerana harga brgannya murah. pelbagai cara kafir laknatullah ni utk merosakan iman kita....dan mereka sama shj spt para IBLIS yg setiap saat ingin cuba menyesatkan Umat Muhamad.

Saidina Ali pernah berkata "Tidak akan namanya kebaikan jika diakhirnya adalah NERAKA, tidak akan namanya Kejahatan jika diakhirnya adalah SYURGA.

wallahualam.

Binatang yg bernama BABI ni dok parking dlm troly tanpa berbalut, not only tt..boleh pulak lepak kat sebelah booth daging lembu. masa sy ambil gambar ni ramai jgk pekerja myanmar tu bising bising....(ntah­ apa yg dia ckp tak tahu la). Pd pendapat sy...Binatang BABI ni dia tgh tunggu turn utk dia di potong menjadi kepingan kepingan kecil. sy rasa kepingan daging BABI basah tidak ada di jual di NSK (sy tk penah trpdg plak...sbb jrg sgt masuk kawasan pasar segar nsk ni) tetapi sy pasti yg Binatang BABI berkenaan di potong mnggunakan PEMOTONG yg sama dgn daging lembu n ayam.

klu Binatang BABI ni tdk bertujuan utk di potong @ di jual d NSK...ape kejadahnya dia nak lepak2 kat situ????? tk boleh nk buat lawatan sambil belajar pun sbb kepala hotak dia dh tak ada....tak caya ker? g tgk gambar kt bawah.

tolong war warkan pada rakan2.... selepas ni g cari brg masak tempat lain ye. mmg certain bende d Nsk ni harganya mampu beli, tp tak kan sanggup kita nk menggadai aqidah kita melalui pemakanan hnya kerana harga brgannya murah. pelbagai cara kafir laknatullah ni utk merosakan iman kita....dan mereka sama shj spt para IBLIS yg setiap saat ingin cuba menyesatkan Umat Muhamad.

Saidina Ali pernah berkata "Tidak akan namanya kebaikan jika diakhirnya adalah NERAKA, tidak akan namanya Kejahatan jika diakhirnya adalah SYURGA.

wallahualam.

My Newspaper: KISAH SEBENAR DAGING BABI <b>DI</b> NSK <b>SELAYANG</b>!

Posted: 28 Mar 2013 10:00 AM PDT

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads