Ahad, 31 Mac 2013

12 di sungai panjang - Google Blog Search

12 di sungai panjang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai panjang</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Mar 2013 09:23 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Bunuh Bapa <b>Di</b> Port Dickson | Bunuh Bapa <b>Di</b> Miri | Mac 2013

Posted: 11 Mar 2013 06:33 PM PDT

Sekiranya anda membaca berita dari akhbar-akhbar tempatan hari ini, anda akan menjumpai berita tentang kematian bapa akibat dipukul anak sendiri. Apa yang menyedihkan, terdapat dua kes bunuh bapa yang berlaku secara berasingan yang dilaporkan berlaku kelmarin.

Kes pertama Belalang petik dari akhbar Sinar Harian, kejadia berlaku di Port Dickson. Seorang bapa dipukul hingga mati oleh si anak yang baru dibebaskan dari penjara kira-kira sebulan yang lepas.

Maut dibelasah anak sendiri

Bunuh bapa di Port Dickson.- Gambar dari Sinar Harian

Mangsa, S Ramdas, 56, ditemui berlumuran darah di bahagian kepala dan badan dipercayai dibelasah anaknya menggunakan kayu meja yang dipatahkan.

Turut menjadi mangsa amukan suspek adalah neneknya, namun dia sempat berlari keluar menyelamatkan diri.

Dalam pada itu, Ketua Polis Daerah Port Dickson, Superintendan Abd Wahab Harun, yang mengesahkan kejadian berkata, suspek berusia 29 tahun itu berjaya ditahan polis pada hari sama di tempat kejadian.

Kes kedua pula berlaku di Miri. Seperti yang dilaporkan akhbar Harian Metro, Berpunca daripada kegagalan menantu menyediakan hidangan makan tengah hari, seorang bapa mati di tangan anak lelaki sendiri dalam pertengkaran yang bertukar pergaduhan di sebuah rumah panjang di Sungai Sawai, Suai di sini, kelmarin.

Bunuh bapa leteri isteri

Bunuh bapa di Miri. ANGGOTA polis mengangkat mayat mangsa untuk dibawa ke Hospital Miri.- Gambar Harian Metro

Dalam kejadian jam 7.30 malam itu, Madang Sengkala, 52, maut selepas dipercayai mengalami pendarahan dalam kepala selain beberapa kesan kecederaan di badan akibat dicekik dan dihentak kepalanya ke dinding konkrit di beranda rumah panjang berkenaan.

Kejadian dipercayai berpunca daripada anak lelakinya berusia 26 tahun yang tidak berpuas hati dengan tindakan mangsa meleteri isterinya berikutan gagal menyediakan makan tengah hari kelmarin.

Semakin hilang nilai atau sifat kemanusian pada masyarakat kita hari ini. Dimana silapnya?

Incoming search terms:

  • kes anak bunuh bapa di miri sarawak (3)
  • ANAK BUNUH BAPA DI PORT DICKSON (2)
  • ramadas di bunuh (2)
  • pembunuhan bapa Di suai (1)
  • metro hari ini 12/03/2013 (1)
  • kes mati di miri (1)
  • Kes bunuh bapa sendiri di miri (1)
  • kes bunuh bapa di rumah panjang niah (1)
  • anak bunuh bapa di suai (1)
  • kejadian anak bunuh bapa (1)

Yang Ini Juga Menarik Untuk Dibaca:

Penduduk rumah <b>panjang Sungai</b> Delok tidak tunduk dengan <b>...</b>

Posted: 06 Mar 2013 03:57 PM PST

Posted on March 7, 2013, Thursday

LUBOK ANTU: Rakyat yang tinggal di rumah panjang sekitar Sungai Delok tidak akan tunduk dengan pelbagai tawaran yang dijanjikan Parti Pekerja Sarawak (SWP) untuk meraih soko-ngan politik.

Tuai Rumah Janggong dari Pala Taong, Nanga Delok Lubok Antu yang mewakili beberapa penduduk rumah panjang sekitar Sungai Delok berkata, mereka tidak akan tunduk kepada janji SWP seperti pemberian insurans dan Tabung Pendidikan Larry sekiranya setuju me-nyokong parti itu.

Janggong berkata janji itu hanyalah satu tawaran bagi meraih sokongan politik daripada pengundi Lubok Antu menjelang Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) akan datang.

"Kami enggan menerima SWP. Begitu juga dengan beberapa rumah panjang sekitar kawasan Nanga Delok yang turut enggan menerima parti itu kerana kami orang Iban bukan 'daun terup' yang digunakan sesuka hati untuk tujuan judi politik mereka.

"Nampaknya SWP cuba memecahbelahkan perpaduan politik orang Iban, justeru saya menyeru orang Iban di kawasan Parlimen Lubok Antu berhati-hati dengan helah politik mereka ini," katanya di sini semalam.

Selain itu, Janggong men-dakwa SWP tidak mampu menjinakkan pengundi di kawasan Nanga Delok ke-rana Barisan Nasional (BN) menerusi Ahli Parlimen Lubok Antu William Nyalau Badak aktif memajukan dan membela hidup mereka selama ini.

"Ia sekali gus membukti-kan anak jati dari Lubok Antu dengan pimpinan kerajaan BN mampu memajukan penduduk di kawasan ma-sing-masing pada masa ini.

"Orang luar tidak dialu-alukan untuk menjadi wakil rakyat di sini. Ini kerana kami akan tetap menyokong Nyalau pada PRU13 nanti," katanya.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads