Rabu, 16 Oktober 2013

12 di sekinchan - Google Blog Search

12 di sekinchan - Google Blog Search


Dee: Makanan Eksotik <b>di</b> Restoran Lembah Bernam, <b>Sekinchan</b>

Posted: 23 Sep 2013 06:00 PM PDT

Agak mencabar jugalah nak cari restoran ni. Bateri tab dah nak abis. Akhirnya jumpa gaklah guna Waze. Ni kat Parit 9, Sekinchan. Dari main road, nampaklah signage ni.
Masuk ke dalam dihidangkan pulak dengan pemandangan sawah menghijau. Mmg awesome. Konon nak amik pic masa balik. Hujan pulak..kehkehkeh.
Masa kitorang sampai, orang tak ramai. Yelah..dah petang kot. Mujur buka lagi.
Nak duduk luar bersila pun boleh. Kawasan luas, nak parking pun mudah.

Sampai garu kepala lah abang tu amik order. Macam2 pertanyaan yang perlu dijawab..hahaha.

Saya amik ikan baung (besar) tu and ikan keli goreng utk anak2 saya.

Tapai ni pun sedap jugak.

Ha..ni dia. Rusa masak blackpepper. Harga boleh tahan..200 gram RM16.  Sedap weh..tapi agak liat sikit.

Ni pulak Rendang Landak.  Harga RM24 untuk 200gram. Ni pun punyalah sedap wei..terangkatlah. Nak pulak tukang masak dia mmg pandai masak. Berebut-rebut. Bak sini daging landak tu..ecewah. Boleh lak sebut. Masa ngoder tekak masing2 macam loya..hahaha.

Model daging rusa dan daging landak. Cubalah..pasti tak nyesal. Saya pernah juga makan pelanduk dan daging kuda. Ada juga haiwan eksotik lain mcm arnab, belut, puyuh dan sebagainya. Bolehlah datang sini kalau nak cuba.
Restoran Eksotik Lembah Bernam
Dibuka jam 11 a.m. - 5 p.m. 

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads