Sabtu, 16 Mac 2013

12 di morib - Google Blog Search

12 di morib - Google Blog Search


Hanis Azla@Blog: Hujung minggu <b>di</b> Hotel Impian <b>Morib</b>...

Posted: 24 Feb 2013 06:12 PM PST

Alhamdulillah.. cuti hujung minggu yang hebat. Minggu ni kami berhujung minggu di Morib. Dah lain benar Morib sekarang. Aku sangat berpuas hati dapat bercuti di sana. Lagi best sebab tempatnya dekat. Cuma satu jam  saja perjalanan dari rumah kami. Hotelnya pada aku sangat memuaskan hati. Kami menyewa chalet dengan harga rm230 semalam termasuk sarapan untuk 2 orang. Cantik dan bersih chaletnya dengan 1 queen bed dan 1 single bed. Kolam renangnya besar. Lagi best sebab kolam renangnya betul-betul berdepan dengan chalet kami. Puas aku mandi kolam he..he.. sebab memang dari awal dah plan nak merehatkan diri bersama anak-anak dalam air. Petang sabtu dah berendam. Pagi semalam, lepas breakfast, aku berendam lagi sampai pukul 10 pagi. Anak-anak up sikit sampai pukul 11 pagi. Kalau berminat untuk bercuti di situ boleh klik web ni. Ada gambar dan cerita detail tentang Hotel Impian Morib tu.
Alhamdulillah.. bila percutian yang dirancang sejak hujung tahun lepas berjalan dengan cukup lancar dan penuh meriah. Kami ke sana bersama dengan ex-officemate en.asben. Seramai 14 keluarga yang turut serta. Aku juga sebelum ini berkerja di syarikat yang sama. Walaupun berlainan jabatan, tapi hubungan kerja membuatkan kami semua mesra. Perkenalan dan persahabatan selama 20 tahun menjadikan perjumpaan kali ini cukup indah untuk dikenang. Mana tidaknya, sejak belum berkahwin, dari waktu zaman bercinta sehinggalah kami berkahwin, persahabatan itu masih terus akrab. Sesekali dapat berjumpa kembali memang terasa seronoknya. Dari bercinta dah berkahwin. Dari zaman anak-anak kecil dah ada anak bujang dan anak dara. Dari zaman anak belum sekolah sampai dah ada anak yang dah habis belajar dah pun.
Bila dah  lama tak jumpa, pastinya banyak memori lama terimbau kembali. Tentulah banyak perkhabaran baru yang dikongsi secara tidak langsung. Indahnya persahabatan. Lebih indah bila dapat sama-sama merai dan turut rasa gembira dengan cerita-cerita terbaru teman-teman. Rasa bangga bila dengar cerita anak-anak teman yang berjaya dan cemerlang. Rasa bagusnya bila dengar cerita teman-teman yang semakin membina kerjaya. Tumpang seronok bila teman-teman sudah mengumpul banyak harta, sudah punya rumah besar, sudah bawa kereta besar. Maklumlah kami kenal sejak semuanya baru mula nak hidup. Bila lihat masing-masing sudah berjaya terasa cukup bersyukur dengan segala rezeki yang dimiliki oleh kawan-kawan. 
Pada aku, itulah erti persahabatan yang sebenarnya bila kita dapat turut berkongsi rasa seronok dan gembira dengan kejayaan dan segala yang sahabat kita ada.  Bila kita berjaya, tentulah kita mahu kawan-kawan kita juga turut berjaya.  Bila kita hidup senang, pastinya kita mahu kawan-kawan kita hidup senang juga. Apa ada hal kalau orang lebih dari kita. Yang penting kita  sama-sama berbahagia dengan kehidupan dan keluarga masing-masing. Yang lebih penting kita dapat menghargai persahabatan dengan rasa senang hati tanpa ada sikap cemburu dan iri hati. Juga tanpa ada sikap meninggi diri dengan kelebihan kita dan memandang rendah pada kekurangan orang lain.
Salam hormat untuk semua. InsyaAllah.. semoga rahmat Allah sentiasa ada untuk kita semua. Take care and have a nice day.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads