ads

Ahad, 5 Jun 2011

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


AnakSipotLism Space: 1st aktiviti <b>di Kuala Kubu</b> Baru

Posted: 20 May 2011 09:55 PM PDT

16 mei 2011..hari pertama aku bertugar di Rumah Ehsan Kuala Kubu baru..hari pertama macam biasa lah...tak buat apa2 pun..just look and see..nothing to do..aku dah tahu dah..hari pertama memang membosan kan..tapi rupanaya tidak..hari pertama aku kat sini lah..ada lawatan dari majalah hai..buat kerja2 amal..menyambut hari ibu kt sini..ada ramai artis yang datang..macam nanu baharudin..nabil..zahiril..ary putra..ada sixsenth ,adira..ap lagi ek..rasa tuh jerk kowt..mmg syok rr..tak de lah boring sangat..tak teringak yang aku tengah berlapar sebab dari semalam aku smpi aku tak jamah satu makanan pn..just minum air jerk.nasib baik ada air..cuma sarapan jerkyang aku amik sblm aku naik bas..karipap 2 keping..mini pau tuh 2 biji..tak kenyang pun..nak wat mcm mn..nama pun kuala kn..serba kekurangan lah...kucing kat atas tuh,,,nama dia boboi..kucing yang membawa kontravesi..kejap kat depam..tiba2 tak samapi 5 saat..aku tgk dia tgh tido kat atas katil..belakang..rupanya ada kembar selepas seminggu..baru aku dpt tahu..hahahah..

nabil..melawak dengan mak cik asmah..nabil..mcm biasalah..pujaan ramai..meriah lah nabil ada..ceria lah sikit nenek nenek..makcik makcik..pakcik kat sini..

nanu baharudin ooo..cantik sangat..memang cantik lh..comey jerk org dia..ramah jerk...

ery putra..zahiril kat belakang tuh...melayan atok..tak pasti nama dia apa..

dah hujung rancangan..time berphoto..sebelum tuh ada lah nyanyi2..penampilan istimewa..nabil..ery putra..sixsenth..adira..time adira nyanyi lagu air mata ibu..semua menagis lah..lagi lah time potong kek..lagu ibu..lagi lah menagis..kesian cik man..menagis..dah tak der pantun pantun dah..air mata yang keluar..

mak cik zakiah dengan nabil..hehehehe..mak cik kesayangan nih..comey jerk..

cek kiah..beriya nak amik gambar dengan semua nih..kitaorg yang student ni menyebok..hehehe..cek kiah ni..pembuat bakul yang guna gulungan surat khabar tuh,,,dia lah yg bagi nabi dengan nanu bakul tuh,,

heheheheh..senyum...diaorg ni bagus lah..suka lah..terbaik..

with sixsenth..phewwiiitt..

dengan kak nanu..

dapat jugak..amek gambar dengan nabil..heheheh..kenangan nih..kenangan nih..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Mereka sudah jatuh cinta dengan <b>Kuala Selangor</b>

Posted: 22 May 2011 08:53 AM PDT

Sangat bangga jadi anak jati Kuala Selangor walaupun Kuala Selangor bukanlah seperti bandar Klang atau Kuala Lumpur. 

Kenapa saya bangga jadi anak jati Kuala Selangor? 

Sebab Kuala Selangor best! Ada macam-macam yang menarik.

Kuala Selangor banyak tempat sejarah. Boleh dikatakan seperti Melaka jugak la. Tempat sejarah yang selalu jadi tumpuan pelancong adalah Bukit Melawati. Haip! Jangan ingat lotong (lotong wokey, bukan lontong) je ada kat sini. Asal sebut bukit melawati je orang mesti akan cakap "oh, bukit yang banyak lotong tu". lol

Lotong tu memanglah salah satu daya tarikan Bukit Melawati ni. Tapi bukan lotong tu je yang ada kat Bukit Melawati. Ada macam-macam lagi.

Salah satunya rumah api di puncak Bukit Melawati.

Tengok betapa ramai pengunjung yang suka datang ke Bukit Melawati ni.

Pengunjung terdiri daripada penduduk tempatan dan juga pelancong asing.

 Selain itu, ada abang encem.... Hehehe

Abang encem yang ada depan Muzium Permainan Tradisional

Kita boleh dapat macam-macam maklumat tentang permainan tradisional jika kita masuk ke dalam Muzium Permainan Tradisional ni. 

 Pertama kali saya tau kewujudan permainan Rip-Rip Ram ni.

T_T

Saya dan dua orang kawan sempat lagi bermain ting ting di luar Muzium Permainan Tradisional. Tetiba teringat zaman kanak-kanak dulu. Comei sangat gaya kami main ting ting tu. Tak percaya tunggulah kemunculan video dari pengacara popular. Hehehe.... Masuk lif tekan button sendiri terus melonjak ke tingkat paling atas.

Masa untuk beramah mesra.

Pengacara popular ni memang peramah, dengan lotong pun dia ramah jugak.

^_^

Selain itu terdapat juga tempat bersejarah yang lain di Kuala Selangor, seperti ;

  • Makam anak dara yang dahulunya pernah digunakan oleh sesetengah pihak bagi mendapatkan nombor atau membayar niat.
  • Kota Tanjung Keramat yang pernah dikenali sebagi bukit belanda.
  • Batu Hampar yang pernah digunakan sebagai tempat pancung kepala suatu ketika dahulu .
  • Meriam yang pernah digunakan oleh Belanda.
  • Baitulhilal tempat melihat anak bulan.
  • Telaga tujuh yang suatu ketika dahulu pernah digunakan oleh penduduk setempat ketika musim kemarau.
  • Perigi Beracun yang digunakan untuk merendam penderhaka.

Disebabkan Kuala Selangor menjadi tumpuan pelancong, Kuala Selangor menjadi sebuah pekan yang semakin maju. Terdapat Plaza di Kuala Selangor, iaitu Plaza One. Plaza One terletak di belakang Tesco Kuala Selangor. Kuala Selangor juga ada Pizza Hut, mcD, KFC, dan Secret Recipe. 

Dah tiada alasan lagi untuk pergi ke tempat lain. Semuanya ada di Kuala Selangor.

Antara banyak tempat yang kami lawati di Kuala Selangor ni, In Box Karaoke la paling mabeles. Hehehe.... Nampak sangat suka sumbangkan suara yang sumbang.

Bukan saya saja yang kata In Box Karoke di Plaza One ni sangat mabeles. Gadis ni juga!

Menyanyi penuh gaya dia. Hehehe...

" Lebih baik aku pergi karaoke kat sini daripada pergi Kuala Lumpur. Klang ke Kuala Selangor pun tak sampai sejam "

Itulah yang dikatakan oleh gadis Klang.

Saya memuji In Box Karaoke di Plaza One bukan kerana saya anak jati Kuala Selangor, tapi kerana perkhidmatannya. Biliknya besar dan harganya berpatutan. Hanya memerlukan RM20 (weekends price) untuk berkaraoke di bilik standard (bilik paling kecik). Bilik standard ni boleh memuatkan 5-6 orang. Besarkan? Memang berbaloi-baloi berkaraoke di Plaza One ni.

Kepada sesiapa yang masih belum berpeluang melawat Kuala Selangor, boleh la luangkan masa bersama keluarga atau rakan-rakan untuk datang melawat  Kuala Selangor. Tempat yang penuh sejarah dan kehijauan. Pastikan anda bawa orang yang mahir dengan Kuala Selangor. Jika tidak anda pasti tidak tahu tempat-tempat yang patut dilawati. 

SELAMAT DATANG KE KUALA SELANGOR !!!

Tweet This Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


Apa Kata YB » Blog Archive » Video: Ceramah KEADILAN <b>di Tanjung</b> <b>...</b>

Posted: 15 May 2011 12:00 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Video: Ceramah KEADILAN di Tanjung Karang {http://www.niknazmi.com/wordpress/}. Posted by | Posted on 15-05-2011. Category : Nik Nazmi. Tags: CERAMAH, Karang {http//www.niknazmi.com/wordpress/}, Keadilan, Tanjung, Video ...

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


SK <b>BUKIT LANJAN</b> WEBSITE: Pemergian Pengawal Keselamatan Sekolah

Posted: 24 Apr 2011 12:00 AM PDT

Seluruh warga SKBL merasa terkejut dan bersedih ke atas pemergian pengawal keselamatan sekolah iaitu En. La bin Gera. Mendiang adalah pekerja yang tekun dan berdedikasi serta kerap tersenyum. Semoga keluarga beliau tabah mengahadapi dugaan yang datang. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Tanah tepi main road <b>di beranang</b> - CariGold Forum

Posted: 11 Apr 2011 05:56 AM PDT

Forum Jump

steadmogi - Jawatan Kosong Hotel <b>Di</b> Langkawi

Posted: 17 May 2011 11:48 PM PDT










The Frangipani Langkawi is an award winning hotel recognized nationally and internationally for its environmental practices are seeking suitable candidates with Daily Updated Jawatan Kosong, Kerja Kosong Swasta and Kerajaan. Step Daily Updated Jawatan Kosong, Kerja Kosong Swasta and Kerajaan. Jawatan Kosong Langkawi Jobs Careers & Job Listing.

A legacy of luxury set on a legendary island - THE DANNA, Langkawi combines traditions of old world hospitality with the finest in modern day amenities. Jawatan Kosong di Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (MIROS). Info Beasiswa Luar Negeri 2009 Jepang Malaysia Singapore Dll Jawatan+Kosong+The+Danna+Langkawi+Hotel+Vacancy+Graduate+Program+ from BeasiswaBelajar.
Front Office Manager

Human Resource Executive
Hotel / Hospitality Jobs Careers & Job Listing : nordic track cxt910 sony micromv cassette holocaust dbq roo ranch south dakota northern funding llc .net remoting security sorel method 360 hays recruitment uk pacific bell directory mj cole sincere mediafire ingrid backstrom arne swissgear synergy weight xianfeng emperor maxim cake shop psat results ,jawatan kosong di beranang,jawatan kosong di putrajaya,jawatan kosong di malaysia,jawatan kosong di ipoh,jawatan kosong di shah alam,jawatan kosong di johor bahru,jawatan kosong di jabatan kerajaan,iklan jawatan kosong di spa livdo511

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


.chInta, muLa <b>dI</b> sInI..: Pantai <b>Morib</b>

Posted: 25 May 2011 11:03 PM PDT

Ok.! Untuk kali ni teman nak citer la sket tentang pengalaman teman dan kawan-kawan bersantai di Pantai Morib. Pantai Morib ni terletak di negeri Selangor D.E dan berhadapan dengan Selat Melaka. Kira-kira 15km dari bandar Banting. Memang cantik sangat. Walaupun airnya tidak kebiruan seperti pantai yang lain tapi pemandangan cukup cantik. Sepanjang pantai ni kita ade padang golf untuk peminat sukan ini mengisi masa lapang. Tetapi disebabkan ombak laut yang agak kuat dan besar maka tak dapatlah kami turun ke sisir pantai untuk main air.
              Pintu masuk yang akan  menceritakan seba sedikit sejarah pembukaan Pantai Morib                                                            Mercu tanda Pantai Morib

Empat sekawan yang bekerja bersama-sama

Teman dan Pija

 Inilah kami berempat yang comel-comel semuanya.

Teman dan Adel

Pija dan Chebab



 Adel dan Teman

 Adel, Pija dan Chebab

 Teman dan Adel

p/s dah penat jalan nak pi ECONSAVE la pulak. Nak beli barang dapur.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di subang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di subang jaya - Google Blog Search


aunizznasr77: 2nd day <b>di Subang Jaya</b>

Posted: 18 May 2011 06:34 AM PDT



Pose sesudah lunch di Empire Hotel

Bangun pagi, hubby ajak turun join bufet breakfast di Hotel. Alhamdulillah... kami anak beranak breakfast sakan pastu naik atas melakukan aktiviti bebas. Aku dah mcm tarzan terpekikkan anak2 yg gembira bermain sbb tiada aktiviti lain. Mengaruk je la diorng kat dlm bilik. Dlm pkl 10:45am hubby naik bilik ingatkan nak apa nyer.. rupa2nye nak membuang hajat... aduhai.. mcm2 hal. Sepanjang hari upload gambar anak2 dgn aktiviti mereka kat sini dlm FB. Anak diumpan dgn toys diorg beli smlm, dan mengunyah biskut yg ada hingga abis satu paket.

Pkl 1pm hubby call suh turun bawah lunch kat Hotel lagi... faham2 je la buffet aku nie bukan kuat mkn sgt. Plus anak2 buat perangai, mmg mcm tak kenyang makan makanan yg bukan serasi ngan tekak kita. Faham je la makanan hotel mana sama ngan makanan warung. Anak2 aku beberapa kali jatuhkan sudu, garpu dan pisau utk mkan... kui kui kui.. betul2 org kampung... tak biasa mkn guna tu semua. Siap ada yg minta nak guna tangan lagi. Nak wat camner kan? dah mmg hidup diorg kat kampung, masuk bandar duk plak kat hotel mewah camnie.


Cuma tula bilik yg kitorg dpt nie, mcm tak sama plak ngan hotel 5 star. Internet nyer mak ooiii punya la lembap. Atau aku yg tak sedar sgt.. sbb selalu kat opis kan mmg click je bergerak.. click je bergerak... nie.. clik 10x pun mcm tu gak...aduhai... sakit hati mak....


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


200 villagers in <b>Kuala Kubu</b> Baru vow to fight eviction order | kini.my

Posted: 04 Jun 2011 04:31 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]PETALING JAYA: Selangor's land grab issue involving Temporary Occupation Licences (TOL) has widened to Kuala Kubu Baru where some 200 villagers have vowed to defy the state government's eviction order. ...
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved