ads

Rabu, 20 Jun 2012

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


AzriFotoZoom Photo Collection - Kalau singgah <b>Kuala Kubu</b>

Posted: 09 Feb 2008 07:33 PM PST

Kenapa Kuala Kubu Bharu disebut Allahyarham Sudirman dalam lagunya, Joget Kenangan Manis?

BAS lama ini kekal memberi perkhidmatan kepada penduduk setempat.


KEPADA mereka yang pernah menonton filem arahan Afdlin Shauki, Baik Punya Cilok, anda mungkin masih dapat mengingati kedai pajak Tauke Wong yang menjadi lokasi penggambaran utama filem itu.

Memaparkan suasana sebuah pekan lama yang tenang dan tidak sibuk sama ada dengan orang ramai mahupun kenderaan yang lalu lalang pada latarnya, pasti ada yang memikirkan penggambaran berlangsung di bandar Taiping, Perak, yang dikenali dengan identiti sebegitu.

Sedangkan hakikatnya ia dirakam di sebuah bandar di daerah Hulu Selangor, iaitu Kuala Kubu Bharu, yang terletak kira-kira 65 kilometer ke utara Kuala Lumpur.

Bandar ini mungkin tidak menjadi sebutan ramai, namun jangan pandang enteng kekuatannya sebagai destinasi pelancongan.

Melayari Internet menggunakan kata kunci 'Kuala Kubu Bharu', beberapa laman web menyebutnya sebagai destinasi sukan ekstrem yang ideal kerana bentuk muka bumi serta landskapnya yang dilatari sungai dan air terjun.

Air Terjun Chilling dan Air Terjun Serendah antara siri air terjun yang terpeta di sekitar bandar lama ini.


AKTIVITI lasak adalah tarikan utama di sini.


Sebagai bandar yang paling hampir dengan Bukit Fraser ia turut menjadikannya sebagai transit yang popular sebelum dan selepas berkunjung ke pusat percutian tanah tinggi itu.

Bagaimanapun, itu bukanlah titik noktah kepada tarikan yang ada di sini.

Menempatkan sejarah sebuah empangan yang pecah dan mengakibatkan banjir yang teruk sehingga melibatkan perpindahan penempatan, tragedi Kuala Kubu Bharu itu dikatakan bermula dengan kisah seekor buaya putih yang dibunuh Pegawai Daerah dan Majistret pertama Inggeris di daerah itu, Cecil Ranking.

Rentetan daripada kejadian itu, penduduk setempat merasakan Kuala Kubu Bharu dihantui sumpahan si buaya yang menurunkan hujan setiap kali pekan itu menganjurkan acara besar-besaran, termasuklah pasar malam pada setiap 9 dan 29 haribulan.

"Ia mungkin hanya kepercayaan orang dahulu yang diperturunkan dari generasi ke generasi. Tetapi sebagai seorang penduduk di sini, saya secara peribadi dapat memerhatikan relevan kenyataan itu," ujar Penolong Pegawai Penerangan Jabatan Perhubungan Awam, Majlis Daerah Hulu Selangor, Junainah Abdullah.

Hari ini, Empangan Sungai Selangor terbina tegap lima kilometer dari pusat bandar. Dikendalikan sebagai Projek Skim Bekalan Air Sungai Selangor Fasa 3 (SSP3), kedudukannya di kawasan tanah tinggi memberikan satu pemandangan yang memukau.

Menyaksikan takungan air yang menyerupai sebuah tasik buatan itu dari kawasan lapang di sisi lebuh raya atau dari bukit bersebelahan, anda akan dapat merasakan ketenangan terutamanya tatkala angin berhembus lembut dan dingin.

Meneroka pekan kecil yang dibina berpaksikan tapak perlombongan bijih timah ini, orang ramai akan dapat melihat bangunan-bangunan lama yang masih berdiri kukuh dan rancak beroperasi.

"Berbanding 10 tahun lalu, salah sebuah pintu masuk ke negeri Pahang ini tidak banyak berubah. Yang berubah hanyalah pertumbuhan kawasan perumahan yang semakin banyak," tambah Junainah.

Dan 'kelesuan' pekan ini dapat dilihat umpama pilihan penduduk setempat yang selesa dengan cara hidup sebegitu.

"Memang ramai yang tidak mahu suasana ini berubah. Sebenarnya, kerana suasananyalah Kuala Kubu Bharu menjadi pilihan orang filem dan pembuat iklan untuk membuat rakaman, termasuk cerita Susuk.

"Selain itu, ia pernah menjadi laluan kepada acara cabaran eko," katanya.

Turut memetakan kedudukan ialah beberapa institusi pendidikan seperti Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Peretak, Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) Kuala Kubu Bharu, sekolah tahfiz Darul Quran Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), dan Akademi Bomba, sekali gus menggambarkan bandar itu sebagai lokasi yang strategik untuk pembelajaran.

Malah kalau diikutkan, selain Kuala Lumpur, Kuala Kubu Bharu adalah satu lagi nama tempat yang disisipkan dalam salah sebuah lagu dendangan Allahyarham Sudirman yang berbunyi: "Kalau singgah Kuala Kubu, tulis nama atas batu..."

Nah, siapa kata Kuala Kubu Bharu tidak menjadi sebutan?

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


PASANGAN KHALWAT TAK PUAS HATI DITANGKAP <b>DI AMPANG</b>!!!

Posted: 20 Jun 2012 02:52 AM PDT


Ampang - Tindakan seorang suami membawa pulang teman wanitanya ke rumah ketika isteri dan anaknya pulang ke kampung membawa padah apabila dia dicekup kerana disyaki berkhalwat.

Dalam operasi yang dijalankan penguat kuasa Jabatan Agama Islam Selangor (Jais), Pegawai Masjid Al-Azim, Pandan bersama Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (Rela) pada jam 2 pagi itu, lelaki itu yang juga kakitangan kerajaan ditahan bersama pasangannya yang bukan beragama Islam.

Pegawai Masjid Al-Azim, Ahmad Nawi Othman berkata, selepas pihaknya mengetuk pintu beberapa kali, seorang lelaki yang hanya memakai seluar pendek terkejut melihat kehadiran penguat kuasa sebelum membenarkan mereka masuk membuat pemeriksaan.

"Lelaki itu memberi alasan tinggal seorang diri di rumah berkenaan, namun anggota penguat kuasa menemui seorang wanita yang berseluar pendek dan berbaju kemeja menyorok di belakang pintu bilik," katanya.

Menurutnya, difahamkan lelaki itu tidak tinggal sebumbung dengan isterinya sejak dua tahun lalu kerana isterinya bekerja di Kedah.

"Lelaki tersebut mengenali teman wanitanya yang berusia 34 tahun itu sejak setahun lalu," katanya. Ahmad Nawi berkata, lelaki berkenaan dibawa ke Balai Polis Pandan Indah untuk dibuat laporan, manakala pasangannya terpaksa dibebaskan kerana bukan beragama Islam.

Dalam serbuan berasingan, seorang penuntut sebuah pusat pengajian tinggi tempatan tidak berpuas hati malah mempertikaikan serbuan Jais dan pegawai Masjid Al Azim di kediamannya di Pandan Perdana.

Menurutnya, lelaki berusia 33 tahun itu berang dan mempersoalkan berhubung akta ketika disoal siasat oleh penguat kuasa.

"Pasangan berkenaan berpakaian lengkap ketika ditahan dan mereka dibawa ke Balai Polis Pandan Indah untuk dibuat laporan," katanya.

Operasi dijalankan mengikut Seksyen 29, Enakmen Jenayah Syariah Jais 1995, jika disabit kesalahan boleh didenda RM3,000 atau penjara dua tahun atau kedua-duanya sekali. -SH

"tukanglawan": Live Ceramah Pakatan <b>Di Ampang</b>

Posted: 12 Jun 2012 06:48 AM PDT

Mari menonton ceramah Pakatan Rakyat dibawakan Khas dari Ampang,

12hb Jun - Ceramah Perdana : Merdeka Rakyat Ampang
Masa Siaran: 9mlm - 12 tgh malam
Lokasi: Padang Taman Seraya, Ampang,Selangor

Sila like jika suka artikel ini, dan send ke rakan anda untuk kongsi

NAJIB SEBUT "HARAM JADAH", DIA LUPA UMNO DULU PERNAH DIHARAMKAN, JADI UMNO ITU "HARAM JADAH" . NAJIB PERNAH KATA, 'KITA TUNJUK NEGARA INI SIAPA YANG PUNYA," SEBAB MARAH PADA PENYOKONG PAKATAN, DIA LUPA RAKYAT AKAN TUNJUK, NEGARA INI BUKAN BAPAK NAJIB YANG PUNYA. ABU... asalkan bukan umno

Anda boleh menyalin artikel yang disiarkan tanpa halangan, sila letakkan link blog "tukanglawan jika sudi, semoga maklumat dan informasi dapat disampaikan kepada semua . Anda juga digalakkan share artikel ini di Facebook, twitter, forum atau apa juga medium sebaran. jika ada saranan dan pendapat, e-mailkan ke infotukanglawan@gmail.com , silakanlah juga tinggalkan komen anda dibawah
Jom Follow Twitter "tukanglawan" dan dan like Facebook Page dibawah Untuk berita terkini

. .

Nuramira Razali&#39;s Story: setelah dua bulan <b>di ampang</b>*

Posted: 11 Jun 2012 12:26 AM PDT

assalammualaikum!!

yuhuuu!! derr!! i'm back!! ;) hahaah.,,
setapak aku melangkah ke uitm,seolah-olah pintu gerbang uitm yang tersergam indah itu melambai-lambai dan tersenyum menyambut kedatangan aku..
tatkala masuk ke kawasan kampus,aku dijentik perasaan,HOBIN JANG HOBIN!!..
bersemangat derr!!
insyaallah aku akan buat yang terbaik lagi! :)
doakan ye!

macam biasa la,sampai je di kolej kediaman,masing2 tak sabar2 nak jumpa member!
even aku! ;p haha..
tengah aku sibuk mengemas dan menggeledah beg barang2 yang aku bawak,tibe2 ade orang bagi salam dari luar bilik aku..
u know man??? ;)
kak ain datang derr!! hahaa..
bagai nak pecah rumah aku ni bila kita orang jmpe!!
masing2 menjerit!! macam 2 tahun tak jumpa!! haha.padahal 2 bulan je~~
saling berpelukan~~ ooo..sooo sweett..:P ahahha..*sengal!
then dia teman aku kemas barang2 yang masih bersepah~

overall,alhamdulillah..semua nya berjalan dengan lancar~..
aku seronok duduk di sini,even tak sama rumah lagi dengan housemates aku sem lepas..
no worries~ ;)
even tak 1 rumah,but kita orang masih 1 blok!! rumah kita orang pon tak la jauh mane,~ dokek jo!! :p ahah.
so,tak ada alasan la untuk kita orang tak visit antara 1 same lain~ ..;)
huhu..

dari petang,sampai la malam semalam,kita orang gath sama2..
woohuu! heaven beb!
terasa macam zaman dulu2..;p haha..

even malam pon,aku masih lepak dekat rumah kak ain~ haha.,
borak bagai mak temah~ ade je cerita nya~
lepak punya lepak,aku tak sedar dah pukul 3 pagi!
lol!!
memang tak la aku nak balik sorang2 rumah aku yang jarak nya hanya 30 meter je~~ gelap bhai!! haha.
and kak ain pon tak nak lepas kan aku balik sorang2~
u know what?? dia offer aku tido dekat rumah dia..
bagai kan orang mengantuk disorongkan bantal,aku pon,..."OK!!".
haha..

papepon,aku seronok dan bersemangat nak teruskan study aku dekat sini..
insyaallah! aku akan beat! buat kali kedua..
tak ada benda yang mustahil bagi aku dalam dunia ni.
ok guys!!,
sampai sini saje je la..
anggap la ni juadah dari blog aku setelah sekian lama aku menyepi~ haha,,
do pray for my success! ;)

thanx u!

my talk:) friend is everything to me..may Allah bless our friendship insyaallah ila jannah..:)



12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


DANIEL ADIE: Budget Hotel <b>Di Batang Kali</b> Hulu Selangor

Posted: 17 May 2012 05:32 PM PDT

Assalamualaikum..
Ingin melancong ke Genting Highland tetapi budget kecil sehingga terpaksa membatalkan impian anda dek kerana accommodation yang tinggi?? Jangan risau.. Setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya.. 
NOW OPEN! BK Roomz Budget Hotel yang terletak di Batang Kali, Hulu Selangor.. Aku sangat berbangga kerana hotel ini diusahakan sendiri oleh sepupu aku.. Baru beroperasi selama hampir 2 bulan tetapi sambutan yang di terima cukup memberangsangkan.. Harga yang tersangat berpatutan serta kemudahan yang disediakan sudah pasti memberi kepuasan yang maksimum kepada kalian.. 
Bicara DANIEL ADIE: Islam memberi jaminan bahawa 9/10 dari pintu rezeki di muka bumi Allah ini datangnya dari PERNIAGAAN..

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


headbomb: GEMPAR!!! SIAPA NAK JAWAB NI... KELUAR UMNO <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 20 Jun 2012 10:00 AM PDT

masak... masak.. dengan keadaan tak keruan.. elok-elok.. je dengar mereka-mereka ini dah keluar... adui... hek hek.. pening pening... tapi yang pening bukan umno.. tetapi geng-geng pakatun yang macam kartun tun.. hehe.. nak tau ke apa ceritanya...

DENGKIL - Seramai 20 anggota Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dari Kampung Datuk Abu Bakar Baginda dalam kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Dengkil menyertai UMNO selepas hilang keyakinan terhadap kepimpinan pakatan pembangkang.

Mereka kesal kerana termakan janji-janji manis yang ditabur pembangkang pada pilihan raya 2008 selepas melihat pakatan itu tidak membawa apa-apa pembangunan di negeri Selangor.

Selain itu, keyakinan terhadap corak pimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang prihatin dan sentiasa membela nasib rakyat menyebabkan mereka menyertai UMNO.

Bekas ahli Pas, Akhiah Samidin, 57, berkata sewaktu berkempen pada pilihan raya umum ke-12, pemimpin-pemimpin pakatan pembangkang hanya pandai menabur janji dengan manifesto untuk memperdaya pengundi dan tidak pernah menunaikannya untuk penduduk Kampung Datuk Abu Bakar Baginda.

"Kami menyertai UMNO secara sukarela selepas menyedari Pakatan Rakyat tidak mempunyai hala tuju jelas untuk membela nasib rakyat.

Kami sudah sedar, kami akan memujuk rakan-rakan lain kembali ke pangkuan UMNO demi masa depan anak-anak kerana hanya BN akan menjamin masa depan generasi muda," katanya kepada pemberita di sini.

Seramai 20 orang bekas-bekas ahli Pas dan PKR menyerahkan borang keanggotaan UMNO kepada Ahli Dewan Undangan Negeri Dengkil, Datuk Marsum Paing. - BERNAMA

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


The Stylo Works Official Site: KURSUS ASAS PERAJURIT MUDA <b>...</b>

Posted: 20 Jun 2012 12:36 AM PDT

The Stylo Works Official Site: KURSUS ASAS PERAJURIT MUDA SUKARELA SIRI 3/2012 MULAI 21 MEI HINGGA 19 JUN 2012 KEM LATIHAN REJIMEN 502 SUNGAI TENGGI, BESTARI JAYA, SELANGOR REJIMEN 502 ASKAR WATANIAH

12 di sungai buloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai buloh - Google Blog Search


Rumah Sewa <b>di</b> Laguna Biru Kuang <b>Sungai Buloh</b> | Rumah Sewa

Posted: 17 Jun 2012 01:56 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Sewa : RM600 Sebulan Lokasi : TASIK BIRU KUNDANG , Berdekatan Kuang - Sungai Buloh Kemudahan : - 3 bilik tidur, 2 bilik air. - Mesih basuh. - TV. -

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


6 Budak Lemas <b>Di Tanjung Sepat</b> | Malaysia Top Bloggers

Posted: 23 Jan 2012 07:21 PM PST

Dalam kejadian lemas di Tanjung Sepat Kuantan semalam, 6 budak lemas serentak. bagaiamanpun 4 dari mereka berjaya diselamatkan oleh orang ramai yang berada ditempat kejadian.

KUANTAN: "Semuanya berlaku terlalu pantas. Anak-anak saya sebelum itu sedang mandi apabila tiba-tiba ketiga-tiga mereka tenggelam timbul dan terkapai-kapai.

"Saya cuba menyelamatkan mereka namun hanya berjaya menyelamatkan seorang saja," kata Zaleha Abdul Ghani, 42, yang kehilangan dua anaknya, Mohd Zaiful Mohamad, 13, dan adiknya, Mohd Saiful, 11, akibat lemas di Pantai Sepat, dekat sini, petang semalam.

Dalam kejadian kira-kira 5 petang itu, enam orang termasuk tiga anak Zaleha lemas. Bagaimanapun, seorang anak wanita itu dan tiga anak saudaranya berusia antara lapan hingga 16 tahun, berjaya diselamatkan orang ramai dan kini dirawat di di Hospital Tuanku Ampuan Afzan (HTAA).

Zaleha bersama keluarganya dari Sungai Isap, berkelah di pantai itu sempena cuti umum Tahun Baru Cina.

Dua anaknya yang maut, Mohd Zaiful dan Mohd Saiful berada dalam keadaan nyawa-nyawa ikan ketika diselamatkan dan meninggal dunia di HTAA akibat sesak nafas. Seorang lagi anak Zaleha masih lagi dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) dan dia mengharapkan anaknya itu selamat.

Pada masa sama, Zaleha meluahkan kekesalannya terhadap pihak berkuasa yang tidak melakukan pemantauan di sepanjang pantai itu biarpun sebelum ini banyak kejadian lemas berlaku.

"Mereka (pihak berkuasa) sepatutnya mengambil langkah sewajarnya untuk mengelak kejadian ini berulang kembali," katanya.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Kuantan, Superintendan Zulkifli Taha, berkata enam orang lemas dalam kejadian itu dengan dua daripada mereka maut.

Menurutnya, pihaknya masih melakukan siasatan terperinci punca kejadian.

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


皇家吧生清真寺/ Masjid Bandar <b>Di</b> Raja <b>Kelang</b> / Royal <b>Klang</b> - Flickr

Posted: 10 Jun 2012 08:21 PM PDT

12 di sekinchan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sekinchan - Google Blog Search


Pancing Puyu Haruan <b>di Sekinchan</b> | Ikan Sungai

Posted: 19 Jun 2012 08:48 PM PDT

Hi, sya dh beberapa kali saksikan YouTube? ni. sya amat brminat nk pergi ke lokasi tempat pancing ikan punyu dn haruan ni.ada sesiapa yg tahu tk di mana lokasi tersebut.? Lokasi sekincan ni sya tahu cuma jalan dn parit brapa je yg tk tahu.pda yg tahu tu mntak tlong info pda sya ok. Mekasih. email me pls! rap14@ymail.com

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


Mencari rumah sewa sekitar <b>Balakong</b> | Portal Rumah Sewa . Com <b>...</b>

Posted: 29 May 2012 05:23 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Mencari rumah sewa sekitar Balakong. Listed: May 30, 2012 12:23 am; Expires: 102 days, 21 hours. Saya mencari rumah teres setingkat untuk disewakan di sekitar kawasan Balakong, Cheras Perdana atau Cheras Jaya.Budget sewa RM600.

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Ceramah Ustaz Azhar Idrus <b>di Shah Alam</b> dan Puchong - Fazrol

Posted: 28 May 2012 12:00 AM PDT


Sekadar menyebar apa yang lihat. Poster ini dilekatkan di pintu pagar Masjid Negara. Kepada sesiapa yang berdekatan atau berpeluang tue. Jemput ke ceramah Ustaz Azhar Idrus. Tambah sikit ilmu.

12 di sabak bernam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sabak bernam - Google Blog Search


Habislah.. Ceramah Anwar <b>Di Sabak Bernam</b> Pecah Stadium!! (Pics)

Posted: 19 Jun 2012 10:31 PM PDT


Aku yakin gambar yang diperolehi dari cucutokselampit ini tiada yang tidak benar melainkan benar belaka.

Aku juga amat yakin perkara ini terjadi di merata tempat di Malaysia dimana majority rakyat dilihat semakin menolak Anwar diatas pelbagai faktor yang aku rasa semua tahu dan tak perlu dikupaskan disini.

Anwar jahanam harus ditolak. Rakyat harus makin bijak!
Menolak Anwar bererti anda semua sedang berusaha untuk selamatkan Malaysia dari terjerumus kepada keadaan yang jauh lebih teruk dari sekarang.

"Pictures Speak A Thousand Words". Itu pepatah Inggeris bagi mengambarkan ceramah Merdeka Rakyat yang dianjurkan oleh Pakatan Haram di Stadium Mini Sabak Bernam, malam tadi. Kehadiran hanya sekitar 100-300 orang! 

Antara penceramah yang hadir bagi menjadi pelawak di pentas stadium adalah Badrul "Khalwat Isteri Orang" Amin, Kesavan, Manickavasagam, Zuraidah, Chua Jui Mei, Aziz Bari, Mahfus Omar dan tetamu yang dinantikan, bekas banduan dan raja biseksual, Anwar Ibrahim. 

Isu basi yang sama dimainkan di pentas lawak berkenaan. Antaranya isu PTPTN, gaji minimum, harga barang, RM50 untuk golongan wanita dan beberapa janji Pakatan Haram pada PRU-12 yang lepas. Agak-agak Selangor negeri yang selamat untuk Pakatan Haram PRU13 akan datang?





Isu basi yang sama dimainkan di pentas lawak berkenaan. Antaranya isu PTPTN, gaji minimum, harga barang, RM50 untuk golongan wanita dan beberapa janji Pakatan Haram pada PRU-12 yang lepas. Agak-agak Selangor negeri yang selamat untuk Pakatan Haram PRU13 akan datang?





cerita blog saya: i Think <b>di Sabak Bernam</b>

Posted: 16 Jun 2012 04:02 AM PDT

Salam buat semua pembaca blog saya.

Hari ini pagi-pagi siap pergi ke sekolah kerana ada program i think di SK Dr. Latif Sabak Bernam. Jadual tunjuk bas akan datang jam 10.15 tapi sampai pukul 11.00 baru bas sampai. Jadi kam sampai jam 11.20 pagi. Amat mengecewakan, kami cuma datang untuk makan aiskrim dan makan tengahari sahaja kerana program tersebut telah sampai ke penghujung. Harap selepas ini pihak penganjur akan lebih prihatin.

Bertemakan memupuk minda masa depan, i Think adalah satu program kerjasama Kementerian Pelajaran Malaysia dan Agensi Inovasi Malaysia. Terdapat 8 peta pemikiran i Think, suatu alat berfikir visual yang memudahkan murid memahami konsep, menganalisis masalah dan mencari penyelesaian.

Untuk maklumat lanjut sila layari www.iTHINK.org.my untuk mengetahui secara lanjut tentang Peta Pemikiran.


p/s: komen saya, pandangan saya, harap program ini diadakan di setiap sekolah kerana masa terhad serta tiada orang yang memberi panduan kepada kami ketika kami sampai.

RATUSAN RIBU SERBU CERAMAH ANUAR <b>DI SABAK BERNAM</b>....

Posted: 19 Jun 2012 08:42 PM PDT

dasat-dasat... tapi realitinya adakah sememangnya rakyat dah boleh memikior mana yang baik dan mana yang buruk... dan macam biasa.. langau hijau akan cakap gambar ini masa ceramah belum bermula.. kih kih kih... lantak pilah kata mereka.. nak cover apa pun.. walau orang hebat-hebat datang.. tidak mendapat sambutan pun... jadi.. memang kita faham.. pakatun semakin pening di selangor... anuar dah penat memikir macamana nak mengencing minda orang lagi... jadi anda decide.. ye..
WAHHHHHH RAMAIIIIIIIIII KANNN..!!!!!!

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Blog Archive - E-Mall Open 365 Days: Job of The Day

Posted: 19 Jun 2012 06:03 PM PDT

RM2K ABOVE Promoters : Contract Promoter Salary Up To 2K by Sam Wong

Posted:

20 Pax Sales & Promoters Required

Requirements:
- Any race, any gender & any location
- 3 months contract (min), 26 working days (off on weekday)
- Training provided

Pay & benefit:
RM1300.00 basic
RM300.00 incentive
And sales comm up to 40%
*T&C apply

Serious candidate pls send in your profile & resume to samlee06@hotmail.com

Thanks!

Mobile 016-2222685 Salary RM2K ABOVE
Location Klang Valley Working Hours 9 hours with 1 hour break
Onsite No Needed Skills Promoter & sales
Start Date 2012/07/01
Duration at least 1 month contract

RM80+COMMISSION Promoters : urgent prometer needed at cheras by Eddie Hong

Posted:

Looking for F&N FEMALE promoter as below:

1)Giant Taman connaught

Work Date : Weekend on 23,24,30,1(july)-4days

*Note:
* Chinese
* Good in Push Sale
* 18 yrs and above
* Good communication

Working Hour :12pm-8pm (1 hour Break)

If anyone is interested, please send me your profile(Name, IC, Area Of Staying, Prefer Work Location and Working Experience) attach with recent photos to my email at eddiehong_md@yahoo.com.
Thank you..

Mobile 016-6024855 Salary RM80+COMMISSION
Location cheras Working Hours 12pm-8pm
Onsite No Needed Skills Sampling
Start Date 23june2012
Duration 4days

100 Promoters : Urgent Female promoter Needed by MAVIS

Posted:

2 Female PROMOTER NEEDED
Kepong Carrefour
Working hour:10am-9.30pm
Date: 22/6/2012
Location: Kepong Carrefour
Uniform Provided
Interesting pay: RM100 per day
Extra Commisen: RM20-50 per day
Extra Incentive: RM20 and above per day
Perday salary can hit to RM145
Requirement: Aggresive Girl, Charming looking, Good Experience in doing Sale
Interested Plz do contact Mavis
012-8093200

Mobile 012-8093200 Salary 100
Location Kepong Working Hours 10-9.30
Onsite No Needed Skills Selling voucher
Start Date 22-6-2012
Duration 1

RM3000 – RM 5000 Promoters : SALES MARKETING LOOKING AT KL AREA by Keith Lee

Posted:

We are Celcom and Maxis Authorized Key Dealer
Seeking for Full Time Promoter

Location: Plaza Low Yat
Working Hour: 11am – 9pm
Package: Basic + Commission + Monthly Incentive
Average Income: RM2000 – RM5000

Products:
*Broadband
*Data Mobile
*Voice Plan
*Phone Bundling Package (iPhone, Blackberry, Samsung, Nokia, LG etc)
*Maxis Home Fiber

Basic Requirement:
* Age 18 and above
* Good Communication Skill
* Aggressive
* Correct Attitude
* Basic Computer and phone knowledge

We Provide:
* Good working Environment
* Strong Team Work Among Each Other
* Professional Training (Products, Plan, Selling Skill, Closing Skill, After Sales Service)
* Hostel

Interested please feel free to contact us:
Ck Lee 012 310 8020
Keith Lee 012 337 0053

Mobile 0123108020 Salary RM3000 – RM 5000
Location Plaza Low Yat @ Jusco Kepong Working Hours 11am – 9pm
Onsite Yes Needed Skills Management Sales Team & Promotion
Start Date ASAP
Duration Full Time

File Attached : Download It

RM3000 – RM 5000 IT Freelance : NEEDED FULL TIME SALES MARKETING BY CELCOM AND MAXIS AT KL AREA by Ck Lee

Posted:

We are Celcom and Maxis Authorized Key Dealer
Seeking for Full Time Promoter

Location: Plaza Low Yat
Working Hour: 11am – 9pm
Package: Basic + Commission + Monthly Incentive
Average Income: RM2000 – RM5000

Products:
*Broadband
*Data Mobile
*Voice Plan
*Phone Bundling Package (iPhone, Blackberry, Samsung, Nokia, LG etc)
*Maxis Home Fiber

Basic Requirement:
* Age 18 and above
* Good Communication Skill
* Aggressive
* Correct Attitude
* Basic Computer and phone knowledge

We Provide:
* Good working Environment
* Strong Team Work Among Each Other
* Professional Training (Products, Plan, Selling Skill, Closing Skill, After Sales Service)
* Hostel

Interested please feel free to contact us:
Ck Lee 012 310 8020
Keith Lee 012 337 0053

Mobile 0123108020 Salary RM3000 – RM 5000
Location Plaza Low Yat @ Jusco Kepong Working Hours 11am – 9pm
Onsite Yes Needed Skills Management Sales Team & Promotion
Start Date ASAP
Duration Full Time

File Attached : Download It

RM 100/DAY Promoters : Giant NIlai Battery Part Time Job — Only For Chinese Girls ( RM 100/day) by Multion Event — Rachel Leong

Posted:

Battery Part Tim jOb ( Seremban)
- Promote Battery New promo Pack

Location:
- Giant Nilai

Working Time :
- 10am-10pm ( 2 Times Break )

Working Date:
- 22th June to 24th June 2012
- 29th June to 1st July 2012
( Total: 6 Days,Compulsory)

Salary: RM 100/day

Requirement:
- Must have Working RESPONSIBLE.
- Have Battery Jobsworking Experience & Aggressive.
- Compulsory Take 6 days Full Job.

Kindly Contact Rachel
Ph: 012-6234562
Mail: multionevent.outstation@gmail.com
( with Photo)

Join us Fans on facebook ( Multion Event), you can get more detail about us. Thank you.

Mobile 012-62 34562 Salary RM 100/DAY
Location Giant Nilai Working Hours 10am – 10pm ( 2times break)
Onsite No Needed Skills Battery Launching
Start Date 22th June – 24th June & 29th June – 1st July 2012
Duration 6 days

RM90/DAY Promoters : male & female promoter needed for sampling job by Nini

Posted:

Date:23,24,30june & 1th july (4 days)

-Carrefour Cheras
-Carrefour Midvalley
-Carrefour Putrajaya
-TESCO Ampang
-TESCO Kajang
-TESCO Klang
-GIANT Stadium shah Alam
-GIANT BANDAR PUTERI
-GIANT TMN CONNAUGHT
-GIANT PRIMA SAUJANA
-Mydin USJ

Time : 12am-9pm (1 hour break time)

Training Provided

uniform provided

Salary:
-Rm90/day

Requirement:
-female & male
-Must have working RESPONSIBILITY
-Must have working EXPERIENCE
-Friendly, Aggresive and Hardworking

Interested? Please send your profiles and pictures to;
gky1437@hotmail.com (pls mention which out let)
state: maggi flavor sampling

Mobile - Salary RM90/DAY
Location refer to description Working Hours 12-9pm
Onsite No Needed Skills sampling job
Start Date 23,24,30 june & 1 july
Duration 4days

RM90/DAY Promoters : male & female promoter wanted for sampling job by Nini

Posted:

Date: 23,24th,30th June & 1th july (4days)

-tesco klang
-tesco mutiara
-carrefour puchong utama
-carrefour wangsa maju
-jusco mid valley
-jusco cheras selatan
-jusco maluri
-giant kelana jaya

Time : 12am-9pm (1 hour break time)

Training Provided

uniform provided

Salary:
-Rm90/day

Requirement:
-female & male
-Must have working RESPONSIBILITY
-Must have working EXPERIENCE
-Friendly, Aggresive and Hardworking

Interested? Please send your profiles and pictures to;
goh1437@hotmail.com (pls mention which out let)
state: maggi sampling

Mobile - Salary RM90/DAY
Location refer to description Working Hours 12-9pm
Onsite No Needed Skills sampling job
Start Date 23,24,30 june & 1 july
Duration 4days

RM2000 – RM4000 General : Telesales Executive (International Bank) by Nurulhuda Ibrahim

Posted: 18 Jun 2012 07:25 AM PDT

Fluent in English
Call centre background added advantage
Fresh graduate & SPM
Age limit: 19-50
Office hour job

Job responsibilities:
Responsible to sell insurance, credit cards, loans and balance transfer to all potential customers.Customers database will be provided.

Job Benefits:
-Medical Benefits, EPF and SOSCO contribution
-Fun and conductive work environment
-Attractive financial benefits
-Working with one of the leading bank in world
-School leavers , single parent and retiree are encourage to apply.
-Earn a very good commission every month
Commission Min 2-3k per month

If interesetd, kindly submit your profile now at hudareezie@yahoo.com or call
me at 0133644005

Mobile 0133644005 Salary RM2000 – RM4000
Location Nearby Masjid jamek LRT Working Hours 9am – 6 pm
Onsite No Needed Skills Sales
Start Date 2012/07/02
Duration full time

RM2500-RM3500 (MONTHLY) General : Call centre Associate (Mandarin Speaking) by Nurulhuda

Posted:

-Willing to work rotating shift (10 am-7 pm / 12pm-9 pm)
-Open gender and open race
-SPM and above
-Open to Malaysian only
-Fluent spoken English and mandarin
-Must have experience in call centre, customer service

If you looking for a progressive career with attractive salary,kindly
submit your updated resume now to hudareezie@yahoo.com or call me directly at 013-3644005 (Ms Nurul Huda)

Mobile 0133644005 Salary RM2500-RM3500 (MONTHLY)
Location Bangsar (Nearby LRT) Working Hours shift hours (10am-7pm / 12pm-9 pm)
Onsite No Needed Skills Customer service
Start Date 2012/06/29
Duration full time(permanent)

RM200 – RM600 / WEEK Promoters : PART TIMERS WANTED!!! (Earn RM200-RM600 weekly) by Jeffrey

Posted:

We are an e-learning company which is endorsed by the Ministry of Education & partnership with USM & U.S. Companies.
We provide opportunity for people to work on our e-learning project at Part time basis.
Part Timers are WANTED urgently !!! Hurry Up !!

Requirements:
- 18 years old & above
- Self motivated , possess good interpersonal skills and hard working
- Eager to learn and to serve nation
- Good in Mandarin, English or Bahasa Melayu
- Malaysia Citizen
- Preferably based in KL/Selangor

Benefits:
- Flexible time
- No experience required
- Training provided
- Attractive & HIGH commissions
- Improve interpersonal and entrepreneurship skills

Interested ??
For more info, please visit www.on9edupro.webs.com
If you are interested, please fill up the form at the "Contact Us" page.

LIMITED SPACE !! Hurry up !!!

Mobile 017-578 9897 Salary RM200 – RM600 / WEEK
Location Selangor/KL Working Hours Flexible
Onsite No Needed Skills Willing to learn, Responsible, Serious, Committed
Start Date 2012/07/01
Duration Temporary / Permanent

500 Models : Extra Income for Escort Girl by Carmen

Posted: 04 Apr 2012 04:05 AM PDT

Hi ladies!!!We looking for 5 Eurasian/Caucasian ladies .Kindly go through the requirement and the attachment below:

Model Requirement: Eurasian/ Caucasian (can be mixed of Asian blood or even if you look other than the above and have the look, pls do send in)tcarmenwong@gmail.com

Age: below 30
Height: 160cm bare foot and above
Body static: Slim and body fit figure
Language spoken: English

please do send in a full length and face shot pictures.

Mobile 00 Salary 500
Location kl,Penang,JB Working Hours 10-3
Onsite No Needed Skills sexy
Start Date 25/5/2012
Duration 5

15 PER HOUR General : Retail Assistant by Thilaga

Posted:

Retail Assistant

Those who are interested,Please call/text to provide your full details: IC number and full name as per IC

Mobile 0162979164 Salary 15 PER HOUR
Location Mid Valley Working Hours 6.30pm to 10.30pm
Onsite No Needed Skills Retail
Start Date 2012/06/21
Duration 1 day

500 Models : Asia sexy Lingerie Models by Abby

Posted: 04 Apr 2012 03:49 AM PDT

On the side, on a weekend basis, We organize photoshoot events involving models and photographers

A coordinator is needed for these events to make sure everything is regulated and run smoothly

Requirements :

A ) Female

B ) Decent Looking and Pleasant Personality

C ) Able To Communicate Fluently in English

D ) You will supervise and regulate the photoshoot

E ) We will provide training for you

Payment :

RM 200 For 3 Hours ( Every Session Is 3 Hours ), RM 100 bonus if your performance is good

Advantages of being a coordinator :

A ) You can take photos of the models if you are interested in photography. You will be socializing with other people who love photography.

B ) You will have a higher chance of being a model because you will know a lot of photographers

If you are interested, kindly send a copy of your resume and some photos of yourself to our email at

hkstarhill@gmail.com

Mobile 00 Salary 500
Location kl,Johor,Ipoh,Penang,Kedah Working Hours 10-2
Onsite No Needed Skills NoRequired
Start Date 15/5/2012
Duration 3

50 / DAY General : Part-Time Mystery Shopper by YourPartTime

Posted:


Mystery Shopper wanted

JOB DESCRIPTION
Scope of Work :

-Must have valid driving license to drive a car (Motorcycle is not accepted)
-Must email back audit results the next day after assignment.
-Must be able to take 20-30 photos using mobile phone.
-Quality of photos must be clear, not blur nor yellowish.
-Proficient in using Microsoft Excel, and emails.
-Auditor must be observant, have good memories.

Job Requirements:
-Must be able to write comments/ feedback in English.
-Must be able to audit the outlet within a 2 hour time frame.-
-Must be able to work during weekday & weekend too.
-Must be able to work day and/ or night.
-Delayed in delivery of report will not be paid full amount. RM5 will be deducted off your total wages.
-Penalty for filing an incomplete or incorrect format survey forms. RM5 will be deducted off your total wages.

Salary : RM50/assignment ( 2 hours only)
Location : Mydin , Kajang
Date :( Exact date to be confirmed)
Need Car Transport

JOB REQUIREMENT
Years Of Experience : 1 Year
Age Range : 18-40
Salary Range : RM 50 Per Event/Job
Nationality : Malaysian
Race : Any
Gender : Both
Highest Education : PMR
Possess Own Transport : Yes
Required to work on : Anyday

If interested,please send resume to hr.mystar@gmail.com with email title "Surveyor Kajang"

Mobile 016-2600784 Salary 50 / DAY
Location Kajang,Mydin Working Hours 2 hours
Onsite Yes Needed Skills Fresh and without Experience Can Apply
Start Date 2012/06/20
Duration Part-Time

RM90/DAY Promoters : male & female promoter wanted for sampling job by Nini

Posted:

Date:
23,24,30 june & 1,7,8,14,15 july n(8 days)

out let :
-tesco mutiara
-giant kota damansara
-giant batu caves

Time : 12pm-9pm (1 hour break time)

Training Provided

uniform provided

Salary:
-Rm90/day

Requirement:
-female & male only
-Must have working RESPONSIBILITY
-Must have working EXPERIENCE
-Friendly, Aggresive and Hardworking

Interested? Please send your profiles and pictures to;
ninigoh1437@hotmail.com (pls mention which out let)
state: f&n sampling

Mobile - Salary RM90/DAY
Location refer to description Working Hours 12-9pm
Onsite No Needed Skills sampling job
Start Date refer to description
Duration 8 days

500 Models : Pretty Female Models by Jessy

Posted: 04 Apr 2012 03:43 AM PDT

Pretty mother (18-40 years old) need for photo shooting & print adv photo shoot product
Payment=RM700-3000

Who got interest with this advertisement job,Please email your profile and photo to
(Please email the photo which is Mother and baby photo took together )

sgbodyline@gmail.com

(If your friends interest with this advertisement shooting , u can ask them or help them send me profile also)

Once you get shortlisted ,I will arrange you go for casting or shooting.

Criteria:
1. Young & Slim
2. Pleasant looking

Role & Responsibility:
1. Photo shooting

Benefits:
1. Attractive Wage & Incentive Scheme

Mobile 00 Salary 500
Location kl,Penang,Ipoh Working Hours 9-2
Onsite No Needed Skills no required
Start Date 28/4/2012
Duration 3

3000 AND ABOVE General : DIAMOND SERVICE CONSULTANT AND CONSULTANT LEADER by TEE

Posted:

Service Consultant Vacancy

Diamond Mission 2012
- To become a RM1 billion value company by end 2012.
- Poses 2,000,000 customers in Malaysia.
- To be the best customer service organization in Malaysia that our industry would use as a benchmark. (Above 90% customer satisfaction and 80% customer loyalty to us)
- Build a strong professional service team up to 5000 professional service consultant.

1) Service training program is provided within 18 months and a professional service certificate (*worth RM5000/mth in market) will be certified by UK.

2) We need professional peoples to provide service for our valuable customer by giving:
a) Product quality life time warranty.
b) Product value life time warranty.
c) 30 days product free experience.
d) 60 days product usage satisfaction guarantee.
e) Professional service commitment
– 3 hours response commitment
– 24 hours resolution commitment

3) Basic provided RM800 (with 2 sale)

4) Each service provided will be extra given RM10- RM270 service incentive.

5) Customer name list provided by company.

6) Event provided by company to get extra income.

7) Full timer requirement. (*From ages 20- 35 years old)
Males and females are welcome. (* Temporary for Chinese only)

- REGIONAL SERVICE CONSULTANT LEADER POSITION is available for who has leadership ability. (*Golden Opportunity)

8) Cheerful, hardworking, and nice smiling people is giving priority.

9) Flexible time with no office punch card, just need complete the task and attendance for weekly meeting is compulsory.

10) Poses own transport.

11) Below are the coverage area for you to apply (*each vacancy is limited, will close once the place is full)

SELANGOR
-Petaling Jaya,
-Subang Jaya,
-USJ,
-Puchong,
-Kinrara,
-Ampang Jaya,
-Gombak,
-Selayang,
-Sungai Buloh,
-Kajang,
-Kampung Subang,
-Shah Alam,
-Port Klang,
-Bukit Tinggi,
-Banting,
-Jenjarom,
-Putrajaya & Cyberjaya,
-Rawang,
-Balakong,
-Sedang,
-Semenyih,
-Bangi

You are encourage to invite your friends come interview together, so that can work together in the future.
please call 017-3543 406/ 017-7764035 for arrange interview. (available from 9am- 9pm)
Can email to alextee_1987@yahoo.com as well. Thank you very much!

Mobile 017-7764 035 Salary 3000 AND ABOVE
Location PETALING JAYA Working Hours flexible
Onsite No Needed Skills service & sale
Start Date after interview
Duration long term

File Attached : Download It

RM5,000 – RM10,000 General : HIGHLY PAID Part/Full time Business Development / Sales Executive by TVS Enterprise

Posted:

We are an e-learning company which is :
-Partnership with USM & U.S. Companies.
-Endorsed by Prime Minister , Minister of Education & Minister of Domestic Trade.
We are seeking qualified candidates with the right skills to apply for the stated position.

Requirements:
- Must be a team player, highly motivated and committed with good interpersonal skills
- Possess own transport
- Good in English, Bahasa Melayu or Mandarin
- Eager to learn and to serve nation

Benefits:
- No experience required (training and coaching will be provided)
- Attractive commissions
- Flexible time
- Improve interpersonal and entrepreneurship skills
- Proven Part-Time earning (RM1,000-RM3,000)
- Proven Full-Time earning (RM5,000-RM10,000)

Job Scopes:
- Assists in presentation and negotiation and follow up client.
- Consultation with client
- Make presentation and close sales
- Learn to be a trainer and leading a team

Interested?
For more info, please visit www.on9edupro.webs.com
If you are interested, please submit your enquiry at the "Contact Us" page.
We will contact you for further information.

Urgent and only limited vacancy.

Mobile 017-578 9897 Salary RM5,000 – RM10,000
Location Selangor/KL Working Hours Flexible
Onsite No Needed Skills Responsible, Serious, Committed, SIncere
Start Date 2012/07/01
Duration Temporary / Permanent

RM 1800 MONTHLY General : URGENT — Customer Support Representative by YourPartTime

Posted:

JOB DESCRIPTION
If you are a young dynamic fresh person and would like to embark on an extraordinary adventure, then we would like to hear from you!

As our Customer Support Representative, your responsibility include:

1.Your responsibilities will include taking customer queries via telephone, email, chat & all social media platforms and providing an appropriate response
2.Responding to customer queries and complaints using an appropriate communication method .
3.Taking ownership for queries and complaints from first contact to resolution.
4.Completing relevant administration to document customer enquiries and complaints.
5.Treating our subscribers and future subscribers like royalty.
6.Provide top notch customer support that leaves the consumer happy and satisfied.
7.Taking ownership of queries on pre-sales and after sales support.

Job Requirements:

•Flexibility, strong organisational skills, communication skills and professionalism
•Competent user of MS-Office (Word, Excel, Outlook)
•Positive attitude, energetic approach and self-motivation are all essential
•Enjoys a competitive and fast growing working environment
•5 days/week from 9.00am – 6.00pm
JOB REQUIREMENT
Years Of Experience : < 1 Year
Age Range : 22-25
Salary Range : RM 1800 Monthly
Nationality : Malaysian
Race : Any
Gender : Both
Job Start From : 25-06-2012
Job End Date :
Highest Education : SPM/'O' Level
Language :
English : Written( 7 ) Spoken( 7 )
Malay : Written( 7 ) Spoken( 7 )
Chinese : Written( – ) Spoken( – )
Tamil : Written( – ) Spoken( – )
Possess Own Transport : Yes
Required to work on : Weekday (Mon-Fri)

How to apply ?

If interested, please email your complete resume to hr@yourparttime.com with email title "Customer Support Representative"

And for

Mobile 03-78770066 Salary RM 1800 MONTHLY
Location Selangor , Kota Damansara Working Hours 5 days/week from 9.00am – 6.00pm
Onsite Yes Needed Skills Flexibility, strong organisational skills, communication skills and professionalism
Start Date 2012/06/25
Duration Full Time

500 Models : Sexy Female Models by Jessy

Posted: 04 Apr 2012 03:53 AM PDT

We are seeking 2 female talents of any race, aged between 18yrs to 28yrs. Fresh faces are most welcomed.

We require talents with positive outlook & self-confident.

To be paid between RM1800 to RM2500/project.

Do email your complete portfolios plus recent 20 photos (full-length, waist length, undergarment outfit) to Top3models@gmail.com

Mobile 000 Salary 500
Location kl,Penang,Ipoh,Johor Kedah Working Hours 10-2
Onsite No Needed Skills Sexy
Start Date 28/5/2012
Duration 5

RM6/ HOUR General : Part time waiter or waitress by Kimchiharu Korean Cuisine

Posted:

Korean food as staff meal provided.
Able to communicate in English and Chinese.
Flexible working days and working hours.
For those who interested please email your resume to elvinlcv@gmail.com

Mobile 0165115041 Salary RM6/ HOUR
Location Jaya One,PJ. Working Hours 6pm-10pm
Onsite No Needed Skills Customer services
Start Date As soon as possible
Duration optional

RM 100/DAY Promoters : Giant Nilai Part Time JOb ( Friday, Saturday, Sunday) — Only for Chinese Girls by Multion Event — Rachel Leong

Posted:

Battery Part Tim jOb ( Seremban)
- Promote Battery New promo Pack

Location:
- Giant Nilai

Working Time :
- 10am-10pm ( 2 Times Break )

Working Date:
- 22th June to 24th June 2012
- 29th June to 1st July 2012
( Total: 6 Days,Compulsory)

Salary: RM 100/day

Requirement:
- Must have Working RESPONSIBLE.
- Have Battery Jobsworking Experience & Aggressive.
- Compulsory Take 6 days Full Job.

Kindly Contact Rachel
Ph: 012-6234562
Mail: multionevent.outstation@gmail.com
( with Photo)

Join us Fans on facebook ( Multion Event), you can get more detail about us. Thank you.

Mobile 012-6234562 Salary RM 100/DAY
Location Giant NIlai Working Hours 10am – 10pm ( 2times break)
Onsite No Needed Skills Battery Launching
Start Date 22th June – 24th June & 29th June – 1st July 2012
Duration 6 days

RM2000++ General : Part Time Marketing Team Member / Trainee by TVS Enterprise

Posted:

Name of Company:
TVS Enterprise

TVS is a marketing company who specialize in a new wave 5 business model, aimed at challenging both google and facebook. Over the past few years in the industry, we had cemented our position as one of the leader and pioneer in Malaysia in the industry.

Our primary goal is to build a long term and strong bond between all our employees and clientele to guarantee a long lasting and mutually beneficial professional relationship, while our vision is to continue to improve ourselves as the leader of this industry.

Now, with over 8 offices around East and west Malaysia, we're expanding fast and are looking for all aspiring entrepreneurs to join us.

Find us, we will show you how you will achieve your dream with us! The sky is the limit!
(Part Time/Freelance & Full Time)

Role: -Marketing consultant
-Team manager
-Team member

Remuneration:
-Guaranteed monthly income of at least 1.2k (based on commission)
-Guaranteed fixed income of at least 1.5k for managers

Requirements:
-Minimum SPM qualification
-No experience needed, full training by industry veteran will be provided
-All under-graduates and job seekers are welcomed to join
-High commission + quarterly company events + Extra bonus for good results
-Preferably Based in Selangor/KL
-Successful candidates will be trained and promoted to group leader and manager status
**Interested candidate please visit www.on9edupro.webs.com & fill up the "Contact Us" form.

Contact Person:
Mr. Jeffrey
TVS marketing consultant
017-578 9897
www.on9edupro.webs.com

Mobile 017-578 9897 Salary RM2000++
Location Selangor/KL Working Hours Flexible
Onsite No Needed Skills Willing to learn, Responsible, Serious, Committed
Start Date 2012/07/01
Duration Temporary / Permanent

100/DAY + COMMISION Promoters : The Health Week by Adrian

Posted:

We are looking for presentable and good in selling skill promoter and willing to commit full time work during the event.

Event Location : PJ, Jaya 33

Date : 27/6 – 4/7/2012 (8 days)

Salary : 100/day + Commission

Time : 9.30 am – 9.30 pm (2 hours break)

Job scope : To promote our beauty's product

Requirement : Presentable, good in selling skills and full time committed

If interested, kindly please send your resume attach with picture or you may call this number at 03-7955 5222.

Mobile 03 – 79555222 Salary 100/DAY + COMMISION
Location Jaya 33 Working Hours 9.30am-9.30pm, 2 hours break
Onsite Yes Needed Skills Promoting and selling skills
Start Date 2012/06/27
Duration 8

90 / DAY General : 30 Store Audit Part-Time at midnight 8pm – 8am by Hr

Posted:

JOB DESCRIPTION
Penerangan mengenai Projek
Untuk stocktaking fizikal bagi syarikat runcit dan kedai serbaneka.

KEPERLUAN KERJA:

• Keperluan untuk pengiraan yang tepat 100%.
• Bolehkah menghadiri 100% kehadiran
• Tiada kelewatan
• Baik dalam matematik yang mudah dan dapat berkomunikasi dalam bahasa Inggeris yang mudah.
• Mampu bekerja dalam jangka masa yang panjang dan bersedia untuk pergi luar.
• Boleh bekerja syif malam apabila diperlukan.
• Sanggup mematuhi segala peraturan- peraturan syarikat.
• Mampu untuk bekerjasama dengan ahli pasukan.
• Bersedia untuk melakukan latihan pengiraan sama setiap hari dan mempelajari kemahiran baru.
• Boleh bekerja di bawah tekanan.
• Ketepatan masa dan sikap yang baik.
• Rakyat malaysia dan berumur 18 – 35 Tahun sahaja.

Lokasi dan tarikh tugasan:

26-Jun-Selasa : Sunway City Ipoh – Outsation
27-Jun-Rabu : Qbay – Pulau Pinang – Outsation
28-Jun-Khamis : Sunway City Ipoh – Outsation
29-Jun-Jumaat : Carrefour JB – Outsation

* Pemohon mestilah mampu bekerja untuk semua Semua Lokasi Dan megikuti latihan yang telah ditetapkan .

GAJI:
Outstation :RM70/Day + ( RM 20 – Minum + makan + ) Pengangkutan + Hostel (disediakan) = Rm 90.00
Gaji akan dibayar pada @ sebelum 5 Julai 2012

Jumlah Gaji RM 360 + RM 20 (Elaun Latihan) = 380,00 RM (4 Hari)
Elaun latihan akan dibayar selepas lengkap 4 Lokasi di laksanakan dan sekiranya datang latihan dan tidak mengikuti kerja yang telah ditetapkan elaun juga tidak akan di berikan.

Latihan akan dijalankan pada 22 & 23 Jun 2012

A ) 22hb Jun 2012 ( Jumaat ) 02:30pm- 06:00pm ( kedatangan 02:15pm )

Atau

Pada 23 Jun 2012 ( Sabtu ) terbahagi kepada 2 sesi iaitu :
B ) Sesi 1: 9:00am-1:00pm (Kedatangan 08:40am)

C ) Sesi 2: 02:00pm- 06:00pm ( kedatangan 01:40pm )

Lokasi latihan adalah di pejabat kami di Petaling jaya berdekatan Asia Jaya LRT, Bersebelahan dengan Menara PKNS..

Tarikh Tutup: 23 Jun 2012

Jika berminat, sila hantar butir-butir anda seperti di bawah ke zack@YourPartTime.com dengan tajuk e-mel "Part-time stock Ticker" atau Sms sahaja ke 0162600784 seperti Berikut:

Nama Penuh:
Nombor Telefon:
No. Ic :
Email:
Pilih Sesi A,B @ C:

Jika Ada sebarang pertanyaan bolehlah telefon saya di 0162600784 ( zack ).

Mobile 016-2600784 Salary 90 / DAY
Location Petaling Jaya ( Near Asia Jata LRT Station or Near Menara PKNS ) Working Hours 8pm – 8am
Onsite Yes Needed Skills Fresh and without Experience Can Apply
Start Date 2012/06/20
Duration Part-Time

RM180/DAY Promoters : Male Coordinator by YY

Posted:

(Job 2b) Citibank Coordinator – For Male Only

Date : 26-28 June 2012 , Tuesday to Wednesday
Time : 8am – 6pm (TBC- Office Hours)
Pay: RM 180/Day
Venue : Symphony House (KL)

Job Scope : Mainly keep track on premium gift quantity, Games counter and do popcorn. No need promote any product.

Attire: Wear Black shirt or t-shirt (must hav collar) , with dark colour jeans and sport shoes

** Must commit 3 days

** Post own transport

** Must know how to speak English

** Interested send in your profile to orangebear8@gmail.com , Title : Citibank Cord

** Selected candidates need attend short interview and briefing

TQ

Mobile Nil Salary RM180/DAY
Location KL Working Hours 8am-6pm
Onsite No Needed Skills Management skill
Start Date 26 June 2012
Duration 3 Days

RM2000++ / MONTH General : Part Time E-Learning Consultant (Highly Paid) by TVS Enterprise

Posted:

E-Learning Consultant
- Basically helping parents/ school children to curb problems they face in studies by providing methods and motivation to improve their grades.

Remuneration:
- Subject to the person's capability of handling the job
- New comers often start off with Rm1,800 per month.
- Bonuses will be given out monthly to the best performing consultant.
- Paid: Weekly Payments

Requirements:
- SPM graduate/ decent command of English
- Working experience is not required
- Preferably based in Selangor / KL

Contact Person:
Please submit your "Application Form" on www.on9edupro.webs.com if you are interested.
Suitable Candidate will be contacted with further information.
For more info, visit www.on9edupro.webs.com

Other relevant details:
1. Working hours will be assigned once we evaluate your qualifications. Normally 2-3 hours per day.
2. Training will be provided for new comers.
3. People looking for side income or short term commitment are encouraged to know more about the job.

Mobile 017-578 9897 Salary RM2000++ / MONTH
Location Selangor/KL Working Hours Flexible
Onsite No Needed Skills Willing to learn, Responsible, Serious, Committed
Start Date 2012/07/01
Duration Temporary / Permanent

1600/MONTH General : account assistant by Siew Yan

Posted:

Responsibilies:
1. Key in data
2. Help out with administrative work
3.Responsible for general accounting responsibilities

Requirement:
1. Has experience in keying data and general accounting
2. Able to communicate in English , BM and Chinese
3. Hardworking
4. Able to work in Kepong
5. Able to start work immediately

Working hours: 8.30 am – 5.30 pm
Working day: Monday – Friday
Salary: RM 1600 (with other benefits such as Annual Leave, Insurance.

If you are really insterested in this position and able to start work
immediately, kindly send your resume to siewyan123@yahoo.com or call me at
03-7956 4966.

Mobile 0379564966 Salary 1600/MONTH
Location Kepong Working Hours 830-530pm
Onsite No Needed Skills Chinese
Start Date immediately
Duration 3-6months

1600/MONTH General : Key Account/Sales Admin by Siew Yan

Posted:

Responsibilies:
1. Key in data
2. Help out with administrative work

Requirement:
1. Has experience in keying data
2. Able to communicate in English and Bahasa Malaysia
3. Hardworking
4. Able to work in Shah Alam
5. Able to start work immediately

Working hours: 8.30 am – 5.30 pm
Working day: Monday – Friday
Salary: RM 1600 (with other benefits such as Annual Leave, Insurance.

If you are really insterested in this position and able to start work
immediately, kindly send your resume to siewyan123@yahoo.com or call me at 03-7956 4966.

Mobile 0379564966 Salary 1600/MONTH
Location Shah Alam Working Hours 830-530pm
Onsite No Needed Skills Able to speak english and handle Accounting/Tax/Audit related job
Start Date immediately
Duration 3-6months
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved