ads

Isnin, 16 September 2013

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Sep 2013 11:06 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Aug 2013 07:44 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

<b>Bukit</b> Aman: 71pct of gang members are Indians : Polis <b>Raja di</b> <b>...</b>

Posted: 24 Aug 2013 07:44 PM PDT

Bukit Aman: 71pct of gang members are Indians

Director of criminal investigations (CID) Bukit Aman Hadi Ho Abdullah said the police records of known gang members revealed that 71 percent were Indians.
Today at the Crime Prevention Forum, Hadi said that of those on the police list of recognised gang members as of July 30, 71 percent were Indians, 23 percent were Chinese and that just under five percent were Malays.

He said that the statistics were of the over 40,000 suspected gang members tracked by police, based on several years of built-up of intelligence.
hadi hoDuring his presentation, he noted that Indian gangs have been using southern Thailand as a safe haven.

"We have detected recently, certain gangs, especially Indian gangs, have established safe havens in the south of Thailand. Our concern is that now they are networking and that it is another area for them to expand," Hadi said.
"Since the removal of preventative detention laws, we see a new trend by gangs revealing their existence without fear."
He added that gangs there were now using online media to promote themselves, openly recruiting new members and also being involved in non-government organisations.
Hadi showed two graphic videos to the audience, one on a group of distraught Indian men after their 'gang leader' had his hand chopped off, while another is a CCTV footage depicting an Indian gang attacking rival gang members with machetes.
After showing the two videos, Hadi said, "These are the kind of people we are dealing with, we need strong laws. PDRM's stand is that we need preventative detention."
Hadi also went on to counter critics who claimed that the police were trigger-happy.
"We did a statistical study of our procedures, 99 percent (of suspected criminals) were arrested and only one percent we shot them.
"If we were trigger-happy, it would have been 99 percent we shot them and only arrested one percent," he added.

AG disagrees with police on EO

Meanwhile, attorney-general Abdul Gani Patail reiterated his stand that preventive laws are unnecessary and argued that existing laws should be sufficient in combatting crime.
"As far as I'm concerned, the police and enforcement agencies have been doing a wonderful job, especially in the past one week…
"For this reason alone, I find it very difficult to rationalise why I should reintroduce the EO (Emergency Ordinance) or similar laws when the police has shown themselves to be absolutely effective," he added.
He pointed out that the EO was enacted by order of the Agong without passage through parliament in the wake of the May 13, 1969 riots.
At the time, he said, there were so few police officers to maintain order that even the police's marching bands were brought in to assist. At the same time, there were not enough investigating officers and public prosecutors to deal with those who were arrested.
"INONEmagine the number of police and the number of investigators in 1969. That is why we needed this (EO). My question is therefore: Do we have this situation at this time? We don't," he said.
Abdul Gani (right) added that in the past, violent crimes – even those by notorious gangsters such as 'Botak Chin' – were successfully dealt with ordinary laws.
"People are being prosecuted in ordinary courts of law every day.
"If law enforcement's investigations were able to get evidence in those cases, it seems unbelievable that similar evidence could not be gathered on these offences against the detained persons in order for them to be prosecuted through diligent and dedicated criminal investigations with all the tools that technology and expertise at their disposal at this time.
"Today we are so much more advanced than what we were when I started work in 1980," he said.
No evidence
Abdul Gani also said that thus far, he has yet to receive evidence linking EO's repeal to a surge in crime, pointing out that only 263 former detainees have committed crime since then, according to police's statistics.
The figure includes former detainees who were released prior to EO's repeal. These are mainly for crimes such as drug offences, murder, gang robbery, motor-vehicle theft and weapon possession.
"The reported number of (EO detainees returning to crime) are nowhere near the number of 1,567 that was released upon the lapse of the ordinance…
NONE"The Attorney-General's Chambers has not received any evidence or any investigation papers from law enforcement agencies that substantiate the alleged rate of resyndication among released detainees.
"Nor has there been any evidence to show any link between the release of these detainees and the increase in the use of violence in commissioning of crimes like theft and robbery," he said.
He also stressed that he was talking about 'legal evidence' and 'hard facts', rather than intelligence reports.
Bar Council Human Rights Committee co-chairperson Andrew Khoo, another speaker at the forum,  pointed out that a more holistic approach is needed to prevent crime.
"A lot of crime may be economic driven, so (solving the problem) is about not just looking at laws, not just police, but also the economic factors," he said.

Additional reporting by Koh Jun Lin.

View comments (80)

12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


Panduan Mengguna Kad Prabayar Telefon atau Internet <b>di</b> Arab <b>...</b>

Posted: 10 Sep 2013 06:37 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Para jemaah haji atau umrah Malaysia yang berada di Arab Saudi sama ada di Mekah atau Madinah, boleh membeli kad sim prabayar tempatan untuk digunakan dalam telefon masing-masing. Antara syarikat telefon ...

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


terkini!! ahli parlimen dap <b>cheras</b> halau peniaga melayu <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 14 Sep 2013 04:11 AM PDT

SIAPA yang tak tahu tentang Down Town Cheras ni. Anak muda yang tinggal di Lembah Klang semestinya sudah fasih benar tentang apa yang ada di kawasan penjaja yang dahulunya 100% dikuasai oleh Melayu. Dari peniaganya sehinggakan ke tukang sapu sampah, semuanya Melayu. 
Namun itu 10 tahun dahulu apabila Cina sudah nampak potensi pasar orang Melayu ini. Lebih-lebih lagi ditempat strategik yang mana dikelilingi kawasan perumah dan juga kolej serta hospital.
Namun sayang... Baru-baru ini, rasanya tidak sampai seminggu lagi para penjaja yang berniaga air botol, steambot di tepi-tepi jalan telah dihalau oleh DBKL atas arahan dari Ahli Parlimen DAP nya. Akibat sikap cemburu dan tidak mahu lihat Melayu berniaga, anak muda yang baru berjinak berniaga telah dihalaunya dengan alasan tidak punyai LESEN PERNIAGAAN dari DBKL.
Terkejut?? Ucapkan tahniah. Tepuklah tangan masing-masing kerana siapa lagi yang memangkah calon RASIS DAP ini untuk mentadbir parlimen ini jika bukan anak Melayu sendiri yang kononnya hidup susah di bawah BN. Sekarang rasakan bagaimana hidup di bawah DAP pula.
DAP TAK AKAN BENARKAN MELAYU LEBIH MAJU DARI CINA

Suspek Ugut Bunuh KPN Serah Diri <b>Di</b> IPD <b>Cheras</b> – Perak Today

Posted: 13 Sep 2013 04:33 AM PDT

crime

KUALA LUMPUR: Seorang peniaga jualan langsung menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah Cheras pada Jumaat berhubung kes ugutan bunuh Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar.

Ketua Polis Daerah Cheras, ACP Mohan Singh Tara Singh berkata suspek berusia 33 tahun itu menyerah diri kira-kira pukul 9.30 pagi ini.

"Suspek itu datang seorang diri untuk serah diri, dan kami telah hantar suspek itu ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi untuk diambil keterangan lanjut," katanya kepada pemberita di sini, Jumaat.

Beliau berkata, siasatan awal mendapati suspek yang berasal dari Negeri Sembilan dan menetap di Melaka itu tiada rekod lampau.

Peniaga itu didakwa mengeluarkan komen dalam laman sosial Facebook di bawah nama Murugan Nagaretinam dengan menulis: "can anyone just hire gunman to shoot down this police or igp?" semasa memberi komen dalam laman sosial kawannya mengenai kejayaan polis menembak mati dua lelaki dipercayai anggota kongsi gelap Geng 36.

Berikutan kenyataan itu, satu laporan polis dibuat oleh pihak polis di IPD Dang Wangi di sini semalam.

- BERNAMA

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


SYABAS Ukur Jajaran Paip <b>Di Kuala Selangor</b> Esok - MyNewsHub

Posted: 12 Sep 2013 07:36 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]SEMALAM kami menulis laporan berkenaan tindakan biadap pihak kontraktor Syarikat Bekalan Air Selangor (SYABAS) terhadap penduduk sekitar Kampung Teluk Piah, Kuala Selangor dalam projek pemasangan paip baru ...

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


<b>Bandar Baru Salak Tinggi</b> • View topic - Rumah Teres Satu Tingkat <b>...</b>

Posted: 15 Sep 2013 10:28 AM PDT

RUMAH BARU UNTUK DISEWA DI TAMAN WARISAN BESTARI, (BERDEKATAN KOTA WARISAN)

- KEMASUKAN OKTOBER 2013
- SEWA RM1100 (Nilai sewaan boleh dirunding kepada yang berminat)

- 20×75
- 4 BILIK TIDUR + 2 BILIK AIR
- TABLE TOP DI DAPUR + KIPAS DI SETIAP BILIK
- DEPOSIT 2+1 DAN DEPOSIT UTILITI
- PERCUMA Tenancy Agreement Stamping

- ERL SALAK TINGGI – 5 min
- NILAI & KLIA10 min
- LCCT 15 min
- PUTRAJAYA/CYBERJAYA 15 min
- SHELL / McDonald 5 min
- Akses mudah ke Bandar Putrajaya, Cyberjaya, Bangi, KLIA, LCCT, Nilai, dan Salak Tinggi

*DIRECT OWNER*

0179668076/0173229669

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


Paradise Girl: Bertandang <b>di Tanjung Karang</b>, Selangor.

Posted: 16 Sep 2013 04:10 AM PDT


Weeehuuu da lame nye x update blog. maklumlah status da berubah, secara tidak langsung seluruh kehidupan pun berubah. ape pon kerie harap perubahan ni adalah perubahan ke arah kebaikan. InshaaAllah. Sebenarnya tanggungjawab seorang isteri ni sangat sangattt mencabar. Tu lah orang kate kawen ni bukan sekadar bercintan cintun, tapi ada commitment lain yang kite kena hadapi. Sabar adalah kunci untuk menghadapi segala dugaan, cubaan dan cabaran. Kerie berharap sangat, n doa banyak2 yang kerie menghdapai tempoh menyesuaikan diri dengan baik. InshaaAllah. Apa pon, disebalik cabaran dan dugaan.. tetap terselitnya keindahan, keindahan yang kita takkan kecapi kalau tidak berumahtangga. hehe. :P
Update kali ni kerie sebenarnya bukan nak berleter pasal kehidupan berumahtangga, tapi bertujuan untuk menyelit kan dua keping gambar reception yang belah lelaki yang telah berlaku pada 31 ogos 2013 bertempat di Tanjung Karang. Diam tak diam,  besok masuk sebulan kerie menjadi isteri kepada Abd Hadi Inwan.. Huishh begitu cepat mse berlalu. Ni baru sebulan, bila da 10 tahun ke 20 tahun nanti pasti lagi tak sangka. Haha. Kerie doakan semoga hari-hari yang bakal kerie lalui dengan suami selepas ini menjadi hari yang penuh kebahagiaan dan keberkatan. InshaaAllah. Ok lah.. sampai sini saje. Bai. Assalamualaikum.


12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


Ibu Ayah Khalis Damia dan Kasih Dania: Sekitar Syawal <b>di Kapar</b> <b>...</b>

Posted: 26 Aug 2013 09:30 PM PDT

Sabtu, sebelah ayah kakak nak datang. Ayah suh masak nasik jek, buat gulai ketam, goreng sayur, budu, telur masin, ulam petai dan jering, ayam goreng....Makdik sekorga ngan Paklong jek pun datang....tapi boleh tahan gak ramai tuh..he.he... Ibu nih wat keje maklum jek la, sopan santun bagai @ lembab kene le awal2 prepare. bukan ape yang teruk sikit tuh, pinggan mangkuk  bagai sume dlm stor sebab kitorang  2-3 beranak nih jek, keluarkan pinggan setakat yang nak guna jek la. Habis tu, dari pagi le ibu sibuk, ke pasar reramai ngan kakak, kasih dan ayah. sampai umah, punggah stor pulak carik pinggan,  basuh bagai, susun sesiap. Ayah pulak lepas ke pasar terus ke umah lame kitorang kat sri kayan batu tiga tuh pasai nak uruskan moto pakdik yang ayah parking kat situ sekian lame nye, nasib baik tak hilang. Ibu kelam kabut sikit pasai plan nye, petang tuh nak pi school kakak buat rumah terbuka raya.....nak mengejor itu le yg ibu lagi rase panik. Balik takut tah dah kul bape. Ketam yang kitorang beli hidup2 tu, sempat jugak ibu suh ayah "bunuh" dulu sebab ibu nak masak sesiap sebelum ke jamuan raya tuh. Ibu buat jugak puding karamel untuk pembasuh mulut. Kelam kabut betul. Dlm kul 3 camtu dah siap semua, ayam ibu akan goreng mlm, sayur pun....gulai jek masak dulu.

Sekali ayah sampai dalam kul 4 camtu, bawak sepupu kakak, Kak Umairah ngan Alhamrah... Dah camno nak pi jamuan raya, sebab budak berdua tuh tak bawah pulak baju kurung ke apa. Diorang pun pakai track suit jek.....pujuk le kakak, dah ada kawan tuh...pi la mandi kolam ke apa ke.....(Kolam untuk bebudak tuh, takat 3-4 orang boleh le mandi kat depan umah tu). Dengar leh mandi jek, plus dah ada kawan...sonok le kakak. "takpe la ibu, walaupun kakak dah janji nak tunjuk gigi adik kat kwn2 kat school, tapi lain kali le kite pergi ibu"....kakak nih ingat school dia nak ke buat jamuan raya tuh 2 -3 kali..iskkkk ok kan jek la.

Dapat la ibu pun bernafas kejap.....dah tak jadi keluar, boleh releks sikit. Layan gambar le pulak...


12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di beranang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Sep 2013 11:13 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di beranang</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Aug 2013 11:11 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Mencari"KATI"jumpa <b>di Beranang</b>.. - koleksi pak mat tahir barangan <b>...</b>

Posted: 18 May 2013 05:35 PM PDT

Alat timbangan dacing ini menggunakan sistem imperial untuk sukatan berat dalam Tahil dan Kati...
                                                    1 kg .. .. .. = 1.653466 kati
                                                       1 g .. .. .. = 0.0264554 tahil
SURAT PEKELILING PERBENDAHARAAN BIL. 13 TAHUN 1977

Penukaran ke Sistem Metrik Bagi Perolehan Semua Barang-Barang

1. Pendahuluan Akta Timbang dan Sukat, 1972 telah pun diwartakan didalam Warta Kerajaan
pada 30hb. Mac, 1972 dan 10 tahun telah diperuntukan untuk menukarkan kesistem metrik.
Ketua Setiausaha Negara di dalam Surat Pekeliling bertarikh 5hb. Januari, 1973 telah
mengarahkan supaya semua Kementerian, Jabatan Persekutuan dan Jabatan Kerajaan Negeri
menggunakan yunit-yunit sistem metrik didalam perkara-perkara timbangan, sukatan dan ukuran.
Sungguh pun sebilangan Kementerian dan Jabatan Kerajaan telah pun mengambil tindakan untuk
menukar kesistem metrik dengan penuhnya tetapi masih ada lagi beberapa Kementerian dan
Jabatan yang belum lagi mengambil apa-apa tindakan untuk menukar atau menggunakan
yunit-yunit metrik didalam semua bidang kerja mereka. Walau pun penukaran ini akan
dilaksanakan sepenuhnya menjelang tahun 1981, tetapi usaha-usaha penukaran kesistem ini
hendaklah dibuat pada masa sekarang supaya ini dapat dilaksanakan dengan licinnya.

Dacing setelah di baik pulih....
Cantik bagaikan baru..........

Pok Pek Pok Pek.. Kite: Makan2 <b>di</b> Rumah Parent In Law <b>Beranang</b>

Posted: 09 Jun 2013 11:00 PM PDT

ahad minggu lepas..
kite balik rumah PIL kat beranang..
balik sana sbb ada makan2..
hubby buat makan2..
saja jer..
kebetulan lak..
abg long hubby dtg dari t'ganu balik..
balik dgn menantu pertama..
hari tu masa kenduri kawen anak dia..
kiteorg semua x dpt nak pergi sana..
sbb kenduri dorg buat masa hari kerja..
kan ker cuti t'ganu lain sikit dari sini..
jumaat dorg cuti kite kerja..
kite ahad cuti.. dorg kerja.. yg tgh duduk tu la MIL kite..
kecik jer org nyer..
yg tgh pegang nak ceduk air tu..
kak ipar hubby kite..
yg baru dtg dari t'ganu..
kalau dah namanya org kampung..
kalau time makan..
reramai cam ni..
mmg eloklah duk kat lantai..
lg afdal.. muat sikit..
dari makan atas meja..

yg kawen awal bulan hari tu..
yg pakai cekak putih tu..
yg tu anak buah abg paling tua sekali..
rasa nya beza umur dgn abg..
x sampai pun 15thn..
hubby dia yg sblh kak ipar hubby kite tu..
yg tembam2 sikit tu..
ahhahaha..
suke2 jer panggil dia tembam kan..
ok lah dari pak mertua kite bg gelaran..
the buntal man.. kih3..
gelak jer sume..
masa dorg makan tu..
dah siap masak ayam gulai letak pucuk ubi..
yg ni ayam kite bawak..
ayam gulai gak.. tp letak kentang..
uii.. kalau masak pakai kayu api..
nak2 lak PIL n geng masak..
mau nyer x sedap..
sehingga menjilat jari la jawabnyer..
oh! petua kalau masak ayam gulai ni..
rupanya lg sedap kalau guna..
ayam pencen,,
kalau guna ayam kampung atau bandar..
x best..
manis ayam tu x der..
tu sbb nyer kalau masak lauk ni jer..
kite sker..
haha..
kite saje nak interprem dia..
asyik makanan jer kan..
sesekali masuk sekali gbmr laki lak..
alah.. mmg x hensem pun..
mak kite ckp abg rentung
xpelah rentung pun rentunglah..
tp dia penyayang..
itu penting..
pembersih.. pewangi..
sedap dicium dan dipeluk.. kah3
alah gmbr x bepe nak clear..
biasalahkan.. dah nak makan..
baru nak ambil..
tu pun ambil cpt2 sblm biras lain ceduk..
yg ni ayam masak gulai letak pucuk ubi..
tentu la sedap kan..
masak cara orang minang..
mana x sedapnyer..
kita makan kat dlm rumah..
lps batch pertama makan..
tuk hubby,abg ipar hubby ngan bapak mertua lak..
kite sediakan kar luar rumah..
sbb dorg yg tggu lauk batch kedua masak..
dorg makan blkg rumah bawah pokok..
sambil makan sambil menghirup udara segar..
angin pun bertiup sedap..
nyaman jer rasa..
masa ni kite dah siap makan..
hubby?
huih.. makan tiga pinggan dia kata..
mana tak nyer kan..
kite dah sarapan..
dia dari pagi x makan apa..
tu yg tghari balun smpi tiga pinggan..
masa ni lauk yg kedua dah nak masak..
masak yg kedua ni tuk sape2 nak bwk balik..
biasalah..
dah benda sedap..
kalau x bawak balik mmg  x sah..
kite bungkus dua plastik..
satu tuk makan malam...
satu nyer tuk sahur lak..
nyum3.. berbaloi3 balik..
betul uols.. kalau masak pakai kayu api..
mmg lain rasanya dgn masak pakai dapur gas..
yg seksi tu bapak mertua ku..
yg blkg tulak mak mertua..
yg tgh mencedok x renti2 makan tu..
hubby kite @ abg rentung bak kata mak kite..
hubby selalu kata..
mentang2 lah anak dia ni putih melepak..
dia kata nyer menantu dia ni rentung..
hahhahaha..
mak ayg gurau2 jer yang oiii..
rentung2 pun..
i lap u..

Pok Pek Pok Pek.. Kite: Makan2 <b>di</b> Rumah Parent In Law <b>Beranang</b>

Posted: 09 Jun 2013 11:00 PM PDT

ahad minggu lepas..
kite balik rumah PIL kat beranang..
balik sana sbb ada makan2..
hubby buat makan2..
saja jer..
kebetulan lak..
abg long hubby dtg dari t'ganu balik..
balik dgn menantu pertama..
hari tu masa kenduri kawen anak dia..
kiteorg semua x dpt nak pergi sana..
sbb kenduri dorg buat masa hari kerja..
kan ker cuti t'ganu lain sikit dari sini..
jumaat dorg cuti kite kerja..
kite ahad cuti.. dorg kerja.. yg tgh duduk tu la MIL kite..
kecik jer org nyer..
yg tgh pegang nak ceduk air tu..
kak ipar hubby kite..
yg baru dtg dari t'ganu..
kalau dah namanya org kampung..
kalau time makan..
reramai cam ni..
mmg eloklah duk kat lantai..
lg afdal.. muat sikit..
dari makan atas meja..

yg kawen awal bulan hari tu..
yg pakai cekak putih tu..
yg tu anak buah abg paling tua sekali..
rasa nya beza umur dgn abg..
x sampai pun 15thn..
hubby dia yg sblh kak ipar hubby kite tu..
yg tembam2 sikit tu..
ahhahaha..
suke2 jer panggil dia tembam kan..
ok lah dari pak mertua kite bg gelaran..
the buntal man.. kih3..
gelak jer sume..
masa dorg makan tu..
dah siap masak ayam gulai letak pucuk ubi..
yg ni ayam kite bawak..
ayam gulai gak.. tp letak kentang..
uii.. kalau masak pakai kayu api..
nak2 lak PIL n geng masak..
mau nyer x sedap..
sehingga menjilat jari la jawabnyer..
oh! petua kalau masak ayam gulai ni..
rupanya lg sedap kalau guna..
ayam pencen,,
kalau guna ayam kampung atau bandar..
x best..
manis ayam tu x der..
tu sbb nyer kalau masak lauk ni jer..
kite sker..
haha..
kite saje nak interprem dia..
asyik makanan jer kan..
sesekali masuk sekali gbmr laki lak..
alah.. mmg x hensem pun..
mak kite ckp abg rentung
xpelah rentung pun rentunglah..
tp dia penyayang..
itu penting..
pembersih.. pewangi..
sedap dicium dan dipeluk.. kah3
alah gmbr x bepe nak clear..
biasalahkan.. dah nak makan..
baru nak ambil..
tu pun ambil cpt2 sblm biras lain ceduk..
yg ni ayam masak gulai letak pucuk ubi..
tentu la sedap kan..
masak cara orang minang..
mana x sedapnyer..
kita makan kat dlm rumah..
lps batch pertama makan..
tuk hubby,abg ipar hubby ngan bapak mertua lak..
kite sediakan kar luar rumah..
sbb dorg yg tggu lauk batch kedua masak..
dorg makan blkg rumah bawah pokok..
sambil makan sambil menghirup udara segar..
angin pun bertiup sedap..
nyaman jer rasa..
masa ni kite dah siap makan..
hubby?
huih.. makan tiga pinggan dia kata..
mana tak nyer kan..
kite dah sarapan..
dia dari pagi x makan apa..
tu yg tghari balun smpi tiga pinggan..
masa ni lauk yg kedua dah nak masak..
masak yg kedua ni tuk sape2 nak bwk balik..
biasalah..
dah benda sedap..
kalau x bawak balik mmg  x sah..
kite bungkus dua plastik..
satu tuk makan malam...
satu nyer tuk sahur lak..
nyum3.. berbaloi3 balik..
betul uols.. kalau masak pakai kayu api..
mmg lain rasanya dgn masak pakai dapur gas..
yg seksi tu bapak mertua ku..
yg blkg tulak mak mertua..
yg tgh mencedok x renti2 makan tu..
hubby kite @ abg rentung bak kata mak kite..
hubby selalu kata..
mentang2 lah anak dia ni putih melepak..
dia kata nyer menantu dia ni rentung..
hahhahaha..
mak ayg gurau2 jer yang oiii..
rentung2 pun..
i lap u..

12 di paya jaras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di paya jaras - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di paya jaras</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Sep 2013 09:03 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di paya jaras</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Aug 2013 09:12 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Malaysia Waves: PSM/PKR Kempen Kaum India <b>Paya Jaras</b> Undi PAS

Posted: 29 May 2013 12:35 AM PDT

Baru tadi Tulang Besi berjumpa dengan aktivis2 PKR SUbang yang dari bangsa India. Mereka beritahu pada Tulang Besi mereka telah berkempen pada kaum India Subang untuk mengundi PAS di Paya Jaras semenjak 2008 lagi.
Majoriti yang PAS dapat di Paya Jaras adalah sekitar 5500 undi. Undi kaum India boleh dikatakan membentuk kesemua dari majoriti yang memenangkan PAS di DUN Paya Jaras. Dengan kata lain, tanpa usaha gigih PKR dan PSM berkempen untuk PAS selama 5 tahun sebelum ini, nescaya keputusan tidak berpihak kepada PAS.
Maka, puak2 pro Din Ayam yang begitu kasar sekali memaki PSM di Kota Damansara seharusnya berhenti dengan mulut cabul mereka.
Tindakan bongkak mereka mempersoalkan Khalid Samad dan menyuruh Khalid Samad masuk PKR, menghalang tindakan disiplin ke atas Din Ayam serta PAS Subang, menyerang dan memfitnah Dr Nasir serta PSM dsbnya bakal membahayakan kedudukan PAS di DUN Paya Jaras.
Puak2 Pemuda pro Din Ayam ni berfikiran sempit dan pentingkan diri sendiri.
Mereka tidak sedar sewaktu diisytiharkan PAS meletak calon di Kota Damansara, jentera Paya Jaras berada dalam keadaan genting. Diberitakan pengundi2 India amat marah dengan tindakan PAS itu yang dilihat sebagai menikam belakang kawan sendiri.
Syukur Cikgu Pa telah mengisytiharkan kerusi Kota Damansara milik PKR menyebabkan kaum India di Paya Jaras kendur sedikit. Kesannya mereka telah kembali menyokong PAS di Dun Paya Jaras.
Kalau mulut2 dalam PAS seperti mulut Ketua Pemuda PAS Gombak serta Naib YDP Gombak tidak dijaga dan ditutup maka tidak mustahil PAS akan hilang DUN Paya Jaras dalam pilihanraya yang akan datang.
Malahan, sokongan kaum India seluruh negeri Selangor bakal dalam bahaya.
Adalah lebih baik PAS memecat manusia2 seperti Ketua Pemuda PAS Gombak, PAS Subang, calon PAS Kota Damansara serta menantu Presiden Ustaz Din Ayam. Saya jamin sokongan kepada PAS akan melonjak seluruh Malaysia kalau ini dilakukan.
Saudara/ri pembaca boleh lihat sendiri betapa ceteknya pemikinan setengah2 puak Pemuda dalam PAS ini. Langsung tidak kesah pasal kepentingan parti. Yang penting adalah kepentingan puak mereka serta ketua mereka merangkap menantu Presiden itu.
Sudah tiba masanya PAS melakukan operasi pembersihan besar-besaran supaya PAS tidak lagi rugi dan hilang sokongan angkara sekumpulan pemuda yang jumud lagi cetek akal. Mereka2 ini lebih baik dibuang keluar dari PAS dan biarkan mereka reput dalam UMNO.
ps Punya kuat kempen PKR pada orang India di Paya Jaras sehingga ada orang2 India ini rupanya mendaftar dalam DUN Kota Damansara. Pengundi2 India ini telah mengundi calon PAS di Kota Damansara dan bukannnya calon PKR. Kita tahu ini kerana apabila mereka habis mengundi mereka memberitahu mereka telah mengundi PAS tapi mereka hairan kerana nama Khairuddin Othman (calon PAS Paya Jaras) tiada dalam kertas undi.
pss Oleh kerana Tulang Besi ada di kawasan Kota Damansara, maka Tulang Besi telah bertanya keapda anak Dr Nasir berkenaan dengan beberapa fitnah yang dilempar oleh puak2 PAS Kota Damansara. Anak Dr Nasir menafikan bahawa bapanya tidak solat dan terdapat gambar Lenin dan Stalin digantung di pejabat beliau

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog ini

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Sep 2013 07:30 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Aug 2013 07:25 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jul 2013 07:05 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2013 07:23 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jun 2013 07:13 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2013 07:41 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Apr 2013 07:09 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Mar 2013 07:10 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pengalaman Bersama Little Caliphs <b>Bandar Sunway</b> | Selamat <b>...</b>

Posted: 22 Nov 2012 08:52 AM PST

Syukur, diberi peluang untuk membantu sepasang usahawan. Suami dan isteri yang mengusahakan Tadika Islam berjenama Little Caliphs di Bandar Sunway. Nama khususnya ialah Tadika Khalifah Mentari berlokasi di Bandar Sunway.

Sangat hampir dengan Sunway Pyramid dan Sunway Lagoon. Saya rasa kalau jalan kaki tak sampai 10 minit pun. (^_^)

Ini merupakan kali kedua saya dapat bantu pihak Little Caliphs.

Pertama di Little Caliphs  Lavender Heights… milik kepada Puan Norafidah

http://www.facebook.com/pages/Little-Caliphs-Lavender-Heights/130678760339714?fref=ts

kedua di Little Caliphs Bandar Sunway milik kepada Tuan Abdul Razak dan Puan Sharifah

http://www.facebook.com/littlecaliphs.bandarsunway?fref=ts

Di Little Caliphs Lavender Heights saya diminta untuk menjadi pengacara majlis dan sekaligus berkongsi sedikit motivasi keibubapaan serta bernasyid.

Di Little Caliphs Bandar Sunway pula saya dijemput untuk menjadi pengacara majlis.

Syukur, saya dapat bantu menjayakan majlis ini bersama mereka.

Saya agak kagum dengan pasangan suami isteri yang mengusahakan Little Caliphs Bandar Sunway ini. Dimaklumkan mereka berdua sudah berhenti bekerja sepenuh masa dari tempat kerja lama mereka dan kini mengusahakan tadika ini sepenuh masa.

Bukan mudah untuk bergantung pada perniagaan sendiri secara tiba-tiba. Namun saya percaya mereka tentu sudah mempunyai perancangan yang tersendiri. Saya doakan mereka akan berjaya memartabatkan Tadika Islam di arena Bandar Sunway sekaligus menjadi usahawan yang sukses !!!

Salam kejayaan buat Little Caliphs Bandar Sunway dan Little Caliphs Lavender Heights.

Bersama Tuan Haji Roslan Nordin, CEO Little Caliphs Program. Selepas  selesai majlis. Beliau menghampiri saya dan berbisik "Bagus… professional done!!"

Pengasas & CEO Little Caliphs Program, Puan Hajah Sabariah Faridah.

<b>Bandar Sunway</b> - jawatan kosong 2013

Posted: 02 Jan 2013 03:22 AM PST


MONASH UNIVERSITY has a bold vision - to deliver significant improvements to the human condition. Distinguished by its international perspective, Monash takes pride in its commitment to innovate research and high quality teaching and learning.
Our campus at Bandar Sunway in Petaling Jaya strives to be a premier private research-intensive university, contributing to Malaysia and Asia. Due to our rapid growth and expansion, we are seeking suitably qualified individuals to join our dynamic team.


Lecturer/Assistant Lecturer and Program Coordinator of the DHES (Education-focused) - SASS

(Selangor - Bandar Sunway)


Responsibilities:

Education-Focused Level A academic staff duties will have an emphasis on:‎


  • reviewing teaching activities and identifying and implementing strategies designed to improve ‎outcomes for students;‎
  • developing, applying and reviewing strategies through consideration of disciplinary and or learning ‎and teaching research, and through effective collaboration with other staff at school level; ‎
  • working to disseminate disciplinary or educational innovations in documented, peer-reviewed ‎activities and potentially participating in applications for competitive funding;‎
  • undertaking a range of activities that contribute to maintaining currency with disciplinary and learning ‎and teaching innovation;
  • demonstrating efficient performance in allocated roles;‎
  • taking on some responsibilities and contributing outcomes within school committees; and
  • onset in developing external contributions to the community or to the discipline/profession.‎



Education-Focused Level B academic staff duties will have an emphasis on:
  • a developing record in the dissemination of peer-reviewed disciplinary or educational innovations;
  • taking an active role in obtaining funding to support such activity and engage in individual or collaborative projects;
  • playing a role in curriculum design and review at school or department level; 
  • potentially engaging in the effective collaborative design or implementation of cross-faculty or cross-campus teaching activities or projects;
  • undertaking a range of activities that contribute to maintaining currency with the discipline and with learning and teaching innovation; and
  • having some involvement in Honours and (where appropriate) Research Higher Degree supervision would normally be expected.

Requirements:

This one-year course provides intensive learning opportunities in problem-solving, analytical, and research skills that will prepare students for the challenges of tertiary level academic studies. Once they have successfully completed the DHES, they can proceed to second year study at an Undergraduate degree.

The successful applicant will be teaching the two core units of the Diploma, namely Academic Literacies and Learning in Higher Education. The position is also expected to assume the role of DHES Program Coordinator. The role encompasses course planning, course design and development. The position also involves providing help and advice to students on the content of the course.

The appointee will be expected to make significant contributions to teaching and research and supervision of honours and postgraduate research students along with other professional activities within the school. Expertise compatible with the education/research strengths of the School within the broad area of South East Asia Studies is preferred.
Interested candidates are required to send their application to the University or email to recruit_sass@monash.edu by 14 January 2013

The Human Resources Department
Monash University Sunway Campus
Jalan Lagoon Selatan
46150 Bandar Sunway
Selangor Darul Ehsan, Malaysia

Monash University Sunway Campus reserves the right to delay or not to proceed with an appointment for the above position. Only short listed candidates will be notified.

Interested candidates please send application online to the University.




KP(JPS)/5195/US/595(16) KPT/JPT/DFT/US/B 04 Co. No. 458601-U (Date of Establishment: 20 March 2000)

suasana pru13 <b>di</b> smk <b>bandar sunway</b> - laman web smk bandar <b>...</b>

Posted: 10 May 2013 03:54 AM PDT

PERSIAPAN AWAL

SEMASA PRU 13

GURU-GURU SEBAGAI KERANI SEMAKAN UNDI

Pengedar Shaklee <b>di Bandar Sunway</b>, Kuala Lumpur ~ Princess Fisya

Posted: 14 Mar 2013 11:00 AM PDT

Pengedar Shaklee di Bandar Sunway, Kuala Lumpur
Email: nurshidahm@gmail.com
Alamat: Sunway Villa, Bandar Sunway
Area Pickup/COD: Bandar Sunway (Menara Sunway, Sunway Pyramid, Sunway Villa), Subang Jaya, Shah Alam, Jalan Malim, Bachang, Politeknik Port Dickson (bergantung kepada permintaan)

Tiga Pelajar IPTS Maut <b>Di</b> Lebuh Raya Bukit Jalil – Perak Today

Posted: 01 Sep 2013 07:30 PM PDT

eksiden

KUALA LUMPUR: Tiga pelajar institut pengajian tinggi swasta di Bandar Sunway maut manakala seorang pensyarah cedera parah selepas kereta yang dinaiki mereka terlibat dalam kemalangan di Lebuh Raya Bukit Jalil menghala ke Puchong di sini, Ahad.

Penolong Pengarah Operasi Bomba, Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur Azizan Ismail berkata dalam kejadian 6.30 petang itu, kereta Proton Wira yang dipandu pensyarah berkenaan dipercayai terbabas lalu merempuh dua batang pokok di pembahagi jalan lebuh raya itu sebelum masuk ke laluan bertentangan dan melanggar kereta Toyota Estima.

"Pihak bomba menerima maklumat kejadian itu pada 6.48 petang dan tiba ke lokasi bersama dua jentera membabitkan 11 anggota kira-kira 10 minit kemudian.

"Kami dapat mengeluarkan kesemua mangsa yang tersepit di dalam kenderaan itu selepas menggunakan alat khas untuk memotong rangka kereta. Usaha mengeluarkan kesemua mangsa tamat kira-kira 8.30 malam," katanya kepada Bernama pada Ahad malam.

Azizan berkata siasatan awal pihaknya mendapati kereta yang dinaiki empat mangsa berkenaan dipercayai dari arah Bulatan Lumba Kuda menuju ke ke kolej mereka di Bandar Sunway, selepas pulang dari litar Speed City di Seri Kembangan.

Beliau berkata tiga pelajar jurusan automotif itu dikenali sebagai Mohd Nasharuddin, 20; Hafizuddin Nazri, 18; Zul Zyrean Zaharudin, 18; manakala pensyarah yang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) di sini dikenali sebagai Hairiee Mohamad Ali, yang berusia lingkungan 20-an.

Mayat ketiga-tiga mangsa dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk bedah siasat.

-mStar

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved