ads

Khamis, 5 Julai 2012

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


KHIDMAT MERU: KARNIVAL RAKAN MASJID BANDAR <b>BUKIT RAJA</b>

Posted: 02 Jul 2012 04:05 PM PDT








YB Dr Abd Rani bin Osman telah merasmikan Karnival Rakan Masjid Bandar Bukit Raja yang menyaksikan penglibatan Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Selangor, Pusat Kesihatan Daerah, Lembaga Zakat Selangor dan berbagai pengusaha makanan ringan dan kesihatan telah memeriahkan majlis yang diadakan  2 hari berturut-turut itu.
Turut di adakan ialah berbagai aktiviti sukan bagi seluruh peringkat masyarakat di Bandar Bukit Raja tersebut.

12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


Melayu MP3 & Rock Kapak - Kronologi Bloodshed <b>di Batang Kali</b>

Posted: 16 Feb 2009 06:35 PM PST

Apabila MasterComp Menulis:
9.50 AM, Selasa
17 Feb 2009

Master seperti berada dalam alam khayalan..tak disangka... selepas 20 tahun kumpulan Bloodshed menyepikan diri, terhindar dari segala macam gosip liar dan juga kecelaruan dunia aliran muzik tanahair ..akhirnya berjaya juga meraka membuat sebuah persembahan.
Iya..!! sebuah persembahan...!!!

Arghhh julungkalinya diatas pentas selepas 20 tahun.. Fuhhhh!!!!!  Sungguh teruja..
Ops .sebelum itu mari kita mengimbau kembali kronologi sebelum dan selepas bloodshed membuat persembahan dari pemerhatian MasterComp lah (sapa lagi).

Sabtu; 14 hb Februari 2008 ( hari kekasih tue )

1.00 PM -

Master dengan tak sabar2nya.. start kereta keluar dari rumah terus menuju ke studio B shed Entertainment di jalan reko kajang . Dalam kereta start dah pasang lagu-lagu Bloodshed + lagu terbaru mereka Manifestasi Cinta.. ( Ambil feel dulu )

2.30 PM

Sampai di Studio Bloodshed. kelihatan beberapa ahli Bloodshed dan juga pasukan gerak khas Bloodshed @ MyBlood sudah ada disana. Rancak berbual dan menyusun2 strategi dan perancangan seterusnya.

3.00 PM

Krew MyBlood sibuk bekerjasama memasukkan peralatan muzik kedalam kenderaan - kenderaan yang bersusun cantik berkilat2 diluar studio. (Murah rezki)

3.30 PM

7 buah kenderaan sarat dengan penumpang dan peralatan muzik mula bergerak.
keluar dari jalan reko masuk ke lebuh raya menuju ke destinasi iaitu Batang Kali, Rawang Selangor, Malaysia. Perjalanan Bloodshed sebagai Artis Rock kembali bermula......Semuanya berdebar2.... bukan ahli band ajer yang berdebar.. krew yang ikut pun sama..(tak pasal2 heheheh)

4.30 PM

Berhenti sebentar di hutan Ulu Yam , Selangor. Sambil-sambil menghirup udara segar dan nyaman. Yang perokok pula turut mengambil kesempatan menghirup asap yang segar juga ..(berbagai jenis asap..diantaranya asap dari rokok dunhill, gudang garam, malrboro, keretek, paip dan lain-lain) penat duk dalam kereta. Dan sesi fotografi tak rasmi dijalankan hehhehe.

5.00 PM

Sampai di pekan lama Ulu Yam. Berhenti seketika untuk sesi Makan dan minum di kedai mamak.

5.30 PM

Tiba di dewan Besar Batang Kali. Ketika ini acara pertandingan muzikal Rock Revenge a.k.a BOTB sedang berlansung. (master sempat tengok 4-5 band yang perform)
Hebat-hebat.. diantara band2 yang bertanding adalah kumpulan Cropox, dan apa lagi yer..lupa lah nama yang lain2 tue...).
Solat asar jangan dilupakan...

6.30 PM

Pertandingan Muzikal tamat.

Kumpulan bloodshed dan nrocinu test sound sytem.
Apa yang diorang godek2 alat muzik atas pentas tu master tak taulah...bahagian - nahagian teknikal muzik nie ..master hampeh skit.. dgr jelah :)

8.00 PM

Setelah selesai solat magrib dan mengetest sound system. masing - masing berdebar2 menunggu kehadiran penonton. Pada mulanya didalam dewan besar tersbut masih kosong. tiada penonton lagi. Ketika nie Master agak risau sedikit.. eh adake org nak dtg nie.. promosi takde nie.lokasi persembahan pun bertukar2 tempat...aiseyy..gumam master sendirian.
Tetapi semuanya itu sementara sahaja..

8.30 PM

Fuhh..tak semena-mena.. entah dari mana datangnya manusia ...dari ceruk kampung hingga ke kota.. Orang semakin ramai.. ada yang datang secara Solo seperti mat rock, ada yang datang bercouple (Hari kekasih la katakan) ala2 romeo dan juliet tersengih2, roman siti norbaya dan zulkarnian, ada yang berkeluarga..anak kecik berderit2..pun datang...
yang paling best ..pakcik2 dan makcik2 turut hadir....
(kata-kata dari seorang makcik.. "Makcik datang nak tgk Kumpulan Bloodshed.. Dulu Makcik pegi tgk show diorang masa di Stadium Merdeka")... PEhhhhhh klasikkkkk...
Peminat Bloodshed Masih Ada.. Dari Dulu, Kini dan Selamanya ahaaaa....Siapa Sangka Siapa Menduga...

Dengan tak disangka2..penuh satu dewan.. WAHHHHHHHHHHH Hebattttt!!!!!!
(mungkin show free agaknya Hmmppp..kalau berbayar agak2nya ramai ke tak orgnye mcm nie heheh) ..kata hati MasterComp lagi lah!!

Keadaan dalam dewan terkawal.. Opss lupe nak ceritakan, Dewan nie dilengkapi tempat duduk yang cantik dan berhawa dingin...berlampukan lampu kalimantang berwarna putih dan lampu bulat2 kuning tue ( ala-ala panggung wayang cineplex atau TGV dikawasan berhampiran anda) Jadi mat2 rock takleh nak head banging lonjat2 la...Semuanya duduk dalam keadaan sopan santun dan tertib....(Kali nie kita kasik can pakcik makcik dan anak2 kecil)..
kalau ade konsert tempat terbuka ..kita headbanging sama-sama yeahh!!

8.45 PM

Kumpulan SAMUDERA memulakan persembahan.. membawakan lagu2 hit mereka..seperti salam sejahtera...
Owhhh best layan lagu jiwa-jiwa..dihari kekasih nie..pehhhh...
lupalah tajuk lagu2 lain aiseyyy...Sorry bro EJ Samudera...

9.30 PM

MC pada malam itu memecahkan kebuntuan malam... Dengan bangga dan cerianya Mempersembahkan Kumpulan BLOODSHED.............

bergegarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
tepukan dari penonton...vokalist utama bloodshed Hakeem memperkenalkan ahli2 asal kumpulan bloodshed...hamdan reko, hamdan triumph, judy , dan ahli baru joe, fadzli dan juga dirinya...Kumpulan bloodshed memulakan persembahan dengan lagu SATRIA MEGA!!!!
masih tidak cukup.. ditambah dengan lagu PERISTIWA, MANUSIA DAN JANJI, PERTUMPAHAN DARAH @ bloodshed,

Suara-suara nakal dari penonton kedengaran.... SRI KANDI CINTAKU BRO!!!!!...ada juga yang berkata...SAMARKAND 1 BRO!!!!!!....

Kumpulan Bloodshed tidak menghampakan peminat2 mereka... lagu Sri kandi Cintaku didendangkan....Ketika ini ..ramai yang mengikut alunan lagu dan menyanyi lagu tersebut bersama-sama.Kanak-kanak kecil pun ikut sama.. fuhhh penangan Sri Kandi Cintaku mmg hebattttttt...

Ada juga yang menitiskan airmata... Sebak kerana 20 tahun menunggu untuk melihat kembali Kumpulan Bloodshed diatas pentas... sungguh terharu...
Sri kandi cintaku sungguh menyentuh perasaan..bertepatan dan sesuai dialun dan dinyanyikan dihari Kekasih 2009.....SEJARAH Tercipta!!!!

Setelah itu kumpulan Bloodshed menamatkan persembahan mereka dengan lagu heavy dan rancak... Perjuangan ... SAMARKAND....
bergema dewan dengan sentuhan keyboard judy, ketukan drum hamdan triump, lontaran suara hakeem, rengekan gorengan gitar hamdan diselang selikan dengan petikan fadzli.. dan ditambahkan perisa BASS oleh Joe...
membuatkan semua hadirin terdiam seketika...

10.15 PM

Giliran artis rakaman terbaru ..kumpulan Nrocinu pula membuat persembahan... imej yg gempak ala-ala pirate... dan muzik yang rock dan metal... mengalunkan lagu2 hit omputih (lupala tajuk apa) dan lagu2 dari album terbaru mereka yang bertajuk Keamanan...

setelah itu.. BRO Zuar XPDC pula dipanggil keatas pentas..bergabung bersama-sama Nrocinu ..
fehh sapa sangka.. Bro ZUAR juga boleh menyanyi... dibelasahnya lagu kamelia, danlagu mat saleh..aku lupe tajuk..

havoc sekejap dalam dewan..persembahan nrocinu tak menghampakan.. habis satu dewan diorang bergerak... (alatan muzik diorang guna @ gitar wireless..jadi bleh la bergerak bebas)

Mereka sudahi persembahan dengan lagu ISRAEL PENGGANAS!!!...penonton mengikut sama... best!!!

Pada masa yang sama..ketika persembahan ini dijalankan..kumpulan bloodshed sudah menyimpan peralatan muzik mereka dalam kenderaan.. Sudah releks kat luar berbual2 dgn peminat mereka..

Kelihatan YB Batang Kali baru sampai... (jadi dia terlepaslah tengok persembahan Bloodshed tadi)

11.10 PM

Dengan tiba-tiba.....!!!!!!!!!!!!!!

MC majlis mengumumkan ..dipersilakan sekali lagi Kumpulan Bloodshed untuk membuat persembahan... Direquest Khas oleh Yang Amat Berhormat Batang kali...

Dengan keadaan terkejut dan kelam kabut.. ahli2 MyBlood dan anggota kumpulan Bloodshed Pantas mengeluarkan kembali alatan muzik mereka dan naik ke pentas..

Rupernya2 YB nak dgr lagu SRI KANDI CINTAKU dan SAMARKAND..
Dengan sepantas yang mungkin.. kumpulan bloodshed siap sedia untuk memulakan kembali persembahan mereka..

Suara nakal dari penonton kedengaran lagi.. bro sekali lagi bro.. SRI KANDI CINTAKU.... SAMARKAND...

Dengan tidak membuang masa.. Bloodshed  memulakan persembahan kali kedua @ part 2..
lagu SRI KANDI CINTAKU dan SAMARKAND dinyanyikan sekali lagi... semua terhibuir. Kali ini Bloodshed buat julungkalinya juga memperdengarkan lagu single terbaru mereka.. Manifestasi Cinta kepada penonton... penonton cukup gembira mendengar lagu tersebut..

Persembahan Bloodshed tidak terhenti disitu sahaja... ditambah lagi beberapa buah lagu heavy metal dan rancak ...
Permintaan peminat untuk mereka membawa beberapa lagi lagu terpaksa ditolak... sehinggakan Vokalist terpaksa menyatakan waktu sudah larut malam...

Mereka menamatkan persembahan mereka dengan tepukan dan kegembiraan terpancar pada setiap hadirin yang hadir..

terima kasih diucapkan...

AHAD
12.30 AM

Kumpulan Bloodshed dan krew MyBlood bergerak kekedai makan...
Sesi mengisi perut dan tekak pula berlansung...
Ketika ini... kami di didendangkan oleh penyanyi2 amatur KARAOKE yang berada dikedai makan tersebut...
Jadiler...buat pelepas halwa telinga.. sedap tak sedap belakang kire...
janji perut diisi ..walaupun mata mengantukkkkk...

3.00 AM..

Sampai di studio Bshed Entertainment di jalan reko , Kajang Semula....
Semuanya dah penat.. kebanyakkan terus pulang..tapi master dan ahli2 band bloodshed yang lain.. pergi ke Anjung Kajang...
Pekene air minum lagi secawan dua.. untuk menghilangkan rasa mengantukk..dan kegembiraan yang tidak dapat diucapkan..

6.00 AM

Master sampai kembali ke rumah....
selepas waktu subuh.. terus TidooOOoooOOOoooOOOOoooOOOOoo

Sedar2... Matahari sudah nak terbenam balik baru master terjaga dari tidur hehheheheheh..
Itu sajalah kronologi Bloodshed di batang kali catatan MasterComp .... ..

===================

Jika anda mahu memanggil kumpulan bloodshed boleh hubungi MasterComp - 0126278447
atau cuba2lah layari website mereka.. http://bloodshed.com.my

1 Dalam Seribu ........Satu bro..!!!! aiseyyy

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


GEMPAR !! SURAU SAMPAH <b>DI PUCHONG</b> ~ Ikrar Pemuda

Posted: 05 Jul 2012 01:45 AM PDT

Inilah hasil negeri kebajikan yang dicanangkan oleh Pakatan Rakyat di Selangor. Masalah sampah yang kononnya boleh diselesaikan dengan pembelian 50 buah compactor ternyata satu cerita bohong yang cukup melampau.
Gambar yang anda saksikan kali ini adalah bukti bagaimana kononnya masalah sampah di Selangor yang berjaya di selesaikan dengan baik oleh kerajaan Pakatan Rakyat Selangor. Sampah berlonggok dihadapan sebuah surau di Puchong Selangor.
Mengikut kata penduduk disekitar flat yang berdekatan, ada 2 rumah sampah yang disediakan di kawasan tersebut. Tetapi kontraktor yang melakukan kutipan sampah tidak mengikut jadual yang ditetapkan. Ada masanya sehingga ulat-ulat sampah berjalan keluar dari rumah sampah yang disediakan.
Inilah masalah yang sinonim dengan pemerintahan kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor. Sampah adalah kesan sampingan yang dihadapi oleh masyarakat Selangor setelah memilih Pakatan Rakyat menjadi kerajaan mereka.

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


Jalan2 <b>di Rawang</b> | http://www.gadistimur.com

Posted: 31 May 2012 03:52 AM PDT

Bukan jalan2 pun sbnrnya tp ayah aku paksa pergi Rawang utk buat akaun? Paksa? Haha, takleh nafikan. Maklumlah, balik kelas tambahan pukul 12.30. Td pun keluar lambat sikit. Tgk2 lps Zohor kena pergi Rawang. Baru fikir nk golek2, huhu. Tp, nak tak nak kena jugak pergi.

Mula2 tunggu mama aku utk keluar dr bank. Lps buat akaun dgn Bank Islam, lega sbb dpt keluar sbb air cond sejuk sgt. Lps tu singgah McDonald sbb mama aku tak lunch lg. Biasalah, dkt sne mcm2 jenis org. Semuanya berpakat nk jd hot je. Faham2 je la ye. Mula2 plan nk makan kentang je tp bila tgk burger, terliur pulak. Last2 order McChicken.

Pertama sekali, aku msti buang sayur dulu. Dari kecik smpai skrg mmg tak mkn sayur. Lps habis buang semua, aku letak sos campur dgn lada hitam dkt dalam. Lepas tu baru aku start makan. Sedap mmg sedap tp boleh meletup lidah aku sbb pedas sgt. Menyesal letak byk sos -__-

Lps habis makan, tiba2 perut aku memulas. Kalau takde org dkt situ mmg aku dh lama menjerit. Itulah, sudahlah dh makan nasi dkt rumah. Lps tu aku pergi tibai burger yg teramat pedas. Agaknya perut aku pun kepedasan, huhu. Dh tak thn sgt, aku bngun pergi tandas. Adoi, tandas kunci pula. Dammit!

Last2, terpaksa tumpang tandas dkt office mama aku. Dgn penuh selamba aku dgn mama aku masuk dlm satu bilik walaupun dh terang2 tulis hanya kakitangan shj dibenarkan masuk. Lme jugak aku melabur. Hasilnya? Tersgtlah lega. Hahaha, tak senonoh betul xD . 

Lps selesai, nk keluar balik dr bilik tu. Aku cuba nk tarik pintu tp berkunci. Panik sebentar. Rupa2nya kena tekan code ape entah kalau nk keluar. Nasib baik ada kawan mama aku kebetulan muncul. Kalau tak mmg lama aku terperap dkt situ -__-

Klah, sayonara!

Triple L

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Lelaki Acu Pistol Ditahan Polis <b>Di Petaling Jaya</b> – Perak Today

Posted: 04 Jul 2012 06:53 PM PDT

PETALING JAYA: Seorang penganggur yang baru dibebaskan dari penjara Simpang Renggam, ditahan semula awal pagi Rabu selepas mengacukan pistol ke arah seorang anggota polis di Petaling Jaya Selatan 2, di sini.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya ACP Yahaya Ramli berkata lelaki berusia 29 tahun itu turut menghentak kepala anggota polis dengan pemegang pistol itu menyebabkan anggota polis berkenaan cedera dan memerlukan lima jahitan.

Beliau berkata dalam kejadian pada pukul 2.05 pagi, lelaki yang dibebaskan April lepas itu pada mulanya ditahan dua anggota polis kerana disyaki memecah sebuah kereta di kawasan berkenaan.

"Semasa ditahan, suspek merampas pistol milik seorang daripada anggota polis itu dan berlaku pergelutan menyebabkan suspek melepaskan satu das tembakan ke bawah tetapi tidak mencederakan sesiapa.

"Suspek kemudian bertindak mengacu pistol ke arah anggota polis berkenaan dan ketika cuba berundur pistol yang dipegang suspek terlepas dan dia terus diberkas," katanya pada sidang akhbar di sini, Rabu.

Yahaya berkata lelaki itu sebelum ini dipenjara mengikut Akta Darurat kerana mengugut dan mendatangkan ketakutan kepada orang awam.

Siasatan mendapati lelaki itu positif dadah jenis methamphetamine dan kes itu disiasat mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan kerana cubaan membunuh, katanya.

- BERNAMA

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved