ads

Jumaat, 1 Julai 2011

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN <b>TELOK DATOK</b>: Program <b>...</b>

Posted: 08 May 2011 08:17 AM PDT





Pada 7 May 2011,Dalam kesibukkan tugasan seharian,tanggungjawab sosial serta masyarakat tidak pernah dilupakan,maka,Biro Kebajikan dan Skuad Sayang UMNO Bahagian Kuala Langat serta Pergerakan Pemuda UMNO Cawangan Telok Datok,telah mengadakan satu program turun ke padang dengan membuat kunjungan ke rumah Tuan Haji Hamzah Nor bin Gabuh di Taman Seri Telok Datok.Biro Kebajikan dan Skuad Sayang UMNO Bahagian Kuala Langat diketuai oleh Puan Zabaidah Talib manakala Pergerakan Pemuda UMNO Cawangan Telok Datok diketuai oleh Hj.Zawalajam Hj.Mashod telah bersama-sama berganding bahu membersihkan kediaman Tuan Haji Hamzah Nor serta membaik pulih beberapa bahagian yang telah rosak.Tuan Haji Hamzah Nor adalah merupakan bekas wartawan akhbar Utusan Malaysia,kini terlantar sakit dan baru-baru ini tangannya patah akibat terjatuh.Dalam ucapannya,beliau merakamkan jutaan terima kasih yang tidak terhingga kepada pihak Biro Kebajikan,Skuad Sayang serta Pemuda Telok Datok yang masih lagi mengambil berat akan diri serta keluarganya dan berharap agar program seumpama ini dapat diteruskan dari masa ke semasa.Puan Zabaidah Talib berkata,selaku komandan skuad sayang parlimen kuala langat saya sentiasa bersedia menerima apa jua arahan yang di pinta untuk bergotong royong,menziarah,melawat dan apa jua yang berkaitan mengenai kebajiakan.semenjak adanya skuad sayang ianya secara tidak langsung dapat membuka mata masyarakat yang wanita tidak duduk berdiam diri .setiap dun ada pengerusinye.jika ada mana2 pihak yang memerlukan pertolongan skuad sedia menerimanya.setakat ni skuad sayang sentiasa aktif bergerak.
Manakala Hj.Zawalajam juga merakamkan jutaan penghargaan kepada Tn.Hj.Hamzah dan keluarga kerana sudi menerima kunjungan pada hari ini dan berjanji akan membantu selagi termampu. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


Rames Studios: Conquer the ship @ <b>Port Klang</b>

Posted: 01 Jul 2011 07:37 PM PDT

I'm from Kuala Lumpur, Malaysia. Currently working as Art Director for Astro (All Asia Broadcast Centre). I like photography, vectors... basically anything that got to do with graphics. Can't live without Photoshop and Flash lol. All the photos taken with my Nikon D90. Last but not least, thanks for your visit here :). Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


zaldeco: Renovasi & Dekorasi Rumah Teres <b>di Jenjarom</b>, Selangor.

Posted: 24 Mar 2011 08:53 PM PDT

Tempoh hari ZALDECO menerima panggilan dari seorang pelanggan yang baru sahaja membeli sebuah kediaman jenis teres setingkat di daerah Jenjarom, Selangor. Dari bual bicara, pemilikmahukan kediaman barunya ini memilik sebuat set kabinet dapur yang elegan dan sempurna. Begitu juga beliau mengidamkan sebuah almari pakaian sediabina untuk bilik utama.


Zal tiba di rumah pelanggan di daerah Jenjarom, Selangor.

Setelah memahami apakah kemahuannya, ZALDECO memberi cadangan dan pandangan setelah mengambil kesemua ukuran di bahagian-bahagian tertentu. Oleh kerana kediaman ini mempunyai ruang-ruang yang cukup terhad jadi ZALDECO menggunakan setiap inci yang ada untuk dimanfaatkan.





Setelah meneliti keseluruhan ruang rumah dan memahami apa yang dimahukan pemilik, akhirnya ZALDECO memberikan satu cetusan idea penuh inspirasi. Meski pun punya ruang yang terhad, ZALDECO tampil membawakan struktur dapur yang cukup moden dan ringkas buat keselesaan memasak. Walaupun kabinet dapur ini tidak besar namun susunan rapi dan reka bentuknya cukup menarik, tampil beraura dan berkonsepkan moden. ZALDECO memberi 2 cadangan tona warna untuk pilihan tuan rumah, samada alunan hitam zaitun ataupun pilihan rona coklat tanah. Jadi ianya terserah kepada pemilik untuk memilih.


Ruang dapur asal dan ruang dapaur selepas mendapat sentuhan Zal (dalam rekaan 3D) beronakan Hitam Zaitun.


Ruang dapur asal dan ruang dapur selepas mendapat sentuhan Zal (dalam rekaan 3D) beronakan Coklat Tanah.

Bagi ruang bilik tidur pula, ZALDECO menampilkan satu sentuhan almari pakaian sediabina yang serba ringkas tetapi anggun. Dengan 3 pintu tolak berkonsepkan almari Jepun, dua daripadanya berterapkan cermin bias agar dapat meluaskan lagi ruang bilik yang terhad ini. Dengan ruang-ruang penyimpanan yang selesa, segala pakaian dan fabrik dapat disimpan dan disusun rapi.


Ruang asal bilik tidur utama dan selepas mendapat sentuhan Zal (dalam rekaan 3D) almari pakaian sediabina berkonsepkan 'Modern Jappan'.

Nah... kini tuan rumah amat berpuas hati dengan cetusan idea dan proposal kami. Bagi keluarga ini mereka tidak sabar melihat hasilnya dan memulakan kehidupan indah di kediaman baru ini.
Segala proses renovasi dan dekorasi ini bakal bermula pertengahan April 2011 ini!

Adakah anda juga punya impian yang sama, mahu memiliki ruang-ruang indah di dalam kediaman anda, inilah masanya, berbicaralah bersama ZALDECO dan dapatkan sentuhan inspirasinya....Setiap dari anda berhak memilik kediaman impian!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>sungai tengi</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 06:52 AM PDT

LAWATAN BIRO MASYARAKAT FELDA PKR KE NEGERI JOHOR

Bersama Haji Suhaimi Said, Pengerusi Biro Masyarakat Felda PKR Pusat, Sdr T. Kumar (Peguam), Timbalan Pengerusi, SdrRTebin Birham, Setiausaha bersama Pimpinan PKR Negeri Johor Datuk Chua Jui Meng, Pengerusi Majlis Pimpinan PKR Negeri Johor, Sdr Hasan Karim (Peguam), Naib Pengeusi, Sdr Gurmit Singh Hullon (Peguam), Pengerusi Biro Guaman PKR Johor.

1. Tarikh: 5hb Jun 2011 (Ahad)

1.1: Lawatan ke Ladang Peneroka dan sesi dialog Isu Felda Setempat,

Masa: 2.30 petang .

Tempat: Felda Sg Mas, Pengerang

1.2: Ceramah dan Pelancaran Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal PKR Negeri Johor

masa: 9.00 malam

Tempat: Felda Adilla, Pengerang

2. Tarikh: 6hb Jun 2011 (Isnin)

2.1: Dialog Bersama Peneroka

Masa: 2.30 petang

Tempat: Felda Dengga, Sembrong

2.2: Ceramah Isu Felda dan Politik Semasa

Masa: 9.00 malam

Tempat: Felda Bukit Batu, Kulai

3. Tarikh: 7hb Jun 2011 (Selasa)

3.1: Dialog bersama Peneroka

Masa: 2.30 petang

Tempat: Pejabat PKR Sekijang

3.2: Ceramah isu Felda dan Politik Semasa

Masa: 9.00 malam

Tempat: Felda Maokil, Pagoh

Selepas Negeri Johor, Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal akan bertandang ke Negeri Perak, dan Pengerusi PKR Negeri Perak, akan membuat jadual lawatan.

Lawatan Ke Negeri Sembilan: Tarikh 31 Mei 2011

3.00 petang: Perasmian Papan Tanda Ranting bagi PKR Felda Palong 14, 15 dan 16.

4.00 petang: Pelancaran Kempen "Mansuhkan Felda Plantation" di Palong 9 oleh Dato Fauzi Abdul Rahman, Pengerusi MPN PKR Pahang, turut hadir Dato Kamarul Baharin Abas, Pengerusi MPN PKR Negeri Sembilan.

8.00 malam: Perasmian Bilik Gerakan PKR DUN Serting di Felda Serting Hilir 2.

9.00 malam: Ceramah Isu Felda dan Isu Semasa di Felda Serting Hilir 2.

Penceramah: Dato Fauzi Abdul Rahman, Dato Kamarul Bahrin Abas, Haji Suhaimi Said, Rebin Birham

Lawatan Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal ke Negeri Pahang. Tarikh 9hb Jun 2011

Kawasan Rompin:

2.30 petang: Felda Keratong 1

4.30 petang: Felda Keratong 8

8.30 malam: Gugusan Felda Selancar.

Kawasan Temerloh } Akan ditetapkan oleh Cabang berkenaan.

Kawasan Bentong }

Lawatan Ke Felda Gedangsa, Sungai Tengi Selatan, Sungai Tengi dan Suharto di Hulu Selangor ditetapkan pada 21hb Jun 2011:

1. 9.00 pagi - di Felda Sungai Tengi Selatan

2. 10.30 pagi - di Felda Sungai Tengi

3. 12.00 t.h - di Felda Suharto

4. 3.00 petang - di Felda Gedangsa

Terlibat dalam lawatan:

YB Elizabeth Wong

Haji Suhaimi Said

T. Kumar

Rebin Birham

Zabidie Abas

Man Kadir (Pak Jabit)

Pimpinan Biro Masyarakat Felda Negeri Selangor.

Lawatan ke rancangan Felda Perlis sedang diatur oleh Pengerusi MPN PKR Negeri Perlis.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di padang jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di padang jawa - Google Blog Search


Pecal Ayam Pecal Lele <b>Padang Jawa</b> | Adam Roslan

Posted: 30 Jun 2011 06:15 AM PDT

Hari terakhir di Shah Alam, Apek dan Mat Adi buat geram nak makan Pecal Lele dan Pecal Ayam di Padang Jawa. Penggemar pecal akan singgah sini kalau nak melepaskan gian.

Menunya nasi putih dan pecal ayam atau ikan keli. Sekali hidang sama Extra Joss, RM5.50.

Posted with WordPress for BlackBerry.

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


kerabat kenshiro: Adegan Carlsberg Party !! hanya <b>di Morib</b>..

Posted: 01 Jul 2011 10:34 AM PDT

Carlsberg merupakan satu jenama arak yang popular diMalaysia.. jika anda datang ke Shah Alam korang akan lihat dengan bangganya kilang Carlsberg bersaiz dinosour ditepi highway.. 25 Jun 2011 satu party di pantai telah berjaya dianjurkan.. bagi anda yang terlepas marilah menambah dosa dan renung-renungkan.. :D

Jika rasa anda tidak patut melihat aksi hebat ini sila tinggalkan.

best kan!!!

tambah..

dosa...

Are u ready..??

* Merasai nikmat hidup didunia ini tidak seindah berada didalam kubur.. itulah reality yang bukan fantasi..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


Kabinet Dapur Hitam Putih <b>Di Selayang</b> : SeniHias.com

Posted: 24 Apr 2011 11:54 PM PDT

Entry kali ini pula menonjolkan dapur basah yang comel. Bergaya Inggeris dengan rona warna hitam putih. Bahan binaan adalah dari ply-nyatoh bertetulang dengan kemasan cat. Kreativiti tuan rumah menghias dapurnya memang begitu ketara. Sesuai dengan kerjayanya sebagai perancang perkahwinan. Siapa kata dapur mesti besar untuk kelihatan anggun dan menarik?

whi1

Hitam putih menggamit pandangan di dapur basah yang comel dan mempersonakan

Table top dari jubin hitam dengan backsplash bercorak batu-bata hitam menyempurnakan gaya yang ditonjolkan

Table top dari jubin hitam dengan backsplash bercorak batu-bata hitam menyempurnakan gaya yang ditonjolkan

Kekotak peti sejuk dan pantri di bahagian bersebelahan. Lihat juga bagaimana dapur boleh menjadi tempat memasak dan mempamerkan hiasan dalam masa yang sama

Kekotak peti sejuk dan pantri di bahagian bersebelahan. Lihat juga bagaimana dapur boleh menjadi tempat memasak dan mempamerkan hiasan dalam masa yang sama

nazli13

Nazli Kimin adalah Admin Senihias.com
Perancang Kediaman
Email: senihias@gmail.com

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


Simple & Pure: SEPETANG <b>DI ULU YAM</b>

Posted: 26 Jun 2011 10:09 PM PDT

Sabtu lepas aku gi keje kat Wangsa Maju

memandangkan keje berlambak & terpaksa dibuat dalam tempoh yang singkat

so mengambil masa yang lama nak betapa kat sana

memula risau jugak kot2 anak2 buat onar pulak kat situ

tahulah budak2 kan cepat boring

Alhamdulillah aku suh anak2 main la apa yang patut

dah le aku lupa bawak laptop takleh la depa nak layan game

tapi nasib la ade komputer budak2 opis

aku bagi la depan layan internet kat komputer tu

ikut depa la nak main game ke, tengok kartun kat youtube ke

Disebabkan mata aku pun dah berpinar2 nengok nombor

aku pun dah tak mampu nak teruskan keje lagi

so aku bagitau la kakak tu yang aku tak boleh continue lagi

nanti aku sambung kat rumah & nanti aku  email la pada dia

tengok jam pun dah pukul 4 petang, hasben aku pun dah nak habis keje dah

so aku call dia kata nak balik sekali

pastu aku cakap la kat dia yang aku tunggu kat Tasik Sg Tua tu

Memula hasben suh tunggu kat Petronas Sg Tua je

tapi boring la pulak kan, nanti anak2 pun  buat hal lak, panas lak tu kan

better la aku tunggu kat tempat yang boleh ambil angin & rehatkan minda sikit

tu yang aku suggest tunggu kat tasik tu

lagipun walaupun hari2 lalu kawasan tu

tak pernah sekali pun kitaorang singgah & melepak kat situ

Sementara menunggu hasben aku, lepak2 kat kawasan lapang depan tasik tu

syok jugak tengok tasik & kena lak angin sepoi2

memang rileks la... anak2 pun lepas bebas lari2 kat situ

sebelum balik harus la tangkap gambar sekeping dua kan

Ni minah posing ni, dia yang dulu2 nak tangkap gambar

Memula budak ni takut nak duduk kat situ sebab dia kata takut jatuh dalam tasik

Memek muka anak2 aku...

Eh..eh.. cam kapel tengah gaduh la pulak... heheheh

saje je aku snap gambar depa dari belakang

Sudah baik semula... biasa la kan, kejap baik, kejap gaduh

Final pic untuk hari tu....

Abah dah sampai, jom kita balik !!! Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


10 <b>Sungai</b> Terpanjang <b>Di</b> Dunia | www.ganisda2001.com

Posted: 10 Jun 2011 12:00 AM PDT

Sungai merupakan jalur aliran air dari darat ke laut yang umumnya airnya berasal dari air hujan, lelehan salju atau dari mata air. Air sungai biasanya memiliki rasa yang tawar dengan warna dan kandungan yang berbeda-beda antara sungai yang satu dengan yang lain.

Berikut di bawah ini adalah daftar nama sungai, panjang dan letak lokasi geografisnya :

1. Sungai Nil berada di Afrika memiliki panjang 6650 kilometer

2. Sungai Amazon berada di Amerika Selatan memiliki panjang 6400 kilometer

3. Sungai Yangtze / Chang Jiang berada di Negara China memiliki panjang 6300 kilometer

4. Sungai Mississippi – Missouri berada di Amerika Utara memiliki panjang 6275 kilometer

5. Sungai Yenisei – Angara – Selenga berada di Rusia dan Mongolia memiliki panjang 5539 kilometer

6. Sungai Kuning / Huang Ho berada di China Benua Asia memiliki panjang 5464 kilometer

7. Sungai Ob – Irtysh berada di Eropa dan Asia memiliki panjang 5410 kilometer

8. Sungai Kongo berada di Afrika memiliki panjang 4700 kilometer

9. Sungai Amur berada di Eropa dan Asia memiliki panjang 4444 kilometer

10. Sungai Lena berada di Benua Eropa (Rusia) memiliki panjang 4400 km

Tambahan :

Ada temuan baru yang mengatakan bahwa sungai amazon adalah sungai yang terpanjang setelah adanya penelitian baru-baru ini.

Pesan organisasi.org : Jangan membuang sampah di sungai serta saluran air lainnya agar sungai kita tetap bersih dan terjaga kelestariannya. Contoh buruk kondisi sungai yaitu sungai jakarta seperti kali ciliwung, kali pesing, kali sekretaris, kali grogol, kali malang dan lain sebagainya yang kondisi air sangat memprihatinkan.

Sungai terpanjang di Indonesia adalah sungai kapuas di Kalimantan Barat dengan panjang mencapai 1143 km.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


MPP: FRU buat WARM-UP <b>di SHAH ALAM</b> sebelum tunjuk perasaan BERSIH.

Posted: 24 Jun 2011 10:08 AM PDT

Terdesak dengan kehebatan momentum perhimpunan Bersih 2.0 pada 9 Julai ini, sepasukan polis bertindak keras dengan menghalang road show anjuran Angkatan Muda KEADILAN (AMK) Shah Alam di Uptown di sini, malam ini.

Polis dengan bilangan keanggotaan yang ramai termasuk Unit Simpanan Persekutuan (FRU) dikerah mengepung sekitar laluan menghala ke Uptown Shah Alam – lokasi tumpuan anak muda sekitar bandar raya itu.

Tekanan awal mulai dirasai apabila beberapa sekatan jalan raya dibuat sebelum polis yang kemudian menghalang orang ramai memasuki Uptown di Seksyen 24 itu, dengan melakukan kepungan sejak jam 7 malam.

Anggota polis turut menutup pentas Uptown yang dijadual berlangsung ucapan pimpinan AMK sempena program road show itu.

"Kawasan ceramah di Uptown dikepung polis sehingga tiada pengunjung dibenar memasuki Uptown itu," kata Timbalan Ketua AMK Pusat, Khairul Anuar atau Jonah kepada Keadilan Daily, kira-kira jam 10.30 malam ini.

Jonah yang turut ditahan polis kerana memakai T-Shirt Bersih dan dibawa ke balai polis Shah Alam, Seksyen 9 dengan tangan bergari, ketika dihubungi malam ini, tidak gentar dengan tindakan itu.
"Masih di balai. Saya seorang ditahan. Insya-Allah, tak ada apa-apa…" katanya.

Terdahulu, Jonah dalam kiriman pesanan ringkas (SMS), berkata polis juga memanggil beberapa anggota AMK yang berceramah di Felda Hulu Selangor, semalam, untuk memberi keterangan. -keadilandaily-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved