ads

Ahad, 4 September 2011

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


Berbuka dengan Ibu Tunggal Muda Zon Tengah, Hulu Selangor <b>di Kuala</b> <b>...</b>

Posted: 20 Aug 2011 04:23 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Berbuka dengan Ibu Tunggal Muda Zon Tengah, Hulu Selangor di Kuala Kubu Bharu. by Dato' Mohamed Idris Abu Bakar · Image. Sent from my iPhone. Tweet. Posted from Kuala Kubu Bahru, Malaysia. Posted from. Kuala Kubu Bahru ...

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


Ship in &#39;Transformers&#39; movie docks at <b>Port Klang</b> - Updated News

Posted: 04 Sep 2011 07:31 PM PDT

PORT KLANG: American aircraft carrier USS John C. Stennis, seen in the movie Transformers: Revenge of the Fallen, is in town.

The vessel made a scheduled port call yesterday, with 5,000 sailors and dozens of fighter jets on board.

Although the USS John C. Stennis, also called the CVN-74, had served in various operations in Afghanistan and other hotspots, and responded to disasters such as Hurricane Katrina and the tsunami in Indonesia, the ship is better known for its cameo appearance in several movies.

Besides Transformers: Revenge of the Fallen, in which the carrier was seen in the film's final battle in Egypt, the 15-year-old ship had also appeared in the movies Executive Decision and The Sum of All Fears, as well as in an episode of television series NCIS.

"It was in October 2008 when they filmed Transformers on board. (The director) Michael Bay, (actor) Shia Lebouef and everyone was here.

"We were off the coast of San Diego, and they spent about a week filming," said the ship's public affairs officer Cindy Fields.

It was a hectic time, recalled Fields, as the sailors and air wing personnel were preparing for deployment.

"So we had them filming on one end, while tankers were taking off to refuel our jets which were in mid-air," she said.

Lt Jesus Uranga, who was not around during the filming, said one of the crewmen even boasted that he was Optimus Prime.

"He told me he was holding on to a high pole on the flight deck. The movie producers later superimposed Optimus Prime over the pole using CGI (computer generated imagery)," he said.

Rear Admiral Craig Faller, who is commander of Strike Group Three, which includes the USS John C. Stennis and a few destroyers, said he was very happy to visit Malaysia and would exchange views with his Malaysian counterparts.

"We are proud of our equipment, but we are most proud of our crew," he said.

He added that the average age of the crew was 26, with those on the flight deck averaging only 21 years of age.

Capt Ronald Reis, commanding officer of the USS John C. Stennis, said the United States would like to have regular visits to Malaysia.

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Jangan Dermakan Wang Pada PDRM..!!!!

Posted: 16 Dec 2006 12:00 AM PST

Lokasi lebuhraya yang memasang Speedtrap (perangkap had laju) Sempena hari raya 2011

PLUS Arah Utara (Dari KL):(Area ni aku banyak kena saman)

1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting
2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting
3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan
4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara
5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai
6- Km 296 berdekatan exit Gopeng
7- Km 352.6 selepas exit Sungkai
8- Km 373 berdekatan exit Slim River
9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar
10- Km 308.6 selepas exit Gopeng
11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora
12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun
13- 2 km after tol Juru (90km/j)
14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)

PLUS Arah Selatan:

1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan
2- Ada 3 kamera antara Km 255 – Km 249 (Persimpangan Seremban – Senawang)
3- Km 253 selepas exit Senawang
4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah
5- Betul2 di exit Jasin
6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak
7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara
8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam
9- Betul2 di exit Sedenak

PLUS Tengah:

1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh
2- Betul2 di exit Bukit Lanjan
3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh
4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang
5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi

NKVE

1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)
2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)
3- Betul2 di exit Damansara
4- Km 11.2 berdekatan rel keretapi
5- Betul2 di exit Shah Alam

KESAS

1- Km 44.8 berdekatan exit LDP
2- Berhadapan Endah Parade
3- Betul2 di exit Hicom

ELITE (Dari arah KLIA)

1- Km 4.8 selepas exit Batu 3
2- Km 2 – Km 4 atas jambatan berdekatan Makro
3- Betul2 kat bawah restoran jejantas USJ
4- Km 10 sebelum exit USJ

JALAN PERSEKUTUAN

1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)
8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)
9- Jalan Gambang – Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)
10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)
11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)
12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)
13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai
14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)
15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)
16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)
17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)
18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas
19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang
20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju
21- MRR2 berhadapan Mikro Cheras

Sumber: Naim nikmat

N'N:ingat duit banyak nak guna untuk beraya jangan bagi duit anda free2 kepada kerajaan zalim UMNO/BN.

Nota: Lu orang print dan simpan senarai nih dalam kereta, lepas jer... kawasan2 yang tersenarai besit macam pelesit... lepas tu slowdown... lepas tu besit balik... kah.. kah...kah....

Apa barang keraaaaa....jaaaaaan lulus kapasiti cc kereta tinggi2..., lepas tu bawak macam siput babi... laju sikit kena saman... hahaha... lebih baik keraaajaan luluskan kereta 650cc jer.... barulah betul dan adil dengan undang2 pengangkutan jalanraya... gua pun tak tertipu... ada bran...???

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


Sepaktakraw: Duta (belum rasmi) Bolarotan muncul Naib Johan <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 29 May 2011 09:23 AM PDT

Bro M atau nama sebenarnya Mohd Khaizir muncul naib johan di sebuah kejohanan di Dengkil hari ini. Bersama regu 'keras' nya Bro M berjaya layak ke peringkat akhir. 
Apa yang menarik, beliau bertarung sambil bersarungkan T-Shirt eksklusif Bolarotan.com yang tertulis dibelakangnya TEKONG
Ramai yang ingin beraksi bersama beliau. Bolarotan.com sudah melamar beliau untuk beraksi di Kejohanan KFC Utusan 2011. Nantikan aksi beliau!

12 di ulu kelang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu kelang - Google Blog Search


Journey of Life!: Bukit Tabuh, <b>Ulu Kelang</b> a.k.a Klang Gate Quartz <b>...</b>

Posted: 30 Jul 2011 08:45 AM PDT

Jika kamu berjalan menghala ke Hulu Kelang, kamu pasti akan nampak bukit ini dari jauh. Dari MRR2 memang agak jelas.
Nampak dari jauh memang  melazatkan. Iya, agak menggeramkan bagi seorang pendaki. Pada aku, bukit ini bukan sebarang bukit. Di antara bukit yang agak sukar untuk aku daki.
Agak bahaya jika tidak berhati-hati.
Batu-batu yang tajam membuatkan tanganku bercalar-calar.
Tetapi, panorama yang dapat kamu lihat dari atas bukit itu memang sangat cantik. Berbaloi-baloi bagi setiap peluh yang telah dikeluarkan.
Dalam pendakian menuju ke puncak bukit, kamu akan nampak pemandangan sebegini...
Kawasan perumahan Taman Melawati juga akan kelihatan semakin tinggi anda daki.
Di antara spot2 yang menggayatkan. Kaki aku ada sedikit menggigil masa lalu kawasan ini. Kiri kanan adalah 80% steep drop. Tapi alhamdulillah, aku dapat atasi rasa gayat itu dan meneruskan pendakian.
Batu-batu yang harus dipanjat memang tajam. Tak percaya, tengok sendiri. Bukit ini sebenarnya bertahtakan batu Quartz. Pasal itu nama bukit ini Quartz Ridge. Ramai orang ingat, batu yang orang nampak dari jauh ni adalah limestone/batu kapur. Tapi sebenarnya tidak. Limestone yang nampak di KL ini hanya terdapat di Batu Cave. Limestone yang lain semua berada bawah tanah.
Bila sampai di puncak bukit, vegetation yang ada juga berlainan. Rumput yang ada di atas sana macam carpet. memang agak berbeza keadaannya dari bukit/gunung lain. Itu yang membuatkan bukit ini special. 
Aku ambil masa dalam 4 jam untuk sampai ke puncak bukit. Iya agak panjang sebenarnya masa yang aku ambil untuk sampai. Banyak kali aku berehat sebab laluannya agak memenatkan. Mental dan fizikal.
Kalo korang berminat untuk daki bukit ini, aku suggest korang naik awal pagi dalam pukul 7.30am. Sebab KL nie, asal petang jea hujan kan. Lagipun, sangat bahaya kalau naik masa hujan. Sangat slippery, kalau jatuh memang..hmm fatal.
Oh yea, entrance untuk start pendakian adalah di Taman Melawati. Cari Puncak Niaga punya substation. Ada banyak kereta parking di situ dan laluan masuk memang agak tersorok. Cuba tanya local people, kalo tak jumpa.

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>sungai tengi</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 12:00 AM PDT

LAWATAN BIRO MASYARAKAT FELDA PKR KE NEGERI JOHOR

Bersama Haji Suhaimi Said, Pengerusi Biro Masyarakat Felda PKR Pusat, Sdr T. Kumar (Peguam), Timbalan Pengerusi, SdrRTebin Birham, Setiausaha bersama Pimpinan PKR Negeri Johor Datuk Chua Jui Meng, Pengerusi Majlis Pimpinan PKR Negeri Johor, Sdr Hasan Karim (Peguam), Naib Pengeusi, Sdr Gurmit Singh Hullon (Peguam), Pengerusi Biro Guaman PKR Johor.

1. Tarikh: 5hb Jun 2011 (Ahad)

1.1: Lawatan ke Ladang Peneroka dan sesi dialog Isu Felda Setempat,

Masa: 2.30 petang .

Tempat: Felda Sg Mas, Pengerang

1.2: Ceramah dan Pelancaran Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal PKR Negeri Johor

masa: 9.00 malam

Tempat: Felda Adilla, Pengerang

2. Tarikh: 6hb Jun 2011 (Isnin)

2.1: Dialog Bersama Peneroka

Masa: 2.30 petang

Tempat: Felda Dengga, Sembrong

2.2: Ceramah Isu Felda dan Politik Semasa

Masa: 9.00 malam

Tempat: Felda Bukit Batu, Kulai

3. Tarikh: 7hb Jun 2011 (Selasa)

3.1: Dialog bersama Peneroka

Masa: 2.30 petang

Tempat: Pejabat PKR Sekijang

3.2: Ceramah isu Felda dan Politik Semasa

Masa: 9.00 malam

Tempat: Felda Maokil, Pagoh

Selepas Negeri Johor, Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal akan bertandang ke Negeri Perak, dan Pengerusi PKR Negeri Perak, akan membuat jadual lawatan.

Lawatan Ke Negeri Sembilan: Tarikh 31 Mei 2011

3.00 petang: Perasmian Papan Tanda Ranting bagi PKR Felda Palong 14, 15 dan 16.

4.00 petang: Pelancaran Kempen "Mansuhkan Felda Plantation" di Palong 9 oleh Dato Fauzi Abdul Rahman, Pengerusi MPN PKR Pahang, turut hadir Dato Kamarul Baharin Abas, Pengerusi MPN PKR Negeri Sembilan.

8.00 malam: Perasmian Bilik Gerakan PKR DUN Serting di Felda Serting Hilir 2.

9.00 malam: Ceramah Isu Felda dan Isu Semasa di Felda Serting Hilir 2.

Penceramah: Dato Fauzi Abdul Rahman, Dato Kamarul Bahrin Abas, Haji Suhaimi Said, Rebin Birham

Lawatan Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal ke Negeri Pahang. Tarikh 9hb Jun 2011

Kawasan Rompin:

2.30 petang: Felda Keratong 1

4.30 petang: Felda Keratong 8

8.30 malam: Gugusan Felda Selancar.

Kawasan Temerloh } Akan ditetapkan oleh Cabang berkenaan.

Kawasan Bentong }

Lawatan Ke Felda Gedangsa, Sungai Tengi Selatan, Sungai Tengi dan Suharto di Hulu Selangor ditetapkan pada 21hb Jun 2011:

1. 9.00 pagi - di Felda Sungai Tengi Selatan

2. 10.30 pagi - di Felda Sungai Tengi

3. 12.00 t.h - di Felda Suharto

4. 3.00 petang - di Felda Gedangsa

Terlibat dalam lawatan:

YB Elizabeth Wong

Haji Suhaimi Said

T. Kumar

Rebin Birham

Zabidie Abas

Man Kadir (Pak Jabit)

Pimpinan Biro Masyarakat Felda Negeri Selangor.

Lawatan ke rancangan Felda Perlis sedang diatur oleh Pengerusi MPN PKR Negeri Perlis.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


StepOverMyDeadBody: MHC Konvoi Raya 2011

Posted: 04 Sep 2011 06:26 AM PDT

Salam lebaran & salam satu Malaysia .Alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi pada tahun ini sekali lagi kami diberi ruang dan kesempatan untuk menganjurkan MHC Konvoi Raya untuk kali ke 4 berturut turut sejak dari tahun 2008 iaitu ketika ahli MHC di Tingkatan 4.
Seramai 27 ahli MHC menjayakan event kali ini dan sebanyak 17 biji motor serta 5 buah kereta turut sama memeriahkan lagi suasana kali ini dimana edisi konvoi raya kali ini mencatatkan jumlah penyertaan paling ramai di antara semua edisi konvoi raya sebelum ini .
Destinasi jajahan konvoi raya kami pada tahun ini merangkumi Bangi , Kajang , Semenyih , Hulu Langat & Beranang . Sebanyak 9 buah rumah yang ' bertuah ' telah dijajah oleh ahli MHC & sekalung ucapan tahniah diucapkan kepada Luqman Hakim , Ainul Huda , Akmal Sharin , Suraya Hani , Akmal Amri , Maslina , Fatihah , Zahid Zaini & Akmal Hajam kerana sudi membuka pintu rumah anda :)
Berikut adalah antara gambar yang sempat dirakam :)


 Di surau taman Maslina .


Akhir kata , semoga setiap seorang daripada kita berjaya di dalam bidang yang diceburi dan semoga berjaya di dunia dan di akhirat .

Sekian .

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Berbuka Puasa <b>di</b> Wong Solo <b>Bangi</b> | Farah&#39;s Blog

Posted: 12 Aug 2011 01:21 AM PDT

Salam semua
2 hari lepas kitaorg dibelanja oleh Kry..
hehe..berbuka puasa dekat Wong Solo Bangi..
makanan kitaorg ayam penyet..
dia punya sambal bleh tahan pedas..
smpai ke kepala..hehe..
apa2 pon enjoy the pic..mls nk mengarang..hehe
 Tempat makan kitaorg..duk bersila mencabar btol..kat sini ade gak meja..tapi tuan belanja pilih sini kan...rase ala2 kampung kot..:)


 Me & hubby yg cuba besarkan mata..scam!
 Nasi sy..sy suka sambal dia yg meletup & terung sambal...:D

Menu tambahan..daging penyet
tak sempat nak snap gambar air..sbb dia smpai dekat2 berbuka
air Es Buah dia boleh tahan sedap..
korang leh la cuba nanti
thanks Kry belanja kitaorg..
p/s : arini berbuka kat Bangi Golf Resort..company hubby ade wat iftar kat situ..

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


Penjaga Kebun Ditemui Mati <b>Di Ulu Yam</b> Lama

Posted: 03 Sep 2011 10:57 PM PDT

KUALA LUMPUR – Seorang penjaga kebun ditemui mati dengan luka di bahagian mulut dan belakang kepala di kawasan sungai berhampiran jambatan gantung Ulu Yam Lama, Selangor, Sabtu.

Ketua Polis Daerah Hulu Selangor Supritendan Norel Azmi Yahya Affandi dalam satu sistem pesanan ringkas (SMS) berkata mayat Lam Kong, 46 ditemui oleh orang awam yang melalui kawasan berkenaan kira-kira pukul 1 tengah hari.

"Mayat dijumpai di sungai Ulu Yam Lama berdekatan dengan jambatan gantung Ulu Yam Lama, 500 meter dari jalan besar Ulu Yam," katanya.

Beliau berkata mayat itu ditemui dalam keadaan terlentang berhampiran tebing sungai dan pemeriksaan mendapati muka dan kedua belah tangan si mati menjadi hitam kerana berada di dalam air sungai.

Katanya lelaki itu dipercayai mati dalam tempoh 36 jam sebelum ditemui.

Norel berkata Lam berasal dari Seri Petaling, Kuala Lumpur bekerja di sebuah kebun sayur yang tidak lagi diusahakan berdekatan dengan tanah perkuburan wakaf lama Batang Kali dan si mati tinggal seorang diri di pondok di dalam kebun itu.

Mayat yang dikenal pasti oleh anak saudaranya yang juga majikannya dibawa ke Hospital Sungai Buloh untuk bedah siasat yang akan dijalankan Ahad dan kes disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan. – BERNAMA

Related posts:

Penjaga Kebun Ditemui Mati <b>Di Ulu Yam</b> Lama : N9 Kini

Posted: 03 Sep 2011 09:01 PM PDT

KUALA LUMPUR: 4 September – Seorang penjaga kebun ditemui mati dengan luka di bahagian mulut dan belakang kepala di kawasan sungai berhampiran jambatan gantung Ulu Yam Lama, Selangor, Sabtu.

Ketua Polis Daerah Hulu Selangor Supritendan Norel Azmi Yahya Affandi dalam satu sistem pesanan ringkas (SMS) berkata mayat Lam Kong, 46 ditemui oleh orang awam yang melalui kawasan berkenaan kira-kira pukul 1 tengah hari.

"Mayat dijumpai di sungai Ulu Yam Lama berdekatan dengan jambatan gantung Ulu Yam Lama, 500 meter dari jalan besar Ulu Yam," katanya.

Beliau berkata mayat itu ditemui dalam keadaan terlentang berhampiran tebing sungai dan pemeriksaan mendapati muka dan kedua belah tangan si mati menjadi hitam kerana berada di dalam air sungai.

Katanya lelaki itu dipercayai mati dalam tempoh 36 jam sebelum ditemui.

Norel berkata Lam berasal dari Seri Petaling, Kuala Lumpur bekerja di sebuah kebun sayur yang tidak lagi diusahakan berdekatan dengan tanah perkuburan wakaf lama Batang Kali dan si mati tinggal seorang diri di pondok di dalam kebun itu.

Mayat yang dikenal pasti oleh anak saudaranya yang juga majikannya dibawa ke Hospital Sungai Buloh untuk bedah siasat yang akan dijalankan Ahad dan kes disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan. – BERNAMA

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Iftar kat Rest Murni&#39;s Discovery <b>Bandar Sunway</b> - comot - Blogspot

Posted: 24 Aug 2011 09:33 PM PDT

Salam korang dan selamat menjalani ibadah berpuasa bagi hari ke 25 ok..Ok ape yang ako nak share kali ini adalah segala mengenai makanan yang ako dah berjaya hadap dan cuba habiskan..ok walau hakikatnya ako bukan lah seorang kakie makan yang havoc tentang makanan, bagi ako hanya suka mencuba merasa dan seterusnya menilai dan takkan la plak ako makan sampai perut ako sentap hingga akhirnya ako terpakse berjalan seperti orang mengandung 4 bulan..camtu??..

So destinasi kali nih ako telah ke Bandar Sunway di atas jemputan " wah kelas ko jah" cam iklan Ribena kan kan..??

Ok ko search jerw nama die nih kompom akan jumpa lah..

Apa yang telah ako cuba merasa kat restoran nih adalah

LILY SPECIAL RM6.00

Ok sila ampun segala menu kat bawah nih termasuk dalam pakej buffet yang telah di bayar oleh?? RM25 seorang..adakah ia berbaloi???

Lauk berat yang ako dah hadap..sila maafkan nak komen nih..ikan kembong die cam semalam punya ok..ayam merah die cam kayu keras dowh..siap nak keluar lompat dari plate ako..kuah kicap..tah hape2 tah..xtau nak ngomel, telur puyuh lemak..ciss pantang tul masak lemak xpedas.. (keseluruhan komen ako adalah kurang sedap..)

Hah bab kuih dan ayam chiken chop yang ako xleh blah tuh xda lak sos blacpapper..ako xsempat nak cedok dah kering lah mangkuk kuah tuh..so ako ngn rase kekesalan yang teramat menyentap ayam tuh semata2 tanpa kuah..apa rase??erm rase ayam jela..dah nama pun ayam chop kan..miahahahah..bab kueh lah yang puding putih gebu dah belang2 itam ala2 cincau tu ..cam badan lembu pun hado (ok sila lupakan nanti ingat daging xleh makan lak ako) sangat sedap wooo sebab ako suka makanan yang kurang manis sebab ako dah cukup manis untuk itu dan paling penting adalah dapat elakkan dari dapat penyakit hokey..

Ini juadah pembuka yang sememangnya sampai lebam xlaku dan xda sape yang nak usik..ako je yang rembat 2 potong tembikai nih ekekek..

Sate omaingaih.....xsedap lansung dahla masin sate lak kedekut tul kurus kering kerempeng ala2 badan ako nih hah nak makn xnikmat..sbb harus jugak ko makan 10 cucuk baru terjadiknya tahi gigit..(dapat bayangkan x berapa cinoneknya sate die) kuah die agak masin..adeii tukang masak nih terlalu pemurah ngn serbuk garam hape..erm..totally my comment r not worth..

Gulai lemak ketam..ish hendon masak pun tau pedas ini ape org yang masak xpedas lansung ako kurang berminat da..xpe lah stakat ini yang ako sempat merasa yang lain ako xnak komen sebab memang ramai yang cakap kureng ok..(bagi ako lak mayb the chef have their own reason y masak camtu punya rasa..sebab puasa kot..kan kan)

lepas kenyang lebam ako bergambar sakan la plak ok..

makan ko sambil layan FB boleh..alah pe da hal dah tu mmg habit ako suka snap ape yang patut..sampai da yang snap gambar ako pun ako xperasan

si Mira aka Son o so'on ekekek

anak tuan zaini

wif aisyah aka Aloya

kak biha wif her daughter's ieman sweet iman ok

tu dia..die mai da mai da..miss photogenic Qaseh..

ngan cik zurai aka yai

da lovely one my Izyan liyana..kawan diet baru...ekekek

P/s :  Apa apa pun yang best sebab sume dapat berkumpul dan beramah mesra walau ada segenlintir ako xberapa nak mesra atas sebab ako pun xkenal dorang stakat senyum kambing slalu ako sumbangkan ok..so..apa yang buat ako suka sangat adalah suma berkumpul dan bersuka dan riang ria ala2 cuti xskolah ok..

Ok lah ape yang ako dah mengarut nih pe2pun layan seyh..

Hadir <b>di</b> Kuliah Subuh Masjid al-Husna <b>Bandar Sunway</b> -- niknazmi <b>...</b>

Posted: 10 Jun 2011 09:40 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Temui Tan Sri Khalid dan Azmin Ali di Makan Malam Keadilan Kelana Jaya. 13 May. Nik Nazmi ... Perbincangan Buku Mendepani Zaman di Pesta Buku Antarabangsa KL. 02 Mar ... Masjid al-Husna, PJS 10 Bandar Sunway ...

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


Jasmin Hamid Seksi Hot Beraya <b>Di Rawang</b> Selangor | Mohd <b>...</b>

Posted: 01 Sep 2011 11:34 AM PDT


Jasmin Hamid Seksi Hot Beraya Di Rawang Selangor
Bagi seorang lagi dramatis yang sering membawa watak antagonis, Jasmin Hamid, dia lebih gemar bekerja sepanjang bulan Ramadan kerana bagi aktres ini jika dia bekerja, sekurang-kurangnya masa terluang akan dapat dipenuhi.
Jasmin Hamid Menggembirakan Anak-anak
Bertutur mengenai perjalanan jadual hari raya Jasmin Hamid, ujarnya, dia dan anaknya pulang ke kediaman ibu bapanya yang terletak di Rawang, Selangor. Namun, jika diizinkan, Jasmin Hamid mahu membawa anak-anak bercuti sempena cuti raya yang agak panjang.
Sebagai seorang ibu, apa yang penting ialah menjaga kebajikan dan menggembirakan anak-anak terutamanya jika menjelang Aidilfitri. Ketika itu, Jasmin Hamid membeli-belah persiapan raya lebih menyeronokkan. 
Gambar Jasmin Hamid Seksi Hot Bersama Janda Meletup Rozita Che Wan
"Sambutan raya saya setiap tahun sekarang memang lebih kepada anak-anak. Bagi saya, anak-anak lebih penting dan saya mahu mereka gembira sambut raya. Orang dewasa seperti kita ini, tidak terlalu memikirkan perihal baju raya dan sebagainya.
"Pada tahun ini juga keluarga saya memilih warna merah cili sebagai tema raya. Saya pulang ke kampung hanya dua atau tiga hari kerana saya perlu beri komitmen terhadap penggambaran telefilem" ujar Jasmin Hamid ibu beranak tiga ini.

Jasmin Hamid Buat Kuih Raya

Walaupun Jasmin Hamid agak sibuk dengan kerja, namun Jasmin Hamid sempat meluangkan masa untuk membuat kuih-muih sempena menyambut perayaan yang hanya disambut setahun sekali ini. Antara dua jenis kuih yang dibuat Jasmin ialah kuih cornflakes dan semprit.
Selain itu, Jasmin Hamid sewaktu ditanya tentang tradisi bermain bunga api, Jasmin Hamid mempunyai pendapat sendiri. Kata Jasmin Hamid, walaupun bunga api dianggap sinonim dengan sambutan hari raya, namun bagi Jasmin Hamid, dia tidak menggalakkan anak-anaknya bermain kerana risaukan bahaya kecederaan. -Kosmo!

Lihat Video Jasmin Hamid Sexy Hot Bersama Jaafar Onn di Old China Cafe.
mohdrohaizad.com - Jasmin Hamid pernah melecur teruk di bahagian kakinya. Nampaknya kecederaan Jasmin Hamid seksi hot ni sudah pulih sepenuhnya.

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


Kecoh <b>di</b> Imigresen <b>Kajang</b> | shakiddo.com

Posted: 08 Aug 2011 05:01 PM PDT

Apa yang berlaku nih? Kecoh.. Dari sebelum puasa dah kecoh. Ramai sangat orang. Ramai sangat yang sanggup bersesak. Ini semua korang boleh tengok di Jabatan Imigresen.

Keadaan tiba-tiba jadi agak kelam kabut tetapi dikawal baik oleh pengawal keselamatan disitu.

Aku pun tak nak cakap banyak laa.. Diorang ni ikut prosedur ke, underground ke.. Aku tengok ramai je kaki-kaki ulat dan agensi. Tu kena tanya pihak berkenaan. Ini adalah program pemutihan oleh Kerajaan. Apa laaaa masalah lagi nih. hhmmmmm…

Baik ikut aku beli SMARTPHONE CANGGIH UNTUK BLOGGING!

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


[YB] Perutusan Syawal Adun <b>Batu Caves</b> 2011/1432 - xBlog Politician

Posted: 30 Aug 2011 05:03 AM PDT


Perutusan Syawal Adun Batu Caves 2011/1432 – Syawal Bulan Menyambung Momentum Ramadhan

Posted: 30 Aug 2011 02:30 AM PDT

Alhamdulillah marilah kita rafaqkan kesyukuran kehadrat Allah kerana kita dapat menemui Ramadhan yang penuh berkat tahun ini dan mampu menyudahkan ibadah Puasa yang diwajibkan kepada mereka yang beriman.

Dikesempatan ini saya bersama keluarga besar pimpinan Pakatan Rakyat  dan Parti Keadilan Rakyat , Dun Batu Caves dan Parlimen Gombak ingin mengucapkan salam Eid Fitri kepada semua warga khususnya untuk masyarakat dan rakyat di Batu Caves. Semoga Eid Fitri kita sambut  dengan gembira  setelah  melalui  pendidikan Ramadhan yang melatih kita agar menjadi muslim dan manusia yang taat dan bermanafaat.

Disebalik kegembiraan yang dianjurkan harapnya dapatlah kita bersama mengekalkan momentum positif yang dicerna dalam bulan Ramadhan. Ibadah puasa yang kita lalui dalam bulan Ramadhan  berupaya meningkatkan iman dan taqwa dan seterusnya melahirkan manusia-manusia yang terdidik hati dan lakunya.

Pembentukan masyarakat yang cemerlang dan dirahmati  sewajarnya digerakkan oleh mereka-mereka yang taat kepada penciptanya dan bermanafaat kepada manusia.  Diharapkan kita akan menjadi salah satu dari manusia-manusia tersebut yang mengerakan perubahan kearah kebaikan dalam masyarakat.

Dalam sirah Rasulullah Salallahualaihi Wassalam, kita diberitahu telah berlaku peperangan Ahzab atau juga dikenali sebagai perang Khandaq yang berlangsung dalam bulan Syawal di tahun ke 5 Hijrah. Tentera Kuffar telah membentuk  barisan bersekutu antara Yahudi dan Musyrikin yang mempunyai kekuatan 3 kali ganda dari kekuatan tentera  umat Islam di kota Madinah.Dengan izin Allah tentera Islam mampu bertahan dan mencapai kemenangan walaupun barisan bersekutu Kuffar mengepung hampir sebulan kota Madinah. Allah rakamkan peristiwa tersebut dalam surah Al Ahzab.

Kemenangan tentera Islam salah satunya terhasil dengan tingginya keimanan dan ketabahan tentera Islam berhadapan dengan serangan fizikal dan mental pasukan lawan, walaupun saat itu umat Islam masih berada dalam kesedihan selepas kekalahan perang Uhud.Hanya manusia-manusia berkualiti yang mampu berhadapan dengan dugaan dan cabaran besar sedemikian rupa, dan mereka juga berhadapan dengan peperangan itu 7 hari selepas tamatnya Ramadhan tahun tersebut.

Justeru marilah kita ambil semangat tersebut sebagai pedoman kita melalui hari depan dalam melawan nafsu dan cabaran serta ketidakadilan yang kerap terpampang dihadapan kita. Allah berjanji kemenangan akan tetap bersama dengan kebenaran dan ianya lebih mudah dengan perancangan yang teliti dan bijaksana serta dengan pertolongan Allah.

 

"Hai orang-orang yang beriman, ingatlah akan nikmat Allah (yang telah dikurniakan) kepada kalian ketika datang kepada kalian pasukan, lalu Kami mengirimkan kepada mereka angin taufan dan pasukan yang tidak dapat kamu lihat. (al-Ahzab: 9-11).

Allahu Akhbar Allahu Akhbar Allahu Akhbar Walillahi Hamd

Salam Eidulfitri
Minal 'aidil wal faiziin.
Maaf zahir dan batin.

Like this:

Be the first to like this post.


ADUN cina takbir Raya rumah ke rumah

Posted: 30 Aug 2011 01:47 AM PDT

1 Syawal 1432H. [MOD] -
bumiperak.blogspot.com

IPOH 1 Syawal : ADUN Simpang Pulai YB Chan Ming Kai turut serta dalam majlis ziarah dan bertakbir dari rumah ke rumah di Taman Panglima Ipoh bersama dengan lebih 50 orang penduduk di sini.

Chan Ming Kai berpakaian baju Melayu bersongkok telah bersama dari awal hingga ke 12 rumah terakhir. Tuan rumah menyambut penuh mesra dengan tetamu istimewa wakil rakyat dari Keadilan ini turut serta dalam rombongan penduduk. Turut bersama anak-anak yang lebih ceria dengan duit raya yang diterima.





Majlis Rumah Terbuka Yang di-Pertuan Agong.

Posted: 30 Aug 2011 01:42 AM PDT

Berita bergambar ADUN Titi Serong.

Posted: 30 Aug 2011 01:32 AM PDT

1 Syawal 1432H. [MOD] -


Indonesia sambut Aidilfitri Rabu ini

Posted: 30 Aug 2011 01:00 AM PDT

1 Syawal 1432H. [MOD] -

Umat Islam di Indonesia akan menyambut Hari Raya Aidifitri pada Rabu ini, demikian diumumkan oleh Menteri Agama Suryadharma Ali malam semalam.

Keputusan itu merupakan kesimpulan daripada pandangan wakil-wakil kumpulan Islam, yang sebilangan daripada mereka berpendapat 1 Syawal jatuh pada hari Rabu, berdasarkan hasil pemantauan anak bulan Syawal di 96 tempat di seluruh republik itu.

Daripada sejumlah tempat itu, sebanyak 30 tempat menghasilkan keputusan tidak melihat anak bulan dan cuma tiga tempat yang menyatakan melihat anak bulan namun ketiga-tiga hasil penemuan itu ditolak kerana ia tidak sesuai secara keilmuan.

Walaupun kerajaan telah menetapkan 1 Syawal pada Rabu, para anggota Muhammadiyah, salah satu kumpulan Islam terbesar di Indonesia akan tetap merayakan Aidilfitri hari ini.

Wakil Muhammadiah pada mesyuarat itu telah memohon izin daripada Suryadharma untuk kumpulan itu menyambut Aidilfitri hari ini.

Kumpulan itu juga meminta pihak berkuasa melindungi keselamatan para anggota kumpulan itu yang akan menunaikan solat Aidilfitri mendahului sehari lebih awal daripada umat Islam lain.

Sambutan Aidilfitri kumpulan itu sesuai dengan penetapan yang dibuat oleh pimpinan pusat Muhammadiah berdasarkan kaedah kiraan falak yang mereka gunakan.


Najib memasuki fasa 'Pak Lah', kata DAP

Posted: 30 Aug 2011 12:56 AM PDT

1 Syawal 1432H. [MOD] - Tahap kepopularan atau puas hati dengan kepemimpinan Datuk Seri Najib Razak yang telah merosot enam mata kepada 59 peratus, menunjukkan perdana menteri itu sedang mengalami nasib yang serupa dengan pemimpin yang digantinya, kata penganalisis DAP Liew Chin Tong.

NONEMenurut badan banci bebas dan pusat penyelidikan pendapat, Merdeka Center hari ini, sokongan terhadap Najib itu merudum kepada paras terendah dalam tempoh hampir dua tahun.

"Saya fikir Najib sedang memasuki fasa Pak Lah fasa. Perkara sama berulang, seperti semasa era Pak Lah," kata Liew (kiri).

Rakyat mempunyai harapan yang besar ke atas bekas Perdana Menteri Tun Abdullah Badawi, atau ldebih mesra dengan panggilan Pak Lah selepas beliau mengambil alih pemerintahan kuku besi 22 tahun di bawah Tun Dr Mahathir Mohamad.

Bekas Perdana Menteri itu telah berikrar untuk membasmi rasuah yang menyaksikan beliau meraih sokongan besar dan peratus rakyat yang menyokongnya naik kepada 91 peratus apabila beliau mengambil alih jawatan pada tahun 2004, mengikut badan bancian yang sama itu.

Last day of Abdullah Ahmad Badawi. Najib Abdul Razak takes over as prime minister in PutrajayaWalau bagaimanapun, kegagalan Abdullah untuk mengotakan janji-janjinya menyebakan parti-parti komponen BN yang diterajuinya pada pilihan raya umum 2008, kehilangan majoriti dua pertiga di dalam Parlimen buat kali pertama. Pada bulan September tahun itu, tahap puas hati dengan kepimpinannya terus merosot secara menadadak kepada hanya 43 peratus.

Liew, yang juga ahli parlimen Bukit Bendera, berkata kemerosotan populariti Najib membuktikan dasar-dasar yang telah dan cuba diperkenalkannya telah gagal.

"Ia adalah isyarat jelas bahawa dia perlu melakukan pusingan U, kerana apa yang dia cuba lakukan tidak berhasil," katanya.

Malaysiakini/-

Ulasan :

Najib juga menjadi PM yang pertama memiliki seorang isteri yang bermati-matian mendakwa dia sebagai first lady dengan berbagai cara dan helah serta penipuan.

Selain itu PM Najib sangat terbeban dengan isterinya yang menjadi pengacau kepada kerajaan dengan melangkaui tugasnya sebagai isteri PM dengan menganggu berbagai kementerian.

Satu masa saya pernah cadangkan kepada Najib untuk lantik isterinya sebagai menteri kerana saya sudah sangat bosan dengan tingkah Rosmah yang berlagak lebih sudu dari kuah.


PM dan Kabinet Jepun letak jawatan

Posted: 30 Aug 2011 12:35 AM PDT

1 Syawal 1432H. [MOD] -

TOKYO: Perdana Menteri Jepun dan Kabinetnya meletak jawatan hari ini menjelang undi Parlimen bagi melantik bekas Menteri Kewangan, Yoshihiko Noda sebagai pemimpin baru Negara Matahari Terbit itu.

Noda, dilihat sebagai pemimpin konservatif fiskal, berdepan pelbagai masalah termasuk bagaimana untuk membiayai proses pemulihan Jepun selepas dilanda gempa bumi dan tsunami pada 11 Mac lalu, krisis nuklear yang masih berlarutan dan langkah untuk mengukuhkan mata wang di pasaran antarabangsa.

Noda dipilih semalam bagi mengetuai Parti Demokratik Jepun dan bakal diumumkan sebagai Perdana Menteri di Parlimen hari ini.

Beliau menggantikan Naoto Kan, yang meletak jawatan selepas hanya 15 bulan memegang tampuk pemerintahan. - AP


Noda sah PM baru Jepun

Posted: 30 Aug 2011 12:32 AM PDT

1 Syawal 1432H. [MOD] -

TOKYO: Yoshihiko Noda (Gambar) dilantik sebagai Perdana Menteri Jepun keenam dalam tempoh lima tahun dengan misi besar untuk memulihkan negara berkenaan daripada bencana alam, krisis nuklear dan meningkatkan tahap ekonomi.

Beliau menggantikan Naoto Kan yang hanya memegang jawatan selama 15 bulan dan Kabinet meletak jawatan pagi ini bagi memberi laluan kepada Noda, bekas Menteri Kewangan dilantik sebagai Perdana Menteri baru.

Noda, 54 — yang menewaskan empat pencabar dalam Parti Demoktratik Jepun dalam undian dijangka memilih barisan Kabinet baru dan pemimpin kanan parti itu dalam sedikit masa lagi. - AFP


Kemenangan dan Kemerdekaan

Posted: 29 Aug 2011 07:46 AM PDT

Aidilfitri hari kemenangan;
Kejayaan menempuh halangan;
Mengenali erti kekurangan;
Bagi yang tahu kesenangan.

Kepada pembaca budiman, saya ajukan soalan di hari yang mulia ini: Adakah umat Islam di Malaysia sebenarnya sudah menang?

Mungkin ada di antara kita yang, setelah sebulan berpuasa, menang lapar dan dahaga secara peribadi tetapi sebagai masyarakat yang sepatutnya menang di dalam janji kemerdekaan, perjuangan kita jelas masih belum selesai.

Mungkin ada di antara kita yang, setelah berakhirnya Ramadhan, menang dengan sedikit sumbangan di tangan dan wang zakat di saku tetapi sebagai masyarakat yang sepatutnya menang dari segi erti ekonomi rumahtangga yang benar-benar berdikari lagi mencukupi, jelas perjuangan kita memang belum selesai.

Kita belum menang bila kesederhanaan Islam dicela dengan taburan fitnah perpecahan hari demi hari.

Kita belum menang bila ketegasan Islam terhadap rasuah diperlekehkan dengan bercambah dan berakarnya budaya rasuah merata-rata, malah di bulan Ramadhan sekalipun.

Kita belum menang bila keadilan Islam diketepikan untuk keadilan palsu institusi kehakiman yang dinodai untuk matlamat politik sempit lagi menghimpit.

Kita belum menang bila kecaman Islam terhadap penipuan ditolak ketepi dengan kepincangan proses pilihanraya yang nyata penuh manipulasi, kolusi dan dipenuhi dengan warga baru segera.

Kita belum menang bila kewajipan beramanah dalam Islam disanggah dengan salah guna kuasa serta pecah amanah para pemimpin, pemegang jawatan awam dan penjaga keselamatan demi kesenangan sementara sesetengah pihak berkepentingan.

Kita belum menang apabila Islam diperguna untuk kepentingan politik perkauman sempit yang menjadi alasan untuk menjarah ekonomi dan menjajah politik Negara walapun penjajah British telah lama bersilih ganti dengan penjajah baru berwajah kebangsaan bersongkok tinggi.

Tepat saya rasa kita bertanya di Syawal yang mulia ini – lambang kemenangan umat Islam ke atas pancaroba hawa nafsu – bilakah kita akan menang? Bilakah rakyat negara tercinta ini akan menang?

Kita akan menang apabila ekonomi dibuka adil lagi saksama tanpa monopoli harga barang naik dan komisyen tinggi pembelian mahal lagi membazir yang memiskinkan rakyat dan merugikan masyarakat.

Kita akan menang apabila politik bersih lagi mulia memerdekakan jiwa bangsa daripada rasa takut kepada kerajaan menjadi takut kepada Tuhan.

Kita akan menang apabila keadilan dan kehakiman menjadi perisai rakyat daripada kekejaman dan keangkuhan pemegang amanah dan penjawat awam.

Kita akan menang apabila suara akhbar bebas memanggil untuk bersatu dan bukan berpecah akibat hasutan keji penulis berita.

Kita akan menang apabila penjarah ekonomi dan penjajah politik berwajah kebangsaan bersongkok tinggi yang bangga mewarisi peranan dan perundangan penjajahan British seperti ISA, PPPA, Akta Hasutan dan Ordinan Darurat dikalahkan oleh rakyat melalui pilihanraya yang bersih, telus dan adil.

Oleh itu, marilah kita terus berdoa dan berjihad agar Aidilfitri iaitu Hari Kemenangan menjadi titik perubahan kemerdekaan sebenar umat Islam di bumi bertuah ini.

Marilah kita teruskan semangat jihad Ramadan untuk kemenangan Syawal dan seterusnya berkorban Zulhijjah buat Malaysia yang lebih baik untuk semua.

(Pertama kali disiarkan di Sinar Harian, 30hb Ogos 2011)


Ucapan Selamat Hari Raya di Sinar Harian

Posted: 29 Aug 2011 07:44 AM PDT

Sungguh pantas sebulan berlalu, terlalu cepat Ramadhan tiba langsung meninggalkan kita. Namun Alhamdulillah, dalam kesibukan bekerja kami sekeluarga tetap meletakkan ibadah sebagai keutamaan di bulan yang penuh barakah ini.

Semoga kita dapat bersama-sama meraikan kemenangan Syawal ini dengan meningkatkan ibadah dan melaksanakan segala tanggungjawab dengan penuh amanah, keadilan, dan rasa penuh syukur atas segala limpah rahmatNya. Dan semoga kita kembali kepada fitrah asal selepas menggilap iman semasa latihan Ramadhan.

Akhir kata, kami sekeluarga mengucapkan Selamat Hari Raya, maaf zahir & batin kepada kesemua pembaca akhbar Sinar Harian dan rakyat Malaysia amnya.

YB Datuk Seri Anwar Ibrahim & Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail
YB Nurul Izzah Anwar & Raja Shahrir

(Pertama disiarkan di Sinar Harian, 30hb Ogos 2011)


Selamat Hari Raya

Posted: 29 Aug 2011 07:15 AM PDT

Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir & Batin dari saya, Raja Shahrir dan seisi keluarga.

Semoga ibadah yang telah kita laksanakan di bulan Ramadhan akan kita terus praktikkan sepanjang tahun dan sepanjang hayat, insyaAllah.


Umat Islam Berhari Raya esok.

Posted: 30 Aug 2011 12:29 AM PDT

1 Syawal 1432H. [MOD] -

Penyimpan Besar Mohor Raja-Raja Melayu sebentar tadi mengumumkan bahawa 1 syawal jatuh pada 30 Ogos bersamaan dengan hari selasa.

Dengan itu umat Islam akan menyambut Hari Raya Puasa esok hari selepas menunaikan ibadah puasa selama 29 hari.


 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved